TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Dačić: DS treba da ima premijera

B92 - 27.05.2012

Beograd -- Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka treba da ima premijera i treba da vodi razgovore o formiranju vlade.

Dačić: SPS ne trguje

RTS - 27.05.2012

Koalicija oko SPS-a ne trguje, i ne razgovara pre podne s jednima, a popodne s drugima, rekao lider socijalista Ivica Dačić. Zadatak koalicije SPS-PUPS-JS je da ne dozvoli monopol DS i SNS na političkoj sceni, poručio Dačić.

Dačić: DS i SNS izgubili izbore, ali dobili premijera i predsednika

Blic - 27.05.2012

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas, na prvoj sednici Glavnog odbora stranke posle izbora, da je njihov istinski pobednik koalicija SPS-PUPS-JS, da su SNS i DS suštinski, uprkos rezultatima, izgubili izbore, ali su ipak dobili ...

Dačić: Sutra nastavljamo razgovore sa DS o vladi

24online - 27.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će koalicija oko SPS- a sutra nastaviti razgovore s Demokratskom strankom o formiranju vlade i da DS treba da ima premijera i vodi razgovore o formiranju vlade.

Dačić: DS treba da da premijera

Press - 27.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će koalicija oko SPS-a sutra nastaviti razgovore s Demokratskom strankom o formiranju vlade i da DS treba da ima premijera i vodi te razgovore.

Dačić: DS treba da ima premijera (FOTO)

S media - 27.05.2012

Dačić: DS treba da ima premijera (FOTO) Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka treba da ima premijera i treba da vodi razgovore o formiranju vlade.

Dačić: Mi smo istinski pobednici izbora

Novi Magazin - 27.05.2012

Foto: Tanjug Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas, na prvoj sednici Glavnog odbora stranke posle izbora, da je njihov istinski pobednik koalicija SPS-PUPS-JS. "Dosadašnji demokratski politički potencijal pretrpeo je kolaps.

Dačić: Ne trgujemo, pregovoramo samo sa DS

Glas javnosti - 27.05.2012

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će koalicija oko SPS-a u ponedeljak nastaviti razgovore s Demokratskom strankom o formiranju vlade i da DS treba da ima premijera i vodi razgovore o ...

Nastavljamo razgovore sa DS o vladi

Beta - 27.05.2012

Tweet BEOGRAD, 27. maja 2012. (Beta) - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedelju da će koalicija oko SPS-a sutra nastaviti razgovore s Demokratskom strankom o formiranju vlade i da DS treba da ima premijera ...

Dačić: Istinski pobednici izbora smo mi

Mondo - 27.05.2012

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je, na prvoj sednici Glavnog odbora stranke posle izbora, da je njihov istinski pobednik koalicija SPS-PUPS-JS. Demokratska stranka treba da ima premijera, kaže Dačić.

Dačić potvrdio: Sutra sastanak sa Tadićem

S media - 27.05.2012

Dačić potvrdio: Sutra sastanak sa Tadićem Sastanak lidera koalicije SPS-PUPS-JS sa liderom DS Borisom Tadićem i funkcionerima demokrata biće održan sutra, potvrdio je lider SPS Ivica Dačić.

Dačić: DS treba da ima premijera

Vesti Online - 27.05.2012

Koalicija oko SPS-a ne trguje, i ne razgovara pre podne s jednima, a popodne s drugima, rekao je lider socijalista Ivica Dačić. Zadatak koalicije SPS-PUPS-JS je da ne dozvoli monopol DS-a i SNS-a na političkoj sceni, poručio lider ...

DS da razgovara o vladi ili tražiti drugo rešenje

Prva Srpska TV - 27.05.2012

Sa Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije poručeno je da će koalicija SPS-PUPS-JS sutra nastaviti razgovore sa Demokratskom strankom o formiranju vlade i da demokrate treba da imaju premijera.

Nema velike koalicije bez SPS-PUPS-JS

Danas - 27.05.2012

Beograd - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka treba da ima premijera i vodi razgovore o formiranju nove vladajuće većine, a „ako ta većina nije moguća, onda DS to treba da saopšti ...

Dačić: Nismo ljuti, hoćemo vladu sa DS!

Kurir - 26.05.2012

On je naglasio da u SPS nema dileme kakvu vladu žele i naglasio da je o tome razgovarao jedino sa DS BEOGRAD - Još čekaju demokrate. Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da DS ima pravo na premijera i da od njenog lidera Borisa Tadića očekuje ...

Dačić: Pozitivna odluka DS-a

B92 - 26.05.2012

Beograd -- Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je pozitivna i dobra odluka Predsedništva Demokratske stranke o nastavku razgovora sa dosadašnjim koalicionim partnerima. "To je pozitivna i dobra odluka Predsedništva DS .

Dulić:Prvo program vlade, pa imena premijera i ministara

Press - 26.05.2012

Demokratska stranka će kada postigne dogovor sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS oko programa nove vlade saopštiti imena premijera i ostalih nosioca visokih vladinih funkcija, izjavio je Tanjugu funkcioner DS Oliver Dulić.

"Prvo program vlade pa premijer"

B92 - 26.05.2012

Beograd -- DS će kada postigne dogovor sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS oko programa nove vlade saopštiti imena za premijera, izjavio je funkcioner DS Oliver Dulić.

Dačić: U ponedeljak razgovori sa demokratama

Blic - 26.05.2012

Lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će u ponedeljak popodne biti održan sastanak lidera koalicije SPS-PUPS-JS sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem i funkcionerima DS.

Dačić: SPS nikog ne ucenjuje

B92 - 26.05.2012

Beograd -- Lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će u ponedeljak popodne biti održan sastanak lidera koalicije SPS-PUPS-JS sa predsednikom i funkcionerima DS.

Razgovori sa DS-om u ponedeljak

RTS - 26.05.2012

Sastanak lidera koalicije SPS-PUPS-JS i predstavnika Demokratske stranke biće održan u ponedeljak, najavio Ivica Dačić. To ne treba da budu teški razgovori jer su socijalisti i demokrate prethodne četiri godine bili u koaliciji, kaže Dačić.

Dačić: Pozitivna odluka Predsedništva DS

S media - 26.05.2012

Dačić: Pozitivna odluka Predsedništva DS Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je pozitivna i dobra odluka Predsedništva Demokratske stranke o nastavku razgovora sa dosadašnjim koalicionim partnerima.

Dačić: Pozitivna odluka DS-a

Mondo - 26.05.2012

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je pozitivna i dobra odluka Predsedništva Demokratske stranke (DS) o nastavku razgovora sa dosadašnjim koalicionim partnerima.

Dačić: U ponedeljak razgovori sa DS (VIDEO)

S media - 26.05.2012

Dačić: U ponedeljak razgovori sa DS (VIDEO) Lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će se u ponedeljak sastati sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem i funkcionerima DS.

Lideri koalicije oko SPS u ponedeljak sa Tadićem

Beta - 26.05.2012

Tweet BEOGRAD, 26. maja 2012. (Beta) - Lideri koalicije SPS-PUPS-JS u ponedeljak će razgovarati sa predsednikom Demokratske stranke (DS) Borisom Tadićem o programu i politici nove vlade, najavio je u subotu predsednik Socijalističke ...

Tadić, Dačić, Krkobabić i Palma u ponedeljak o vladi

Novi Magazin - 26.05.2012

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS u ponedeljak će razgovarati sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem o programu i politici nove vlade, najavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Ko kaže da SPS ucenjuje - laže

Mondo - 26.05.2012

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je pozitivna i dobra odluka Predsedništva DS o nastavku razgovora sa dosadašnjim koalicionim partnerima i najavio razgovore u ponedeljak.

Dačić: U ponedeljak razgovori sa demokratama

Prva Srpska TV - 26.05.2012

Lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će u ponedeljak popodne biti održan sastanak lidera koalicije SPS-PUPS-JS sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem i funkcionerima DS.

Dačić: U ponedeljak razgovori sa demokratama

Novosti - 26.05.2012

Ivica Dačić najavio sastanak lidera koalicije SPS-PUPS-JS sa Borisom Tadićem. Mi nikoga ne ucenjujemo i ništa ne uslovljavamo, rekao lider SPS BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će u ponedeljak popodne biti održan ...

Dačić: Neka se DS izjasni

24online - 25.05.2012

Zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Dačić: SNS i DS, srećan vam put bez povratka

Kurir - 25.05.2012

Lider SPS Ivica Dačić danima ponavlja da će novu vladu formirati naprednjaci i demokrate, te da ne zna šta bi njegova koalicija tražila u takvom savezu BEOGRAD - A koliki je moj deo...

Dačić: Nismo uputili ultimatum DS

Kurir - 25.05.2012

Demokratska stranka ima najveći broj mandata u ovoj koaliciji, samim tim i najveću odgovornost i logično je da joj pripada mesto premijera, zato očekujem da će dogovori o parlamentarnoj većini uskoro biti nastavljeni, poručio lider SPS ...

Dačić: Nismo postavili ultimatum

B92 - 25.05.2012

Beograd -- Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-PUPS-JS kaže da ultimatumi nisu način za komuniciranje između stranaka. Dačić je demantovao pisanje pojedinih medija da je Demokratskoj upućen ultimatum da u roku od 24 ...

Dačić: DS ima pravo na premijera

Kurir - 25.05.2012

Za nas nema dileme. Ništa nije sporno, čekamo i apelujemo na DS da taj proces ubrza. Nemamo ništa protiv ni ukoliko dođe do dogovora DS i SNS, ali u toj vladi nemamo šta da tražimo, rekao je lider SPS BEOGRAD - Lider socijalista Ivica ...

Dačić: DS ima pravo na premijera

RTS - 25.05.2012

Koalicija oko SPS-a hoće parlamentarnu većinu jedino sa DS-om, rekao lider socijalista, istakavši da oko toga nema dileme. Demokratska stranka kao najjača u koaliciji ima pravo na premijera, rekao Dačić.

Dačić: DS ima pravo na premijera

Blic - 25.05.2012

Lider socijalista Ivica Dacić izjavio je danas da Demokratska stranka kao najjača u koaliciji ima pravo na premijera i da od njenog lidera Borisa Tadića očekuje da aktivira porces razgovora o formiranju parlamentarne većine započete 8 maja.

Dačić: Ostajemo pri načelnom dogovoru sa Demokratama

Blic - 25.05.2012

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da socijalisti sa koalicionim partnerima - PUPS-om i JS ostaju pri načelnom dogovoru sa DS o formiranju parlamentarne većine i da je za njih neprihvatljivo učešće u vladi ...

Dačić: Nećemo u vladu DS-SNS

Kurir - 25.05.2012

Socijalisti sa koalicionim partnerima - PUPS-om i JS ostaju pri načelnom dogovoru sa DS o formiranju parlamentarne većine i da je za njih neprihvatljivo, rekao lider SPS i dodao da kohabitacija nije koalicija BEOGRAD - Lider Socijalističke ...

Dačić: Nismo za trojnu koaliciju

B92 - 25.05.2012

Beograd -- Koalicija SPS-PUPS-JS ostaje pri načelnom dogovoru sa DS o formiranju parlamentarne većine i nije zainteresovana za učešće u eventualnoj "trojnoj koaliciji".

Dačić: Ostajemo pri načelnom dogovoru sa DS-om

Politika - 25.05.2012

Predsednik SPS-a rekao da očekuje da razgovori sa DS-om o formiranju parlamentarne većine počnu sledeće sedmice. – Za socijaliste neprihvatljivo učešće u vladi koju bi eventualno formirali DS i SNS Ivica Dačić, lider Socijalističke partije ...

DS i SPS nastavljaju razgovore o većini u parlamentu

Kurir - 25.05.2012

Tadić: DS će razgovore o budućoj vladi nastaviti sa koalicijom SPS-PUPS-JS Dačić: Koalicija SPS-PUPS-JS ostaje pri načelnom dogovoru sa DS BEOGRAD - Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije odlučile su danas da nastave razgovre ...

Dulić: Prvo program vlade, pa imena premijera i ministara

Blic - 25.05.2012

Demokratska stranka će kada postigne dogovor sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS oko programa nove vlade saopštiti imena premijera i ostalih nosioca visokih vladinih funkcija, izjavio je večeras funkcioner DS Oliver Dulić.

Dačić demantuje: DS-u nije upućen nikakav ultimatum

S media - 25.05.2012

Dačić demantuje: DS-u nije upućen nikakav ultimatum Lider SPS Ivica Dačić demantovao da je DS upućen ultimatum od 24 sata da odredi mandatara. Nikakav ultimatum Demokratskoj stranci nije upućen, niti smatramo da je to način za ...

Dačić: Nismo uputili nikakav ultimatum DS-u

R.S.Evropa - 25.05.2012

10:32 Novi zemljotres u Krajstčerču 10:29 Turska: U eksploziji najmanje jedna žrtva, 20 povređenih 10:22 Troje poginulih u eksplozijama u Avganistanu 10:16 Uhapšen osumnjičeni za organizovanje prodaje organa 09:57 Tuzla: Godišnjica zločina ...

Dačić: Mi smo rekli kakvu vladu želimo

Mondo - 25.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas da u SPS nema dileme o tome kakvu vladu žele i apelovao na Demokratsku stranku da ubrza proces razgovora o novoj vladi. "Za nas nema nikakvih dilema.

Dačić: Nismo uputili ultimatum DS

Glas javnosti - 25.05.2012

BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-PUPS-JS smatra da razgovore o formiranju parlamentarne većine sa Demokratskom strankom treba što pre nastaviti i da ultimatumi nisu način za komuniciranje između stranaka.

Zapad kroji srpsku vladu

Vesti Online - 25.05.2012

Posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije još je neizvesno ko će formirati vladu, ali se sve češće može čuti kako moćne zapadne zemlje hoće da vide u Beogradu veliku koaliciju - DS i SNS.

Dačić: Samo sa DS-om

S media - 25.05.2012

Dačić: Samo sa DS-om Lider SPS Ivica Dacić kaže da mesto premijera pripada DS kao najvećoj stranci u koalciji. On je ponovio da nema dileme sa kim hoće koaliciju i da u slučaju dogovora DS i SNS, SPS u toj vladi nema šta da traži.

Socijalisti znaju kakvu vladu žele

Beta - 25.05.2012

Tweet BEOGRAD, 25. maja 2012. (Beta) - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je u petak da u SPS nema dileme o tome kakvu vladu žele i apelovao na Demokratsku stranku (DS) da ubrza proces razgovora o novoj vladi.

DAČIĆ: DS ima pravo na premijera

Danas - 25.05.2012

Beograd - Lider socijalista Ivica Dačić, po završetku sednice Predsedništva SPS na kojoj su analizirani rezultati izbora, rekao je da na tom sastanku nije bilo reči o tome kome će se ova partija prikloniti prilikom sastavljanja Vlade ...

Dačić: SPS ne koči novu vladu

Blic - 24.05.2012

Ne želim da predviđam kakav će biti sastav buduće vlade, ali znam da je i pre drugog kruga izbora za predsednika postojao načelni dogovor koje bi stranke mogle činiti budući vladu.

Dačić: Neki žele vladu DS-SNS

B92 - 24.05.2012

Beograd -- Lider socijalista Ivica Dačić kaže da neke zapadne zemlje žele da DS i SNS formiraju novu republičku vladu. Dačić je naveo da SPS nije počela pregovore o formiranju nove vlade ni sa jednom od dve najjače stranke.

Dačić: SPS insistira na vladi sa DS

B92 - 24.05.2012

Beograd -- Ivica Dačić obavestio je izaslanika šefice evropske diplomatije Miroslava Lajčaka da SPS i koalicija sa PUPS i JS insistiraju na formiranju vlade sa DS.

Dačić: SPS insistira na vladi sa DS

24online - 24.05.2012

Ivica Dačić obavestio je izaslanika šefice evropske diplomatije Miroslava Lajčaka da SPS i koalicija sa PUPS i JS insistiraju na formiranju vlade sa DS.

Dačić insistira na formiranju vlade sa DS

Politika - 24.05.2012

BEOGRAD – Lider SPS Ivica Dačić obavestio je jutros izaslanika šefice evropske diplomatije Miroslava Lajčaka da njegova stranka i koalicija sa PUPS i JS insistiraju na formiranju vlade sa Demokratskom strankom.

Dačić: Ako SNS i DS naprave vladu, SPS im želi "srećan put bez povratka"

Blic - 24.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade.

U vladi SNS–DS nema mesta za socijaliste

RTS - 24.05.2012

Ne znam zašto bi SPS–PUPS–JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade, naveo lider SPS-a Ivica Dačić.

Dačić za koaliciju SNS–DS: Srećan im put

Kurir - 24.05.2012

Zašto bi mi bili deo te vlade,Srećan put. Srećan put bez povratka, rekao je Dačić BEOGRAD - Ne znam zašto bi SPS–PUPS–JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i ...

Dačić: DS nije upućen nikakav ultimatum

Blic - 24.05.2012

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je večeras Tanjugu da koalicija SPS-PUPS-JS smatra da razgovore o formiranju parlamentarne većine sa Demokratskom strankom treba što pre nastaviti i da ultimatumi nisu način za komuniciranje između ...

Dačić: Nećemo posredovati između DS i SNS

Vesti Online - 24.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je po pitanju formiranja nove vlade lopta u rukama predsednika Demokratske stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS), Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.

Dačić: Zapad gura DS i SNS u vladu

S media - 24.05.2012

Dačić: Zapad gura DS i SNS u vladu Lider SPS Ivica Dačić izjavio da nije počeo pregovore o formiranju vlade ni sa jednom od dve najjače stranke.

Dačić: Nisam Ahtisari, lopta u dvorištu SNS i DS

Glas javnosti - 24.05.2012

BEOGRAD - Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je Srbija još daleko od formiranja vlade, da je pogrešan utisak da se za to čeka odluka SPS i da je "lopta zapravo u dvorištu DS i SNS, odnosno Borita Tadića i Tomislava Nikolića".

Nikolić i Tadić u ponedeljak o vladi

Vesti Online - 24.05.2012

Tomislav Nikolić i Boris Tadić sastaće se u ponedeljak 28. maja, u Predsedništvu Srbije i razmeniti mišljenja o političkoj situaciji u zemlji posle parlamentarnih i predsedničkih izbora, saznaje "Alo!".

Dačić:Zapad gura DS i SNS u vladu

Prva Srpska TV - 24.05.2012

Socijalistička partije Srbije nije počela pregovore o formiranju nove vlade ni sa jednom od dve najjače stranke, kazao je lider socijalista Ivica Dačić i naveo da neke zapadne zemlje žele da DS i SNS formiraju novu republičku ...

Dačić neće sa Čedom

Vesti Online - 24.05.2012

Pregovori o formiranju nove vlade Srbije nisu odmakli kako se to očekivalo. Kako stvari stoje, SPS-u ne smetaju ni Boris Tadić ni Dragan Đilas, kao mogući kandidati za premijera, već najava da će deo buduće parlamentarne većine biti i ...

Dačić insistira na vladi sa DS

S media - 24.05.2012

Dačić insistira na vladi sa DS Predsednik socijalista Ivica Dačić izjavio da koalicija SPS-PUPS-JS insistira na formiranju vlade sa DS. Lider SPS Ivica Dačić obavestio je jutros izaslanika šefice evropske diplomatije Miroslava Lajčaka da ...

Nikolić za brzo formiranje vlade, Dačić insistira na vladi sa DS (IZ ČASA U ČAS)

S media - 24.05.2012

Nikolić za brzo formiranje vlade, Dačić insistira na vladi sa DS (IZ ČASA U ČAS) Lideri naprednjaka i socijalista Tomislav Nikolić i Ivica Dačić sastali se danas u Beogradu sa šefom slovačke diplomatije Miroslav Lajčak.

Dačić ne želi koaliciju DS-SNS-SPS

Novi Magazin - 24.05.2012

Naprednjaci uopšte nisu izrazili želju niti je bilo predloga da formiraju vladu sa koalicijom oko SPS-a, tvrdi lider socijalista Ivica Dačić ističući da u slučaju da koaliciju naprave SNS i DS on ne vidi zašto bi njegova stranka ...

Dačić: Naša koalicija će se odazvati na svaki poziv

S media - 24.05.2012

Dačić: Naša koalicija će se odazvati na svaki poziv Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da postoji više načina za formiranje koalicije SNS i DS.

Dačić: Ako DS i SNS naprave vladu srećan im put bez povratka

Novosti - 24.05.2012

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije DS i SNS ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade GADžIN-HAN - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ...

Dačić: Ne znam zašto bismo bili deo vlade SNS i DS

Prva Srpska TV - 24.05.2012

Lider SPS Ivica Dačić obavestio je izaslanika šefice evropske diplomatije da njegova stranka i koalicija sa PUPS i JS insistiraju na formiranju vlade sa DS-om, dok je kasnije danas u Gadžinom-Hanu izjavio da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS ...

Dačić: Ne znam šta ćemo u vladi SNS i DS

Mondo - 24.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade.

„Velika koalicija“ startuje u Priboju

Danas - 24.05.2012

Priboj, Beograd - Da je koalicija nekadašnjih ljutih političkih protivnika, SNS i DS, moguća, bar na lokalnom nivou, pokazuje opština Priboj, u kojoj ove dve stranke finiširaju dogovor o formiranju vladajuće koalicije.

Rešenje je vlada nacionalnog spasa

Danas - 24.05.2012

Beograd - Kada novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić, u skladu s demokratskim principima, ponudi mandat za formiranje vlade najjačoj političkoj grupaciji, koaliciji „Pokrenimo Srbiju“, čiji je kandidat za premijera Jorgovanka ...

"Čekamo da DS predloži mandatara"

B92 - 23.05.2012

Beograd -- Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da ta stranka "ne koči formiranje vlade" već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara.

Dačić se tajno sastao s Tadićem!

Kurir - 23.05.2012

Lider SPS Ivica Dačić u ponedeljak uveče sastao se s liderom DS, pre toga i s Tomom Nikolićem, ali je odlučio da ostane uz DS BEOGRAD - Pao dogovor! Lider SPS Ivica Dačić sastao se juče sa predsednikom DS Borisom Tadićem , a tema razgovora ...

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

Blic - 23.05.2012

- SPS ne koči formiranje nove vlade, izjavio je lider SPS Ivica Dačić o dodao i da se čeka da Demokratska stranka (DS), kao najveća stranka, predloži mandatara. "SPS ne koči formiranje nove vlade, čeka se odluka demokrata.

Dačić i Nikolić već razgovarali

B92 - 23.05.2012

Beograd -- Nezvanična saznanja B92 da socijalisti imaju neformalne razgovore i sa SNS oko formiranja nove vlade potvrđuje i Danas koji se poziva na izvor blizak vrhu SPS. "Naš dogovor sa DS podrazumevao je Tadićevu pobedu.

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

RTS - 23.05.2012

SPS ne koči formiranje vlade, već čeka da Demokratska stranka predloži mandatara, rekao lider socijalista Ivica Dačić. Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da ta stranka "ne koči formiranje vlade" već da čeka da ...

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

24online - 23.05.2012

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da SPS ne koči formiranje nove vlade i da se čeka da Demokratska stranka (DS), kao najveća stranka, predloži mandatara.

PUPS: Mi nismo razgovarali o vladi

B92 - 23.05.2012

Beograd -- PUPS do sada nije razgovarala o formiranju nove vlade ni sa jednom strankom, a sve odluke donosiće samostalno, izjavio je potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

Zapad želi vladu DS i SNS

24online - 23.05.2012

Boris Tadić i Ivica Dačić sastali su se u ponedeljak uveče oko ponoći, a tema razgovora je bila formiranje nove vlade, ali se dvojica lidera ništa nisu dogovorila.

PUPS još nije razgovarao o formiranju vlade

Blic - 23.05.2012

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) do sada nije razgovarala o formiranju nove vlade ni sa jednom strankom, a sve odluke donosiće samostalno, izjavio je danas potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

PUPS: Donosićemo odluke samostalno

RTS - 23.05.2012

Partija ujedinjenih penzionera Srbije do sada nije razgovarala o formiranju nove vlade ni sa jednom strankom, a sve odluke donosiće samostalno, rekao potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

Dačić:DS je na potezu, čekamo predlog mandatara

Press - 23.05.2012

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da SPS ne koči stvaranje nove Vlade ali da čeka da Demokratska stranka odredi mandatara. Kako je Dačić istakao, formiranje Vlade zavisi od toga ko će biti na mestu premijera kao i to da li će Tadić ...

"Postizborna tišina" o novoj vladi

B92 - 23.05.2012

Beograd -- Iako je više stranaka uoči, ali i posle izbora isticalo važnost brzog formiranja vlade, u ovom trenutku na političkoj sceni je na snazi "postizborna tišina".

Dačić: DS treba da odluči

Kurir - 23.05.2012

Demokratska stranka treba da odluči da li želi da Boris Tadić bude premijer i da li hoće u koaliciju sa nama ili sa SNS", rekao je Dlider SPS. BEOGRAD- Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić apelovao je večeras da se ...

Dačić: Nećemo posredovati između SNS i DS

Blic - 23.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je po pitanju formiranja nove vlade lopta u rukama predsednika Demokratske stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS), Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.

Dačić: Lopta kod Tadića i Nikolića

B92 - 23.05.2012

Beograd -- Još smo daleko od formiranja vlade, a pogrešan je utisak da se za to čeka odluka SPS. Lopta je u dvorištu SNS-a i DS-a, rekao lider SPS-a Ivica Dačić.

Dačić: Neke strane ambasade teraju DS u koaliciju sa SNS-om

24online - 23.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je po pitanju formiranja nove vlade lopta u rukama predsednika Demokratske stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS), Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.

Lopta u dvorištu SNS-a i DS-a

RTS - 23.05.2012

Srbija je još daleko od formiranja vlade, pogrešan je utisak da se za to čeka odluka SPS, rekao lider SPS-a Ivica Dačić. Lopta je zapravo u dvorištu DS-a i SNS-a, odnosno Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, naveo Dačić.

Dačić: Nisam Ahtisari, lopta u dvorištu SNS i DS

Politika - 23.05.2012

BEOGRAD – Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je Srbija još daleko od formiranja vlade, da je pogrešan utisak da se za to čeka odluka SPS i da je „lopta zapravo u dvorištu DS i SNS, odnosno Borisa Tadića i Tomislava Nikolića”.

Ivica Dačić: DS DAJE PREMIJERA

Press - 23.05.2012

Mešanje - Vrlo moćne države preko ambasadora traže veliku koaliciju. Neko pod izgovorom da je potrebna dugoročna stabilnost, neko iz drugih razloga On je potvrdio da sa obe strane postoje kontakti i komunikacija, ali da, osim načelnog ...

SPS čeka da DS predloži mandatara

Novi Magazin - 23.05.2012

Socijalistička partija Srbije ne koči formiranje vlade već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara, kaže Ivica Dačić "Ne želimo da ulazimo u unutrašnje stvari drugih partija i čekamo DS da, kao najveća stranka, predloži ...

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

Vesti Online - 23.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta stranka "ne koči formiranje vlade" već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara.

Dačić: Čekamo odluku DS-a

Mondo - 23.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da ta stranka "ne koči formiranje vlade" već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara.

Dačić čeka da DS predloži mandatara

Beta - 23.05.2012

Tweet BEOGRAD, 22. maja 2012. (Beta) - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta stranka "ne koči formiranje vlade" već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara.

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

S media - 23.05.2012

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara SPS ne koči formiranje nove vlade, čeka se odluka demokrata, izjavio je lider socijalista Ivica Dačić. Boris Tadić još razmišlja da li da prihvati predlog potpredsednika DS da bude novi premijer ...

Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića (IZ ČASA U ČAS)

S media - 23.05.2012

Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića (IZ ČASA U ČAS) Boris Tadić još razmišlja da li da prihvati predlog potpredsednika DS da bude novi premijer Srbije. Dačić i Nikolić već razgovarali o mogućoj koaliciji, kaže izvor Danasa.

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

EMG - 23.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da ta stranka ne koči formiranje vlade, već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara.

Dačić i Nikolić već razgovarali o mogućoj koaliciji

S media - 23.05.2012

Dačić i Nikolić već razgovarali o mogućoj koaliciji Socijalisti imaju neformalne razgovore i sa SNS oko formiranja nove vlade, saznaje Danas koji se poziva na izvor blizak vrhu SPS. "Naš dogovor sa DS podrazumevao je Tadićevu pobedu.

Dačić: čekamo da DS saopšti ime mandatara

Prva Srpska TV - 23.05.2012

Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže da ta stranka "ne koči formiranje vlade" već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara. Nema ...

PUPS sam odlučuje o vladi

Mondo - 23.05.2012

Partija ujedinjenih penzionera Srbije do sada nije razgovarala o formiranju nove vlade ni sa jednom strankom, a sve odluke donosiće samostalno, izjavio je danas potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

O vladi se (ne)pregovara

Beta - 23.05.2012

Tweet BEOGRAD, 23. maja 2012. (Beta) - Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) do sada nije razgovarala o formiranju nove vlade ni sa jednom strankom, a sve odluke donosiće samostalno, izjavio je u sredu potpredsednik PUPS-a Milan ...

Zapad želi vladu DS i SNS!

Vesti Online - 23.05.2012

Boris Tadić i Ivica Dačić sastali su se u ponedeljak uveče oko ponoći, a tema razgovora je bila formiranje nove vlade, ali se dvojica lidera ništa nisu dogovorila! Kako Alo! saznaje, predsednik SPS-a je poručio šefu Demokratske stranke da ...

Dačić: Ambasade teraju DS u koaliciju sa SNS

Novi Magazin - 23.05.2012

Ivica Dačič tvrdi da neke ambasade 'teraju' Demokratsku stranku da napravi koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. "Čitav svet vrši pritisak da se napravi neka vrsta strateškog partnerstva između najvećih stranaka", rekao je on i dodao da ...

Dačić: DS da odluči hoće li Tadića i sa SNS

Mondo - 23.05.2012

Lider socijalista kaže da strane ambasade insistiraju da se napravi koalicija naprednjaka i demokrata. Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić apelovao je večeras da se pregovori o formiranju nove Vlade ubrzaju i ...

Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića

S media - 23.05.2012

Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića -Lopta je u rukama Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, izjavio je lider SPS Ivica Dačić povodom formiranja nove vlade.

IVICA DAČIĆ: Odlučuju Tadić i Nikolić

Danas - 23.05.2012

Beograd - Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je juče da je u formiranju nove vlade „lopta u rukama“ predsednika DS i SNS Tadića i Nikolića“, ali da je do toga daleko.

Oko čega će se lomiti SPS

B92 - 22.05.2012

Beograd -- Lider SPS-a sigurno nastavlja razgovore s DS-om, ali će saslušati i SNS. Odluka kome će se prikloniti, kako piše Blic, zavisi i od buduće Tadićeve funkcije.

Dačić: Nismo dobili nikakav predlog o formiranju vlade

Blic - 22.05.2012

Koalicija SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini, jer ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju vlade, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić i poručio da ta koalicija neće ...

Dačić: Nismo dobili nikakav predlog o formiranju vlade

Politika - 22.05.2012

BEOGRAD – Koalicija SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini, jer ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju vlade, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić i poručio da ta koalicija neće ...

Dačić: Nema dogovora o vladi

B92 - 22.05.2012

SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini jer ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju vlade, kaže Ivica Dačić.

Dačić: Još daleko od formiranja vlade

RTS - 22.05.2012

Koalicija SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini, jer ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju vlade, kaže Ivica Dačić. Srbija je još daleko od formiranja vlade, poručio Dačić.

Za sada bez (dobrog) predloga o formiranju vlade

24online - 22.05.2012

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da Koalicija SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini, jer niti je DS, niti SNS ili bilo koja druga stranka uputila toj koaliciji bilo kakav predlog o ...

Ljajić: Koalicija DS i SPS o novoj vladi ovaj tjedan

R.S.Evropa - 22.05.2012

11:31 Ljajić: Koalicija DS i SPS o novoj vladi ovaj tjedan 11:18 IAEA: Iran pristao na istragu spornog nuklearnog programa 11:02 Rehn: Vjerujem da će Srbija ispuniti uvjete EU 10:57 SAD: U svemir lansirana prva privatna letjelica 10:47 ...

SPS može i sa DS i sa SNS

Novi Magazin - 22.05.2012

Socijalistička partija Srbije pregovaraće prvo sa Demokratskom strankom o formiranju vlade, ali je spremna i za razgovor sa naprednjacima. Kako saznaje Novi magazin Ivica Dačić očekuje poziv od Borisa Tadića kako bi nastavili razgovore ...

Šta želi Dačić?

Mondo - 22.05.2012

Lider SPS-a sigurno nastavlja razgovore s demokratama, ali će saslušati i naprednjake, piše "Blic". Odluka kome će se prikloniti navodno zavisi i od buduće funkcije Borisa Tadića.

Kako će izgledati nova vlada: Da li će Ivica Dačić napraviti preokret?

S media - 22.05.2012

Kako će izgledati nova vlada: Da li će Ivica Dačić napraviti preokret? Iako svi tvrde da dogovor SPS i DS o formiranju vlade ostaje na snazi, analitičari ne isključuju ni drugačiji scenario.

Dačić: Nema dogovora ni o većini ni o premijeru

Novi Magazin - 22.05.2012

Ivica Dačić negirao je danas da je postignut bilo kakav dogovor o formiranju parlamentanre većine i o tome ko će biti premijer. Koalicija SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini, jer ni od jedne ...

Dačić: Nismo dobili nikakav predlog o formiranju vlade

S media - 22.05.2012

Dačić: Nismo dobili nikakav predlog o formiranju vlade -Nikakvi dogovori nisu postignuti ni sa kim, ni o parlamentarnoj većini, niti o personalnim pitanjima, jer niti je DS, niti SNS ili bilo koja druga stranka uputila našoj koaliciji bilo ...

Dačić: Nismo dobili nikakav predlog o vladi

Mondo - 22.05.2012

Koalicija SPS-PUPS-JS ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju vlade a njihov odgovor bi bio "da vidimo program i sastav partnera", kaže ivica Dačić.

Nikolić i Dačić razgovarali o mogućoj vladajućoj koaliciji

Danas - 22.05.2012

Beograd - Sve je izvesnije da Srpska napredena stranka, nakon pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima, neće tako lako propustiti mogućnost da okupi parlamentarnu većinu i formira Vladu Srbije.

Dačić: Ni sa kim se nismo dogovorili

Vesti Online - 22.05.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini, jer ni od jedne stranke nije dobila predlog o formiranju vlade.

Vlast sa republike se prenosi na lokal

Novosti - 22.05.2012

Vlast na republičkom nivou lako može da se preslika na lokal. Koalicije oko DS i SPS imaju većinu u 33 opštine UKOLIKO temelj nove vlade budu činile koalicije oko DS i SPS, a taj scenario se preslika i na lokal, dve grupacije imaće većinu ...

Naprednjaci ne odustaju od formiranja vlade

Novi Magazin - 22.05.2012

Naprednjaci, posle pobede Tomislava Nikolića, ne nameravaju da unapred dignu ruke od formiranja Vlade i već su imali kontake sa socijalistima i PUS-om.

Ivica Dačić: Dogovor o vladi sa DS-om nećemo srušiti

Press - 21.05.2012

Zamenik premijera Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić poručio je da ishod predsedničkih izbora neće uticati na formiranje vlade, jer je dogovor o parlamentarnoj većini već postignut Ambicije ....

Dačić: Sve će biti komplikovanije

B92 - 21.05.2012

Beograd -- Komentarišući pobedu Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora, lider SPS-a IvIca Dačić izjavio da će od sada sve biti komplikovanije.

PUPS: Nadamo se jedinstvu koalicije

B92 - 21.05.2012

Beograd -- Funkcioner PUPS-a Momo Čolaković izrazio je očekivanje da će koalicija SPS-PUPS-JS ostati jedinstvena u procesu formiranja vlade, On je podsetio na njihov koalicioni sporazum, po kome je svakoj stranci ostavljena mogućnost da ...

JS: Nastavljamo pregovore sa DS-om

B92 - 21.05.2012

Beograd -- Potpredsednik JS Petar Petrović kaže da će se, bez obzira na rezultate predsedničkih izbora, nastaviti razgovori koalicije SPS-PUPS-JS i DS o formiranju vlade.

PUPS i JS: Nastavljamo pregovore sa DS-om

Blic - 21.05.2012

Funkcioner Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković izrazio je danas očekivanje da će koalicija SPS-PUPS-JS ostati jedinstvena u procesu formiranja vlade, ali je i podsetio na njihov koalicioni sporazum, po kome je ...

Analitičari: Najrealnija vlada - DS i SPS

24online - 21.05.2012

Narednu Vladu Srbije će, i pored pobede predsedničkg kandidata koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora, najverovatnije formirati Demokratska stanka i koalicija SPS-PUPS-JS uz podršku URS ili LDP, ...

Dačić čvrsto uz DS

Press - 21.05.2012

Čvrsto - Lider socijalista poslao je signale DS-u da koalicija SPS-PUPS-JS neće rušiti dogovor sa demokratama o formiranju nove vlade Srbije, saznaje Press Dan nakon predsedničkih izbora po političkim kuloarima su kružile razne spekulacije ...

Dačić: Izbor Nikolića komplikuje sve

Novi Magazin - 21.05.2012

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da izbor Tomislava Nikolića za predsednika komplikuje dogovor o formiranju vlade. "Mandatara (vlade) postavlja predsednik i pitanje je kome će dati mandat.

Velika koalicija postaje moguća

Danas - 21.05.2012

Beograd - Pobeda Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora najverovatnije neće uticati na dogovor DS i SPS. Ipak, pojedini sagovornici Danasa podvlače da je u politici sve moguće, pa tako i vlada najvećih suparnika - ...

Dačić ostaje uz DS

Novi Magazin - 21.05.2012

Lider socijalista Ivica Dačić već je poslao signale Demokratskoj stranci da koalicija SPS-PUPS-JS neće rušiti dogovor sa njima o formiranju nove vlade Srbije.