TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Drašković: Pregovori od 2000.

B92 - 31.07.2005

Beograd -- Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković kaže da je o sporazumu s NATO-om pregovarano još od 2000. "Nova demokratska vlast o sporazumu za prelazak NATO-trupa preko naše teritorije pregovara praktično od oktobra 2000, a sva nadležna i nenadležna ministarstva bila su blagovremeno ...

"Sporazum ne važi za Kosovo"

B92 - 27.07.2005

Priština -- Daut Dauti, portparol Vlade Kosova, kaže da sporazum SCG i NATO ne važi za Kosovo. "Sporazum o kopnenim linijama komunikacije NATO kroz Srbiju i Crnu Goru ne važi na Kosovo jer mi imamo drugi sporazum, koji su Ujedinjene nacije direktno sklopile s NATO-om, samo za Kosovo.

Stop za nuklearno oružje

Blic - 26.07.2005

Sporazum o kopnenim linijama komunikacija NATO preko teritorije SCG šef diplomatije Vuk Drašković potpisao je bez prethodnog unošenja izmena koje su predložila ministarstva pravde, finansija i unutrašnjih poslova Srbije. Ovakav zaključak proizlazi iz dokumenata koje je objavio list 'Danas'.

Davinić: Sporazum zbog bezbednosti

B92 - 26.07.2005

Beograd -- Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić kaže da je sporazum s NATO potpisan zbog brige za bezbednost građana. "Bezbednost građana na Kosovu i Metohiji prvenstveni je razlog i motiv potpisivanja sporazuma kojim Srbija i Crna Gora zajednica NATO-u obezbeđuje koridore.

Vlada znala za dogovor sa NATO-om

B92 - 25.07.2005

Beograd -- Republička vlada demantuje da je bila upoznata sa tekstom sporazuma sa NATO-om. Dokumenti demantuju Vladu. Iako Vlada Srbije demantuje da je bila upoznata sa tekstom Sporazuma, dokumenti o radu na njegovoj izradi, koje poseduje B92, pokazuju da su republička ministarstva finansija, ...