TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Micunovic o kandidaturi pre sednice DOS-a 17. avgusta

B92 - 11.08.2002

Beograd -- Lider Demokratskog centra Dragoljub Micunovic izjavio je da ce konacnu odluku o eventualnoj kandidaturi za predsednika Srbije doneti pre sednice Predsednistva Demokratske opozicije Srbije, koje u Kragujevcu 17. avgusta treba da odluci o zajednickom kandidatu ili kandidatima DOS.

Slobodan Orlić: Ne sme se trgovati podrškom Labusu

Blic - 10.08.2002

Više predsedničkih kandidata DOS ne bi bila kap u čaši koja bi ozvaničila njegov kraj. SDP smatra da bi bilo dobro da DOS ima jednog predsedničkog kandidata koga bi podržale sve stranke, ali da to ne bude kandidat na osnovu imena, već ponuđenog programa.

Odluka DOS-a o izborima 17. avgusta

B92 - 09.08.2002

Beograd -- Odluku o kandidatima za predstojece predsednice izbore Demokratska opozicija Srbije donece 17. avgusta u Kragujevcu, potvrdio je potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadic. Tadic je ocenio da vladajuca koalicija nece imati zajednickog kandidata i da je sporazum DSS-a i Narodne ...

Najava novog političkog bloka

Blic - 08.08.2002

BEOGRAD - Eventualnom odlukom da stranke koje sačinjavaju koaliciju DAN - Demokratskog centra, Demokratske alternative i Nove demokratije, oforme poseban poslanički klub u Skupštini Srbije, nastavilo bi se rastakanje poslaničke grupe Demokratske opozicije Srbije.

Koga ce sve podrzati DOS?

B92 - 08.08.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je ne vidi zbog cega bi DOS podrzao samo jednog kandidata za predsednika Srbije. Djindjic je prilikom obilaska sportske hale Limes rekao da ne postoji opasnost da na izborima pobedi neki nedemokratski kandidat: "Bilo koji kandidat, koji ima sansu da ...

Predsednistvo DOS-a 17. avgusta?

B92 - 08.08.2002

Beograd -- Predsednistvo DOS-a ce 17. avgusta ipak razmatrati mogucnost da vladajuci savez podrzi jednog kandidata za predstojece predsednicke izbore u Srbiji, najavio je juce predsednik Koalicije Sumadija, Branislav Kovacevic, koji ce predsedavati najavljenim sastankom.

Micunovic expects larger support from DOS

Blic - 06.08.2002

Belgrade - DAN coalition has not made yesterday decision about presidential candidate. Such decision should not be expected before DOS Presidency session that is to debate about presidential candidates. As 'Blic' daily finds out from coalition leadership, none of the parties making this coalition, ...

Mićunović očekuje širu podršku DOS

Blic - 06.08.2002

BEOGRAD - Koalicija DAN juče nije donela odluku o budućem predsedničkom kandidatu, a takvu odluku ne treba očekivati pre sednice Predsedništva DOS na kojoj bi se raspravljalo o predsedničkim kandidatima, jer niko iz DAN ne želi da dodatno utiče na raspad vladajuće koalicije, saznaje 'Blic' u vrhu ...

DAN o kandidatu nakon odluke DSS-a i DOS-a

B92 - 06.08.2002

Beograd -- Iako je najavljeno da ce koalicija DAN saopstiti ime svog predsednickog kandidata pocetkom nedelje, takva odluka ce biti donesena tek posto Demokratska stranka Srbije saopsti ime svog kandidata i posle sednice Predsednistva DOS-a zakazane za 17. avgust.

Several DOS candidates

Blic - 05.08.2002

Belgrade - 'I do not know whether DOS is going to have one or more presidential candidates. Dragoljub Micunovic cannot be DOS candidate since Miroljub Labus has already announced his candidacy and it is only logical for DS to support Labus.

Postoji mogućnost da budem kandidat za predsednika

Blic - 05.08.2002

BEOGRAD - Lider Demokratske alternative Nebojša Čović nije odbacio mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije. On je juče za 'Blic' rekao da 'još uvek nije doneo konačnu odluku'. - Nisam doneo konačnu odluku jer imam jako puno posla na Kosovu i jugu Srbije.

Trajkovic najavljuje napustanje DOS-a

B92 - 05.08.2002

Novi Sad -- Predsednik Srpskog pokreta otpora Momcilo Trajkovic izjavio je da ce "napustiti DOS i republicku skupstinu" ukoliko ne bude popravljena pozicija njegove stranke u vladajucoj koaliciji i ne bude ukljucena u rad Koordinacionog centra za Kosovo.