TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Eksperti optužuju SAD zbog Srebrenice

Blic - 15.07.2005

NJUJORK (Tanjug) - Bivši zvaničnici Ujedinjenih nacija, eksperti i novinari iz više zemalja, okupljeni u istraživačkoj grupi za Srebrenicu, objavili su svoje viđenje događaja u tom bosanskom gradu, u kojem se ističe da je broj žrtava preuveličan, a dosadašnje verzije vlada, nevladinih organizacija ...

Nije bilo genocida u Srebrenici

Blic - 15.07.2005

Čitaoci tiražnog kanadskog lista 'Gloub end mejl' imali su juče jedinstvenu priliku da od prvog komandanta mirovnih snaga u Bosni, generala Luisa Mekenzija saznaju istinu o događajima u Srebrenici 1995. godine, koja je daleko od slike_arhiva koju pokušavaju da prikažu pojedini strani mediji.

Mekenzi: U Srebrenici bez genocida

B92 - 15.07.2005

Beograd -- Bivši komandant međuanrodnih mirovnih snaga u BiH Luis Mekenzi kaže da u Srebrenici nije ubijeno ni približno 8.000 Muslimana. Kako prenosi Blic, taj kanadski general tvrdi da su oružane snage Nasera Orića ubile nekoliko hiljada srpskih civila.

"Petrovdanski dani Srebrenice"

B92 - 13.07.2005

Srebrenica, London, Beograd -- Duhovnom akademijom u Domu kulture u Srebrenici okončani su "Petrovdanski dani Srebrenice". Manifestacija je posvećena sećanju na stradanje srpskog stanovništva na području Srebrenice, Bratunca i Milića.

Srebrenica: Sećanja i upozorenja

B92 - 12.07.2005

Potočari, Beograd, Novi Sad, Negotin -- Juče je u Potočarima održana komemoracija žrtvama masakra u Srebrenici pre 10 godina. Učesnici komemoracije su poručili da krivica za zločin mora biti individualizovana, a odgovorni izvedeni pred lice pravde, ali i ukazali na to da deo krivice za ono što se ...

Pomen srpskim žrtvama u BiH

B92 - 12.07.2005

Bratunac -- Dan po obeležavanju godišnjice masakra u Srebrenici, u Bratuncu je održan pomen za Srbe. Duhovnom akademijom u Domu kluture u Srebrenici danas su okončani "Petrovdanski dani Srebrenice" posvećeni sećanju na stradanje srpskog stanovništva na području Srebrenice, Bratunca i Milića.

Srebrenica: 10 godina od zločina

B92 - 11.07.2005

Srebrenica, Beograd -- U Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice završena je komemoracija žrtvama masakra u Srebrenici 1995. godine. Učesnici komemoracije povodom 10. godišnjice masakra u Srebrenici poručili su da krivica za zločin mora da bude individualizovana, a odgovorni izvedeni pred lice ...

Skupština: Minut ćutanja za sve

B92 - 11.07.2005

Beograd -- Skupština Srbije počela je danas sednicu minutom ćutanja za sve žrtve stradale u Londonu, Srebrenici, Bratuncu i Skelanima. Za vreme održavanja minuta ćutanja u skupštinskoj sali nisu bili poslanici Srpske radikalne stranke.

Kako se dogodila Srebrenica

Blic - 11.07.2005

Na stotine novinskih izveštaja, političkih govora i propagandnih tekstova napisano je o događajima u Srebrenici od pre deset godina, ali čini se da što smo dalje od tog događaja, to manje znamo šta se u Srebrenici zaista desilo.

U Bratuncu pomen srpskim žrtvama

B92 - 11.07.2005

Skelani -- U Skelanima, u opštini Srebrenica, otkriveno je i osveštano spomen obeležje srpskim žrtvama koje su ubile muslimanske jedinice. Na spomeniku su uklesana imena 301 srpskog civila iz tog kraja koje su 1992. i 1993. ubile muslimanske paravojne jedinice iz Srebrenice.