TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Beba Popović: Trgovac Đilas je uništio DS!

Kurir - 17.03.2013

Nekadašnji šef Biroa za informisanje tvrdi da je lideru demokrata osnovno zanimanje trgovina, da je upropastio DS, ali i da je logičan izbor posle katastrofalnog Tadića BEOGRAD - Objasnio.

Beba Popović: Tadić je oduvek mrzeo Đinđića!

Kurir - 16.03.2013

Boris Tadić se i danas, posle deset godina, trudi da bude Zoranov naslednik, ali mu to ne uspeva", ocenio je Popović PODGORICA - Vladimir Beba Popović, nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je u petak da je Boris ...

Beba Popović: Tadić oduvek mrzeo Đinđića

RTV - 16.03.2013

PODGORICA - Vladimir Beba Popović, nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je u petak da je Boris Tadić "oduvek mrzeo" premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u Beogradu marta 2003. godine.

Vladimir Beba Popović: Tadić je odvek mrzeo Đinđića

Blic - 16.03.2013

Vladimir - Beba Popović, nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je u petak da je Boris Tadić "oduvek mrzeo" premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u Beogradu marta 2003. godine.

Đinđićeva vlada imala eksperte, ali ne i dovoljno vremena

Tanjug - 16.03.2013

BEOGRAD - Vlada premijera Zorana Đinđića bila je jedinstvena po tome što je imala ekspertski deo sastavljen od vodećih ekonomskih stručnjaka, ali je trajala kratko da bi se efekti njene ekonomske politike manifestovali na pravi način, ...

LDP: Đinđićeva vlada imala eksperte, ali ne i dovoljno vremena

RTV - 16.03.2013

BEOGRAD - Vlada premijera Zorana Đinđića bila je jedinstvena po tome što je imala ekspertski deo sastavljen od vodećih ekonomskih stručnjaka, ali je trajala kratko da bi se efekti njene ekonomske politike manifestovali na pravi način, ...

"Samo Đinđićeva vlada bila stručna"

B92 - 16.03.2013

Beograd -- Đinđićeva vlada bila je sastavljena od vodećih ekonomskih stručnjaka, ali je trajala kratko da bi se efekti manifestovali na pravi način, rečeno na tribini LDP.

Popović: Tadić oduvek mrzeo Đinđića

Vesti Online - 16.03.2013

Vladimir Beba Popović, nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je u petak da je Boris Tadić "oduvek mrzeo" premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u Beogradu marta 2003. godine.

BEBA POPOVIĆ: Boris Tadić je oduvek mrzeo Đinđića

Telegraf - 16.03.2013

- Boris Tadić se i danas, posle deset godina, trudi da bude Zoranov naslednik, ali mu to ne uspeva, a nakon "Sablje" se izvinjavao Ceci što je bila uhapšena - ocenio je Popović , nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio ...

Dnevnik: Opet u mitovima, nesvesni kuda ide svet

R.S.Evropa - 16.03.2013

Željko Stanetić , aktivista za ljudska prava iz Novoga Sada i direktor Vojvođanskog građanskog centra dnevnik je počeo voditi na godišnjicu demonstracija u Beogradu koje su se, podseća autor, dogodile 9.marta 1991. godine. Danas, 2013.

Popović: Tadić oduvek mrzeo Đinđića

Mondo - 16.03.2013

Vladimir - Beba Popović, bivši šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je da je Boris Tadić "oduvek mrzeo" premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u Beogradu marta 2003.

Tadić je oduvek mrzeo Đinđića!

Glas javnosti - 16.03.2013

PODGORICA - Vladimir Beba Popović, nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je u petak da je Boris Tadić "oduvek mrzeo" premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u Beogradu marta 2003. godine.

Beba Popović: Tadić je oduvek mrzeo Đinđića

Novi Magazin - 16.03.2013

B92/Tanjug Vladimir - Beba Popović, bivši šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je da je Boris Tadić 'oduvek mrzeo' premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u Beogradu marta 2003.

Beba Popović: Tadić je mrzeo Đinđića!

ALO - 16.03.2013

Nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, Vladimir Popović, rekao je u intervjuu podgoričkoj TV Atlas da je Boris Tadić "oduvek mrzeo premijera Srbije Zorana Đinđića".

Vladimir Beba Popović: Tadić je mrzeo Đinđića! (VIDEO)

ALO - 16.03.2013

Vladimir - Beba Popović, nekadašnji šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije, izjavio je u petak da je Boris Tadić "oduvek mrzeo" premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u Beogradu marta 2003. godine.

Rock & City: Deset godina apstinencije

Pobjeda.me - 16.03.2013

U opštoj glorifikaciji Đinđićevog lika i djela u proteklih nekoliko godina često se zaboravlja niz pogrešnih odluka „demokratskih vlasti“ u Srbiji nakon petog oktobra, a koje su u vezi sa rokenrol scenom i bendovima.

Dimitrije Boarov: Privatizacija - zaustavljena i omražena

Novi Magazin - 15.03.2013

Proteklih dana, iz mnogo valjanih razloga, široko je obeležena desetogodišnjica ubistva dr Zorana Đinđića, premijera i reformatora Srbije, ali je većina onih koji su tim povodom o njemu govorili i pisali ponovo izbegla da konkretizuje ...

Moralni sunovrat crnog listića

E-Novine - 15.03.2013

Taman kada smo pomislili da smo se, nakon obeležavanja jedne decenije od ubistva Zorana Đinđića, ponovo vratili u uobičajenu političku kolotečinu, iz zimskog sna iznenada se probudio Teofil Pančić kako bi nam podario svoje viđenje ...

Ruke moraju biti čiste

Danas - 15.03.2013

Jedna od prvih izjava Zorana Đinđića na mestu predsednika vlade bila je da bi generacija radno sposobnih muškaraca i žena morala da radi neuporedivo više nego što je to uobičajeno u zapadnoevropskim društvima, a da zauzvrat ne očekuje ...

POPOVIĆ: Boris Tadić je oduvijek mrzio Zorana Đinđića

Portalanalitika - 15.03.2013

B oris Tadić je čovjek koji je oduvjek mrzio Zorana Đinđića , naročito u posljednjih godinu - dvije dana, kada je Zoran htio da ga se riješi iz DS-a. Splet okolnosti je bio takav da ga je on naslijedio, jer nije imao ko drugi.

"Nisam ništa loše mislio", tvrdi ljubitelj pušaka iz Ministarstva pravde

Blic - 14.03.2013

Ministarstvo pravde još nije odlučilo da li će i kako sankcionisati službenika Nikolu Savića, koji je pre dva dana postavio na Fejsbuku sliku snajpera kakvim je ubijen premijer Srbije dr Zoran Đinđić.

Čitaoci Pressonline: Da je Đinđić živ, Srbija ne bi ušla u EU!

Press - 14.03.2013

Na pitanje "Da li bi Srbija danas bila član EU da je Zoran Đinđić živ?", 61 odsto čitalaca Pressonline-a odgovorio je negativno. Sa druge strane, više od 35 odsto naših čitalaca odgovorilo je da bi Srbija bila zemlja članica Evropske unije ...

Đinđićevi ljudi su danas van politike

Blic - 14.03.2013

Od najbližih saradnika i bliskih prijatelja ubijenog premijera Zorana Đinđića u Demokratskoj stranci su još samo Živorad Anđelković i Ljiljana Lučić. Ostali su osnovali svoje stranke ili su se posvetili privatnom biznisu.

Sve je manje nevinih

Vesti Online - 14.03.2013

Svi bi sada da liče na živog Zorana Đinđića. Ili ako baš nisu u poziciji da ih porede sa njegovom motivacionom energijom onda bar da se uknjiže u krug Đinđićevih prijatelja i saradnika.

Legijina žena sprečila DB da prisluškuju kuću

Vesti Online - 14.03.2013

Kretanje Milorada Ulemeka Legije posle ubistva Zorana Đinđića bilo bi ranije razotkriveno da je njegova supruga Aleksandra s manje pažnje kontrolisala stanje u porodičnoj vili.

Održana beogradska premijera predstave Ubiti Zorana Đinđića

Story - 14.03.2013

Na desetu godišnjicu od ubistva premijera, 12. marta 2013. godine, u Beogradu je u Ustanovi kulture Vuk Karadžić premijerno izvedena pozorišna predstava Ubiti Zorana Đinđića nastala u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad po ...

Predstava Ubiti Zorana Đinđića izvedena u Beogradu

Kurir - 13.03.2013

Publika na velikoj sceni "Aleksandar Popović" dobro je primila ovu gorku političku satiru u formi kabarea, a producenti su najavili reprizu za 14.

Službenik Ministarstva pravde na Fejs postavio snajper kojim je ubijen Đinđić

24sata - 13.03.2013

Sliku snajpera iz kog je na jučerašnji dan pre 10 godina ubijen premijer Zoran Đinđić na svoj Fejsbuk profil postavio je juče službenik Ministarstva pravde Nikola Savić (24).

Kad zatreba, Zoran

Kurir - 13.03.2013

Srbi sve shvate prekasno. Pa tako su i shvatili ko je i šta je za Srbiju predstavljao Zoran Đinđić. Da, bio je prvi demokratski srpski premijer. I da, definitivno je bio vizionar, ali nažalost, bez valjanih naslednika.

Ministar "saslušava" službenika koji je objavio sliku puške kojom je ubijen Đinđić

Blic - 13.03.2013

Službenik Ministarstva pravde Nikola Savić (24) postavio je juče na svoj Fejsbuk profil fotografiju snajpera iz kojeg je na jučerašnji dan pre 10 godina ubijen premijer Zoran Đinđić.

Lične stvari koje je Đinđić nosio u trenutku ubistva biće izložene u muzeju

Blic - 13.03.2013

Predsedništvo Demokratske stranke donelo je odluko o osnivanju muzeja „Zoran Đinđić“ koji će se nalaziti na opštini Stari grad, a tačna lokacija će tek biti određena, kaže za „Blic” Gorica Mojović.

"Prese": Izgubljena decenija Srbije

Tanjug - 13.03.2013

BEČ - Pre deset godina ubijen je reformski-premijer Zoran Đinđić, a sa njim je umrla i nada u promene, iako se njegovi nekadašnji protivnici danas pozivaju na njega, ocenjuje bečki dnevnik "Prese".

Predstava "Ubiti Zorana Đinđića" izvedena u Beogradu

Tanjug - 13.03.2013

BEOGRAD - Pozorišna predstava "Ubiti Zorana Đinđića", u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, izvedena je premijerno u Beogradu u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", na 10. godišnjicu ubistva premijera.

"Prese": Sa Đinđićem je umrla nada

B92 - 13.03.2013

Beč -- Osvrćući se na desetogodišnjicu ubistva Zorana Đinđića bečki list "Prese" ocenjuje da je sa ubistvom reformskog premijera u Srbiji umrla nada za promene.

"Prese": Izgubljena decenija Srbije

Blic - 13.03.2013

Pre deset godina ubijen je reformski-premijer Zoran Đinđić, a sa njim je umrla i nada u promene, iako se njegovi nekadašnji protivnici danas pozivaju na njega, ocenjuje bečki dnevnik "Prese".

"Prese": Izgubljena decenija za Srbiju

Press - 13.03.2013

"Barem sećanje na ubijenog bivšeg premijera još ujedinjuje njegove posvađane naslednike . Bez reči i sa cvećem u rukama su hiljade u utorak obišle grob Zorana Đinđića", prenosi list citirajući direktora pozorišta Kokana Mladenovića da je ...

"Ubiti Zorana Đinđića" premijerno

B92 - 13.03.2013

Pozorišna predstava "Ubiti Zorana Đinđića", u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, izvedena je u utorak uveče premijerno u Beogradu u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", na 10. godišnjicu ubistva premijera.

Predstava "Ubiti Zorana Đinđića": Košmarno buđenje

Blic - 13.03.2013

U prepunoj sali scene „Aleksandar Popović” u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić” održana je beogradska premijera komada „Ubiti Zorana Đinđića” reditelja Zlatka Pakovića u produkciji SKC Novi Sad.

Evropski parlament odao poštu Đinđiću

RTV - 13.03.2013

BRISEL - Evropski parlament je danas pred početak plenarnog zasedanja odao poštu premijeru Srbije Zoranu Đinđiću koji je pre deset godina ubijen u atentatu.

Šulc odao poštu Đinđiću u EP

B92 - 13.03.2013

Strazbur -- Poslanici Evropskog parlamenta danas su na zasedanju u Strazburu odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, povodom 10. godišnjice njegovog ubistva.

Evropski parlament: Odata pošta Zoranu Đinđiću

Kurir - 13.03.2013

Smrt ovog vizionara i proevropskog državnika bio ogroman gubitak za čitavu Evropu, navodi se u saopštenju Jelka Kacina STRAZBUR - Evropski parlament je danas na početku plenarnog zasedanja odao poštu premijeru Srbije Zoranu Đinđiću koji je ...

Poslanici Evropskog parlamenta odali poštu Đinđiću

24sata - 13.03.2013

Poslanici Evropskog parlamenta danas su na zasedanju u Strazburu odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Djindjiću, povodom 10. godišnjice njegovog ubistva.

Evropski parlament odao poštu Đinđiću

RTS - 13.03.2013

Evropski parlament odao poštu premijeru Srbije Zoranu Đinđiću koji je ubijen pre deset godina. Poslanici Evropskog parlamenta danas su na zasedanju u Strazburu odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, povodom desete godišnjice ...

Ministarstvo osudilo čin službenika

B92 - 13.03.2013

Beograd -- Ministarstvo pravde najoštrije osudilo postupak svog zaposlenog koji je na svom Fejsbuk profilu postavio pušku iz koje je pre deset godina ubijen Zoran Đinđić.

Osuda postavljanja puške kojom je ubijen Đinđić na fejsbuk profil

RTV - 13.03.2013

BEOGRAD - Ministarstvo pravde i državne uprave najoštrije je osudilo postupak svog zaposlenog Nikole Savića (24), koji je na svom fejsbuk profilu postavio pušku iz koje je na jučerašnji dan pre deset godina ubijen premijer Zoran Đinđić.

KACIN: Srbija sa Hrvatskom u EU, da su Đinđićeve ideje dobile podršku

Portalanalitika - 13.03.2013

S rbija polako, ali sigurno, ide ka onoj budućnosti u kojoj je Zoran Đinđić rekao da ćemo se sresti, a otvaranje pregovora o članstvu u EU će biti ključan korak u tom pravcu, rekao je izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Službenik srpske Vlade objavio sliku puške kojom je ubijen Đinđić

Portalanalitika - 13.03.2013

S lužbenik Ministarstva pravde Srbije Nikola Savić (24) postavio je juče na svoj Fejsbuk profil fotografiju snajpera iz kojeg je na jučerašnji dan pre 10 godina ubijen premijer Zoran Đinđić .

Kacin: Samo sledite Đinđićevu viziju

Vesti Online - 13.03.2013

Srbija "polako, ali, verujem, uporno i odlučno korača u onu budućnost, koju je Zoran Đinđić želeo da izgradi", ukazao je slovenački poslanik u Evropskom parlamentu i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin.

"Estradizacija godišnjice smrti Đinđića"

Vesti Online - 13.03.2013

Manifestacije povodom desete godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića predstavljaju "estradizaciju", smatraju advokat Srđa Popović i bivši premijer Zoran Živković.

Ministar će "saslušati" službenika koji je objavio sliku puške kojom je ubijen Đinđić

S media - 13.03.2013

Ministar će "saslušati" službenika koji je objavio sliku puške kojom je ubijen Đinđić Službenik Ministarstva pravde Nikola Savić, koji je juče na svom Fejsbuk profilu objavio sliku puške kojom je ubijen Zoran Đinđić, biće "saslušan" po ...

Prese: Izgubljena decenija za Srbiju

Novi Magazin - 13.03.2013

Pre deset godina ubijen je reformski-premijer Zoran Ðinđić, a sa njim je umrla i nada u promene, iako se njegovi nekadašnji protivnici danas pozivaju na njega, ocenjuje bečki dnevnik 'Prese'.

"Estrada" od godišnjice smrti Đinđića

Mondo - 13.03.2013

Manifestacije povodom desete godišnjice ubistva premijera predstavljaju estradizaciju, rekli su sinoć advokat Srđa Popović i bivši premijer Zoran Živković.

Ministarstvo pravde: Ispitaćemo službenika zbog slike puške kojom je ubijen Đinđić

Telegraf - 13.03.2013

Nikola Savić (24) nije želeo da komentariše to što je postavio na svoj Fejsbuk profil fotografiju snajpera iz kojeg je ubijen premijer 2003. Utvrdićemo da li je prekršen kodeks ponašanja državnih službenika i reagovaćemo u skladu sa ...

Službenik srpske Vlade objavio sliku puške kojom je ubijen Đinđić

RTCG - 13.03.2013

Službenik Ministarstva pravde Srbije Nikola Savić (24) postavio je juče na svoj Fejsbuk profil fotografiju snajpera iz kojeg je na jučerašnji dan prije 10 godina ubijen premijer Zoran Đinđić, piše Blic.

FOTO: Lične stvari Đinđića u muzeju

RTCG - 13.03.2013

Lične stvari koje je premijer Srbije Zoran Đinđić nosio u trenutku ubistva, biće izložene u muzeju. - Iza Zorana ostali su brojna djela, zapisi, dokumenta, fotografije, video-zapisi, filmovi, njegovi lični predmeti, knjige, pisma.

Poslanici EP odali poštu Đinđiću

RTCG - 13.03.2013

Poslanici Evropskog parlamenta danas su, na zasijedanju u Strazburu, odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, povodom 10. godišnjice njegovog ubistva.

Evropski parlament odao poštu Zoranu Ðinđiću

Telegraf - 13.03.2013

Smrt ovog vizionara i proevropskog državnika je bio ogroman gubitak za čitavu Evropu, saopštila je kancelarija izvestioca EP za Srbiju Jelka Kacina Evropski parlament je danas na početku plenarnog zasedanja odao poštu .

EP odao poštu Zoranu Đinđiću

E-Novine - 13.03.2013

Na inicijativu predsednika Evropskog parmlamenta Martina Šulca, na zasedanju u Strazburu, evropski poslanici su odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, povodom 10.

U Evropskom parlamentu odata pošta Đinđiću

Mondo - 13.03.2013

Poslanici Evropskog parlamenta danas su na zasedanju u Strazburu odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, povodom 10. godišnjice njegovog ubistva.

Ministarstvo pravde ispituje slučaj Facebook

Mondo - 13.03.2013

Ministarstvo pravde i državne uprave saopštava da će ispitati da li je njihov službenik Nikola Savić prekršio kodeks ponašanja kada je je na svoj Facebook profil postavio fotografiju snajpera iz kojeg je ubijen premijer Zoran Đinđić.

Lične stvari koje je Đinđić nosio u trenutku ubistva biće izložene u muzeju

Prva Srpska TV - 13.03.2013

Predsedništvo Demokratske stranke donelo je odluku o osnivanju muzeja „Zoran Đinđić“ koji će se nalaziti u opštini Stari grad, a tačna lokacija će tek biti određena, kaže za „Blic” Gorica Mojović.

ISPOVEST ĐINĐIĆEVE SESTRE: Zoran je u duši bio Jugosloven!

Telegraf - 13.03.2013

- Osim što je bio odličan đak, stizao je sve, da se bavi šah klubom, karateom i devojkama. Njegovim nestašlucima nije bilo kraja - otkriva Gordana Đinđić Filipović Ubijeni premijer Srbije jedan deo svog detinstva proveo je u Travniku, gde ...

Ministar mora da reaguje

Danas - 13.03.2013

Beograd - Ministar pravde Nikola Selaković morao bi da reaguje i kazni službenika Nikolu Savića, koji je u utorak, 12. marta, kada je obeležavana desetogodišnjica od ubistva Zorana Đinđića, postavio na svoj Fejsbuk profil fotografiju ...

Pljunuti Đinđić

Danas - 13.03.2013

Sede tako dva prosečna srpska birača i gledaju televiziju. Gledaju oni, tako, gledaju, i prosečan srpski birač broj 1 pita prosečnog srpskog birača broj 2. - Je l’ tebi liči ovaj Vučić na nekog? - Ja, vala, liči, isti je onaj Vučić...

Ubistvo Zorana Đinđića u 7 činova

Blic - 12.03.2013

Zoran Đinđić rođen je 1. avgusta 1952. u Bosanskom Šamcu, tadašnja SR Bosna i Hercegovina, FNR Jugoslavija, a ubijen je u atentatu koji su 12. marta 2003. u Beogradu počinili pripadnici zemunskog kriminalnog klana.

Da je živ, već bismo bili u EU

24sata - 12.03.2013

Da je kojim slučajem Zoran Đinđić živ, Srbija bi danas bila punopravna članica Evropske unije i ekonomski i politički lider jugoistočne Evrope, uvereni su sagovornici „24 sata“.

Decenija bez Zorana Đinđića

B92 - 12.03.2013

Beograd -- Pre tačno deset godina, na ulazu u zgradu Vlade Srbije ubijen je prvi demokratski izabrani premijer Srbije i lider Demokratske stranke dr Zoran Đinđić. Premijer Đinđić ubijen je 12. marta 2003.

"Zbog onih što će tek doći": Zoran Đinđić - video priča

24sata - 12.03.2013

"Ako treba, nići će opet barikade, opet za bolje sutra, i na istoku, i na zapadu, i na severu, i na jugu, zbog njih, i zbog nas, i zbog onih što će tek doći", napisao je u proleće 1971., tada gimnazijalac, Zoran Đinđić.

Deset godina od ubistva Ðinđića

Press - 12.03.2013

Članovi Vlade položiće danas venac na spomen-ploču Ðinđiću u dvorištu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. Biće održana i tradicionalna " Šetnja za Zorana ", u kojoj će ove godine prvi put zajednički učestvovati pristalice Demokratske stranke ...

Deset godina bez Zorana Đinđića

RTS - 12.03.2013

Navršilo se 10 godina od ubistva premijera Srbije i lidera DS-a Zorana Đinđića. Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine.

GODIŠNJICA ĐINĐIĆEVE SMRTI: Nalogodavci još uvek nisu otkriveni

Kurir - 12.03.2013

Iako su ubice Zorana Đinđića osuđene, atentat i suđenje za ubistvo premijera pratilo je niz kontroverzi i nelogičnosti BEOGRAD - Pitanja. Pre tačno deset godina u 12.25 u dvorištu zgrade Vlade Srbije u Beogradu ubijen je Zoran Đinđić, prvi ...

Sećanje na ubijenog premijera

RTS - 12.03.2013

Desetogodišnjica ubistva Zorana Đinđića obleležava se šetnjom od Terazija do Aleje velikana na Novom groblju gde će građani odati počast prvom demokratskom premijeru Srbije.

Deset godina od ubistva Zorana Đinđića

Tanjug - 12.03.2013

BEOGRAD - Na današnji dan navršava se deset godina od ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, kojem će danas i narednih dana biti posvećen niz komemorativnih događaja.

Deset godina od ubistva premijera Đinđića

RTV - 12.03.2013

BEOGRAD - Na današnji dan navršava se deset godina od ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, kojem će danas i narednih dana biti posvećen niz komemorativnih događaja.

Svako stoji sam pred sudom istorije

DW - 12.03.2013

Povodom desetogodišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, bivši predsednik Republike i počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, kaže da ne vidi sebe kao direktnog naslednika Đinđićeve politike.

"Datum potvrda Đinđićevog rada"

B92 - 12.03.2013

Beograd -- Ružica Đinđić smatra da će, ukoliko Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, to biti potvrda Zoranovog rada na evropskoj budućnosti. On kaže da je proteklih deset godina za Srbiju i njene građane izgubljeno vreme.

Predstava "Ubiti Zorana Ðinđića" večeras kod "Vuka"

Press - 12.03.2013

Predstava je nastala prošle godine, po motivima drame "Ubiti Zorana Ðinđića" koju su napisali Rajko Ðurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju potpisuje Paković.

Ružica Đinđić: Datum bi bio potvrda Zoranovog rada

Tanjug - 12.03.2013

BEOGRAD - Ružica Đinđić, supruga pokojnog premijera Zorana Đinđića, smatra da je proteklih deset godina, koliko je prošlo od njegovog ubistva, za Srbiju i njene građane izgubljeno vreme, ali da će, ako Srbija dobije datum za početak ...

"Neprijatelji Đinđića na vlasti"

B92 - 12.03.2013

Beč -- Deset godina posle ubistva Zorana Đinđića na vlasti su njegovi nekadašnji najveći neprijatelji, ocenjuje bečki dnevnik "Standard". "Ako neko veruje da će sprovođenje zakona moći zaustaviti time što će mene ukloniti on se vara, jer ...

Standard: Đinđićevi neprijatelji njegovi naslednici

Tanjug - 12.03.2013

BEČ - Deset godina posle ubistva Zorana Đinđića na vlasti su njegovi nekadašnji najveći neprijatelji, ocenjuje danas bečki dnevnik "Standard". "Ako neko veruje da će sprovođenje zakona moći zaustaviti time što će mene ukloniti on se vara, ...

Održana šetnja u Kragujevcu: Sveće i cveće za Zorana Đinđića

Blic - 12.03.2013

Članovi Demokratske stranke u Kragujevcu, šetnjom i paljenjem sveća i polaganjem cveća pored spomen ploče dr Zorana Đinđića, obeležili su desetogodišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera Srbije.

Gorica Mojović: Đinđić bi nam danas zamerio mnogo toga

Blic - 12.03.2013

BEOGRAD - Funkcionerka Demokratske stranke i jedna od organizatorki šetnji, Gorica Mojović, izjavila je da bi nam pokojni premijer Zoran Đinđić danas zamerio mnogo toga, a pre svega da smo spora nacija.

Ružica Đinđić: Datum bi bio potvrda Zoranovog rada

Press - 12.03.2013

Ona je, međutim, pozdravila napor aktuelne vlade da se konačno ostvare Zoranove ideje o evropskoj budućnosti Srbije, a u radu vicepremijera Aleksandra Vučića prepoznaje Đinđićevu energiju.

Ubistvo Đinđića: O marionetama i lutkarima

DW - 12.03.2013

Pre 10 godina jedan metak oduzeo je jedan život, a promenio živote miliona ljudi. Zna se ko je pucao. Ne zna se ko je metak naručio. Za to saznanje ćemo verovatno ostati uskraćeni – iskustvo nas uči da budemo pesimisti.

"Đinđić bi nam zamerio sporost"

B92 - 12.03.2013

Beograd -- Pokojni premijer Zoran Đinđić danas bi nam zamerio mnogo toga, a pre svega da smo spora nacija, kaže funkcionerka DS Gorica Mojović. Ona je gostujući na RTS naglasila da bi Đinđićeva zamerka bila danas da ne radimo dovoljno, da ...

Život Zorana Đinđića u slikama

Kurir - 12.03.2013

Prvi demokratski premijer Srbije ubijen je 12. marta 2003. godine BEOGRAD - Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer Srbije, rođen je 1. avgusta 1952. godine u Bosanskom Šamcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1974. godine.

Nema nazad sa Đinđićevog puta

B92 - 12.03.2013

Beograd -- Ima jedna pozitivna stvar u ovih deset godina od ubistva Đinđića, a to je da je on uspeo da upali Srbiju „na gurku i tu više nema natrag“, kaže Miloš Vasić.

Đinđić je znao da Kosovo ne može biti srpsko

DW - 12.03.2013

Dunja Melčić diplomirala je filozofiju u Zagrebu, a sredinom sedamdesetih upisala postdiplomski u Frankfurtu. Tu je upoznala Zorana Đinđića, s kojim je više godina živela zajedno. Kasnije su ostali prijatelji.

Konstanc: "Nema spavanja!"

B92 - 12.03.2013

Konstanc -- Univerzitet i grad Konstanc obeležiće desetogodišnjicu ubistva Zorana Đinđića serijom događaja "Nema spavanja" od 20. marta do kraja maja 2013. Program pod pokroviteljstvom rektora prof.

LDP predlaže Rezoluciju o Đinđiću

B92 - 12.03.2013

Beograd -- U Skupštinu Srbije stigao Predlog rezolucije o obavezi utvrđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva premijera Zorana Đinđića, koju je podnela LDP.

U budućnosti ćemo se sresti vi i ja

Politika - 12.03.2013

Kada sam čuo da je Đinđić ubijen, i u mislima mi se vratile sve scene iz mladosti, shvatio sam koliko je dragoceno to prijateljstvo bilo Dva studenta Filozofskog fakulteta u Beogradu, na kursu profesora Svetozara Stojanovića, „montiraju” ...

Rezolucija LDP o Đinđiću u skupštinskoj proceduri

Tanjug - 12.03.2013

BEOGRAD - U Skupštinu Srbije danas je stigao predlog rezolucije o obavezi utvrđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva premijera Zorana Đinđića, koju je podnela LDP, a kojom bi se republički parlament obavezao na podršku ...

Ćorović: Srbija mnogo dalje od željenih ciljeva

Tanjug - 12.03.2013

NOVI PAZAR - Predsednica nevladine organizacije Urban In iz Novog Pazara Aida Ćorović rekla je danas da je Srbija, deset godina nakon ubistva Zorana Đinđića, mnogo dalje od onih željenih ciljeva koje smo imali u oktobru 2000.

"Đinđić je pri svakom padu imao snage da ustane!"

Press - 12.03.2013

"Naša obaveza je da ovakvi kakvi smo sa porazima i uspesima pokušamo da iskoristimo tu energiju i činjenicu da je suština Zorana Ðinđića zapravo vizija onoga života na koji imamo pravo ", rekao je Jovanović novinarima nakon polaganja venca.

Ružica i Luka obišli grob Zorana Đinđića

Kurir - 12.03.2013

Porodica pokojnog premijera posetila je njegov grob neposredno pošto su čelni ljudi Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije odali poštu i zapalili sveću BEOGRAD- Supruga i sin ubijenog premijera Zorana Đinđića, Ružica i Luka ...

Evropska vizija Srbije

DW - 12.03.2013

U EU Zorana Đinđića pamti kao „čoveka sa vizijom“, koji je nosio duh nade i promena. Iz Brisela podsećaju i Srbiju, ali i region na Đinđićev evropski duh, kao i na pragmatičnost u ostvarivanju bolje budućnosti.

LDP: Utvrditi pozadinu ubistva Đinđića

RTS - 12.03.2013

U dokumentu koji je nazvan "predlog rezolucije o obavezi utvrđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva premijera Zorana Đinđića", Liberano demokratska partija traži od Skupštine Srbije da se obaveže na utrđivanju političke ...

Na FB službenika Ministarstva pravde: Puška iz koje je ubijen Đinđić

Kurir - 12.03.2013

Slika snajpera se pojavila na dan godišnjice smrti bivšeg premijera Zorana Đinđića, a pojava puške odmah je izazvala brojne kritike BEOGRAD – Službenik u Ministarstvu pravde Nikola Savić postavio je na svoj Fejsbuk profil fotografiju puške ...

Uz novi broj NIN-a poklon knjiga "San o Srbiji Zorana Đinđića"

Blic - 12.03.2013

Uz svaki primerak NIN-a, 14. marta čitaoci dobijaju na poklon knjigu „San o Srbiji Zorana Đinđića“, autorke Vesne Mališić. Knjiga je uzbudljivo svedočanstvo Zorana Đinđića o licu i naličju petooktobarskih promena u Srbiji, o tome kako je ...

Ideje koje su preobrazile Srbiju

DW - 12.03.2013

„Srbija polako, ali sigurno ide kao onoj budućnosti u kojoj je Zoran Đinđić rekao da ćemo se sresti“, kaže za DW izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Jelena Karleuša šeta za Đinđića

Press - 12.03.2013

- Hodam! Za Đinđića! Veliki za života, još veći posle smrti! Nisu ga ubili, živi u svima nama, a sve nas ne mogu ubiti - napisala je Jelena ispod fotografije.

Sa Đinđićem bi nam bilo bolje

B92 - 12.03.2013

Beograd -- B92 i "Ipsos stratedžik marketing" pitali su građane Srbije kako bi se rešili naši najveći problemi da premijer Zoran Đinđić nije ubijen pre deset godina. U istraživanju je učestvovalo 1.003 građana Srbije.

Vejvoda: Deset godina posle, Đinđićevo nasleđe još živi

Blic - 12.03.2013

Vašington - Deset godina posle smrti Zorana Đinđića Srbija se nalazi tačno tamo gde je on želeo da ona bude krajem 2003, što pokazuje koliko su njegovim ubistvom usporene demokratske reforme zemlje, piše povodom desetogodišnjice Đinđićeve ...

Zoran Živković i Srđa Popović: Estradizacija godišnjice smrti Đinđića

Blic - 12.03.2013

Manifestacije povodom desete godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića predstavljaju "estradizaciju", rekli su večeras advokat Srđa Popović i bivši premijer Zoran Živković.

Kacin: Đinđić preobrazio Srbiju

B92 - 12.03.2013

Ljubljana -- Da su ostali politički lideri u Srbiji podržavali Đinđićeve ideje, Srbija bi danas možda ulazila u EU zajedno sa Hrvatskom, smatra Jelko Kacin.

Korać: Đinđić menja Srbiju

RTV - 12.03.2013

BEOGRAD - "Zoran Đinđić kao što je menjao Srbiju tako i mrtav menja Srbiju", rekao je za Radio – televiziju Vojvodine (RTV) Žarko Korać predsednik Socijaldemokratske unije (SDU). "To je čudnovato Đinđić i mrtav menja Srbiju", rekao je on.

Održana svečana akademija "Zoran živi"

Blic - 12.03.2013

Akademija "Zoran živi" održana je večeras u Sava centru povodom desetogodišnjice od ubistva premijera Zorana Đinđica. Akademija je počela snimkom antentata na Đinđića, a u nastvaku prisutni su imali priliku da vide najznačajnije momente iz ...

Održana svečana akademija "Zoran živi"

24sata - 12.03.2013

Akademija "Zoran živi" održana je večeras u Sava centru povodom desetogodišnjice od ubistva premijera Zorana Đinđica. Akademija je počela snimkom antentata na Đinđića, a u nastvaku prisutni su imali priliku da vide najznačajnije momente iz ...

Predstavljena Đinđićeva biografija

B92 - 12.03.2013

Beograd -- Knjiga "Zoran Đinđić - biografija" autora Bojana Dimitrijevića predstavljena je u Beogradu povodom obeležavanja desetogodišnjice ubistva premijera.

Kacin: Đinđićeve ideje preobrazile Srbiju

Blic - 12.03.2013

Srbija polako, ali sigurno, ide ka onoj budućnosti u kojoj je Zoran Đinđić rekao da ćemo se sresti, a otvaranje pregovora o članstvu u EU će biti ključan korak u tom pravcu, rekao je danas izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko ...

Kacin: Srbija na Đinđićevom putu

RTS - 12.03.2013

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin smatra da Srbija polako, ali uporno i odlučno, korača u budućnost kakvu je Zoran Đinđić želeo da izgradi.

Održana svečana Akademija "Zoran Đinđić živi"

RTV - 12.03.2013

BEOGRAD - Svečana akademija "Zoran Đinđić živi" održana je večeras u centru "Sava", na kojoj je lider Demokratske stranke Dragan Đilas poručio da danas živimo u zemlji koja nema jasnu viziju ni ideju kako ljudi da se zaposle, bolje žive i ...

Đilas: Napravimo Đinđićevu Srbiju

B92 - 12.03.2013

Beograd -- Živimo u zemlji koja nema jasnu viziju ni ideju kako ljudi da se zaposle, bolje žive i imaju veće plate, izjavio Dragan Đilas na akademiji "Zoran Đinđić živi".

Ružica Đinđić: Ovaj trenutak je zastrašujuće sličan onom zbog kog je Zoran dao sebe

Blic - 12.03.2013

Knjige „Jugoslavija kao nedovršena država“, „ Subjektivnost i nasilje“ Zorana Đinđića pobuđivale su posebnu pažnju i kada su doživljavale svoja prva izdanja, i kasnije kada im je pečat vremena dao na značaju, danas takođe… - Upravo je ...

Đilas na akademiji "Zoran živi": Srbija je zemlja bez vizije

Blic - 12.03.2013

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je večeras da živimo u zemlji koja nema jasnu viziju i ideju kako ljudi da se zaposle, kako da imaju bolje plate i kako bolje da žive.

Đilas: Srbija je zemlja bez vizije

RTV - 12.03.2013

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je večeras da živimo u zemlji koja nema jasnu viziju i ideju kako ljudi da se zaposle, kako da imaju bolje plate i kako bolje da žive.

Srešćemo se u budućnosti

RTS - 12.03.2013

Zoran Đinđić ostaće upamćen kao reformator, čovek koji je pokušao da modernizuje društvo i otvori Srbiju prema svetu. Kao energičnog i praktičnog čoveka pamte ga njegovi saradnici i prijatelji.

O ubistvu Đinđića i kultu ličnosti

B92 - 12.03.2013

Beograd -- Država nije ozbiljno shvatila pretnje premijeru i nije imala mehanizme da ga zaštiti, tvrde gosti emisije "10 godina od ubistva Đinđića" emitovane na TV B92.

Đinđićeve ideje o EU i modernizaciji se ispunjavaju

Tanjug - 12.03.2013

BEOGRAD - Politički saradnici i prijatelji ubijenog premijera Zorana Đinđića složili su se večeras da su njegovom smrću reforme usporene, da je bilo posrtanja, ali da su ideje kao što je EU i modernizacija Srbije nastavile da žive i da se ...

Đinđićeve ideje o EU i modernizaciji se ispunjavaju

Blic - 12.03.2013

Politički saradnici i prijatelji ubijenog premijera Zorana Đinđića složili su se večeras da su njegovom smrću reforme usporene, da je bilo posrtanja, ali da su ideje kao što je EU i modernizacija Srbije nastavile da žive i da se ...

Zašto Srbija nije čula njegove poruke?

Portalanalitika - 12.03.2013

Njegova poruka da ćemo se sresti negde u budućnosti danas deluje nedostižnije nego što je bila 2003. godine kada je izrekao. Gorući problemi koje je označio nakon izbora za premijera 2001.

Decenija bez Zorana Đinđića

Mondo - 12.03.2013

Na današnji dan pre deset godina u 12 časova i 25 minuta premijer Srbije dr Zoran Đinđić pogođen je metkom iz snajperske puške u dvorištu Vlade Srbije.

Đinđić: Život je čudo, nikad se ne predaj!

Mondo - 12.03.2013

Danas se navršava deset godina od ubistva dr Zorana Đinđića. Da li zbog toga što je bio vizionar ili zato što je dobro poznavao srpski mentalitet, tek i više od deset godina od kada su izgovoreni neki njegovi citati i dalje su aktuelni.

Deset godina od ubistva premijera Zorana Đinđića

Pobjeda.me - 12.03.2013

BEOGRAD – Vlada Srbije najavila je za danas da će njeni članovi odati počast ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću i položiti vijenac u 11 sati na spomen-ploču u dvorištu Vlade u Nemanjinoj 11 u Beogradu, a sat kasnije u centru grada trebalo ...

Deset godina od ubistva Zorana Đinđića

Vesti Online - 12.03.2013

Danas se navršava 10 godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke (DS) Zorana Đinđića, koji je ubijen ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine.

DESET GODINA OD UBISTVA: Zoran Đinđić je budio nadu u bolje sutra (FOTO) (VIDEO)

Telegraf - 12.03.2013

Većina članova kabineta ubijenog premijera, kao i stranaka nekadašnjeg DOS-a tvrde da njegove ideje nisu i ne smeju biti zaboravljene DOGAĐAJ KOJI JE ZAUSTAVIO SRBIJU! Danas se navršava deset godina od ubistva premijera , a većina stranaka ...

Deset godina od ubistva premijera Ðinđića : "Šetnja za Zorana" u podne kreće sa Terazija (VIDEO)

S media - 12.03.2013

Deset godina od ubistva premijera Ðinđića : "Šetnja za Zorana" u podne kreće sa Terazija (VIDEO) Pre tačno deset godina, na ulazu u zgradu Vlade Srbije, ubijen je premijer Srbije i lider Demokratske stranke dr Zoran Đinđić.

Decenija tumaranja u mraku

Al Jazeera - 12.03.2013

Ironija sudbine je htjela da u nedostatku snage i odlučnosti njegovih političkih nasljednika, ključni realizatori Đinđićevih ideja budu upravo njegovi najveći politički protivnici.

Ružica Đinđić: Meni ne smeta što porede Vučića sa Đinđićem

S media - 12.03.2013

Ružica Đinđić: Meni ne smeta što porede Vučića sa Đinđićem Supruga pokojnog premijera Ružica Đinđić pozdravlja napor aktuelne vlade da se ostvare Zoranove ideje o evropskoj budućnosti Srbije.

Decenija od ubistva Zorana Đinđića

RTCG - 12.03.2013

Danas se navršava deset godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića. Đinđić je bio prvi demokratski izabran premijer Srbije i prvi poslije pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine. Kao i svakog 12.

Đinđić: Datum bi bio potvrda Zoranovog rada

Mondo - 12.03.2013

Udovica premijera, Ružica Đinđić smatra da je proteklih deset godina izgubljeno ali da bi dobijanje datuma početka pregovora sa EU bila potvrda Zoranovog rada.

Deset godina od ubistva Zorana Đinđića

Prva Srpska TV - 12.03.2013

Na današnji dan navršava se deset godina od ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, kojem će danas i narednih dana biti posvećen niz komemorativnih događaja.

Uskoro muzej "Zoran Đinđić"

Mondo - 12.03.2013

Posle virtuelnog u Beogradu bi trebalo da bude otvoren i pravi muzej posvećen prvom demokratski izabranom premijeru Srbije. Predsedništvo Demokratske stranke donelo je odluku o osnivanju muzeja "Zoran Đinđić" u beogradskoj opštini Stari ...

RUŽICA ĐINĐIĆ: Ne smeta mi poređenje Zorana i Vučića

Telegraf - 12.03.2013

- Ako ova vlada bude ostvarila Zoranovu viziju evropske, građanske i moderne Srbije, treba da dobije počast - smatra supruga pokojnog premijera, i dodaje da joj ne smeta poređenje delovanja Aleksandra Vučića sa Đinđićevom energijom Ružica ...

Evrointegracije najveće Đinđićevo nasleđe

Mondo - 12.03.2013

Posledica rada Zorana Đinđića je da danas imamo tek nekoliko stranaka koje se protive integraciji Srbije u EU, kaže funkcioner DS Gorica Mojović.

PODSEĆANJE NA NASMEJANOG ZORANA: Đinđić u kvizu "Milioner" (VIDEO)

S media - 12.03.2013

PODSEĆANJE NA NASMEJANOG ZORANA: Đinđić u kvizu "Milioner" (VIDEO) Donosimo vam video snimak kviza "Milioner" u kojem je jednom prilikom učestvovao Zoran Đinđić. Za sve one koji su ga voleli, ovo je Zoran Đinđić iz nekog drugog ugla.

Decenija od ubistva Zorana Đinđića: Vizija bez naslednika

R.S.Evropa - 12.03.2013

Prošla je decenija od kada je usred dana, na ulazu u zgradu Vlade, ubijen prvi demokratski premijer Srbije. Zoran Đinđić imao je viziju, strategiju i energiju, sve ono što nije krasilo nijednog lidera posle njegovog ubistva.

Vlada bez vladara

E-Novine - 12.03.2013

Posle 5. oktobra 2000. i decembarskih parlamentarnih izbora, formirana je prva demokratska vlada čiji je predsednik bio Zoran Điniđić. Vlada u pravom smislu reči, zadužena za rešavanje problema, vlada koja nema vladara.

NEKOLIKO DANA PRED SMRT: Poslednji intervju Zorana Đinđića (VIDEO)

S media - 12.03.2013

NEKOLIKO DANA PRED SMRT: Poslednji intervju Zorana Đinđića (VIDEO) Donosimo vam poslednji intervju koji je pokojni premijer Zoran Đinđić dao samo nekoliko dana pre atentata na njega.

HILJADE BEOGRAĐANA ŠETALO ZA ĐINĐIĆA: Đilas, Tadić i Čeda na čelu kolone (VIDEO, FOTO)

S media - 12.03.2013

HILJADE BEOGRAĐANA ŠETALO ZA ĐINĐIĆA: Đilas, Tadić i Čeda na čelu kolone (VIDEO, FOTO) Pre tačno deset godina, na ulazu u zgradu Vlade Srbije, ubijen je premijer Srbije i lider Demokratske stranke dr Zoran Đinđić.

Deset godina od ubistva Zorana Đinđića – VIDEO

Portal24 - 12.03.2013

Danas se navršava deset godina od ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića. Zoran Đinđić je premijer koji je uspostavio demokratske temelje u Srbiji i koji je prvi započeo korjenite promjene čvrsto odlučivši da se obračuna sa mafijom koja ...

LDP predložio Rezoluciju o Đinđiću

Mondo - 12.03.2013

U Skupštinu Srbije danas je stigao Predlog Rezolucije o obavezi utvrđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva predsednika Vlade Zorana Đinđića, koju je podnela Liberalno demokratska partija (LDP).

Jelena Karleuša šeta za Đinđića

Story - 12.03.2013

Pevačica je na svoj Twitter profil postavila sliku na kojoj se vidi reka ljudi koji su na ulice izašli u znak sećanja na Zorana Đinđića - Hodam! Za Đinđića! Veliki za života, još veći posle smrti! Nisu ga ubili, živi u svima nama, a sve ...

Rezolucija LDP o Ðinđiću u Skupštini

Telegraf - 12.03.2013

Jovanovićevi liberali od parlamenta traže da u utvrđivanju istine o političkoj pozadini atentata na Đinđića ne bude pojedinaca i grupa koji su iznad zakona i pravde U Skupštinu Srbije danas je stigao predlog rezolucije o obavezi ...

Politika kao sadržaj pozorišnog čina

E-Novine - 12.03.2013

Reditelj Zlatko Paković, čija predstava "Ubiti Zorana Ðinđića" gostuje u Beogradu na 10. godišnjicu ubistva premijera, izjavio je Tanjugu da je to već 14.

Film o poreklu Đinđića: Zoran potiče iz Sjenice (VIDEO)

S media - 12.03.2013

Film o poreklu Đinđića: Zoran potiče iz Sjenice (VIDEO) Film "Đinđići" donosi priču o poreklu ubijenog premijera Zorana Đinđića. Autor ovog kratkog filma je Sadik Hamidović.

My name is Sveti Sava

E-Novine - 12.03.2013

Pre pet godina, izvesni Sava Stambolić pobedio je u takmičenju pod nazivom „Besede u Zoranovu čast“. Ubrzo je odlepio i po Subotici, kao pravoslavac i desničar, počeo da stvara svoju nacionalnu karijeru, prepirući se sa neistomišljenicima ...

Ko bi danas smeo Đinđića da pogleda u oči?

E-Novine - 12.03.2013

Desetu godišnjicu od ubistva svog prvog demokratskog premijera, Srbija dočekuje u svojevrsnom paradoksu. U deceniji koja je za nama, ideje koje nam je u nasleđe ostavio Zoran Đinđić, kompromitovali su upravo oni političari koji su se ...

MILA ĐINĐIĆ: „Nisu mu oprostili što je Miloševića poslao u Hag“

Portalanalitika - 12.03.2013

Majka Zorana Đinđića svjedočila je u razgovoru sa novinarkom Tamarom Nikčević, objavljenom u sarajevskom magazinu Dani 2009. godine, o istoriji porodice Đinđić, o odnosu sa sinom, o nagovještajima stravičnog ubistva, zbog čega je prekinula ...

SRAMNO I MORBIDNO: Službenik u Ministarstvu pravde postavio sliku puške iz koje je ubijen Zoran Đinđić!

S media - 12.03.2013

SRAMNO I MORBIDNO: Službenik u Ministarstvu pravde postavio sliku puške iz koje je ubijen Zoran Đinđić! Službenik Ministarstva pravde Nikola Savić postavio je na svoj Fejsbuk profil fotografiju puške iz koje je ubijen bivši premijer Zoran ...

Istraživanje: Sa Đinđićem bi nam bilo bolje

Novi Magazin - 12.03.2013

Većina građana Srbije smatra da bi najveći problemi Srbije bili rešeni da je Zoran Đinđić ostao živ, pokazalo je istraživanje B92 i 'Ipsos stratedžik marketinga'.

Posle deset godina

Danas - 12.03.2013

Ne mogu a da ne pomenem godišnjicu Đinđićevog javnog pogubljenja, ali sam namerno izbegao da o tome pišem na dan dvanaestog marta jer mi je - da budem iskren - već poprilično muka od saharinskih izliva srpske martovske nekrofije.

Komentari i podsećanja

Danas - 12.03.2013

FILIP DAVID: Politički nalogodavci ubistva Zorana Đinđića nikada nisu otkriveni, jer su u zaveri uoči atentata učestvovale i tajne, kontraobaveštajne i vojne službe.

Nema nemogućeg

Danas - 12.03.2013

Beograd - Zoran Đinđić se možda na najbolji način može definisati rečima da „neverovatno nije nemoguće“, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za Srbiju i zbog toga što još nije pronađeno rešenje za probleme s kojima se on suočio, ...

Naknadna pamet i populizam

Danas - 12.03.2013

Beograd - Upoređivanja i nalaženja „sličnosti“ između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića sa Zoranom Đinđićem, koja se kreiraju u delu javnosti, uvredljiva su za ubijenog premijera, koji je svoje reformatorstvo i posvećenost modernoj Srbiji ...

Niko ne sme biti iznad pravde

Danas - 12.03.2013

Beograd - Predlog rezolucije o obavezi utvrđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, koju je podnela Liberalno-demokratska partija, juče je stigao u Narodnu skupštinu.

Đinđić je bio otelotvorenje Platonovog ideala

Danas - 12.03.2013

Beograd - Zoran Đinđić je bio jedan od retkih primera koji pokazuju da Platonov ideal o filozofima kao najboljim vladarima može da postoji u stvarnosti.

Kacin: Ðinđićeve ideje preobrazile Srbiju

Novi Magazin - 12.03.2013

Srbija polako, ali sigurno, ide ka onoj budućnosti u kojoj je Zoran Ðinđić rekao da ćemo se sresti, a otvaranje pregovora o članstvu u EU će biti ključan korak u tom pravcu, rekao je danas izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko ...

Održana svečana Akademija "Zoran Ðinđić živi"

Novi Magazin - 12.03.2013

Tanjug Svečana akademija "Zoran Ðinđić živi" održana je večeras u centru "Sava", na kojoj je lider Demokratske stranke Dragan Ðilas poručio da danas živimo u zemlji koja nema jasnu viziju ni ideju kako ljudi da se zaposle, bolje žive i ...

Svečana akademija "Zoran živi"

Mondo - 12.03.2013

Demokratska stranka (DS) je večeras, povodom deset godina od ubistva svog predsednika i predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, u beogradskom Centru Sava priredila akademiju "Zoran živi".

ĐILAS: Verujem da možemo napraviti Đinđićevu Srbiju! (FOTO)

Telegraf - 12.03.2013

Na svečanoj akademiji "Zoran Đinđić živi" lider DS je poručio da Đinđić nikada ne bi lagao svoj narod i rekao da je "Srbija u Kumanovu pobedila NATO" ili da smo u "Briselu odbranili Kosovo" Svečana akademija “Zoran Ðinđić živi” održana je ...

Poređenja Đinđića i Vučića su uvredljiva

Novi Magazin - 12.03.2013

Beta Upoređivanja i nalaženja 'sličnosti' između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića sa Zoranom Đinđićem, koja se kreiraju u delu javnosti, uvredljiva su za ubijenog premijera, koji je svoje reformatorstvo i posvećenost modernoj Srbiji gradio ...

Pajtić: Vučić nije novi Zoran Đinđić

Kurir - 11.03.2013

Jedan deo intelektualne elite upoređuje Vučića sa Đinđićem, što je utemeljeno na pragmatičnim razlozima, tvrdi Pajtić NOVI SAD - Razlike. Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić izjavio je da je poređenje predsednika Srpske napredne stranke ...

Promocija 4. toma "Izabranih dela Zorana Đinđića"

Tanjug - 11.03.2013

BEOGRAD - Knjiga "Politika i društvo. Rasprave, članci i eseji", u izdanju Fondacije dr Zoran Đinđić i Narodne biblioteke Srbije, biće danas predstavljena u amfiteatru Narodne biblioteke.

Da li je Đinđić mogao ostati živ?

B92 - 11.03.2013

Beograd -- Mile Novakovikć, bivši načelnik POSKOK-a, kaže da je Legija bio mozak otimica zemunskog klana i da policija nije mogla mnogo toga da uradi pre ubistva Đinđića.

Neki novi skakavci su nam pojeli godine

DW - 11.03.2013

Posle ubistva Zorana Đinđića, na mesto premijera Srbije došao je njegov partijski kolega Zoran Živković. Deset godina posle tog događaja, Živković sebe i svoju Novu stranku vidi kao nastavljača Đinđićeve politike.

10 godina od ubistva Zorana Đinđića

Kurir - 11.03.2013

Za mene je patriotizam da moja deca ostanu da žive u mojoj zemlji, da govore maternji jezik, da cene moju zemlju, da ja sa svojim pasošem mogu da idem ponosno preko bilo koje granice, govorio je pokojni premijer BEOGRAD - U utorak se ...

Teorijsko i političko nasleđe Zorana Đinđića

Blic - 11.03.2013

Proučavanje filozofskog opusa Zorana Đinđića zapostavljeno je na račun njegove političke misli, iako se, prema uverenju onih koji su pratili njegov filozofski razvitak, upravo u njegovoj društvenoj teoriji delimično kriju objašnjenja ...

U NBS predstavljen 4.tom "Izabranih dela Zorana Đinđića"

Tanjug - 11.03.2013

BEOGRAD - Četvrta knjiga edicije Izabrana dela Zorana Đinđića u izdanju Fondacije dr Zoran Đinđić i Narodne biblioteke Srbije pod nazivom "Politika i društvo. Rasprave, članci i eseji" predstavljena je danas u amfiteatru NBS.

Sutra u 20h na B92 film o Đinđiću

B92 - 11.03.2013

Beograd -- Na desetu godišnjicu od ubistva premijera Zorana Đinđića, televizija B92 sutra u 20 sati emituje dokumentarni film "Neispričane priče".

Filozof Đinđić i danas popularan

B92 - 11.03.2013

Beograd -- Naučni rad Zorana Đinđića i dalje je manje poznat od njegovog političkog delovanja, ali i danas je aktuelan. Đinđićeve naučne spise proučavaju istoričari, filozofi, sociolozi, politikolozi i studenti, koji nekadašnjeg premijera ...

Perovićeva: Zoran Đinđić je bio čovek ideala

Kurir - 11.03.2013

Namera priređivača nije bila da pokaže o čemu je sve Đinđić pisao, već da sabere one tekstove koji su bili plod njegovog studijskog rada, koji su autorski, i koji su celina koja Đinđića predstavlja kao političkog mislioca, rekla je Latinka ...

Sutra prekid zasedanja zbog godišnjice ubistva Đinđića

Blic - 11.03.2013

Zasedanje Skupštine sutra će biti prekinuto zbog obeležavanja godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, rečeno je Tanjugu u parlamentu.

Zaostavština Zorana Đinđića

RTS - 11.03.2013

Javnost nije dovoljno upoznata sa naučnim, teorijskim i filozofskim delom Zorana Đinđića, složili se učesnici konferencije "Teorijsko i političko nasleđe Zorana Đinđića".

"Đinđićevo delo pripada građanima"

B92 - 11.03.2013

Beograd -- Delo, vizija i politički program Zorana Đinđića konačno pripadaju svim građanima, čak i onima koji ga za života nisu razumeli, ocenio je Goran Vesić.

Jovanović: Srbija večiti "trablmejker"

RTV - 11.03.2013

BEOGRAD - "Pokojni Zoran Đinđić i ja smo puno razgovarali, devedeset odsto vremena je odlazilo na spletke i intrige, to je opis vremena, i način funkcionisanja tada oko Đinđića i tadašnjeg vremena", izjavio je za Radio – televiziju ...

Polovina građana Srbije misli da bi Đinđić rešio problem Kosova

Blic - 11.03.2013

Skoro polovina građana Srbije smatra da bismo do sada rešili problem Kosova i Evropske unije da je Zoran Đinđić živ, dok nešto više od trećine smatra da ne bismo, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje agencije Ninamedia i Prve ...

Polovina smatra da bi Kosovo bilo rešeno da je Đinđić živ

Tanjug - 11.03.2013

BEOGRAD - Gotovo polovina ispitanika u istraživanju koje je sprovela TV Prva i agencija Ninamedia smatra da bi Srbija rešila problem Kosova i Metohije da je Zoran Đinđić danas živ. Istraživanje, koje je od 6. do 8.

Polovina smatra da bi Kosovo bilo rešeno da je Đinđić živ

Press - 11.03.2013

Istraživanje, koje je od 6. do 8. marta radjeno na uzorku od 1.207 ispitanika, pokazalo je da 48 odsto gradjana smatra da bi Srbija rešila problem Kosova da je Djindjić danas živ, 35,7 smatra da taj problem ne bi bio rešen, dok odgovor na ...

Ružica Đinđić: Vučić je isti kao moj Zoran!

Kurir - 11.03.2013

Ne smeta mi što porede Vučića i Đinđića. Ako on dnevno radi 15-16 sati i predan je poslu, to znači da ima dobru inspiraciju i dobar model BEOGRAD - Napredak.

Tadić: Unutrašnji konflikt Srbije ni Đinđić nije mogao da reši

Blic - 11.03.2013

Srbija je zemlja koja ima unutrašnji konflikt. Kod nas ne postoji ideja doprinosa zajedničkoj stvari, nego ideja podmetanja noge, rekao je za B92 Boris Tadić. "Taj konflikt je u našoj političkoj kulturi.

Tadić: Nije postojao trag koji vodi do Koštunice!

Kurir - 11.03.2013

Nekadašnji predsednik Srbije izjavio je da u njegovim saznanjima o ubistvu premijera Zorana Đinđića nije postojao trag koji vodi do lidera DSS BEOGRAD - Nekadašnji predsednik Srbije i počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je da u ...

Danas poklon čitaocima knjiga: Zoran Đinđić i srpsko društvo

Politika - 11.03.2013

U utorak, 12. marta, poklon knjiga Latinke Perović Deset godina od ubistva Zorana Đinđića BEOGRAD – Danas se navršava deset godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke (DS) Zorana Đinđića, koji je ubijen ispred sedišta ...

Konferencija o Đinđićevom nasleđu

RTV - 11.03.2013

BEOGRAD - Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu danas je održana naučna konferencija posvećena filizofskom i političkom nasleđu bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, kojoj su prisustvovali brojni intelektualci iz Srbije i zemalja ...

Prikazan film o Đinđiću "Hipoteka"

B92 - 11.03.2013

Beograd -- Film o Zoranu Đinđiću "Hipoteka" koji postavlja postavlja pitanja koliko smo mu dužni i kakvu nam je hipoteku ostavio prikazan je u zgradi opštine Vračar.

Decenija od ubistva Zorana Đinđića (FOTO)

Novi Magazin - 11.03.2013

Danas se navršava decenija od ubistva premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića. Venac je na Novom groblju u Beogradu na desetogodišnjicu ubistva položila majka ubijenog premijera Mila Đinđić.

Sutra se navršava deset godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića

Novi Magazin - 11.03.2013

Sutra se navršava deset godina od ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića. U Srbiji će tokom sedmice nizom manifestacija biti obeležena desetogodišnjica ubistva Zorana Đinđića, ...

Tito i Đinđić, uništitelji Srbije

E-Novine - 11.03.2013

Ovde je najbitnije skrenuti pažnju na verovatno krucijalnu političku paralelu između Jozefa Broza Tita i Dr. Zorana Đinđića. Naime, i jedan i drugi su koristili potpuno isti metod preuzimanja vlasti u Beogradu. Broz je 1944. g.

Toma i Ivica “proždrali” Đinđića!

ALO - 11.03.2013

Na posebnoj sednici glavnog odbora posvećenoj desetogodišnjici ubistva Zoran Đinđića, lider LDP-a Čedomir Jovanović je rekao da je mala pobeda što predsednik i premijer, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, koje je nazvao simbolima vlasti koji ...

Čekajući Đinđića

Novi Magazin - 11.03.2013

U regionu gde krize i afere smenjuju jedna drugu, sećanje traje kratko čak i o ličnostima i dešavanjima koja se i te kako tiču vlastitih života.

Đinđić je deo naše budućnosti, a ne prošlosti

E-Novine - 11.03.2013

Povodom desete godišnjice od ubistva prvog demorkatskog premijera, Pokret pozitivna Srbija je izdao saopštenje u kome se naglašava da mesto susreta za Zoranom Đinđićem nije u patetičnim šetnjama i sećanju na prošlost već u budućem ...

Đilas, Tadić, Jovanović i Perovićeva o Đinđiću

Danas - 11.03.2013

Latinka Perović: Radoznao Zoran Đinđić je bio radoznao. Radoznalost je bila izvor njegove intelektualne i ogromne životne energije. Pisanog Đinđića upoznala sam u vreme pripreme zbornika „Zoran Đinđić: Etika odgovornosti“, kad sam iščitala ...

Hajka na mrtvog Đinđića

E-Novine - 11.03.2013

Srbijanski desničarski šljam koji sebe vidi kao dežurne, raspomaljene patriote, ovih je dana, tik uoči 12. marta kad se obeležava deset godina od nasilne smrti dr Zorana Đinđića – krenuo u najprimitivniju medijsku ofanzivu protiv mrtvog ...

"Ubiti Zorana Đinđića" 12. marta u Beogradu

Mondo - 11.03.2013

Pozorišna predstava "Ubiti Zorana Đinđića" Studentskog kulturnog centra Novi Sad gostovaće 12. marta u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" na sceni "Aleksandar Popović".

Đinđijada

Danas - 11.03.2013

"Ima korova i u drugim baštama, ali nigde se korov ne zaliva osim u Srbiji!”, jedno je od surovo istinitih opažanja Zorana Đinđića. A na desetu godišnjicu od njegovog ubistva, mogli bismo da kažemo: svugde ima beščašća, ali ono se izgleda ...

Đinđić - politički i filozofski mislilac

Mondo - 11.03.2013

U Beogradu su danas održana dva naučna skupa posvećena ubijenom premijeru dr Zoranu Đinđiću. Na Fakultetu političkih nauka održan je skup "Teorijsko i političko nasleđe Zorana Đinđića", a u amfiteatru Narodne biblioteke Srbije predtavljena ...

Stvaranje reformskog tima

Danas - 11.03.2013

Zoran Đinđić je u periodu posle 5. oktobra sa velikim žarom pristupio pripremama reformske vlade. O toj vladi on je govorio i ranije, gotovo od samog ulaska u srpski parlament 1991. godine.

Zoranova politika života

Danas - 11.03.2013

Prošla je decenija od ubistva premijera Đinđića. Zoran je morao je da umre da bi ga Srbija zavolela, da bi većina građana shvatila koliko nedostaje našem društvu i da bi njegove ideje i vizija pobedile.

Pucanj u srce

Danas - 11.03.2013

Beograd - Pre tačno deset godina, 12. marta 2003. u 12:23, smrtonosni hitac iz snajpera probio je srce Zorana Đinđića, predsednika Vlade Srbije i lidera Demokratske stranke.

Vrhunski političar i u teoriji i u praksi

Danas - 11.03.2013

Beograd - Javnosti nije dovoljno poznato naučno, teorijsko i filozofsko delo Zorana Đinđića, iako su upravo u tim spisima precizno uočeni uzroci mnogih od aktuelnih problema u Srbiji, ali i modeli za njihovo rešavanje, saglasni su učesnici ...

Ko je naslednik Đinđićeve politike?

Mondo - 11.03.2013

Nina media uradila je istraživanje za TV Prva, a jedno od pitanja je bilo i ko je na današnjoj političkoj sceni Srbije naslednik politike Zorana Đinđića. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.207 ispitanika, u periodu od 6. do 8.

Tadić: Ja sam sad manjina u Demokratskoj stranci

S media - 11.03.2013

Tadić: Ja sam sad manjina u Demokratskoj stranci -Srbija je zemlja koja ima unutrašnji konflikt. Kod nas ne postoji ideja doprinosa zajedničkoj stvari, nego ideja podmetanja noge, ocenjuje bivši predsednik Boris Tadić.

Tadić: U Srbiji su reforme Sizifov posao

Novi Magazin - 11.03.2013

Bivši predsednik republike Boris Tadić ocenio je da je Srbija zemlja koja ima unutrašnji konflikt jer u njoj ne postoji ideja doprinosa zajedničkoj stvari, nego ideja podmetanja noge.

Tadić: Istraga nije vodila ka Koštunici

Novi Magazin - 11.03.2013

Nekadašnji predsednik Srbije i počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je večeras da u njegovim saznanjima o ubistvu premijera Zorana Ðinđića nije postojao trag koji vodi do Vojislava Koštunice.

Godišnjica atentata: Bio je brži od vremena

Novosti - 11.03.2013

U utorak se navršava deset godina od ubistva bišeg predsednika Vlade dr Zorana Đinđića. Kako izgleda Srbija deset godina kasnije. Ostao upamćen i po svojim metaforama BIO je sunčan dan. Taj, 12. mart, 2003. godine.

Ružica Đinđić: Ne smeta mi što porede Zorana i Vučića

Novi Magazin - 11.03.2013

Ružica Đinđić, udovica ubijenog premijera Srbije, rekla je da joj ne smeta što porede Zorana Đinđića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. "Meni to ne smeta.

TADIĆ O UBISTVU ĐINĐIĆA: Do Koštunice nije vodio nijedan trag

Telegraf - 11.03.2013

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da prema njegovim saznanjima o ubistvu premijera Zorana Đinđića nije postojao trag koji vodi do Vojislava Koštunice.