TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Đinđić se ne može imitirati

Blic - 13.03.2004

Zoran Đinđić je bio izuzetna ličnost. On bi i da nije usmrćen postao istorijska ličnost Srbije, kaže za 'Blic' Desimir Tošić, koji je sa pokojnim premijerom bio jedan od prvaka Demokratske stranke iz septembra 1990. godine. Viđali su se na stranačkim sastancima.

Ko je izdao nalog

Blic - 12.03.2004

- Porodica Zorana Đinđića smatra da je morala postojati politička pozadina njegovog ubistva. Neki politički krugovi su ohrabrivali aktivnosti zemunskog klana. Kada se grupa kriminalaca odluči na ubistvo premijera, logično pitanje je od koga su imali podršku, odnosno ko ih je podsticao.

Godinu dana od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića

B92 - 12.03.2004

Beograd -- Saradnici premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog 12. marta prošle godine, rekli su u petak uveče na memorijalnoj akademiji u Beogradu da Đinđićeva žrtva ne sme biti uzaludna, a da njegove ubice moraju biti kažnjene.

Godišnica ubistva Zorana Đinđića: reakcije

B92 - 12.03.2004

Beograd -- Vlada SAD izrazila je, povodom godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, poštovanje njegovoj porodici i narodu Srbije, ističući da je Đindić ostavio neizmeran doprinos kao sin, suprug, otac, politički lider i međunarodni državnik.

Nakon ubistva Zorana Đinđića, akcija Sablja i suđenje

B92 - 12.03.2004

Beograd -- Nekoliko sati nakon ubistva Zorana Đinđića, uvedeno je vanredno stanje koje je trajalo 40 dana. Osumnjičeni za učešće u ubistvu premijera, Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni su 27. marta u pokušaju policije da ih uhapsi. Optužnica za učešće u ubistvu podignuta je 21.

Program obeležavanja 12. marta

B92 - 11.03.2004

Beograd -- Povodom godišnjice tragičnog ubistva Zorana Đinđića, Centar za komunikacije Demokratske stranke objavio je program obeležavanja ovog datuma. Satnica je sledeća: U 10,30 časova biće postavljena ploča sa nazivom "Plato dr Zorana Đinđića", kako će se u skladu sa odlukom Skupštine grada ...

Stranice posvećene Đinđiću vraćene na Vladin sajt

B92 - 11.03.2004

Beograd -- Dan pred godišnjicu ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, link koji vodi na stranice posvećene ovom događaju vraćene su na zvanični sajt Vlade Srbije – www.srbija.sr.gov.yu. Link je, umesto na stranicu "vesti", ovoga puta postavljen na naslovnu stranu Vladinog sajta.

DS traži zaštitu za sve učesnike suđenja za ubistvo Đinđića

B92 - 10.03.2004

Beograd -- Demokratska stranka zahteva od države da zaštiti sve učesnike suđenja za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i da spreči akciju aboliranja Đinđićevih ubica. U saopštenju DS izražava se ogorčenje zbog ubistva čoveka koji je trebalo da bude svedok na suđenju Đinđićevim ubicama i zbog ...

Sa sajta Vlade Srbije skinuti tekstovi o Zoranu Đinđiću

B92 - 08.03.2004

Beograd -- Četiri dana pre godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, a samo pet dana nakon izbora nove Vlade Srbije, sa zvaničnog sajta Vlade Srbije u ponedeljak su skinuti svi linkovi koji vode na stranice posvećene Zoranu Đinđiću, uključujući i stranicu "Sećanje na Zorana Đinđića" ...

Đurić: U pripremi novi sajt Vlade, biće mesta za Đinđića

B92 - 08.03.2004

Beograd -- Šef Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije Srđan Đurić izjavio je u ponedeljak uveče da je novi internet sajt Vlade Srbije u pripremi i da je u toku povlačenje starih stranica sa postojećeg sajta vlade. "Na tom novom sajtu će biti mesta za sve vlade koje su postojale u Srbiji u ...