TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kriza rešena promenom Povelje

B92 - 08.04.2005

Beograd -- Ustavna kriza u Srbiji i Crnoj Gori rešena je Sporazumom o izmeni Ustavne povelje. Sporazum su u čevrtak uveče Beogradu potpisali zvaničnici Srbije, Crne Gore, SCG i predstavnik Evropske unije Havijer Solana. Sporazumom je produžen mandat poslanicima u parlamentu SCG i dogovoren način ...

Solana čuva SCG

Blic - 08.04.2005

Najviši zvaničnici Srbije, Crne Gore i državne zajednice potpisali su sa Havijerom Solanom, visokim predstavnikom Evropske unije za bezbednost i spoljnu politiku, sporazum o izmeni Ustavne povelje SCG kojim bi bio produžen mandat sadašnjih poslanika u Skupštini SCG.

Ustavna povelja

Blic - 08.04.2005

Ponekad ova naša zajednička država SCG, odnosi među njenom političkom elitom koji su stalno na granici sukoba, te lakoća kojom se troši vreme svih nas, kao da su ram za pesničku sliku Matije Bećkovića: 'Bilo ovo i ono, pa se prepiralo Bolje je ovo, nije nego ono.

Kraj krize u SCG?

Blic - 07.04.2005

Solanin portparol Kristina Galjak nije precizirala da li će danas biti potpisan novi beogradski sporazum kojim će se razrešiti pitanje funkcionisanja Skupštine SCG, ali je istakla da je 'EU posvećena državnoj zajednici i želi da ona dobro funkcioniše, jer se to odražava na stabilnost u regionu i na ...

Potpisana promena Ustavne povelje

B92 - 07.04.2005

Beograd -- Najviši zvaničnici Srbije, Crne Gore i državne zajednice potpisali su u četvrtak Sporazum o promeni Ustavne povelje. Tome su stvoreni preduslovi za rešavanje problema legitimiteta sadašnjeg saziva parlamenta državne zajednice kome je mandat istekao.

O sprovođenju Povelje sa Solanom

B92 - 06.04.2005

Brisel, Beograd -- Havijer Solana razgovaraće u Beogradu o sprovođenju Ustavne povelje. Boris Tadić kaže da su u toku razgovori o njenoj izmeni. Solanina kancelarija je potvrdila da će on doći u Beograd, što ukazuje da su zvaničnici Srbije i Crne Gore postigli dogovor o izmeni Ustavne povelje.