TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Rudare: I svatovi na barikadama

Glas javnosti - 31.07.2011

RUDARE - Iza barikada u mestu Rudare, u opštini Zvečan, juče po podne su prošli svatovi, što pokazuje da kriza na severu Kosova, nakon pokušaja vlasti iz Prištine da preuzmu kontrolu nad administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, nije ...

Noć na barikadama protekla mirno

Kurir - 31.07.2011

ZVEČAN - Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistrativnim prelazima na krajnjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata.

Kfor i Euleks postavili kontolni punkt u selu Jagnjenica

Prva Srpska TV - 31.07.2011

Pripadnici Kfora i Euleks policije postavili su rano jutros kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan - Zubin Potok gde vrše detaljnu kontrolu vozila robe i putnika.

Kfor i EULEKS postavili kontolni punkt U selu Jagnjenica

Kurir - 31.07.2011

ZUBIN POTOK - Pripadnici Kfora i Euleks policije postavili su rano jutros kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan - Zubin Potok, gde vrše detaljnu kontrolu vozila robe i putnika.

Stefanović i Bogdanović ne mogu na Kosovo jer će biti uhapšeni

Blic - 31.07.2011

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistrativnim prelazima na kranjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata.

Srbi traže hitno sprovođene Deklaracije

Kurir - 31.07.2011

RUDARE - Srbi okupljeni na barikadama u mestu Rudare na severu Kosova zatražili su danas da se obmah počne sa sprovođenjem Deklaracije o Kosovu koju je usvojila Skupština Srbije.

Sprovođenje Deklaracije odmah

B92 - 31.07.2011

Rudare -- Srbi okupljeni na barikadama u mestu Rudare zatražili su da se obmah počne sa sprovođenjem Deklaracije o Kosovu koju je usvojila Skupština Srbije.

Stefanović i Bogdanović idu na Kosovo, uprkos pretnjama da će biti uhapšeni

Blic - 31.07.2011

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistrativnim prelazima na kranjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata.

Otvoreni prelazi Brnjak i Jarinje, Stefanović i Bogdanović na putu za Kosovo

Blic - 31.07.2011

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema administrativnim prelazima na kranjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata.

Svatovi i vaterpolo na barikadama!!!

ALO - 31.07.2011

„Bravo! Idemo, naši! Srbija!“, vikali su meštani Rudara, u opštini Zvečan, dok su sa video-bima donetog na barikade gledali prenos vaterpolo utakmice reprezentacija Srbije i Italije! Oko 200 njih podelilo se u dva tabora - dok su jedni ...

Srpske "delfine" bodrili i na barikadama

Glas javnosti - 31.07.2011

ZVEČAN - Srbi okupljeni na barikadi na putu u Rudaru, u Opštini Zvečan, juče su postavili video-bim na kojem su gledali finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u vaterpolu u Šangaju Srbija - Italija.

Kontrolni punkt u selu Jagnjenica

B92 - 31.07.2011

Zubin Potok -- Pripadnici KFOR-a i Euleksa postavili su kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan - Zubin Potok gde vrše detaljnu kontrolu vozila robe i putnika.

Barikade do ispunjenja zahteva

Mondo - 31.07.2011

Više stotina građana severnog Kosova i proteklu noć provelo je na barikadama. Jarinje i Brnjak i dalje neprohodni i treći dan nema isporuke hleba i mleka iz Raške.

Kfor obišao srpsku barikadu kod rudara

Kurir - 31.07.2011

ZVEČAN - U blizini barikade koju su Srbi postavili u mestu Rudare kod Zvečana nešto pre 10 stigli su vojnici Kfora u oklopnim vozilima i posle kraćeg zadržavanja okrenuli su vozila i vratili se.

Mirno na barikadama na severu Kosova

Novosti - 31.07.2011

Noć protekla mirno i bez incidenata. Pripadnici Kfora i Euleks policije postavili kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan – Zubin Potok Noć na barikadama, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistrativnim ...

Izbora nema, samo gandijevski otpor

B92 - 31.07.2011

Zubin Potok, Kosovska Mitrovica -- Predsedik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić smatra da za zatvaranje administrativnih prelaza na severu Kosova od strane Kfora ne postoje razlozi.

Stefanović i Bogdanović ne mogu na Kosovo, jer će biti uhapšeni

Prva Srpska TV - 31.07.2011

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović i ministar za KiM Goran Bogdanović još nisu krenuli na Kosovo, kako je planirano. Prema nezvaničnim pričama, oni su dobili informaciju da će biti uhapšeni ako pokušaju ponovo da pređu ...

Bogdanoviću i Stefanoviću prete hapšenjem?

Mondo - 31.07.2011

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović su obavešteni da će biti uhapšeni ako pokušaju da pređu na teritoriju Kosova, navodi Blic, pozivajući se na nezvanične informacije.

Stefanović i Bogdanović idu na Kosovo,i pored najava de će biti uhapšeni

Prva Srpska TV - 31.07.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da će tokom dana krenuti sa šefom pregovaračkog tima Beograda Borkom Stefanovićem na Kosovo kako je i planirano, s namerom da pomognu da se smiri situacija na severu pokrajine.

Nestašica hrane, lekova i goriva

Danas - 31.07.2011

Zubin Potok, Zvečan, Priština, Beograd - Na severu KiM tokom proteklog vikenda bilo je mirno, ali napeto. Srbi su i dalje na barikadama u selima Rudare i Zupče u opštinama Zvečan i Zubin Potok, rešeni da se ne povuku dok se ne vrati stanje ...

Srbi i Kforovci podelili užinu

B92 - 31.07.2011

Rudare -- Pripadnici Kfora iz slovenačkog kontingenta obišli su Srbe na barikadama, koji su sa njima podelili svež hleb koji su dobili od lokalnih pekara.

KFOR nije dozvolio ulazak na Kosovo, Stefanoviću i Bogdanoviću

Prva Srpska TV - 31.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović nisu večeras ušli na teritoriju Kosova i Metohije Stefanović i Bogdanović su ,kako javlja izveštač Prve televizije sa lica mesta, čekali na ...

Stefanović nije pušten na Kosovo

B92 - 31.07.2011

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović i ministar za KiM Goran Bogdanović stigli su na Jarinje ali im nije dozvoljeno da pređu prelaza.

Bogdanović i Stefanović vraćeni sa Jarinja

Mondo - 31.07.2011

Dvojici visokih srpskih zvaničnika nije dozvoljeno večeras da uđu na Kosovo i Metohiju. Ministaru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću i šefu pregovaračkog tima Beograda Borislavu Stefanoviću vojnici Kfora večeras nisu dozvolili ulaz na ...

Mirno, ali napeto na Kosovu

RTS - 31.07.2011

Više stotina Srba blokira putni pravac ka južnom delu Kosovske Mitrovice, u mestu Rudare. Pojačane blokade prema Jarinju. Kfor i Euleks jutros postavili punkt na pravcu Zvečan - Zubin Potok.

Srbi sa pripadnicima Kfora podelili užinu

24online - 31.07.2011

Pripadnici Kfora iz slovenačkog kontingenta došli su večeras oko 19.30 na barikade u selu Rudare kod Zvečana, izašli iz dva oklopna vozila i iz jednog džipa, a okupljeni građani podelili su sa njima užinu koju su dobili od lokalnih pekara.

Grupa kosovskih Srba provela noć na barikadama

R.S.Evropa - 31.07.2011

Više stotina građana severnog Kosova i proteklu noć proveli su na barikadama koje vode prema graničnim prelazima Brnjak i Jarinje. Noć je protekla mirno, nije zabeležen ni jedan incident.

Srbi traže hitno sprovodjenje Deklaracije o Kosovu

Beta - 31.07.2011

RUDARE, 31. jula 2011. (Beta) - Srbi okupljeni na barikadama u mestu Rudare na severu Kosova zatražili su u nedelju da se odmah počne sa sprovodjenjem Deklaracije o Kosovu koju je usvojila Skupština Srbije.

Noć na barikadama protekla mirno, Srbi ostaju i večeras

24online - 31.07.2011

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistrativnim prelazima na kranjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata, a više od 500 Srba kaže da će tu ostati dok se situacija na ...

Najavljen novi odlazak Stefanovića i Bogdanovića na Kosovo

R.S.Evropa - 31.07.2011

Šef tima vlade Srbije za pregovore za Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo Goran Bogdanović otići će danas na Kosovo gde bi trebalo da nastave pregovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom o krizi na severu, prenosi Beta.

Stefanoviću i Bogdanoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo

24online - 31.07.2011

Ministaru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću i šefu pregovaračkog tima Beograda Borislavu Stefanoviću vojnici Kfora večeras nisu dozvolili ulaz na Kosovo i Metohiju na administartivnom prelazu Jarinje.

Stefanoviću i Bogdanoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Beta - 31.07.2011

BEOGRAD, 31. jula 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović nisu večeras ušli na Kosovo na prelazu Jarinje.

Srpski zvaničnici vraćeni sa Kosmeta

Vesti Online - 31.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović nisu večeras ušli na Kosovo na prelazu Jarinje, saznaju "Vestionline".

Ne odstupaju dok diplomate ne odrade svoj deo posla

Press - 31.07.2011

Srbi koji se već pet dana nalaze na barikadama u Rudaru kod Zvečana kažu da se neće pomeriti sa njih sve dok diplomatija ne odradi svoj posao MIRNO...

Svatovi i vaterpolo na barikadama!

Vesti Online - 31.07.2011

"Bravo! Idemo, naši! Srbija!“, vikali su meštani Rudara, u opštini Zvečan, dok su sa video-bima donetog na barikade gledali prenos vaterpolo utakmice reprezentacija Srbije i Italije! Oko 200 njih podelilo se u dva tabora - dok su jedni ...

Na barikadama noć protekla mirno

Vesti Online - 31.07.2011

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistraivnim prelazima na kranjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata.

Skandal: američki Kfor uperio puške u Bogdanovića i stefanovića!

Kurir - 30.07.2011

LEPOSAVIĆ - Puškama na predstavnike Vlade Srbije! Neviđeni skandal u režiji američkih pripadnika Kfora dogodio se oko ponoći, kada su predstavnici Vlade Srbije - ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima ...

Kfor pretresao srpske zvaničnike

B92 - 30.07.2011

Jarinje -- Vojnici Kfora zadržali su oko ponoći više od pola sata na prelazu Jarinje šefa pregovaračkog tima Srbije Borka Stefanovića i ministra za KiM Gorana Bogdanovića.

Noć na barikadama protekla bez incidenata

Kurir - 30.07.2011

KOSOVSKA MITROVICA - I proteklu noć Srbi sa severa Kosova proveli su na barikadama u mestu Rudare kod Zvečana, u Zupču kod Zubinog Potoka i u blizini administrativnog prelaza Jarinje.

Barikade jedini adut za nove pregovore sa Prištinom

Blic - 30.07.2011

Okupljeni narod i postavljene barikade na glavnim putevima po severu Kosova trenutno su najjači adut za pregovaračku poziciju beogradskih vlasti. Iako situacija ne ide naruku Beogradu, delimično je matirana i Priština.

KFOR pola sata pretresao Borka Stefanovića

E-Novine - 30.07.2011

Šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović i ministar Goran Bogdanović zadržani su od strane vojnika Kofra više od pola sata na zatvorenom prelazu Jarinje u noći između petka i subote.

Oliver Ivanović ostao na barikadama

Kurir - 30.07.2011

RUDARE - Dva Kforova transportera obišla su barikade u Rudaru na kojima se nalazi oko 300 ljudi, među kojima su i čelnici opština sa severa i državni sekretar Oliver Ivanović, izjavio je načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko ...

Rudare: I barikade i svatovi

Mondo - 30.07.2011

Iza barikada u mestu Rudare, u opštini Zvečan, danas popodne prošli su svatovi. Svatovi ukazuju da kriza na severu Kosova, nakon pokušaja vlasti iz Prištine da preuzmu kontrolu nad administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, nije ...

Srpske "delfine" bodre i na barikadama

Kurir - 30.07.2011

ZVEČAN - Srbi okupljeni na barikadi na putu u Rudaru, u Opštini Zvečan, postavili su video-bim na kojem gledaju finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u vaterpolu u Šangaju Srbija - Italija.

RUDARE: i svatovi na barikadama

Kurir - 30.07.2011

RUDARE - Iza barikada u mestu Rudare, u opštini Zvečan, po podne su prošli svatovi, što pokazuje da kriza na severu Kosova, nakon pokušaja vlasti iz Prištine da preuzmu kontrolu nad administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, nije ...

Srbi u opasnom obruču

Novosti - 30.07.2011

Kosmet i dalje odsečen od Srbije, Kfor na obaraču, a na prelazima zaustavljeni hrana i lekovi. Kfor u više navrata provocirao branioce barikada. Jarinje: Bodljikave žice pojačane SEVER Kosova živi na barikadama.

Na barikadi oko 300 Srba među kojima i državni sekretar

EMG - 30.07.2011

Dva Kforova transportera obišla su danas barikade u Rudaru na kojima se nalazi oko 300 ljudi, među kojima su i čelnici opština sa severa i državni sekretar Oliver Ivanović, izjavio je načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radrenko ...

Bogdanović i stefanović: nije dogovoreno uklanjanje barikada

Kurir - 30.07.2011

ZVEČAN - Predstavnici Vlade Srbije negirali su da je sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom postignut dogovor o uklanjanju barikada koje su postavili Srbi na severu Kosova pre nego što se nađe trajno rešenje za prelaze Brnjak i Jarinje.

Stefanović: Dogovoreno da se Kfor povuče iz Rudara

Nadlanu - 30.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Šef pregovarackog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović dogovorio se u petak uveče sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom da se jedinice Kfora povuku iz sela Rudara.

Biler potvrdio dogovor o povlačenju Kfora iz Rudara

Nadlanu - 30.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Komandant Kofa Erhard Biler potvrdio je u petak uveče da je postignut dogovor o povlačenju Kfora iz sela Rudare, na putu ka prelazu Jarinje.

Kfor se povukao iz Rudara, gradjani ostali

Nadlanu - 30.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Jedinica Kfora koja je u petak popodne došla u selo Rudare na severu Kosova u nameri da ukloni barikade koje su postavili Srbi, povukla se tokom večeri.

Biler: Primeniću silu, ako se blokade nastave

Nadlanu - 30.07.2011

PRIŠTINA, 29. jula 2011. (Beta) - Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je u petak uveče da je poslednji put odlučio da povuče pripadnike Kfora i da ne upotrebi silu za šta ima ovlašćenje.

Stefanović i Bogdanović prošli kroz Jarinje

Nadlanu - 30.07.2011

BEOGRAD, 30. jula 2011. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i Borislav Stefanović, šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom, prešli su oko ponoći administrativni prelaz Jarinje i ušli u centralnu Srbiju.

Srbi ne odustaju od blokada

Nadlanu - 30.07.2011

Nedeljković je u izjavi za agenciju Beta rekao da će žitelji severnog Kosova nastaviti mirne proteste koliko god to bude trebalo. " Bez obzira na pretnje Kfora da će upotrebiti silu i probiti barikade, protestovaćemo do ispunjenja naših ...

Srbi blokirali kolonu Kfora u Rudaru

Nadlanu - 30.07.2011

Put Mitrovica - Leposavić blokiran je na nekoliko mesta, a gradjani su krenuli ka blokadi u selu Rudare nakon što su se sirene oglasile u Zvečanu, javlja izveštač Bete.

Stefanović i Bogdanović: Nije dogovoreno uklanjanje barikada

Nadlanu - 30.07.2011

" To apsolutno nije tačno ", rekao je za agenciju Beta šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović povodom Bilerove izjave da očekuje da će obećanje koje mu je dato u petak, biti održano i da će vozilima Kfora biti omogućeno ...

Noć na barikadama, bez incidenata

Nadlanu - 30.07.2011

Prema rečima načelnika Kosovskomitrovačkog okruga Radenka Nedeljković a, nije bilo incidenata. Građani su, kazao je on, odlučni da ne dozvole vozilima međunarodne misije da se kreću ovim delom Pokrajine.

Na barikadi oko 300 Srba

Nadlanu - 30.07.2011

Nedeljković je za agenciju Beta rekao da su se vojni transporteri udaljili sa lica mesta oko 11 sati, ubrzo nakon što su snimili situaciju. Prema njegovim rečima, Rudare u kome je mirno, nadleće i policijski helikopter.

U Rudaru mirno

Nadlanu - 30.07.2011

RUDARE, 30. jul 2011. (Beta) - Konvoj Kfora od devet vozila došao je u subotu oko 15 sati do mesta gde u selu Rudare kod Zvečana kosovski Srbi treći dan drže u blokadi putni pravac koji vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice.

Srbi neće prekinuti blokadu

Nadlanu - 30.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović preneo je u petak komandantu Kfora Erhardu Bileru da administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i da neće pribegavati nikakvoj sili i ostaće mirni.

Srbi sa Kosova okačili sliku Putina ispred barikada

24online - 30.07.2011

Oko 300 Srba sa Kosova i dalje se nalazi na barikadama u Rudaru. Jedinice Kfora su do sada tri puta obišle barikade. Ostavite ...

Bavarac na Balkanu

Politika - 30.07.2011

Jedanaest meseci pošto je, 1. septembra prošle godine, preuzeo „vruću” dužnost komandanta Kfora na Kosovu i Metohiji, nemački general Erhard Biler našao se na najtežem iskušenju s kojim se međunarodna zajednica u pokrajini susrela još od ...

Stefanović i Bogdanović prošli kroz Jarinje

Beta - 30.07.2011

BEOGRAD, 30. jula 2011. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i Borislav Stefanović, šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom, prešli su oko ponoći administrativni prelaz Jarinje i ušli u centralnu Srbiju.

Na barikadi oko 500 Srba, ostaju do jutra

24online - 30.07.2011

Srbi u mestu Rudare kod Zvečana i dalje drže u blokadi putni pravac ka južnom delu Kosovske Mitrovice i tamo će ostati do jutra, izjavio je večeras načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Skupština Srbije na vanrednoj sednici o Kosovu

R.S.Evropa - 30.07.2011

U subotu je počela vanredna sednica Skupštine Srbije o Kosovu, koju je tražila Vlada, a uoči sednice predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je na jedinstvo među parlamentarnim strankama o pitanju Kosova.

Noć na barikadama, bez incidenata

Beta - 30.07.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 30. juli 2011. (Beta) - Srbi sa severa Kosova su i noć izmedju petka i subote proveli na barikadama u mestu Rudare kod Zvečana, u Zupču kod Zubinog Potoka i u blizini administrativnog prelaza Jarinje kod Leposavića.

Na barikadi u Rudaru oko 300 Srba

24online - 30.07.2011

Dva Kforova transportera obišla su danas barikade u Rudaru na kojima se nalazi oko 300 ljudi, među kojima su i čelnici opština sa severa i državni sekretar Oliver Ivanović, izjavio je načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radrenko ...

Na barikadi oko 300 Srba

Beta - 30.07.2011

RUDARE, 30. jula 2011. (Beta) - Dva Kforova transportera obišla su u subotu barikade u Rudaru na kojima se nalazi oko 300 ljudi, medju kojima su i čelnici opština sa severa i državni sekretar Oliver Ivanović, izjavio je načelnik ...

U Rudaru mirno

Beta - 30.07.2011

RUDARE, 30. jul 2011. (Beta) - Konvoj Kfora od devet vozila došao je u subotu oko 15 sati do mesta gde u selu Rudare kod Zvečana kosovski Srbi treći dan drže u blokadi putni pravac koji vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice.

Stefanović i Bogdanović prošli kroz Jarinje

R.S.Evropa - 30.07.2011

Ministar u Vladi Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović, šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom, prešli su oko ponoći prelaz Jarinje i ušli u centralnu Srbiju.

Noć na barikadama bez incidenata

Vesti Online - 30.07.2011

I proteklu noć Srbi sa severa Kosova proveli su na barikadama u mestu Rudare kod Zvečana, u Zupču kod Zubinog Potoka i u blizini administrativnog prelaza Jarinje kod Leposavića.

Srbija veća, KFOR se povukao

Vesti Online - 30.07.2011

I proteklu noć Srbi sa severa Kosova proveli su na barikadama u mestu Rudare kod Zvečana, u Zupču kod Zubinog Potoka i u blizini administrativnog prelaza Jarinje kod Leposavića.

Kfor ponizio Stefanovića i Bogdanovića

Vesti Online - 30.07.2011

Američki vojnici Kfora zadržali su oko ponoći više od pola sata na prelazu Jarinje šefa pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića i ministra za KiM Gorana Bogdanovića, koji su opisali pretres na punktu kao tretman prema kriminalcima.

Sever Kosova odsečen

Press - 30.07.2011

Blokade - Kod Rudara Srbi blokirali konvoj Kfora, a snage Kfora na Brnjaku i Jarinu obustavile svaki saobraćaj na prelazima Prepreke... Blokiran put ka Jarinju kod mesta Rudare, blizu Zvečana Vojnici Kfora zatvorili su juče za saobraćaj ...

Noć na barikadama prošla bez incidenata

Vesti Online - 30.07.2011

I proteklu noć Srbi sa severa Kosova proveli su na barikadama u mestu Rudare kod Zvečana, u Zupču kod Zubinog Potoka i u blizini administrativnog prelaza Jarinje kod Leposavića.

Srbija veća, KFOR prilazi barikadama

Vesti Online - 30.07.2011

I proteklu noć Srbi sa severa Kosova proveli su na barikadama u mestu Rudare kod Zvečana, u Zupču kod Zubinog Potoka i u blizini administrativnog prelaza Jarinje kod Leposavića.

Na pomolu katastrofa na Kosmetu: Srbi bez HRANE

Press - 30.07.2011

Blokada - Roba iz Srbije ne dolazi već tri dana, nema zaliha hleba i mleka... Odlučno - Uprkos nestašicama Srbi čvrsto drže barikade na putevima, Kfor izbegava incidente Blokada administrativnih prelaza na severu Kosmeta izazvala je ...

Kfor se povukao iz Rudara, bez dogovora o Jarinju i Brnjku

Blic - 29.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović dogovorio je danas, u troipočasovnom razgovoru sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, da se jedinice Kfora povuku iz Rudara, gde su došle danas u 13.40 sati s ciljem ...

Kfor se povlači iz Rudara

B92 - 29.07.2011

Rudare -- Šef pregovaračkog tima Borko Stefanović dogovorio je u troipočasovnom razgovoru sa Erhardom Bilerom, da se jedinice Kfora povuku iz Rudara. Kfor je u Rudare došao danas u 13.40 s ciljem da uklone srpske barikade.

Kfor blokirao pa odblokirao most u Kosovskoj Mitrovici

Kurir - 29.07.2011

KOSOVSKA MITOVICA - Vojnici Kfora odblokirali su glavni gradski most u Kosovskoj Mitrovici pola sata pošto je oko 18,30 sati zatvoren. Saobraćaj preko mosta koji razdvaja severni od južnog dela grada je obustavljen, a na mostu se i dalje ...

Biler: danas sam odustao od nasilnog prolaza

Kurir - 29.07.2011

RUDARE - Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je da mu "nije lako pala" odluka da povuče jedinice sa srpskih barikada u Rudaru i da je to učinio u korist građana Zvečana, ali da to ne menja ništa na njegovoj odlučnosti da deluje protiv ...

Kfor se povukao iz rudara, Srbi ostali na barikadama

Kurir - 29.07.2011

RUDARE - Jedinica Kfora koja je u petak posle 13.00 sati došla u selo Rudare na sveru Kosova u nameri da ukloni barikade koje su postavili Srbi, povukla se večeras posle 20.00 sati.

KFOR se povukao sa Jarinja i Brnjaka

Prva Srpska TV - 29.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović dogovorio je večeras, u razgovoru sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, da se jedinice Kfora povuku iz Rudara, gde su došle danas u 13.40 sati s ciljem da uklone ...

Kfor:Naoružani ekstremisti čekaju oko prelaza

Mondo - 29.07.2011

Portparol Kfora Hans-Diter Vihter tvrdi da "ima puno ekstremnih elemenata u šuma oko prelaza i očekujemo tamo napade". "Ti radikalni elementi su napali prelaz pre par dana.

FOTO VEST: Do Jarinja neprohodno

B92 - 29.07.2011

Zvečani -- Drugu noć uzastopno nekoliko stotina građana severnog Kosova je na barikadama u selu Rudare. Sa njima su predsednici opština sa severa Kosova i direktori preduzeća, kao i sveštenici.

Srbi telima zaustavili kfor

Kurir - 29.07.2011

ZVEČAN - Srbi iz Zvečana i Kosovske Mitrovice, koji se već četvrti dan nalaze na barikadi postavljenoj u mestu Rudare, danas su i sami seli na put i sprečili 15 oklopnih vozila nemačkog kontingenta Kfora da iz Leposavića odu u Prištinu.

Pucnji tokom razgovora Bilera sa Srbima U Rudaru

Kurir - 29.07.2011

ZVEČAN - U Rudaru su se danas oko 14.15 čuli pucnji tokom razgovora komandanta Kfora Erharda Bilera sa Srbima koji su blokirali put ka Brnjaku, a desetak minuta kasnije na to mesto stigli su predstavnici Vlade Srbije, Borko Stefanović i ...

Stefanović: Srbi neće prekinuti blokadu

Kurir - 29.07.2011

RUDARE - Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović preneo je komandantu Kfora Erhardu Bileru da Srbi neće prekinuti blokadu administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i da neće pribegavati nikakvoj sili i ostaće mirni.

Stefanović: Kfor se povlači iz Rudara

Kurir - 29.07.2011

RUDARE - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović dogovorio je u petak, u troipočasovnom razgovoru sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, da se jedinice Kfora povuku iz Rudara - gde su došle danas u 13.40 s ...

Biler: Sledeći put koristim silu

B92 - 29.07.2011

Rudare -- Komandant Kfora Erhard Biler izjavio da mu "nije lako pala" odluka da povuče jedinice sa srpskih barikada u Rudaru i da je to učinio u korist građana Zvečana.

KFOR se povukao iz Rudara

Prva Srpska TV - 29.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović dogovorio je večeras, u razgovoru sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, da se jedinice Kfora povuku iz Rudara, gde su došle danas u 13.40 sati s ciljem da uklone ...

Biler: primeniću silu, ako se blokade nastave

Kurir - 29.07.2011

PRIŠTINA - Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je večeras u Mitrovici da je večeras poslednji put odlučio da povuče pripadnike Kfora i da ne upotrebi silu za šta ima ovlašćenje.

Srbi drže barikade kod Zupča

Mondo - 29.07.2011

Iako su američki vojnici iz Kfora tražili od meštana da sklone balvane sa magistralnog puta od Mitrovice ka Brnjaku, one su ostale. Američki vojnici su danas uklonili jednu manju barikadu koja je bila postavljena na ovom istom putnom ...

Biler: I Brnjak i Jarinje pod kontrolom Kfora

Glas javnosti - 29.07.2011

ZUBIN POTOK - Komadant Kfora Erhard Biler saopštio je posle sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije u Zubinom Potoku da je Kfor preuzeo kontrolu nad oba administrativna prelaza Brnjak i Jarinje i da će tamo ostati sve dok bude potrebno.

Ako ne bude dogovora, lokalni Srbi za prekid pregovora

Prva Srpska TV - 29.07.2011

Predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić najavio je danas da će, ako ne dođe do dogovora sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, od ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i šefa beogradskog pregovaračkog ...

Predsednik opštine: blokiraćemo sve puteve na severu

Kurir - 29.07.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je posle sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije da nije postignut dogovor kako će problemi na severu Kosova biti rešavani.

KFOR se povukao iz Rudara

Novosti - 29.07.2011

Borislav Stefanović dogovorio sa Erhardom Bilerom da se jedinice KFOR-a povuku iz Rudara, gde su došle s ciljem da uklone srpske barikade Borislav Stefanović dogovorio je u troipočasovnom razgovoru sa Erhardom Bilerom, da se jedinice ...

"Biler obmanjuje Srbe"

B92 - 29.07.2011

Kosovska Mitrovica -- Predsednik SO Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao da će tražiti prekid pregovora sa KFOR-om, ako današnja runda bude neuspešna.

Stefanović: Najvažnije nastaviti razgovore

EMG - 29.07.2011

Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je da je danas najvažnije nastaviti razgovore s komandantom Kfora Erhardom Bilerom i dodao kako se nada da će Biler izmeniti stav o tome da sprovodi odluke prištinskih vlasti na prelazima na ...

Pogledajte: Instrukcije na srpskom za vojnike Kfora napisane na kartonu

Blic - 29.07.2011

Nakon što su vojnici Kfora juče zauzeli prelaz Jarinje na severu Kosova neko se dosetio i našao način kako da pomogne vojnicima da se lakše snađu u novonastaloj situaciji.

Kfor dao rok Srbima da do 16 časova uklone barikade

Prva Srpska TV - 29.07.2011

U Rudaru su se danas oko 14,15 čuli pucnji tokom razgovora komandanta Kfora Erharda Bilera sa Srbima koji su brlokirali put ka Brnjaku, a desetak minuta kasnije na to mesto stigli su predstavnici Vlade Srbije, Borko Stefanović i Goran ...

Stefanović: Srbi neće prekinuti blokadu

EMG - 29.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović preneo je danas komandantu Kfora Erhardu Bileru da Srbi neće prekinuti blokadu administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i da neće pribegavati nikakvoj sili i ostaće mirni.

Srbi neće prekinuti blokadu

Prva Srpska TV - 29.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović preneo je u petak komandantu Kfora Erhardu Bileru da administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i da neće pribegavati nikakvoj sili i ostaće mirni.

Biler sa Srbima razgovara nasred druma

Kurir - 29.07.2011

RUDARE - Predstavnici Vlade Srbije počeli su oko 14.30 razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom u selu Rudare kod Zvečana o rešavanju krize nastale nakon pokušaja kosovskih specijalaca da zauzmu prelaze na severu Kosova.

Srbi blokirali kolonu Kfora u Rudaru

Prva Srpska TV - 29.07.2011

Oko hiljadu kosovskih Srba blokiralo je u petak popodne put koloni vozila Kfora koja iz pravca južne Kosovske Mitrovice želi da dodje do administrativnog prelaza Jarinje.

Ultimatum Srbima da uklone barikade

E-Novine - 29.07.2011

Na severu Kosova nastavljena je igra nerava između lokalnih Srba i snaga Kfora. Međunarodne snage dale su ultimatum lokalnim Srbima koji blokiraju magistralni put Kosovska Mitrovica – Raška da u roku od dva sata omoguće prolaz koloni ...

Biler: oslobodite put!

Kurir - 29.07.2011

RUDARE - Tokom pregovora sa predstavnicima Vlade Srbije i opštinskim rukovodstvom sa severa Kosova, komandant Kfor Erhard Biler je zatražio da se oslobodi put u Rudaru kako bi jedinice NATO nesmetano prošle.

Telima branili barikade

Danas - 29.07.2011

Kosovska Mitrovica, Zvečan, Brisel, Beograd - Posle odluke Kfora da administrativne prelaze Jarinje i Brnjak proglasi za zabranjenu vojnu zonu, juče je na severu Kosova i Metohije bilo napeto.

Najvažnije nastaviti razgovore sa Bilerom

Nadlanu - 29.07.2011

BEOGRAD, 29. jula 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je da je danas najvažnije nastaviti razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom i izrazio nadu da će general izmeniti stav o tome da sprovodi odluke ...

U toku sastanak Bilera i predstavnika Beograda

Nadlanu - 29.07.2011

BEOGRAD, 28. jula 2011. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović i komandant Kfora Erhard Biler počeli su u četvrtak oko 14.30 u Zubinom Potoku razgovore o rešenjima za krizu na severu Kosova.

Za sada nema dogovora s Kforom

Nadlanu - 29.07.2011

ZUBIN POTOK, 28. jula 2011. (Beta) - Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da na sastanku sa predstavnicima medjunarodnih misija nije postignut dogovor o prelazima na severu, kao i da je komandant Kfora Erhard ...

Kfor se povlači iz Rudara, Jarinje i Brnjak blokirani

24online - 29.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović dogovorio je danas, u troipočasovnom razgovoru sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, da se jedinice Kfora povuku iz Rudara - gde su došle danas u 13.40 s ciljem da ...

Kosovski Srbi blokirali put Kfor-u

R.S.Evropa - 29.07.2011

Kosovski Srbi, njih oko hiljadu , blokirali su u petak popodne put koloni vozila Kfora koja iz pravca južne Kosovske Mitrovice želi da dođe do prijelaza Jarinje.

Biler povukao jedinice iz Rudara, Kfor odustao od uklanjanja barikada

Politika - 29.07.2011

Jedinice Kfora, koje su od 13.40 u oklopnim vozilima došle da uklone srpske barikade u Rudaru, povukle su se oko 20 časova, posle dogovora komandanta Kfora sa šefom beogradskog pregovaračkog tima Borkom Stefanovićem.

Stefanović: Dogovoreno da se Kfor povuče iz Rudara

Beta - 29.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Šef pregovarackog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović dogovorio se u petak uveče sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom da se jedinice Kfora povuku iz sela Rudara.

Biler potvrdio dogovor o povlačenju Kfora iz Rudara

Beta - 29.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Komandant Kofa Erhard Biler potvrdio je u petak uveče da je postignut dogovor o povlačenju Kfora iz sela Rudare, na putu ka prelazu Jarinje.

Kfor se povukao iz Rudara, gradjani ostali

Beta - 29.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Jedinica Kfora koja je u petak popodne došla u selo Rudare na severu Kosova u nameri da ukloni barikade koje su postavili Srbi, povukla se tokom večeri.

Rok KFOR-a za uklanjanje barikada ističe za pola sata

24online - 29.07.2011

Jedinice KFOR u oklopnim vozilima došle su oko 13.40 sati do srpskih barikada u Rudaru, u opštini Zvečan i lokalnim Srbima naložili da uklone barikadu sa puta ka prelazu Brnjak u roku od dva sata ili će to KFOR učiniti silom.

Najvažnije nastaviti razgovore sa Bilerom

Beta - 29.07.2011

BEOGRAD, 29. jula 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je da je danas najvažnije nastaviti razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom i izrazio nadu da će general izmeniti stav o tome da sprovodi odluke ...

Biler će primeniti silu ako se blokade nastave

Beta - 29.07.2011

PRIŠTINA, 29. jula 2011. (Beta) - Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je u petak uveče da je poslednji put odlučio da povuče pripadnike Kfora i da ne upotrebi silu za šta ima ovlašćenje.

Biler: Primenićemo silu, ako se nastave blokade

R.S.Evropa - 29.07.2011

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je večeras u Mitrovici da je večeras poslednji put odlučio da povuče pripadnike Kfora i da ne upotrebi silu za šta ima ovlašćenje.

Biler potvrdio dogovor o povlačenju KFOR-a iz Rudara

R.S.Evropa - 29.07.2011

Komandant Kofa Erhard Biler potvrdio je večeras da je postignut dogovor o povlačenju Kfora iz sela Rudare, na putu ka prelazu Jarinje. "Računam da će obećanje koje mi je dato danas biti održano, a to je da će vozilima Kfora biti omogućeno ...

Nije dogovoreno uklanjanje barikada

Beta - 29.07.2011

ZVEČAN, 29. jula 2011. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije negirali su u petak uveče u izjavama agenciji Beta da je sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom postignut dogovor o uklanjanju barikada koje su postavili Srbi na severu Kosova pre ...

Nema prekida blokade

Beta - 29.07.2011

RUDARE, 29. jula 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović preneo je u petak komandantu Kfora Erhardu Bileru da Srbi neće prekinuti blokadu administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i da neće pribegavati nikakvoj ...

KFOR: Uklonite barikade ili ćemo ih mi skloniti silom!

24online - 29.07.2011

Jedinice KFOR u oklopnim vozilima došle su oko 13.40 sati do srpskih barikada u Rudaru, u opštini Zvečan i lokalnim Srbima naložili da uklone barikadu sa puta ka prelazu Brnjak u roku od dva sata ili će to KFOR učiniti silom.

Srbi blokirali kolonu Kfora u Rudaru

Beta - 29.07.2011

KOSOVSKA MITROVICA , 29. jula 2011. (Beta) - Oko hiljadu kosovskih Srba blokiralo je u petak popodne put koloni vozila Kfora koja iz pravca južne Kosovske Mitrovice želi da dodje do administrativnog prelaza Jarinje.

Mirna noć na sjeveru Kosova, Srbi na barikadama

R.S.Evropa - 29.07.2011

Protekla noć na sjeveru Kosova protekla je mirno i nije bilo incidenata, a Srbi su je proveli na barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija na putevima koji vode prema administrativnim prijelazima na krajnjem sjeveru Kosova.

Srbijanski zvaničnici počeli razgovore sa komandantom Kfora

R.S.Evropa - 29.07.2011

Predstavnici Vlade Srbije počeli su danas oko 14.30 razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom u selu Rudare kod Zvečana o rješavanju krize nastale nakon što su kosovski specijalaca pokušali da zauzmu prijelaze na sjeveru Kosova.

Valjda će Biler prestati da sprovodi odluke Prištine?

Vesti Online - 29.07.2011

Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je da je danas najvažnije nastaviti razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom i izrazio nadu da će general izmeniti stav o tome da sprovodi odluke prištinskih vlasti na prelazima na ...

Kfor se povlukao iz Rudara

Vesti Online - 29.07.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović dogovorio je, u troipočasovnom razgovoru sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, da se jedinice Kfora povuku iz Rudara, u koji su došle s ciljem da uklone srpske ...

Srbi blokiraju puteve na Kosmetu

Vesti Online - 29.07.2011

Komitet za reagovanje u hitnim slučajevima opštine Leposavić, na severu Kosmeta, odlučio je u petak da građani organizuju mirnu blokadu magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Raška, pa je oko hiljadu kosovskih Srba blokiralo put koloni ...

Ni Bog ni predsednik neće pomeriti Srbe s blokada!

Vesti Online - 29.07.2011

"Niko na ovom svetu, ni Bog ni predsednik ne mogu od ovih ljudi da traže da se sklone sa blokada. Za Srbe na severu Kosova je apsolutno neprihvatljivo da kosovska specijalna policija ROSU dođe na sever Kosova.

"Blokiraćemo sve puteve na severu Kosova"

Vesti Online - 29.07.2011

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je posle sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije da nije postignut dogovor kako će problemi na severu Kosova biti rešavani.

Beograd: KFOR izlazi iz okvira 1244

B92 - 28.07.2011

Priština -- Erhard Biler: KFOR će u Brnjaku i Jarinju ostati sve dok bude potrebno, nasilnici i ubice moraju odgovarati. Borislav Stefanović: Ishod današnjih pregovora loš.

Stefanović: Loš ishod pregovora sa Kforom

Blic - 28.07.2011

Šef tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras posle sastanka sa komandantom Kfora da je ishod "razgovora loš" i da Kfor izlazi iz okvira svog mandata.

Bogdanović I Stefanović: kfor izlazi iz svog mandata, razgovori loši

Kurir - 28.07.2011

ZUBIN POTOK - Šef tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je posle sastanka sa komandantom Kfora da je ishod "razgovora loš" i da Kfor izlazi iz okvira svog mandata.

Stefanović: Jedinstveni i mirni

B92 - 28.07.2011

Zvečan -- "Komandantu Kfora smo saopštili da nećemo dozvoliti da se nasilnim putem menja namena administrativnih prelaza na severu Kosova" , kaže Borko Stefanović.

KFOR proglasio zabranjenu vojnu zonu

E-Novine - 28.07.2011

Komandant Kfora Erhard Biler saopštio je da je dva administrativna prelaza ka Srbiji, Jarinje i Brnjak koji su se našli na meti srpskih ekstremista, proglasio zabranjenom vojnom zonom u kojoj vojnici Kfora mogu da upotrebe oružje "Ne mogu ...

Ostaju barikade- "štite ih telima"

B92 - 28.07.2011

Kosovska Mitrovica, Zubin Potok -- Nema dogovora o rešavanju problema na severu Kosova, rekao Krstimir Pantić, predsednik Opštine Kosovska Mitrovica nakon sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije.

Načelnik okruga: s kforom ništa nije dogovoreno

Kurir - 28.07.2011

ZUBIN POTOK - Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da na sastanku sa predstavnicima međunarodnih misija nije postignut dogovor o prelazima na severu, kao i da je komandant Kfora Erhard Biler kazao da mora da ...

Stefanović: Kfor hoće da sprovodi odluke prištine

Kurir - 28.07.2011

ZVEČAN - Komandantu Kfora Erhardu Bileru smo saopštili da nećemo dozvoliti da se nasilnim putem menja namena administrativnih prelaza na severu Kosova, rekao je u četvrrtak veče građanima u mestu Rudare kod Zvečana šef pregovaračkog tima ...

U toku sastanak predstavnika Vlade Srbije i Kfora

Kurir - 28.07.2011

JARINJE - Na administrativnom prelazu Jarinje pola sata iza ponoći počeo je sastanak predstavnika Vlade Srbije Gorana Bogdanovića i Borka Stefanovića sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Kosovo: Pregovori o rešavanju krize

B92 - 28.07.2011

Beograd -- Predstavnici Vlade Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović i komandant Kfora Erahrd Biler sastali su se oko 14.30 u Zubinom Potoku. Zvaničnici će nastaviti razgovore o rešenjima za krizu na severu Kosova.

I brnjak i jarinje pod kontrolom Kfora

Kurir - 28.07.2011

ZUBIN POTOK - Komadant Kfora Erhard Biler saopštio je posle sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije u Zubinom Potoku da je Kfor preuzeo kontrolu nad oba dministrativna prelaza Brnjak i Jarinje i da će tamo ostati sve dok bude potrebno.

Kfor blokirao most u Kosovskoj Mitrovici

Kurir - 28.07.2011

KOSOVSKA MITOVICA - Vojnici Kfora blokirali su glavni gradski most u Kosovskoj Mitrovici oko 18,30 sati. Saobraćaj preko mosta koji razdvaja severni od južnog dela grada je obustavljen, a na mostu se nalaze tri vojna džipa i jedan kamion ...

Kosovo: Treća noć na barikadama

B92 - 28.07.2011

Kosovska Mitrovica, Zvečan -- Srbi iz Zvečana i Kosovske Mitrovice treću noć zaredom nalaze se na barikadama koje su postavljene u mestu Rudare, opština Zvečan, na severu Kosova.

Biler: Ovako se ne drže obećanja

B92 - 28.07.2011

Jarinje -- Komandantom Kfora Erhard Biler rekao je noćas na Jarinju da je razočaran razvojem događaja i prebacio lokalnim Srbima da se nisu držali dogovora.

Srbi dežurali celu noć na barikadama na severu Kosova

Blic - 28.07.2011

Noć, posle jučerašnjeg paljenja prelaza Jarinje, na severu Kosova, protekla je mirno. Kako je dogovoreno, na prelazu Jarinje su vojnici Kfora dok je na Brnjaku nepromenjena situacija, ali je i tamo povećano prisustvo Kforovih ...

Završen sastanak u Zubinom Potoku

Prva Srpska TV - 28.07.2011

Komadant Kfora Erhard Biler saopštio je posle sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije u Zubinom potoku da je Kfor preuzeo kontrolu nad oba dministrativna prelaza Brnjak i Jarinje i da ce tamo ostati sve dok bude potrebno.

Bogdanović: Postignut dogovor sa Kforom

Nadlanu - 28.07.2011

BEOGRAD, 28. jula 2011. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je u četvrtak rano ujutro da je sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom dogovoreno da Kfor preuzme prelaz Jarinje.

Stefanović: Kfor izlazi iz okvira 12 44

24online - 28.07.2011

Šef tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras posle sastanka sa komandantom Kfora da je ishod "razgovora loš" i da Kfor izlazi iz okvira svog mandata.

Počeo razgovor predstavnika Vlade Srbije sa komandantom Kfor-a

R.S.Evropa - 28.07.2011

Predstavnici Vlade Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović i komandant Kfora Erahrd Biler počeli su danas oko 14.30 u Zubinom Potoku razgovore o rješenjima za krizu na sjeveru Kosova.

Bogdanović i Stefanović: Pregovori nisu uspeli, nastavljamo razgovore

R.S.Evropa - 28.07.2011

Predstavnici Srbije i Kfora nisu se večeras dogovorili, jer su komandanti međunarodnih snaga saopštili da će izvršavati odluke Vlade Kosova o graničnim prelazima Brnjak i Jarinje, izjavio je ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

U toku sastanak Bilera i predstavnika Beograda

Beta - 28.07.2011

BEOGRAD, 28. jula 2011. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović i komandant Kfora Erhard Biler počeli su u četvrtak oko 14.30 u Zubinom Potoku razgovore o rešenjima za krizu na severu Kosova.

Biler: Situacija na sveru Kosova pod kontrolom

24online - 28.07.2011

Grupa od pedesetak mladića sa kapuljačama na glavama, navodno pripadnici ekstremističkih pokreta iz Srbije, zapalili su danas oko 19 sati administrativni punkt Jarinje na severu Kosova.

Za sada nema dogovora s Kforom

Beta - 28.07.2011

ZUBIN POTOK, 28. jula 2011. (Beta) - Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da na sastanku sa predstavnicima medjunarodnih misija nije postignut dogovor o prelazima na severu, kao i da je komandant Kfora Erhard ...

Još nije počeo sastanak komandanta Kfor-a i predstavnika Vlade Srbije

R.S.Evropa - 28.07.2011

Novi sastanak predstavnika Vlade Srbije Gorana Bogdanovića i Borislava Stefanovića i komandanta Kfora Erharda Bilera, čija je tema nalaženje trajnog rješenja krize na sjeveru Kosova, još nije počeo, prenosi agencija Beta.

Predstavnici Beograda sa Bilerom o rešenju krize na Kosovu

24online - 28.07.2011

Predstavnici Vlade Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović i komandant KFOR Erahrd Biler počeli su danas oko 14.30 u Zubinom Potoku razgovore o rešenjima za krizu na severu Kosova.

Nema dogovora s Kforom, međunarodna zajednica radi za Prištinu!

Vesti Online - 28.07.2011

Šef tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je posle sastanka sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom da je ishod "razgovora loš" i da Kfor izlazi iz okvira svog mandata.

Barikade ostaju, počeli "noćni" pregovori

Vesti Online - 28.07.2011

Srbi iz Zvečana i Kosovske Mitrovice treću noć zaredom nalaze se na barikadama koje su postavljene u mestu Rudare, opština Zvečan, na severu Kosova.

Kfor brzo zavodi red i mir

Vesti Online - 28.07.2011

Komandant Kfora, nemački general Erhard Biler rekao je da je situacija na severu Kosova pod kontrolom, kao i da nema informacija da je u večerašnjim nemirima bilo povređenih.

Stefanović: očekujemo rešenje U razgovoru s Bilerom

Kurir - 27.07.2011

JARINJE - Šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Borko Stefanović osudio je paljenje administrativnog prelaza Jarinje, ocenivši da je to potpuno pogrešan potez koji je naneo štetu pokušaju da se na miran način reši kriza.

Biler: situacija na severu pod kontrolom

Kurir - 27.07.2011

PRIŠTINA - Komandant Kfora, nemački general Erhard Biler rekao je da je situacija na severu Kosova pod kontrolom, kao i da nema informacija da je u večerašnjim nemirima bilo povređenih.

Stefanović: biler nije ispoštovao dogovor

Kurir - 27.07.2011

ZVEČAN - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da nije poštovan dogovor o sastavu ljudstva na prelazima na severu Kosova koji je u utorak postignut sa predstavnicima Kfora.

Biler: Na prelazima službenici srpske nacionalnosti

Blic - 27.07.2011

ZVEČAN - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da nije ispoštovan dogovor o sastavu ljudstva na prelazima na severu Kosova koji je u utorak postignut sa predstavnicima Kfora.

Biler: Situacija na severu pod kontrolom

Prva Srpska TV - 27.07.2011

Komandant Kfora Erhard Biler rekao je večeras da je situacija na severu Kosova pod kontrolom, kao i da nema informacija da je u večerašnjim nemirima bilo povređenih.

Stefanović: Sa Bilerom postignut dogovor o gotovo svemu

Glas javnosti - 27.07.2011

LEPOSAVIĆ - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je juče nakon poslednjeg razgovora sa komandatom Kfora Erhardom Bilerom da je "o gotovo svemu" postignut dogovor. "Mi smo se o gotovo svemu dogovorili.

Stefanović: Realizovan je dogovor sa Bilerom

Blic - 27.07.2011

Šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je jutros za agenciju Beta da je realizovan dogovor o povlačenju pripadnika specijalne jedinice kosovske policije i uklanjanju blokada puteva.

Jarinje: Stefanović i Bogdanović sa komadantom Kfora

Novosti - 27.07.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović stiglu su jutros u Jarinje, gde bi trebalo da razgovaraju sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom 9:10 NADLEŽNI IZ ...

Stefanović i Bogdanović stigli u JARINJE, čeka se biler

Kurir - 27.07.2011

JARINJE - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović stiglu su u Jarinje, gde bi trebalo da razgovaraju sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom o terenutnoj ...

Bogdanović i Stefanović sa Bilerom u Zvečanu

Kurir - 27.07.2011

JARINJE - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović sastaće se sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom u Zvečanu, umesto u Jarinju kako je prvobitno bilo ...

Počeo sastanak sa Bilerom

Kurir - 27.07.2011

BEOGRAD - Predstavnici Vlade Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović i komandant Kfora Erahrd Biler počeli su oko 14.30 u Zubinom Potoku razgovore o rešenjima za krizu na severu Kosova.

Stefanović: KFOR se ne pridržava dogovora

Prva Srpska TV - 27.07.2011

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da nije poštovan dogovor o sastavu ljudstva na prelazima na severu Kosova koji je u utorak postignut sa predstavnicima Kfora.

Stefanović: Situacija teška, sastanak prekinut trenutno

Novosti - 27.07.2011

Sastanak Gorana Bogdanovića i Borislava Stefanovića sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom trenutno prekinut. Stefanović je zamolio građane da ostanu na ulicama, ali da još ne obnavljaju barikade 13:40 Stefanović: Situacija teška, sastanak ...

Stefanović i Bogdanović došli na jarinje

Kurir - 27.07.2011

LEPOSAVIĆ - Šef tima Beograda za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar Goran Bogdanović došli su oko 20.30 sati na punkt Jarinje, koji je oko 19 sati zapalila grupa mladića.

Realizovan je dogovor sa Bilerom

Nadlanu - 27.07.2011

BEOGRAD, 27. jula 2011. (Beta) - Šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u sredu ujutro za agenciju Beta da je realizovan dogovor o povlačenju pripadnika specijalne jedinice kosovske policije i uklanjanju ...

Stefanović pozvao na strpljenje

Beta - 27.07.2011

ZVEČAN, 27. jula 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović zamolio je Srbe okupljene kod Zvečana da budu strpljivi još malo, jer misli da je postignut dogovor sa Kforom o administrativnim prelazima ...

Realizovan dogovor sa Bilerom

Beta - 27.07.2011

BEOGRAD, 27. jula 2011. (Beta) - Šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u sredu ujutro za agenciju Beta da je realizovan dogovor o povlačenju pripadnika specijalne jedinice kosovske policije i uklanjanju ...

Stefanović pozvao Srbe da budu mirni, nada se rešenju

Beta - 27.07.2011

ZVEČAN, 27. jula 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović zamolio je u sredu rano popodne Srbe okupljene kod Zvečana da budu strpljivi još malo, jer misli da je postignut dogovor sa Kforom o ...

Uklonjene barikade, policija se povukla

Vesti Online - 27.07.2011

Šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je za beogradske agencije da je realizovan dogovor o povlačenju pripadnika specijalne jedinice kosovske policije i uklanjanju blokada puteva.

Komandant Kfora obavešten o akciji

Kurir - 26.07.2011

PRIŠTINA - Komandant Kfora, nemački general Erhard Biler saopštio je posle ponoći da je informisan o akciji koju su jedinice specijalne policije preduzele na severu Kosova i pozvao građane da se uzdrže od akata nasilja, ističući da se ...

Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici

Kurir - 26.07.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Sa više lokacija u Kosovskoj Mitrovici, između dva i tri sata, čula se pojedinačna i rafalna pucnjava, a Euleks policija obezbeđuje pojedine punktove u gradu.

U toku razgovori Stefanovića I Bogdanovića sa Bilerom

Kurir - 26.07.2011

LEPOSAVIĆ - Pregovori komandata Kfora Erharda Bilera i šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića su u toku i odvijaju se na otvorenom u blizini blokade u Leposaviću.

Stefanović: sa Bilerom postignut dogovor o gotovo svemu

Kurir - 26.07.2011

LEPOSAVIĆ - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je jutros nakon poslednjeg razgovora sa komandatom Kfora Erhardom Bilerom da je "o gotovo svemu" postignut dogovor.

U Mitrovici mirno, EULEKS i kfor otišli sa mosta

Kurir - 26.07.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice normalizovana je nakon što su se Kfor i Euleks policija u potpunosti povukli sa glavnog gradskog mosta koji odvaja severni od južnog dela grada.

Srbi blokirali put mitrovica-raška, situacija veoma napeta

Kurir - 26.07.2011

ZVEČAN - Magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Rudare, opština Zvečan, blokirali su posle ponoći lokalni Srbi, tražeći da se specijalne jedinice Rose povuku sa teritorije opštine Zvečan.

EULEKS blokirao most U Mitrovici

Kurir - 26.07.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici, koji razdvaja grad na srpski i albanski deo, jake snage Euleks policije i Kfora blokirale su most. Blokada mosta je usledila kako bi se sprecio eventualni sukob.

Kraj krize na severu Kosova?

RTS - 26.07.2011

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da je sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom postignut dogovor o povlačenju svih pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine u Prištinu.

Stefanović: Postignut dogovor sa komandantom KFOR-a

R.S.Evropa - 26.07.2011

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas na prelazu Jarinje da se s komandantom Kfora Erhardom Bilerom dogovorio da se do sutra ujutru specijalna jedinica kosovske policije Rosu povuče u Prištinu ...

Drama na Kosmetu: Prvi incidenti u Zubinom Potoku

Vesti Online - 26.07.2011

Oko 3.30 časova ujutru u utorak u Leposavić su stigli Bogdanović i Stefanović i odmah su počeli razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom. Stefanović je apelovao na smirivanje situacije i pozvao Srbe da ne nasednu na provokacije.

Drama na Kosmetu: Čeka se Priština

Vesti Online - 26.07.2011

U Leposaviću, gde su Srbi blokirali put, jutros je mirno, i još se čeka odgovor Prištine na ponudu koju su predstavnici vlade Srbije izneli na sastanku sa komandantom Kfora da se specijalci KPS povuku sa punktova na kojima su tokom ...

"Kriza blizu rešenja, uprkos Tačiju"

Vesti Online - 26.07.2011

"Blizu smo rešenja krize. Očekujem u toku prepodneva da se nađe rešenje i da se povuku specijalne jedinice policije Kosova Rosu", kazao je šef tima Vlade Srbije u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović agenciji Beta povodom noćašnjih ...

Drama na Kosmetu: Tači šalje pojačanje

Vesti Online - 26.07.2011

Prištinski premijer Hašim Tači naredio je slanje još pripadnika specijalnih jedinica policije Kosova na prelaz Jarinje, na administrativnoj liniji između Kosmeta i centralne Srbije, u cilju uspostavljanja kontrole tog prelaza.