TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Stajner o severu Kosova

B92 - 11.08.2002

Pristina -- Sef UNMIK-a Mihael Stajner izjavio je da je "severni deo sastavni deo Kosova" i da "tamo moraju da vladaju zakoni koji vladaju na drugoj strani i funkcionisu institucije sistema". "Ako ima paralelnih institucija koje svet smatra nelegitimnim, onda nema bezbednosti i one moraju da se ...

Nalog za hapsenje Ivanovica na osnovu video snimka

B92 - 10.08.2002

Beograd -- Nalog za hapsenje predsednika Srpskog nacionalnog veca severnog Kosova Milana Ivanovica izdao je medjunarodni sudija na osnovu video zapisa UNMIK-a sa aprilskih demonstracija u Kosovskoj Mitrovici, pise "Politika".

Ivanovic: Obracun sa oponentima ukidanja srpskih institucija

B92 - 10.08.2002

Kosovska Mitrovica -- U severnom delu Kosovske Mitrovice, dva dana posle pokusaja hapsenja predsednika Srpskog nacionalnog veca sa severa Kosova Milana Ivanovica, tenzije se smiruju a kasno popodne povuceni su kontrolni punktovi UNMIK policije.

Rada Trajkovic protiv hapsenja Ivanovica

B92 - 09.08.2002

Beograd -- Predsednik Kluba poslanika srpske koalicije "Povratak" u kosmetskom parlamentu Rada Trajkovic zestoko se protivi namerama UN policije i KFOR-a da uhapse predsednika Srpskog nacionalnog veca severnog Kosmeta Milana Ivanovica.

Kfor i Unmik jure Ivanovića

Blic - 09.08.2002

KOSOVSKA MITROVICA - Više od 100 policajaca UN i vojnika Kfora juče je u centru Zvečana, uz podršku helikoptera, šest oklopnih transportera danskog Kfora i tri oklopna vozila specijalne UN policije, u 1.30 sati, pokušalo da uhapsi dr Milana Ivanovića, predsednika SNV severnog Kosova.

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici

B92 - 09.08.2002

Kosovska Mitrovica -- Vise hiljada Srba protestovalo je u petak u Kosovskoj Mitrovici, u znak podrske predsedniku Srpskog nacionalnog veca Milanu Ivanovicu, kojeg je policija UNMIK-a pokusala u cetvrtak da uhapsi, pod optuzbom za pokusaj ubistva.

Hejzlok: Ivanovic je bio obavesten o hapsenju

B92 - 09.08.2002

Kosovska Mitrovica -- Direktor UNMIK odeljenja za informisanje u Pristini Sajmon Hejzlok izjavio je u petak novinarima u Kosovskoj Mitrovici da je Milan Ivanovic bio licno obavesten da je protiv njega izdat nalog za hapsenje i on je morao da se preda.

Kostunica: Hapsenje Ivanovica ima politicku pozadinu

B92 - 09.08.2002

Beograd -- Predsednik SRJ Vojislav Kostunica ocenio je u petak da optuznica protiv predsednika Srpskog nacionalnog veca severnog Kosova Milana Ivanovica "ima politicku pozadinu". "Kamo srece da je i medjunarodna zajednica uradila po planu multieticnosti onoliko koliko je uradjeno u severnom delu ...

UNMIK pokusao da uhapsi Milana Ivanovica

B92 - 08.08.2002

Kosovska Mitrovica -- Jake policijske snage policije UNMIK pokusale su u cetvrtak rano ujutru u dva navrata da uhapse predsednika Srpskog nacionalnog veca za severno Kosovo Mialana Ivanovica. U izjavi za B92 Ivanovic je rekao da su jutros oko dva sata policajci upali u njegov stan koji su ...

Stajner: Nisam ja taj koji izdaje optuznice

B92 - 08.08.2002

Pristina -- Sef UNMIK-a Mihael Stajner izjavio je se preporuke legitimnih institucija moraju postovati i da je pokusaj hapsenja lidera Srpskog nacionalnog veca severnog Kosova Milana Ivanovica izveden na osnovu naloga medjunarodnog sudije.