TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

KZK će poštovati odluku UNMIK o suspenziji oficira

B92 - 05.12.2003

Priština -- Glavni štab Kosovskog zaštitnog korpusa u četvrtak uveče je prihvatio odluku UNMIK o suspenziji 12 oficira KZK. Šef UNMIK Hari Holkeri je u sredu suspendovao 12 starešina KZK do završetka istrage koja se protiv njih vodi zbog sumnje da su povezani sa "Albanskom nacionalnom armijom", ...

"Glas Amerike": Suspendovani oficiri umešani u akcije ANA

B92 - 04.12.2003

Vašington -- Odluka šefa UNMIK Harija Holkerija da suspenduje 12 oficira Kosovskog zaštitnog korpusa je posledica sumnje da su oni umešani u terorističke akcije i aktivnosti Albanske nacionalne armije, javlja radio "Glas Amerike".

Kosovska štampa o suspenziji oficira KZK

B92 - 03.12.2003

Priština -- Prištinska štampa u sredu opširno izveštava o nastojanju šefa UNMIK Harija Holkerija da uveri političke lidere kosovskih Albanaca da prihvate i sprovedu odluku o suspenziji 12 oficira Kosovskog zaštitnog korpusa zbog njihovih ranijih aktivnosti.

Suspendovano 12 pripadnika KZK

B92 - 03.12.2003

Priština -- Komandant Kosovskog zaštitnog korpusa Agim Čeku negodovao je u sredu zbog odluke šefa UNMIK-a Harija Holkerija da suspenduje 12 pripadnika KZK na šest meseci zbog sumnje da su učestvovali u terorističkim akcijama.

Holkeri: Sedam miliona evra za povratak raseljenih

B92 - 03.12.2003

Priština -- Šef UNMIK-a Hari Holkeri izjavio je u sredu u Prištini da je izdvojeno sedam miliona evra za povratak izbeglih i raseljenih na Kosovo i Metohiju. "Naredna godina je odlučujuća za budućnost Kosmeta, ali i za povratak raseljenih", rekao je Holkeri, a prenosi regionalna televizija "Most" u ...

Glavni štab KZK: Neprihvatljiva odluka Holkerija

B92 - 03.12.2003

Priština -- Glavni Štab Kosovskog zaštitnog korpusa ocenio je u četvrtak uveče nepravednom i neprihvatljivom odluku šefa UNMIK-a Harija Holkerija da na šest meseci suspenduje 12 oficira KZK. Glavni štab KZK naveo je u saopštenju da tu odluku vidi kao direktan napad na KZK, koji može ugroziti ...

Ljajić: Holkeri se ne snalazi kao šef UNMIK-a

B92 - 03.12.2003

Mladenovac -- Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić izjavio je večeras da se šef misije UN na Kosovu Hari Holkeri "definitivno ne snalazi u tom teškom poslu". "Mislio sam da posle Bernara Kušnera teško da neko može biti lošiji administrator na Kosovu, a ispostavilo ...

Holkeri traži suspendovanje 12 pripadnika KZK-a

B92 - 02.12.2003

Priština -- Civilni administrator UN-a na Kosovu Hari Holkeri zatražio je hitno suspendovanje 12 starešina Kosovskog zaštitnog korpusa do okončanja istrage zbog sumnje da su prekršili kodeks ponašanja te organizacije. Zahtev Holkerija je naišao na odlučno protivljenje komande KZK-a.

Holkeri: I Kosovu bi pomoglo izvinjenje

B92 - 01.12.2003

Beograd -- Šef Unmika Hari Holkeri rekao je u ponedeljak da i kada je o Kosovu reč treba da dođe do javnog izvinjenja i prihvatanja odgovornosti za ono što se dogodilo. "Prošlog meseca lideri Beograda uputili su narodu BiH izvinjenje za pretpljene nesreće.

Čović: Holkeri treba da se izvini demokratskoj Srbiji

B92 - 01.12.2003

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je u ponedeljak uveče da poruka šefa UNMIK-a Harija Holkerija Beogradu da se izvini za ono što se dogodilo na Kosovu, znači da deo međunarodne zajednice smatra da je vreme da se "dovrši potpuna albanizacija Kosova".