TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Niš: Ekonomske cene za studente

B92 - 28.06.2008

Niš -- Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu, koji stanuju u studentskim domovima moraće zbog dužeg letnjeg semestra da smeštaj i hranu plaćaju po ekonomskim cenama. Ministarstvo prosvete regresira cene najduže do 15. jula, dok studenti Elektronskog fakulteta imaju ispite i posle tog datuma.

Najviše maturanata želi prava, ekonomiju i medicinske nauke

Blic - 28.06.2008

Za 36.000 indeksa, koliko ih je spremljeno na sedam državnih univerziteta u Srbiji, konkurisalo je oko 30.000 maturanata. Sudeći po broju primljenih prijava, više od 50 odsto svršenih srednjoškolaca školovanje želi da nastavi na jednom od beogradskih fakulteta, dok im je ponuda niškog univerziteta ...

Upis lakši, studiranje savremenije

Blic - 27.06.2008

Iz godine u godinu sve je više mladih ljudi koji se opredeljuju za studiranje na privatnim fakultetima i evropskim i svetskim univerzitetima koji otvaraju svoje centre u Beogradu. Pored činjenice da fakultet mogu upisati bez prijemnog ispita, čime izbegavaju nervozu koja buduće brucoše pratiti ovih ...

Studenti iz Srbije u Crnoj Gori plaćaju školarinu kao stranci

Blic - 27.06.2008

Studenti iz Srbije od ove školske godine na fakultetima u Crnoj Gori moraće da plaćaju školarinu kao bilo koji strani studenti. Odluku o tome juče je Ministarstvo prosvete dostavilo Univerzitetu Crne Gore, kad je počeo prijem dokumenata za upis brucoša.

Studenti iz Srbije kao svi drugi

B92 - 27.06.2008

Podgorica -- Studenti iz Srbije od ove školske godine na fakultetima u Crnoj Gori moraće da plaćaju školarinu kao bilo koji strani studenti. Odluku o tome juče je ministarstvo prosvete dostavilo Univerzitetu Crne Gore, kad je počeo prijem dokumenata za upis brucoša.

Navala brucoša na Fakultet bezbednosti

Blic - 27.06.2008

Drugi dan prijavljivanja za polaganje prijemnih ispita u Beogradu obeležile su gužve na Fakultetu organizacionih nauka i Fakultetu bezbednosti, gde se za samo dva dana prijavilo gotovo dvostruko više kandidata. Ništa manji red nije bio ni na Ekonomskom fakultetu, gde se prijavilo čak 1.600.

Danas kraj prijava za fakultete

B92 - 27.06.2008

Beograd -- Prijavljivanje za upis budućih brucoša na državne fakultete u Srbiji završava se danas. Prijemne ispite budući akademci polagaće 30. juna, 1. i 2. jula, a prvi upisni rok završava se 15. jula. Drugi upisni rok za preostala mesta na fakultetima je od 1. do 19. septembra.

Najveće gužve na pravu i ekonomiji

Blic - 26.06.2008

Za razliku od prošle godine, kad su budući studenti najdužu kolonu formirali ispred Stomatološkog, Farmaceutskog i Medicinskog fakulteta, ove godine mnogi su se odlučili za pravo i ekonomiju. Iako prvog dana nije bilo gužve, na prethodna tri fakulteta ipak se prijavilo onoliko kandidata koliko je i ...

Sa majkom u red na fakultetu

Blic - 26.06.2008

- Molim vas, ostanite ispred zgrade i tu sačekajte ćerku, unutra je i ovako ogromna gužva - pokušava krupniji stariji student juče na vratima Filozofskog fakulteta da objasni majci maturantkinje zašto ne može da uđe „kao podrška“.

Najduži red za Pravni i Ekonomski

B92 - 26.06.2008

Beograd -- Prvog dana upisa na fakultete, najveća gužva bila je na Ekonomskom i Pravnom fakultetu u Beogradu, piše Blic. List piše da je nešto više prijavljenih nego ranijih godina bilo i na svim tehničkim fakultetima. Iako prvog dana nije bilo gužve, na Stomatološki, Farmaceutski i Medicinski ...

Upisna groznica drma buduće akademce

Blic - 24.06.2008

Na sedam državnih univerziteta u Srbiji upisna groznica počinje sutra, a mesta ima za oko 36.000 brucoša. Maturanti će do 27. juna moći da se prijave na željene fakultete, a od 30. juna do 2. jula očekuje ih polaganje prijemnih ispita.