TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

JEDAN NA JEDAN: Jelena Trivan - Suzana Grubješić

Kurir - 20.02.2011

Jelena poručuje: - Drži se, Suzi! Suzana poručuje: - Vidimo se u ponedeljak u Skupštini! PITANJA 1. Da li će Vlada opstati do kraja mandata? 2. Da li je moguća saradnja DS i G17 plus nakon sledećih izbora? 3.

Potrebna nova energija i novi ljudi

RTS - 20.02.2011

Vlada Srbije ima veći autoritet posle smene ministra Dinkića, rekao je u intervjuu za list Press premijer Mirko Cvetković, i najavio da će ubuduće prema svim ministrima tako da se postavi.

OTKRIVAMO: Evropa protiv Stankovića!

Press - 20.02.2011

Ambasadori zemalja EU na čelu sa Holandijom protive se predlogu G17 Plus da ministar zdravlja bude Zoran Stanković zbog njegovog prijateljstva sa Mladićem Mlađane, ne može se u Evropu sa drugarima Ratka Mladića...

Opozicija u vlasti

ALO - 20.02.2011

Kada je kao guverner preterivao u samoreklamiranju, Zoran Đinđić ga je nazvao sportskim komentatorom, a ovaj uzvratio sa čuvenom doskočicom „Laki je malo nervozan“.

Cvetković: Tadić mi se ne meša u posao

Vesti Online - 20.02.2011

"Vlada Srbije ima veći autoritet posle smene ministra ekonomije Mlađana Dinkića", rekao je u intervjuu za "Pres" nedelje premijer Mirko Cvetković, i najavljuje da će ubuduće prema svim ministrima tako da se postavi.

Cvetković: Porastao autoritet Vlade

Mondo - 20.02.2011

Vlada Srbije ima veći autoritet posle smene ministra ekonomije Mlađana Dinkića, rekao je u intervjuu za ''Press'' premijer Mirko Cvetković, i najavio da će ubuduće prema svim ministrima tako da se postavi.

Kad vlast propišti

Vesti Online - 20.02.2011

Prema Oskaru Vajldu, u Londonu nije bilo magle dok je nije naslikao slikar Džejms Abot Vistler. S njim nije saglasan Giljermo Infante koji misli da londonsku maglu niko nije zapazio sve dok Artur Konan Dojl nije napisao prvu povest o ...

Odlazak Putina

Danas - 20.02.2011

Smena Dinkića imala je jednu kolateralnu žrtvu koja ne bi smela ostati neoplakana. To je naša štampa. Danima je pisala da je Cvetković - i niko drugi nego Cvetković - viđen da napusti Nemanjinu 11. Bilo je u tome, naravno, zdrave logike.

Evropa protiv Stankovića!

S media - 20.02.2011

Ambasadori najuticajnijih zemalja EU u Beogradu protive se izboru kandidata G17 Plus Zorana Stankovića za novog ministra zdravlja zbog njegovih veza sa haškim optuženikom Ratkom Mladićem.

Mlađan Dinkić, igrač

Blic - 19.02.2011

“Laki je malo nervozan”, mnogi se sećaju provokacije kojom je pokušao da prikrije razdor na relaciji s pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem, nakon čega je 2002. godine otišao s mesta guvernera.

Nova Srbija: Anketni odbor treba da ispita Dinkićev rad

Blic - 19.02.2011

BEOGRAD - Poslanička grupa Nove Srbije predložiće Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora sa zadatkom da utvrdi sve činjenice o desetogodišnjem radu Mlađana Dinkića - kao guvernera, ministra i potpredsednika Vlade.

NS: Proveriti rad Dinkića

RTS - 19.02.2011

Poslanička grupa Nove Srbije predložiće Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora sa zadatkom da utvrdi sve činjenice o desetogodišnjem radu Mlađana Dinkića - kao guvernera, ministra i potpredsednika Vlade.

Mirko Cvetković, premijer: Tadić mi se ne meša u posao!

Press - 19.02.2011

Pre nekoliko meseci sam rekao Tadiću da nastupi Mlađana Dinkića ruše autoritet Vlade i da to neću da tolerišem. On je za mene izvrstan političar, ali ga nisam procenjivao kao ekonomskog eksperta Vlada Srbije ima veći autoritet posle smene ...

Čeda i Dinkić izašli na čaj!!!

ALO - 19.02.2011

Lider G17 plus Mlađan Dinkić očito ima dosta slobodnog vremena posle razrešenja sa mesta potpredsednika vlade, pa je tako juče iznenadio goste beogradskog kafića „Dorijan Grej“, gde je usred radnog dana svratio na piće.

Čajanka Čede i Mlađe

Mondo - 19.02.2011

Lideri političkih stranaka G17 Plus i Liberalno demokratske partije, Mlađan Dinkić i Čedomir Jovanović, sastali su se juče u restoranu "Dorijan Grej" gde su uz čaj "razmenili mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima".

NS za anketni odbor o Dinkiću

S media - 19.02.2011

Poslanička grupa Nove Srbije predložiće Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora o Mlađanu Dinkiću. Zadatak odbora, prema ideji Nove Srbije, bio bi da utvrdi sve činjenice o desetogodišnjem radu Dinkića - kao guvernera, ministra i ...

Jimi Hendrix srpske ekonomije

E-Novine - 19.02.2011

Brži od inflacije, snažniji od sindikata, u stanju da laže više od Mrkonjića, čovek bez obraza, jednom rečju Mlađan Dinkić! Svoje neverovatne sposobnosti, u neprekidnoj borbi za interese URS i G17 plus, Dinkić krije iza lika nabeđenog ...

Bez prevremenih izbora

S media - 19.02.2011

Pre nekoliko meseci sam rekao Tadiću da nastupi Mlađana Dinkića ruše autoritet Vlade i da to neću da tolerišem. On je za mene izvrstan političar, ali ga nisam procenjivao kao ekonomskog eksperta Vlada Srbije ima veći autoritet posle smene ...

Dinkić između zvezda i trnja

Blic - 18.02.2011

Dan zaljubljenih ove godine je u Srbiji bio u znaku iznenadnog i prilično dramatičnog prekida višegodišnje i dosta stabilne političke „ljubavi“ DS i G17 plus.

Dačić:Politička kriza u Srbiji ne postoji

Blic - 18.02.2011

BEOGRAD - Izbori su bolji od učešća u besmislu svakodnevnih obračuna, smatra Ivica Dačić, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova koji ističe da u ovom trenutku ne treba podizati nove tenzije i da je razumna odluka G 17 plus da, ...

Dinkić i Jovanović uz čaj ćaskali o politici

Press - 18.02.2011

Lideri političkih stranaka G17 Plus i Liberalno demokratske partije, Mlađan Dinkić i Čedomir Jovanović, sastali su se juče u restoranu „Dorijan Grej" gde su uz čaj „razmenili mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima".

Dinkićeva pobeda na sednici vlade!

ALO - 18.02.2011

Taze otpušteni ministar ekonomije Mlađan Dinkić izvojevao je juče malu pobedu na sednici vlade, uprkos potresima unutar G17 plus i otporima koalicionih partnera! Naime, njegova stranka uspela je da progura svog kandidata Borislava Kamenova ...

Dačić: Mlađan ne ruši Vladu

Vesti Online - 18.02.2011

“Ne strahujem da bi Mlađan Dinkić mogao iz osvete da sruši Vladu. Nadam se da će G 17 plus i dalje gajiti zajedničke interese koji su nas okupili.

Lopovi i posle Mlađe

Vesti Online - 18.02.2011

Iz sprege vlasti, tajkuna i delova kriminalnih struktura sklapaju se poslovi koji ne podležu javnoj kontroli, što neprestano proizvodi finansijske afere.

Radikali rezerva za otpor „otpisanih“

Danas - 18.02.2011

Beograd - Rekonstrukcija Vlade Srbije koju priprema vladajuća Demokratska stranka biće sprovedena sa ciljem da se u najvećoj mogućoj meri istisne i smanji uticaj G17 plus, saznaje Danas od izvora u vrhu vlasti. - G17 plus nema mnogo izbora.

Krivična prijava protiv kandidata za direktora

Blic - 17.02.2011

NIŠ - Izbor direktora Kliničkog centra u Nišu ne stišava buru u vladajućoj koaliciji u Nišu jer su nakon odluke Upravnog odbora KC da Vladi Srbije predloži doc.

Ničić: Mi smo snop koji će teško moći da polome

Blic - 17.02.2011

BEOGRAD - Članice Ujedinjenih regiona Srbije dale su uveravanje G17 plus da ostaju čvrsto zajedno, čak i u slučaju da stranka Mlađana Dinkića ne nađe zajednički jezik sa koalicionim partnerima u Vladi Srbije i pređe u opoziciju.

Nebojša ćirić umesto Dinkića?

Kurir - 17.02.2011

BEOGRAD - Desna ruka dobija šansu. Kako Kurir saznaje, državni sekretar u Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić (37) najozbiljniji je kandidat za novog ministra ekonomije.

G17 plus neće rušiti Vladu

Kurir - 17.02.2011

BEOGRAD - Novo lice. Član Predsedništva G17 plus Miroslav Čučković u intervjuu za Kurir kaže da se Mlađan Dinkić poneo državnički kad je doneo odluku da prihvati smenu.

Cvetković sprema nove smene ministara

Kurir - 17.02.2011

BEOGRAD - Cvetkoviću pune ruke posla! Premijer Srbije Mirko Cvetković uveliko češlja izveštaje o radu ministara, a za najviše dve nedelje saopštiće spisak onih koji lete iz Vlade! - Cvetković će se u narednim danima isključivo baviti ...

Slobodan Ilić razrešen dužnosti

Blic - 17.02.2011

Vlada Srbije danas je razrešila dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića, saopšteno je posle današnje sednice Vlade. Premijer Srbije Mirko Cvetković je na vanrednoj konferenciji za novinare 14.

Vlada razrešila Slobodana Ilića

Kurir - 17.02.2011

BEOGRAD - Vlada Srbije je na današnjoj sednici razrešila dužnosti državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića. Usvojen je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Češke o policijskoj saradnji u ...

Ilić razrešen dužnosti

RTS - 17.02.2011

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić razrešen je dužnosti, saopšteno je posle današnje sednice Vlade Srbije. Vlada Srbije razrešila je dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića, saopšteno je ...

Borislav Kamenov postavljen na čelo KC Niš

Blic - 17.02.2011

NIŠ - Predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra Niš Boško Ristić izjavio je danas da je Vlada Srbije za vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra u tom gradu postavila Borislava Kamenova.

Cvetković: Atmosfera na sednici vlade bila konstruktivna

Blic - 17.02.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade, prvoj nakon što je pokrenuo postupak za razrešenja ministra ekonomije Mlađana Dinkića, atmosfera bila konstruktivna i da su odluke donete jednoglasno.

Cvetković: atmosfera na sednici Vlade konstruktivna

Kurir - 17.02.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je na sednici Vlade u četvrtak, prvoj nakon što je pokrenuo postupak za razrešenja ministra ekonomije Mlađana Dinkića, atmosfera bila konstruktivna i da su odluke donete jednoglasno.

„Dušan Petrović će sahraniti DS“

ALO - 17.02.2011

Lider G17 plus Mlađan Dinkić ponovo je optužio misterioznog čoveka iz vrha DS-a da utiče na donošenje važnih odluka i da je sabotirao nekoliko dobrih investicija.

Neophodan dogovor najvećih stranaka

Glas javnosti - 17.02.2011

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je neophodan dogovor sa najvećom strankom da bi se odgovorilo na pitanja ukupnih odnosa u koaliciji i potreba promena u vladi kako bi ona dobila nov ...

Dinkić uveren da nije pogrešio

Glas javnosti - 17.02.2011

BEOGRAD – Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da i dalje misli da nije pogrešio u svojim javnim istupima pre nego što je smenjen, iako priznaje da su bili neuobičajeni.

Grubješić: I Ćirić je dobar!

S media - 17.02.2011

Još neizvesno ko će sesti u Dinkićevu ministarsku fotelju. Potpredsednik G17 plus Suzana Grubješić za S media portal potvrđuje da je državni sekretar Nebojša Ćirić jedan od kandidata na funkciju. Dinkićeva poslednja reč.

Od mete - žrtva

Vesti Online - 17.02.2011

Kada se novoprobuđeni autoritet Mirko Cvetković pojavio u Drugom dnevniku RTS jedanaestogodišnja devojčica koja je do juče skandirala "Žare, care, ne daj pare!", iskreno se upitala: "A ko je ovaj?".

Cvetković neće pregurati jesen?

Vesti Online - 17.02.2011

Iako se naizgled situacija u Vladi Srbije stišava, pošto je smenjeni ministar ekonomije Mlađan Dinkić obećao da G17 plus ostaje deo kabineta Mirka Cvetkovića i ne namerava da ruši vlast, nameće se pitanje može li vlast, posle višednevnih ...

Vlada razrešila Slobodana Ilića

EMG - 17.02.2011

Vlada Srbije je na današnjoj sednici razrešila dužnosti državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića. Usvojen je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Češke o policijskoj saradnji u borbi protiv ...

Sednica Vlade bez Dinkića

S media - 17.02.2011

Vlada Srbije zasedala bez Mladjana Dinkića. Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić razrešen dužnosti. Usvojeno nekoliko predloga zakona i uredbi.

Investicije teku po planu

Danas - 17.02.2011

Subotica - Ni koalicioni odnosi Demokratske stranke i G17 plus, koji u Subotici učestvuju u lokalnoj vlasti, a ni investicije kako u razvoj banje Palić tako i u druge projekte u gradu neće biti poremećeni smenom Mlađana Dinkića, tvrde u ...

Ministri će da glume vlast

Danas - 17.02.2011

Beograd - Delovanje Vlade Srbije u poslednjoj godini mandata u potpunosti će zavisiti od stranačkih centrala i kabineta, u kojim će se donositi i operativne odluke, a ne samo one od strateškog značaja, kako bi trebalo da bude slučaj.

Cvetković: Atmosfera u vladi konstruktivna

Mondo - 17.02.2011

Premijer Srbije izjavio je da je na prvoj sednici Vlade nakon što je pokrenuo postupak za razrešenja Mlađana Dinkića atmosfera bila konstruktivna. Mirko Cvetković je rekao da su odluke donete jednoglasno na današnjoj sednici Vlade.

Dačić: Dinkić nas neće srušiti

S media - 17.02.2011

Zamenik premijera Ivica Dačić za "Novosti": Izbori su bolji od učešća u besmislu svakodnevnih obračuna. Nije tačno da smo tražili adute za novu skupštinsku većinu.

Sprema se novi okršaj

Novosti - 17.02.2011

Pre personalnih promena u Vladi, odlučuje se da li je ubuduće moguće i formalno partnerstvo sa G 17 plus. Spisak rezervnih poslanika sve duži PREMIJER Srbije završava analizu rada svih ministara u Vladi Srbije i već iduće nedelje sve će ...

Dačić: Dinkić nas neće srušiti

Novosti - 17.02.2011

Zamenik premijera Ivica Dačić: Izbori su bolji od učešća u besmislu svakodnevnih obračuna. Nije tačno da smo tražili adute za novu skupštinsku većinu.

DS pregovarao s delom poslanika G17 o podršci

Blic - 16.02.2011

BEOGRAD - Da je G17 plus u ponedeljak, nakon smene njihovog lidera Mlađana Dinkića, izašla iz vlasti, Vlada Srbije ne bi pala. Demokratska stranka je u ovo razrešenje ušla planski, tek nakon što je s polovinom poslanika Dinkićeve stranke ...

Dinkić prelazi U Skupštinu

Kurir - 16.02.2011

BEOGRAD - Mlađa ulazi u Skupštinu! Smenjeni ministar ekonomije i regionalnog razvoja i lider G17 plus Mlađan Dinkić prelazi u skupštinske klupe, i to kao šef poslaničke grupe svoje stranke, saznaje Kurir.

Mirko pokazao zube, Dinkić podvio rep!

Kurir - 16.02.2011

BEOGRAD - Odlukom da se zahvali Mlađanu Dinkiću na saradnji, Demokratska stranka je koalicionim partnerima stavila do znanja ko je gazda. Ove poruke svesni su u obe stranke, a izvor Kurira iz vladajuće koalicije kaže da je razrešenje ...

Tadić na potezu

Kurir - 16.02.2011

Politika je, kažu, veština najsličnija šahu. Ko ne ume da postavi igru i predvidi red poteza, svojih i protivnikovih, osuđen je na poraz. Zbog toga mi, nekako, ne piju vodu teorije da se sve ovo što se izdešavalo u srpskoj vladajućoj ...

Odluka premijera - test za Vladu

RTS - 16.02.2011

Teško je konstatovati jedinstvo u Vladi posle 48 sati od izmena, ali su potezi premijera i Dinkića logični, kaže Ivica Dačić za RTS. Odluka premijera i DS-a bila je iznuđena, da bi se videlo da li Vlada funkcioniše i ima li većinu.

Ideolog „moći i novca”

Politika - 16.02.2011

Mlađan Dinkić nije imao kud nego da, naizgled, smireno, i sa usiljenim osmehom prihvati Cvetkovićev „katil ferman”. Da je u znak protesta sa sobom povukao svoje ministre bio bi optužen da je srušio još jednu vladu.

Dinkić uveren da nije pogrešio

Kurir - 16.02.2011

BEOGRAD – Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da i dalje misli da nije pogrešio u svojim javnim istupima pre nego što je smenjen, iako priznaje da su bili neuobičajeni.

DAČIĆ pre za izbore nego za neefikasnu koaliciju

Kurir - 16.02.2011

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je neophodan dogovor sa najvećom strankom da bi se odgovorilo na pitanja ukupnih odnosa u koaliciji i potreba promena u vladi kako bi ona dobila nov ...

Ocenjivanje ministara u završnoj fazi

Politika - 16.02.2011

Od toga da li će nas pozvati na razgovore o rekonstrukciji vlade, zavisi da li nas još uvek smatraju partnerima, poručuju iz G 17 plus Mlađan Dinkić očekuje da predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić pozove njega i Ivicu Dačića ...

Dinkić brani stranku od demokrata

Press - 16.02.2011

Demokratska stranka pokušala da pridobije Dinkićeve koalicione partnere Veroljuba Stevanovića i Maju Gojković. G17 tvrdi da neće biti rasipanja KO JE PREGOVARAO SA DS...

Kad ministar predaje, u amfiteatru nema mesta ni za stajanje

Press - 16.02.2011

Sa kabineta na sedmom spratu Ekonomskog fakulteta u Beogradu pre nekoliko godina uklonjena je pločica sa imenom nekadašnjeg asistenta Mlađana Dinkića, a pored dekana, ni profesori ni studenti nisu protiv da se ona vrati na pređašnje mesto.

I Dinkić želi da iz senke utiče na odluke Vlade

Blic - 16.02.2011

BEOGRAD - Razrešeni ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić nastavlja iz senke da vuče odlučujuće konce u sektoru koji je do pre neki dan vodio.

Stanković je Dinkićev prst u oko Tadiću!

ALO - 16.02.2011

Boris Tadić prelomio je da Mlađana Dinkića otera iz Vlade Srbije posle odluke G17 plus da za ministra zdravlja predloži bivšeg ministra odbrane Zorana Stankovića, saznaje „Alo!“ u vrhu aktuelne vlasti.

Cvetković: Nisam više mogao da ćutim

Vesti Online - 16.02.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je povodom odluke o razrešenju potpredsednika vlade Mlađana Dinkića da mu je bilo besmisleno da ćuti na "dalje urušavanje autoriteta vlade" i "još gore" da nastavi da takvu vladu vodi.

Dinkićeva smena nije ugrozila kurs i berzu

Glas javnosti - 16.02.2011

BEOGRAD - Smena ministra ekonomije Mlađana Dinkića u Vladi Srbije nije ugrozila stabilnost finansijskog tržišta u Srbiji, što je očigledno na primerima reagovanja deviznog kursa i berzanskih indeksa, a prema oceni domaćih analitičara na ...

Dinkić podneo ostavku

Glas javnosti - 16.02.2011

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvđeno je agenciji Beta u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik.

G17 plus korektan dok postoji koalicioni sporazum

Glas javnosti - 16.02.2011

BEOGRAD - Potpredsednica G17 plus i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković izjavila je da ta stranka još nije odlučila o tome ko će u Vladi Srbije zameniti dva ministra iz te partije Mlađana Dinkića i Vericu Kalanović.

Skupština o razrešenju Dinkića 20. februara

Glas javnosti - 16.02.2011

BEOGRAD - Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je premijer Mirko Cvetković uputio Skupštini Srbije zahtev za rezrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, koji će se verovatno naći ...

Đelić: Ostavka Dinkića ne znači pad Vlade

S media - 16.02.2011

Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar nauke Božidar Djelić izjavio je da ostavka ministra ekonomije Mladjana Dinkića ne znači "ni nove izbore, ni pad Vlade".

Cvetković: Besmisleno da ćutim na urušavanje autoriteta

EMG - 16.02.2011

Premijer Mirko Cvetković izjavio da mu je bilo besmisleno da ćuti na dalje urušavanje autoriteta Vlade i da nastavi da takvu vladu vodi. "Obratio sam se predsedniku Srbije i rekao mu da imam dve opcije, ili da se razilazimo, jer ja Vladu ...

Dačić se dogovara sa DS, Dinkić rešio da ćuti

Mondo - 16.02.2011

Sa najvećom strankom u koaliciji potrebno je dogovoriti da li spojiti neka ministarstva, promeniti propise o Vladi, budžetu... kaže Ivica Dačić (SPS). Budući šef poslaničke grupe G17 Plus Mlađan Dinkić kaže da neće kritikovati Vladu.

Dinkić: Neću kritikovati Vladu

EMG - 16.02.2011

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio da kao šef poslaničkog kluba te stranke u Skupštini Srbije neće kritikovati Vladu i predložene zakone oko kojih je postignut konsenzus vladajuće koalicije.

Dinkić: Poslanici G17 plus ne bi glasali o razrešenju

S media - 16.02.2011

Lider G17 plus Mladjan Dinkić izjavio je da poslanici te stranke neće prisustvovati glasanju o njegovom razrešenju sa funkcije potpredsednika vlade, ukoliko takvog glasanja bude, i da se zato nada da će parlament samo konstatovati njegovu ...

Bežanje sa broda

Vesti Online - 16.02.2011

Nema tu nikakve dileme: Dinkić je srušio još jednu vladu Srbije. Pitanje je samo hoće li to biti objavljeno u narednih 15-ak dana ili nešto kasnije.

Dinkić: Neću kritikovati Vladu

Vesti Online - 16.02.2011

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je danas da kao šef poslaničkog kluba te stranke u Skupštini Srbije neće kritikovati Vladu i predložene zakone oko kojih je postignut konsenzus vladajuće koalicije.

"O rekonstrukciji i sa strankama van Vlade"

Vesti Online - 16.02.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je neophodno da se sa najvećom strankom u vladajućoj koaliciji postigne dogovor o konceptu daljeg rada Vlade Srbije i da su razgovori o tome već počeli.

Kako sam smenio Dinkića

E-Novine - 16.02.2011

Dan nakon što je uspeo da rastumači tajanstvene misli Borisa Tadića kurir u odelu premijera Mirko Cvetković opisuje u kakvoj se dilemi nalazio. Ohrabren iznenadnim saznanjem da ima premijerska ovlašćenja, prvi ministar najavljuje nove ...

Dačić: Bili smo spremni na sve!

S media - 16.02.2011

-Uprkos aktuelnim dešavanjima, politička kriza u Srbiji trenutno ne postoji - tvrdi potpredsednik Vlade i lider socijalista Ivica Dačić. - U ovom trenutku ne bi trebalo dalje dizati tenziju između koalicionih partnera.

Stabilna koalicija DS i G17 plus

Danas - 16.02.2011

Zrenjanin - Koalicija demokrata u Zrenjaninu sa partnerima iz G17 plus je stabilna, a prestavnici obe stranke nastaviće rad na zajedničkim ciljevima, saopšteno je juče u DS, gde je organizovana zajednička konferencija sa predstavnicima ...

Direktor ipak kandidat G17 plus

Danas - 16.02.2011

Niš - Kadrovska komisija Vlade Srbije odlučila je juče da vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra u Nišu bude kandidat G17 plus Borislav Kamenov, a nije predložila za direktora Zorana Radovanovića (SPS) za koga se odlučio Upravni odbor ...

I posle Dinkića Dinkić

Danas - 16.02.2011

Beograd - Privrednici smatraju da se u ekonomiji zemlje ništa neće izmeniti zbog previranja u Vladi, posebno ne zbog promena u Ministarstvu ekonomije, gde se najavljuje da će umesto Mlađana Dinkića funkciju preuzeti državni sekretar ...

Novi ministri Čučković i Ćirić?

Danas - 16.02.2011

Beograd - Predsedništvo G17 plus predložiće za nove ministre ekonomije i regionalnog razvoja i Nacionalnog investicionog plana Nebojšu Ćirića i Miroslava Čučkovića, saznaje Danas iz više izvora bliskih vrhu te stranke, koji preciziraju da ...

Pajtić: Bolje izbori nego svađe

S media - 16.02.2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić u intervjuu za Večernje novosti: Poverenje je poljuljano, ali moguća nova koalicija sa G 17 plus. Kriza iz Vlade neće se preneti na pokrajinsku vlast Demokratska stranka nije ni u kakvoj euforiji ...

Pajtić: Bolje izbori nego svađe

Novosti - 16.02.2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić: Poverenje je poljuljano, ali moguća nova koalicija sa G 17 plus. Kriza iz Vlade neće se preneti na pokrajinsku vlast DEMOKRATSKA stranka nije ni u kakvoj euforiji zbog toga što je premijer Mirko ...

I posle Dinkića Dinkić

S media - 16.02.2011

Privrednici smatraju da se u ekonomiji zemlje ništa neće izmeniti zbog previranja u Vladi, posebno ne zbog promena u Ministarstvu ekonomije, gde se najavljuje da će umesto Mlađana Dinkića funkciju preuzeti državni sekretar Nebojša Ćirić.

Vladi je bitno da dogura do oktobra

Blic - 15.02.2011

BEOGRAD - Predsedništvo G17 plus donelo je sinoć odluku koja se od njih najmanje očekivala - da ne ruše Vladu. S druge strane, ta odluka je i logična jer u ovom trenutku nikome ne odgovaraju izbori.

Cvetković će smeniti sve ministre iz G17 plus koji budu destabilizovali Vladu

Blic - 15.02.2011

BEOGRAD - Demokratska stranka i koalicija oko SPS-PUPS-JS nemaju ništa protiv dalje saradnje sa ministrima iz redova G17 plus, ali će njihov kao i rad ostalih članova Vlade ocenjivati premijer Mirko Cvetković. U Nemanjinoj 11.

Smene

Blic - 15.02.2011

Proteklih par meseci gotovo da nije bilo dana a da se nije mogao pročitati tekst o rekonstrukciji Vlade, smenama ministara pa i samog premijera.

Dinkić: Baviću se strankom, moji ministri ostaju u Vladi

24online - 15.02.2011

Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije, čiju je smenu pokrenuo premijer Mirko Cvetković, izjavio je juče da će se posvetiti vođenju G17 plus, a da će ministri iz ove stranke ostati na čelu ministarstava...

Dinkić odlazi, Vlada ostaje!

Kurir - 15.02.2011

BEOGRAD - Premijer Cvetković juče bio odlučan i oštar da smeni minstra ekonomije Mlađana Dinkića! Ta vest je šokirala celu Srbiju. Da se nešto čudno dešava, bilo je jasno u 13.52, kad je iz Vlade stiglo saopštenje da premijer Mirko ...

Dinkić neće treći put rušiti vladu

DW - 15.02.2011

Premijer Mirko Cvetković je razrešio ministra Mlađana Dinkića koji je to, kako je javnosti predstavljeno, mirno prihvatio. Analitičari ocenjuju da G17 plus neće rušiti vladu i da se sada može očekivati rekonstrukcija.

Đilas: DS će narednih dana oceniti rad svojih ministara

Politika - 15.02.2011

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će DS u narednih nekoliko dana doneti odluke o radu ministara iz svojih redova.

Odgovoran potez premijera

RTS - 15.02.2011

Direktor Vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović smatra da je potez premijera Cvetkovića za razrešenje ministra Dinkića, odgovoran i da predstavlja elektrošok koji će Vladu da probudi iz letargije.

Cvetković uputio Skupštini zahtev za razrešenje Dinkića

Blic - 15.02.2011

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je premijer Mirko Cvetković uputio Skupštini Srbije zahtev za rezrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, koji će se verovatno naći na sednici ...

Cvetković uputio Skupštini zahtev za razrešenje Dinkića

Politika - 15.02.2011

BEOGRAD - Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je premijer Mirko Cvetković uputio Skupštini Srbije zahtev za rezrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, koji će se verovatno naći ...

Skupština o razrešenju Dinkića 20. februara

Kurir - 15.02.2011

BEOGRAD - Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je premijer Mirko Cvetković uputio Skupštini Srbije zahtev za rezrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, koji će se verovatno naći ...

Skupština iduće nedelje o smenjivanju Dinkića

Blic - 15.02.2011

Skupštine Srbije bi trebalo da iduće nedelje raspravlja o predlogu premijera za razrešenje ministra ekonomije i potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića, izjavila je danas predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović.

Još nije odlučeno ko će zameniti Dinkića i Kalanovićevu

Blic - 15.02.2011

Potpredsednica G17 plus i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković izjavila je danas da ta stranka još nije odlučila o tome ko će u Vladi Srbije zameniti dva ministra iz te partije Mlađana Dinkića i Vericu Kalanović.

Dinkić podneo ostavku

Politika - 15.02.2011

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvđeno je agenciji Beta u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik.

Dinkić posle smene podneo ostavku

Blic - 15.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvđeno je agenciji Beta u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik.

G17 plus korektan dok postoji koalicioni sporazum

Kurir - 15.02.2011

BEOGRAD - Potpredsednica G17 plus i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković izjavila je da ta stranka još nije odlučila o tome ko će u Vladi Srbije zameniti dva ministra iz te partije Mlađana Dinkića i Vericu Kalanović.

Stevanović: smena Dinkića bez posledica po investicije

Kurir - 15.02.2011

KRAGUJEVAC - Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da se odluka premijera o razrešenju potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića i ostavka ministarke za NIP Verice Kalanović neće "negativno odraziti na projekte koji su ...

Dinkić podneo ostavku

Kurir - 15.02.2011

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvđeno je agenciji Beta u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik.

Dinkić od smene do ostavke

RTS - 15.02.2011

Mlađan Dinkić podneo je ostavku na mesto potpredsednika Vlade i ministra ekonomije. Dinkić kaže da neće da koči postupak u Skupštini, rad Vlade, niti evrointegracije. Obavljaće funkciju šefa poslaničke grupe G17 plus.

Reakcije na Dinkićevu ostavku

Blic - 15.02.2011

BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, nakon što je premijer Srbije juče pokrenuo postupak za njegovo razrešenje sa mesta ministra ekonomije.

Ilić: Dinkić želi da izbegne raspravu u parlamentu

Kurir - 15.02.2011

BEOGRAD - Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da Mlađan Dinkić podnošenjem ostavke na mesto ministara ekonomije i regionalnog razvoja želi da izbegne raspravu u parlamentu, pošto bi poslanici zahtev premijera Mirka Cvetkovića za ...

Dejanović čeka dokument premijera o smeni Dinkića

Kurir - 15.02.2011

BEOGRAD - Dan posle odluke premijera Mirka Cvetkovića da smeni potpredsednika vlade Mlađana Dinkića, lider G 17 Plus je podneo ostavku i saopštio da namerava da vodi poslaničku grupu svoje stranke u Narodnoj skupštini.

Mlađan Dinkić: Samo me za zemljotres nisu optužili

Blic - 16.02.2011

G17 plus ne namerava da ruši postojeću Vladu i želi da ona izdrži ceo mandat. Koliko dugo će ona da fukncioniše zavisi isključivo od DS jer je stav G17 da su bolji redovni izbori , ali je spremna na vanredne izbore ukoliko ih demokrate ...

Mirko Cvetković: Vlada tek sad može ozbiljno da radi

Blic - 15.02.2011

Dan posle pokretanja postupka za smenu potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića premijer Vlade Srbije Mirko Cvetković kaže da je mogao da bira: da smeni Dinkića ili da Vlada i nadalje funcioniše u ponižavajućim uslovima.

G 17 plus u poziciji „poluopozicije”

Politika - 15.02.2011

Politička budućnost Mlađana Dinkića više zavisi od drugih faktora nego od njega samog, smatra Đorđe Vukadinović Analitičari ne isključuju mogućnost da će Ujedinjeni regioni Srbije uspeti da na sledećim izborima preskoče izborni cenzus, pre ...

Zašto je Dinkić naterao Cvetkovića da ga smeni

Politika - 15.02.2011

Potezi lidera G 17 plus vodili su izborima. Onda je pokazao da neće izbore. Da li je promenio cilj sluteći da neće imati podršku svih svojih poslanika Mlađan Dinkić se povukao neočekivano, suprotno svom temperamentu.

Ko će izgubiti mesto u vladi

Politika - 15.02.2011

Još nije poznato da li najavljena rekonstrukcija podrazumeva samo promene ministara ili će biti iskorišćena i za smanjenje broja ministarstava Najavljujući rekonstrukciju vlade u narednih 15 dana, premijer Mirko Cvetković rekao je da su ...

Dinkić vodio ekonomiju

Press - 16.02.2011

Premijer Cvetković na početku mandata preneo sva ovlašćenja vezana za privredu i ekonomiju na šefa G17 Kolege mu zaboravile milionsku investiciju...

Mlađa otišao, ko je sledeći? DINKIĆ ASISTENT

Press - 15.02.2011

Ministar ekonomije odgovorio premijeru da prihvata razrešenje i najavio da odlazi u poslanike i na fakultet. Iz G17 optužuju Cvetkovića da nije imao hrabrosti ni da ih obavesti o smeni, premijer najavljuje nove rezove Podneo ostavku kako ...

Srbija na ivici krize vlasti

Danas - 15.02.2011

Beograd - U ovom trenutku rano je za procene o ekonomskim posledicama odluke premijera da pokrene postupak smene potpredsednika vlade Mlađana Dinkića, jer se još uvek nagađa dalji razvoj događaja, smatraju ekonomisti, dok politički ...

Šešelj zamena za Dinkića!?

ALO - 15.02.2011

Predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić je „prelomio“ i naložio Mirku Cvetkoviću smenu Mlađana Dinkića, ali tek pošto je dobio jasne signale da će Srpska radikalna stranka u Skupštini podržati predlog premijera za razrešenje neposlušnog ...

Dinkić kriv za bedu i nezaposlenost

Vesti Online - 15.02.2011

Demokratska stranka podržava odluku premijera Srbije Mirka Cvetkovića da smeni ministra ekonomije Mlađana Dinkića, izjavio je televiziji B92 potpredsednik DS-a Dragan Đilas.

Ministrima iz G17 se ljuljaju fotelje

Vesti Online - 15.02.2011

Demokratska stranka i koalicija oko SPS-PUPS-JS nemaju ništa protiv nastavka saradnje sa ministrima iz redova G17 plus koji su odlučili da ostanu u Vladi iako je razrešen njihov stranački lider Mlađan Dinkić, ali će i oni biti smenjeni ...

Srbija na korak ka vanrednim izborima

Glas javnosti - 15.02.2011

BEOGRAD - Odluku premijera Srbije Mirka Cvetkovića da pokrene postupak razrešenja potpredsednika vlade Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića većina političkih partija i političkih analitičara vidi kao korak ...

Smena Dinkića nije nam poljuljala finansije

Mondo - 15.02.2011

Smena ministra ekonomije Mlađana Dinkića u Vladi Srbije nije ugrozila stabilnost finansijskog tržišta u Srbiji. To je očigledno na primerima reagovanja deviznog kursa i berzanskih indeksa, a prema oceni domaćih analitičara na domaćem ...

Skupštini poslat zahtev za razrešenje Dinkića

Mondo - 15.02.2011

Premijer Mirko Cvetković uputio Skupštini Srbije zahtev za rezrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, koji će se verovatno naći na sednici parlamenta koja je zakazana za 20. februar.

Cvetković uputio zahtev za razrešenje Dinkića

Novosti - 15.02.2011

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio da je premijer Mirko Cvetković uputio Skupštini Srbije zahtev za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića BEOGRAD - Šef Kancelarije Vlade Srbije za ...

Dačić: Nema razloga za izbore (VIDEO)

S media - 15.02.2011

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora sve dok državni organi funkcionišu i dok postoji parlamentarna većina.

Dačić: nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora

Prva Srpska TV - 15.02.2011

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora sve dok državni organi funkcionišu i dok postoji parlamentarna većina Dačić je potez premijera Cvetkovića ocenio kao ...

Skupština iduće nedelje o smenjivanju Dinkića

Beta - 15.02.2011

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Skupštine Srbije bi trebalo da iduće nedelje raspravlja o predlogu premijera za razrešenje ministra ekonomije i potpredsednika Vlade Mladjana Dinkića, izjavila je u utorak predsednica parlamenta Slavica ...

Skupština iduće nedelje o smenjivanju Dinkića

R.S.Evropa - 15.02.2011

Skupsstine Srbije bi trebalo da iduće nedelje raspravlja o predlogu premijera za razrešenje ministra ekonomije i potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića, izjavila je danas predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović Radio Beogradu, ...

Predlog za razrešenje Dinkića u parlamentu

S media - 15.02.2011

Na pisarnicu Skupštine Srbije danas je stigao predlog premijera Srbije Mirka Cvetkovića za razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mladjana Dinkića, rečeno je u republičkom parlamentu.

Dačić:Nema razloga za izbore

Mondo - 15.02.2011

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora sve dok državni organi funkcionišu i dok postoji parlamentarna većina.

Još nije odlučeno o zamenama

S media - 15.02.2011

Potpredsednica G17 plus i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković izjavila je danas da ta stranka još nije odlučila o tome ko će u Vladi Srbije zameniti dva ministra iz te partije Mladjana Dinkića i Vericu Kalanović.

Skupština Srbije iduće nedelje o smenjivanju Dinkića

EMG - 15.02.2011

Skupština Srbije bi trebalo da iduće nedelje raspravlja o predlogu premijera za razrešenje ministra ekonomije i potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića, izjavila je danas predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović.

Predlog za razrešenje Dinkića u parlamentu

Novosti - 15.02.2011

Na pisarnicu Skupštine Srbije danas je stigao predlog premijera Srbije Mirka Cvetkovića za razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića BEOGRAD - Na pisarnicu Skupštine Srbije danas je stigao predlog premijera Srbije ...

Dinkić podneo ostavku

Beta - 15.02.2011

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić podneo je u utorak ostavku, potvdjeno je agenciji Beta u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik.

Dinkić podneo ostavku!

S media - 15.02.2011

Mlađan Dinkić podneo je ostavku i dostavio je premijeru Mirku Cvetkoviću. Dinkić odlazi za šefa poslaničke grupe G17 plus. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, ...

Dinkić i zvanično podneo ostavku na funkcije u vladi (VIDEO)

EMG - 15.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvrđeno je u G17 Plus, čiji je Dinkić predsednik.

Dinkić podneo ostavku

Vesti Online - 15.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku jer želi da ubrza postupak svog izlaska iz Vlade i da ne bi opterećivao rad Skupštine Srbije.

Štetočina sa oreolom mučenika

E-Novine - 15.02.2011

Neočekivani rasplet drame u kojoj je kralj, pomoću svoje dvorske lude, iz establišmenta uklonio jednog od svojih ključnih velikaša, neminovno je nametnuo pitanje zbog čega je velmoža bez borbe podvio rep i gotovo uplakanim glasom poručio ...

Dinkić podneo ostavku

Prva Srpska TV - 15.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvđeno je agenciji Beta u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik U obrazloženju, Dinkić je rekao da je podneo ostavku jer želi ...

Smena Dinkića bez posledica po investicije

S media - 15.02.2011

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je danas da se odluka premijera o razrešenju potpredsednika Vlade Srbije Mladjana Dinkića i ostavka ministarke za NIP Verice Kalanović neće "negativno odraziti na projekte koji su ...

Dinkić podneo ostavku

R.S.Evropa - 15.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku. U obrazloženju, Dinkić je rekao da je podneo ostavku jer želi da ubrza postupak svog izlaska iz vlade i da ne bi opterećivao rad ...

Dinkić prelazi u skupštinske klupe

Mondo - 15.02.2011

Lider G17 Plus Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku premijeru Mirku Cvetkoviću i namerava da od sada vodi poslaničku grupu G17 Plus u Narodnoj skupštini. Zamenica će mu biti dosadašnja šefica poslaničke grupe Suzana Grubješić.

Ustupci i uštipci

Danas - 15.02.2011

Iznenadno puče tikva. Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je Mirko Cvetković (koga mnogi još mešaju sa Mirkom Marjanovićem, a neki čak i sa onim predratnim Dragišom) pokrenuo postupak za smenu Mlađana „Večnog“ Dinkića.

Dinkić podneo ostavku

Novosti - 15.02.2011

"U cilju da ubrzam postupak i ne opterećujem rad Narodne skupštine, podnosim ostavku na mesto potpredsednika Vlade i ministra ekonomije", navedeno je u tekstu ostavke BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić ponudio ...

Ima li spasa za Vladu

R.S.Evropa - 15.02.2011

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić podneo je ostavku , potvrđeno je u njegovoj stranci G17 plus. Nekolio sati ranije, premijer Mirko Cvetković , parlamentu je i zvanično uputio zahtev za rezrešenje Dinkića, a o ...

Nikolić: Dinkićev pokušaj da sačuva stranku

S media - 15.02.2011

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da odluka lidera G17 plus Mladjana Dinkića da premijeru podnese ostavku predstavlja pokušaj Dinkića da sačuva stranku i da odlazak iz vlade predstavi kao sopstvenu odluku.

Dinkićeva sudbina u Tadićevim rukama!

S media - 15.02.2011

Dinkić je pretrpeo ozbiljan politički udarac, ali se ipak dobro snašao, ocenjuje za S media portal analitičar Đorđe Vukadinović. Po njegovom mišljenju, „modus operandi“ koji je odlazeći ministar ekonomije ponudio predsedniku i premijeru ...

Dejanović čeka premijera (VIDEO)

S media - 15.02.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je danas da će na dnevni red sednice parlamenta, koju zakazuje za ponedeljak 21. februar, staviti isključivo dokument koji joj dostavi premijer Mirko Cvetković.

Partiokratija protiv konkursa

Danas - 15.02.2011

Zoran Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra Niš, biće Borislav Kamenov. Ne znam kako će to formalno biti završeno, ali sačekajte i videćete.

Dinkić podneo ostavku, ide u poslaničku klupu

Danas - 15.02.2011

Beograd - Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić podneo je juče ostavku premijeru Mirku Cvetkoviću na funkcije potpredsednika vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja i o tome zvanično obavestio premijera Mirka Cvetkovića, koji je u ...

Todorović: Dinkić izbegava raspravu

S media - 15.02.2011

Predsednik G17 plus Mladjan Dinkić želi da izbegne raspravu u parlamentu i zato je ponudio ostavku premijeru na mesto potpredsednika vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja, smatra šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović.

Ilić: Vlada u krizi

S media - 15.02.2011

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je danas da Mladjan Dinkić podnošenjem ostavke na mesto ministara ekonomije i regionalnog razvoja želi da izbegne raspravu u parlamentu, pošto bi poslanici zahtev premijera Mirka Cvetkovića za njegovo ...

SPO uz koaliciju

S media - 15.02.2011

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović izjavio je večeras da će ta stranka, ukoliko se u Skupštini nadje predlog za razrešenje ministara Mladjana Dinkića, glasati u skladu sa koalicionim dogovorom koji ima sa Demokratskom ...

Tek je počelo

Danas - 15.02.2011

Slovenci su krivi za sve. Prvo su, krajem osamdesetih, počeli da „tresu“ rahmetli SFRJ i traže modernizaciju i demokratizaciju učmalog jednopartijskog sistema i zajedničke države.

Đelić: Tačka na svađe

Novosti - 15.02.2011

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić: Izbori u redovnom roku. Put ka EU nije ugrožen. Početkom marta promene u Vladi U NAREDNE dve nedelje finaliziraćemo dogovore oko rekonstrukcije, kako bi u prvim danima marta konačno bila stavljena tačka ...

Vlada sigurna do jeseni

Novosti - 15.02.2011

Posle žestokih potresa u vladajućoj koaliciji, partneri najavljuju primirje. Dinkić podneo ostavku premijeru i najavio da će ubuduće biti šef poslaničke grupe. Svi glasaju za smenu VLADA namerava da na klimavim točkovima gura bar do jeseni.

Cvetković: Vlada može ozbiljno da radi

S media - 15.02.2011

Dan posle pokretanja postupka za smenu potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića premijer Vlade Srbije Mirko Cvetković kaže da je mogao da bira da smeni Dinkića ili da Vlada funcioniše u ponižavajućim uslovima.

Dinkić: Strane investicije neće biti ugrožene

S media - 15.02.2011

G17 plus ne namerava da ruši postojeću Vladu i želi da ona izdrži ceo mandat, kaže lider G17 plus Mladjan Dinkić. -Koliko dugo će Vlada fukncionisati zavisi isključivo od DS jer je stav G17 plus da su bolji redovni izbori , ali je spremna ...

Rasprava samo o predlogu premijera

Danas - 15.02.2011

Beograd - U ovom trenutku nije izvesno da li će se parlament izjašnjavati o odlasku Mlađana Dinkića iz Vlade kao o smenjivanju ili kao o ostavci.

Nećemo rušiti vladu

Beta - 15.02.2011

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Predsednik G17 plus Mladjan Dinkić izjavio je da ta stranka ne namerava da ruši sadašnju vladu i da želi da ona izdrži ceo mandat. "Naša stranka će biti faktor stabilnosti države.

Cvetković: Besmisleno da ćutim na urušavanje autoriteta

Beta - 15.02.2011

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je povodom odluke o razrešenju potpredsednika vlade Mladjana Dinkića da mu je bilo besmisleno da ćuti na "dalje urušavanje autoriteta vlade" i "još gore" da ...

Do izvora tri putića

Blic - 14.02.2011

Aforističar je rekao: predizborna trka je počela – afera stiže aferu! Teške reči su izmenjene protekle nedelje između uvek mirnog premijera Mirka Cvetkovića i od nemira satkanog potpredsednika vlade Mlađana Dinkića.

Odluka o promenama u vladi ove nedelje

Blic - 14.02.2011

BEOGRAD - Premijer je više nego sposoban. U vreme ovakve krize drugačija ličnost bi bila i personalno i profesionalno loša - ocenjuje za “Blic” Slavica Đukić Dejanović povodom zahteva lidera G 17 plus Mlađana Dinkića za ostavku premijera ...

G17: Umesto premijera, odluke donose ljudi van Vlade

24online - 14.02.2011

Odluke Vlade donose ljudi van institucija koji nemaju nikakvu javnu ili političku odgovornost, tvrdi G17 plus... SVAĐE - G17 plus traži ozbiljne promene u Vladi, a ne promenu premijera.

IVICA DAČIĆ: čekam tadićev poziv

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Ništa što piše u novinama o SPS nije tačno! To u razgovoru za Kurir tvrdi zamenik premijera i lider SPS Ivica Dačić, odgovarajući na napise u medijima u kojima su za smenu predviđeni i ministri iz redova socijalista.

Potpredsednice DS, G17 i SPS: Razgovorom do rešenja

Blic - 14.02.2011

Potpredsednice Demokratske stranke, G17 plus i Socijalističke partije Srbije, Jelena Trivan, Suzana Grubješić i Dijana Vukomanović, složile su da članice vladajuće koalicije treba da sednu za sto i tako razreše sve eventualne nesuglasice.

DS je na potezu

DW - 14.02.2011

Sukobi u srpskoj vladi dobijaju novu dinamiku. Nakon čitavog niza sitnih nesporazuma, stranka G17 plus sada je zaoštrila situaciju zahtevom za smenom premijera Mirka Cvetkovića.

Vladom upravlja "veliki brat"

Blic - 14.02.2011

Lider Narodne partije Maja Gojković saglasna je sa ocenom predsednika G17 plus Mlađana Dinkića da su Vlada Srbije i premijer Mirko Cvetković izgubili autoritet.

Cvetković smenjuje Dinkića

RTS - 14.02.2011

Premijer Mirko Cvetković pokrenuo je postupak za razrešenje potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića. Konferencija za novinare još u toku.

Cvetković smenio Dinkića

Blic - 14.02.2011

Vlada Srbije razrešila je dužnosti Mlađana Dinkića, potpredsednika i ministra ekonomije i regionalnog razvoja. Postupak je pokrenuo predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

G17 plus: "Pljusnuti smo vešću o smeni Dinkića"

Blic - 14.02.2011

U stranci G17 plus za Blic online nezvanično kažu da su zatečeni odlukom Vlade Srbije da razreši ministra Mlađana Dinkića. - Pljusnuti smo ovom vešću, jer smo očekivali da će se ići na spuštanje lopte, o čemu smo dobili uveravanja u DS-u - ...

Reagovanja na potez premijera

RTS - 14.02.2011

Oprečne reakcije stranaka, analitičara i ekonomista povodom postupka za smenu Mlađana Dinkića. Predsednica parlamenta ne očekuje nove izbore, dok najjača opoziciona stranka SNS poručuje da je odluka premijera put ka vanrednim izborima.

Cvetković smenjuje Dinkića

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković pokrenuo je postupak za razrešenje potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića. Konferencija za novinare još u toku, javlja RTS.

Smena Dinkića za jedne iznenađenje, za druge uvod u izbore

Blic - 14.02.2011

Najkvalitetniji odgovor na trenutnu bezidejnost Vlade Srbije je raspisivanje i održavanje izbora, a ako predsednik Tadić ima neki plan treba da ga iznese, rečeno nam je u Liberalnodemokratskoj partiji nakon predloga premijera o smeni ...

Dačić: Podržaćemo smenu Dinkića

Blic - 14.02.2011

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će socijalisti u parlamentu podržati predlog koalicionog partnera Demokratske stranke za razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića.

Srbija na korak ka vanrednim izborima

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Odluku premijera Srbije Mirka Cvetkovića da pokrene postupak razrešenja potpredsednika vlade Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića većina političkih partija i političkih analitičara vidi kao korak ...

DAČIĆ: nova većina ili izbori

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da je pokretanje postupka za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića logična posledica sukoba koalicionih partnera, ali da ostaje pitanje da li će biti formirana nova ...

Dinkić odlazi, Vlada opstaje

RTS - 14.02.2011

Mlađan Dinkić prihvatio odluku premijera Mirka Cvetkovića da ga razreši dužnosti potpredsednika vlade. Predsedništvo G17 plus odlučilo da podrži jedinstvo i stabilnost Vlade Srbije, a na sledećm sastanku odlučiće ko će zameniti Dinkića.

Strani mediji: Smena Dinkića mogla bi da dovede do raspada vlade

Blic - 14.02.2011

BEOGRAD - Strani mediji preneli su danas vest iz Beograda da je premijer Srbije Mirko Cvetković pokrenuo postupak razrešenja potpredsednika Mlađana Dinkića, ali su za sada uzdržani u procenama kakve će to posledice imati po vladu.

Svi ministri osim Dinkića ostaju u Vladi Srbije

Blic - 14.02.2011

Mlađan Dinkić ostaje u stranačkim strukturama G17 plus, a svi ministri te stranke koji su ministri ostaju u Vladi Srbije. Ovo je odluka Predsedništva stranke G17 plus koje je u toku i samog Dinkića.

Dinkić: Ja odlazim, ministri iz G17 plus ostaju u Vladi

Blic - 14.02.2011

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da će ta stranka ostati u vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila. Ovo je odluka Predsedništva stranke G17 plus koje je u toku i samog Dinkića.

G17 plus ostaje u vladi, dinkić i kalanovićeva odlaze

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da će ta stranka ostati u vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila.

Dinkić: prihvatam odluku premijera

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Predsednik G17 plus i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je u ponedeljak veče u Beogradu da će ta stranka ostati u vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila.

Cvetković smenjuje Dinkića, G 17 ostaje u vladi

Politika - 14.02.2011

Premijer ne očekuje pad vlade.U naredne dve nedelje razgovori o rekonstrukciji kabineta, kada će biti ocenjen rad svih ministara. Pokrenut postupak razrešenja i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića Predsednik Vlade ...

Dinkić prihvata smenu, G17 ostaje u vladi

Politika - 14.02.2011

Ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović podnela ostavku Ministar ekonomije i predsednik Ujedinjenih regiona i G17 plus Mlađan Dinkić prihvatio je odluku o smeni, ali njegova stranka i dalje ostaje u vladi.

Analitičari: Izbori izvesniji od manjinske vlade

Politika - 14.02.2011

Ne znam koja bi od opozicionih stranaka mogla da podrži manjinsku vladu, a da politički preživi, kaže Đorđe Vulović, iz Cesida Odluka premijera Mirka Cvetkovića da predloži razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana ...

Đilas: Rekonstrukcija vlade do 1. marta

Blic - 14.02.2011

BEOGRAD - Rekonstrukcija Vlade Srbije treba da bude završena do 1. marta, izjavio je večeras potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas i naveo da će morati da se "promene principi" po kojima Vlada radi.

Cvetković: Dinkićev resor radio loše

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je pokretanje postupka za razrešenje dužnosti ministra ekonomije Mlađana Dinkića pravovremena odluka u najboljem interesu građana, jer je njegov resor imao loše rezultate.

Đilas: rekonstrukcija vlade do 1. marta

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Rekonstrukcija Vlade Srbije treba da bude završena do 1. marta, izjavio je u ponedeljak veče potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas i naveo da će morati da se "promene principi" po kojima Vlada radi.

Vlada bi opstala i bez G17?!

Press - 14.02.2011

I da je Dinkićeva stranka prešla u opoziciju, Vlada bi opstala jer je DS obezbedio većinu u parlamentu. Premijera bi podržali LDP i neki poslanici G17 i radikala! Srećna vremena...

Strani mediji o promenama

Press - 14.02.2011

Strani mediji preneli su juče vest o smeni potpredsednika Mlađana Dinkića, ali su zasad uzdržani u procenama kakve će to posledice imati po Vladu.

Dinkića zovu „rušitelj vlada" jer je srušio i Živkovića i Koštunicu

Press - 14.02.2011

Potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić po drugi put neće dočekati kraj svog mandata u Nemanjinoj 11, ali ovoga puta - ne po sopstvenom izboru. Dinkić je za potpredsednika Vlade, a ujedno i ministra ekonomije i regionalnog razvoja, izabran 7.

Premijer lupio šakom o sto: Dinkiću, dosta je!

Press - 14.02.2011

Premijer Mirko Cvetković pokrenuo postupak za smenu ministra ekonomije, naglasivši da Vlada mora da funkcioniše kao jedinstven tim, a ne kao „slobodna asocijacija važnih ili manje važnih ministara" Lupio šakom o sto...

Mlađa pristao da ode, G17 Plus ostaje u Vladi

Press - 14.02.2011

Predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić rekao je juče da prihvata odluku premijera Cvetkovića, koji je pokrenuo postupak njegovog razrešenja, i naglasio da G17 Plus ostaje u Vladi.

Kalanović: Moja ostavka je moralni čin, spremni kandidati za upraženjena mesta u Vladi

Blic - 14.02.2011

Moja ostavka na funkciju ministarke za Nacionalni investicioni plan (NIP) je moralna odluka. Nisam mogla da nastavim da sedim u vladi koja je na takav način smenila lidera moje stranke, sa kojim delim ideale i koji nije uradio ništa loše ...

Dinkić: Petrović vlada iz senke

ALO - 14.02.2011

Mlađan Dinkić poručio je juče da više ne želi da bude „talac pojedinih nesposobnih kadrova stranke Borisa Tadića, koji se kriju od očiju javnosti“, čime je direktno udario na potpredsednika DS-a Dušana Petrovića, saznaje „Alo!“ u vrhu ...

Rekonstrukcija Vlade uskoro?

S media - 14.02.2011

Tadić, Dačić i Dinkić ni ovog vikenda nisu razgovarali o rekonstrukciji Vlade. Lideri stranaka imaju dnevne kontakte, uskoro epilog razmirica, tvrdi Trivan. Okršaj DS i G17 plus i oko toga ko drži finansije.

Šta to hoće G17 ako neće smenu Cvetkovića?

Vesti Online - 14.02.2011

Ne rušimo Vladu Srbije, niti tražimo ostavku premijera Mirka Cvetkovića, izjavila je potpredsednica G17 Plus Suzana Grubješić, ali je napomenula da je u Vladu neophodno ubaciti "svežu krv", koja bi dovela do preokreta i suštinskih ...

G17 Plus ne traži promenu premijera

Glas javnosti - 14.02.2011

BEOGRAD - Stranka G17 plus danas je saopštila da ne traži promenu premijera, već ozbiljne promene u načinu funkcionisanju Vlade Srbije. "Mirko Cvetković je Tadićev kadar, o njegovom ukusu ne želimo da raspravljamo, jer Tadićeva stranka je ...

Potpredsednice DS, G17 i SPS: Razgovorom do rešenja

S media - 14.02.2011

Potpredsednice Demokratske stranke, G17 plus i Socijalističke partije Srbije, Jelena Trivan, Suzana Grubješić i Dijana Vukomanović, složile su da članice vladajuće koalicije treba da sednu za sto i tako razreše sve eventualne nesuglasice.

Premijer Cvetković pokrenuo postupak za smenu Mlađana Dikića

Prva Srpska TV - 14.02.2011

Premijer Mirko Cvetković pokrenuo je postupak za razrešenje potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića i državnog sekretara Slobodana Ilića Nema ...

Premijer pokrenuo postupak razrešenja Dinkića i Ilića

Beta - 14.02.2011

BEOGRAD, 14. februara 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković saopštio je u ponedeljak da je pokrenuo postupak za razrešenje sa dužnosti ministra ekonomije Mladjana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana ...

Cvetković smenio Dinkića

Mondo - 14.02.2011

Premijer Srbije pokrenuo je postupak za razrešenje ministra Mlađana Dinkića i državnog sekretara Slobodana Ilića. Premijer Srbije Mirko Cvetković saopštio je danas da je pokrenuo postupak za razrešenje sa dužnosti ministra ekonomije ...

Cvetković izbacuje Dinkića iz Vlade

Vesti Online - 14.02.2011

Premijer Mirko Cvetković pokrenuo je postupak za razrešenje potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Premijer pokrenuo postupak razrešenja Dinkića i Ilića

Danas - 14.02.2011

Beograd - Premijer Srbije Mirko Cvetković saopštio je danas da je pokrenuo postupak za razrešenje sa dužnosti ministra ekonomije Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Cvetković pokrenuo postupak za razrješenje Dinkića

R.S.Evropa - 14.02.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković je saopćio je danas da je pokrenuo postupak za razrješenje sa dužnosti ministra ekonomije Mladjana Dinkić a i državnog sekretara u Ministarstvu financija Slobodana Ilića.

Cvetković traži smenu Dinkića

Novosti - 14.02.2011

Premijer Srbije pokrenuo je postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, a sprema se i razrešenje državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je ...

Cvetković smenio Dinkića?

E-Novine - 14.02.2011

Navodni premijer Srbije Mirko Cvetković saopštio je senzacionalnu vest da je pokrenuo postupak za razrešenje sa dužnosti ministra ekonomije Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Tadić može bez Dinkića

S media - 14.02.2011

Čak i da dođe do smene ministra Mlađana Dinkića to ne znači da će biti vanrednih izbora, kaže za S media portal izvršni direktor CESID-a Marko Blagojević.

Palma: Vlada može da padne!

S media - 14.02.2011

Na današnjem sastanku u kabinetu predsednika Tadića, predsednici koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija obavešteni su da je mandatar Cvetković zatražio smenu Mlađana Dinkića i Slobodana Ilića.

Članovi koalicije: Koalicija će preživeti

EMG - 14.02.2011

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila da su u toku razgovori o stanju u Vladi i da epilog tih razgovora očekuje narednih dana. "Lideri stranaka imaju dnevne kontakte.

Ako opstane Vlada, neće biti posledica

S media - 14.02.2011

Ekonomista Boško Mijatović je danas ocenio da razrešenje ministra ekonomije Srbije Mladjana Dinkića ne bi negativno uticalo na ekonomiju zemlje i privlačenje investitora.

Cvetković smenjuje Dinkića! (VIDEO)

S media - 14.02.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković saopštio je danas da je pokrenuo postupak za razrešenje sa dužnosti ministra ekonomije Mladjana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Premijer Cvetković pokrenuo postupak za smenu Mlađana Dinkića

Prva Srpska TV - 14.02.2011

Premijer Mirko Cvetković pokrenuo je postupak za razrešenje potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića i državnog sekretara Slobodana Ilića "Obavestio sam jutros predsednika Borisa Tadića da Vlada nije u mogućnosti da funkcioniše i da treba da ...

G17: neprijatno smo iznenađeni

Prva Srpska TV - 14.02.2011

U stranci G17 plus za Blic online nezvanično kažu da su zatečeni odlukom Vlade Srbije da razreši ministra Mlađana Dinkića. G17 plus je zakazala hitnu sednicu Predsedništva stranke, na kojoj treba da zauzme stav i odredi dalje postupke.

Cvetković pokrenuo razrešenje Dinkića

Glas javnosti - 14.02.2011

BEOGRAD - Na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Vladi Srbije, predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković pokrenuo je postupak za razrešenje potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića i državnog sekretara u ...

Vuković: Sad smo bliži izborima

S media - 14.02.2011

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković u izjavi za S media portal ocenjuje da je odluka premijera Mirka Cvetković da pokrene postupak za razrešenje potpredsednika vlade Mlađana Dinkića zasnovana na stavu stranke ispred koje dolazi.

Savić: Smena Dinkića vodi u vanredne izbore

S media - 14.02.2011

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Ljubodrag Savić ne očekuje "ništa spektakularno" posle smene Mladajana Dinkića, ali ne isključuje mogućnosti prevremenih izbora, a to ne bi bilo dobro po srpsku ekonomiju.

PUPS: Ne očekujemo raspisivanje vanrednih izbora

S media - 14.02.2011

Šef poslaničke grupe PUPS Momo Čolaković izjavio je danas da ne očekuje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nakon što je predsednik vlade Mirko Cvetković podneo predlog za razresenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja ...

D S S: Smena Dinkića dokaz da vlada ne funkcioniše

S media - 14.02.2011

Odluka srpskog premijera da pokrene postupak za smenu potpredsednika vlade Mladjena Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića je najbolji dokaz da aktuelna vlada ne funkcioniše i da je to "početak njenog kraja", ...

Todorović: Tadić trebalo ranije da „otera“ Dinkića

S media - 14.02.2011

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović kaže za S media portal da je Boris Tadić trebalo i ranije da „otera“ ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

Strane agencije: Moguć raspad vladajuće koalicije

Beta - 14.02.2011

BEOGRAD, 14. februara 2011. (Beta-AFP/AP) - Najavom premijera Srbije Mirka Cvetkovića da pokreće postupak za razrešenje potpredsednika vlade i ministra ekonomije Mladjana Dinkića izašla je na videlo politička kriza unutar vladajuće ...

Strani mediji o smeni Dinkića

S media - 14.02.2011

Strani mediji preneli su danas vest iz Beograda da je premijer Srbije Mirko Cvetković pokrenuo postupak razrešenja potpredsednika Mladjana Dinkića, ali su za sada uzdržani u procenama kakve će to posledice imati po vladu.

Dejanović: Ne očekujem izbore

S media - 14.02.2011

Predsednica parlamenta Slavica Djukić Dejanović izjavila je danas da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore zbog pokretanja postupka za smenu potpredsednika vlade Mladjana Dinkića.

Opozicija složna: Smena Dinkića - put ka izborima

Vesti Online - 14.02.2011

Srpska opozicija brzo je reagovala na vest o pokretanju postupka za "izbacivanje" Mlađana Dinkića iz Vlade Srbije i, uz uobičajene stvari koje svaka opozicija govori svakoj vladi - da je nesposobna, bez ideja i da obmanjuje narod (što je u ...

Nikolić: Smena Dinkića put ka novim izborima (VIDEO)

S media - 14.02.2011

Predsednik SNS Tomislav Nikolić ocenio je danas da je odluka premijera Srbije da pokrene postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića "put za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora".

Prete li nam izbori zbog "pada" Dinkića?

Mondo - 14.02.2011

Na odluku premijera Srbije da pokrene postupak za smenu ministra Mlađana Dinkića reagovali su zvaničnici koalicionih stranaka ali i opozicija. I dok vladajuće stranke ne očekuju raspad Vlade, opozicija smatra da će biti vanrednih izbora.

Ko je smenio Dinkića

Danas - 14.02.2011

Zašto je premijer Cvetković juče u 13.40 zakazao vanrednu konferenciju za novinare za 14 časova? Ovo pitanje je prostrujalo beogradskim redakcijama, a spekulacije su se ređale jedna za drugom.

Svet o Srbiji: Moguć raspad vladajuće koalicije

Vesti Online - 14.02.2011

Najavom premijera Srbije Mirka Cvetkovića da pokreće postupak za razrešenje potpredsednika vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića izašla je na videlo politička kriza unutar vladajuće proevropske koalicije u Srbiji, ocenjuju strane ...

Dačić: Podržaćemo odluku DS-a

S media - 14.02.2011

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će socijalisti u parlamentu podržati predlog koalicionog partnera Demokratske stranke za razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mladjana Dinkića.

Prihvatam odluku premijera, G17 ostaje u vladi

Beta - 14.02.2011

BEOGRAD, 14. februara 2011. (Beta) - Predsednik G17 plus Mladjan Dinkić izjavio je u ponedeljak uveče da će ta stranka ostati u vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila.

Đilas: Rekonstrukcija vlade do 1. marta (VIDEO)

EMG - 14.02.2011

Rekonstrukcija Vlade Srbije treba da bude završena do 1. marta, izjavio je večeras potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas i naveo da će morati da se "promene principi" po kojima Vlada radi.

Cvetković otpustio Dinkića, Vlada preživela

R.S.Evropa - 14.02.2011

U toku jednog popodneva je izgledalo da je Srbija na ivici vanrednih izbora. Najpre je neočekivano, premijer Mirko Cvetković pokrenuo postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića , koji je i lider druge po veličini vladajuće ...

Dinkić prihvata odluku premijera

Mondo - 14.02.2011

Smenjeni potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić saopštio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da prihvata odluku premijera Mirka Cvetkovića o njegovom razrešenju .

Dinkić odlazi, Vlada opstaje! (VIDEO)

S media - 14.02.2011

Mandatar Mirko Cvetković nije me lično obavestio da će predložiti moju smenu, o tome sam saznao iz medija – rekao je na vanrednoj konferenciji za štampu ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Moguće i krivične prijave protiv ministra

Danas - 14.02.2011

Niš - Igor Novaković, član Glavnog odbora SPS i predsednik niške opštine Palilula, najavio je juče da će niški socijalisti pokrenuti sudski postupak protiv svih članova Vlade Srbije koji ne budu poštovali odluku Upravnog odbora Kliničkog ...

Rasimov vapaj iz Marićevića jaruge

Danas - 14.02.2011

Vojska raspustila parlament i suspendovala Ustav. Vrhovni vojni savet će da donosi zakone, a njegov predsednik predstavlja zemlju u inostranstvu...

U stanju haosa sve je moguće

Danas - 14.02.2011

Beograd - Čak i da dođe do smene ministra Mlađana Dinkića, to ne znači da će biti vanrednih izbora, izjavio je juče za elektronske medije izvršni direktor CESID-a Marko Blagojević, podsećajući da premijerova inicijativa o smeni ...

Dinkić: Prihvatam odluku premijera, G17 ostaje u Vladi

Vesti Online - 14.02.2011

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da će ta stranka ostati u Vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila. Dinkić je rekao da prihvata odluku premijera da izađe iz Vlade, ali da stoji iza svake reči koju ...

Cvetković smenjuje Dinkića, G17 ostaje u Vladi

Novosti - 14.02.2011

Premijer Srbije pokrenuo je postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića, a sprema se i razrešenje državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Od prozivke Ilića i Cvetkovića do udara na moćne ljude iz DS

Danas - 14.02.2011

Stranci G17 plus i njenom lideru bile su potrebne dve sedmice da, iziritirani ćutanjem DS i Mirka Cvetkovića, maksimalno zaoštre poruke - od zahteva u vezi s karijerom jednog državnog sekretara („postavljeno lice“, kako su ga zvali), do ...

DINKIĆ: Prihvatam odluku, ne rušimo vladu, žao mi je što se Tadiću nije dopala istina

Danas - 14.02.2011

Beograd - Mlađan Dinkić, na vanredno sazvanoj konferenciji za novinare G17 plus posle sednice stranačkog vrha, juče u kasnim popodnevnim satima, izjavio je da prihvata odluku da bude smenjen, kao i da partija na čijem je čelu ostaje u ...

Tadić i Dačić smenili Dinkića

Danas - 14.02.2011

Beograd - Premijer Srbije Mirko Cvetković pokrenuo je juče postupak za razrešenje potpredsednika vlade Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Praher

Danas - 14.02.2011

AUTORITET: Kod velikih stvari svi paze, na sitnicama se pokaže čovek. I autoritet. Da li, inače lucidni Mlađan Dinkić, srbijanska politička i sociološka krupnica, na ovaj detalj nije pazio kad je nasrnuo na državnog sekretara za finansije ...

Odluka G17 plus da ostane u vladi dobra

S media - 14.02.2011

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka G17 plus da ostane u vladi, bez obzira na personalne promene, dobra.

Dinkić zaslužio ostavku!

S media - 14.02.2011

Cvetković ima punu podršku DS i koaliciije. Potpredsednik Demoktratske stranke Dragan Djilas izjavio je da je Mladjan Dinkić sam kriv za ostavku, jer je njegovo ministarsvo loše radilo i da uvrede koje je izrekao ne mogu proći nekažnjeno.

Dinkić: Dosta sam ćutao!

S media - 14.02.2011

-Postoje brojne lažne optužbe na moj račun. Ja sam, zajedno sa kolegama iz partije, odlučio da više ne želim da ćutim, da ne želim da trpim napade, da ne želim da prihvatam odgovornost za nešto za šta nisam kriv - rekao je na vanrednoj ...

Reagovanja na smene u kabinetu

Novosti - 14.02.2011

Odluku premijera Cvetkovića o smeni Dinkića komentarišu Dačić, Nikolić, Čolaković, Petković, Ilić i Liberalno demomkratska partija Odluka premijera Mirka Cvetkovića da zatraži smenu potpredsednika Mlađana Dinkića izazvala je brojna ...

Đukić-Dejanović: Vlada nije pala

Novosti - 14.02.2011

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović o krizi vlasti: Mogući su i izbori. Potez premijera je logičan rasplet I pored vesti da je premijer pokrenuo zahtev za razrešenje Mlađana Dinkića, Vlada nije pala.

Ko je za Vladu bez Dinkića?

Prva Srpska TV - 14.02.2011

I da je Dinkićeva stranka prešla u opoziciju, Vlada bi opstala jer je DS obezbedio većinu u parlamentu. Premijera bi podržali LDP i neki poslanici G17 i radikala Demokrate su dogovorile da podršku vladajućoj koaliciji, u slučaju da G17 ...

G17 plus ostaje deo vladajuće koalicije

S media - 14.02.2011

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, koja je najavila ostavku na tu dužnost, izjavila je večeras da stranka G17 plus neće napustiti Vladu Srbije, da ne razmišljaju o izborima, jer se ta stranka zalaže za stabilnost ...

Rekonstrukcija Vlade ili nova “seča knezova”

S media - 14.02.2011

Srbija uoči obeležavanja „Dana državnosti“ preživljava novu „seču knezova“. Doduše, ovoga puta mač nisu podigli Turci već deo ovdašnje vladajuće garniture.

Vlada nije pala!

S media - 14.02.2011

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović o krizi vlasti: Mogući su i vanredni izbori. Potez premijera Cvetkovića je logičan rasplet. I pored vesti da je premijer pokrenuo zahtev za razrešenje Mlađana Dinkića, Vlada nije pala.