TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pola Srbije na nikotinu

Blic - 14.01.2005

Polovina punoletnih stanovnika Srbije su strastveni pušači, a 30 odsto njih popušilo je prvu cigaretu pre desete godine. Posle Rusa, Srbi su na drugom mestu po broju moždanih i srčanih udara, a jedan od najvećih razloga za to su cigarete.

Italija: Bez pušenja na javnim mestima

B92 - 10.01.2005

Rim -- U Italiji je u ponedeljak stupila na snagu zabrana pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima. Zabrana uključuje barove, restorane i kancelarije. Odluci su se protivili ne samo pušači, već i vlasnici restorana i kafića, koji su, pod pretnjom visokih novčanih kazni, obavezni da spreče ...

Zabrana pušenja u Italiji

B92 - 10.01.2005

Rim, Beograd -- U Italiji je od danas zabranjeno pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima, uključujući barove, restorane i kancelarije. Uprkos rigoroznom zakonu, koji predviđa visoke novčane kazne, uživaoci nikotina najavljuju kontranapad.

Pušači uzvraćaju udarac

Blic - 10.01.2005

Vlasnici barova i restorana u Italiji odbijaju da sprovedu zabranu pušenja koja sutra stupa na snagu u toj zemlji, u kojoj se, kako primećuje agencija Rojters, kršenje pravila često smatra ljudskim pravom. Italijanski pušači su već krenuli u kontranapad.