TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DAČIĆ: bez razgovora o rekonstrukciji

Kurir - 27.02.2011

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da za sada još nema konačnog dogovora oko rekonstrukcije Vlade Srbije i da lideri tri najveće stranke u vladajućoj koaliciji nisu razgovarali o toj temi.

Dačić: Još nema dogovora o rekonstrukciji Vlade

Prva Srpska TV - 27.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da za sada još nema konačnog dogovora oko rekonstrukcije Vlade Srbije i da lideri tri najveće stranke u vladajućoj koaliciji nisu razgovarali o toj temi.

Državni sekretari ko ministri

Kurir - 27.02.2011

BEOGRAD - Seli u fotelje reda radi! Ministri Jasna Matić, Snežana Samardžić-Marković i Rasim Ljajić, koji su ovlašćeni da petnaestak dana zamenjuju Mlađana Dinkića, Vericu Kalanović i Tomicu Milosavljevića, samo su formalno preuzeli ...

Otkazi za petoro ministara

Kurir - 27.02.2011

BEOGRAD - Otkazi za petoro ministara! Razgovori o rekonstrukciji Vlade uveliko traju, a najizvesniji ishod je da će se kabinet Mirka Cvetkovića smanjiti za pet fotelja, saznaje Kurir.

Dačić: Nema dogovora o rekonstrukciji Vlade

Mondo - 27.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da za sada još nema konačnog dogovora oko rekonstrukcije Vlade Srbije i da lideri tri najveće stranke u vladajućoj koaliciji nisu razgovarali o toj temi.

Razgovore vode Đilas, Kalanovićeva i Ružić

Danas - 27.02.2011

Beograd - Premijer Mirko Cvetković još nije zakazao zvanične razgovore s koalicionim partnerima o rekonstrukciji Vlade Srbije, ali neformalni razgovori predstavnika DS, SPS i G17 plus, ključnih stranaka vladajuće koalicije, uveliko traju.

Cvetković preseca?

Novosti - 27.02.2011

Do kraja nedelje trebalo bi da bude poznato kako će izgledati kabinet premijera Srbije Mirka Cvekovića. Najverovatnija kombinacija promene ministara i spajanja resora KAKO će izgledati redizajnirana Vlada, premijer Mirko Cvetković ...

Dinkić na vlasti čak 3.331 dan

Press - 27.02.2011

Doskorašnji ministar ekonomije drži prvo mesto, za dlaku ispred svog kolege iz stranke Tomice Milosavljevića, koji je 3.169 dana bio na mestu ministra zdravlja Posao je takav, ni ja ga ne volim...

Dinkić i bivši ministri do daljeg u svih 26 fotelja

Kurir - 26.02.2011

BEOGRAD - Ne mrdaju! Bivšim ministrima iz G17 plus - Mlađanu Dinkiću, Verici Kalanović i Tomici Milosavljeviću najverovatnije do kraja mandata Vlade Srbije neće prestati angažman na ostalim funkcijama! Njih troje sede u ukupno 26 fotelja u ...

Ilić: G17 plus još ne zna predloge za rekonstrukciju

Blic - 26.02.2011

LESKOVAC - Zamenik predsednika G17 plus i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić rekao je večeras u Leskovcu da razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije još nisu počeli i da ta stranka ne zna ni kakvi su predlozi.

Nikolić: Ako pobedimo, ponudićemo koaliciju DS!

ALO - 26.02.2011

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da će, ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponuditi Demokratskoj stranci da zajedno formiraju koalicionu vladu.

Dinkić ucenjuje, hoće resor više od Dačića!

ALO - 26.02.2011

Lider G17 Mlađan Dinkić opet ucenjuje partnere iz vladajuće koalicije! Ovoga puta traži da njegova stranka ima makar jednog ministra više od socijalista u budućoj rekonstruisanoj Vladi Srbije. Međutim, SPS na to ne pristaje, saznaje „Alo!“.

Svi bi na čaj sa Mlađom

Press - 26.02.2011

Razgovaraćemo o izborima i koalicijama kad za to dođe vreme, a do tada će se videti ko je čija šoljica čaja. Sve više ljudi veruje da je Dinkić u pravu BILO BI NAS SRAMOTA DA SADA POBEGNEMO IZ VLADE...

Odluka o rekonstrukciji

Kurir - 25.02.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će do kraja nedelje biti odlučeno da li će Vlada Srbije biti rekonstruisana kadrovskim promenama ili smanjenjem broja ministarstava i da su obe opcije „još na stolu“.

Nikolić: ako pobedimo ponudićemo koaliciju DS

Kurir - 25.02.2011

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je u petak veče da će, ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponuditi Demokratskoj stranci da zajedno formiraju koalicionu vladu.

Mirkova korpa G17

ALO - 25.02.2011

Strepnje G17 plus da najveći koalicioni partner Demokratska stranka hoće da im oduzme neke, a možda i sve resore u vladi indirektno je potvrdio premijer Mirko Cvetković.

Dinkić i Bivši ministri sede U još 26 fotelja!

Kurir - 25.02.2011

BEOGRAD - Malo li je! Bivši ministri G17 plus Mlađan Dinkić, Verica Kalanović i Tomica Milosavljević u Vladi Srbije imaju još 26 funkcija! Vrh G17 plus je poslove u Vladinim savetima, komisijama, agencijama i odborima uglavnom obavljao ...

Tadić i Cvetković privode kraju koncept promena

Danas - 25.02.2011

Beograd - Predsednik Boris Tadić s nekolicinom najbližih saradnika i premijerom Mirkom Cvetkovićem ovih dana privodi kraju koncipiranje predloga za rekonstrukciju Vlade Srbije, a ideja koja preovladava jeste da će biti i spajanja ...

Predlog rekonstrukcije vlade do sredine marta u Skupštini

Kurir - 25.02.2011

KRAGUJEVAC - Predsednica republičkog parlamenta potpredsednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da očekuje da će predlog rekonstrukcije Vlade stići u Skupštinu do sredine marta, kao i da su "prvi koraci dogovora da vlada bude ...

Nikolić: Ako pobedimo ponudićemo koaliciju DS

Blic - 25.02.2011

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da će, ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponuditi Demokratskoj stranci da zajedno formiraju koalicionu vladu.

Odluka o vladi do kraja sedmice

Glas javnosti - 25.02.2011

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da država mora imati vladu koja će biti poštovana i napraviti rezultate i najavio do kraja sedmice odluku hoće li rekonstrukcija biti sprovedena kroz kadrovske promene ili će ...

Mala očekivanja od rekonstrukcije vlade

Politika - 25.02.2011

Najbolje ocenjeni član vlade, prema istraživanju Faktora plus, Ivica Dačić, a slede ga Krkobabić, Ljajić, Šutanovac Uzbuđenje zbog najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije mnogo je, čini se, veće u vladajućoj koaliciji i medijima nego među ...

Nikolić se šalio!

RTS - 25.02.2011

Lider naprednjaka večeras je iznenadio srpsku javnost nudeći, tokom gostovanja na TV Avala, DS-u da zajedno formiraju koalicionu vladu, što su neke agencije i prenele.

Nikolić spreman za koaliciju sa DS?

RTS - 25.02.2011

Ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponudiće Demokratskoj stranci da zajedno formiraju koalicionu vladu, poručuje predsednik SNS-a Tomislav Nikolić, a prenosi Tanjug.

Ako pobedim, ponudiću koaliciju Tadiću

Vesti Online - 25.02.2011

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da će, ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponuditi Demokratskoj stranci da zajedno formiraju koalicionu vladu.

Cvetković: Vlada normalno radi posle ostavki

Blic - 24.02.2011

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković izjavio je danas u Skupštini da Vlada Srbije radi normalno nakon što su u republičkom parlamentu konstatovane ostavke troje ministara iz G17 plus.

Spajanje ministarstava po strankama

Novosti - 24.02.2011

Do kraja nedelje Mirko Cvetković izaći će s predlogom za rekonstrukciju Vlade. Do manje Vlade ujedinjavanjem ministarstava koja vode iste stranke AKO se premijer odluči za smanjivanje Vlade, spajaće se ministarstva koja vode iste stranke.

Prozivke povodom zakona o finansiranju političkih stranaka

Danas - 24.02.2011

Beograd - Stranka G17 plus javno postavlja pitanje ko ne dozvoljava Ministarstvu pravde da novi zakon o finansiranju političkih stranaka pusti u proceduru, nego ga drži u fioci, rečeno je Danasu u toj stranci.

Odluka o vladi do kraja sedmice

Kurir - 24.02.2011

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da država mora imati vladu koja će biti poštovana i napraviti rezultate i najavio do kraja sedmice odluku hoće li rekonstrukcija biti sprovedena kroz kadrovske promene ili će ...

Poslanički klub G17 menja ime u klub URS

Glas javnosti - 24.02.2011

KRAGUJEVAC - Predsedništvo ujedinjenih regiona Srbije odlučilo je danas da od sredine marta poslanički klub G17 plus u Skupštini Srbije menja naziv u poslanički klub URS, čiji će predsednik biti Mlađan Dinkić, a zamenik Suzana Grubješić.

Premijer: Do kraja sedmice odluka o rekonstrukciji

Blic - 24.02.2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da država mora imati vladu koja će biti poštovana i napraviti rezultate i najavio do kraja sedmice odluku hoće li rekonstrukcija biti sprovedena kroz kadrovske promene ili će biti i ...

Imena dinkićevih ministara još tajna

Kurir - 24.02.2011

KRAGUJEVAC - Okruglo, pa na ćoše! Na jučerašnjoj sednici Predsedništva URS u Kragujevcu ova stranka utvrdila je listu kandidata za tri ministarska mesta u Vladi, ali njihova imena još ne želi da obelodani.

Cvetković: Bolje izbori nego neefikasna vlada

EMG - 24.02.2011

Nije postojao nikakav rezervni plan za slučaj da G17 plus izađe iz Vlade po razrešenju njenog lidera Mlađana Dinkića, izjavio u intervjuu za današnji broj Ekonom:east magazina premijer Mirko Cvetković.

Cvetković: do kraja nedelje o rekonstrukciji

Prva Srpska TV - 24.02.2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da država mora imati vladu koja će biti poštovana i napraviti rezultate i najavio do kraja sedmice odluku hoće li rekonstrukcija biti sprovedena kroz kadrovske promene ili će biti i ...

Kojom bojom prekrečiti

E-Novine - 24.02.2011

Izvikani premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će do kraja nedelje biti odlučeno da li će Vlada biti rekonstruisana kadrovskim promenama ili smanjenjem broja ministarstava.

O rekonstrukciji do kraja sedmice

RTS - 24.02.2011

Odluka o tome da li će rekonstrukcija Vlade biti sprovedena kroz kadrovske promene ili će broj ministarstava biti smanjen biće doneta do kraja sedmice, najavio premijer Mirko Cvetković.

Pančić: Manevar i nadmanevar

R.S.Evropa - 24.02.2011

Kada sam prethodni tekst u ovoj rubrici zaključio tvrdnjom da aktuelnoj Vladi Srbije, odnosno celoj onoj konstrukciji koju nazivamo „vladajuća proevropska koalicija“, ne preti glavna opasnost spolja (to jest, od naprednjaka i njihove ...

Rekonstrukcija vlade zadire u koalicione sporazume

Politika - 24.02.2011

Premijer Cvetković kaže da mu je primamljivija odluka o preoblikovanju vlade, ali da nije sigurno da li će je prihvatiti koalicioni partneri. – Dačić poručuje da socijalisti nisu kočnica U iščekivanju da premijer Mirko Cvetković obelodani ...

Dinkić: Deset kandidata za ministre

24online - 24.02.2011

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao je juče da se ta politička organizacija dogovorila o mogućim kandidatima za upražnjena ministarska mesta, ali nije želeo da navede njihova imena.

U Vladi sedam ministara manje

Vesti Online - 24.02.2011

Demokratska stranka smatra da bi najbolje bilo postići sa koalicionim partnerima dogovor oko Vlade koja ne bi trebalo da ima više od 20 mesta, što bi značilo smanjenje za sedam mesta u Vladi, pišu beogradski mediji.

Cvetković: Do kraja nedelje odluka o rekonstrukciji Vlade

Vesti Online - 24.02.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će do kraja nedelje biti odlučeno da li će Vlada Srbije biti rekonstruisana kadrovskim promenama ili smanjenjem broja ministarstava i da su obe opcije "još na stolu".

Poslanički klub G17 menja ime u klub URS

Kurir - 23.02.2011

KRAGUJEVAC - Predsedništvo ujedinjenih regiona Srbije odlučilo je danas da od sredine marta poslanički klub G17 plus u Skupštini Srbije menja naziv u poslanički klub URS, čiji će predsednik biti Mlađan Dinkić, a zamenik Suzana Grubješić.

Slučaj Stanković

Danas - 23.02.2011

Da li Demokratska stranka ima nešto protiv dolaska Zorana Stankovića na mesto ministra zdravlja, o čemu se poslednjih dana naveliko priča, manje je važno od toga da li će na martovskom redovnom zasedanju Skupštine Srbije poslanici ...

G17 plus predlaže desetak kandidata za nove ministre

Danas - 23.02.2011

Kragujevac - Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije, na jučerašnjoj sednici u Kragujevcu, jednoglasno je odlučilo da taj politički savez formira poseban poslanički klub u Narodnoj skupštini, na čijem će čelu biti lider G17 plus Mlađan ...

Sekretari umesto ministara G 17

Novosti - 23.02.2011

Kako funkcionišu tri resora koja su privremeno ostala bez ministara. Umesto Milosavljevića, Kalanovićeve i Dinkića, ”uskaču” sekretari SVE je isto, samo njih nema! Tako su nam opisali stanje u ministarstvima ekonomije, zdravlja i NIP, ...

Sedam mesta manje u Vladi

Blic - 23.02.2011

Demokratska stranka smatra da bi najbolje bilo postići sa koalicionim partnerima dogovor oko Vlade koja ne bi trebalo da ima više od 20 mesta, što bi značilo smanjenje za sedam mesta u Vladi, saznaje “Blic”.

Dinkić: Važnija je stabilnost vlade od mene

Glas javnosti - 23.02.2011

BEOGRAD - Lider G17 plus Mlađan Dinkić ocenio je da bi bilo bolje da se smanji broj ministarstava sa sadašnjih 27, a ne da se samo sprovedu personalne promene.

G17 plus: Da li im smeta što je naš izbor

Blic - 23.02.2011

BEOGRAD - Demokratska stranka otvoreno se usprotivila predlogu G17 plus da Zoran Stanković, nekadašnji ministar odbrane i načelnik VMA, bude izabran za novog ministra zdravlja.

Demokrate bi da preuzmu zdravlje od G17

ALO - 23.02.2011

Demokratska stranka rešila je da u rekonstrukciji vlade preuzme od G17 plus resor zdravstva, sumnjaju u Dinkićevoj stranci! Naime, posle i zvaničnog protivljenja Nade Kolundžije imenovanju Zorana Stankovića na mesto ministra zdravlja, u ...

Ministri G 17 se još krčkaju

Kurir - 23.02.2011

BEOGRAD - Odloženo. Iz Ujedinjenih regiona Srbije (URS) juče su poručili da neće u javnosti iznositi imena novih članova kabineta Mirka Cvetkovića dok se ne završe razgovori o rekonstrukciji Vlade.

Poslanički klub URS umesto G17 plus (VIDEO)

EMG - 23.02.2011

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo je da od sredine marta poslanički klub G17 plus u Skupštini Srbije menja naziv u poslanički klub URS. Predsednik poslaničkog kluba biće Mlađan Dinkić, a zamenik Suzana Grubješić.

Dinkić: Zbog investitora brzo rekonstruisati vladu

Blic - 23.02.2011

KRAGUJEVAC - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić ocenio je danas da je zbog investitora potrebno što brže završiti rekonstrukciju Vlade Srbije.

Kandidati čekaju rekonstrukciju

RTS - 23.02.2011

Ujedinjeni regioni Srbije utvrdili listu kandidata za članove Vlade Srbije. Imena ostaju tajna dok se koalicioni partneri ne izjasne o rekonstrukciji Vlade.

Dinkić krije imena novih ministara iz G17

Vesti Online - 23.02.2011

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao je danas da se ta politička organizacija dogovorila o mogućim kandidatima za upražnjena ministarska mesta, ali nije želeo da navede njihova imena.

Počeli pregovori o vladi!

Press - 23.02.2011

Premijer Mirko Cvetković čeka da se završe „bilateralni razgovori" na nivou potpredsednika stranaka vladajuće koalicije koje će, pošto se konačno usaglase, premijeru dati signal da iznese modele o rekonstrukciji i verovatnom smanjenju ...

G17 plus: Radonjić da vrati mandat

Blic - 22.02.2011

NOVI SAD - Pokrajinski odbor G17 plus zatražio je danas da sada već bivši poslanik te stranke u Skupštini Vojvodine Aleksandar Radonjić vrati mandat i kao primer dobre prakse navodi slučaj Slobodana Maraša, koji je nakon prelaska u G 17 ...

Dinkić: važnija je stabilnost vlade od mene

Kurir - 22.02.2011

BEOGRAD - Lider G17 plus Mlađan Dinkić ocenio je da bi bilo bolje da se smanji broj ministarstava sa sadašnjih 27, a ne da se samo sprovedu personalne promene.

URS sutra saopštava kandidata za ministra ekonomije

Prva Srpska TV - 22.02.2011

Ime kandidata za novog ministra ekonomije biće sutra zvanično saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare odmah posle sednice predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) koja će biti održana u Kragujevcu.

Demokratska stranka podmeće Stankoviću!!!

ALO - 22.02.2011

Demokratska stranka krenula je đonom u kampanju protiv postavljenja Zorana Stankovića na mesto ministra zdravlja i u medijima plasira dezinformacije kao da se da se njegovom izboru protive strani ambasadori, saznaje „Alo!“.

Smor u Skupštini

ALO - 22.02.2011

Bez ikakve pompe i rasprave, predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović konstatovala je juče u Skupštini prestanak mandata ministara ekonomije Mlađana Dinkića, nacionalnog investicionog plana Verice Kalanović i zdravlja Tomice ...

Vladini tutori u tri ministarstva

Kurir - 22.02.2011

BEOGRAD - Prvi korak ka rekonstrukciji Vlade je učinjen. Odlukom premijera Mirka Cvetkovića, u narednih 15 dana umesto Tomice Milosavljevića, Mlađana Dinkića i Verice Kalanović njihovim resorima privremeno će rukovoditi Rasim Ljajić, Jasna ...

Počelo osipanje poslanika G17 plus?

Mondo - 22.02.2011

Šef poslaničke grupe G17 plus u vojvođanskoj skupštini Aleksandar Radonjić, osnivač ove stranke u Vojvodini, napustio je ovu partiju i priključio se poslaničkoj grupi Demokratske stranke.

G17 traži da Radonjić vrati mandat stranci

EMG - 22.02.2011

Pokrajinski odbor G17 plus zatražio je danas da pokrajinski poslanik te stranke Aleksandar Radonjić, koji je prešao u Demokratsku stranku, vrati mandat partiji. "Očigledno je da je očuvanje mandata stavljeno iznad morala i principa.

G17 plus traži radonjićev mandat U Skupštini vojvodine

Kurir - 22.02.2011

NOVI SAD - Pokrajinski odbor G17 plus zatraži je da sada već bivši poslanik te stranke u Skupštini Vojvodine Aleksandar Radonjić vrati mandat i kao primer dobre prakse navodi slučaj Slobodana Maraša, koji je posle prelaska u G17 plus ...

URS sutra saopštava kandidata za ministra ekonomije

Blic - 22.02.2011

KRAGUJEVAC - Ime kandidata za novog ministra ekonomije biće sutra zvanično saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare odmah posle sednice predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) koja će biti održana u Kragujevcu.

Snežana Marković-Samardžić: Neću voditi Ministarstvo za NIP

EMG - 22.02.2011

Ministarka sporta i omladine Snežana Marković-Samardžić izjavila je danas da nije zainteresovana da preuzme Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan za koje ju je premijer zadužio pošto je Verici Kalanović prestao mandat.

Radonjić: Neću vratiti mandat, biću nezavisni poslanik

Blic - 22.02.2011

NOVI SAD - Bivši pokrajinski poslanik G17 plus Aleksandar Radonjić izjavio je danas da neće vratiti poslanički mandat toj partiji i da nije prešao u Demokratsku stranku (DS), i najavio da će u Skupštini Vojvodine nastupati kao nezavisni ...

Andrić: Stanković bi mogao da pokvari odnose sa EU

Kurir - 22.02.2011

BEOGRAD - Kandidovanje Zorana Stankovića za ministra zdravlja moglo bi da izazove "politički šum" i negativnu atmosferu u odnosima Srbije i Evropske unije, izjavio je poslanik LDP Ivan Andrić.

Zoran Stanković smeta demokratama?

Danas - 22.02.2011

Beograd - G17 plus apeluje na pojedince iz Demokratske stranke da počnu da poštuju koalicioni dogovor i prestanu da bespotrebno problematizuju kandidaturu Zorana Stankovića za novog ministra zdravlja.

Jasna Matić: Nećemo podrivati Vladu

Novosti - 22.02.2011

Ministarka za telekomunikacije o potezima G 17 plus, opstanku vlasti, započetim projektima: Odluka naše stranke je promišljena. Ne brinem hoću li ostati ministar VEST da je pokrenut postupak za smenu lidera njene stranke Mlađana Dinkića, ...

Premijer zna formulu za rekonstrukciju

Novosti - 22.02.2011

Pregovori vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade počinju najverovatnije u sredu. Bilateralni sastanci lidera i ”opipavanje pulsa” traju još od petka PREMIJER Mirko Cvetković ima nekoliko formula za rekonstrukciju Vlade i trebalo bi već ...

Dačić: Nekoliko varijanti rekonstrukcije Vlade

Blic - 22.02.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da Vlada Srbije ima parlamentarnu većinu i da postoji nekoliko varijanti kada se govori o rekonstrukciji Vlade.

Skupština konstatovala ostavke Dinkiću, Kalanovićevoj i Milosavlejviću

Glas javnosti - 22.02.2011

BEOGRAD - Skupština Srbije konstatovala je, bez rasprave, ostavke ministara iz G17 plus Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljeviću. Dinkić i Kalanović su ostavku podneli dan nakon što je premijer Srbije Mirko Cvetković 15.

Vladajuća koalicija nastavlja sa ucenama

Glas javnosti - 22.02.2011

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da je vladajuća koalicija izbegla da glasa u parlamentu o objedinjavanju tačaka dnevnog reda vanredne sednice kako se ne bi pokazalo kako će da glasa G17 plus, a da ...

Čeka se Cvetkovićev predlog o rekonstrukciji

Politika - 22.02.2011

G 17 plus namerava da saopšti imena svojih kandidata za nove ministre tek posle postizanja konačnog dogovora o modelu promena u Vladi Srbije Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije odlučiće danas u Kragujevcu ko će biti kandidati G 17 ...

Dačić: Izgleda da se bliže izbori

Vesti Online - 22.02.2011

Zamenik premijera i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će u toku nedelje doći do konkretnog razgovora o tome kako bi izgledala rekonstrukcija Vlade Srbije.

Aleksandar Radonjić napustio G 17 plus i prelazi u DS

Blic - 21.02.2011

Šef poslaničke grupe G17 plus u vojvođanskom parlamentu Aleksandar Radonjić, inače osnivač ove stranke u Vojvodini, napustio je ovu partiju, saznaje "Blic".

Vladajuća koalicija prvi put bez 126 poslanika

Danas - 21.02.2011

Beograd - Lider G17 plus Mlađan Dinkić i njegovi saradnici Verica Kalanović i Tomica Milosavljević više nisu ministri. Njihove ostavke juče su na početku vanrednog zasedanja, bez ikakve rasprave, konstatovali poslanici Skupštine Srbije.

G17 plus ne odustaje od Stankovića

Blic - 21.02.2011

BEOGRAD - Pregovori vladajuće koalicije o smanjenju Vlade su pri kraju, do kraja nedelje trebalo bi da bude održan i zvaničan sastanak na kome bi bilo saopšteno kako će izgledati novi tim koji će predvoditi premijer Mirko Cvetković, ...

Temelj vlasti na ispitu

Novosti - 21.02.2011

Premijer Cvetković u sredu započinje pregovore o rekonstrukciji Vlade s liderima vladajuće koalicije. Skupština konstatovala ostavke tri ministra G 17.

Dinkić: Uskoro završetak razgovora o rekonstrukciji vlade

Blic - 21.02.2011

BEOGRAD - Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da su već počeli razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije, koji bi trebalo da se završe do kraja nedelje i najavio sednicu Ujedinjenih regiona Srbije u Kragujevcu, u sredu 23.

Dinkić: Diplomate EU nisu protiv kandidature Stankovića

Blic - 21.02.2011

BEOGRAD - Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da je iz ambasade Francuske u Beogradu dobijen zvanični demanti vesti objavljene u domaćim medijima da su vodeće diplomate Evropske unije navodno protiv kandidature Zorana ...

Dinkić: diplomate EU nisu protiv kandidature Stankovića

Kurir - 21.02.2011

BEOGRAD - Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da je iz ambasade Francuske u Beogradu dobijen zvanični demanti vesti objavljene u domaćim medijima da su vodeće diplomate Evropske unije navodno protiv kandidature Zorana Stankovića za ...

SPS spreman za rekonstrukciju Vlade

S media - 21.02.2011

Socijalistička partija Srbije je spremna da učestvuje u rekonstrukciji Vlade, bilo da je reč o smanjenju broja ministarstava, bilo da je reč o personalnim promenama, ali za to treba da postoji koncept, izjavio je lider te stranke i zamenik ...

Skupština Srbije: Prihvaćene ostavke

Novosti - 21.02.2011

Skupština Srbije danas je, bez rasprave i glasanja, konstatovala ostavke ministara ekonomije, Nacionalnog investicionog plana i zdravlja, Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića BEOGRAD - Skupština Srbije danas je, bez ...

Konstatovane ostavke ministara iz G17 plus

Mondo - 21.02.2011

Mlađan Dinkić, Verica Kalanović i Tomica Milosavljević od danas nisu više ministri, jer je Skupština Srbije konstatovala njihove ostavke na početku vanredne sednice parlamenta.

Skupština konstatovala dinkićevu ostavku

Kurir - 21.02.2011

BEOGRAD - Skupština Srbije konstatovala je, bez rasprave, ostavke ministara iz G17 plus Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljeviću. Dinkić i Kalanović su ostavku podneli dan nakon što je premijer Srbije Mirko Cvetković 15.

Matić, Ljajić i Samardžić vode resore do izbora novih ministara

Prva Srpska TV - 21.02.2011

Premijer Mirko Cvetković ovlastio je danas Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić Marković da, do izbora novih ministara, vode resore ekonomije i regionalnog razvoja, zdravlja i Nacionalnog investicionog plana.

DAČIĆ: nismo dobili model rekonstrukcije vlade

Kurir - 21.02.2011

SREMSKA KAMENICA - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da njegovoj stranci do sada nije stigao zvaničan predlog modela rekonstrukcije Vlade Srbije.

Od „promene“ do smene

Blic - 21.02.2011

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je nedavno u Nišu da ovaj grad postaje drugi grad po značaju u Srbiji. U ovom kontekstu Dinkić je još spomenuo Kragujevac.

Ministri će morati da pokriju po dva resora

Blic - 21.02.2011

BEOGRAD - Skupština Srbije na današnjoj sednici treba da razreši Mlađana Dinkića dužnosti potpredsednika i ministra za ekonomiju, Tomicu Milosavljevića funkcije ministra zdravlja, a Vericu Kalanović dužnosti ministarke za NIP.

Dinkić danas izlazi iz vlade

ALO - 21.02.2011

Posle skoro dvomesečne zimske pauze, srpski poslanici vraćaju se danas u skupštinske klupe i - odmah muško! Na prvoj sednici u 2011. godini trebalo bi da konstatuju ostavke troje ministara iz G17 plus - Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i ...

U Vladi totalno Zatišje pred buru

Kurir - 21.02.2011

BEOGRAD - Zatišje pred buru. Kako će izgledati kabinet Mirka Cvetkovića, ko će iz njega izleteti, a ko prisvojiti nečije ingerencije, juče u Vladi Srbije nije bilo moguće zvanično saznati.

Mlađa počeo čistku U svojim redovima

Kurir - 21.02.2011

BEOGRAD - G17 plus kreće u čišćenje poslaničkog kluba! U strahu od otkazivanja poslušnosti pojedinih svojih poslanika, Mlađan Dinkić rešio je da "provetri" stranku.

Dačić: Dajte koncept rekonstrukcije

Mondo - 21.02.2011

Lider Socijalističke partije Srbije kaže da je njegova stranka spremna za rekonstrukciju vlade, ali da za to treba da postoji koncept. Socijalistička partija Srbije je spremna da učestvuje u rekonstrukciji Vlade, bilo da je reč o smanjenju ...

Skupština konstatovala ostavke ministara iz G17 plus

Blic - 21.02.2011

BEOGRAD - Skupština Srbije konstatovala je danas, bez rasprave, ostavke ministara iz G17 plus Mladjana Dinkića, Verice Kalanović I Tomice Milosavljeviću.

G17-3

Prva Srpska TV - 21.02.2011

Skupština Srbije danas je, bez rasprave i glasanja, konstatovala ostavke ministara ekonomije, Nacionalnog investicionog plana i zdravlja, Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića.

Matić, Ljajić i Samardžić vode resore do izbora novih ministara

Blic - 21.02.2011

Premijer Mirko Cvetković ovlastio je danas Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić Marković da, do izbora novih ministara, vode resore ekonomije i regionalnog razvoja, zdravlja i Nacionalnog investicionog plana.

Nije isključeno da podržimo rekonstrukciju Vlade

Blic - 21.02.2011

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da nije isključeno da SNS podrži neke predloge vladajuće koalicije u vezi sa rekonstrukcijom Vlade, ali samo pod uslovom da vlast stavi na skupštinski dnevni red zakonske ...

Nikolić: Dinkić više nije meta naprednjaka (VIDEO)

EMG - 21.02.2011

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je da poslanicima nije bila omogućena rasprava o smeni Mlađana Dinkića jer je vladajuća većina želela da izbegne raspravu o njegovom radu.

Jasna Matić menja Dinkića

EMG - 21.02.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković ovlastio je danas ministre Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić-Marković da u narednih 15 dana obavljaju dužnosti ministara ekonomije i regionalnog razvoja, zdravlja i za Nacionalni investicioni ...

Postoji li vladajuća većina?

Blic - 21.02.2011

Poslanici vladajuće koalicije danas nisu predložili objedinjenu raspravu o setu ratifikacija i ugovora o zaduženjima budući da nisu imali kvorum za stavljanje tog predloga na dnevni red.

Dačić: Nismo dobili zvaničan predlog rekonstrukcije Vlade

EMG - 21.02.2011

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da njegovoj stranci do sada nije stigao zvaničan predlog modela rekonstrukcije Vlade Srbije.

Vladi se priviđa većina

E-Novine - 21.02.2011

Nakon što je zbog nedostatka većine iz skupštinske procedure povučen predlog vladajuće koalicije da se rasprava o tačkama dnevnog reda objedini, opozicija je zatražila da se proveri da li Vlada uživa podršku većine poslanika.

CESID: vlada stabilnija nego što je bila

Kurir - 21.02.2011

BEOGRAD - Programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Marko Blagojević izjavio je povodom današnje smene u Skupštini Srbije Mlađana Dinkića sa funkcije ministra za ekonomiju i regionalni razvoj da je Demokratska ...

Jasna Matić menja Dinkića

Kurir - 21.02.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ovlastio je ministarku Jasnu Matić da u narednih 15 dana obavlja dužnost ministarke ekonomije. Jasna Matić je tako ovlašćena da uz resor telekomunikacija i informacionog društva, obavlja i dužnost ...

Nikolić: vlada nastavlja sa ucenama

Kurir - 21.02.2011

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da je vladajuća koalicija izbegla da glasa u parlamentu o objedinjavanju tačaka dnevnog reda vanredne sednice kako se ne bi pokazalo kako će da glasa G17 plus, a da ...

Bez predloga o rekonstrukciji

RTS - 21.02.2011

Ministar unutrašnjih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da još nema zvaničnog predloga o rekonstrukciji Vlade. Vlada funkcioniše normalno, ocenjuje ministarka finansija.

Ministri razrešeni dužnosti

RTS - 21.02.2011

Poslanici Skupštine Srbije konstatovali su ostavke troje ministara iz stranke G17 plus, Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića. Sledi rasprava o zajmu Srbije, i izmeni Poslovnika o radu.

Konstatovane ostavke, vlast tvrdi da nema krize

R.S.Evropa - 21.02.2011

U Skupštini Srbije sve je bilo po kratkom postupku. Bez i minuta rasprave, konstatovane su ostavke troje ministara – Mlađana Dinkića , Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića .

Premijer ovlastio ministre za upražnjene resore

Beta - 21.02.2011

BEOGRAD, 21. februara 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković ovlastio je u ponedeljak ministre Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić-Marković da u narednih 15 dana obavljaju dužnosti ministara ekonomije i regionalnog ...

Dinkić, Milosavljević i Kalanović više nisu ministri

Beta - 21.02.2011

BEOGRAD, 21. februara 2011. (Beta) - Mladjan Dinkić, Verica Kalanović i Tomica Milosavljević od danas nisu više ministri, jer je Skupština Srbije konstatovala njihove ostavke na početku vanredne sednice parlamenta.

Dačić: Nismo dobili zvaničan predlog rekonstrukcije Vlade

Beta - 21.02.2011

SREMSKA KAMENICA, 21. februara 2011. (Beta) - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da njegovoj stranci do sada nije stigao zvaničan predlog modela rekonstrukcije ...

Grip i operacije ugrozile kvorum

Politika - 21.02.2011

Vladajuća koalicija u sali imala samo 114 poslanika. – Konstatovane ostavke Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića. – LDP traži da premijer dođe u skupštinu.

Srbija: Dinkić, Milosavljević i Kalanović više nisu ministri

R.S.Evropa - 21.02.2011

Mlađan Dinkić, Verica Kalanović i Tomica Milosavljević od danas nisu više ministri, jer je Skupština Srbije konstatovala njihove ostavke na početku vanredne sednice parlamenta.

Šef poslaničke grupe G17 u Vojvodini prešao u DS?

Press - 21.02.2011

Šef poslaničke grupe G17 Plus u Skupštini Vojvodine Aleksandar Radonjić napustio je tu stranku i ubuduće će nastupati kao samostalni poslanik. On je svoju odluku saopštio juče sada već bivšim stranačkim kolegama na sastanku poslaničkog ...

Bilo je kasno da smirim Dinkića!

Press - 21.02.2011

Zamenik premijera Ivica Dačić smatra da je, i posle svega što se desilo, ovo vlada sa najmanje mogućih potresa, imajući u vidu sve vlade od 2000. Vladu je napadao više naš koalicioni partner od opozicije...

Zamenjeno troje ministara iz G17

Press - 21.02.2011

Posle žestokog sukoba vladajuća koalicija juče smirila strasti i potvrdila ostavke ministara iz G17 zamenivši ih ljudima koje je ova stranka predložila Politički direktor G17 Vladimir Ilić odluku premijera ocenio je kao „prirodnu" s ...

Potvrđene ostavke ministara iz G17

Vesti Online - 21.02.2011

Mlađan Dinkić, Verica Kalanović i Tomica Milosavljević od danas nisu više ministri, jer je Skupština Srbije konstatovala njihove ostavke na početku vanredne sednice.

Dačić: U rekonstrukciju, ali samo uz koncept

Vesti Online - 21.02.2011

Socijalistička partija Srbije je spremna da učestvuje u rekonstrukciji Vlade, bilo da je reč o smanjenju broja ministarstava, bilo da je reč o personalnim promenama, ali za to treba da postoji koncept, izjavio je lider te stranke i zamenik ...

Evropi smeta Zoran Stanković zbog Mladića?

Vesti Online - 21.02.2011

Ambasadori najuticajnijih zemalja EU u Beogradu protive se izboru kandidata G17 Plus Zorana Stankovića za novog ministra zdravlja zbog njegovih veza sa haškim optuženikom Ratkom Mladićem, saznaju beogradski mediji.