TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Del Ponte odgovorila sarajevskom gradonačelniku

B92 - 13.02.2004

Hag -- Glavni tužilac Haškog Tribunala, Karla del Ponte, odgovorila je na pismo bivših i sadašnjeg gradonačelnika Sarajeva Muhidina Hamamdžića u kojem se izražava nezadovoljstvo izrečenom presudom generalu Stanislavu Galiću, za granatiranje Sarajeva. Haški tribunal je 4.

Ocene Del Ponte jer su prestali odgovori na njene zahteve

B92 - 13.02.2004

Beograd -- Reagujući i u petak na ocenu Karle del Ponte da su odnosi Tribunala i Beograda zamrznuti, odlazeći ministri pokušavaju da objasne javnosti da sve dalje korake te saradnje treba da preuzme nova vlada, a da su oni učinili sve što je, po tom pitanju, bilo u njihovoj moći.

Svilanović: Neka dođe da ih uhapsi

Blic - 12.02.2004

Tužilac Haškog suda Karla del Ponte proširila je juče spisak haških optuženika koji se nalaze u Beogradu izjavom da, osim Ratka Mladića, i Radovan Karadžić 'živi u Beogradu i da je prestonica Srbije postala skrovište za begunce'. Njene tvrdnje odbacili su predstavnici vlasti u Beogradu.

Dimitrijević: Utisak je nepovoljan, biće još nepovoljniji

B92 - 12.02.2004

Hag, Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je u sredu da se Radovan Karadžić i Ratko Mladić nalaze u Beogradu. Vodeći svetski mediji i agencije posvetili su toj izjavi veliku pažnju, a reakcija domaćih zvaničnika bila je svedena na već poznate stavove.

Ko bi u Beogradu hapsio Karadžića i Mladića

B92 - 12.02.2004

Beograd -- Svetski mediji i danas poklanjaju pažnju izjavi Karle Del Ponte, prema kojoj su Ratko Mladić i Radovan Karadžić u Beogradu. Londonski dnevnik Tajms konstatuje da jučerašnja izjava glavog tužioca tribunala Karle del Ponte ukazuje da su odnosi izmedu Srbije i haškog suda na najnižem nivou ...

Zvaničnik SCG: izjava Karle del Ponte je naučna fantastika

B92 - 12.02.2004

Beograd -- Visoki zvaničnik Srbije u četvrtak je odbacio tvrdnju glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte da se bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić krije u Beogradu, ocenjujući da ta tvrdnja spada u domen "naučne fantastike".

Del Ponte treba da iznese neke uverljive informacije za svoje tvrdnje

B92 - 12.02.2004

Podgorica -- Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je u četvrtak da bilo dobro da glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte iznese i neke uverljive informacije na osnovu kojih saopštava da se Radovan Karadžić i Ratko Mladić nalaze u Beogradu.

Nacionalni savet SCG negira da je saradnja s Hagom zamrznuta

B92 - 12.02.2004

Beograd -- Nacionalni savet Srbije i Crne Gore za saradnju sa Haškim tribunalom u četvrtak je negirao tvrdnju glavnog tužioca Tribunala Karle del Ponte da je "saradnja s vlastima u Beogradu zamrznuta", navodeći da je SCG ispunila više zahteva Tribunala u proteklom periodu.

Del Ponte: Karadžić i Mladić u Beogradu

B92 - 11.02.2004

Brisel -- Glavni tužilac Haškog tribunala, Karla del Ponte, izjavila je u sredu u Briselu da se haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić nalaze u Beogradu i da ona ne zna na koji će način oni sada biti uhapšeni i prebačeni u Hag jer je saradnja sa vlastima u Beogradu "zamrznuta".

Šartije: Sudije ne blokiraju optužnice Karle del Ponte

B92 - 11.02.2004

Hag -- Pokušaj Vašingtona i Velike Britanije da smanje ovlašćenja glavnog tužioca Haškog tribunala, Karle del Ponte, može dovesti do toga da neki optuženici izbegnu međunarodnu pravdu, piše britanski dnevnik "Gardijan". List podseća na pokušaj Britanije da rezolucijom u Savetu bezbednosti sudijama ...

Osumnjičeni za ratne zločine možda van domašaja Tribunala

B92 - 11.02.2004

London -- Neki osumnjičeni za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji imaju šanse da izbegnu međunarodnu pravdu, jer Vašington uz jaku podršku Britanaca, pokušava da smanji moć Karle del Ponte, glavnog tužioca Haškog tribunala, piše u tekstu Jana Trejnora koji je objavljen u sredu u britanskom ...

Srpski zvaničnici o tvrdnjama Karle del Ponte

B92 - 11.02.2004

Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala, Karla del Ponte, izjavila je u sredu u Briselu da se haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić nalaze u Beogradu, zajedno sa još 15 begunaca. Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Goran Svilanović nije želeo da komentariše ...

Policija nema informacije da su Karadžić i Mladić u Srbiji

B92 - 11.02.2004

Beograd -- Srpska policija ne raspolaže informacijama koje bi potvrdile tvrdnje glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte da se Ratko Mladić i Radovan Karadžić nalaze u Beogradu, saopštilo je u sredu Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Del Ponte potvrdila Sheferu informaciju o Karadžiću

B92 - 11.02.2004

Brisel -- Glavni tužilac Haškog tribunala, Karla del Ponte, potvrdila je u sredu generalnom sekretaru NATO-a, Japu de Hopu Sheferu, i Evroatlantskom savetu za partnerstvo, da raspolaže pouzdanim informacijama da se Radovan Karadžić i Ratko Mladić nalaze u Beogradu, izjavio je portparol NATO Džejms ...

Del Ponte demantuje da sudije "blokiraju" nove optužnice

B92 - 11.02.2004

Brisel -- Članak londonskog Gardijana, u kojem se tvrdi da je u Tribunalu u toku neka vrsta sukoba između glavne tužiteljice Del Ponte i predsjednika Suda, sudije Merona, izazvao je veliko interesovanje i u Den Haagu i u Brisel, gde je glavna tužiteljica boravila u sredu.