TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

U toku konsultacije o kandidatima za predsednika Srbije

B92 - 19.09.2003

Beograd -- Pošto je vršilac dužnosti predsednika Srbije Nataša Mićić raspisala predsedničke izbore za 16. novembar, u Srbiji je od četvrtka na snazi zakonski predviđen rok za sprovođenje izbornih radnji. Za sada je, međutim, poznato da će samo Srpska radikalna stranka imati svog predsedničkog ...

Koštunica neće biti kandidat

Blic - 19.09.2003

- Razlozi takve odluke su potpuno jasni. DSS već dugo upozorava da je, u izmenjenim okolnostima u odnosu na vreme kada je po Ustavu bilo obavezno raspisati predsedničke izbore, sada jedino potrebno raspisati vanredne parlamentarne izbore ukoliko se želi rešavanje političke krize.

Živković: Izbori će biti uspešni

B92 - 18.09.2003

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je u četvrtak da će izbori za predsednika, zakazani za 16. novembar, "sigurno biti uspešni". On se pozvao na istraživanja javnog mnenja, prema kojima, kako tvrdi, "dve trećine građana želi izbore".

Pripreme za predsedničke izbore u Srbiji

B92 - 18.09.2003

Beograd -- Odluku o predsedničkom kandidatu DOS će doneti sledeće nedelje, deo stranaka vladajuće koalicije protivi se predsedničkim izborima, za DSS i G17 plus ovi izbori nisu interesantni, a samo su radikali već saopštili ime Tomislava Nikolića kao svog kandidata.

Mićunović još nije odlučio o kandidaturi

B92 - 18.09.2003

Beograd -- Lider Demokratskog centra Dragoljub Mićunović još nije odlučio da li će biti predsednički kandidat, a od njega su to tražile sve članice koalicije DOS, izjavio je generalni sekretar stranke Nebojša Mandić. Navodeći da u partiji još nije razgovarano o Mićunovićevoj kandidaturi, Mandić je ...

DOS podržao raspisivanje predsedničkih izbora i 10 tačaka o nastavku reformi

B92 - 17.09.2003

Subotica -- Lideri DOS prihvatili su na sednici Predsedništva DOS-a, osim inicijative Nataše Mićić za raspisivanje predsedničkih izbora, i 10 tačaka premijera Živkovića o nastavku reformi. Živković je rekao da je zadovoljan prihvatanjem programa koji je proširen s dve tačke, a to su ...

Pola Vlade ne valja

Blic - 17.09.2003

- Druga saglasnost koja postoji jeste da treba da se donese novi izborni zakon i da bi okosnica tog zakona trebalo da bude predlog CeSID - rekao je Labus i nastavio: - Osnovna razlika je oko termina vanrednih izbora i da li oni uopšte trebaju ili ne.

Predsednički izbori u Srbiji 16. novembra

B92 - 17.09.2003

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Nataša Mićić raspisala je izbore za predsednika Srbije za nedelju 16. novembra ove godine. Mićić je rekla da je odluku donela kako bi prekinula licitiranje oko toga da li se zakoni i Ustav moraju poštovati: "Smatram da će izabrani predsednik Srbije, svojim ...

Mićunović će razmisliti o prihvatanju kandidature

B92 - 17.09.2003

Beograd -- Lider Demokratskog centra Dragoljub Mićunović, kako tvrdi izvor Radija B92, obećao je da će razmisliti o prihvatanju kandidature za predsednika Srbije, u ime vladajuće koalicije. Izvor Radija B92 kaže da je Mićunovića za predsedničkog kandidata na sinoćnjoj sednici DOS-a predložio ...

DSS: Kritika raspisivanja izbora, uz ocenu da su neustavni

B92 - 17.09.2003

Beograd -- Demokratska stranka Srbije oštro je u sredu kritikovala vlast u Srbiji zbog raspisivanja predsedničkih izbora, optužujući je za kršenje Ustava i "otvoreno podsmevanje biračima, instituciji predsednika države i samoj demokratiji".

Zakazali smo!

Blic - 16.09.2003

Od deset obećanja koja je u predizbornoj kampanji pre tri godine DOS dao građanima, ispunjena su, i to samo donekle, dva - sačuvana je, mada na određeni rok, zajednička država Srbije i Crne Gore i usvojena je zajednička Deklaracija o Kosovu i Metohiji.

DOS: izbori treba da budu raspisani u zakonskom roku

B92 - 16.09.2003

Subotica -- Predsedništvo DOS-a, na sednici koja je održana u utorak uveče u Subotici, jednoglasno je prihvatilo inicijativu predsednice Skupštine Srbije i vršioca dužnosti predsednika Srbije Nataše Mićić o raspisivanju predsedničkih izbora u Srbiji.

Tadić i Mićunović kandidati DOS-a za predsednika?

B92 - 16.09.2003

Beograd -- Boris Tadić ili Dragoljub Mićunović najozbiljniji su kandidati DOS-a za predstojeće predsedničke izbore, saznaje Radio B92 u vrhu te koalicije. Isti izvor kaže da će se o predlozima za tu funkciju otvoreno razgovarati na sastanku lidera DOS-a u Subotici u utorak uveče.

Ljajić predlaže rekonstrukciju Vlade Srbije

B92 - 15.09.2003

Beograd -- Predstavnici Sadžačke demokratske partije i G17 plus na sastanku u ponedeljak nisu postigli saglasnost o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić rekao je da će na nekoj od narednih sednica predsedništva DOS-a predložiti ...

Kome sada trebaju predsednički izbori

B92 - 15.09.2003

Beograd -- Nakon otvaranja afere u republičkom parlamentu o navodnom lažiranju glasanja tokom izbora čelnih ljudi centralne banke, u vrlo kratkom roku javnost je obaveštena da je predsednica parlamenta Nataša Mićić započela konsultacije o datumu raspisivanja predsedničkih izbora.