TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Iskrenost u nameri i razbijanje sumnje

Blic - 13.06.2009

Ministar u Vladi, eksponiran za neprijatne poslove, Rasim Ljajić tvrdi da su snimci objavljeni na Federalnoj TV BiH o haškom beguncu Ratku Mladiću stari najmanje osam godina i da su deo zaplenjene dokumentacije, koju su vlasti u Beogradu predale haškim istražiteljima.

Novi pokušaj podvale sa snimcima Mladića

Blic - 13.06.2009

Rasim Ljajić, šef nacionalne kancelarije za saradnju sa Tribunalom u Hagu, negira tvrdnje Bakira Hadžiomerovića, urednika političkog magazina „60 minuta” na Televiziji Federacije BIH, da postoji ijedan snimak Ratka Mladića koji je star manje od osam godina.

Sarajevo manipuliše starim snimcima /video/

Blic - 12.06.2009

Tužilaštvo Haškog tribunala i glavni haški tužilac Serž Bramerc upoznati su sa snimcima Ratka Mladića, prikazanim preksinoć na Televiziji BiH, i pre no što je tužilac sačinio izveštaj predočen pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku, izjavila je za „Blic” Olga Kavran, portparol Haškog tužilaštva.

Urednik: Snimak star do dve godine

B92 - 12.06.2009

Sarajevo -- Novinar televizije Federacije BiH Bakir Hadžiomerović ostaje pri tvrdnji da su snimci Ratka Mladića, emitovani na toj televiziji, stari najviše dve godine. "Na snimcima su i njegova unuka rođena 2001, a i unuk koji je rođen 2006. godine.

Snimci Mladića su od pre 2002.

B92 - 11.06.2009

Beograd -- Svi snimci Ratka Mladića emitovani na Federalnoj televiziji BiH stariji su od osam godina, kaže Rasim Ljajić. Snimci već poznati tužilaštvu, kažu u Hagu. U emisiji “60 minuta” FTV-a objavljeni su amaterski snimci na kojima se vidi haški begunac Ratko Mladić.

Novi - stari snimci Ratka Mladića /video/

Blic - 11.06.2009

U vanrednom izdanju emisije „60 minuta“ koje je emitovana sinoć na Federalnoj televiziji BiH predstavljeni su tzv. ekskluzivni snimci o tome gde se krije Ratko Mladić, haški optuženik za rane zločine nad nesrpskim stanovništvom na prostoru BiH u periodu od 1992-1995. godine.

Ljajić: Kraj saradnje sa Hagom do kraja godine

Blic - 10.06.2009

Ministar rada i socijalne politike i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić ponovio je da očekuje da će se saradnja sa tim sudom završiti do kraja godine, što znači da će Hagu biti izručena dvojica preostalih otuženika - Ratko Mladić i Goran Hadžić.

Snimci Ratka Mladića u Beogradu

B92 - 10.06.2009

Sarajevo -- TV Federacije BiH večeras je objavila amaterske snimke, nastale u proteklih 12 godina, na kojima se vidi haški optuženik Ratko Mladić. Većina slika je nastala u naselju Košutnjak u Beogradu, gde se Mladić pred kamerom slobodno kreće sa porodicom, veseli na svadbi i druži sa prijateljima ...