TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kfor najavio: kraj barikada?

Kurir - 16.10.2011

BEOGRAD - Rok do ponedeljka. Komandant Kfora Erhard Drevs zatražio je juče od čelnika srpskih opština na severu Kosova da omoguće Kforu da kopnenim putem snabdeva vojnike na prelazima Jarinje i Brnjak.

Francuski vojnik Kfora se ubio na Brnjaku

Blic - 16.10.2011

Jedan pripadnik francuskog kontingenta Kfora preminuo je u bazi Kfora na administrativnom prelazu Brnjak, potvrđeno je Tanjugu u komandi međunarodnih snaga, ali nije precizirano šta je uzrok nesreće.

SNS: Uzdržati se od nasilja

RTS - 16.10.2011

Srpska napredna stranka pozvala međunarodne snage na Kosovu da se uzdrže od upotrebe nasilja, povodom najave Kfora da će ukloniti barikade sa severa pokrajine.

Jovanović: Institucije da pozovu Srbe da uklone barikade

Blic - 16.10.2011

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je političke i druge institucije u Srbiji da bez odlaganja pozovu Srbe na severu Kosova da se povuku sa barikada, kako bi bila izbegnuta intervencija Kfora i stradanje ljudi.

Barikade umesto barikada!

RTS - 16.10.2011

Rok koji je komanda Kfora dala Srbima da odblokiraju puteve na severu Kosmeta ističe sutra, ali ni noćas ni danas nije uklonjena nijedna barikada.

LDP: Pozvati Srbe da se povuku sa barikada

RTS - 16.10.2011

Sve političke institucije u Srbiji bi trebalo da pozovu Srbe sa severa Kosova da se povuku sa barikada kako bi se izbegla intervencija Kfora, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Preminuo francuski vojnik Kfora

Politika - 16.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA – Jedan pripadnik francuskog kontingenta Kfora preminuo je u bazi Kfora na administrativnom prelazu Brnjak, potvrđeno je Tanjugu u komandi međunarodnih snaga, ali nije precizirano šta je uzrok nesreće.

Jovanović: Pozvati Srbe da se povuku sa barikada

Politika - 16.10.2011

BEOGRAD – Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je političke institucije Srbije da u toku današnjeg dana pozovu Srbe sa severa Kosova i Metohije da se povuku sa barikada kako bi se izbegla intervencija Kfora.

Dačić: Licemerno je da Beograd govori Srbima sa barikada šta da rade

Blic - 16.10.2011

Licemerno je da Beograd šalje apele šta treba da rade Srbi na barikadama na Kosovu i Metohiji, jer je narod iz Pokrajine taj koji treba da upućuje pozive Beogradu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas u Arilju.

Dačić: Nasilje nikom ne odgovara

RTS - 16.10.2011

Situacija na severu Kosmeta ide ka traženju kompromisnog rešenja, pa bi uklanjanje barikada silom bilo krajnje kontraproduktivno, ocenjuje Ivica Dačić.

"Nadam se da neće biti nasilja"

B92 - 16.10.2011

Beograd -- Državni sekretar u ministarstvu za KiM Oliver Ivanović izrazio je nadu da Kfor neće nasilno intervenisati protiv Srba na barikadama. On je ocenio da to nije u interesu međunarodnih snaga i Euleksa.

Ivanović: Intervencija protiv Srba nije u interesu Kfora

Politika - 16.10.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je nadu da Kfor neće nasilno intervenisati protiv Srba na barikadama na administrativnim prelazima i ocenio da to nije u interesu međunarodnih snaga i Euleksa.

Barikade se uklanjaju u utorak

B92 - 16.10.2011

Beograd/Jagodina -- Kfor bi mogao da za 24 sata odloži akciju uklanjanja barikada na severu Kosova najavljenu za ponedeljak, saznaje agencija Beta.

Kfor odložio uklanjanje barikada za utorak

Blic - 16.10.2011

Kfor je odložio za 24 časa akciju uklanjanja barikada na severu Kosova koja je bila najavljena za sutra, saznaje RTS. Građani su, međutim, i dalje na oprezu.

Novi rok Kfora za barikade

RTS - 16.10.2011

Komandant Kfora odlučio da rok za uklanjanje barikada produži do utorka. Građani u Zubinom Potoku sutra na generalnoj probi odbrane barikada mirnim putem.

Kfor odložio akciju uklanjanja barikada

Politika - 16.10.2011

Kako „Politika” nezvanično saznaje, međunarodne vojne snage će ipak sačekati da se odbornici četiri srpske opštine u sredu izjasne o eventualnom prekidu blokade puteva Kako „Politika” nezvanično saznaje, međunarodne vojne snage će ipak ...

Preti novo nasilje

Press - 16.10.2011

Upozorenje - Vlada Srbije poručila srpskom stanovništvu da ne naseda na provokacije i nasilje, jer bi time samo ugrozili svoje živote Napad ... Kfor najavio da će danas ukloniti barikade Naši izvori navode da bi danas moglo do dođe do ...

Barikade do ponedeljka

ALO - 16.10.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova da do ponedeljka uklone blokade sa puteva na severu. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da su predsednici četiri opštine ...

Komadant Kfora traži bezuslovno uklanjanje blokada

Glas javnosti - 16.10.2011

LEPOSAVIĆ - Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova, sa kojima razgovara u Leposaviću, da bezuslovno uklone sve blokade koje se nalaze na putevima na severu pokrajine.

KFOR uklanja barikade u ponedeljak

R.S.Evropa - 16.10.2011

Glavna komanda Kfora u Prištini saopštila je u subotu uveče da će mirnim putem u ponedeljak ukloniti barikade na severu Kosova, ako to do tada ne uradi lokalno stanovništvo.

Ivanović: Najava uklanjanja barikada jača napetost

EMG - 16.10.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović rekao da je najava Kfora da će ukloniti barikade u ponedeljak neočekivana i da neće doneti nikakav rezultat.

Kfor sutra uklanja barikade

Prva Srpska TV - 16.10.2011

Ukoliko lokalno stanovništvo ne bude imalo priliku da ukloni barikade ovog vikenda, Kfor će to učiniti u ponedeljak, na miran način, kako bi se omogućio prolaz vozilima inženjerije, saopštila je u subotu Komanda medjunarodnih snaga na ...

Kfor deli letke upozorenja

Novosti - 16.10.2011

Kfor delio letke građanima pozivajuću ih da ne učestvuju "u aktivnostima koje mogu ugroziti bezbednost i imati negativan uticaj na svakodnevni život".

Tajnovita smrt vojnika Kfora na Brnjaku

Mondo - 16.10.2011

Jedan pripadnik francuskog kontingenta Kfora preminuo je u bazi Kfora na administrativnom prelazu Brnjak, potvrđeno je danas Tanjugu u komandi međunarodnih snaga.

Smrt francuskog Kforovca na Brnjaku

Vesti Online - 16.10.2011

Jedan pripadnik francuskog kontingenta Kfora preminuo je u bazi Kfora na administrativnom prelazu Brnjak. Kako je jutros rečeno u Komandi Kfora, u toku je istraga da li je vojnik izvršio samoubistvo ili se radi o nesrećnom slučaju, prenose ...

SNS: Kforovci, ostanite mirni

Vesti Online - 16.10.2011

Srpska napredna stranka pozvala je danas međunarodne snage da se uzdrže od upotrebe nasilja, povodom najave Kfora da će ukloniti barikade sa severa Kosova.

LDP: Pozvati Srbe da uklone barikade

Vesti Online - 16.10.2011

"Političke i sve druge važne institucije Srbije moraju danas, bez izgovora, odlaganja i prebacivanja odgovornosti, da pozovu Srbe na severu Kosova da se povuku sa barikada, kako bi bila izbegnuta intervencija Kfora i stradanje ljudi koji ...

Dačić:licemerje Beograda

Prva Srpska TV - 16.10.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je licemerno da Beograd šalje apele šta treba da rade Srbi na barikadama na Kosovu i Metohiji, jer je narod iz Pokrajine taj koji treba da upućuje pozive Beogradu.

Kfor zadao rok, barikade i dalje stoje

Vesti Online - 16.10.2011

Rok, koji je komanda Kfora dala Srbima da odblokiraju puteve na severu Kosmeta ističe sutra, ali ni noćas, ni danas nije uklonjena nijedna barikada.

Ivanović: Intervencija protiv Srba nije u interesu Kfora

R.S.Evropa - 16.10.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je nadu da Kfor neće nasilno intervenisati protiv Srba na barikadama na prelazima i ocenio da to nije u interesu međunarodnih snaga i Euleksa.

"Nadam se da neće biti nasilja na Kosmetu"

Vesti Online - 16.10.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je nadu da Kfor neće nasilno intervenisati protiv Srba na barikadama na administrativnim prelazima i ocenio da to nije u interesu međunarodnih snaga i Euleksa.

Dani odluke na severu Kosova?

Danas - 16.10.2011

Priština, Kosovska Mitrovica, Beograd - Komanda Kfora u Prištini najavila je tokom vikenda da će danas „mirnim putem“ ukloniti barikade na severu Kosova i Metohije, ukoliko to ne učini lokalno stanovništvo pre zadatog roka, koji je istekao ...

Dačić: Licemerni apeli iz Beograda

Vesti Online - 16.10.2011

"Licemerno je da Beograd šalje apele šta treba da rade Srbi na barikadama na Kosovu i Metohiji, jer je narod iz Pokrajine taj koji treba da upućuje pozive Beogradu", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

KFOR odložio akciju za 24 časa

Vesti Online - 16.10.2011

Kfor je odložio za 24 časa akciju uklanjanja barikada na severu Kosmeta koja je bila najavljena za ponedeljak 17. oktobar, saznaju beogradski mediji.

Kfor dao Srbima još jedan dan

Mondo - 16.10.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs odložio je danas za utorak polazak konvoja za snabdevanje Kfora na administrativnim prelazima na severu Kosova, kako bi građanima dao više vremena za uklanjanje barikada, saopšteno je iz komande međunarodnih ...

Kfor: Za sada bez nasilja

Blic - 15.10.2011

BEOGRAD - Nemamo operativni plan za nasilno uklanjanje barikada, ali to ne znači da Kfor neće upotrebiti silu, jer zadržava to pravo. izjavio potpukovnik Ralf Adamec, portparol glavne komande Kfora u Prištini i naglasio da nisu tačne ...

Srbi sa komandantom Kfora

RTS - 15.10.2011

Čelnici srpskih opština sa severa Kosova razgovaraće sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom. Srbi i dalje na barikadama. Kfor juče saopštio da nema roka za uklanjanje barikada.

Komandant Kfora traži bezuslovno uklanjanje blokada

Kurir - 15.10.2011

LEPOSAVIĆ - Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova, sa kojima razgovara u Leposaviću, da bezuslovno uklone sve blokade koje se nalaze na putevima na severu pokrajine.

Počeo susret komandanta KFOR-a i predsednika opština

Blic - 15.10.2011

Leposavić - U bazi Kfora "Noting hil" kod Leposavića u toku je sastanak predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa komandantom Kfora Erhardom Drevsem.

"Barikade da nestanu do ponedeljka"

B92 - 15.10.2011

Leposavić -- Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova,da bezuslovno uklone sve blokade koje se nalaze na putevima na severu.

Od Srba na severu Kosova zatraženo uklanjanje barikada

Blic - 15.10.2011

Leposavić - Na današnjem sastanku predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom zatraženo je da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada, kako bi se omogućilo snabdevanje, kazao je predsednik opštine ...

Kfor traži uklanjanje barikada do ponedeljka

Kurir - 15.10.2011

LEPOSAVIĆ - Na sastanku predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom zatraženo je da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada, kako bi se omogućilo snabdevanje, kazao je predsednik opštine Kosovska ...

Bajkeri stali na barikade na severu Kosova

Kurir - 15.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Oko pedesatak motociklista doputovalo je popodne u severni deo Kosovske Mitrovice kako bi pružili podršku građanima na barikadama.

"Ako ne sklone barikade, mi ćemo"

B92 - 15.10.2011

Priština -- Ukoliko građani ne uklone barikade tokom vikenda, Kfor će to učiniti u ponedeljak, na miran način, saopštila je Komanda međunarodnih snaga na Kosovu.

Kfor traži uklanjanje barikada do ponedeljka

Politika - 15.10.2011

Ko­man­dant Kfo­ra je obe­ćao da ne­će pre­vo­zi­ti ko­sov­ske ca­ri­nike i policajce. – Srbi će odluku o barikadama doneti u sredu Leposavić – Komandant Kfora Erhard Drevs zatražio je juče od predstavnika Srba sa severa Kosova da do ...

Kfor sutra uklanja barikade ako građani to ne učine

Blic - 16.10.2011

Ukoliko lokalno stanovništvo ne bude imalo priliku da ukloni barikade ovog vikenda, Kfor će to učiniti u ponedeljak, na miran način, kako bi se omogućio prolaz vozilima inženjerije, saopštila je u subotu Komanda medjunarodnih snaga na ...

Kfor: Ako građani ne sklone barikade - mi ćemo to učiniti u ponedeljak

24online - 15.10.2011

Ukoliko lokalno stanovništvo ne bude imalo priliku da ukloni barikade ovog vikenda, Kfor će to učiniti u ponedeljak, na miran način, kako bi se omogućio prolaz vozilima inženjerije, saopštila je večeras Komanda međunarodnih snaga na Kosovu.

Od Srba se traži uklanjanje barikada

Press - 15.10.2011

Na jučerašnjem sastanku predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom zatraženo je da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada kako bi se omogućilo snabdevanje, kazao je predsednik opštine Kosovska ...

Oliver Ivanović: najava kfor-a podiže tenzije

Kurir - 15.10.2011

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kaže da je najava Kfora da će ukloniti barikade u ponedeljak neočekivana i da neće doneti nikakav rezultat.

Kfor zasad neće silom na barikade

Glas javnosti - 15.10.2011

BEOGRAD - Kfor nema operativni plan za nasilno uklanjanje barikada na severu Kosova, ali to ne znači da neće upotrebiti silu, jer zadržava to pravo, izjavio je potpukovnik Ralf Adamec, portparol glavne komande Kfora u Prištini.

Kfor: Za barikade čekamo do ponedeljka

Mondo - 15.10.2011

Kako je saopšteno iz Kfora, Drevs je na današnjem sastanku zatražio od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova da bezuslovno uklone sve blokade koje se nalaze na putevima na severu Kosova.

Opasno nasiljem rešavati političke probleme

Vesti Online - 15.10.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da Kfor nema interes da silom rešava političke probleme na severu Kosova, kao što ni Srbima nisu u interesu sukobi sa Kforom.

Kfor traži bezuslovno uklanjanje blokada

Novosti - 15.10.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova, sa kojima razgovara u Leposaviću, da bezuslovno uklone sve blokade na putevima na severu pokrajine LEPOSAVIĆ - Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva ...

KFOR traži da se uklone barikade

Prva Srpska TV - 15.10.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova, sa kojima razgovara u Leposaviću, da bezuslovno uklone sve blokade koje se nalaze na putevima na severu pokrajine.

Drevs: Uklonite barikade

Vesti Online - 15.10.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs zahteva od predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova,da bezuslovno uklone sve blokade koje se nalaze na putevima na severu.

Od Srba zatraženo uklanjanje barikada

Beta - 15.10.2011

LEPOSAVIĆ, 15. oktobra 2011. (Beta) - Na sastanku predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom zatraženo je u subotu da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada, kako bi se omogućilo snabdevanje, ...

KFOR traži uklanjanje barikada

EMG - 15.10.2011

Na današnjem sastanku predsednika četiri opštine sa severa Kosova s komandantom Kfora Erhardom Drevsom traženo da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada kako bi se omogućilo snabdevanje, rekao predsednik Opštine Kosovska Mitrovica ...

Drevs: Uklonite barikade do ponedeljka

Vesti Online - 15.10.2011

Na današnjem sastanku predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom zatraženo je da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada, kako bi se omogućilo snabdevanje, kazao je predsednik opštine Kosovska ...

Kfor traži uklanjanje barikada do ponedeljka

Prva Srpska TV - 15.10.2011

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova saopštili su da je komandant Kfora Erhard Drevs od njih danas zatražio da se do ponedeljka omogući vojnicima sloboda kretanja na severu pokrajine.

Kforov ultimatum balvan Srbima

E-Novine - 15.10.2011

Na sastanku sa predsednicima četiri opštine sa severa Kosova komandant Kfora Erhard Drevs zatražio je da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada, kako bi se omogućilo snabdevanje Kako je saopšteno iz Kfora, Drevs je na sastanku zatražio ...

Kfor uklanja barikade u ponedeljak ako to ne urade Srbi

Beta - 15.10.2011

PRIŠTINA, 15. oktobra 2011. (Beta) - Glavna komanda Kfora u Prištini saopštila je u subotu uveče da će mirnim putem u ponedeljak ukloniti barikade na severu Kosova, ako to do tada ne uradi lokalno stanovništvo.

Kfor: Uklonite barikade!

Novosti - 15.10.2011

Drevs: Morate otvoriti puteve. Predsednici: Prenećemo ODMAH poruku narodu. n Srbi na barikadama: Ostajemo na bedemima DO ponedeljka treba bezuslovno ukloniti barikade sa svih puteva na severu Kosmeta! Ovo je bio glavni zahtev koji je ...

KFOR: Sklonićemo barikade, ako to Srbi ne urade

Vesti Online - 15.10.2011

Glavna komanda Kfora u Prištini saopštila je da će mirnim putem u ponedeljak ukloniti barikade na severu Kosova, ako to do tada ne uradi lokalno stanovništvo.

"Uklanjanje barikada neće doneti nikakav rezultat"

Vesti Online - 15.10.2011

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je večeras da je najava Kfora da će ukloniti barikade u ponedeljak neočekivana i da neće doneti nikakav rezultat.

Od Srba zatraženo uklanjanje barikada

Nadlanu - 15.10.2011

LEPOSAVIĆ, 15. oktobra 2011. (Beta) - Na sastanku predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom zatraženo je u subotu da Srbi do ponedeljka uklone neke od barikada, kako bi se omogućilo snabdevanje, ...

Kfor uklanja barikade u ponedeljak ako to ne urade Srbi

Nadlanu - 15.10.2011

PRIŠTINA, 15. oktobra 2011. (Beta) - Glavna komanda Kfora u Prištini saopštila je u subotu uveče da će mirnim putem u ponedeljak ukloniti barikade na severu Kosova, ako to do tada ne uradi lokalno stanovništvo.

Stefanović: Sprečiti nasilno uklanjanje barikada na KiM

Blic - 14.10.2011

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da će Srbija učiniti sve kako bi obeshrabrila međunarodne faktore da upotrebe silu i tako uklone barikade na severu Kosova i Metohije.

Portparol Kfora: Nismo postavili rok za uklanjanje barikada

Blic - 14.10.2011

Portparol Kfora Frenk Martin izjavio je danas da Kfor nije postavio rok za uklanjanje blokada na putevima na severu Kosova, ali i da očekuje od Srba u pokrajini da to učine uskoro.

Nema roka za uklanjanje barikada

B92 - 14.10.2011

Beograd -- Portparol Kfora Frenk Martin kaže da Kfor nije postavio rok za uklanjanje blokada na putevima na severu Kosova. Očekuje od Srba u pokrajini da to učine uskoro.

Stefanović: Skloniti se i izbeći žrtve ako Kfor krene

Blic - 14.10.2011

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

"Skloniti se,ako krenu na barikade"

B92 - 14.10.2011

Beograd -- Ako Kfor počne da uklanja barikade, Srbi sa severa Kosova bi trebalo da se sklone i izbegnu sukobe, kaže za B92 šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović.

Stefanović: Skloniti se i izbeći žrtve ako Kfor krene

Politika - 14.10.2011

BEOGRAD – Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

Kfor spušta loptu

RTS - 14.10.2011

Kfor nije postavio ultimatum, nema krajnjeg roka za uklanjanje barikada, kaže portparol Kfora Frenk Martin. Svaki jednostrani potez uklanjanja barikada značio bi vraćanje deset koraka u nazad, ocenjuje šef tima Beograda Borislav Stefanović.

Kfor: nemamo plan za uklanjanje barikada

Politika - 14.10.2011

Predstavnici Srba sa severa KiM tvrde da imaju saznanja da postoji plan o nasilnoj akciji Kosovska Mitrovica – Nemamo operativni plan za nasilno uklanjanje barikada, ali to ne znači da Kfor neće upotrebiti silu, jer zadržava to pravo.

Opasno je silom uklanjati barikade

Politika - 14.10.2011

Nemamo ni vojsku, ni policiju ni oružje da se branimo od nasilnih metoda ne samo Kfora nego bilo koga Nije u interesu Kfora da silom rešava neke političke stvari kao što ni Srbima nisu u interesu sukobi sa Kforom.

Bofdanović: Blizu smo rešenja krize

B92 - 14.10.2011

Beograd -- Ministar za KiM Goran Bogdanović ocenio je da Kfor nema interes da silom rešava političke stvari, kao što ni Srbima nisu u interesu sukobi sa Kforom.

Kfor kod Jarinja, Srbi drže barikade

Mondo - 14.10.2011

Kfor je jutros na Kosovu nastavio kontrolu na području oko administrativnog prelaza Jarinje. Srbi čvrsto drže barikade na putevima. Vojnici Kfora su se rano jutros vratili na punkt u selu Ćirkovići koji je juče uspostavljen, a koji je bio ...

Stefanović: Sprečiti nasilno uklanjanje barikada na KiM

Prva Srpska TV - 14.10.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da će Srbija učiniti sve kako bi obeshrabrila međunarodne faktore da upotrebe silu i tako uklone barikade na severu Kosova i Metohije.

Portparol Kfora: Nismo postavili rok za uklanjanje barikada

Prva Srpska TV - 14.10.2011

Portparol Kfora Frenk Martin izjavio je da Kfor nije postavio rok za uklanjanje blokada na putevima na severu Kosova, ali i da očekuje od Srba u pokrajini da to učine uskoro.

Kfor čeka da se barikade uklone, Srbi ne odustaju

R.S.Evropa - 14.10.2011

KFOR je u petak saopštio da Srbima na severu nije dat nikakav ultimatum kao ni rok za otklanjanje barikada. Međutim, Frenk Martin , portparol KFOR-a, izjavio je za naš radio da je važno da se sloboda kretanja ponovo uspostavi, što je jako ...

Kfor se nada uklanjanju barikada

Beta - 14.10.2011

PRIŠTINA, 14. oktobra 2011. (Beta-AFP) - NATO se nada da će Srbi na severu Kosova "narednih dana" ukloniti barikade sa administrativnih prelaza sa Srbijom i pozvao ih da mirno reše spor sa Prištinom, rekao je portparol Kfora Frenk Martin.

Portparol: Kfor se nada uklanjanju barikada, nije ultimatum

EMG - 14.10.2011

NATO se nada da će Srbi na severu Kosova "narednih dana" ukloniti barikade sa administrativnih prelaza sa Srbijom i pozvao ih da mirno reše spor sa Prištinom, rekao je portparol Kfora Frenk Martin.

Skloniti se ako Kfor krene

Beta - 14.10.2011

BEOGRAD, 14. oktobra 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je u petak da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

Stefanović: Skloniti se i izbeći žrtve ako Kfor krene

Prva Srpska TV - 14.10.2011

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade. .

Stefanović: Ako Kfor krene, sklanjajte se

Mondo - 14.10.2011

Ako Kfor počne da uklanja barikade, Srbi treba da se sklone da ne bi bilo žrtava, kaže Borko Stefanović. U Kforu kažu da poziv na uklanjanje barikada nije ultimatum.

Stefanović: Skloniti se i izbeći žrtve ako Kfor krene

EMG - 14.10.2011

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

"Skloniti se i izbeći žrtve ako Kfor krene"

Vesti Online - 14.10.2011

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

Stefanović: Sprečiti nasilno uklanjanje barikada na KiM

Novosti - 14.10.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom izjavio je danas da će Srbija učiniti sve kako bi obeshrabrila međunarodne faktore da upotrebe silu i tako uklone barikade na severu KiM BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom ...

Kosovo: Glavne barikade ostaju

Novosti - 14.10.2011

Pripadnici Kfora u petak rigoroznije kontrolisali saobraćaj i putnike na alternativnom prelazu kod Jarinja. Kfor: Blokade moraju pasti milom ili silom. Srbi: Očekujemo dogovor, ali ne odustajemo.

Skloniti se ako Kfor krene

Nadlanu - 14.10.2011

BEOGRAD, 14. oktobra 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je u petak da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

Kfor se nada uklanjanju barikada

Nadlanu - 14.10.2011

PRIŠTINA, 14. oktobra 2011. (Beta-AFP) - NATO se nada da će Srbi na severu Kosova "narednih dana" ukloniti barikade sa administrativnih prelaza sa Srbijom i pozvao ih da mirno reše spor sa Prištinom, rekao je portparol Kfora Frenk Martin.

Spremaju plan za barikade na severu Kosova

Blic - 13.10.2011

Predstavnici Kfora i Euleksa razgovarali su preksinoć o operativnom planu za uklanjanje barikada, saznaje “Blic”. Kako kaže dobro upućeni strani diplomata, vojna i civilna misija nisu postigli jedinstven stav, ukoliko se ruše barikade, na ...

Tajni dogovori za rušenje barikada

B92 - 13.10.2011

Beograd -- Predstavnici Kfora i Euleksa razgovarali su u utorak uveče o operativnom planu za uklanjanje barikada, saznaje Blic. Navodno je taj sastanak održan u najužem sastavu.

Kfor zahteva uklanjanje barikada

RTS - 13.10.2011

Kfor zahteva od stanovništva da ukloni blokade puteva na severu Kosova, saopštio Kfor. Komandant Kfora, general-major Erhard Drevs poručio da je stanovništvu na severu Kosova data prilika da tokom vikenda ukloni blokade na putevima, ...

Srbi sa severa Kosova obećali Kforu uklanjanje barikada

Blic - 13.10.2011

Kfor je danas saopštio da je komandant Združenog regionalnog odreda Sever Hansjerg Konrad od predstavnika Srba sa severa Kosova dobio obećanje da će biti uklonjene blokade na putevima mande Kfora.

Kosovska Mitrovica: Nema uklanjanja barikada

Blic - 13.10.2011

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je večeras da Srbi sa severa Kosova neće ukloniti barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuku pripadnici "takozvane carine i policije Kosova".

Srbi sa Kosova: Barikade ostaju

B92 - 13.10.2011

Priština, Kosovska MItrovica -- Kfor je saopštio da je od predstavnika Srba sa severa Kosova dobio obećanje da će biti uklonjene blokade na putevima. Krstimir Pantić to demantuje.

Srbi ipak ne odustaju od barikada na severu Kosova

Kurir - 13.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova izjavili suda će glavne barikade u ovom delu pokrajine ostati na putevima dok se ne nađe rešenje za sporna pitanja vezana za administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Tajni dogovori za rušenje barikada?

Vesti Online - 13.10.2011

Predstavnici Kfora i Euleksa razgovarali su u utorak uveče o operativnom planu za uklanjanje barikada, saznaje Blic. Izvor "Blica" tvrdi da na tom sastanku ipak nije postignut jedinstven stav oko toga na koju bi se barikadu trebalo ...

Sprema se rušenje barikada

Prva Srpska TV - 13.10.2011

Predstavnici Kfora i Euleksa razgovarali su u utorak uveče o operativnom planu za uklanjanje barikada Navodno je taj sastanak održan u najužem sastavu.

Srbi obećali uklanjanje barikada

Beta - 13.10.2011

PRIŠTINA, 13. oktobra 2011. (Beta) - Kfor je u četvrtak saopštio da je komandant Združenog regionalnog odreda Sever Hansjerg Konrad od predstavnika Srba sa severa Kosova dobio obećanje da će biti uklonjene blokade na putevima komande Kfora.

Kfor: Uklonite barikade! Srbi: Nećemo!

Mondo - 13.10.2011

Kfor zahteva od stanovništva da ukloni blokade na severu Kosova, saopštila je misija NATO u pokrajini. Srbi sa severa Kosova poručuju da barikade ostaju dok se ne povuku pripadnici "takozvane carine i policije Kosova".

Nema uklanjanja barikada

Beta - 13.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 13. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je u četvrtak uveče da Srbi sa severa Kosova neće ukloniti barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuku pripadnici ...

"Nema uklanjanja barikada"

Vesti Online - 13.10.2011

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da Srbi sa severa Kosova neće ukloniti barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuku pripadnici "takozvane carine i policije Kosova".

Srbi ne odustaju od barikada

Novosti - 14.10.2011

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova izjavili su da će glavne barikade u ovom delu pokrajine ostati dok se ne nađe rešenje za Jarinje i Brnjak KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova izjavili su da ...

Nema uklanjanja barikada

Nadlanu - 13.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 13. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je u četvrtak uveče da Srbi sa severa Kosova neće ukloniti barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuku pripadnici ...

Noć na barikadama bez incidenata

Blic - 12.10.2011

Noć na severu Kosova protekla je bez incidenata, a Srbi i dalje dežuraju na barikadama. KFOR je juče uklonio svoj kontrolni punkt na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić u blizini manastira Banjska, prenosi Srna.

"Sklanjanje barikada bi bilo loše"

B92 - 11.10.2011

Beograd -- Šef beogradskog tima Borko Stefanović upozorio je da bi nasilno uklanjanje barikada na severu Kosmeta ugrozilo bezbednost tog dela pokrajine.

Stefanović protiv sklanjanja barikada

Vesti Online - 11.10.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je današnjem Blicu da bi svaki nasilan pokušaj uklanjanja srpskih barikada na severu Kosova bio loš po bezbednost i da ugrozio situaciju, koja je već ...

Jesen na barikadama

RTS - 10.10.2011

Srbi sa severa Kosova i Metohije, bez obzira na niske temperature, i dalje dežuraju na barikadama. Srbi sa Kosmeta čekaju ishod današnjeg razgovora Roberta Kupera sa kosovskim vlastima.

Nasilno sklanjanje barikada ugrozilo bi situaciju na KiM

Blic - 10.10.2011

Očigledno je da EU ne želi da iritira Prištinu, ali i pored toga smo sa Robertom Kuperom vrlo temeljno razgovarali o mogućim rešenjima za prelaze na severu KiM. Varaju se svi koji misle da on nema ovlašćenja za tako nešto.