TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Živković: Predsedništvo DOS-a kada se vratim iz Kine

B92 - 09.11.2003

Peking -- Predsednik Vlade Srbije Zoran Živković najavio je da će odmah po njegovom povratku iz Kine predsedništvo DOS-a odlučiti o načinu rešavanja političke situacije u Srbiji, ali nije precizirao da li će se tom prilikom razgovarati o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Intenziviranje predsedničke kampanje

B92 - 09.11.2003

Beograd -- Sedam dana pre predsedničkih izbora, intenziviraju se kampanje petorice kandidata. Kandidat DOS-a Dragoljub Mićunović pozvao je gradjane Srbije da u što većem broju izadju na birališta 16. novembra, kako bi izbori bili uspešni.

Mićunović: O raspisivanju vanrednih izbora odlučiće Živković i predsednik Srbije

B92 - 09.11.2003

Beograd -- Predsednički kandidat DOS-a Dragoljub Mićunović izjavio je da će odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora zavisiti od premijera Živkovića i - od njega, kao kandidata za predsednika: “Ja sam rekao da želim da se raspišu što pre, da bismo otklonili svu tenziju.

U sredu sednica Predsedništva DOS-a o vanrednim izborima

B92 - 09.11.2003

Beograd -- Predsednik Demokratske alternative i aktuelni predsedavajući vladajuće koalicije DOS Nebojša Čović, potvrdio je u nedelju uvečeza Radio B92 da će sednica Predsedništva DOS-a biti održana u sredu 12. novembra, šest dana pre nastavka sednice Skupštine Srbije.

Mićunović piše Labusu i Koštunici o "ozbiljnosti situacije"

B92 - 09.11.2003

Beograd -- Predsednički kandidat DOS-a Dragoljub Mićunović najavio je u nedelju da će Miroljubu Labusu i Vojislavu Koštunici uputiti pismo u kojem će predstaviti ozbiljnost situacije u Srbiji, ako 16. novembra ne bude izabran predsednik Srbije.

Mićunović: Posle predsedničkih parlamentarni izbori

B92 - 08.11.2003

Beograd -- Kandidat DOS-a za predsednika Srbije Dragoljub Mićunović pozvao je građane da izađu na izbore, kako bi se nastavilo "veliko delo, započeto 5. oktobra 2000". Mićunović je, gostujući na RTS-u, istakao da bi odmah posle predsedničkih trebalo da budu održani parlamentarni izbori, a da je ...

Odluka o izborima po povratku Živkovića iz Kine

B92 - 08.11.2003

Peking -- Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je u subotu u Pekingu da će dan po njegovom povratku iz Kine biti održana sednica Predsedništva DOS na kojoj će biti doneta odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Lista za Sandžak podržava Mićunovića

B92 - 07.11.2003

Novi Pazar -- Koalicija "Lista za Sandžak" podržala je kandidata koalicije DOS na predsedničkim izborima Dragoljuba Mićunovića. "Za državu je bitna institucija predsednika, jer država koja nema predsednika ne može se nazvati demokratskom", rekao je potpredsednik koalicije Bajro Omeragić.

Mićunović održao predizbornu konvenciju u Kragujevcu

B92 - 07.11.2003

Kragujevac -- Kandidat DOS-a za predsednika Srbije Dragoljub Mićunović, na predizbornoj konvenciji u Kragujevcu, pozvao je građane da izađu na izbore, kako bi se nastavilo "veliko delo, započeto 5. oktobra 2000". On je najavio da će odmah posle predsedničkih biti održani parlamentarni izbori, a da ...

Da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora

B92 - 06.11.2003

Beograd -- U finišu predizborne kampanje za predsedničke izbore jedna od glavnih tema je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. I tokom rasprave o poverenju Vladi Srbije uglavnom se priča o budućim izborima. Međutim tačan datum njihovog održavanja je i dalje predmet nagađanja.

Isakov: Najbolje pobeda Mićunovića, a izbori na proleće

B92 - 05.11.2003

Novi Sad -- Potpredsednik Vlade Srbije Miodrag Isakov ocenio je da bi najbolje rešenje za sadašnju političko-institucionalnu krizu u Srbiji bio uspeh predsedničkih izbora i pobeda kandidata DOS Dragoljuba Mićunovića. Mićunović bi potom, s Vladom, požurio raspisivanje parlamentarnih izbora, rekao je ...

Mićunović: Stavimo tačku na nove optužnice iz Haga

B92 - 05.11.2003

Kuršumlija -- Predsednički kandidat DOS-a Dragoljub Mićunović izrazio je uverenje da su optužnice Tribunala u Hagu protiv četvorice vojnih i policijskih generala poslednje. "Mi hoćemo da se stavi tačka na nove optužnice Haškog tribunala i na putu smo da to pitanje rešimo.

Nova Srbija osuđuje učešće ministara u kampanji

B92 - 05.11.2003

Beograd -- Izborni štab predsedničkog kandidata Nove Srbije Velimira Ilića osudio je "učešće ministara i celokupne Vlade Srbije" u kampanji predsedničkog kandidata DOS-a Dragoljuba Mićunovića. "Vlada Srbije službeno učestvuje u predsedničkoj kampanji kandidata DOS-a, stavljajući na raspolaganje ...

Čović: DOS o prevremenim izborima po Živkovićevom povratku iz Kine

B92 - 05.11.2003

Beograd -- Predsednik Demokratske alternative Nebojša Čović izjavio je da će sednicu Predsedništva koalicije, na kojoj treba da se razgovara o eventualnom raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora, zakazati po povratku premijera Zorana Živkovića iz Kine.

Mićunović posle predsedničkih očekuje parlamentarne izbore

B92 - 04.11.2003

Beograd -- Predsednički kandidat DOS Dragoljub Mićunović izjavio je u utorak da posle predsedničkih očekuje održavanje prevremenih parlamentarnih izbora. Mićunović je u opštini Novi Beograd, gde je razgovarao s rukovodstvom opštine, rekao da je potrebno da sve ide određenim redom i da je veoma ...

Živković: datum raspisivanja izbora zavisi od DOS-a

B92 - 04.11.2003

Beograd -- Nakon najave u Skupštini Srbije da bi uskoro mogli biti raspisani parlamentarni izbori, premijer Zoran Živković nije ni u utorak želeo da precizira datum njihovog održavanja. On je novinarima u republičkom parlamentu rekao da je potrebno da izbori budu održani “pre decembra naredne ...

Sve podseća na vreme pre pada Miloševića

Blic - 03.11.2003

Ali šta ako prilikom glasanja u Skupštine ne bude 126 poslanika protiv Vlade? - Veoma su tvrdokorni svi autoritarni režimi. Takvi režimi se oslanjaju na podršku manjine, a za mišljenje većine ne mare. To skupo košta narod, ali i takve režime.

Nagovara Vladu da skrati mandat

Blic - 03.11.2003

Predsednički kandidat DOS Dragoljub Mićunović izjavio je da će pobediti na predstojećim izborima za predsednika Srbije ukoliko odziv građana bude više od 50 odsto i predvideo da Vlada Srbije neće pasti, jer ne vidi 126 poslanika koji bi glasali protiv nje.

Mićunović: Protest SSSS ima politički karakter

B92 - 03.11.2003

Beograd -- Predsednički kandidat DOS Dragojub Mićunović ocenio je u ponedeljak da protest Saveza samostalnih sindikata Srbije ima politički karakter, ali i da bi Vlada Srbije "morala da pokaže više sluha za pregovore" sa sindikatima.

Mihajlov: Mićunović i dalje pod firmom "DOS - dr Vojoslav Koštunica"

B92 - 03.11.2003

Beograd -- Funkcioner Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov izjavio je u ponedeljak da ljudi koji rade kampanju za predsedničkog kandidata DOS-a Dragoljuba Mićunovića pokušavaju da obmanu javnost time što su u prijavi za njegovu kandidaturu naveli - Dragoljub Mićunović - DOS - dr Vojislav ...

Ruždić: Na glasačkom listiću će pisati samo Mićunović-DOS

B92 - 03.11.2003

Beograd -- Poslanica Demokratskog centra u Skupštini Srbije Lejla Ruždić izjavila je u ponedeljak uveče da će na glasačkom listiću kandidata koalicije DOS za predsednika Srbije Dragoljuba Mićunovića biti samo njegovo ime i ime koalicije DOS.