TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pobunjenici u Jelisejskoj palati

Blic - 06.05.2007

Francuska će danas izabrati novog šefa države između kandidata levice Segolen Roajal i desnice Nikole Sarkozija, koji su pripadnici nove generacije političara i od kojih se očekuje da zemlju povedu na put reformi. Drugi krug izbora biće održan u atmosferi velike prednosti koju je Sarkozi uspeo da ...

Sarkozi novi predsednik Francuske

B92 - 06.05.2007

Pariz -- Kandidat desnice Nikola Sarkozi pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, osvojivši 53 odsto glasova. Kandidatkinja levice Segolen Roajal osvojila je 47 odsto glasova izašlih birača. Sarkozi je u svom obraćanju naciji najavio da će kao predsednik raditi na otvaranju ...

Sarkozi 55 odsto, Roajal 45 odsto

Blic - 05.05.2007

Prema poslednjim anketama pred sutrašnji drugi krug izbora u Francuskoj, Sarkozi u prednost od 10 odsto u odnosu na Roajalovu. Istraživanje agencije BVA je pokazalo da bi na predsedničkim izborima za Sarkozija glasalo 55, a za Roajalovu 45 odsto Francuza.

Sarkozi 55 odsto, Roajal 45 odsto

B92 - 05.05.2007

Pariz -- Prema poslednjim anketama pred sutrašnji drugi krug izbora u Francuskoj, Sarkozi u prednost od 10 odsto u odnosu na Roajalovu. Istraživanje agencije BVA je pokazalo da bi na predsedničkim izborima za Sarkozija glasalo 55, a za Roajalovu 45 odsto Francuza.

Roajal: Sarkozi je rizik za Francusku

Blic - 04.05.2007

Predsednički kandidat levice Segolen Roajal pozvala je danas Francuze da u nedelju, u odlučujućem krugu predsedničkih izbora, ne glasaju za Nikolu Sarkozija, ocenjujući da će Francuska, u slučaju da kandidat desnice postane šef države, "utonuti u brutalnost i nasilje".

Anketa: Sarkozi u prednosti

B92 - 04.05.2007

Pariz -- Kandidat desnice na predsedničkim izborima u Francuskoj Nikola Sarkozi ima prednost pred izbore u nedelju. Prema novoj anketi, Sarkozi bi osvojio 54,5 odsto glasova u drugom krugu izbora, a njegova protivnica, kandidatkinja socijalista Segolen Roajal, 45,5 odsto.

Sarkozi i Roajalova ukrstili koplja

Blic - 03.05.2007

Kandidati za predsednika Francuske, Segolen Roajal i Nikola Sarkozi, suočili su se sinoć u vrlo zanimljivom, dinamičnom, katkad burnom televizijskom "dvoboju" u kojem, međutim, ni predstavnik levice ni njen suparnik sa desnice nisu uspeli da jedan drugom zadaju odlučujući udarac.

Francuska: TV duel kandidata

B92 - 03.05.2007

Pariz -- Uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj, sinoć održan TV duel Nikole Sarkozija i Segolen Roajal. Dva kandidata su pokušala da ubede glasače u svoje političke programe, a prema novom istraživanju javnog mnjenja, Sarkozi ima 52 odsto glasova, dok bi za Segolen Roajal glasalo njih ...

Prednost Sarkozija pred drugi krug

B92 - 02.05.2007

Pariz -- Kandidat za predsednika Francuske Nikola Sarkozi, uoči drugog kruga izbora, ima prednost. Ipak, kako pokazuju nove ankete, razlika u odnosu na kandidatkinju socijalista Segolen Roajal je manja nego u prethodnoj anketi.

Francuska: Optužbe i kontraoptužbe

B92 - 30.04.2007

Pariz -- Kandidatkinja socijalista za predsednicu Francuske Segolen Roajal optužila rivala sa desnice Nikolu Sarkozija za brutalnost. Komentarišući Sarkozijev beskompromisni govor na jučerašnjem skupu, Segolen Roajal je rekla da njegovi predlozi imaju oblik brutalnosti i nasilja.