TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Arijel Šaron primao lek koji mu škodi

Blic - 11.01.2006

Izraelski premijer Arijel Šaron boluje od cerebralne amiloidne angiopatije, bolesti krvnih sudova koja povećava rizik od moždanog krvarenja, zbog čega se onima koji je imaju ne smeju davati lekovi za razbijanje krvnih ugrušaka, a Šaron ih je dobijao posle prvog moždanog udara, objavio je juče ...

Šaronovo stanje se popravlja

B92 - 11.01.2006

Jerusalim -- Zdravlje izraelskog premijera Arijela Šarona lagano se popravlja, a lekari i dalje smanjuju dozu anestezije. Lekari bolnice u Jerusalimu, u kojoj se Šaron leči posle izliva krvi u mozak i tri uzastopne teške operacije, izjavili su da premijer više nije u neposrednoj životnoj opasnosti, ...

Lekari se posvađali oko načina lečenja Šarona

Blic - 10.01.2006

Izraelski premijer Arijel Šaron prošao je prvu fazu buđenja iz kome. Kako su saopštili lekari, on je počeo samostalno da diše i uspeo je da pomeri ruku. Međutim, medicinski eksperti tvrde da su veoma mali izgledi da će se Šaron oporaviti u dovoljnoj meri kako bi mogao da vodi zemlju.

Šaron nije u neposrednoj opasnosti

B92 - 10.01.2006

Jerusalim -- Život izraelskog premijera Arijela Šarona nije u neposrednoj opasnosti, iako mu je stanje ozbiljno. To je rekao načelnik anesteziologije jerusalimske bolnice i član grupe specijalista koje leče Šarona Joram Vajs.

Šaron: Buđenje iz kome

B92 - 09.01.2006

Jerusalim -- Premijer Izraela Arijel Šaron od jutros se postepeno budi iz kome u kojoj se nalazi još od četvrtka. Lekari bolnice u kojoj je premijer Izraela smešten, počeli su da smanjuju dozu anestezije koja mu je davana da bi se izbegao pritisak na mozak i lobanju.