TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SIRAK: USAGLASITI SVE REFORMSKE SNAGE U SRJ

B92 - 08.12.2001

Beograd -- Francuski predsednik Zak Sirak, na kraju zvanicne posete Beogradu, nije zeleo da u javnosti detaljnije komentarise sukobe u DOS-u, ocenivsi da bi to bilo mesanje u unutrasnje stvari Srbije. Ipak, francuski predsednik istice da bi sve reformske snage trebalo koherentno da deluju kako bi ...

PREDSTAVNICI PORODICA NESTALIH RAZGOVARALI SA SIRAKOM

B92 - 07.12.2001

Beograd -- Sekretar Udruzenja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu Olivera Budimir izjavila je da je delegacija tog udruzenja trazila od francuskog predsednika Zaka Siraka da se zalozi u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija za prosirenje mandata Haskog suda na period posle ulaska Kfora na ...

KOSTUNICA I SIRAK O FEDERACIJI, HAGU, PARISKOM KLUBU...

B92 - 07.12.2001

Beogad -- Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izjavio je u petak, posle susreta s francuskim predsednikom Zakom Sirakom, da su glavne teme razgovora bile stabilnost u regionu, odnosi u Federaciji, situacija na Kosovu posle izbora, sporazum u Pariskom klubu i bilateralna pitanja.

DJINDJIC I DJUKANOVIC O RAZGOVORIMA SA SIRAKOM

B92 - 07.12.2001

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic rekao je u petak da je od francuskog predsednika Zaka Siraka dobio podrsku za reforme, kao i obecanje da ce Pariz podrzati zahtev da Jugoslavija dobije status kandidata za Evropsku uniju 2004.

SIRAK: BILANS RADA NOVIH VLASTI SRJ IZUZETAN

B92 - 06.12.2001

Beograd -- Predsednik Francuske Zak Sirak ocenio je da je bilans rada novih vlasti u Jugoslaviji i Srbiji "izuzetan", da je saradnja sa Medjunarodnim tribunalom za ratne zlocine "pozitivna" i izrazio uverenje da ce u periodu koji predstoji biti "mnogo investicija" u SRJ.

SVILANOVIC: SA SIRAKOM O HAGU I EKONOMSKOJ SARADNJI

B92 - 06.12.2001

Beograd -- Predstojeca zvanicna dvodnevna poseta francuskog predsednika Zaka Siraka Beogradu, bice, prema oceni sefa jugoslovenske diplomatije Gorana Svilanovica, prilika da Sirak predoci prioritete Francuske u odnosu na Jugoslaviju.