TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

MUP protiv medija

Blic - 08.11.2003

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije oglasilo se juče saopštenjem u kojem je optužilo pojedine medije da zlonamernim i tendencioznim pisanjem nastoje da umanje rezultate akcije 'Sablja'. Saopštenjem se oglasila i RTV B92 koju je, pored listova 'Kurir', 'Balkan', 'Glas javnosti' i 'Blic', ...

Saopštenje RTV B92

B92 - 07.11.2003

Beograd -- Povodom odgovora predsednika Liberala Srbije i ministra policije Srbije Dušana Mihajlovića koji je RTV B92 objavila u četvrtak i u kom je RTV B92 optužena da vodi hajku protiv ministra unutrašnjih poslova i Vlade Srbije, RTV B92, u skladu sa zakonom, koji ne dozvoljava komentarisanje ...

Nove tužbe punomoćnika Dušana Mihajlovića

B92 - 07.11.2003

Beograd -- Prenosimo u celosti saopštenje advokata Aleksandra Lojpura o novim tužbama za objavljivanje demantija kleveta protiv Dušana Mihajlovića: "Danas je podnet zahtev za objavljivanje odgovora na informaciju Radija B92 od 6. novembra 2003. g.

Saopštenje opunomoćenika D. Mihajlovića na saopštenje Otpora

B92 - 07.11.2003

Beograd -- "Do danas podnetim tužbama Dušana Mihajlovića traži se samo i isključivo objavljivanje dogovora na klevetničke informacije koju u kampanji protiv njega u predizbornom periodu sprovodi G 17 plus, a ne bilo kakvo, pa ni za simboličnih 100 dinara, sankcionisanje novinara.

Dušan Mihajlović podneo tužbe protiv novinara

B92 - 06.11.2003

Beograd -- Advokat Aleksandar Lojpur, punomoćnik preduzeća "Kolubara" iz Mionice i ministra policije Dušana Mihajlovića podneo je u četvrtak tužbe za objavljivanje informacija protiv urednika TV B92, "Glasa javnosti" i "Kurira".

Lojpur: Nova krivična prijava protiv Baraćeve

Blic - 06.11.2003

Advokat Aleksandar Lojpur, pravni zastupnik ministra policije Dušana Mihajlovića, najavio je da će protiv Verice Barać, predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, podneti novu krivičnu prijavu zbog njene izjave 'Politici' da je Mihajlović 'pokrao državu'.

Korać: Svaki građanin ove zemlje ima prava da se štiti sudskim putem

B92 - 05.11.2003

Beograd -- Pošto je ministar policije Dušan Mihajlović pokrenuo krivičnu prijavu protiv predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać, članovi ovog saveta su oštro reagovali. Profesor Stjepan Gredelj je ocenio da ako ministar smatra da Vlada treba da sarađuje sa Savetom tako što će ...

Lojpur: Priče o šteti, carinama i sukobu interesa su laž

B92 - 05.11.2003

Beograd -- Funkcioner G17 plus Goran Paunović u utorak uveče je ponovio da je u preduzeću “Kolubara”, čiji je direktor i većinski vlasnik potpredsednik Liberala Srbije Miroslav Stefanović, bilo zloupotreba prilikom nabavke opreme za vodovod Makiš-Mladenovac.

Mihajlović najavljuje tužbe protiv novinara koji prenose "klevete"

B92 - 05.11.2003

Beograd -- Nakon krivičnih prijava za klevetu, koje je podneo protiv potpredsednika G17 plus Mlađana Dinkića i predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać, ministar policije Dušan Mihajlović najavio je da će početi da pokreće parnične postupke i protiv novinara koji prenose klevete.

Verica Barać: Osionost Mihajlovića

Blic - 04.11.2003

- Pravo je svakog građanina da podnese krivičnu prijavu protiv nekoga, ali ono što je čudno je da ministar u Vladi ne zna šta je priroda posla Saveta za borbu protiv korupcije. U svojoj osionosti oni nisu čuli šta sam rekla, i to u svojstvu predsednika vladinog saveta - kaže Baraćeva.

Mihajlović podneo prijave protiv Dinkića i Verice Barać

B92 - 04.11.2003

Beograd -- Advokat ministra policije Srbije Dušana Mihajlovića Aleksandar Lojpur potvrdio je u utorak da je podneo krivične prijave protiv potpredsednika stranke G17 plus Mlađana Dinkića i predsednika Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Paunović: Činovnici MUP lažu

B92 - 03.11.2003

Beograd -- Advokat ministra unutrašnjih poslova Srbije Dušana Mihjalovića Aleksandar Lojpur najavio je tužbe protiv potpredsednika te stranke Mlađana Dinkica i predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać. Posle odluke Tužilaštva da je dokumentacija G17 plus o Mihajlovićevim ...

Mihajlović: Uskoro će se videti ko je lopov, a ko klevetnik

B92 - 03.11.2003

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović, reagujući na optužbe potpredsednika G17 plus Mlađana Dinkića, izrazio je u ponedeljak nadu da će se "veoma brzo videti ko je lopov, a ko klevetnik". "Nadam se da posle toga jedan od nas dvojice neće biti više više aktivan činilac u ...