TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Incko za zatvaranje OHR

Blic - 14.06.2009

Veće za sprovođenje mira (PIC) moglo bi u oktobru da donese odluku o transformaciji Kancelarije visokog predstavnika u BiH u Kancelariju specijalnog predstavnika Evropske unije, najavio je visoki predstavnik Valentin Incko. "Bilo bi mi drago da se OHR zatvori.

Dodik predlaže zajedničku izjavu o ukidanju OHR-a

Blic - 14.06.2009

Premijer RS i lider stranke SNSD Milorad Dodik rekao je preksinoć da će na današnjem sastanku u Banjaluci predložiti predsednicima SDA Sulejmanu Tihiću i HDZ Draganu Čoviću da potpišu zajedničku izjavu kojom će tražiti ukidanje OHR-a u BiH čije postojanje usporava evropski put BiH.

U oktobru kraj OHR-a?

B92 - 14.06.2009

Sarajevo -- Veće za sprovođenje mira moglo bi u oktobru da donese odluku o transformaciji Kancelarije visokog predstavnika u BiH u Kancelariju specijalnog predstavnika EU. To je danas najavio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko. "Bilo bi mi drago da se OHR zatvori.

SIPA može da prisluškuje OHR i strane zvaničnike

Blic - 11.06.2009

BANJALUKA - Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) poseduje potrebnu opremu za prisluškivanje koja se može upotrebiti i za praćenje predstavnika međunarodne zajednice, potvrdio je „EuroBlicu” odlično obavešten izvor iz vrha SIPA.

Dodik: Nemam špijune, ali imam saradnike

Blic - 10.06.2009

Banjaluka, Brčko - Premijer RS Milorad Dodik demantovao je tvrdnje pojedinih medija da je Radislav Jovičić, koga je u ponedeljak sa mesta načelnika Službe za podršku SIPA smenio Valentin Incko, za njegov interes špijunirao zvaničnike OHR, što je, navodno, bio razlog smene.

Dodik ne poštuje odluku Incka o smeni šefa SIPA

Blic - 09.06.2009

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je danas da ne poštuje odluku visokog predstavnika Valentina Incka o smeni funkcionera Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Radislava Jovičića, ocenjujući je "izgonom srpskih kadrova iz organa BiH".

Smena dvojice zvaničnika policije

B92 - 09.06.2009

Banjaluka -- Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko smenio je dvojicu policijskih zvaničnika u BiH zbog antidejtonskih aktivnosti. Kako je saopšteno iz Kancelarije visokog predstavnika, te aktivnosti uključivale su i pretnje osobama pod međunarodnom zaštitom.