TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Izbori u Češkoj: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošem ide u drugi

Telegraf - 14.01.2018

Na trećem dalekom mestu je bivši diplomata Pavel Fišer sa 10 odsto glasova nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

Premijer predsedniku: Distanciraj se od Rusije i Kine

B92 - 14.01.2018

Češki premijer Andrej Babiš pozvao je predsednika Miloša Zemana da se jasno distancira od Rusije i Kine. Babiš je apelovao na Zemana da se izjasni da ne želi da orijentiše Češku na istok već da putuje u Moskvu i Peking samo da podržava češka preduzeća.

Osuđena aktivistkinja Femena – "želi što pre da ode kući"

B92 - 14.01.2018

Aktivistkinja grupe Femen koja je poručila češkom predsedniku Milošu Zemanu da je “Putinova drolja“ osuđena je na tri meseca uslovno i biće deportovana. Anželina Dijašova, 28-godišnja aktivistkinja Femena kojoj to nije prvi takav protest, pred sudom u Pragu je izjavila da nije ...

Aktivistkinja koja je napala Zemana osuđena na kaznu zatvora

N1 - 14.01.2018

Aktivistkinja "sekstremističke" grupe Femen koja je u petak na biralištu u Pragu poručila belom bojom ispisano na golim grudima da je češki predsednik Miloš Zeman "Putinova drolja", osuđena je pred sudom u Pragu na tri meseca zatvora uslovno i biće deportovana.

Mogući predsednik Češke vidi razloge da se Česi plaše Rusije

Novi Magazin - 14.01.2018

Mogući budući predsednik Češke, akademik Jirži Drahoš, izjavio je danas da Češka ima razloga za strah od Rusije, jer je za Rusiju NATO u kojem je i Češka, po ruskoj vojnoj doktrini neprijatelj. "Češka sigurno treba da se plaši Rusije.

Moskva: Nije bitno ko će pobediti u Češkoj - proces je nezaustavljiv

Vesti Online - 14.01.2018

"Nema značaja ko će pobediti, pošto se promene ne mogu zaustaviti", izjavio je prvi zamenik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič, komentarišući rezultate prvog kruga predsedničkih izbora u Češkoj.

Zeman nije uspeo u prvom krugu

B92 - 13.01.2018

Prag -- Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora. Za dve nedelje će odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

IZBORI U ČEŠKOJ: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošem u drugi

Novosti - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto ...

Zeman ipak mora u drugi krug

ALO - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

Češki premijer pozvao Zemana da se distancira od Kine i Rusa

N1 - 13.01.2018

Češki premijer Andrej Babiš pozvao je predsednika Miloša Zemana da se jasno distancira od Rusije i Kine i izjasni da ne želi da orijentiše Češku na istok već da putuje u Moskvu i Peking samo da podržava češka preduzeća.

Zeman spreman na debatu sa rivalom

B92 - 13.01.2018

Prag -- Češki predsednik Miloš Zeman izjavio da je spreman na debatu sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka, pre drugog kruga izbora. Drugi krug predsedničkih izbora se održava za dve nedelje u toj zemlji.

GOLIM RUKAMA na predsednika: NEVIĐEN SKANDAL u Češkoj, feministkinja skočila na Miloša Zemana (VIDEO)

Srbija Danas - 13.01.2018

Dok se predsednik Češke Miloš Zeman pripremao danas da glasa na predsedničkim izborima, jedna žena je skinula majicu i stala ispred njega vičući na engleskom "Zeman je Putinova k...." Žena je dotrčala iz mase novinara na glasačkom mestu u Pragu i stala direktno ispred Zemana ...

Češka: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošem u drugi

RTV - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

NADOMAK POBEDE U PRVOM KRUGU: Zeman ubedljivo vodi na na predsedničkim izborima u Češkoj

Kurir - 13.01.2018

U saopštenju Državne izborne komisije navodi se da na osnovu 15 odsto obrađenih biračkih mesta Zeman ima 43,8 odsto glasova. Njegov najveći rival, bivši predsednik Češke akademije nauka Jirži Drahos, daleko zaostaje sa 24,2 odsto glasova, a treći je bivši diplomata Pavel Fišer, ...

Broje se glasovi u Češkoj, Zeman vodi

Blic - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman vodi u prvom krugu predsedničkih izbora sa 44,2 odsto glasova, javila je danas agencija Rojters, pozivajući se na prebrojane rezultate glasanja na 10,6 odsto izbornih jedinica. Na drugom mestu je Jirži Drahoš, prozapadni akademik, sa 24,2 odsto, ...

Zeman ubedljivo vodi

Danas - 13.01.2018

Predsednik Češke Miloš Zeman ubedljivo vodi na predsedničkim izborima i ima šansi da obezbedi novi mandat već u prvom krugu. U saopštenju Državne izborne komisije navodi se da na osnovu 15 odsto obrađenih biračkih mesta Zeman ima 43,8 odsto glasova.

ČEŠKA BIRA PREDSEDNIKA Zeman ubedljivo vodi u prvom krugu

Blic - 13.01.2018

Aktuelni predsednik Češke Miloš Zeman vodi velikom razlikom u prvom krugu predsedničkih izbora, ali će ipak morati u drugi krug, rezultati su delimično prebrojanih glasova. Zeman ima osam protivkandidata. Na osnovu prebrojanih glasova iz 30 odsto glasačkih oblasti, Zeman vodi sa ...

Zeman mora u drugi krug predsedničkih izbora

Danas - 13.01.2018

Predsednik Češke Miloš Zeman nije uspeo da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će se u drugom krugu, za dve nedelje, za drugi predsednički mandat nadmetati sa bivšim predsednikom Češke akademije nauka Jiržijem Drahosom.

Češki predsednik spreman na debatu s protivkandidatom

Blic - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman izjavio je danas da je spreman na debatu sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka, pre drugog kruga predsedničkih izbora, koji se održavaju za dve nedelje u toj zemlji.

Zeman vodi na predsedničkim izborima, izvestan drugi krug

N1 - 13.01.2018

Na predsedničkim izborima koji su u toku u Češkoj, vodi kako se i očekivalo sadašnji predsednik Miloš Zeman (73). POVEZANE VESTI Zemana na biralištu napala polugola aktivistkinja Ali Zeman je na glasanju u petak i subotu prikupio nedovoljno glasova da bi bio izabran već u prvom ...

Češka bira predsednika: Zeman ubedljivo vodi u prvom krugu

Srbija Danas - 13.01.2018

Aktuelni predsednik Češke Miloš Zeman vodi velikom razlikom u prvom krugu predsedničkih izbora, ali će ipak morati u drugi krug, rezultati su delimično prebrojanih glasova. GOLIM RUKAMA na predsednika: NEVIĐEN SKANDAL u Češkoj, feministkinja skočila na Miloša Zemana (VIDEO) ...

JOŠ NIJE GOTOVO: Zeman bez pobede u prvom krugu izbora u Češkoj, s Drahošem u drugoj rundi

Kurir - 13.01.2018

Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman osvojio 40 odsto glasova, a Drahoš 26 odsto. Na trećem dalekom mestu je bivši diplomata Pavel Fišer sa 10 odsto glasova. Ukoliko neki kandidat ne osvoji više do 50 odsto glasova u prvom krugu, ...

PREDSEDNIČKI IZBORI U ČEŠKOJ: Zeman nije dobio većinu, s Drahošem u drugi krug!

Informer - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

Zeman i Drahoš u drugom krugu izbora za predsjednika Češke

Al Jazeera - 13.01.2018

Aktuelni češki predsjednik u prvom krugu osvojio 40 posto glasova, drugoplasirani bivši češki diplomata 26 posto. Miloš Zeman je u prvom krugu dobio više glasova nego na prošlim izborima EPA Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu ...

PREDSEDNIČKI IZBORI U ČEŠKOJ: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošem u drugi

Pink - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

Česi biraju sljedećeg predsjednika

Al Jazeera - 13.01.2018

Favorit od devet kandidata na izborima koji će se održati ovog mjeseca je aktuelni predsjednik Miloš Zeman. U Pragu se mogli vidjeti posteri na kojima piše 'Ponovo Zeman 2018' EPA Tri mjeseca nakon što je na mjesto premijera izabran populista, euroskeptik i milijarder Andrej ...

Zeman i Drahoš idu u drugi krug predsedničkih izbora

Politika - 13.01.2018

Prag - Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

Zeman nema većinu u prvom krugu, u drugom krugu protiv Drahoša

RTS - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije ...

Na predsedničkim izborima u Češkoj suvereno vodi Miloš Zeman

Novi Magazin - 13.01.2018

Na predsedničkim izborima koji su u toku u Češkoj, vodi kako se i očekivalo sadašnji predsednik Miloš Zeman (73). Ali Zeman je na glasanju u petak i danas prikupio nedovoljno glasova da bi bio izabran već u prvom krugu, te će 26. i 27.

"Ako Zeman hoće pobedu, mora da se distancira od Rusije i Kine"

Vesti Online - 13.01.2018

Češki premijer Andrej Babiš pozvao je danas predsednika Miloša Zemana da se jasno distancira od Rusije i Kine i izjasni da ne želi da orijentiše Češku na istok već da putuje u Moskvu i Peking samo da podržava češka preduzeća.

SEKSTREMISTIČKI NAPAD: Predsednika na glasanju NAPALA POLUGOLA ŽENA gurajući ga GRUDIMA (VIDEO)

Dnevno - 13.01.2018

Češkog predsednika Miloša Zemana je tokom prvog kruga izbora za predsednika Češke umalo oborila Ukrajinka obnaženih grudi koja mu je prišla na biralištu u Pragu uzvikujući "Zeman Putinova drolja", a istu poruku ispisanu belom bojom na golim grudima pokazala je svima.

Prorouski Zeman i proevropski Drahoš mobilišu češke birače za drugi krug predsedničkih izbora

Novi Magazin - 13.01.2018

Predsednik Češke Miloš Zeman, pošto iz prvog kruga predsedničkih izbora u petak i subotu nije, kako je očekivao, izašao kao ubedljivi favorit niti čak pobednik, promenio je mišljenje i prihvatio da pred drugi krug za 14 dana ipak vodi kampanju i učestvuje u TV debatama s ...

Česi dali prednost lideru za koga je Kosovo - Srbija!

Vesti Online - 13.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.

Češki premijer pozvao predsednika da se distancira od Rusije i Kine

Novi Magazin - 13.01.2018

Češki premijer Andrej Babiš pozvao je danas predsednika Miloša Zemana da se jasno distancira od Rusije i Kine i izjasni da ne želi da orijentiše Češku na istok već da putuje u Moskvu i Peking samo da podržava češka preduzeća.

U toplesu pred Zemana: "Ti si Putinova dr**a" FOTO

B92 - 12.01.2018

Prag -- Dok se predsednik Češke Miloš Zeman pripremao da glasa, jedna žena je skinula majicu i stala ispred njega vičući na engleskom "Zeman je Putinova dr**a". Žena je dotrčala iz mase novinara na glasačkom mestu u Pragu i stala direktno ispred Zemana (73), koji se pripremao da ...

Zemana na biralištu napala polugola aktivistkinja

N1 - 12.01.2018

Češkog predsednika Miloša Zemana danas je tokom prvog kruga izbora za predsednika Češke umalo oborila Ukrajinka obnaženih grudi koja mu je prišla na biralištu u Pragu uzvikujući "Zeman Putinova drolja", a istu poruku ispisanu belom bojom na golim grudima pokazala je svima.

Česi biraju predsednika, izbori kao referendum

B92 - 12.01.2018

Prag -- Više od osam miliona Čeha izlazi danas popodne i u subotu pre podne na druge direktne predsedničke izbore. Izbori su ocenjeni kao svojevrsni referendum da Česi žele da u predsedničkom zamku Hradčani i narednih pet godina ostane Miloš Zeman, predsednik jači nego što mu ...

Česi biraju predsednika - svojevrsni referendum o Zemanu

N1 - 12.01.2018

Više od osam miliona Čeha izlazi danas popodne i u subotu pre podne na druge direktne predsedničke izbore kao na svojevrsni referendum da li žele da u zamku Hradčani i narednih pet godina ostane Miloš Zeman, predsednik jači nego što mu omogućava Ustav, ali koji poput američkog ...

Najopasniji kandidat za Zemana je – Zeman

DW - 12.01.2018

U Češkoj se održava prvi krug predsedničkih izbora. Favorit je Miloš Zeman, aktuelni, kontroverzni, populistički predsednik države. A glavna poruka u kampanjama njegovih rivala jeste da – oni nisu kao on. „Novinare bi trebalo likvidirati, vegetarijanci zaslužuju smrt, islam vodi ...

Zeman: Nije Putin lud da napadne 10 puta jači Zapad

B92 - 12.01.2018

Prag -- Predsednik Češke Miloš Zeman ocenio da je Evropa stabilna bez obzira na utisak koji izazivaju mediji jer Rusija nije luda da napadne 10 puta jači Zapad. Prema njegovim rečima, za Evropu bi pretnju mogli da predstavljaju samo islamski teroristi ako uspeju da se u nju ...

SKANDAL U ČEŠKOJ Žena vikala na Zemana da je Putinova prostitutka (VIDEO)

Blic - 12.01.2018

Dok se predsednik Češke Miloš Zeman pripremao danas da glasa na predsedničkim izborima, jedna žena je skinula majicu i stala ispred njega vičući na engleskom: "Zeman je Putinova prostitutka". Žena je dotrčala iz mase novinara na glasačkom mestu u Pragu i stala direktno ispred ...

(VIDEO) NAPAD GOLIM GRUDIMA: Članica Femena nasrnula na Zemana uzvikujući uvrede

Kurir - 12.01.2018

"Sekstremistička" aktivistkinja čekala je da Zeman dođe na biralište sakrivena među novinarima. Kada je predsednik Češke prišao stolu i komisiji na biralištu da se legitimiše, hitro se provukla kroz obezbedjenje, skinula košulju i pokazala poruku na golim grudima, uzvikujući ...

Incident na glasanju u Češkoj! Žena se skinula gola pred Zemanom i nazvala ga Putinovom... (FOTO, VIDEO)

BKTV - 12.01.2018

Dok se predsednik Češke Miloš Zeman pripremao da glasa na predsedničkim izborima u toj zemlji, jedna žena je dotrčala do njega, skinula majicu i vikala "Ti si Putinova prostitutka". Naime, žena je uspela da se provuče kroz masu novinara na jednom glasačkom mestu u Pragu i stala ...

Danas predsednički izbori u Češkoj: Okretanje ka ISTOKU ili jača pozicija u EU, 8 miliona Čeha BIRA

Srbija Danas - 12.01.2018

Više od osam miliona Čeha izlazi danas popodne i u subotu pre podne na druge direktne predsedničke izbore. Izbori su ocenjeni kao svojevrsni referendum da Česi žele da u predsedničkom zamku Hradčani i narednih pet godina ostane Miloš Zeman, predsednik jači nego što mu omogućava ...

ČESI BIRAJU PREDSEDNIKA: Referendum o Milošu Zemanu

Kurir - 12.01.2018

Česi sada u prvom krugu imaju izbor izmedju devet kandidata, medju kojima prema predizbornim anketama raspoloženja birača najviše šansi da sa sigurnim favoritom izbora, Zemanom, u eventualni drugi krug 26. i 27.

Češka danas i sutra bira predsednika

RTV - 12.01.2018

Građani Češke Republike danas i sutra biraju novog predsednika države. Kako prenosi Rojters, ankete pokazuju da će favorit na izborima i aktuelni češki predsednik Miloš Zeman (73) imati malo šansi da već u prvom krugu premaši 50 odsto glasova, kao i da će se u drugom krugu ...

„Femen“ češkom predsedniku: Zeman je Putinova prostitutka

RTS - 12.01.2018

Aktivistkinja „Femena“, Anželina Dijašova, iznenadila je češkog predsednika Miloša Zemana dok se pripremao da glasa. Iskočila je ispred njega, skinula košulju i pokazala poruku ispisanu na grudima: „Zeman je Putinova prositutka.

Češka danas i sutra bira predsednika

Pink - 12.01.2018

Građani Češke Republike danas i sutra biraju novog predsednika države. Kako prenosi Rojters, ankete pokazuju da će favorit na izborima i aktuelni češki predsednik Miloš Zeman (73) imati malo šansi da već u prvom krugu premaši 50 odsto glasova, kao i da će se u drugom krugu ...

UMALO GA NE STREFI INFARKT: Polugola Ukrajinka napala Miloša Zemana! (VIDEO)

Pravda - 12.01.2018

Vidno teško potresen, češki predsednik Miloš Zeman, napustio je biralište nakon neverovatnog incidenta tokom prvog kruga izbora za predsednika te zemlje. "Zeman je Putinova drolja!", uzvikivala je obnažena Ukrajinka, aktivistkinja Femena, organizacije koja je i preuzela ...

Češkog predsednika na biralištu napala polugola žena iz Femena

Politika - 12.01.2018

PRAG – Češkog predsednika Miloša Zemana danas je tokom prvog kruga izbora za predsednika Češke umalo oborila Ukrajinka obnaženih grudi koja mu je prišla na biralištu u Pragu uzvikujući „Zeman Putinova drolja”, a istu poruku ispisanu belom bojom na golim grudima pokazala je svima.

ČESI DANAS BIRAJU PREDSEDNIKA: Favoritu Milošu Zemanu najveća konkurencija je jedan NAUČNIK!

Espreso - 12.01.2018

Miloš Zeman se bori za drugi mandat Zeman i Drahoš foto: AP Građani Češke izlaze danas popodne i u subotu pre podne na druge direktne predsedničke izbore kao na svojevrsni referendum da li žele da u predsedničkom zamku Hradčani i narednih pet godina ostane Miloš Zeman.

(VIDEO) GOLIM GRUDIMA NA ZEMANA: Uz uvrede, feministkinja skočila na predsenika Češke NA GLASAČKOM MESTU U PRAGU!

Informer - 12.01.2018

Dok se predsednik Češke Miloš Zeman pripremao danas da glasa na predsedničkim izborima, jedna žena je skinula majicu i stala ispred njega vičući na engleskom "Zeman je Putinova k...." Žena je dotrčala iz mase novinara na glasačkom mestu u Pragu i stala direktno ispred Zemana ...

"Nije Rusija luda da napadne 10 puta jači Zapad"

Vesti Online - 12.01.2018

Miloš Zeman predsednik Češke, ocenio da je Evropa stabilna bez obzira na utisak koji izazivaju mediji jer Rusija nije luda da napadne 10 puta jači Zapad. Tweet EPA/Martin Divisek Miloš Zeman On je rekao da bi za Evropu pretnju mogli da predstavljaju samo islamski teroristi ako ...

Zemana na biralištu napala polugola žena iz Femena

Novi Magazin - 12.01.2018

Češkog predsednika Miloša Zemana danas je tokom prvog kruga izbora za predsednika Češke umalo oborila Ukrajinka obnaženih grudi koja mu je prišla na biralištu u Pragu uzvikujući "Zeman Putinova drolja", a istu poruku ispisanu belom bojom na golim grudima pokazala je svima.

Drahoš obećava prozapadnu politiku

Danas - 11.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman optužen je da promoviše "vulgarnost, nesposobnost i korupciju" uoči predsedničkih izbora koji se održavaju sutra i prekosutra. Koje mnogi smatraju za neku vrstu referenduma o njegovom kontroverznom antiimigracionom populizmu i mestu zemlje u ...

ČEŠKI TRAMP PODRŽAO ZEMANA: Babiš misli da je on čovek koji se ne boji Brisela

Kurir - 11.01.2018

Kako je obrazložio, on će glasati za Zemana zbog njegove iskrenosti, političkog iskustva i zaštite nacionalnih interesa, prenosi Rojters. "Vidim ga ne samo kao jaku ličnost koja polarizuje društvo, već i kao nekoga ko ne krade, ko ima rezultate, ko drži svoju reč...

Babiš na predsedničkim izborima podržava Zemana

Blic - 11.01.2018

Češki premijer Andrej Babiš podržaće aktuelnog predsednika Miloša Zemana (73) na predsedničkim izborima koji će se u toj zemlji izabrati u petak i subotu. Kako je obrazložio, on će glasati za Zemana zbog njegove iskrenosti, političkog iskustva i zaštite nacionalnih interesa, ...

"Rusofil" Zeman očekuje sigurnu pobedu

Vesti Online - 10.01.2018

Češki predsednik Miloš Zeman (73), kritičar Brisela koji zagovara što bolje odnose sa Rusijom, uveren je da će dobiti drugi mandat, dok vrh EU podržava Jiržija Drahoša, šezdesetosmogodišnjeg profesora hemije. Tweet EPA/Martin Divisek Miloš Zeman "Moskva 10 puta važnija od ...

Zeman, vodeći kandidat bez kampanje

R.S.Evropa - 09.01.2018

Češki predsjednik Miloš Zeman u utrci je za drugi mandat , iako ne vodi kampanju. Ne nudi novi program, već „kontinuitet“, a to znači orijentaciju prema Rusiji i Kini. Prvi predsjednik izabran na neposrednim izborima 2013.