TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

OGNJANOVIC: NEPOUZDANO SVEDOCENJE ESDAUNA

B92 - 16.03.2002

Beograd - Hag -- Pravni zastupnik Slobodana Milosevica Dragoslav Ognjanovic izjavio je u subotu FoNetu, nakon saslusanja svedoka Pedija Esdauna da je svedoka ogranicavao sudija i da Milosevic nije mogao da mu postavi sva pitanja koje je nameravao.

NASTAVLJENO SUDJENJE MILOSEVICU

B92 - 15.03.2002

Hag -- Britanski politicar Pedi Esdaun je u petak izjavio da je septembra 1998. upozorio Slobodana Milosevica da prekine vojne akcije protiv albanskih civila na Kosovu, da moze biti optuzen za ratne zlocine i da ce medjunarodna zajednica intervenisati ukoliko ne prestanu akcije na Kosovu.

ESDAUN: TUDJMAN MI NA MENIJU NACRTAO MAPU PODELE BOSNE

B92 - 14.03.2002

Hag -- Na sudjenju Slobodanu Milosevicu u Haskom tribunalu u cetvrtak se kao svedok pojavio britanski politicar Pedi Esdaun. On je prvi zapadni politicar koji svedoci u ovom procesu. Kako javlja specijalni izvestac Radija B92 iz Haga, Srdjan Predojevic, Esdaun je svedok ne samo za kosovsku, vec i ...

OGNJENOVIC: ESDAUN SVEDOCI U PETAK

B92 - 13.03.2002

Hag -- Britanski politicar, buduci predstavnik medjunarodne zajednice u BiH Pedi Esdaun, koji je najavljen kao svedok optuzbe u procesu protiv Sobodana Milosevica u Hagu, vidjen je usredu u Tribunalu. Tuzilac je ranije najavio da ce Esdaun svedociti tokom ove nedelje.