TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vulkan se smirio, poleteli avioni nad Evropom

Blic - 26.05.2011

REJKJAVIK - Erupcija islandskog vulkana Grimsvetn, zbog koje je otkazano više stotina letova iznad severne Evrope, počinje da se smiruje i iz njegovog kratera više ne izbija gust oblak dima i pepela, već samo vodena para, saopštio je Hrafn ...

Avione spušta birokratija, a ne pepeo

DW - 26.05.2011

Kada proradi neki vulkan, pogledi čitave Evrope se upru u britanski Centar za praćenje vulkanskog pepela, koji je deo Britanske meteorološke službe u Egziteru. Problem je što ta služba ne prati stvarno kretanje pepela.

Zbog vulkana zatvaranje vazdušnog prostora u Nemačkoj

24online - 25.05.2011

Vazdušni prostor nad severom Nemačke biće zatvoren danas ujutru zbog vulkanskog pepela koji u atmosferu dospeva iz vulkana Grimsvoten na Islandu.

Otkazano na stotine letova u delu Evrope

24online - 25.05.2011

Na stotine letova otkazano je juče zbog oblaka pepela iz islandskog vulkana koji je prekrio Škotsku i Severnu Irsku i delove Skandinavije. Ostavite ...

Zbog pepela zatvaraju se aerodromi na severu Nemačke

Blic - 25.05.2011

BERLIN - Stručnjaci nemačke Agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja saopštili su sinoć da će u sredu, od pet časova ujutru, zatvoriti aerodrome na severu zemlje zbog oblaka pepela koji dolazi iz islandskog vulkana.

Vulkan preti Srbiji

Kurir - 25.05.2011

LONDON, BEOGRAD - Vulkanski pepeo promenio je Obamine planove, pa zašto ne bi promenio i nešto u Srbiji? Doduše, tek za sedam dana! Prvi čovek Sjedinjenih Američkih Država morao je da skrati svoju posetu Irskoj zbog vulkanskog oblaka, ...

Prizemljeni avioni zbog vulkana

RTS - 25.05.2011

Vazdušni prostor nad Berlinom biće zatvoren, zbog pepela iz vulkana na Islandu. Zaustavljen avio-saobraćaj nad Hamburgom i Bremenom, saopštio portparol nemačke kontrole leta Aksel Rab.

Vulkanski pepeo zatvara aerodrom u Berlinu

24online - 25.05.2011

Nemačke vlasti prinuđene su da, od 11 sati, zatvore vazdušni prostor nad Berlinom, saopšteno je jutros nemačkoj novinskoj agenciji DPA od strane aerodroma u glavnom gradu Nemačke.

Prestale vulkanske aktivnosti na Islandu

24online - 25.05.2011

Erupcija vulkana Grimsvetn na Islandu, usled koje je došlo do problema u aviosaobraćaju nad Evropom, je okončana, tvrde zvaničnici Velike Britanije.

Završena erupcija vulkana Grimsvetn

B92 - 25.05.2011

Berlin, Beograd -- Čestice pepela nastale usled erupcije vulkana Grimsvetn na Islandu nisu stigle do Srbije, a njihovo širenje zavisisće od jačine strujanja i vulkanske erupcije.

Otvara se vazdušni prostor

RTS - 25.05.2011

Vazdušni prostor nad Nemačkom, koji je u velikom delu zemlje, bio zatvoren za avio-saobraćaj, ponovo se otvara. Prestala erupcija vulkana Grimsvetn na Islandu, tvrde zvaničnici Velike Britanije.

Otvara se vazdušni prostor nad Nemačkom

24online - 25.05.2011

Vazdušni prostor nad Nemačkom, koji je od jutros, u velikom delu zemlje, bio zatvoren za avio-saobraćaj zbog oblaka pepela vulkana sa Islanda, ponovo se otvara.

Vulkan Grimsvetn izbacio više pepela od Ejafjalajekula

24online - 25.05.2011

Erupcija vulkana Grimsvetn na Islandu bila je značajno jača od one vulkana Ejafjalajekula pre godinu dana, kada je došlo do velike obustave avio-saobraćaja nad velikim delom Evrope.

Zbog vulkanskog pepela otkazuje se 700 letova

Kurir - 25.05.2011

BERLIN - Oblak vuklanskog pepela sa Islanda proširio se danas Nemačkom i doveo do zatvaranja oba aerodroma u Berlinu, ali stučnjaci kažu da erupcija jenjava.

Ponovo otvoreni svi aerodromi u Nemačkoj

Blic - 25.05.2011

BERLIN - Nemačka kontrola letenja saopštila je danas da su posle višečasovne obustave letova, zbog oblaka vulkanskog pepela sa Islanda, ponovo otvoreni aerodromi u Berlinu, Hamburgu i Bremenu.

Oblak vulkanske prašine razići će se tokom noći

24online - 25.05.2011

Oblak prašine i pepela nastao vulkanskom erupcijom na Islandu, razići će se tokom noći, saopštila je danas evropska agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja Eurokontrol.

Oblak vulkanske prašine razići će se tokom noći

Kurir - 25.05.2011

BRISEL - Oblak prašine nastao vulkanskom erupcijom na Islandu, koji je izazvao otkazivanje velikog broja avionskih letova u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i delovima Skandinavije, razići će se tokom noći, saopštila je danas evropska agencija ...

Vulkanska prašina neće stići do Srbije

Politika - 25.05.2011

Buđenje Grimsvetna ni izdaleka ne izgleda kao lanjsko divljanje Ejafjadlajoekudla koje je danima prikovalo aviona Foto Beta Island je pre tri godine uzdrmao evropsku bankarsku mrežu, u šta su bili upetljani ljudi, ali je svet više ...

Pepeo zatvara nemačke aerodrome

Vesti Online - 25.05.2011

Stručnjaci nemačke Agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja saopštili su da će od pet časova ujutru, zatvoriti aerodrome na severu zemlje zbog oblaka pepela koji dolazi iz islandskog vulkana.

Stup pepela iz vulkana Grimstvotn drastočno smanjen

R.S.Evropa - 25.05.2011

Stup pepela iz islandskog vulkana Grimsvotn, koji je prije tri dana dostigao visinu od 20 kilometara, spustio se na dva kilometra i tokom vikenda mogao bi potpuno nestati, saopćio je u dužnosnik islandske službe za krizne situacije.

Vulkanski pepeo zatvara i nemačke aerodrome

Mondo - 25.05.2011

Stručnjaci nemačke Agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja odlučilli su da zatvore aerodrome na severu zemlje zbog nadolazećeg pepela iz islandskog vulkana.

Zbog pepela zatvaraju se aerodromi na severu Nemačke

R.S.Evropa - 25.05.2011

Stručnjaci nemačke Agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja saopštili su sinoć da će u sredu, od pet časova ujutru, zatvoriti aerodrome na severu zemlje zbog oblaka pepela koji dolazi iz islandskog vulkana.

Zatvoren vazdušni prostor na severu Nemačke

Beta - 25.05.2011

BERLIN, 25. maja 2011. (Beta-AP) - Vazdušni prostor nad severom Nemačke biće zatvoren od srede ujutru zbog vulkanskog pepela koji u atmosferu dospeva iz vulkana Grimsvoten na Islandu.

Vulkanski pepeo zatvara i nemačke aerodrome

Prva Srpska TV - 25.05.2011

Nemačke vlasti prinuđene su da, od 11 časova, zatvore vazdušni prostor nad Berlinom, saopšteno je na aerodromu u glavnom gradu Nemačke. Prethodno je, zbog pepela iz vulkana Grimsvetn na Islandu, zaustavljen avio-saobraćaj nad Hamburgom i ...

Smirio se vulkan, normalizacija aviosaobraćaja

Vesti Online - 25.05.2011

Erupcija vulkana Grimsvoten na Islandu, usled koje je došlo do problema u aviosaobraćaju nad Evropom, je okončana, tvrde zvaničnici Velike Britanije.

Vulkan stao, avioni poleteli

Prva Srpska TV - 25.05.2011

Erupcija vulkana Grimsvetn na Islandu, usled koje je došlo do problema u aviosaobraćaju nad Evropom, je okončana, tvrde zvaničnici Velike Britanije.

Nemački aerodromi ponovo otvoreni

Vesti Online - 25.05.2011

Nemačka kontrola letenja saopštila je da su posle višečasovne obustave letova, zbog oblaka vulkanskog pepela sa Islanda, ponovo otvoreni aerodromi u Berlinu, Hamburgu i Bremenu.

Ponovo otvoreni svi aerodromi u Nemačkoj

EMG - 25.05.2011

Nemačka kontrola letenja saopštila je danas da su posle višečasovne obustave letova, zbog oblaka vulkanskog pepela sa Islanda, ponovo otvoreni aerodromi u Berlinu, Hamburgu i Bremenu.

U Nemačkoj ponovo otvoreni svi aerodromi

Danas - 25.05.2011

Berlin - Nemačka kontrola letenja saopštila je juče da su posle višečasovne obustave letova, zbog oblaka vulkanskog pepela sa Islanda, ponovo otvoreni aerodromi u Berlinu, Hamburgu i Bremenu.

Obama zbog pepela otišao iz Irske

B92 - 24.05.2011

Dablin -- Barak Obama morao je posetu Irskoj da završi dan ranije i u ponedeljak uveče otputuje u London, zbog vulkanskog pepela koji se sa Islanda kreće ka Irskoj.

Obama zbog vulkanskog pepela dan ranije stigao u London

Blic - 24.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama morao je posetu Irskoj da završi dan ranije nego što je bilo predvidjeno i da sinoć otputuje u London, zbog oblaka pepela koji se iz islandskog vulkana Grimsvetn kreće ka Velikoj Britaniji.

Pepeo iz islandskog vulkana otkazuje letove

24online - 24.05.2011

Zbog gustog oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsvetn više aviokompanija i danas je bilo prinuđeno da otkaže letove ka i iz Škotske, a kod nekih transatlantskih letova dolazi do kašnjenja.

Vulkan otkazuje letove

RTS - 24.05.2011

Hiljade letova otkazano je zbog oblaka pepela iz islanskog vulkana Grimsvetn. Pepeo preti aviosaobraćaju na teritoriji čitave zapadne Evrope. Obama skratio posetu Irskoj, zbog problema sa letovima.

Pepeo iz islandskog vulkana otkazuje letove

Kurir - 24.05.2011

REJKJAVIK - Zbog gustog oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsvetn više avio'kompanija i danas je bilo prinuđeno da otkaže letove ka i iz Škotske, a kod nekih transatlantskih letova dolazi do kašnjenja.

Pepeo iz islandskog vulkana otkazuje letove

Politika - 24.05.2011

REJKJAVIK - Zbog gustog oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsvetn više aviokompanija i danas je bilo prinuđeno da otkaže letove ka i iz Škotske, a kod nekih transatlantskih letova dolazi do kašnjenja.

Zbog vulkana otkazivanje letova

B92 - 24.05.2011

London -- Zbog širenja oblaka pepela iz islanskog vulkana Grimsvotn moguće otkazivanja 500 letova na linijama u Severnoj Irskoj, Škotskoj i delovima Skandinavije.

Očekuje se otkazivanje 500 letova zbog vulkanskog pepela

Blic - 24.05.2011

LONDON - Širenje oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsvotn moglo bi danas da dovede do otkazivanja 500 letova na putničkim linijama u Severnoj Irskoj, Škotskoj i delovima Skandinavije, saopštila je Evropska agencija za vazdušni ...

Zbog vulkanskog pepela otkazuje se 500 letova?

Kurir - 24.05.2011

BRISEL - Evropska agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja Eurokontrol saopštila je danas da su, zbog oblaka pepela iz islandskog vulkana koji je prekrio Škotsku i Severnu Irsku, do sada otkazana 252 leta, i da se u toku dana očekuje ...

"Jat" otkazao dva leta zbog erupcije vulkana

Blic - 24.05.2011

Zbog pepela koji je nastao erupcijom islandskog vulkana Grimsvetn "Jat ervejz" je bio prinuđen da danas obustavi letove za Kopenhagen i Geteborg.

Jat danas ne leti za Kopenhagen i Geteborg

24online - 24.05.2011

Srpka aviokompanija "Jat ervejz" saopštila je danas da je zbog pepela koji je nastao erupcijom islandskog vulkana obustavila letove za Kopenhagen i Geteborg.

Barselona ranije putuje u London

B92 - 24.05.2011

Fudbaleri Barselone već u utorak uveče otputovaće u London, gde u subotu igraju finale Lige šampiona protiv Mančester Junajteda. U katalonskom klubu su se na taj korak odlučili da bi izbegli moguća odlaganja letova zbog oblaka pepela posle ...

JAT otkazao letove

B92 - 24.05.2011

Beograd -- Srpska aviokompanija "Jat ervejz" obustavila je danas letove za Kopenhagen i Geteborg, zbog pepela koji je nastao erupcijom islandskog vulkana Grimsvetn.

Vulkanski pepeo nije stigao do Srbije

24online - 24.05.2011

Čestice pepela nastale usled erupcije vulkana Grimsvetn na Islandu nisu stigle do Srbije, a njihovo dalje širenje zavisiće od jačine strujanja i vulkanske erupcije, izjavili su danas stručnjaci iz RHMZ i Seizmološkog zavoda.

Avion prošao kroz oblak vulkanskog pepela

Blic - 24.05.2011

REJKJAVIK - Aviokompanija "Rajaner" pozvala je da se ukinu restrikcije na letove, tvrdeći da je njihov avion sigurno proleteo kroz najgušći deo oblaka vulkanskog pepela, preneo je "Telegraf".

Vulkanski pepeo nije stigao do Srbije

Blic - 24.05.2011

BEOGRAD - Čestice pepela nastale usled erupcije vulkana Grimsvetn na Islandu nisu stigle do Srbije, a njihovo dalje širenje zavisiće od jačine strujanja i vulkanske erupcije, izjavili su danas stručnjaci iz RHMZ i Seizmološkog zavoda.

Vulkanski pepeo ne stiže do Srbije

B92 - 24.05.2011

Beograd -- Čestice pepela nastale posle erupcije vulkana Grimsvetn na Islandu nisu stigle do Srbije, a njihovo širenje zavisi od vazdušnih strujanja i same erupcije.

Vulkanski pepeo stiže do Švedske

B92 - 24.05.2011

Stokholm -- Pepeo iz islandskog vulkana Grimsvetena trebalo bi da stigne do jugozapada Švedske danas popodne ali će njegov uticaj na vazdušni saobraćaj biti ograničen.

Oblak vulkanskog pepela večeras u Švedskoj i nemačkoj

Kurir - 24.05.2011

STOKHOLM - Pepeo iz islandskog vulkana Grimsvetena trebalo bi da stigne do jugozapada Švedske danas popodne, ali će njegov uticaj na vazdušni saobraćaj biti ograničen, saopštila je švedska Uprava za vazdušni saobraćaj (LFV).

Hiljade zarobljene na aerodromima

Press - 24.05.2011

Oblak pepela iz islandskog vulkana Grimsvetn, koji od subote izbacuje dim, napravio je veliku pometnju u avio-saobraćaju. Otkazani su brojni letovi, a desetine hiljada ljudi ostalo je zarobljeno na aerodromima u severnoj Evropi.

Stub pepela iz vulkana Grimsvetn drastično opada

24online - 24.05.2011

Stub pepela iz islandskog vulkana Grimsvetn, koji je pre tri dana dostigao visinu od 20 kilometara, spustio se na dva kilometra i tokom vikenda mogao bi potpuno da nestane, saopštio je danas zvaničnik islandske službe za krizne situacije.

Pepeo Grimsvotena preti Velikoj Britaniji

Glas javnosti - 24.05.2011

LONDON - Oblak pepela iz islandskog vulkana Grimsvotn bi u toku nedelje mogao da zahvati i britanski vazdušni prostor, ali je Velika Britanija za takve situacije pripremljena bolje nego prošle godine, rekli su zvaničnici.

Obama zbog vulkanskog pepela dan ranije stigao u London

R.S.Evropa - 24.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama morao je posetu Irskoj da završi dan ranije nego što je bilo predvidjeno i da sinoć otputuje u London, zbog oblaka pepela koji se iz islandskog vulkana Grimsvetn kreće ka Velikoj Britaniji.

Pepeo iz islandskog vulkana otkazuje letove

Prva Srpska TV - 24.05.2011

Zbog gustog oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsvetn više aviokompanija i danas je bilo prinuđeno da otkaže letove ka i iz Škotske, a kod nekih transatlantskih letova dolazi do kašnjenja.

Vulkan "otkazuje" 500 letova u Evropi

Mondo - 24.05.2011

Zbog gustog oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsvetn više aviokompanija ponovo je otkazalo letove ka i iz Škotske, a kasne i neki transatlantski letovi. Rajaner se žali na nepotrebno zatvaranje neba.

Oblak vulkanskog pepela sa Islanda ide ka Škotskoj

EMG - 24.05.2011

Oblak pepela iz islandskog vulkana Grimsvotn koji ide ka Škotskoj primorao je neke avioprevoznike da danas otkažu letove, a američkog predsednika Baraka Obamu da skrati posetu Irskoj.

Jat ne leti za Kopenhagen i Geteborg

Beta - 24.05.2011

BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Srpka aviokompanija Jat ervejz (Jat Airways) saopštila je u utorak da je zbog pepela koji je nastao erupcijom islandskog vulkana obustavila letove za Kopenhagen i Geteborg.

"Jat" otkazao dva leta zbog erupcije vulkana

Prva Srpska TV - 24.05.2011

Zbog pepela koji je nastao erupcijom islandskog vulkana Grimsvetn "Jat ervejz" je bio prinuđen da danas obustavi letove za Kopenhagen i Geteborg.

Ni Jat ne leti zbog vulkana

Mondo - 24.05.2011

Srpska aviokompanija "Jat ervejz" obustavila je danas letove za Kopenhagen i Geteborg, zbog pepela koji je nastao erupcijom islandskog vulkana Grimsvetn, saopštio je danas nacionalni avioprevoznik.

LŠ: Barsa već večeras stiže u London

Mondo - 24.05.2011

Fudbaleri i stručni štab Barselone već večeras doputovaće u London, četiri dana uoči finala Lige šampiona na "Vembliju" protiv Mančester junajteda.

Otkazivanje letova zbog vulkanskog pepela

Novosti - 24.05.2011

Zbog oblaka pepela iz islandskog vulkana koji je prekrio Škotsku i Severnu Irsku, do sada otkazana 252 leta. U toku dana očekuje se otkazivanje još 500 letova BRISEL - Evropska agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja Eurokontrol ...

Vulkan sa Islanda otkazuje letove

Vesti Online - 24.05.2011

Širenje oblaka pepela iz islanskog vulkana Grimsvoten moglo bi da dovede do otkazivanja 500 letova na putničkim linijama u Severnoj Irskoj, Škotskoj i delovima Skandinavije, saopštila je Evropska agencija za vazdušni saobraćaj.

Otkazano više od 200 letova

Danas - 24.05.2011

London, Berlin - Zbog širenja oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsveten juče je otkazano između 200 i 250 letova na putničkim linijama u Severnoj Irskoj, Škotskoj i delovima Skandinavije. Između 200 i 250 letova je već otkazano.

Vulkanski pepeo neće do Srbije?

Mondo - 24.05.2011

Čestice pepela nastale usled erupcije vulkana Grimsvetn na Islandu nisu stigle do Srbije, a njihovo dalje širenje zavisiće od jačine strujanja i vulkanske erupcije.

Novi vulkan preti Evropi!

Press - 23.05.2011

Odluka - Nebo iznad Islanda zatvoreno za saobraćaj. Dim dosegao visinu od 11.000 metara Najaktivniji vulkan na Islandu, Grismvotn, u subotu je počeo da izbacuje dim i lavu, saopštile su meteorološke službe u ovoj zemlji na krajnjem severu ...

Zabranjeni letovi zbog vulkana

B92 - 23.05.2011

Oslo -- Letovi između Norveške i ostrva u okviru arhipelaga Svalbard u Arktičkom okeanu u prekidu zbog oblaka pepela iz islandskog vulkana Grimsvotn.

Oblak pepela zaustavio letove za ostrva u Svalbardu

24online - 23.05.2011

Letovi između kontinentalnog dela Norveške i ostrva u okviru arhipelaga Svalbard u Arktičkom okeanu su u prekidu, zbog oblaka pepela koji dolazi iz islandskog vulkana Grimsvotn, saopštili su aerodromski službenici.

Vulkan ugrožava letove

RTS - 23.05.2011

Deo vazdušnog prostora iznad Danske zatvoren zbog erupcije vulkana na Islandu. Eksperti upozravaju da bi pepeo mogao sredinom sedmice da stigne do Britanije, Francuske i Španije.

Erupcija vulkana poremetila avio saobraćaj u Danskoj

Blic - 23.05.2011

Deo vazdušnog prostora iznad danske autonomne teritorije Grenland zatvoren je za aviosaobraćaj zbog pepela koji je ispustio islandski vulkan Grimsvetn, saopštila je danas danska Služba za kontrolu aviosaobraćaja "Navier" (Naviair).

Pepeo grimsvotena preti velikoj britaniji

Kurir - 23.05.2011

LONDON - Oblak pepela iz islandskog vulkana Grimsvotn bi u toku nedelje mogao da zahvati i britanski vazdušni prostor, ali je Velika Britanija za takve situacije pripremljena bolje nego prošle godine, rekli su zvaničnici.

Pepeo sa Islanda stiže do Britanije

B92 - 23.05.2011

Velika Britanija -- Britanska služba civilnog vazduhoplovstva saopštila da postoji mogućnost da u utorak letovi u severnim delovima zemlje budu obustavljeni zbog vulkanskog pepela.

Islandski vulkan zatvara aerodrome

Press - 23.05.2011

Najaktivniji islandski vulkan Grimsvetn preti da parališe aviosabraćaj u Evropi, kao što je to uradio Ejafjalajokul prošle godine u aprilu kad zbog gustog dima više miliona ljudi nije moglo da leti, a većina zemalja severne Evrope bila je ...

Obama zbog vulkanskog pepela ranije otišao iz Irske

24online - 23.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama morao je posetu Irskoj da završi dan ranije nego što je bilo predviđeno i da večeras otputuje u London, zbog oblaka pepela koji se iz islandskog vulkana Grimsvetn kreće ka Velikoj Britaniji.

Vatra & dim stižu u Evropu!

ALO - 23.05.2011

Islandske vlasti obustavile su lokalne avio-letove nakon erupcije vulkana Grimsvetn, koji je izbacio stub dima visine 20 kilometara! Iako je nebo nad Islandom zatvoreno za letove, zvaničnici se nadaju da ova erupcija neće ugroziti ...

Na Islandu proradio vulkan Grimsvetn

Glas javnosti - 23.05.2011

REJKJAVIK - Vulkan Grimsvetn na Islandu prordio je u subotu 21. maja , a lokalni mediji izveštavaju da se iz kratera uzdiže dim. Grimsvetn leži ispod nenaseljenog najvećeg glečera Vatnajokul na jugoistoku Islanda.

Obustavljen vazdušni saobraćaj nad Islandom

Glas javnosti - 23.05.2011

REJKJAVIK - Nad Islandom je obustavljen vazdušni saobraćaj i zatvoren najveći međunarodni aerodrom Keflavik-Rejkjavik posle vulkanske erupcije, dok će drugi aerodromi verovatno biti zatvoreni u toku dana, naveli su lokalni zvaničnici.

Zatvoren deo vazdušnog prostora iznad Danske

R.S.Evropa - 23.05.2011

Deo vazdušnog prostora iznad danske autonomne teritorije Grinlend zatvoren je za aviosaobraćaj zbog pepela koji je ispustio islandski vulkan Grimsvetn, saopštila je danas danska Služba za kontrolu aviosaobraćaja "Navier" (Naviair).

Barsa žuri u London zbog vulkana

Mondo - 23.05.2011

Katalonci bi trebalo ranije da otputuju na mesto odigravanja finala Lige šampiona, jer bi vazdušni prostor nad Engleskom mogao da bude zatvoren.

Pepeo iz Grimsvotena preti Britaniji i Norveškoj

Danas - 23.05.2011

London - Oblak pepela iz islandskog vulkana Grimsvoten bi u toku nedelje mogao da zahvati i britanski vazdušni prostor, ali je Velika Britanija za takve situacije pripremljena bolje nego prošle godine, rekli su zvaničnici.