TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Hamas "čuva" primirje i naoružava se

E-Novine - 25.11.2012

Policija palestinskog pokreta Hamas rasporedila je policijace duže granice između pojasa Gaze i Izraela sa ciljem sprečavanja narušavanja primirja, kojim je priveden kraju osmodnevni sukob sa Izraelom u kojem je poginilo više od 160 ...

Sandej tajms: Sateliti dokazuju da Iran naoružava Hamas

Kurir - 25.11.2012

U tovaru su navodno dalekometne rakete tipa "fadžr-5", isti model koji je ispaljen na Tel Aviv i Jerusalim tokom najnovije, osmodnevne izraelske vojne operacije "Stub odbrane" TEL AVIV - Izraelski špijunski sateliti primetili su kako se na ...

Netanjahu: Primirje neće dugo trajati

Novosti - 25.11.2012

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu nagovestio da malo veruje u trajnost prekida vatre sa Hamasom. Piloti i rezervisti mogu da se pripremaju za novu kampanju Izraelski premijer Benjamin Netanijahu nagovestio je u nedelju da malo veruje ...

Islamski sveštenik: Greh je kršiti prekid vatre

Blic - 25.11.2012

Glavni islamski šveštenik u pojasu Gaze nazvao je grehom kršenje nedavno postignutog prekida vatre između Izraela i palestinskog Hamasa. Fatva, verski ukaz, koji je objavio Sulejman al Daja kasno sinoć daje verski legitimitet primirju i ...

Netanijahu ne veruje u primirje

B92 - 25.11.2012

Tel Aviv -- Izraelski premijer Benjamin Netanijahu nagovestio je da malo veruje u trajnost prekida vatre sa Hamasom. Netanijahu je rekao pilotima koji su učestvovali u vojnoj operaciji "Stub odbrane" da mogu da se pripremaju za novu ...

Ambasador Izraela za S media: Srbi najbolje razumeju našu patnju!

S media - 25.11.2012

Ambasador Izraela za S media: Srbi najbolje razumeju našu patnju! -Srbija i Izrael ne dele samo sličnu prošlost, već i zajedničke vrednosti – poručuje u intervjuu za S media portal Jozef Levi, ambasador Izraela u Srbiji.

Kršenje primirija sa Izrelom je greh

Nadlanu - 25.11.2012

GAZA SITI, 25. novembra 2012. (Beta-AP) - Glavni islamski sveštenik u Gazi proglasio je kršenje prekida vatre izmedju vladajuće palestinske milicije Hamasa i Izraela za greh.

"Sandej tajms": Sateliti pokazuju da Iran brzo naoružava Hamas

24online - 25.11.2012

Izraelski špijunski sateliti primetili su kako se na iranski brod tovare rakete, za koje se veruje da su namenjene pojasu Gaze, prenose izraelski mediji pisanje "Sandej tajmsa".

Iranske rakete za Tel Aviv i Jerusalim

Press - 25.11.2012

Opasno- Izraelci tvrde da su njihovi špijunski sateliti primetili kako se na iranski brod tovare rakete, za koje se veruje da su namenjene pojasu Gaze.

Palestina: Izrael krši primirje

B92 - 24.11.2012

Tel Aviv, Njujork -- Palestina tvrdi da je situacija u pojasu Gaze ekstremno osetljiva i da se zbog izraelskog kršenja prekida vatre rizikuje podrivanje zatišja koje se tek obnovilo U pismu Savetu bezbednosti UN palestinski posmatrač Rijad ...

Iran čestitao Hamasu na "pobedi"

B92 - 24.11.2012

Teheran -- Iranski predsednik Mahmud Ahmedinedžad je u telefonskom razgovoru čestitao premijeru Ismailu Hanijeu iz Hamasa na "velikoj pobedi" nad Izraelom.

Hamas: Ne odričemo se oružja

B92 - 24.11.2012

Gaza -- Palestinski pokret Hamas neće prestati da se naoružava jer, kako kažu, jedino snažan arsenal oružja, a ne pregovori mogu izvući ustupke od Izraela.

Šta otkriva primirje između Izraelaca i Palestinaca

Novosti - 24.11.2012

Malo ko vidi naznake rešenja sukoba u višedecenijskoj težnji Palestinaca za sopstvenom državom. Rastući potencijal uvođenja Sjedinjenih Država , Rusije, EU i Kine u globalni sukob PRIMIRJE u jednom od najdužih i najeksplozivnijih sukoba u ...

Hamas: Policajci duž granice Gaze

B92 - 24.11.2012

Gaza -- Policija palestinskog pokreta Hamas rasporedila je policijace duže granice između pojasa Gaze i Izraela da bi se sprečilo narušavanje primirja.

Lider Hamasa: Nema šanse da se odreknemo oružja

Blic - 24.11.2012

Palestinski pokret Hamas neće prestati da se naoružava pošto jedino snažan arsenal oružja, a ne pregovori može izvući ustupke od Izraela, izjavio je danas drugi čovek tog ekstremističkog pokreta Musa Abu Marzuk.

Njujork tajms: Sukob u Gazi - priprema Izraela za Iran

Blic - 24.11.2012

Sukob u Gazi možda deluje kao uobičajeni periodični izraelsko-palestinski obračun, ali je imao i strateški značaj - vežba za mogući oružani sukob Izraela s Iranom, piše danas Njujork tajms pozivajući se na zvaničnike SAD i Izraela.

Palestinci se žalili UN da Izrael krši primirje

Blic - 24.11.2012

Palestinci ocenjuju da je situacija u pojasu Gaze "ekstremno osetljiva" i da se zbog izraelskog kršenja prekida vatre i drugih nelegalnih akcija rizikuje podrivanje zatišja koje se tek obnovilo.

PALESTINA OPTUŽUJE: Stanje u Gazi napeto, Izrael ugrožava primirje!

Telegraf - 24.11.2012

"Izraelske snage u petak ubile jednog mladića, pogodivši ga metkom u glavu i ranili najmanje još 19 civila u graničnom području", kaže palestinski posmatrač Rijad Mansur tvrdi da je situacija u pojasu ekstremno osetljiva i da se zbog ...

Deca u Gazi primirje slavila s pištoljima!

Kurir - 24.11.2012

Mali Palestinci s oružjem u rukama proslavili prekid vatre s Izraelom nakon što je u osmodnevnom ratu poginulo više od 140 ljudi GAZA - Mali revolveraši.

Posle osam dana sukoba u Gazi, učenici ponovo u školama

Nadlanu - 24.11.2012

GAZA, 24. novembra 2012. (Beta-AP) - U Gazi se desetine hiljada dece vraćaju u školske klupe nakon osmodnevnih borbi izmedju Izraelaca i pripadnika palestinske radikalne grupe Hamas koja kontroliše pojas Gaze.

Hamas rasporedio policajce duž granice

Nadlanu - 24.11.2012

GAZA, 24. novembra 2012. (Beta-AFP/AP) - Policija palestinskog pokreta Hamas rasporedila je policijace duže granice izmedju pojasa Gaze i Izraela da bi se sprečilo narušavanje primirja, saznaje agencija Frans pres.

Lider Hamasa: Ne odričemo se oružja

Nadlanu - 24.11.2012

KAIRO, 24. novembra 2012. (Beta-AP) - Palestinski pokret Hamas neće prestati da se naoružava pošto jedino snažan arsenal oružja, a ne pregovori može izvući ustupke od Izraela, izjavio je u subotu drugi čovek tog ekstremističkog pokreta ...

Touval: Izraelsko nepriznavanje Kosova je pogrešno

R.S.Evropa - 24.11.2012

Valona Tela Izrael se, po pitanju Kosova, nalazi sa Rusijom, Kinom i Iranom u grupi zemalja koje se protive priznavanju nezavisnosti što je apsurdna pozicija koja počiva na povlačenju paralele između Kosova i Palestinske teritorije, kaže u ...

Izrael i Palestina: Stare bitke, novi Bliski istok

R.S.Evropa - 24.11.2012

The Economist (Prevela: Ena Stevanović ) Hoće li ikada biti mira između Arapa i Jevreja na Bliskom istoku? Još jedno krvoproliće je samo pokazatelj da se su sve nade uzaludne.

Posle osam dana sukoba, učenici u Gazi danas ponovo u školi

24online - 24.11.2012

U Gazi se destine hiljada dece vraćaju u školske klupe nakon osmodnevnih borbi između Izraelaca i pripadnika palestinske radikalne grupe Hamas koja kontroliše pojas Gaze.

Hamas rasporedio policajce duž granice

Press - 24.11.2012

Policija palestinskog pokreta Hamas rasporedila je policijace duže granice između pojasa Gaze i Izraela da bi se sprečilo narušavanje primirja, saznaje agencija Frans pres.

Iranski predsednik čestitao Hamasu na "pobedi"

Press - 24.11.2012

Iranski predsednik Mahmud Ahmedinežad je u telefonskom razgovoru čestitao premijeru Ismailu Hanijeu iz Hamasa na "velikoj pobedi" nad Izraelom, saopštile su danas obe strane Hanije se zauzvrat "zahvalio Iranu za podršku", nekoliko dana ...

Hapšenja i ubistva u Gazi

Mondo - 23.11.2012

Izrael uhapsio nekoliko osumnjčenih za napad na autobus u Tel Avivu. Palestinac ubijen u pojasu Gaze. Izrael je uhapsio jednog izraelskog Arapina i nekoliko Palestinaca na Zapadnoj obali zbog sumnji da su učestvovali u bombaškom napadu ...

Kina podržava Palestinu

B92 - 23.11.2012

Peking -- Kina podržava Palestince u njihovom sukobu sa Izraelom, kao i za njihovu inicijativu da unaprede status u UN, rekao je palestinski izaslanik Basam el Salihi.

Izraelcima žao zbog primirja

B92 - 23.11.2012

Jerusalim -- Skoro polovina Izraelaca smatra da je njihova vlada trebalo da nastavi vojnu ofanzivu protiv Palestinaca u pojasu Gaze, dok je trećina za kopnenu invaziju.

Spoljnopolitički uspeh Egipta

DW - 23.11.2012

U Egiptu postignuti sporazum o primirju kojim će se okončati jednonedeljni oružani sukob Izraela i Palestinaca iz pojasa Gaze – tema je velikog broja komentara u nemačkoj štampi.

Gaza: Ubijen Palestinac

B92 - 23.11.2012

Gaza -- Izraelski vojnici ubili su blizu granice u pojasu Gaze jednog Palestinca što je prvo ubistvo otkako je stupilo na snagu primirje između Hamasa i Izraela.

Izrael: Uhapšeni Arapin i Palestinci zbog napada na autobus

Blic - 23.11.2012

TEL AVIV - Izrael je uhapsio jednog izraelskog Arapina i nekoliko Palestinaca na Zapadnoj obali zbog sumnji da su učestvovali u bombaškom napadu koji je pre dva dana izveden na jedan autobus u Tel Avivu, javio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Njujork tajms: Sukob u Gazi proba za Iran!

ALO - 23.11.2012

Sukob u Gazi možda deluje kao uobičajeni periodični izraelsko-palestinski obračun, ali je imao i strateški značaj - vežba za mogući oružani sukob Izraela s Iranom, piše danas Njujork tajms pozivajući se na zvaničnike SAD i Izraela.

RS protiv prijema Palestine u UN

Danas - 23.11.2012

Sarajevo - Predsedništvo Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sednici, iako to nije bilo predviđeno, na zahtev člana Predsedništva Bakira Izetbegovića, raspravljalo o rezoluciji o prijemu Palestine u Ujedinjene nacije.

Tanka većina Izraelaca podržava mir sa Hamasom

Danas - 23.11.2012

London, Jerusalim - Izraelska vojska smeštena kod granice sa pojasom Gaze ubila je juče jednog Palestinca i ranila deset, preneo je Bi-Bi-Si navode palestinskih zvaničnika.

Evakuacija Palestinaca iz Gaze

B92 - 23.11.2012

Tel Aviv, Gaza -- Pripadnici Hamasa evakuisali su Palestince iz pogranične zone u pojasu Gaze, nakon što je jedan mladić poginuo, a još nekoliko ih je ranjeno. To se desilo dva dana nakon uspostavaljanja prekida vatre.

Šetnja podrške Palestini u Sarajevu

Blic - 23.11.2012

U Sarajevu je danas održana mirna protestna šetnja u znak podrške narodu Palestine. Više stotina građana Sarajeva i BiH, uglavnom mladih, okupilo se na protestu ispred Begove džamije, a potom su krenuli u šetnju do Spomenika ubijenoj deci ...

Njujork tajms: Gaza najava za Iran

B92 - 23.11.2012

Njujork, Beograd -- Iako sukob u Gazi možda deluje kao uobičajeni izraelsko-palestinski obračun, ima i strateški značaj - vežba za mogući sukob Izraela i Irana, piše Njujork tajms. Američki list se poziva na zvaničnike SAD i Izraela.

KRVAVI MANEVAR: Izrael i Iran u Gazi vežbali za rat

Kurir - 23.11.2012

Prema izraelskim i američkim zvaničnicima, Izraelu preti trostruka pretnja u sukobu s Iranom: projektili kratkog dometa kakvi su korišćeni u poslednjem sukobu, rakete srednjeg dometa koje bi ispaljivao Hezbolah iz Libana i rakete dugog ...

Palestinski izaslanik: Kina podržava Palestince

Blic - 23.11.2012

PEKING - Kina podržava Palestince u njihovom sukobu sa Izraelom, kao i za njihovu inicijativu da unaprede status u Ujedinjenim nacijama, rekao je palestinski izaslanik Basam el Salihi, koji je u poseti Pekingu.

Izraelci protiv primirja s Palestincima

Nadlanu - 23.11.2012

JERUSALIM, 23. novembra 2012. (Beta-AP) - Skoro polovina gradjana Izraela smatra da je trebalo nastaviti vojnu ofanzivu protiv Palestinaca u pojasu Gaze, utvrdilo je istraživanje javnog mnjenja instituta Magar Mohot.

Palestinac ubijen na granici sa Izraelom

Nadlanu - 23.11.2012

LONDON, 23. novembra 2012. (Beta) - Izraelska vojska smeštena kod granice sa pojasom Gaze ubila je u petak jednog Palestinca i ranila 10, preneo je britanski javni servis Bi-Bi-Si navode palestinskih zvaničnika.

Njujork Tajms: Sukob u Gazi probni balon za Iran!

Nadlanu - 23.11.2012

"Iran, naravno, najviše brine premijera (Izraela) Benjamina Netanjahua i predsednika (SAD Baraka) Obamu. Iako se ne slažu oko taktike, obojica su jasno stavili do znanja da je malo vremena, verovatno mereno mesecima, da se reši problem ...

Sarajevo: Skup podrške civilima u Gazi

R.S.Evropa - 23.11.2012

Nekoliko stotina građana Sarajeva mirnom protestnom šetnjom od Baščaršje do spomenika ubijenoj djeci Sarajeva pokazalo je solidarnost sa stradalim civilima u Gazi.

Njujork tajms: Sukob u Gazi proba za Iran

Press - 23.11.2012

Sukob u Gazi možda deluje kao uobičajeni periodični izraelsko-palestinski obračun, ali je imao i strateški značaj - vežba za mogući oružani sukob Izraela s Iranom, piše danas Njujork tajms (The New York Times) pozivajući se na zvaničnike ...

Ubijen jedan Palestinac blizu granice u Gazi

Press - 23.11.2012

Izraelski vojnici ubili su danas blizu granice u pojasu Gaze jednog Palestinca, saopštili su palestinski zvaničnici, što je prvo ubistvo otkako je u sredu uveče stupilo na snagu primirje između Hamasa i Izraela.

Hamasovci čuvaju primirje

Press - 23.11.2012

Pripadnici Hamasa evakuisali su danas Palestince iz pogranične zone u pojasu Gaze, nakon što je jedan mladić poginuo, a još nekoliko ih je ranjeno u izraelskoj vatri preko granice, dva dana nakon uspostavaljanja prekida vatre Prethodno su ...

Polovina Izraelaca protiv primirja, trećina za invaziju

Press - 23.11.2012

Skoro polovina Izraelaca smatra da je njihova vlada trebalo da nastavi vojnu ofanzivu protiv Palestinaca u pojasu Gaze, dok trećina misli da je trebalo sprovesti kopnenu invaziju, pokazuju danas objavljeni rezultati jedne ankete.

''Najbolji haker na svetu'' se sveti Anonimusima zbog napada na izraelske veb sajtove

Informacija - 23.11.2012

Haker koji se predstavlja nadimkom Hannibal, koji se proslavio objavljivanjem podataka milion arapskih korisnika Facebook-a ranije ove godine, tvrdi da je došao u posed podataka milion američkih internet korisnika i da je te podatke ...

“Kina podržava Palestince“

Vesti Online - 23.11.2012

Kina podržava Palestince u njihovom sukobu sa Izraelom, kao i za njihovu inicijativu da unaprede status u Ujedinjenim nacijama, rekao je palestinski izaslanik Basam el Salihi, koji je u poseti Pekingu.

Izrael i Hamas poštuju prekid vatre

Blic - 22.11.2012

Prekid vatre izmedju Izraela i islamističkog Hamas, koji vlada pojasom Gaze, na snazi je od sinoć u 21 sat i za sada ga, izuzev raketa ispaljenih iz Gaze na koje nije bilo izraelskog odgovora, obe strane poštuju.

Protest Palestinaca na Trgu republike! (FOTO)

Telegraf - 22.11.2012

Palestinski demonstranti protestovali su na Trgu Republike zbog rata u Gazi. Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa stupio je na snagu u 21 sat po lokalnom vremenu Palestinski demostranti protestvovali su zbog rata u Gazi na ...

Palestinci se zahvalili Srbiji

ALO - 22.11.2012

Nekoliko stotina Palestinaca koji žive u Srbiji danas su održali protest na Trgu republike u Beogradu. Njima su se pridružili i Beograđani, pa su zajedno poslali poruku da je krajnje vreme da se "okonča najveća i najtrajnija tragedija u ...

Vođa Hamasa prihvata granice Palestine iz 1967.

Blic - 22.11.2012

Lider Hamasa Kaled Mašal, koji živi u izgnanstvu, izneo je stav o palestinskoj državnosti koji je skoro isti kao pozicija palestinskog predsednika Mahmuda Abasa iz rivalskog Fataha. "Prihvatam palestinsku državu u skladu s granicama 1967.

U Beogradu održan skup Palestinaca

Blic - 22.11.2012

Kako bi svojim ugroženim sunarodnicima pokazali da u teškom trenutku misle na njih, Palestinska zajednica u Srbiji održala je danas skup podrške na beogradskom Trgu Republike.

Na Trgu Republike održan skup podrške Palestincima

Blic - 22.11.2012

Kako bi svoju ugroženim sugrađanim pokazali da u teškom trenutku misle na njih, palestinska zajednica u našoj zemlji održala je danas skup podrške na Trgu Republike.

Izrael ne isključuje nove akcije

Danas - 22.11.2012

Gaza - Prekid vatre između Hamasa i Izraela trebalo bi da omogući povratak normalnom životu budući da su se dve strane obavezale da će se uzdržati od nasilja u kojem je stradao 161 Palestinac i petoro Izraelaca.

Klintonova gradi savez sa Egiptom

Danas - 22.11.2012

Barak Obama od preksinoć može da odahne. U proteklih desetak dana - tek što je počeo da hvata zalet u svom drugom predsedničkom poluvremenu - a sa Bliskog istoka počela su da ga zatrpavaju nova i sve alarmantnija upozorenja o ozbiljnijim ...

Žongliranje Egipta

Danas - 22.11.2012

O prekidu vatre moralo se pregovarati i pre nego što su eskalirali sukobi između Izraela i Hamasa. Svako primirje biće verovatno privremeno i neizbežno će ga potkopati snage zahvaljujući kojima i opstaje izraelski oružani konflikt sa ...

Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa

ALO - 22.11.2012

Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze stupio je na snagu u 21 sat po lokalnom vremenu (20 po srednjeevropskom).

Prekid vatre u Gazi se poštuje, Izrael ipak upozorava

Blic - 22.11.2012

U pojasu Gaze danas se poštuje sporazum o prekidu vatre između Izraelaca i palestinskog Hamasa, ali je ministar odbrane Izraela Ehud Barak ipak upozorio da će njegova zemlja nastaviti s napadima u slučaju da Palestinci prekrše dogovor.

Prekid vatre u Gazi se poštuje, Izrael ipak upozorava

Prva Srpska TV - 22.11.2012

U pojasu Gaze danas se poštuje sporazum o prekidu vatre između Izraelaca i palestinskog Hamasa, ali je ministar odbrane Izraela Ehud Barak ipak upozorio da će njegova zemlja nastaviti s napadima u slučaju da Palestinci prekrše dogovor.

Gaza: Primirje se poštuje

B92 - 22.11.2012

Tel Aviv -- Kako javljaju agewncija, prekid vatre između Izraela i Hamas, koji je na snazi od sinoć u 21 sat, za sada se poštuje. Na osnovu sporazuuma Izrael je pristao da okonča sva neprijateljstva i ciljana ubistva, dok su se palestinske ...

Hamas prihvata granice Palestine iz 1967.

Mondo - 22.11.2012

Lider Hamasa Kaled Mašal, koji živi u izgnanstvu, izneo je stav o palestinskoj državnosti koji je skoro isti kao pozicija palestinskog predsednika Mahmuda Abasa iz rivalskog Fataha. "Prihvatam palestinsku državu u skladu s granicama1967.

Lider Hamasa najavio otvaranje granica Gaze

Blic - 22.11.2012

Vođa Hamasa Kaled Mašal izjavio je da dogovor o prekidu vatre sa Izraelom podrazumeva pristanak da se otvore svi granični prelazi sa pojasom Gaze, uključujući one prema Egiptu.

Izrael i Hamas prihvatili sporazum o primirju

E-Novine - 22.11.2012

Egiptu je u sredu uveče postignut sporazum o primirju kojim će se okončati jednonedeljni oružani sukob Izraela i Palestinaca iz pojasa Gaze, objavio je u Kairu egipatski ministar spoljnih poslova Mohamed Kamil Amr Amr je, na zajedničkoj ...

Izrael i Hamas dogovorili primirje

DW - 22.11.2012

Izrael i Hamas postigli su dogovor o prekidu vatre. Noć je protekla mirno, ali se postavlja pitanje koliko je zapravo sve to na duge staze? Primirje postignuto između Izraela i radikalnog palestinskog pokreta Hamas tokom noći su ...

Gaza: Primirje nakon krvave nedelje

B92 - 22.11.2012

Tel Aviv, Gaza -- Primirje između Izraela i Hamasa stupilo na snagu. Izrael upozorava da će nastaviti s napadima ako Palestinci prekrše dogovor. Hamas otvara sve granice s Gazom.

Prekid vatre se poštuje: Izrael najavljuje nove napade ako Palestinci prekrše dogovor

S media - 22.11.2012

Prekid vatre se poštuje: Izrael najavljuje nove napade ako Palestinci prekrše dogovor Sinoć postignuto primirje se poštuje, ali Izrael upozorava Palestince.

Josef Levi: Poštovanje dogovora o primirju biće pravi test za Hamas

Blic - 22.11.2012

Izgleda smo blizu postizanja dogovora o primirju, i ukoliko je to tako, veoma samo zadovoljni, jer ćemo zasigurno sačuvati mnoge živote. Naš cilj nije bio da okupiramo Gazu, koju smo napustili pre sedam godina, inemamo nameru da se tamo ...

Bibiju sada treba Obama

Politika - 22.11.2012

Izraelski premijer se u američkoj izbornoj trci „kladio na pogrešnog konja” i sada je podložniji pritisku iz Bele kuće Od našeg stalnog dopisnika Vašington – U delikatnim odnosima SAD i Izraela u kojima se na temeljima čvrstog savezništva ...

Poštuje se prekid vatre u pojasu Gaze

Beta - 22.11.2012

Tweet GAZA, 22. novembra 2012. (Beta-AFP) - U pojasu Gaze se u četvrtak poštuje sporazum o prekidu vatre izmedju Izraelaca i palestinskog Hamasa, ali je ministar odbrane Izraela Ehud Barak ipak upozorio da će njegova zemlja nastaviti sa ...

Višak straha, manjak nade

Politika - 22.11.2012

Izraelski napad na Gazu više podseća na pokušaj da se iscrtaju neke nove bliskoistočne linije posle „arapskog proleća” nego na prostu odmazdu za raketne napade Hamasa.

Bombaški napad Hamasa na autobus u Tel Avivu, 17 ranjenih

24online - 22.11.2012

Sedamnaest ljudi je ranjeno juče u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu. Izraelska policija je saopštila da se radi o terorističkom napadu, a Hamas je preuzeo odgovornost za napad.

Gaza: Prekid vatre stupio na snagu

24online - 22.11.2012

Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze stupio je na snagu u 21 sat po lokalnom vremenu (20 po srednjeevropskom).

Primirje se poštuje, Hamas otvara prelaze

R.S.Evropa - 22.11.2012

Palestinski pokret Hamas i Izrael sklopili su sporazum o prekidu vatre u Gazi, koji je stupio na snagu u sredu u 21 čas po lokalnom vremenu. Egipatski ministar spoljnih poslova Kamel Amr objavio je primirje na zajedničkoj konferenciji za ...

Izrael i Hamas poštuju primirje

RTS - 22.11.2012

Primirje koje je na snazi od sinoć za sada poštuju obe strane. Na rekete ispaljene iz Gaze neposredno posle proglašenja primirja nije bilo odgovora Izraela.

Netanijahu: Izrael će delovati u slučaju kršenja primirja

Press - 22.11.2012

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je Izrael spreman da deluje ako Hamas prekrši prekid vatre kome je posredovao Egipat. "Ciljevi operacije su ostvareni.

Vođa Hamasa prihvata granice Palestine iz 1967.

Press - 22.11.2012

Lider Hamasa Kaled Mašal, koji živi u izgnanstvu, izneo je stav o palestinskoj državnosti koji je skoro isti kao pozicija palestinskog predsednika Mahmuda Abasa iz rivalskog Fataha "Prihvatam palestinsku državu u skladu s granicama 1967.

Prekid vatre se poštuje, Izrael ipak upozorava

Press - 22.11.2012

U pojasu Gaze se danas poštuje sporazum o prekidu vatre između Izraelaca i palestinskog Hamasa, ali je ministar odbrane Izraela Ehud Barak ipak upozoario da će njegova zemlja nastaviti s napadima u slučaju da Palestinci prekrše dogovor.

Izrael i Hamas poštuju prekid vatre

Press - 22.11.2012

TEL AVIV, GAZA - Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa, obe strane za sada poštuju. Izraelski radio je javio da su neke rakete ispaljene iz Gaze neposredno posle uspostavljanja prekida vatre, ali izraelskog odgovora nije bilo, ...

Izraelci i Hamas postigli primirje?

Kurir - 21.11.2012

Izraelska vojska juče ujutru privremeno je odložila kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze iako su Palestinci ispalili oko 60 raketa na Jerusalim i druge jevrejske gradove KAIRO - Tračak nade.

Gaza: Pogođen AFP, ubijeni novinari

B92 - 21.11.2012

Gaza -- Tri palestinska novinara ubijena su u gradu Gazi, u napadu Izraela na istoimenu oblast, a pogođena je i zgrada u kojoj se nalaze prostorije agencije Frans pres.

VP: SAD traže prekid sukoba u Gazi

B92 - 21.11.2012

Vašington -- Dolazak Hilari Klinton u mirovnu misiju na Bliski istok predstavlja jasan signal Izraelu da zaustavi vojnu akciju protiv militanata u Gazi, piše Vašington post.

Izrael odustao od ofanzive!

ALO - 21.11.2012

Izraelske vlasti odlučile su da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze kako bi dale priliku diplomatskim naporima za postizanje primirja s palestinskim pokretom Hamas.

Na izraelskim položajima

DW - 21.11.2012

Uprkos diplomatskim naporima oružani sukob između Izraela i Hamasa i dalje traje. Militantni Palestinci ispaljuju rakete na izraelske gradove. Otprilike svaki treću raketu presrešće izraelski sistem „Gvozdena kupola“.

Gaza: Nastavak nasilja umesto primirja

Novosti - 21.11.2012

Žestoki udari izraelske vojske na pojas Gaze su u velikoj meri su raspršili očekivanja da će najavljeni prekid vatre biti brzo postignut. Hilari Klinton u regionu pokušava da postigne dogovor Pojas Gaze bio je prošle noći meta žestokih ...

Tel Aviv: Eksplozija u autobusu

B92 - 21.11.2012

Tel Aviv -- Najmanje 10 ljudi povređeno u eksploziji u autobusu u Tel Avivu, u blizini zgrade Generalštaba izraelske vojske. Zvaničnici: U pitanju je teroristički akt.

Nasilje u Izraelu se ne smiruje

Prva Srpska TV - 21.11.2012

Najamnje deset ljudi je ranjeno u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja između Izraela i Hamasa.

Eksplozija u autobusu u Tel Avivu, deset ranjenih

Blic - 21.11.2012

Najamnje deset ljudi je ranjeno u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja između Izraela i Hamasa.

Bomba raznela gradski autobus u Tel Avivu

Kurir - 21.11.2012

Ranjeno desetoro, ne zna se da li ima poginulih JERUSALIM - Najmanje 10 osoba ranjeno je danas u eksploziji autobusa u Tel Avivu, u blizini glavnog štaba vojske, saopštile su izraelske spasilačke službe.

Izrael diže PDV da pokrije troškove ofanzive u Gazi

Kurir - 21.11.2012

Cena vojnog dela ofanzive veća od 510 miliona dolara, dok šteta koju su nanele stotine palestinskih raketa ispaljenih iz pojasa Gaze iznosi 255 miliona dolara TEL AVIV - Dosadašnji troškovi izraelske ofanzive na pojas Gaze su 767 miliona ...

Abas: Važno je postići primirje

B92 - 21.11.2012

Ramala/Berlin/Teheran -- Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio da je on vođa svih Palestinaca i da svi Palestinci zajedno koordiniraju napore za postizanje primirja. "Ja sam lider svih Palestinaca.

AUTOBUS-BOMBA: Eksplozija u Tel Avivu, povređena najmanje 21 osoba (VIDEO)

Telegraf - 21.11.2012

Očevici kažu da su videli osobu kako, neposredno pre eksplozije, prilazi autobusu i postavlja bombu. Al Arabija navodi da je jedan od terorista žena.

Teheran: Šaljemo pomoć Hamasu

B92 - 21.11.2012

Teheran -- Iran pruža finansijsku i vojnu pomoć palestinskoj organizaciji Hamas u pojasu Gaze, potvrdio je danas predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani.

Ništa od primirja, nasilje u Izraelu još žešće

Prva Srpska TV - 21.11.2012

Eksplozija bombe podmetnute danas u autobusu u srcu Tel Aviva, u kojoj je ranjeno najmanje 17 ljudi, zadala je veliki udarac pojačanim diplomatskim naporima da se uspostavi prekid vatre između Izraela i Hamasa.

Izrael pristao na primirje

B92 - 21.11.2012

Kairo/Tel Aviv -- Izrael je pristao na primirje u pojasu Gaze, ali neće ukinuti blokadu te paletinske teritorije, rekli su izraelski izvori Rojtersu. Primirje počinje u 21 sat.

Dogovoreno primirje u Gazi

Blic - 21.11.2012

Izrael i Hamas, koji vlada pojasom Gaze, dogovorili su se da okončaju osmodnevne sukobe u kojima je poginulo skoro 160 ljudi, objavio je večeras u Kairu šef egipatske diplomatije Kamel Amr.

PRIMIRJE IZRAELA I PALESTINE: Hilari Klinton objavila prekid vatre u Gazi!

Telegraf - 21.11.2012

Večeras u 21 sat po lokalnom vremenu stupio je na snagu prekid borbenih dejstava u pojasu Gaze, a njegovom objavljivanju prisustvovala je američka državna sekretarka u Kairu Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada ...

Eksplozija u Tel Avivu provocira invaziju

Danas - 21.11.2012

Jerusalim - Najmanje desetoro ljudi ranjeno je juče u eksploziji autobusa u Tel Avivu u blizini glavnog štaba vojske, saopštile su izraelske spasilačke službe. Hamas je preuzeo odgovornost za napad.

Prekid vatre u Gazi

Mondo - 21.11.2012

Izrael i Hamas dogovorili su se da okončaju osmodnevne sukobe u kojima je poginulo bezmalo 160 ljudi u pojasu Gaze. Ovo je objavio večeras u Kairu šef egipatske diplomatije Kamel Amr na zajedničkoj konferenciji za novinare sa američkom ...

Izrael i Hamas dogovorili primirje!

S media - 21.11.2012

Izrael i Hamas dogovorili primirje! Izrael je pristao na primirje u pojasu Gaze, ali neće ukinuti blokadu te paletinske teritorije, saopštili su izraelski izvori Rojtersu, ali nisu obelodanili detalje.

Izrael i Hamas dogovorili primirje: Prekid vatre stupio na snagu

S media - 21.11.2012

Izrael i Hamas dogovorili primirje: Prekid vatre stupio na snagu Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze stupio je na snagu. Za osam dana nasilja poginulo je najmanje 157 ljudi.

Savet bezbednosti neće raspravljati o ratu u Gazi

Kurir - 21.11.2012

Savet bezbednosti se nije oglasio od prošle nedelje kada je Izrael počeo ofanzivu na palestinski pokret Hamas u pojasu Gaze, kao odgovor na stalne raketne napade Hamasa na Izrael.

Gaza: Pogođen AFP, ubijeni novinari (FOTO)

S media - 21.11.2012

Gaza: Pogođen AFP, ubijeni novinari (FOTO) Tri palestinska novinara ubijena su u gradu Gazi. Izrael je potvrdio da su novinari bili meta napada, tvrdeći da su bili povezani sa ekstremistima.

Ubijeni novinari u Gazi, pogođena zgrada AFP

Mondo - 21.11.2012

Tri palestinska novinara ubijena su sinoć u gradu Gazi, u napadima Izraela na istoimenu oblast, a pogođena je i zgrada u kojoj se nalaze prostorije agencije Frans pres, javio je AP.Još nema dogovora o prekidu vatre.

Hamas razneo autobus u Tel Avivu, 17 ranjenih

Mondo - 21.11.2012

Sedamnaest ljudi je ranjeno u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja između Izraela i Hamasa. S druge strane Izraelci ubili tri palestinska novinara.

Hamas preuzeo odgovornost za eksploziju autobusa, broj ranjenih 17

Blic - 21.11.2012

Tel Aviv - Sedamnaest ljudi je ranjeno u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja izmedju Izraela i Hamasa, koji je kasnije preuzeo odgovnost za napad.

Abas: Ja sam vođa svih Palestinaca

E-Novine - 21.11.2012

Palestinski predsednik Mahmud Abas ustvrdio je u sredu da je on vođa svih Palestinaca i da svi Palestinci zajedno koordiniraju napore za postizanje primirja između Izraela i Hamasa, koji je na vlasti u pojasu Gaze "Ja sam lider svih ...

Na desetine ranjenih u eksploziji u Tel Avivu

E-Novine - 21.11.2012

U eksploziji autobusa, koja se u podnevnim satim desila u centru Tel Aviva, povređeno je više od 20 osoba. Odgovornost za napad je preuzela palestinska ekstremistička organizacija Hamas Izraelska policija je odmah saopštila da se radi o ...

Eksplozija u autobusu u Tel Avivu, 17 ranjenih! (VIDEO)

S media - 21.11.2012

Eksplozija u autobusu u Tel Avivu, 17 ranjenih! (VIDEO) Najmanje 17 ljudi je ranjeno u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja između Izraela i Hamasa.

Izrael pristao na primirje u Gazi

Blic - 21.11.2012

Izrael je pristao na primirje u pojasu Gaze, ali neće ukinuti blokadu te paletinske teritorije, saopštili su izraelski izvori Rojtersu, ali nisu obelodanili detalje.

Izrael pristao na primirje u Gazi!

ALO - 21.11.2012

Izrael je pristao na primirje u pojasu Gaze, ali neće ukinuti blokadu te paletinske teritorije, saopštili su izraelski izvori Rojtersu, ali nisu obelodanili detalje.

Izrael pristao na primirje, ali ne ukida blokadu

Kurir - 21.11.2012

Jedan palestinski zvaničnik blizak pregovorima u Kairu kaže da je postignut dogovor o prekidu vatre kako bi se okončalo nasilje koje traje osam dana, u kome je poginulo bezmalo 150 Palestinaca i troje Izraelaca KAIRO - Izrael je pristao na ...

Izrael i Hamas dogovorili primirje

Prva Srpska TV - 21.11.2012

Izrael i Hamas, koji vlada pojasom Gaze, dogovorili su se da okončaju osmodnevne sukobe u kojima je poginulo skoro 160 ljudi, objavio je večeras u Kairu šef egipatske diplomatije Kamel Amr.

Izrael pristao na primirje u Gazi

Novosti - 21.11.2012

Izrael je pristao na primirje u pojasu Gaze, ali neće ukinuti blokadu te paletinske teritorije. Prekid vatre biće objavljen u Kairu, a objaviće ga američka državna sekretarka Hilari Klinton KAIRO, TEL AVIV - Izrael je pristao na primirje u ...

Izrael pristao na primirje u Gazi, prekid vatre stupio na snagu

Novosti - 21.11.2012

Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze stupio je na snagu u 21 sat po lokalnom vremenu TEL AVIV/GAZA - Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze stupio je na snagu u 21 ...

Krhko primirje između Izraelaca i Palestinaca

E-Novine - 21.11.2012

Nada da će primirje u Gazi između Izraelaca i Palestinaca stupiti na snagu i dalje tinja, šest dana od izbijanja sukoba u kojima je život izgubilo više od 120 ljudi Teške borbe su se nastavile preko noći uprkos intenzivnim diplomatskim ...

Nema mira u pojasu Gaze

Mondo - 21.11.2012

Iako je objavljen prekid vatre kome je posredovao Egipat, izgleda da ni Izrael, niti Palestinci neće održati reč. Prekid vatre je trebalo da stupi na snagu u ponoć po lokalnom, odnosno u 23 sata po našem vremenu.

Izrael demantuje: Nema primirja!

Nadlanu - 21.11.2012

Zvaničnik palestinskog Hamasa Izat al Rišk izjavio je večeras da su napori Egipta da posreduje prekidu vatre s Izraelom u zastoju jer izraelska vlada još nije odgovorila na predloge, nagovestivši da primirja još neće biti.

Deset ranjeno u eksploziji autobusa u Tel Avivu

Nadlanu - 21.11.2012

JERUSALIM, 21. novembra 2012. (Beta-AP) - Najmanje 10 osoba ranjeno je u sredu u eksploziji autobusa u Tel Avivu, u blizni glavnog štaba vojske, saopštile su izraelske spasilačke službe. Nije navedeno da li u eksploziji ima poginulih.

Abas: Ja sam vodja svih Palestinaca

Nadlanu - 21.11.2012

RAMALA, 21. novembra 2012. (Beta-AFP) - Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je u sredu da je on vodja svih Palestinaca i da svi Palestinci zajedno koordiniraju napore za postizanje primirja izmedju Izraela i Hamasa, koji je na vlasti ...

Izrael pristao na primirje u Gazi

Nadlanu - 21.11.2012

Jedan palestinski zvaničnik blizak pregovorima u Kairu rekao je Rojtersu da je postignut dogovor o prekidu vatre kako bi se okončalo nasilje koje traje osam dana, u kome je poginulo bezmalo 150 Palestinaca i troje Izraelaca.

Bombaški napad u Tel Avivu, intenzivirani pregovori o primirju

R.S.Evropa - 21.11.2012

Dok se, osmi dan zaredom, nastavljaju napadi na Gazu, intenzivirana su nastojanja da se osigura prekid vatre između Izraela i Hamasa. U međuvremenu, u glavnom gradu Izraela, Tel Avivu, u eksploziji autobusa povrijeđeno je 16 ljudi, ...

Povratak glavnog šerifa

Politika - 21.11.2012

Slanjem Hilari Klinton u žarište bliskoistočne krize, Barak Obama nastoji da sačuva kakav-takav američki uticaj u regionu Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Pokušaj Baraka Obame da odabirom Azije za svoju prvu posleizbornu posetu ...

Postignut dogovor o primirju

RTS - 21.11.2012

Izrel i Hamas postigli dogovor o primirju, koji bi trebalo da stupi na snagu u 20 časova po srednjeevropskom vremenu. Serija vazdušnih udara na Gazu posle eksplozije autobusa u Tel Avivu u kojoj je povređena najmanje 21 osoba.

Eksplodirao autobus u Tel Avivu

RTS - 21.11.2012

Najmanje deset ljudi poginulo u snažnoj eksploziji bombe postavljene na autobus javnog prevoza u Tel Avivu. U snažnoj eksploziji koja je raznela autobus javnog prevoza u Tel Avivu poginulo najmanje deset ljudi.

SAD za trajno rešenje krize

Beta - 21.11.2012

Tweet JERUSALIM, 20. novembra 2012. (Beta-AP) - Američka državna sekretarka Hilari Klinton rekla je u utorak uveče povodom izraelske ofanzive na pojas Gaze da se SAD zalažu za "trajno rešenje" koje će promovisati stabilnost u tom regionu.

Ubijena tri novinara u Gazi, pogođena zgrada AFP-a

24online - 21.11.2012

Tri palestinska novinara ubijena su sinoć u gradu Gazi, u napadima Izraela na istoimenu oblast, a pogođena je i zgrada u kojoj se nalaze prostorije agencije Frans pres, javio je AP.

Izrael i Hamas daju šansu miru

RTS - 21.11.2012

Posle sedmodnevnog sukoba u Pojasu Gaze, Izrael i Hamas postigli u Egiptu sporazum o primirju, koji je stupio na snagu u 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izrael i Hamas dogovorili primirje od 21 sat

Politika - 21.11.2012

KAIRO, TEL AVIV – Izrael i Hamas, koji vlada pojasom Gaze, dogovorili su se da okončaju osmodnevne sukobe u kojima je poginulo skoro 160 ljudi, objavio je večeras u Kairu šef egipatske diplomatije Kamel Amr.

Zahuktala diplomatija oko Gaze

Politika - 21.11.2012

Prema izveštajima agencija Jerusalim, Gaza – Američka državna sekretarka Hilari Klinton založila se juče za primirje u sukobu u Gazi iako su Izrael i Hamas i dalje udaljeni oko ključnih odredaba prekida vatre, pa izraelski napadi i dalje ...

Izrael pristao na primirje u Gazi

24online - 21.11.2012

Izrael je pristao na primirje u pojasu Gaze, ali neće ukinuti blokadu te paletinske teritorije, saopštili su izraelski izvori Rojtersu, ali nisu obelodanili detalje.

Obama pozdravio prekid vatre između Izraela i Hamasa

24online - 21.11.2012

Predsednik SAD Barak Obama pozdravio je večerašnje postizanje sporazuma o prekidu vatre između izraelske vojske i palestinskih ekstremista iz Gaze, saopšteno je iz Bele kuće.

Hamas i Izrael sklopili sporazum o prekidu vatre

R.S.Evropa - 21.11.2012

Palestinski pokret Hamas i Izrael sklopili su sporazum o prekidu vatre u Gazi, koji je stupio na snagu u 21:00 sat po lokalnom vremenu, odnosno 20.00 po srednjoevropskom, saopštili su u srijedu uveče zvaničnici u Kairu.

Dogovoreno primirje u Gazi

R.S.Evropa - 21.11.2012

Egipatski i palestinski zvaničnici izjavili su u srijedu uveče da su Palestinci i Izrael postigli dogovor o primirju u Pojasu Gaze i da će ono uskoro biti proglašeno.

Hamas razneo autobus u Tel Avivu

Vesti Online - 21.11.2012

Najmanje 21 osoba je povređena u eksploziji u autobusu u Tel Avivu, u blizini zgrade Generalštaba izraelske vojske. Hamas preuzeo odgovornost. Za sada je saopšteno da je jedna osoba teško povređena, dve su sa "značajnijim povredama", dok ...

Postignut sporazum Izraela i Hamasa o primirju

Novi Magazin - 21.11.2012

U Egiptu je večeras postignut sporazum o primirju kojim će se okončati jednonedeljni oružani sukob Izraela i Palestinaca iz pojasa Gaze, objavio je u Kairu egipatski ministar spoljnih poslova Mohamed Kamil Amr.

Prekid vatre stupio na snagu

Press - 21.11.2012

Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze stupio je na snagu u 21 sat po lokalnom vremenu (20 po srednjeevropskom).

Izrael: Jedino kopnena ofanziva pobeđuje Hamas

Novi Magazin - 21.11.2012

Izraelski ministar civilne odbrane Avi Dihter izjavio je da je kopnena ofanziva jedini način da se pobedi Hamas u pojasu Gaze. "Možete pobediti teror samo sa kopnenim snagama", rekao je sinoć Dihter u Aškelonu, koji je česta meta ...

Eksplozija u autobusu u Tel Avivu - više od 20 ranjenih

Press - 21.11.2012

Najmanje 21 osoba je ranjena u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja između Izraela i Hamasa. Izraelska policija je odmah saopštila da se radi o terorističkom napadu.

Izraelski ministar: Jedino kopnena ofanziva pobeđuje Hamas

Press - 21.11.2012

Izraelski ministar civilne odbrane Avi Dihter izjavio je da je kopnena ofanziva jedini način da se pobedi Hamas u pojasu Gaze. "Možete pobediti teror samo sa kopnenim snagama", rekao je sinoć Dihter u Aškelonu, koji je česta meta ...

Izrael i Hamas daju šansu miru

Vesti Online - 21.11.2012

Posle sedmodnevnog sukoba u Pojasu Gaze, Izrael i Hamas postigli u Egiptu sporazum o primirju, koji je stupio na snagu u 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izrael i Hamas dogovorili primirje od 21 sat

Press - 21.11.2012

Izrael i Hamas, koji vlada pojasom Gaze, dogovorili su se da okončaju osmodnevne sukobe u kojima je poginulo skoro 160 ljudi, objavio je večeras u Kairu šef egipatske diplomatije Kamel Amr Prekid vatre će stupiti na snagu u 21 sat po ...

Eksplozija u autobusu u Tel Avivu - više od 20 ranjenih (VIDEO)

Press - 21.11.2012

Najmanje 21 osoba je ranjena u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja između Izraela i Hamasa. Izraelska policija je odmah saopštila da se radi o terorističkom napadu.

Poginuo prvi izraelski vojnik, u Gazi ubijena tri novinara

Vesti Online - 21.11.2012

Jedan izraelski vojnik ubijen je u utorak popodne u raketnom napadu na južni Izrael, saopštila je danas vojska jevrejske države, dok su zvaničnici iz Gaze naveli da su u izraelskim vazdušnim napadima na tu teritoriju ubijena tri medijska ...

Hamas: Pripremimo se za kopneni rat

B92 - 20.11.2012

Gaza -- Lider militantnog krila Hamasa pozvao je "sve ratnike da se pripreme za kopneni rat sa Izraelom", dok se čeka ishod pregovora o obustavi vatre.

Zastoj u pregovorima Izraela i Gaze o primirju

Blic - 20.11.2012

Izrael je ponudio Gazi primirje koje će važiti 15 godina, saznaje danas agencija Anadolija, dok Hamas traži da Izrael ukine embargo i prestane sa napadima na Gazu.

Hakeri pokušali uništenje informaciong sistema Gvozdene kupole

Kurir - 20.11.2012

Od početka operacije „ Stub odbrane“ zabeleženo 44 miliona pokušaja hakovanja vladinih sajtova, a najmanje 3000 imejlova Izraelaca hakovano, kao i njihovi fejsbuk nalozi TEL AVIV – Anonimusi zajedno sa hakerima iz Malezije, Velike ...

Izrael privremeno odložio kopnenu ofanzivu

Prva Srpska TV - 20.11.2012

Izraelski ministri danas su odlučili da privremeno odlože kopnenu ofanzivu na pojas Gaze, dok traju pregovori o primirju u Kairu. Nema ...

Vođa vojnog krila Hamasa: Ratnici, pripremite se na kopnenu ofanzivu! (FOTO)

S media - 20.11.2012

Vođa vojnog krila Hamasa: Ratnici, pripremite se na kopnenu ofanzivu! (FOTO) Izrael zasad odložio donošenje odluke o kopnenoj ofanzivi ali ako slučajno udju u pojas Gaze doćiće lako do sukoba.

Nastavljeni sukobi u Gazi, poginuo izraelski vojnik i tri medijska radnika

Blic - 20.11.2012

Jedan izraelski vojnik ubijen je danas popodne u raketnom napadu na južni Izrael, saopštila je danas vojska jevrejske države, dok su zvaničnici iz Gaze naveli da su u izraelskim vazdušnim napadima na tu teritoriju ubijena tri medijska ...

Izrael porekao dogovor o primirju sa Hamasom

Blic - 20.11.2012

Iako su zvaničnici Hamasa najavili da će prekid vatre u sukobima s Izraelom, kome je posredovao Egipat, biti proglašen veceras u 21 sat, da bi stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, Izrael je porekao da je zaključio takav dogovor.

Hamas: Postignuto primirje u Gazi

Blic - 20.11.2012

Zvaničnik palestinskog pokreta Hamasa je izjavio da su Izrael i Hamas su postigli dogovor o primirju, koje će stupiti na snagu večeras, a čime će biti obustavljeno obostrano raketiranje.

NEĆE BITI RATA: Prekid vatre Izraela i Palestinaca

Kurir - 20.11.2012

Dogovor o zatišju je postignut. Biće proglašen u 21 sat i stupiće na snagu u ponoć", kazao je Taha. TEL AVIV/KAIRO - Izrael i Palestinci iz pojasa Gaze prihvatili su prekid vatre kome je posredovao Egipat, a koji će stupiti na snagu u 24 ...

Napadi na Gazu „hirurški precizni“

Danas - 20.11.2012

Beograd - Zamislite da Niš bombarduju sa 30 raketa od nekud iza granice - pokušao je da srpskim novinarima aktuelni sukob na Bliskom istoku dočara ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi.

Invazija na čekanju

Danas - 20.11.2012

Gaza, Jerusalim - Američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja je zajedno sa Barakom Obamom bila na turneji u Aziji, po hitnom nalogu predsednika juče je otputovala na Bliski istok - najpre u Jerusalim, gde je razgovarala sa izraelskim ...

Džabarijeva škola

Danas - 20.11.2012

Ubistvo profesora istorije, koji je smatrao da se „ognjem i mačem“ pravi istorija uvelo je još jednom Palestince iz Gaze i Izrael „u vrata pakla“.

NIŠTA OD PRIMIRJA: Nastavljeni sukobi u Gazi, poginuo izraelski vojnik i tri medijska radnika

Telegraf - 20.11.2012

Iako su zvaničnici Hamasa najavili da će prekid vatre u sukobima s Izraelom, kome je posredovao Egipat, biti proglašen veceras u 21 sat, da bi stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, Izrael je porekao da je zaključio takav dogovor ...

Klintonova: SAD za trajno rešenje

B92 - 20.11.2012

Jerusalim -- Državna sekretarka SAD Hilari Klinton rekla je povodom izraelske ofanzive na pojas Gaze da se SAD zalažu za "trajno rešenje" koje će promovisati stabilnost.

Rusija predstavila nacrt rezolucije o krizi u Pojasu Gaze

Blic - 20.11.2012

NJUJORK - Savet bezbednosti UN bi već danas mogao da glasa o nacrtu rezolucije o hitnom prekidu nasilja u Pojasu Gaze koji je podnela Rusija, javio je Itar-Tass.

Izrael odustao od kopnene ofanzive na Gazu, Hilari Klinton stiže na Bliski istok

Blic - 20.11.2012

JERUSALIM - Izraelske vlasti odlučile su da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze, kako bi dale priliku diplomatskim naporima za postizanje primirja s palestinskim pokretom Hamas.

Izrael: Pregovori o primirju u ključnoj fazi

Prva Srpska TV - 20.11.2012

Palestinci iz pojasa Gaze ispalili su jutros, nakon relativno mirne noći, 16 raketa na grad Berševu na jugu Izraela. Jedna je pogododila autobus u Ofakimu, izveštaja o žrtvama nije bilo, a izraleski raketni štit "gvozdena kupola" presreo ...

Izrael odustao od kopnene ofanzive

E-Novine - 20.11.2012

Izraelske vlasti odlučile su da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze, kako bi dale priliku diplomatskim naporima za postizanje primirja s palestinskim pokretom Hamas "Doneta je odluka da se privremeno suspenduje plan o ...

Hamasovci streljali pa pljuvali mrtve izraelske špijune

Kurir - 20.11.2012

Pet tela je ležalo na zemlji dok su neki prolaznici pljuvali na njih, naveli su očevici, a šesto telo vezano je za motor i vučeno ulicama dok su prolaznici vikali "Špijun, špijun" GAZA - Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas preuzelo je ...

Izrael negirao postizanje primirja

B92 - 20.11.2012

Tel Aviv -- Iako su zvaničnici Hamasa najavili da će prekid vatre u sukobima s Izraelom biti proglašen večeras, Izrael je porekao da je zaključio takav dogovor.

Izrael: Ništa od primirja

Kurir - 20.11.2012

Zvaničnici Hamasa najavili da će prekid vatre biti proglašen večeras u 21 sat, ali Izrael je večeras porekao da je zaključio takav dogovor TEL AVIV - Iako su zvaničnici Hamasa najavili da će prekid vatre u sukobima s Izraelom , kome je ...

UN o rezoluciji Rusije o Gazi

B92 - 20.11.2012

Njujork -- Savet bezbednosti UN bi već danas mogao da glasa o nacrtu rezolucije o hitnom prekidu nasilja u pojasu Gaze koji je podnela Rusija, javio je Itar-Tass.

Izrael razmatra primirje, više od 100 ubijenih Palestinaca

Blic - 20.11.2012

JERUSALIM - Izraelske vlasti razmatrale su protekle noći egipatski predlog o primirju s Hamasom, nekoliko sati pred dolazak mirovne misije UN u Jerusalim i posle šestodnevnog bombardovanja Gaze u kojem je poginulo više od 100 Palestinaca.

Izrael još vaga - primirje ili ofanziva

Mondo - 20.11.2012

Izraelske vlasti razmatrale su protekle noći egipatski predlog o primirju s Hamasom, nekoliko sati pred dolazak mirovne misije UN u Jerusalim i posle šestodnevnog bombardovanja Gaze u kojem je poginulo više od 100 Palestinaca.

Izrael prelomio, za sada bez ofanzive

Mondo - 20.11.2012

Izraelske vlasti odlučile su da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze, kako bi dale priliku diplomatskim naporima za postizanje primirja s palestinskim pokretom Hamas.

Izrael odustao od kopnene ofanzive

S media - 20.11.2012

Izrael odustao od kopnene ofanzive Izrael je za sada odustao od kopnene ofanzive na pojas Gaze. Američka državna sekretarka Hilari Klinton otputovaće danas u Izrael, Egipat i Ramalah, u okviru napora SAD da spreče širenje krize.

Izrael: Palestinci, imate još 24 sata

Kurir - 20.11.2012

Tel Aviv dao rok Hamasu da prekine s granatiranjem jevrejskih naselja ili će pokrenuti veliku kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze TEL AVIV - Vremena sve manje.

Obama poziva na prekid sukoba u Gazi

E-Novine - 20.11.2012

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je u ponedeljak predsednike Egipta i Izraela, Mohameda Morsija i Benjamina Netanjahua, da razmotre načine kako da zaustave nasilje u Gazi Obama, koji se nalazi na azijskoj turneji, podvukao je da Hamas ...

Gaza: Rat traje, pregovori o primirju u toku

S media - 20.11.2012

Gaza: Rat traje, pregovori o primirju u toku Iz pojasa Gaze ispaljeno je jutros, nakon relativno mirne noći, 16 raketa na grad Berševu na jugu Izraela. Broj palestinskih žrtava se u ponedeljak popeo na 111, uključujući 56 civila.

Masakr dece u Gazi (VIDEO)

ALO - 20.11.2012

Krvavi sukob između Izraela i Palestine za samo nekoliko dana odneo je 109 života, među kojim je i veliki broj mališana. Pogledajte potresnu glaeriju fotografija malih Palestinaca koji su stradali u raketnim napadima Izraela.

Ban: Kopnena operacija bila bi opasna eskalacija sukoba

Blic - 20.11.2012

Kairo - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun pozvao je danas na hitan prekid vatre u Gazi i ocenio da bi pokretanje izraelske kopnene operacija na toj palestinskoj teriroriji bila "opasna eskalacija" sukoba koja mora biti ...

Do daljnjeg bez kopnene ofanzive

DW - 20.11.2012

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun stigao je sinoć u Kairo kako bi pružio podršku naporima Egipta za obustavu vatre u između Izraela i palestinskog pokreta Hamas u Gazi.

Izrael privremeno odložio kopnenu ofanzivu

Blic - 20.11.2012

Izraelski ministri danas su odlučili da privremeno odlože kopnenu ofanzivu na pojas Gaze, dok traju pregovori o primirju u Kairu. Izrael je, kako se veruje, dao rok do četvrtka da pregovori urode plodom.

Levi: U narednim satima odluka o ofanzivi Izraela

Kurir - 20.11.2012

Izrael isključivo zainteresovan za održivi prekid vatre sa Hamasom, a ne za neke lažne mirnovne sporazume , rekoa je ambasador Izraela u Srbiji BEOGRAD - Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi najavio je danas u Beogradu da će u narednim ...

Hamas želi da uvuče Egipat u sukob

Blic - 20.11.2012

Izraelski ambasador u Beogradu Josef Levi izjavio je danas da je cilj palestinske organizacije Hamas da raketnim napadima iz pojasa Gaze na Izrael uvuče Egipat u sukob sa Izraelom.

BiH: Protest podrške narodu Gaze

B92 - 20.11.2012

Sarajevo -- U Sarajevu održan protest podrške stanovnicima Gaze, sa kog je upućen apel za "zaustavljanje krvoprolića koje Izrael sprovodi u Gazi".

Izrael odustao od kopnene ofanzive

Nadlanu - 20.11.2012

JERUSALIM, 20. novembra 2012. (Beta-AFP) - Izraelske vlasti odlučile su da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze, kako bi dale priliku diplomatskim naporima za postizanje primirja s palestinskim pokretom Hamas.

Izrael Palestincima baca letke o evakuaciji

Nadlanu - 20.11.2012

"Za vašu ličnu bezbednost, tražimo da se odmah evakuišete iz svojih domova i da idete prema centru grada", navodi se u letku, napisanom na arapskom jeziku.

Zastoj u pregovorima Izraela i Gaze o primirju

Nadlanu - 20.11.2012

ISTANBUL, 20. novembra 2012. (Beta) - Izrael je ponudio Gazi primirje koje će važiti 15 godina, saznaje u utorak agencija Anadolija, dok Hamas traži da Izrael ukine embargo i prestane sa napadima na Gazu.

Izrael razmatra primirje, više od 100 ubijenih Palestinaca

Nadlanu - 20.11.2012

JERUSALIM, 20. novembra 2012. (Beta-AFP) - Izraelske vlasti razmatrale su u utorak rano ujutro egipatski predlog o primirju s Hamasom, nekoliko sati pred dolazak mirovne misije UN u Jerusalim i posle šestodnevnog bombardovanja Gaze u kojem ...

Morsi: Izraelski napadi će danas biti obustavljeni

Nadlanu - 20.11.2012

KAIRO, 20. novembra 2012. (Beta-AFP) - Egipatski predsednik Mohamed Morsi izjavio je u utorak da će izraelska "agresija" na pojas Gaze biti obustavljena tokom dana, prenela je egipatska agencija Mena.

Konačno dogovor Izraela i Hamasa o primirju?

Nadlanu - 20.11.2012

Izrael i Palestinci iz pojasa Gaze prihvatili su prekid vatre kome je posredovao Egipat, a koji će stupiti na snagu u 24 sata po lokalnom vremenu (23h po srednjoevropskom), saopštio je danas zvaničnik Hamasa Ajman Taha u Kairu Rojtersu.

U Sarajevu skup za mir u Gazi

R.S.Evropa - 20.11.2012

Nekoliko stotina građana protestvovalo je u utorak u Sarajevu, tražeći da se zaustave napadi Izraela na Gazu, te da prestane ubijanje palestinskog naroda.

Rusija: Hitno prekinuti nasilje u pojasu Gaze

24online - 20.11.2012

Savet bezbednosti UN bi već danas mogao da glasa o nacrtu rezolucije o hitnom prekidu nasilja u pojasu Gaze koji je podnela Rusija, javio je Itar-Tas s.

Nastavljeno bombardovanje Gaze, primirje odloženo

R.S.Evropa - 20.11.2012

Izraelske snage u utorak uveče nastavile su sa bombardovanjem Gaze, javlja BBC, samo nekoliko sati nakon što je su palestinski i egipatski zvaničnici saopštili da dogovor o primirju treba uskoro da se ozvaniči.

Jedino rešenje je palestinska država

Beta - 20.11.2012

Tweet BEOGRAD, 20. novembra 2012. (Beta) - Palestinski ambasador u Srbiji Mohamed Nabhan izjavio je u utorak da je jedino rešenje za obustavljane neprijateljstava izmedju Izraela i Palestinaca uspostavljanje palestinske države.

Izrael razmatra primirje, više od 100 ubijenih Palestinaca

24online - 20.11.2012

Izraelske vlasti razmatrale su protekle noći egipatski predlog o primirju s Hamasom, nekoliko sati pred dolazak mirovne misije UN u Jerusalim i posle šestodnevnog bombardovanja Gaze u kojem je poginulo više od 100 Palestinaca.

Podrška sa zadrškom

Politika - 20.11.2012

Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Predsednik Barak Obama je na pravom mestu sa stanovišta dugoročnih američkih interesa – u Aziji – ali u pogrešno vreme.

Izrael spreman na akciju u Gazi

Beta - 20.11.2012

Tweet BEOGRAD, 20. novembra, 2012.(Beta) - Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi izjavio je u utorak u Beogradu da je akcija izraelskih kopnenih snaga u Gazi pitanje sata, a ne dana, ako se ne postigne održivi, trajan prekid vatre sa ...

Levi: Izrael želi održivi mir

RTS - 20.11.2012

Izrael isključivo zainteresovan za održivi prekid vatre sa Hamasom, a ne za neke lažne mirnovne sporazume kakve je u prošlosti zaključivao sa tom organizacijom, rekao izraelski ambasador u Beogradu Josef Levi.

Izrael odustao od kopnene ofanzive

24online - 20.11.2012

Izraelske vlasti odlučile su da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze, kako bi dale priliku diplomatskim naporima za postizanje primirja s palestinskim pokretom Hamas.

Više od 800.000 dece u Gazi čeka da počne napad Izraela

24online - 20.11.2012

Od oko 1,7 miliona stanovnika pojasa Gaze polovinu čine deca, a svi oni čekaju da počne izraelska kopnena ofanziva, pošto je objavljeno da su mirovni pregovori dve strane propali.

Hamas: Postignuto primirje u Gazi

24online - 20.11.2012

Zvaničnik palestinskog pokreta Hamasa je izjavio da su Izrael i Hamas su postigli dogovor o primirju, koje će stupiti na snagu večeras, a čime će biti obustavljeno obostrano raketiranje.

Nove eksplozije, Gaza u mraku

RTS - 20.11.2012

Hamas i Izrael prvo pristali, a potom demantovali da primirje u Pojasu Gaze počne u ponoć. Ukoliko se prekid vatre ne održi, šestodnevno bombardovanje moglo bi se nastaviti kopnenom ofanzivom. 00.35 - Serija snažnih eksplozija u Gazi.

Robert Fisk: Otvaranje "vrata pakla" u Gazi i novinarski klišei

R.S.Evropa - 20.11.2012

Robert Fisk ( Independent ) Teror, teror, teror, teror, teror. I idemo ponovo. Izrael će da „iskorijeni palestinski teror“ – to je ono što tvrde da rade, neuspješno, posljednje 64 godine – dok Hamas, najnovija palestinska morbidna ...

Diplomatska borba protiv raketa

Politika - 20.11.2012

Pregovarači pokušavaju da dođu do dogovora o prekidu vatre u sukobu u kome su poginula tri Izraelca i najmanje 115 Palestinaca Međusobno raketiranje izraelske vojske i boraca Hamasa i drugih radikalnih islamističkih grupa u pojasu Gaze ...

Hilari Klinton stiže u posredničku misiju

Press - 20.11.2012

Predsednik SAD Barak Obama šalje državnog sekretara Hilari Klinton na hitan zadatak n Bliskom istoku - da pokuša da zaustavi već jednonedeljni izraelsko-palestinski sukob.

Hamas: Prekid vatre u Gazi u ponoć

Press - 20.11.2012

Prekid vatre u sukobu u pojasu Gaze, biće proglašen večeras, najavili su danas egipatski i palestinski zvaničnici, ali još nema potvrde Izraela Palestinska strana je precizirala da će prekid vatre stupiti na snagu u ponoć, posle sedam dana ...

Levi: U narednim satima odluka o ofanzivi Izraela

Press - 20.11.2012

Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi najavio je danas u Beogradu da će u narednim satima biti doneta odluka o mogućoj izraelskoj kopnenoj ofanzivi na Gazu, u slučaju neuspeha pregovora o trajnom i realističnom prekidu vatre sa ...

Izrael razmatra primirje, više od 100 ubijenih Palestinaca

Press - 20.11.2012

Izraelske vlasti razmatrale su protekle noći egipatski predlog o primirju s Hamasom, nekoliko sati pred dolazak mirovne misije UN u Jerusalim i posle šestodnevnog bombardovanja Gaze u kojem je poginulo više od 100 Palestinaca.

Postignuto primirje u Gazi

Press - 20.11.2012

Izrael i Palestinci iz pojasa Gaze prihvatili su prekid vatre kome je posredovao Egipat, a koji će stupiti na snagu u 24 sata po lokalnom vremenu (23h po srednjoevropskom), saopštio je danas zvaničnik Hamasa Ajman Taha u Kairu Rojtersu.

Masakrirana deca u Gazi (VIDEO)

Vesti Online - 20.11.2012

Krvavi sukob između Izraela i Palestine za samo nekoliko dana odneo je 109 života, među kojim je i veliki broj mališana. U međuvremenu su izraelske vlasti odlučile da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze, kako bi dale ...

Dodik podržao Izrael, Sarajlije Gazu

Vesti Online - 20.11.2012

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi u pismu predsedniku Izraela Šimonu Peresu i ministru spoljnih poslova Avigdoru Libermanu da taj bh.entitet "ima puno razumevanje za poziciju Izraela i izražava podršku aktivnostima, koje su ...

Izrael odustao od kopnene ofanzive

Press - 20.11.2012

Izraelske vlasti odlučile su da privremeno odustanu od kopnene ofanzive na pojas Gaze, kako bi dale priliku diplomatskim naporima za postizanje primirja s palestinskim pokretom Hamas.

Ban: Kopnena operacija bila bi opasna eskalacija sukoba

Press - 20.11.2012

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-mun pozvao je danas na hitan prekid vatre u Gazi i ocenio da bi pokretanje izraelske kopnene operacija na toj palestinskoj teriroriji bila "opasna eskalacija" sukoba koja mora biti ...

Izrael nudi Gazi primirje na 15 godina

Vesti Online - 20.11.2012

Izrael je ponudio Gazi primirje koje će važiti 15 godina, saznaje danas agencija Anadolija, dok Hamas traži da Izrael ukine embargo i prestane sa napadima na Gazu.

Izrael privremeno odložio kopnenu ofanzivu

Press - 20.11.2012

Izraelski ministri danas su odlučili da privremeno odlože kopnenu ofanzivu na pojas Gaze, dok traju pregovori o primirju u Kairu. Izrael je, kako se veruje, dao rok do četvrtka da pregovori urode plodom.

Levi: Izrael spreman na akciju u Gazi

Press - 20.11.2012

Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi izjavio je danas u Beogradu da je akcija izraelskih kopnenih snaga u Gazi pitanje sata, a ne dana, ako se ne postigne održivi, trajan prekid vatre sa Hamasom.

Obamin apel: Zaustavite nasilje u Gazi

Vesti Online - 20.11.2012

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je predsednike Egipta i Izraela, Mohameda Morsija i Benjamina Netanijahua, da razmotre načine kako da zaustave nasilje u Gazi.

Izraelski ministar: Do eskalacije napada na Gazu preostali sati

Blic - 19.11.2012

Izraelski ministar Juval Stajnic izjavio je danas da se vreme koje preostalo do eskalacije napada Izraela na Gazu može meriti satima, a ne danima.

Sati dele Izrael od kopnene ofanzive na Gazu

E-Novine - 19.11.2012

Izraelski ministar Juval Stajnic izjavio je u ponedeljak da se vreme preostalo do kopnena vojne ofanzive Izraela na Gazu meri satima, a ne danima. U ponedeljak je u izraelskim vazdušnim napadima na Gazu ubijeno 26 Palestinaca.

Protest aktivista pred izraelskom ambasadom u Zagrebu

Blic - 19.11.2012

Više desetina mladih nevladinih aktivista danas poslepodne u organizaciji pokreta "Okupirajmo Hrvatsku" održalo je protest ispred izraelske ambasade u Zagrebu zbog izraelskih napada na Gazu i stradavanja brojnih civila, među kojima ima i ...

Hamas: Više od 100 poginulih u Gazi

B92 - 19.11.2012

Gaza -- Više od 100 ljudi poginulo je u pojasu Gaze za šest dana nasilja, saopštili su večeras zvaničnici islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze.

Ubijeno još četvoro Palestinca, broj žrtava porastao na 85

Blic - 19.11.2012

U vazdušnim udarima izraelskih aviona po pojasu Gaze rano jutros ubijeno je još četvoro Palestinaca, čime je broj žrtava šestodnevnih izraelskih vojnih operacija po palestinskim teritorijama porastao na 85, dok je 720 ljudi ranjeno, ...

Raste broj žrtava u pojasu Gaze

Mondo - 19.11.2012

U vazdušnim udarima izraelskih aviona po pojasu Gaze rano jutros ubijeno je još četvoro Palestinaca, čime je broj žrtava šestodnevnih izraelskih vojnih operacija po palestinskim teritorijama porastao na 85.

Izrael dao rok Hamasu za prekid vatre

Mondo - 19.11.2012

Šestog dana izraelske vojne operacije "Stub odbrane" na pojas Gaze izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu, ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati.

IZRAEL NAPADA: Hamas ima 36 sati da obustavi raketiranje (FOTO)

Telegraf - 19.11.2012

Jaz između dve strane u odnosu na uslove koje postavljaju za primirje i dalje je veoma veliki, navodi izraelski vojni radio Galei caha Šestog dana izraelske vojne operacije “Stub odbrane” na pojas Gaze .

Mediji: Ako nema primirja za 36 sati, počinje kopnena ofanziva na Gazu

Blic - 19.11.2012

Šestog dana izraelske vojne operacije "Stub odbrane" na pojas Gaze izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu, ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati.

"Anonimusi" objavili podatke o 5.000 izraelskih zvaničnika

Blic - 19.11.2012

Hakerska grupa "Anonimus" postavila je na internet lične podatke o 5.000 izraelskih zvaničnika, objavivši kibernetički rat Izraelu zbog toga što vlada te zemlje "ignoriše upozorenja o kršenju ljudskih prava".

Anonimusi objavili kibernetički rat Izraelu

Mondo - 19.11.2012

Hakerska grupa "Anonimus" postavila je na Internet lične podatke o 5.000 izraelskih zvaničnika, objavivši kibernetički rat Izraelu zbog toga što vlada te zemlje "ignoriše upozorenja o kršenju ljudskih prava".

Izrael: Primirje za 36 sati ili kopnena ofanziva

Prva Srpska TV - 19.11.2012

Šestog dana izraelske vojne operacije "Stub odbrane" na pojas Gaze izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu, ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati.

Izraelci ubili celu porodicu gađajući pogrešnu kuću?!

Kurir - 19.11.2012

Među nastradalima i četvoro dece od dve do sedam godina TEL AVIV - Devetoro članova jedne porodice, uključujući četvoro dece od dve do sedam godina, ubijeno je u nedelju pošto je izraelska vojska, kako se danas ispostavilo, izabrala ...

Izraelci gađali pogrešnu kuću, pobili celu porodicu

Glas javnosti - 19.11.2012

TEL AVIV - Devetoro članova jedne porodice, uključujući četvoro dece od dve do sedam godina, ubijeno je u nedelju pošto je izraelska vojska, kako se danas ispostavilo, izabrala pogrešnu kuću u gradu Gazi za raketni udar.

Obama upozorava Palestince

Blic - 19.11.2012

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama rekao je juče da bi bilo dobro da se izbegne izraelska kopnena invazija na Gazu. On je naglasio da Egipat i Turska mogu da ubede Hamas da prekine sa raketnim napadima, te dodao da Izrael ...

Još jedan krvavi dan u Gazi

E-Novine - 19.11.2012

Dvadesettroje Palestinaca poginulo je u nedelju u izraelskim vazdušnim napadima na pojas Gaze, među njima i čitava jedna porodica, saopštili su palestinski lekarski izvori Najmanje jedanest članova jedne porodice, među kojima petoro žena i ...

Ginu deca!

ALO - 19.11.2012

Iako su pregovori o miru u toku, sukob između Izraela i Palestinaca ne samo što se ne smiruje, već odnosi i nove žrtve. Ni krivi ni dužni: Stradali mališani | Foto: Reuters U poslednjoj seriji napada izraelskih snaga poginulo je dvoje ...

Gaza: Broj palestinskih žrtava 90

B92 - 19.11.2012

Gaza -- Najmanje 10 osoba je poginulo šestog dana izraelske ofanzive u pojasu Gaze, saopšteno je danas iz palestinskih bolničkih izvora. Četiri osobe, među kojima jedno petogodišnje dete, ubijeni su danas u bombaškom napadu u kvartu ...

Gaza: Najmanje 10 poginulo u jutrašnjem bombardovanju

Kurir - 19.11.2012

Troje Palestinaca, svi članovi jedne porodice, poginulo je u napadu na njihovo vozilo u Deir al-Balahu, u centralnom delu palestinske teritorije GAZA - Najmanje 10 osoba je poginulo šestog dana izraelske ofanzive u pojasu Gaze, saopšteno ...

"Anonimusi" objavili rat Izraelu

B92 - 19.11.2012

Jerusalim -- Hakerska grupa "Anonimus" postavila je na internet lične podatke o 5.000 izraelskih zvaničnika, objavivši kibernetički rat Izraelu.

Pregovori u Kairu, bombe i dalje padaju

DW - 19.11.2012

Sukob između Izraelaca i Palestinaca oko Pojasa Gaze se uprkos međunarodnom posredovanju nastavlja. I nemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele večeras će otputovati u Izrael.

Skandal: Izraelska vojska "greškom" ubila devet članova porodice (VIDEO)

S media - 19.11.2012

Skandal: Izraelska vojska "greškom" ubila devet članova porodice (VIDEO) Izraelski vojnici ubili su "greškom" devet članova jedne palestinske porodice.

UZNEMIRUJUĆE: Izraelci “greškom” ubili četvoro dece! (FOTO)

Telegraf - 19.11.2012

Izraelska armija nameravala je da gađa kuću Jahije Rabie, koji predvodi jedinice Hamasa za ispaljivanje raketa na Izrael, ali je slučajno raketirala dom običnog piljara Muhameda Dalua, čijih je ukupno devet članova porodice poginulo dok on ...

Sati dele Izrael od kopnenog napada

B92 - 19.11.2012

Tel Aviv -- Izrael je spreman za kopnenu ofanzivu, ali se zalaže za diplomatsko rešenje sukoba u pojasu Gaze. Mediji: Rok za primirje 36 sati. Erdogan: Izrael teroriše.

"Napad na Hamas, ne na Palestince"

B92 - 19.11.2012

Beograd -- Izrael je u svakom trenutku spreman na prekid vatre, ali Hamas mora da odustane od napada, saopštila je ambasada Izraela u Beogradu. Saopšteno je da bi prekid vatre doveo do potpunog prekida svake neprijateljske aktivnosti u ...

Izrael: Primirje ili eskalacija nasilja?

Prva Srpska TV - 19.11.2012

Šestog dana izraelske vojne operacije na pojas Gaze, u kojoj je ubijeno najmanje 95 Palestinaca, a ranjeno preko 700, Izrael je poručio da je spreman na prekid vatre ako i Hamas odustane od napada, ali je upozorio da će, u suprotnom, sutra ...

EU za mirovni proces na Bliskom istoku

DW - 19.11.2012

Prekid vatre je neophodna, ali ne i dovoljna mera kako bi se rešili problemi mira i bezbednosti u pojasu Gaze. Evropski šefovi diplomatija pozivaju na uspostavljanje mirovnog procesa koji bi bio dostojan svog imena.

Eksplozije potresaju Gazu

Mondo - 19.11.2012

Šestog dana izraelske vojne operacije "Stub odbrane" na pojas Gaze izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu, ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati.

Lider Hamasa: Invazija bi bila katastrofa za Netanijahua

Kurir - 19.11.2012

Iako je Hamas svestan da je Izrael sposoban za invaziju, to ne bio "piknik, već politička katastrofa" za izraelskog premijera, rekao Kaled Maršal KAIRO, TEL AVIV - Lider Hamasa Kaled Mašal izjavio je danas u Kairu da njegova organizacija, ...

Hamas i Izrael uslovljavaju primirje

Danas - 19.11.2012

Kairo, Gaza - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun, koji se nalazi u Kairu, gde se vode razgovori o uspostavljanju mogućeg mira na Bliskom istoku, apelovao je na hitan prekid neprijateljstava između Izraela i palestinskog Hamasa.

Šumska podržava Izrael

E-Novine - 19.11.2012

Ovom prilikom želio bih da još jednom potvrdim moju, i podršku Republike Srpske i srpskog naroda prijateljskom jevrejskom narodu i naporima koje ulaže Vaša zemlja u borbi protiv terorizma i zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta ...

EU traži obustavu sukoba u Gazi

B92 - 19.11.2012

Brisel -- Šefovi diplomatija zemalja članica EU zatražili su danas hitnu obustavu ratnih dejstava u Gazi i pozvali Izrael i Palestince da se vrate pregovarčkom procesu.

RAT: Izrael u ofanzivi, Hamas broji žrtve

Kurir - 19.11.2012

U ofanzivi koja je počela u sredu poginuo je 101 Palestinac, među njima 24 dece, polovina civila, a ranjeno je oko 840 ljudi, uključujući 225 dece, kazao je palestinski zdravstveni radnik Ašraf al Kidra TEL AVIV, GAZA - Više od 100 ljudi ...

Hamas: Više od 100 žrtava u pojasu Gase

Blic - 19.11.2012

Više od 100 ljudi poginulo je u pojasu Gaze za šest dana nasilja, saopštili su večeras zvaničnici islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze. Hamasovci su precizirali da je danas poginuo komandir Islamskog džihada Ramez Harb, kada je u ...

Eštonova izrazila zabrinutost zbog stanja u Gazi

Nadlanu - 19.11.2012

BRISEL, 19. novembra 2012. (Beta-AP/AFP) - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izrazila je u ponedeljak zabrinutost zbog porasta broja žrtava u sukobima u pojasu Gaze.

Anonimusi ogolili 5.000 izraelskih zvaničnika!

Nadlanu - 19.11.2012

Hakersko-aktivistička grupa " Anonimus " preko svog sajta Anonpaste.me najpre je poslala poruku izraelskoj vladi, a potom je postavila link do stranice sa imenima, identifikacionim brojevima i ličnim e-mailovima čak 5.000 zvaničnika.

Erdogan kritikovao UN zbog Gaze

Nadlanu - 19.11.2012

ISTANBUL, 19. novembra 2012. (Beta-AFP) - Turski premijer Redžep Tajip Erdogan optužio je u ponedeljak UN da imaju nepravedan stav prema Muslimanima i pozvao na "iskreno delovanje" kako bi bilo okončano izraelsko bombardovanje Gaze.

Izrael ne prestaje da bombarduje Gazu

Nadlanu - 19.11.2012

GAZA, 19. novembra 2012. (Beta-AFP/AP) - Jedan Palestinac poginuo je u ponedeljak u Gazi tokom izraelskog bombardovanja zgrade u kojoj se nalazi televizija Al Aksa, a u napadu na grad Nušejrat poginule su još dve osobe, javljaju svetski ...

Od ponedeljka ujutro 10 mrtvih u pojasu Gaze

Nadlanu - 19.11.2012

GAZA, 19. novembra 2012. (Beta-AFP) - Najmanje 10 osoba je poginulo šestog dana izraelske ofanzive u pojasu Gaze, saopšteno je u ponedeljak ujutro iz palestinskih bolničkih izvora.

Hamas na udaru, stradaju civili

RTS - 19.11.2012

Ekspplozije potresaju Gazu. Egipat ne odustaje od pregovora o prekidu vatre. Turska oštro kritikuje Izrael. Tenkovi na granici Pojasa Gaze. 15.35 - Najmanje jedna osoba poginula u izraelskom napadu na zgradu u kojoj se nalazi Hamasova ...

Ban pozvao na prekid vatre, nove civilne žrtve u Gazi

R.S.Evropa - 19.11.2012

Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon pozvao je na hitnu obustavu vatre u Gazi, prije nego se uputio u Kairo na razgovore o mogućem primirju. U šest dana izraelske operacije „Stub odbrane“ poginulo je 86 Palestinaca i tri Izraelca.

Raste broj poginulih palestinskih civila

Politika - 19.11.2012

Izraelska vojska gomila trupe na granici sa pojasom Gaze, dok međunarodni pozivi na prekid vatre ostaju bez odgovora Prema izveštajima agencija Tel Aviv – Šestog dana izraelske vojne operacije u pojasu Gaze broj poginulih Palestinaca ...

U napadima na Gazu ubijeno još četvoro Palestinca, broj žrtava porastao na 85

24online - 19.11.2012

U vazdušnim udarima izraelskih aviona po pojasu Gaze rano jutros ubijeno je još četvoro Palestinaca, čime je broj žrtava šestodnevnih izraelskih vojnih operacija po palestinskim teritorijama porastao na 85, dok je 720 ljudi ranjeno, ...

Protest hrvatskih aktivista pred izraelskom ambasadom: Jedan holokaust ne opravdava drugi!

24online - 19.11.2012

Više desetina mladih nevladinih aktivista danas poslepodne u organizaciji pokreta Okupiraj Hrvatsku održalo je protest ispred izraelske ambasade u Zagrebu zbog izraelskih napada na Gazu i stradavanja brojnih civila, među kojima ima i dece.

Izraelski ministar: Do eskalacije napada preostali sati

Politika - 19.11.2012

TEL AVIV – Izraelski ministar Juval Stajnic izjavio je danas da se vreme koje preostalo do eskalacije napada Izraela na Gazu može meriti satima, a ne danima.

Izraelska vojska "greškom" ubila devet članova porodice

24online - 19.11.2012

Devetoro članova jedne porodice, uključujući četvoro dece od dve do sedam godine, ubijeno je u nedelju nakon što je izraelska vojska, kako se danas ispostavilo, izabrala pogrešu kuću u gradu Gazi za raketni udar.

Rat na pomolu - Gaza čeka izraelsku invaziju

24online - 19.11.2012

Izrael je spreman za „znatno proširenje” ofanzive na Gazu, rekao je juče izraelski premijer Benjamin Netanjahu. Izraelska vojska bombardovala je juče sa mora i iz vazduha pojas Gaze, usmrtivši dvoje dece i ranivši najmanje osam novinara ...

OpIsrael: Anonimusi napali sajtove izraelske vlade

Informacija - 19.11.2012

Od srede kada su započeli izraelski vazdušni napadi na Gazu, hakeri su se obručili na sajtove izraelske vlade, tako da je od tada zabeleženo 44 miliona pokušaja napada na sajtove, od kojih je samo jedan bio uspešan.

Protest mladih aktivista pred izraelskom ambasadom

Press - 19.11.2012

Više desetina mladih nevladinih aktivista danas poslepodne u organizaciji pokreta Okupiraj Hrvatsku (Očupy Croatia) održalo je protest ispred izraelske ambasade u Zagrebu zbog izraelskih napada na Gazu i stradavanja brojnih civila, među ...

"Anonimusi" objavili podatke o 5.000 izraelskih zvaničnika

Press - 19.11.2012

Hakerska grupa "Anonimus" postavila je na internet lične podatke o 5.000 izraelskih zvaničnika, objavivši kibernetički rat Izraelu zbog toga što vlada te zemlje "ignoriše upozorenja o kršenju ljudskih prava".

Sukob u Gazi: Primirje ili eskalacija nasilja? (VIDEO)

Press - 19.11.2012

Šestog dana izraelske vojne operacije na pojas Gaze, u kojoj je ubijeno najmanje 95 Palestinaca, a ranjeno preko 700, Izrael je poručio da je spreman na prekid vatre ako i Hamas odustane od napada, ali je upozorio da će, u suprotnom, sutra ...

Dodik žali zbog oružanih sukoba u Izraelu

Press - 19.11.2012

Predsednik Milorad Dodik izrazio je danas žaljenje u ime Republike Srpske zbog oružanih sukoba koji su izbili na teritoriji Izraela i gubitka života građana te zemlje On je u pismu predsedniku Izraela Šimonu Peresu poručio da Republika ...

Odbrojavanje do invazije (VIDEO)

Press - 19.11.2012

TEL AVIV - Šestog dana izraelske vojne operacije "Stub odbrane" na pojas Gaze izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati Jaz između dve strane u odnosu ...

Hamas: Više od 100 žrtava u pojasu Gaze

Press - 19.11.2012

Više od 100 ljudi poginulo je u pojasu Gaze za šest dana nasilja, saopštili su večeras zvaničnici islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze Hamasovci su precizirali da je danas poginuo komandir Islamskog džihada Ramez Harb, kada je u ...

Mediji: Ako nema primirja za 36 sati, počinje kopnena ofanziva

Press - 19.11.2012

Šestog dana izraelske vojne operacije "Stub odbrane" na pojas Gaze izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu, ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati.

U napadima Izraela od jutros 10 mrtvih u pojasu Gaze

Press - 19.11.2012

Najmanje 10 osoba je poginulo šestog dana izraelske ofanzive u pojasu Gaze, saopšteno je danas iz palestinskih bolničkih izvora. Četiri osobe, među kojima jedno petogodišnje dete, ubijeni su danas u bombaškom napadu u kvartu Zejtun, u ...