TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pauer: Više od 40 zemalja u borbi protiv Islamske države

Blic - 21.09.2014

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer rekla je danas da je više od 40 država podržalo borbu protiv ekrstemista Islamske države. Pauer nije rekla koje su to zemlje niti nivo ...

U Fransuskoj uhapšeno petoro ljudi zbog regrutovanja džihadista

Blic - 21.09.2014

Francuske vlasti podigle su danas preliminarne tužbe protiv petoro ljudi, osumnjičenih za pripadnost krugu specijalizovanom za regrutovanje devojaka boraca Islamske države.

Rodman: Ne idem kod vođa ISIS

B92 - 21.09.2014

Bivši američki košarkaš Denis Rodman demantovao je navode da će otputovati na Bliski istok kako bi razgovara sa vođama islamske zemlje ISIS. Bivši američki košarkaš Denis Rodman demantovao je navode ...

Ekstremisti sa ivice nemačkog društva

DW - 21.09.2014

Sve više džihadista iz Nemačke odlazi u rat u Siriju i/ili Irak. Tamo ubijaju nevine civile. Između njih i neonacista, mogle bi da se povuku zanimljive paralele, smatra Kersten Knip u svom komentaru.

NESLANA ŠALA: Rodman demantovao da ide u Siriju da razgovara sa vođama ISIL

Kurir - 21.09.2014

Pojedini mediji objavili su pre nekoliko dana šaljivu vest da će Rodman da razgovara sa vođama ISIL-a i da će da im ukaže na njihove greške, kao i da će ih izvesti na pravi put NJUJORK - Bivši ...

FR: Tužbe regruterima džihadista

B92 - 21.09.2014

Pariz -- Francuske vlasti podigle su danas preliminarne tužbe protiv petoro ljudi, osumnjičenih za pripadnost krugu specijalizovanom za regrutovanje devojaka boraca IS.

Više od 40 država u borbi protiv IS

B92 - 21.09.2014

Vašington -- Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer rekla je danas da je više od 40 država podržalo borbu protiv ekrstemista Islamske države.

Anatomija najkrvoločnije organizacije na svetu

Blic - 21.09.2014

Zamislite sebe u koži Abu Bakra al-Bagdadija, misterioznog vođe ekstremisitčke grupe Islamska država Iraka i Levanta (ISIS) koja je uterala strah u kosti svetskim liderima.

PODRŠKA ZA BOMBARDOVANJE: SAD traže saveznike za kampamnju protiv džihadista u Siriji

Kurir - 21.09.2014

AFP napominje da je američka kampanja u Siriji posebno komplikovano jer se tamo vodi građanski rat u kojem se ID i umereni pobunjenici koje podržava režim SAD, bore protiv režima predsednika Bašara ...

KiM rasadnik terorizma!

Pravda - 21.09.2014

Kosovske vlasti drže u pritvoru 60 osoba, koje sumnjiče da su ratovale za takozvanu Islamsku državu ili da su indoktrinirale i regrutovale borce za ratovanje u Siriji i Iraku.

Kosovo rasadnik džihada?

RTS - 21.09.2014

Kosovske vlasti drže u pritvoru 60 osoba, koje sumnjiče da su ratovale za takozvanu Islamsku državu ili da su indoktrinirale i regrutovale borce za ratovanje u Siriji i Iraku.

SAD: Više od 40 zemalja u borbi protiv Islamske države

R.S.Evropa - 21.09.2014

Američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer rekla je da je više od 40 država podržalo borbu protiv militanata Islamske države. Pauer nije rekla koje su to zemlje niti nivo njihove ...

Rodman: Ne idem kod vođa ISIS-a

Portalanalitika - 21.09.2014

B ivši američki košarkaš Denis Rodman demantovao je navode da će otputovati na Bliski istok kako bi razgovara sa vođama islamske države ISIS-a. „Postoje mnoge stvari koje oni rade, a koje nisu kul.

Džihadisti na Kosovu (1): Ratnici za Boga i pare

Vesti Online - 21.09.2014

Svet je zanemeo. Prizor kada Lavdrim Muhadžeri, 25-godišnji sunitski džihadista iz Kačanika na Kosovu i Metohiji, krvnički odseca glavu 19-godišnjaku, "uhvaćenom špijunu", i svojim koljačkim pohodom ...

SAD: Više od 40 zemalja u borbi protiv Islamske države

Vesti Online - 21.09.2014

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer rekla je u nedleju da je više od 40 država podržalo borbu protiv ekrstemista Islamske države.

Belgija:Osujećene akcije džihadista

B92 - 20.09.2014

Brisel -- Belgijske službe bezbednosti osujetile su nekoliko terorističkih napada koje su planirali džihadisti takozvane Islamse države, navode jutros belgijski mediji.

Belgija: Osujećeni teroristički napadi

Blic - 20.09.2014

Belgijske službe bezbednosti osujetile su nekoliko terorističkih napada koje su planirali džihadisti takozvane Islamske države, navode jutros belgijski mediji.

Belgija: Osujećeni teroristički napadi džihadista Islamske države

Novosti - 20.09.2014

Belgijske službe bezbednosti osujetile su nekoliko terorističkih napada koje su planirali džihadisti takozvane Islamske države Belgijske službe bezbednosti osujetile su nekoliko terorističkih napada ...

Muslimani protiv džihadista i islamofoba

DW - 20.09.2014

Muslimani širom Nemačke iskoristili su molitvu u petak za protest protiv nepravde i zločina iz mržnje. Organizatori protesta u Berlinu potrudili su se da prikažu jedinstvo muslimana u osudi Islamske ...

I Francuska bombarduje džihadiste u Iraku

Politika - 20.09.2014

Predsednik Fransoa Oland poručio da Islamska država ugrožava bezbednost Francuske, ali i Evrope i sveta Specijalno za „Politiku” Pariz – Francuska je započela vazdušne napade na Irak, pridruživši se ...

SB UN poziva na još veću podršku Iraku

R.S.Evropa - 20.09.2014

Savjet bezbjednosti UN pozvao je u petak uveče međunarodnu zajednicu da pruži još veću podršku Iraku koji se bori protiv sunitskig boraca iz Islamske države.

Bush ili Obama: Ko je odgovorniji za rast ISIS?

R.S.Evropa - 20.09.2014

Piše: National Interest (priredila: Biljanja Jovićević) Mnogo toga je otišlo po zlu na Bliskom istoku za mandata dva posljednja američka predsjednika, ne samo uzdizanje ISIS-a.

ISIL vrijedi oko dvije milijarde dolara, zarađuje više od pojedinih država

Portalanalitika - 20.09.2014

I slamska država Iraka i Levanta, ili ISIL, najbogatija je teroristička organizacija u istoriji. Zarađuje oko tri miliona dolara dnevno, od nafte, trgovine ljudima, pljačke i iznude.

SB poziva na veću podršku Iraku

RTV - 19.09.2014

Savet bezbednosti UN pozvao je večeras međunarodnu zajednicu da pruži još veću podršku Iraku koji se bori protiv sunitskig boraca iz Islamske države. Američki državni sekretar Džon Keri, koji je bio ...

ISIS vredi dve milijarde dolara, a zarađuje više nego pojedine države!

Blic - 19.09.2014

Islamska država Iraka i Levanta, ili ISIL, najbogatija je teroristička organizacija u istoriji. Zarađuje oko tri miliona dolara dnevno, od nafte, trgovine ljudima, pljačke i iznude.

Francuska sprovela prvi vazdušni napad u Iraku

Blic - 19.09.2014

Francuska je saopštila da je danas sprovela svoj prvi vazdušni napad u Iraku, tokom kojeg je uništila skladište sa logističkom opremom ekstremističke organizacije "Islamska država".

Nemačka: Protest muslimana zbog IS

B92 - 19.09.2014

Berlin -- Hiljade muslimana koji žive u Nemačkoj učestvovalo je danas na demonstracijama, organizovanim u znak protesta zbog ekstremističke organizacije Islamska država.

SAD bombardovale kamp za obuku džihadista u Iraku

Blic - 19.09.2014

Američki avion bombardovao je danas kamp za obuku džihadista Islamske države na severu Iraka, zgrade, borce i vozila u prvom vazdušnom napadu te vrste, saopštila je američka komanda.

Obama naoružava pobunjenine u borbi protiv ISIL-a

Blic - 19.09.2014

Odobrenje koje je dao američki Kongres za obučavanje i naoruzavanje pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika pomoći će u borbi protiv ekstremista Islamske države na teritoriji Sirije, izjavio ...

SAD ujedinjena protiv džihadista

B92 - 19.09.2014

Vašington -- Obučavanje i naoružavanje pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika pomoći će u borbi protiv ekstremista IS na teritoriji Sirije, izjavio je Barak Obama.

ZELENO SVETLO: Američki Kongres odobrio obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika

Kurir - 19.09.2014

Ostalo je samo da Barak Obama potpiše taj predlog, čija je namera da se pobunjenici ojačaju da bi se borili protiv ISIS VAŠINGTON - Senat američkog Kongresa odobrio je kontroverzni plan obuke i ...

Kongres odobrio plan naoružavanja sirijskih pobunjenika

Novosti - 19.09.2014

Senat američkog Kongresa odobrio je kontroverzni plan obuke i naoružavanja pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika u njihovoj borbi protiv ekstremista VAŠINGTON - Senat američkog Kongresa ...

Prvi vazdušni napad Francuske u Iraku

RTV - 19.09.2014

Francuska je saopštila da je danas sprovela svoj prvi vazdušni napad u Iraku, tokom kojeg je uništila skladište sa logističkom opremom ekstremističke organizacije Islamska država.

Kongres SAD odobrio plan naoružavanja sirijskih pobunjenika

Blic - 19.09.2014

Senat američkog Kongresa odobrio je kontroverzni plan obuke i naoružavanja pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika u njihovoj borbi protiv ekstremista Islamske države.

Džihadisti zabranili matematiku!

ALO - 19.09.2014

Pripadnici Islamske države koji kontrolišu veći deo Sirije i severni deo Iraka zabranili su deci u školama da uče matematiku, društvene nauke, kao i da se bave sportom! Islamska država ima oko 30.000 ...

SAD: Kongres odobrio plan naoružavanja sirijskih pobunjenika

Pobjeda.me - 19.09.2014

VAŠINGTON - Senat američkog Kongresa odobrio je kontroverzni plan obuke i naoružavanja boraca umjerene struje sirijskih pobunjenika u njihovoj borbi protiv ekstremista Islamske države.

Francuski avioni napali džihadiste

B92 - 19.09.2014

Pariz -- Francuski predsednik Fransoa Oland objavio je da je vojna avijacija te zemlje uzvršila prve napade na uporišta terorističke organizacije Islamska država.

Krhka alijansa protiv „Islamske države“

DW - 19.09.2014

SAD kuju međunarodnu alijansu protiv terorističke organizacije „Islamska država“. Savez je pred ogromnim iskušenjima. Interesi potencijalnih saveznika izgledaju teško spojivi.

(VIDEO) FRANCUZI NAPALI ISIS: Evo kako su sravnili centar džihadista sa zemljom!

Kurir - 19.09.2014

Prvi francuski vazdušni udari na ciljeve ISIS u Iraku bili uspešni, potpuno uništeni logor i desetine terorista BAGDAD, PARIZ - Francuska je danas izvela prve vazdušne napade u Iraku, u kojima je, ...

Prvi vazdušni udar francuske vojske u Iraku

Pobjeda.me - 19.09.2014

PARIZ – Prvi vazdušni napad francuskih borbenih aviona sproveden je u petak u Iraku a meta su bila skladišta sa logističkom opremom boraca Islamske države, saopšteno je u kabnetu predsjednika ...

Džihadisti planiraju javno pogubljenje građana na ulici

E-Novine - 19.09.2014

Tokom višednevne opsežne akcije u kojoj su učestvovali pripadnici različitih bezbednosnih službi u Australiji, uhapšeno je 15 lica pod sumnjom da su povezani sa džihadistima iz organizacije “Islamska ...

SB UN osudio IS, podržao Irak

B92 - 19.09.2014

Njujork -- Savet bezbednosti UN osudio je terorističku grupu Islamska država i pozvao međunarodnu zajednicu da pojača podršku iračkoj vlasti u borbi protiv ekstremista.

Nemačka: Protest muslimana zbog IS

R.S.Evropa - 19.09.2014

Hiljade muslimana koji žive u Nemačkoj učestvovalo je danas na demonstracijama, organizovanim u znak protesta zbog ekstremističke organizacije Islamska država.

Obama: Amerikanci ujedinjeni protiv Islamske države

Tanjug - 19.09.2014

VAŠINGTON - Odobrenje koje je dao američki Kongres za obučavanje i naoruzavanje pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika pomoći će u borbi protiv ekstremista Islamske države na teritoriji ...

Prvi vazdušni udar Francuske u Iraku

RTS - 19.09.2014

Francuska je saopštila da je sprovela svoj prvi vazdušni napad u Iraku, tokom kojeg je uništila skladište sa logističkom opremom Islamske države. Kabinet francuskog predsednika Fransoa Olanda je ...

Nemačka, protest zbog Islamske države

RTS - 19.09.2014

Nekoliko hiljada muslimana koji žive u Nemačkoj učestvovalo je na demonstracijama organizovanim u znak protesta zbog ekstremističke organizacije Islamska država.

Francuska inicijativa za Irak

Politika - 19.09.2014

Dominik de Vilpen kritikuje to što u međunarodnoj koaliciji protiv Islamske države ne učestvuju Rusija, Indija i Kina Specijalno za „Politiku” Pariz – Cilj konferencije „za mir i bezbednost u Iraku”, ...

Protest muslimana u Nemačkoj zbog Islamske države

Tanjug - 19.09.2014

BERLIN - Nekoliko hiljada muslimana, koji žive u Nemačkoj, učestvovalo je danas na demonstracijama, organizovanim u znak protesta zbog ekstremističke organizacije Islamska država.

Francuska izvela prve vazdušne udare u Iraku

R.S.Evropa - 19.09.2014

Francuska je saopštila danas da su njeni borbeni avioni izvršili udare u Iraku prvi put od kada je Pariz obećao da će se uključiti u vojnu akciju protiv "Islamske države", koja je zauzela veliku ...

Senat odobrio naoružavanje sirijskih pobunjenika

RTS - 19.09.2014

Američki senatori usvojili plan Baraka Obame kojim se odobrava naoružavanje sirijskih pobunjenika. Senat je odobrio kontroverzni plan obuke i naoružavanja pripadnika umerene struje sirijskih ...

Američki Kongres odobrio naoružavanje sirijskih pobunjenika

Novi Magazin - 19.09.2014

Senat američkog Kongresa odobrio je kontroverzni plan obuke i naoružavanja pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika u njihovoj borbi protiv ekstremista Islamske države.

SAD bombardovale kamp za obuku džihadista u Iraku

Press - 19.09.2014

"U jednom napadu na kamp za obuku Islamske države jugoistočno od Mosula, uništeno je jedno oklopno vozilo , dve zgrade koje su koristili borci i jedna jedinica", saopštila je Centralna komanda SAD ...

Francuska sprovela prvi vazdušni napad u Iraku

Press - 19.09.2014

Kabinet francuskog predsednika Fransoa Olanda je saopštio da su borbeni avioni tipa "rafal" jutros gađali ciljeve u severoistočnom Iraku i da je tom prilikom skladište u potpunosti uništeno.

Kongres odobrio Obamin plan o uništenju Islamske države!

Telegraf - 18.09.2014

Pored toga što je izložio planove za jačanje borbi protiv terorista u Iraku i Siriji, predsednik Amerike je ponovio da neće slati vojnike da se bore na terenu Predstavnički dom -a odobrio je za obuku ...

Odgovornost za zaštitu

DW - 18.09.2014

Ubistvo britanskog državljanina samo je poslednji primer surovosti „Islamske države“ (IS). U Iraku bi sada trebalo da se posegne za konceptom „Odgovornost za zaštitu“.

CIA: BiH 4. po broju članova u IS

B92 - 18.09.2014

Sarajevo -- BiH je na četvrtom mestu u svetu po broju članova ekstremističke oranizacije Islamska država u odnosu na ukupan broj stanovnika, prenose "Nezavisne" podatke CIA U najnovijem izveštaju ...

CIA: BiH u svjetskom vrhu po broju džihadista

Pobjeda.me - 18.09.2014

SARAJEVO – Bosna i Hercegovina je na četvrtom mjestu u svijetu po broju članova ekstremističke oranizacije Islamska država u odnosu na ukupan broj stanovnika, prenose Nezavisne novine podatke iz ...

U SVETSKOM VRHU: Bosna ima ubedljivo najviše džihadista!

Telegraf - 18.09.2014

U izveštaju američke Centralne obaveštajne agencije, na strani Islamske države se bori 350 bosansko-hercegovačkih državljana, što je ovu državu svrstalo na četvrto mesto u svetu po broju dobrovoljnih ...

(VIDEO) ISIS U HOLIVUDSKOM STILU: Upozorenje Americi kao reklama za akcioni film

Kurir - 18.09.2014

Džihadisti objavili preteći video-snimak koji se završava jasnom porukom Baraku Obami RAKA - Islamska država (ISIL) objavila je novi preteći video-snimak u kom preti Sjedinjenim Američkim Državama ...

Kongres odobrio Obamin plan o borbi protiv Islamske drržave

Blic - 18.09.2014

Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

SAD: Uskoro naoružanje i obučavanje pobunjenika u Siriji

RTV - 18.09.2014

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je plan predsednika Baraka Obame da naoružava i obučava umerene struje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

CIA: BiH u svetskom vrhu po broju džihadista

Blic - 18.09.2014

Bosna i Hercegovina je na četvrtom mestu u svetu po broju članova ekstremističke oranizacije Islamska država (IS) u odnosu na ukupan broj stanovnika, prenose "Nezavisne novine" alarmantne podatke iz ...

SAD bombardovale kamp džihadista

B92 - 18.09.2014

Bagdad -- Američki avion bombardovao je danas kamp za obuku džihadista Islamske države na severu Iraka, zgrade, borce i vozila u prvom vazdušnom napadu te vrste.

SAD: Uskoro naoružanje i obučavanje pobunjenika u Siriji

Blic - 18.09.2014

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je plan predsednika Baraka Obame da naoružava i obučava umerene struje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

Kongres odobrio Obamin plan

B92 - 18.09.2014

Vašington -- Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv IS.

Usvojen plan Baraka Obame o Siriji

Pobjeda.me - 18.09.2014

VAŠINGTON – Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je u srijedu veče plan predsjednika Baraka Obame da naoružava i obučava umjerene struje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ...

Irak: Američki avion prvi put gađao kamp za obuku ID

Tanjug - 18.09.2014

BAGDAD - Američki avion bombardovao je danas kamp za obuku džihadista Islamske države na severu Iraka, zgrade, borce i vozila u prvom vazdušnom napadu te vrste, saopštila je američka komanda.

SAD bombardovale kamp militanata IS

R.S.Evropa - 18.09.2014

Američki avion bombardovao je danas kamp za obuku militanata Islamske države na severu Iraka, zgrade, borce i vozila u prvom vazdušnom napadu te vrste.

Kongres odobrio Obamin plan da naoruža sirijske pobunike da se bore za njega

24online - 18.09.2014

Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

IZ zabrinuta zbog hapšenja imama na Kosovu

R.S.Evropa - 18.09.2014

Islamska zajednica (IZ) Kosova saopštila je da sa zabrinutošću primila vest o privodjenju a potom i hapšenju imama širom Kosova. „IZ Kosova veruje u njihovu nevinost dok pravosudni organi ne dokažu ...

CIA: BiH u svetskom vrhu po broju džihadista

Pravda - 18.09.2014

Bosna i Hercegovina je na četvrtom mestu u svetu po broju članova ekstremističke oranizacije Islamska država (IS) u odnosu na ukupan broj stanovnika .

BIH četvrta po broju članova ISIS-a

Vesti Online - 18.09.2014

BiH je na četvrtom mestu u svetu po broju članova ekstremističke organizacije "Islamska država" u odnosu na ukupan broj stanovnika, objavila je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA).

Kongres odobrio Obamin plan o borbi protiv Islamske drržave

Novi Magazin - 18.09.2014

Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

Kongres odobrio Obamin plan o borbi protiv Islamske države

Vesti Online - 18.09.2014

Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

Kongres dao zeleno svijetlo Obami

Portalanalitika - 18.09.2014

P redstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsjednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

Obama obećao da Amerikanci neće ići u kopneni rat u Iraku

Blic - 17.09.2014

Američki predsednik Barak Obama poručio je danas da Sjedinjene Države neće voditi novi kopneni rat u Iraku već da će vazdušni udari biti ključan doprinos SAD u borbi protiv džihadista.

Obama obećao da Amerikanci neće ići u kopneni rat u Iraku

ALO - 17.09.2014

Američki predsednik Barak Obama poručio je danas da Sjedinjene Države neće voditi novi kopneni rat u Iraku već da će vazdušni udari biti ključan doprinos SAD u borbi protiv džihadista.

SAD ne šalje vojnike u Irak

B92 - 17.09.2014

Tampa -- Bela kuća je saopštila da su na meti SAD pripadnici Islamske države u Siriji, ali da neće slati vojnike da se bore u Iraku. Američka administracija je ovim saopštenjem želela da ublaži ...

Amerika neće slati vojnike u Irak

Pobjeda.me - 17.09.2014

TAMPA – Portparol američkog predsjednika Džoš Ernest je rekao u srijedu da su na meti SAD borci Islamske države u Siriji, ali da neće slati vojnike da se bore u Iraku.

Uz islamiste tri borca iz Srbije

B92 - 17.09.2014

Beograd -- Sa teritorije Srbije u Irak i Siriju otišlo je troje ljudi koji se bore u redovima Islamske države, objavio je Radio Slobodna Evropa. Kako se navodi, sa teritorije Crne Gore u Irak i ...

Francuska: Pritvoreno 6 džihadista

B92 - 17.09.2014

Pariz -- Šest osoba je pritvoreno u Francuskoj pod optužbom da su regrutovali pojedince za džihad, saopštio je izvor u francuskom sudu. Osumnjičeni, od kojih su dvoje maloletnici, pritvoreni su u ...

Novo upozorenje boraca Islamske države

Pobjeda.me - 17.09.2014

BAGDAD – Predstavnici grue Islamska država objavili su snimak sa novim upozorenjem Sjedinjenim Američkim Državama da džihadisti u Iraku čekaju Amerikance, ako američki predsjednik Barak Obama bude ...

KUDA IDE OVAJ SVET? Raste podrška džihadistima!

Telegraf - 17.09.2014

Podrška džihadistima je porasla od kada je Amerika pokrenula vazdušne napade u Iraku, tvrdi FBI Podrška grupi je porasla od kada su pokrenule vazdušne udare u Iraku i ova organizacija privlači sve ...

Manjinska prava ne koristi 22.000 građana islamske veroispovesti

Novosti - 17.09.2014

Matica muslimanska Crne Gore pozvala svoje sunarodnike u Srbiji da se organizuju NAJBROJNIJA etnička grupa u Srbiji koja nema status nacionalne manjine su - Muslimani. Na popisu 2011.

Pentagon: SAD spremne i za napade u Siriji

Blic - 17.09.2014

Načelnik Združenog generalštaba vojske SAD Martin Dempsi rekao je juče da postoji mogućnost da se američki savetnici pridruže iračkim trupama u borbi protiv islamskih ekstremista, kao i da su SAD ...

ISLAMISTI PROVOCIRAJU OBAMU: Borba je tek počela (FOTO) (VIDEO)

Telegraf - 17.09.2014

Na snimku naslovljenom "Plamenovi rata" prikazani su džihadisti kako podižu u vazduh tenkove, ranjene američke vojnike i potom Obamina izjava da se američka vojska neće vraćati u Irak dok istovremeno ...

IS preti: Ne šaljite vojnike u Irak

B92 - 17.09.2014

Bejrut -- Ekstremistička organizacija Islamska država objavila je video u kojem se SAD upozoravaju na to šta čeka američke vojnike u Iraku, ako u tu zemlju pošalje trupe.

PLAMENOVI RATA Islamisti novim video snimkom prete Americi: ČEKAMO VAS

Blic - 17.09.2014

Ekstremistička grupa Islamska država objavila je snimak sa novim upozorenjem Sjedinjenim Američkim Državama da džihadisti u Iraku čekaju Amerikance, ako američki predsednik Barak Obama bude tamo ...

FBI: Raste podrška džihadistima

B92 - 17.09.2014

Vašington -- Podrška grupi Islamska država je porasla od kada su SAD pokrenule vazdušne udare u Iraku, saopštio je FBI. Obama: SAD neće ući u kopneni rat.

Džihadisti upozoravaju, ofanziva Bagdada

RTS - 17.09.2014

Ekstremistička grupa Islamska država objavila snimak sa novim upozorenjem Sjedinjenim Državama da džihadisti u Iraku čekaju Amerikance – ako američki predsednik Barak Obama bude tamo poslao vojsku.

(VIDEO) Nova poruka ISIS-a Obami: „Bitka je tek počela“

Pravda - 17.09.2014

BAGDAD – Ekstremistička grupa Islamska država objavila je snimak sa novim upozorenjem Sjedinjenim Američkim Državama da džihadisti u Iraku čekaju Amerikance, ako američki predsednik Barak Obama bude ...

Ekstremisti upozorili SAD da ne šalju vojnike u Irak

R.S.Evropa - 17.09.2014

Ekstremistička organizacija Islamska država objavila je video u kojem se SAD upozoravaju na to šta čeka američke vojnike u Iraku, ako predsednik Barak Obama u tu zemlju pošalje trupe.

Obama: Amerikanci neće ići u kopneni rat u Iraku

R.S.Evropa - 17.09.2014

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da oružane snage SAD neće biti angažovane u novom kopnenom ratu u Iraku, jer Vašington može upotrebiti mnogo efikasnije načine za eliminaciju pretnje ...

FBI: Jača podrška Islamskoj državi, moguće nove otmice

R.S.Evropa - 17.09.2014

Od početka američkih udara na položaje militanata iz organizacije "Islamska država" u Iraku u porastu je podrška ovoj grupaciji i moglo bi biti novih otmica da bi se Vašington privolio na određene ...

Islamska država: Novo upozorenje Americi

Tanjug - 17.09.2014

BAGDAD - Ekstremistička grupa Islamska država objavila je snimak sa novim upozorenjem Sjedinjenim Američkim Državama da džihadisti u Iraku čekaju Amerikance, ako američki predsednik Barak Obama bude ...

"SAD, ne igraj se! Ne šalji vojnike u Irak!"

Vesti Online - 17.09.2014

Ekstremistička organizacija Islamska država objavila je video u kojem se SAD upozoravaju na to šta čeka američke vojnike u Iraku, ako predsednik Barak Obama u tu zemlju pošalje trupe.

Momčilo Pantelić: Lavirint paradoksa

Novi Magazin - 17.09.2014

Ceo svet se praktično složio da džihadiste samoproglašene Islamske države treba hitno poraziti, ali još nema jedinstvenog nastupa protiv njih… Samo dva savremena rata odudaraju od pravila da svaki ...

Tri borca iz Srbije na strani islamista

Vesti Online - 17.09.2014

Sa teritorije Srbije u Irak i Siriju otišla su tri dobrovoljaca, koji se bore u redovima Islamske države, dok je iz Crne Gore među ekstremistima 30 dobrovoljaca, objavio je Radio Slobodna Evropa.

Pritvoreno šest osoba zbog regrutovanja za džihad

Novi Magazin - 17.09.2014

Šest osoba je pritvoreno u Francuskoj pod optužbom da su regrutovali pojedince za džihad, saopštio je izvor u francuskom sudu. Osumnjičeni, od kojih su dvoje maloletnici, pritvoreni su u Lijonu u ...

Obama obećao da Amerikanci neće ići u kopneni rat u Iraku

Portalanalitika - 17.09.2014

A merički predsjednik Barak Obama poručio je danas da Sjedinjene Države neće voditi novi kopneni rat u Iraku, već da će vazdušni udari biti ključan doprinos SAD u borbi protiv džihadista, prenose ...

Obama: Amerika neće ići u novi kopneni rat u Iraku

Press - 17.09.2014

Obama koji se tokom većeg dela svog mandata distancirao od rata u Iraku, istakao je u obraćanju vojnicima u vazdušnoj bazi Mekdil u Tampi da će "vazdušni udari biti ključan doprinos SAD u borbi ...

Obama: Amerikanci neće ići u kopneni rat u Iraku

Novi Magazin - 17.09.2014

Barak Obama poručio je danas da Sjedinjene Države neće voditi novi kopneni rat u Iraku već da će vazdušni udari biti ključan doprinos SAD u borbi protiv džihadista.

OPASNO: Samo zajedno možemo zaustaviti džihadiste!

Kurir - 16.09.2014

Regrutovanje ljudi s naših prostora za rat u Siriji i Iraku ozbiljan je bezbednosni problem, upozorava Momir Stojanović BEOGRAD - Jedna od bosanskih učenica koje su 10.

Vojna pomoć Bagdadu

Novosti - 16.09.2014

Međunarodni skup u Parizu - mobilizacija sveta protiv islamske države PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA PRITISNUTI urgentnom situacijom, neposredno posle svirepog ubistva britanskog humanitarca Dejvida ...

Vojska SAD napala IS blizu Bagdada

B92 - 16.09.2014

Vašington -- Američke snage su izvele prvi vazdušni napad na položaje Islamske države nedaleko od Bagdada, saopštila je danas vojska SAD. Komanda američkih snaga za operacije na Bliskom istoku i u ...

Predstoji duga borba protiv IS

DW - 16.09.2014

Pariska konferencija o borbi protiv terorista „Islamske države“ nije donela ništa novo. Dosta je priče, sada je važno pokrenuti akciju protiv džihadista.

(VIDEO) PRETI MU 10 GODINA ROBIJE: Nemačka prvi put sudi džihadisti ISIS poreklom sa Kosova

Kurir - 16.09.2014

Krešnik Beriša (20) je rođen u Frankfurtu, ali njegovi su došli sa Kosova U Nemačkoj je juče počelo suđenje prvom nemačkom državljaninu optuženom za ratovanje na strani Islamske države (ISIS) u ...

Njujork tajms: Turska jedan od najvećih izvora boraca IS

Blic - 16.09.2014

Turska je jedan od najznačajnijih izvora regrutovanja stranih boraca za ekstremističku grupu Islamska država (IS), piše danas "Njujork tajms" pozivajući se na navode turskih zvaničnika i medija.

DŽIHADISTI SVE SMELIJI: ISIS oborio sirijski avion!

Kurir - 16.09.2014

To je prvi put da su borci Islamske države oborili vojni avion od kako su proglasili kalifat na delu Sirije i Iraka u junu DAMASK, ŽENEVA - Džihadisti Islamske države u Iraku i Siriji (ISIL) oborili ...

Al-Kaida poziva na ujedinjenje džihadista protiv zapada

Blic - 16.09.2014

Dva ogranka Al-Kaide, Akmi u Magrebu i Akpa u Jemenu, pozvala su džihadiste u Iraku i Siriji da se ujedine protiv međunarodne koalicije za borbu protiv vojske sunitskih ekstremista iz organizacije ...

ISIS, ISIL ili Islamska država?

B92 - 16.09.2014

Američki predsednik Barak Obama najavio je borbu protiv džihadista, ali je pitanje da li je na meti Islamska država, ISIS ili ISIL. Paravojna formacija islamskih ekstremista je od svog nastanka ...

CIA: Polovina islamista su strani borci

Blic - 16.09.2014

Američka Centalna obaveštajna agencija (CIA) tvrdi da polovinu pripadnika ekstremističke grupe Islamska država čine borci iz drugih zemalja, a Radio Slobodna Evropa (RSE) navodi da ih dosta ima i iz ...

Prvi sastanak zvaničnika Iraka i Sirije od vazdušnih udara SAD

Blic - 16.09.2014

Irački savetnik za nacionalnu bezbednost informisao je danas sirijskog predsednika Bašar al Asada o naporima u borbi protiv Islamske države (ISIS) što je prvi takav sastanak otkako su Sjedinjene ...

SAD su spremne i za napade u Siriji

B92 - 16.09.2014

Vašington -- Načelnik Združenog generalštaba vojske SAD Martin Dempsi kaže da su SAD spremne za napade na islamiste u Siriji ali da će to biti dugoročna i umerena operacija.

Prvi udari na džihadiste

RTV - 16.09.2014

Američki avioni izveli su prve napade na položaje islamske države nedaleko od Bagdada u okviru proširenja vojne misije, saopštili su danas američki vojni zvaničnici.

SAD gađale položaje Islamske države kod Bagdada

Blic - 16.09.2014

Američke snage su izvele prvi vazdušni napad na položaje Islamske države nedaleko od Bagdada, saopštila je danas vojska SAD. Komanda američkih snaga za operacije na Bliskom istoku i u centralnoj ...

Turska izvor boraca Islamske države

B92 - 16.09.2014

Njujork -- Turska je jedan od najznačajnijih izvora regrutovanja stranih boraca za ekstremističku grupu Islamska država (IS), piše danas "Njujork tajms".

NJUJORK TAJMS: Turska jedan od najvećih izvora boraca ISIS, a ne bori se protiv njih!

Kurir - 16.09.2014

List piše o turskom džihadisti Kanu, koji je ubio dva čoveka i učestvovao u javnom pogubljenju, a ISIS ga je priznao kao svog borca tek kad je jednog čoveka život sahranio ANKARA - Turska je jedan od ...

Islamisti oborili avion, UN traži zaštitu civila

Blic - 16.09.2014

Istražitelji UN za ratne zločine danas su upozorili svetske sile koje pripremaju vojnu akciju protiv džihadista da "zakon rata" važi i za njih i da moraju da učine sve što je moguće da zaštite civile.

NJIHOV TEROR NE PRESTAJE: Džihadisti oborili vojni avion!

Telegraf - 16.09.2014

Džihadisti Islamske države danas su oborili sirijski avion dok je izvodio vazdušne udare na teritoriju koju kontroliše Islamska država Istražitelji UN za ratne zločine danas su upozorili svetske sile ...

Turska planira tampon zonu na granici s Irakom i Sirijom

24online - 16.09.2014

Erdogan je sinoć novinarima koji su ga pratili u avionu na povratku iz Katara, rekao da turska vojska radi na planovima za to. Turska, članica NATO-a, javno je objavila da neće učestvovati u vojnim ...

Vazdušni udari američkih snaga na Islamsku državu kod Bagdada

R.S.Evropa - 16.09.2014

Američke snage su izvele prvi vazdušni napad na položaje Islamske države nedaleko od Bagdada nakon što je usvojena nova međunarodna strategija za borbu protiv ove organizacije, saopštila je u utorak ...

Udari američke vojske na položaje džihadista

RTS - 16.09.2014

Američki avioni izveli su prve napade na položaje islamske države nedaleko od Bagdada u okviru proširenja vojne misije, saopštili su američki vojni zvaničnici.

Prvi američki udari na džihadiste

Tanjug - 16.09.2014

BAGDAD - Američki avioni izveli su prve napade na položaje islamske države nedaleko od Bagdada u okviru proširenja vojne misije, saopštili su danas američki vojni zvaničnici.

Pentagon Kongresu: SAD spremne i za napade u Siriji

Tanjug - 16.09.2014

VAŠINGTON - Načelnik Združenog generalštaba vojske SAD Martin Dempsi rekao je danas da postoji mogućnost da se američki savetnici pridruže iračkim trupama u borbi protiv islamskih ekstremista, kao i ...

SAD gađale položaje Islamske države kod Bagdada

R.S.Evropa - 16.09.2014

Američke snage su izvele prvi vazdušni napad na položaje Islamske države nedaleko od Bagdada, saopštila je danas vojska SAD. Komanda američkih snaga za operacije na Bliskom istoku i u centralnoj ...

Džihadisti oborili sirijski vojni avion

RTS - 16.09.2014

Borci "Islamske države" oborili su avion sirijskih snaga koji je bombardovao uporište te ekstremističke grupe u Raki. Džihadisti "Islamske države" su pucali na vojnu letelicu koja se srušila, navela ...

Islamska država zarađuje najmanje tri miliona dolara dnevno

Portalanalitika - 16.09.2014

D žihadisti Islamske države, koji su se u početku oslanjali na finansijsku podršku bogatih donatora u Persijskom zalivu, postali su samoodrživa finansijska institucija poput mafijaške organizacije ...

Džihadisti oborili avion sirijskih snaga

Novi Magazin - 16.09.2014

twitter.com Džihadisti Islamske države oborili su danas avion sirijskih snaga koji je bombardovao uporište te ekstremističke grupe u Raki, objavila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Prvi napadi američkih aviona na džihadiste u blizini Bagdada

Novi Magazin - 16.09.2014

Foto: Tanjug, AP Američki avioni izveli su prve napade na položaje islamske države nedaleko od Bagdada u okviru proširenja vojne misije, saopštili su danas američki vojni zvaničnici.

I Francuska uskoro bombarduje

Vesti Online - 16.09.2014

Međunarodna konferencija u Parizu, koja je okupila predstavnike 29 država, među kojima su bili i irački predsednik Fuad Masum i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, ozvaničila je juče stvaranje ...

Oland: Odgovor džihadistima mora biti globalan

RTV - 15.09.2014

Predsednik Francuske Fransoa Oland je istakao danas, otvarajući međunarodnu konferenciju posvećenu strategiji borbe protiv džihadista Islamske države, da nema vremena za gubljenje i da odgovor na ...

Islamska država zarađuje milione

B92 - 15.09.2014

Džihadisti Islamske države su postali samoodržifa finansijska institucija i na dnevnom nivou zarađuje više od tri miliona dolara. Teroristička organizacija je u početku finansirana od strane bogatih ...

Džon Keri: Moguća saradnja i sa Iranom

Pobjeda.me - 15.09.2014

PARIZ – Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da „ne zatvara vrata“ mogućnosti saradnje sa Iranom protiv ekstremističke Islamske države. Prema njegovim riječima, dvije zemlje ipak neće vojno ...

Irak: Napadnite džihadiste što pre

B92 - 15.09.2014

Pariz -- Predsednik Iraka Fuad Masum zatražio je danas da se što pre počne sa izvođenjem vazdušnih napada protiv džihadista Islamske Države. "Moraju brzo da deluju jer ako bude odlaganja, ako njihova ...

PREDSEDNIK IRAKA: Ako ih ne bombardujete, ISIS će postati još snažniji!

Kurir - 15.09.2014

Apel Fuada Masuma dolazi uoči danjašnje konferencije u Parizu na kojoj će šefovi diplomatija 20 zemalja, uključujući SAD i Rusiju, razgovarati o načinima borbe protiv ISIS PARIZ - Predsednik Iraka ...

Predsednik Iraka zatražžio hitne vazduššne napade na islamiste

Blic - 15.09.2014

Predsednik Iraka Fuad Masum zatražio je danas da se što pre počne sa izvođenjem vazdušnih napada protiv džihadista Islamske Države (IS). - Moraju brzo da deluju jer ako bude odlaganja, ako njihova ...

Predsjednik Iraka zatražio hitne vazdušne napade na IS

Pobjeda.me - 15.09.2014

PARIZ – Predsjednik Iraka Fuad Masum zatražio je u ponedjeljak da se što prije počne sa izvođenjem vazdušnih napada protiv džihadista Islamske države.

OLAND: Nema vremena za gubljenje, odgovor na ISIS mora da bude globalan

Kurir - 15.09.2014

Na konferenciji u Parizu učestvuju, između ostalih, predsednik Iraka Fuad Masum, šefovi doplomatija Rusije i SAD Sergej Lavrov i Džon Keri, kao i šefovi diplomatija i zvaničnici oko 30 zemalja PARIZ ...

Udruženim snagama protiv terorizma

DW - 15.09.2014

I zapadne zemlje su ugrožene aktivnostima terorističke „Islamske države“. Zato sada Francuska poziva na zajedničke, koordinirane akcije protiv IS, o čemu će biti reči na posebnoj Međunarodnoj ...

"Amerikancima su uprljane ruke"

B92 - 15.09.2014

Teheran -- Iako su iz SAD stizale glasine da Iran neće biti uključen u koaliciju za borbu protiv Islamske države, Iran je u najavi odbacio tu mogućnost.

Oko 30 zemalja saglasilo se da uputi vojnu pomoć Bagdadu

Blic - 15.09.2014

Oko 30 zemalja, učesnica današnje konferencije u Parizu posvećene strategiji borbe protiv Islamske države, saglasilo se da pruži Bagdadu "odgovarajuću vojnu pomoć" u borbi pritotiv džihadista, ...

KRAĐE, IZNUDE, OTMICE, TRGOVINA LJUDIMA: Islamska država kao mafijaška organizacija

Telegraf - 15.09.2014

Američki obaveštajni izvori smatraju da IS svoje novčane prihode sakuplja tako što naftu prodaju po veoma sniženim cenama od svega 25 do 60 dolara po barelu, zatim prodajom žena i dece kao seksualno ...

"Svim sredstvima protiv džihadista"

B92 - 15.09.2014

Pariz -- Međunarodna zajednica obećala je da će podržati borbu iračkih vlasti protiv organizacije Islamska država svim neophodnim sredstvima, uključujući i vojnu pomoć.

Svi u akciju protiv džihadista iz Islamske države

E-Novine - 15.09.2014

U Parizu su se okupili predstavnici više od dvadeset zemalja sveta na sastanku čija je glavna tema borba protiv militantne džihadističke organizacije Islamska država (IS).

Keri: Možda saradnja i sa Iranom

B92 - 15.09.2014

Pariz -- Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da "ne zatvara vrata" mogućnosti saradnje sa Iranom protiv ekstremističke Islamske države. Kako je naveo, dve zemlje ipak neće vojno sarađivati.

Džihadisti postaju globalna pretnja

Danas - 15.09.2014

Pariz - Teroristička pretnja je globalna i odgovor mora biti globalan, rekao je juče predsednik Francuske Fransoa Oland na otvaranju međunarodne konferencije „Mir i bezbednost u Iraku“, kojoj su ...

Svet za vojnu pomoć Bagdadu u borbi protiv džihadista

Tanjug - 15.09.2014

PARIZ - Oko 30 zemalja, učesnica današnje konferencije u Parizu posvećene strategiji borbe protiv Islamske države, saglasilo se da pruži Bagdadu "odgovarajuću vojnu pomoć" u borbi protiv džihadista, ...

Predsednik Iraka traži bombardovanje džihadista

Pravda - 15.09.2014

PARIZ – Predsednik Iraka Fuad Masum zatražio je danas da se što pre počne sa izvođenjem vazdušnih napada protiv džihadista Islamske Države (IS). – Moraju brzo da deluju jer ako bude odlaganja, ako ...

Nema potrebe da UAE i SA učestvuju u vazdušnim napadima

Tanjug - 15.09.2014

PARIZ - Irački predsednik Fuad Masum, rekao je danas da nije neophodno da se Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Saudijska Arabija priključe vazdušnim napadima protiv ekstremističke grupe Islamska ...

(UZNEMIRUJUĆI FOTO): Britanska studentkinja drži odsečenu glavu u prisustvu dece

Pravda - 15.09.2014

Jedna devojka za koju se sumnja da je britanska studentkinja medicine, a koja je pobegla iz Britanije da bi se pridružila ISIS-u, na svom Fejsbuk i Tviter profilu postavila je sliku na kojoj se vidi ...

Pariz: Obećana pomoć Iraku u borbi protiv ISIS-a

Al Jazeera - 15.09.2014

Sjedinjene Američke Države dobile su podršku gotovo 40 zemalja u borbi protiv grupe Islamska država Irak i Sirija. Međunarodna zajednica, okupljena na konferenciji o sigurnosti u Iraku, obećala je ...

Zbog džihadista nova savezništva

Politika - 15.09.2014

Efikasne borbe Zapada protiv Islamske države ne može biti bez saradnje sa omraženim regionalnim diktatorima Nova politička realnost na Bliskom istoku, koju je pre više od tri godine pokrenulo arapsko ...

SAD i Iran ne žele saradnju u borbi protiv Islamske države

Tanjug - 15.09.2014

PARIZ - Sjedinjene Američke Države odbacile su danas vojnu saradnju sa Iranom u borbi protiv ekstremista Islamske države, ali nisu isključile mogućnost budućih razgovora sa Teheranom o Iraku.

Počela konferencija o borbi protiv grupe Islamska država

Al Jazeera - 15.09.2014

Sjedinjene Američke Države dobile su podršku gotovo 40 zemalja u borbi protiv grupe Islamska država. U glavnom gradu Francuske u ponedjeljak je počela konferencija pod nazivom "Mir i sigurnost u ...

Pariz: 30 država dogovorilo pomoć Iraku protv IS

R.S.Evropa - 15.09.2014

Oko 30 zemalja i organizacija, koje su učestvovali na konferenciji u Parizu o Iraku složili su se da Bagdadu obezbijede "odgovarajuću vojnu pomoć" u borbi protiv Islamske države (IS).

Iran: Odbili saradnju sa SAD u borbi protiv IS

R.S.Evropa - 15.09.2014

Iranske vlasti odbile su američki zahtjev za saradnju u borbi protiv sunitskih ekstremista iz Islamske države u Iraku i Siriji, izjavio je danas vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenei.

Predsednik Iraka zatražio hitne vazdušne napade na islamiste

Tanjug - 15.09.2014

PARIZ - Predsednik Iraka Fuad Masum zatražio je danas da se što pre počne sa izvođenjem vazdušnih napada protiv džihadista Islamske Države (IS). "Moraju brzo da deluju jer ako bude odlaganja, ako ...

Milionska zarada "Islamske države"

RTS - 15.09.2014

Džihadisti "Islamske države", koji su se u početku oslanjali na finansijsku podršku bogatih donatora u Persijskom zalivu, postali su samoodrživa finansijska institucija poput mafijaške organizacije, ...

Pariz: Dogovorena pomoć Iraku u borbi protiv IS

R.S.Evropa - 15.09.2014

Ministri spoljnih poslova četrdesetak zemalja, uključujući i deset arapskih, na skupu u Parizu su se složili da Bagdadu obezbijede "odgovarajuću vojnu pomoć" u borbi protiv Islamske države (IS).

Islamska država zarađuje najmanje tri miliona dolara dnevno

Tanjug - 15.09.2014

VAŠINGTON - Džihadisti Islamske države, koji su se u početku oslanjali na finansijsku podršku bogatih donatora u Persijskom zalivu, postali su samoodrživa finansijska institucija poput mafijaške ...

Oland: Odgovor protiv ekstremista mora biti globalan

Tanjug - 15.09.2014

PARIZ - Predsednik Francuske Fransoa Oland je istakao danas, otvarajući međunarodnu konferenciju posvećenu strategiji borbe protiv džihadista Islamske države, da nema vremena za gubljenje i da ...

Keri: Možda saradnja i sa Iranom

R.S.Evropa - 15.09.2014

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da "ne zatvara vrata" mogućnosti saradnje sa Iranom protiv ekstremističke Islamske države. Kako je naveo, dve zemlje ipak neće vojno sarađivati, a sa ...

Islamska država zarađuje tri miliona dolara dnevno

Pravda - 15.09.2014

VAŠINGTON – Džihadisti Islamske države, koji su se u početku oslanjali na finansijsku podršku bogatih donatora u Persijskom zalivu, postali su samoodrživa finansijska institucija poput mafijaške ...

Irački predsednik traži brzu vazdušnu intervenciju

R.S.Evropa - 15.09.2014

Irački predsednik Fuad Masum zatražio je danas brzu vojnu intervenciju na položaje ekstremista Islamske države u svojoj zemlji, uoči početka medjunarodne konferencije u Parizu o organizovanju borbe ...

Vojna pomoć Bagdadu u borbi protiv džihadista

RTS - 15.09.2014

Oko 30 zemalja, učesnica konferencije u Parizu posvećene strategiji borbe protiv Islamske države, saglasilo se da pruži Bagdadu "odgovarajuću vojnu pomoć" u borbi protiv džihadista.

Iran: Odbijamo SAD, ruke su im prljave

Vesti Online - 15.09.2014

Iranske vlasti odbile su američki zahtev za saradnju u borbi protiv sunitskih ekstremista iz Islamske države u Iraku i Siriji, izjavio je vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenei.

Lavrov: Rusija će pomoći Iraku i Siriji

Vesti Online - 15.09.2014

Rusija će Iraku i Siriji obezbediti vojnu i drugu vrstu pomoći u borbi protiv terorizma, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na marginama međunarodne konferencije o Iraku u ...

SAD i Iran ne žele saradnju u borbi protiv Islamske države

Press - 15.09.2014

"Mi nemamo, niti ćemo imati vojnu saradnju", rekla je Džen Psaki, portparolka američkog državnog sekretara Džona Kerija u saopštenju. Ona je dodala da ipak postoji mogućnost da bi u budućnosti moglo ...

Lideri: Svim sredstvima protiv "Islamske države"!

Vesti Online - 15.09.2014

Američki državni sekretar Džon Keri sastao se sa ministrima spoljnih poslova više zemalja radi razgovora o načinima borbe protiv militanata iz organizacije "Islamska država".

Oland:Nema vremena za gubljenje,odgovor mora biti globalan

Press - 15.09.2014

"Kakva je pretnja? Ona je globalna tako da i odgovor mora da bude globalan", poručio je francuski predsednik otvarajcuhi konferenciju na kojoj učestvuje oko 30 zemalja iz celog sveta, prenela je ...