TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SPO prihvata učešće u manjinskoj vladi, Drašković optužuje DS za opstrukciju

B92 - 18.01.2004

Beograd -- Predsednik Srpskog pokreta obnove, stranke koja je u nedelju odlučila da podrži učešće koalicije SPO-Nova Srbija u manjinskoj vladi, Vuk Drašković, optužio je Demokratsku stranku za opstrukciju u formiranju nove Vlade Srbije.

G17 plus i dalje za većinsku, ali verovatno i za manjinsku vladu

B92 - 18.01.2004

Beograd -- Portparol G17 plus Ksenija Milivojević izjavila je u subotu da je Predsedništvo ove stranke prihvatilo ulazak u vladu. "Predsedništvo G17 plus i dalje smatra da je najbolje rešenje za Srbiju da novu vladu formiraju sve članice demokratskog bloka.

Zoran Živković drugi kandidat za predsednika Demokratske stranke

B92 - 18.01.2004

Beograd -- Zamenik predsednika Demokratske stranke Zoran Živković u nedelju je postao drugi kandidat za predsednika te stranke, rečeno je agenciji Beta u DS-u. Živkovića je za predsednika stranke kandidovalo 15 opštinskih odbora i više od 35 članova Glavnog odbora DS, sto je, prema rečima Betinog ...

Drašković: Žalostan tok sastanka

B92 - 17.01.2004

Beograd -- Predsednik SPO Vuk Drašković potvrdio je u subotu da je lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica u petak uveče na početku sastanka demokratskog bloka "podelio jedan papir" u kojem su bila pomenuta samo dva personalna rešenja za novu vladu i to "premijera i gospodina Labusa, ...

G17 plus za većinsku, ali podržava i manjinsku vladu

B92 - 17.01.2004

Beograd -- Pregovori stranaka demokratskog bloka o formiranju nove vlade Srbije ušli su u završnu fazu. Predsedništvo G17 plus i glavni odbor Nove Srbije prihvatili su učešće u novoj vladi, bez obzira da li će biti većinska ili manjinska.

I dalje neizvesno hoće li DS podržati predlog DSS-a

B92 - 17.01.2004

Beograd -- Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke neće biti održana u nedelju, kako je ranije najavljivano, saopštio je Centar za komunikacije te stranke. Zamenik predsednika Zoran Živković rekao je Radiju B92 da je sednica odložena, jer Demokratska stranka Srbije nije iznela program i sastav ...

Tadić čeka Labusa

Blic - 17.01.2004

Odluku o podršci manjinskoj vladi DS će doneti nakon razgovora sa predstavnicima stranaka demokratskog bloka. Ta odluka će zavisiti od programa, ciljeva i personalnih rešenja koja će biti ponuđena - rekao je juče potpredsednik DS Boris Tadić.

Tadić za sada jedini kandidat za predsednika DS

B92 - 17.01.2004

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić za sada je jedini zvanični kandidat za predsednika te stranke, rečeno je agenciji Beta u DS-u. Tadića je kandidovalo 35 opštinskih odbora. Po Poslovniku skupštine DS-a, da bi se neko kandidovao za predsednika partije potrebna mu je podrška ...

Ponovo bih radio isto

Blic - 16.01.2004

- Dobio sam puno poziva i jasne poruke iz stranke. Moj odgovor je jednostavan. Razmišljam o politici, a ne pozicijama. Ova situacija je suviše ozbiljna da bi neko mogao da pomisli da sam može da rešava probleme sa kojima se suočava.

“Vijesti” o kombinatorici za Vladu

B92 - 16.01.2004

Beograd -- Pozivajući se na izvor blizak učesnicima pregovora o novoj Vladi Srbije, podgoričke "Vijesti" pišu da je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica spreman na ustupke kako bi njegovi koalicioni partneri prihvatili predlog manjinske Vlade, uz podršku Demokratske stranke.

Tadić: Moguć novi krug konsultacija o formiranju vlade

B92 - 16.01.2004

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić najavio je u petak mogućnost održavanja novog kruga konsultacija partija demokratskog bloka o formiranju Vlade Srbije. Boris Tadić je rekao na konferenciji za novinare da se G17 plus još nije izjasnila o predlogu za formiranje manjinske ...

Razgovori parlamentarnih partija demokratskog bloka se nastavljaju

B92 - 16.01.2004

Beograd -- Pregovori demokratskog bloka stranaka o formiranju nove izvršne vlasti nisu privedeni kraju, ni nakon višečasovnog sastanka u sedištu Demokratske stranke Srbije u petak uveče. Predstavnik domaćina, Vojislav Koštunica, nakon više od tri sata konsultacija sa predstavnicima lista DS-a, G17 ...

Jovanović očekuje jačanje DS

B92 - 16.01.2004

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Čedomir Jovanović izjavio je da posle stranačke izborne skupštine, zakazane za 21. februar, očekuje jačanje DS, i pored priča o sukobima u njoj. "Naši protivnici bi želeli da se stranka pocepa, ali posle skupštine može biti samo jača.

Živković traži izvinjenje od DSS

B92 - 16.01.2004

Beograd -- Konsultacije predstavnika Demokratske stranke Srbije, G17 plus, Demokratske stranke i koalicije Srpski pokret obnove-Nova Srbija o formiranju Vlade Srbije nastavljaju se u petak uveče u Beogradu. Domaćin će biti DSS, a sastanak će biti zatvoren za javnost.

G17 plus: O ponudi DSS posle programa Vlade

B92 - 15.01.2004

Beograd -- G17 plus će se o ponudi Demokratske stranke Srbije za formiranje manjinske Vlade koju bi podržala Demokratska stranka izjasniti kada vidi program buduće Vlade, izjavila je portparol G17 plus Ksenija Milivojević. "Očekujemo da će na zajedničkom sastanku partija demokratskog bloka DSS ...

Konstitutivna sednica parlamenta 27. januara

B92 - 15.01.2004

Beograd -- Nakon više neuspešnih sastanaka oko toga kakva će biti nova vlada i ko će biti njeni članovi, predstavnici političkih grupacija uspeli su na dvadesetominutnom sastanku da se dogovore oko prve sednice parlamenta. Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće održana 27.

Samo sa G17 plus, SPO i NS

Blic - 15.01.2004

Glavni odbor Demokratske stranke podržao je juče kasno po podne predlog lidera te stranke Vojislava Koštunice da se formira manjinska vlada sa G17 plus i koalicijom SPO-NS, uz podršku DS. Ukoliko do te koalicije ne dođe, prema Koštuničinim rečima, uslediće novi izbori.

Ilić: Ako neće DS, mogu i radikali

B92 - 15.01.2004

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da bi mogla biti prihvaćena i podrška Srpske radikalne stranke manjinskoj Vladi ako Demokratska stranka ne pristane da je podrži. "Može i to biti prihvaćeno ako bude postignut dogovor o završetku određenih poslova u kratkom roku.

Konsultacije stranaka u petak u DSS-u

B92 - 15.01.2004

Beograd -- Konsultacije stranaka demokratskog bloka biće nastavljene u petak u prostorijama Demokratske stranke Srbije, saopšteno je iz te stranke. Na konsultacijama će, uz DSS, učestvovati i predstavnici G17 plus, koalicije Srpski pokret obnove i Nove Srbije i Demokratske stranke.

Ristić predlaže Živkovića za predsednika DS

B92 - 14.01.2004

Niš -- Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu i republički poslanik Boško Ristić izjavio je da će na narednoj sednici Glavnog odbora te stranke "predložiti da za predsednika DS bude kandidovan zameniik predsednika DS-a Zoran Živković".

SPO i NS će prihvatiti ponudu DSS-a

B92 - 14.01.2004

Beograd -- Lider SPO-a Vuk Drašković kaže da uvažava stav DSS-a i da će se o toj ponudi u nedelju izjasniti glavni odbori SPO-a i Nove Srbije. “Izaćićemo sa predlogom glavnim dborima da SPO i NS uđu u novu Vladu Srbije. Mi smo za to da dogovor u paketu bude postignut o svemu, tako da posle ...

Koštunica spreman za mandatara

B92 - 14.01.2004

Beograd -- Glavni odbor Demokratske stranke Srbije predložio je formiranje manjinsku vlade u kojoj bi pored te stranke bile i G17 Plus i Koalicija Srpski pokret obnove-Nova Srbija, a koju bi Demokratska stranka podržala u Skupštini Srbiji.

U četvrtak drugi krug razgovora stranaka demokratskog bloka

B92 - 13.01.2004

Beograd -- U sedištu Demokratske stranke Srbije u četvrtak, 15. januara, trebalo bi da počne drugi krug međustranačkih razgovora stranaka demokratskog bloka o mogućnostima za formiranje nove republičke vlade. Posle prvog zajedničkog sastanka u subotu, 10.

Tadić: Otvorene sve opcije za formiranje vlade Srbije

B92 - 13.01.2004

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u utorak uveče da su i dalje otvorene sve opcije za formiranje nove vlade Srbije. Tadić je za BK Televiziju kazao da je moguće da vladu formiraju stranke demokratskog bloka, bilo većinsku bilo manjinsku, ali i da vladu formiraju ...

Drašković: Za vladu bez preciziranja trajanja mandata

B92 - 13.01.2004

Beograd -- Predsednik Srpskog pokreta obnove izjavio je u ponedeljak uveče da je stav te stranke i Nove Srbije da je potrebno formirati novu vladu Srbije bez preciziranja njenog trajanja jer, kako je rekao, trajanje mandata "nije u prvom planu".

Manjinska vlada DSS uz podršku radikala?

B92 - 13.01.2004

Beograd -- Jaka struja u vrhu Demokratske stranke Srbije protivi se ulasku u vladu sa Demokratskom strankom, a Vojslav Koštunica istovremeno trpi pritiske spolja, oko "zabrane ulaska u vladu sa radikalima", pišu Novosti od utorka.

Vlada na godinu dana

Blic - 13.01.2004

Manjinska vlada koju bi činili DSS, G17 plus i SPO-NS, a koju bi podržala DS, postala je izvesnija posle stava Demokratske stranke Srbije da ona kao najbolje rešenje za formiranje buduće izvršne vlasti vidi manjinsku vladu sa mandatom ograničenim na godinu dana.

Borba za primat

Blic - 13.01.2004

Borba za mesto prvog čoveka Demokratske stranke okupirala je pažnju njenih potpredsednika Zorana Živkovića, Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića, ostavljajući državne interese daleko za sobom. Naime, na sednici GO na kojoj je trebalo da bude donesena odluka o stavu ove stranke prema formiranju nove ...

Predsedništvo G17 plus o novoj Vladi Srbije

B92 - 12.01.2004

Beograd -- Predsedništvo stranke G17 plus održalo je sastanak u ponedeljak povodom pregovora oko formiranja nove vlade. Predsedništvo je u potpunosti podržalo pregovaračku poziciju delegacije G17 plus i ovlastilo je da u istom smeru nastavi pregovore, stoji u saopštenju G17 plus.

Maršićanin: DSS za oročenu manjinsku Vladu

B92 - 12.01.2004

Beograd -- Ni dve nedelje nakon parlamentarnih izbora ne nazire se rešenje za buduću vladu, bar ne ono koje bi zadovoljilo političke grupacije koje su zainteresovane za učešće u izvršnoj vlasti. Demokratska stranka Srbije smatra da je najbolje rešenje formiranje manjinske vlade čiji bi mandat bio ...

Poslaničke liste predali SPO-NS i SPS

B92 - 12.01.2004

Beograd -- Srpski pokret obnove - Nova Srbija i Socijalistička partija Srbije predali su u ponedeljak Republičkoj izbornoj komisiji spisak poslanika za novi saziv parlamenta. Na listi SPO-NS nalazi se 22 poslanika od kojih je devet iz Nove Srbije.

Velimir Ilić: Predložiću SPO-u podršku manjinskoj vladi DSS-a

B92 - 12.01.2004

Beograd -- Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je u ponedeljak da će organima te stranke i koalicionom partneru Srpskom pokretu obnove predložiti podršku manjinskoj vladi Demokratske stranke Srbije. "Mi smo spremni da se dogovorimo, i verujem da će SPO i NS biti, kao i uvek, veoma ...