TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Isakov: Ako Mićunović izgubi, vlast da pakuje kofere

B92 - 28.09.2003

Novi Sad -- Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov ocenio je da bi poraz kandidata DOS Dragoljuba Mićunovića na predsedničkim izborima bio jasan signal vlasti da "pakuje kofere". "Mićunovićev poraz značio bi i poraz ove vlasti, koji bi sasvim sigurno bio ...

Trajković podržao Mićunovića

B92 - 28.09.2003

Priština -- Srpski pokret otpora podržava kandidata DOS za predsjednika Srbije Dragoljuba Mićunovića, izjavio je predsednik SPOT Momčilo Trajković. On je pozvao članove Pokreta, Pokreta za Kosovo i Metohiju i sve Srbe sa Kosova i Metohije da izađu na izbore i glasaju za ...

Vuković: Mićunović zlonamerno uputio poziv

B92 - 28.09.2003

Podgorica -- U izjavi za TV B92, visoki zvaničnik DPS-a, Miodrag Vuković, tvrdi da poslanici crnogorskog parlamenta nisu pozvani na zasedanje parlamenta državne zajednice u ponedeljak na propisani način, i optužuje Dragoljuba Mićunovića da je zlonamerno uputio poziv na zasedanje na kojem se očekuje ...

Mihajlov: Ni govora o podršci Mićunoviću

B92 - 27.09.2003

Novi Sad -- Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov tvrdi da "nema govora" o podršci njegove stranke kandidatu DOS-a za predsednika Srbije Dragoljubu Mićunoviću. "Mićunović je sad kandidat DOS-a i neka od njegovih stranaka potraži podršku, a o podršci DSS-a nema priče.

Mićunović: Poslanici crnogorskog parlamenta pozvani kao gosti u Beograd

B92 - 27.09.2003

Beograd, Podgorica -- Predsednik Skpupštine Srbije i Crne Gore Dragoljub Mićunović odbacio je optužbe predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da je neovlašćeno pozvao poslanike crnogorskog parlamenta u Beograd, istakavši da su oni pozvani kao gosti. Mićunović je za ponedeljak, 20.

Mićunović za parlamentarne izbore, ako bude predsednik

B92 - 27.09.2003

Beograd -- Srbija ne može da licitira da li joj treba predsednik ili ne, rekao je na sednici Glavnog odbora DC-a lider te stranke i predsednički kavdidat DOS-a na novembarskim izborima Dragoljub Mićunović. Sutra ćemo licitirati da li nam treba sud ili parlament.

Situacija na Kosovu naći će se na dnevnom redu u Strazburu

B92 - 26.09.2003

Strazbur -- Učesnici jesenjeg zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope raspravljaće u utorak 30. septembra o situaciji na Kosovu. Odluku da po hitnom postupku u dnevni red uvrsti ovu tačku doneo je Biro Parlamentarne skupštine SE.

Srbiji preti paraliza sistema

Blic - 25.09.2003

Predsednički kandidat DOS i lider Demokratskog centra Dragoljub Mićunović pozvao je juče građane da izađu na predsedničke izbore i izrazio uverenje da će oni uspeti. Mićunović je naglasio da je kandidaturu prihvatio posle potvrde jedinstvene podrške DOS, naglašavajući da je to bio jedan od uslova ...

Živković: Izbori će biti uspešni

B92 - 25.09.2003

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković ocenio je da će predsednički izbori u Srbiji biti uspešni. On je, u intervjuu za televiziju "Studio B", kazao da će predsednički kandidat Dragoljub Mićunović imati veću podršku DOS-a nego kandidat vladajuće koalicije na prethodnim izborima Miroljub Labus.

Orlić: Nećemo promeniti odluku i podržati Mićunovića

B92 - 25.09.2003

Beograd -- Predsednik Socijademokratske partije Slododan Orlić izjavio je da ta stranka neće promeniti odluku i podržati kandidaturu Dragoljuba Mićunovića za predsednika Srbije. Orlić je rekao da je SDP izrazioozbiljne rezerve prema raspisivanju predsednickih izbora, napominjući da iza svega ne ...

Promene u Vladi za kandidaturu

Blic - 24.09.2003

Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović sinoć je, uoči sastanka Predsedništva DOS predočio nekoliko uslova koje partneri u DOS moraju da ispune kako bi se on prihvatio kandidature za predsednika Srbije. Neki od tih uslova su jedinstvo DOS i promene u Vladi Srbije.

Bajatović: SPS verovatno bez kandidata

B92 - 24.09.2003

Beograd -- Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović rekao je da, "kako sada stvari stoje", ta stranka neće imati kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. "Doduše, konačnu odluku o tome doneće Glavni odbor, ali je moje mišljenje da svako ko učestvuje na tim ...

G17 Plus i DSS o kandidaturi Mićunovića

B92 - 24.09.2003

Beograd -- Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da kandidatura lidera Demokratskog centra Dragoljuba Mićunovića za predsednika Srbije "može biti velika blamaža i za Mićunovića i za DOS" zato što ga može pobediti kandidat radikala Tomislav Nikolić.

Mićunović: Srbija mora imati predsednika

B92 - 24.09.2003

Beograd -- U sredu se navršava tri godine od izbora za predsednika Jugoslavije, na kojima je Vojislav Koštunica u prvom izbornom krugu pobedio Slobodana Miloševića. Na tim izborima kandidat tada jedinstvenog DOS-a osvojio je skoro dva i po miliona glasova.

Mićunović razgovarao s Grunetom

B92 - 23.09.2003

Beograd -- Novi šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Jirgen Grunet izjavio je, posle razgovora s predsednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljubom Mićunovićem, kako se nada će predsednički izbori u Srbiji uspeti, saopšteno je iz Mićunovićevog kabineta.

Mićunović predsednički kandidat DOS

B92 - 23.09.2003

Beograd -- Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović prihvatio je da bude kandidat DOS na predsedničkim izborima u Srbiji, 16. novembra. Mićunović je odluku o kandidaturi saopštio u utorak uveče, posle sednice lidera DOS.

DOS u utorak o kandidatu za predsednika Srbije

B92 - 22.09.2003

Beograd -- Predsedništvo DOS u utorak će održati sednicu s jedinom tačkom dnevnog reda, a to je izbor kandidata DOS na izborima za predsednika Srbije, izjavio je za Radio B92 predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov. Sednica je zakazana za 19:00, a biće održana u Vladi Srbije.