TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Solanin apel za izbore

B92 - 02.10.2004

Brisel -- Havijer Solana zatražio je od predsednika i premijera Srbije da pozovu kosovske Srbe da izađu na predstojeće izbore. Visoki predstavnik EU, u pismu upućenom Tadiću i Koštunici, navodi da je od UNMIK-a, Kfora i vlade u Prištini dobio uveravanja da je zaštita manjina ključna briga na Kosovu.

Solana pozvao kosovske Srbe na izbore

B92 - 29.09.2004

Priština -- Havijer Solana kaže da bi u interesu Srba bilo da učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu. Posle mnogobrojnih poziva UNMIK da još jednom razmisle o učešću na izborima na Kosovu, i predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost je, boraveći u utorak u ...

Solana: Spor rešiti dijalogom

B92 - 28.09.2004

Ljubljana -- Predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost zatražio je od Slovenije i Hrvatske da granični spor reše dijalogom. "Voleli bismo da sve potencijalne napetosti rešite na evropski način, a to je dijalog, razgovor, pokušaj da se nađu rešenja.

Solana na Kosovu

B92 - 28.09.2004

Priština -- Predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana u utorak je stigao na Kosovo. Havijer Solana istakao je da bi u interesu Srba bilo da učestvuju na predstojećim parlamentranim izborima na Kosovu. "Svaki drugi izbor nije rešenje koje očekuje međunarodna zajednica", rekao ...

Solana: Dayton Agreement must not be changed

Blic - 28.09.2004

High EU representative for foreign policy and security Javier Solana said in Brussels that 'democratic standards in Kosovo have to be implemented', He also said that 'failing by Serbs to participate in October elections would be a mistake'.

Solana: Standardi se moraju sprovesti

B92 - 27.09.2004

Brisel -- Havijer Solana izjavio je da se demokratski standardi na Kosovu moraju sprovesti. Visok predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost ocenio je da bi "bila greeška" ako kosovski Srbi ne bi izašli na predstojeće izbore.