TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Podele u OEBS i EU zbog Kosova

Blic - 06.12.2006

Drašković je rekao da u OEBS ne postoji saglasnost o rešenju za budući status Kosova. 'Dok jedni daju podršku teritorijalnoj celovitosti međunarodno priznatih država, drugi se pozivaju na princip samoopredeljenja naroda. To govori o dramatičnoj situaciji u samom vrhu OEBS.

Tumačenja ruskog stava o vetu

B92 - 06.12.2006

Beograd -- Koordinator Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ne očekuje veto Rusije kada je reč o Kosovu. Janjić je u Kažiprstu Radija B92 izjavio kako ne očekuje da će Rusija upotrebiti veto u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija ako Beograd ili Priština budu nezadovoljni rešenjem statusa Kosova.

Berns: Iznenađenje najavom veta

B92 - 05.12.2006

Priština, Moskva, Beograd -- SAD žele da Savet bezbednosti UN usvoji rešenje za Kosovo u februaru ili početkom marta. Rusija ne želi "veštačke rokove". Pomoćnik američke državne sekretarke Nikolas Berns iznenađen je jučerašnjom izjavom ruskog ambasadora u Beogradu, koji je za B92 rekao da će Rusija ...

Sastanak OEBS-a u Briselu

B92 - 04.12.2006

Brisel -- Pomoćnik američkog državnog sekretara Nikolas Berns rekao je u Briselu da se rešavanje statusa Kosova ne sme odlagati. U Briselu je počeo godišnji sastanak šefova diplomatija članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), na kome SAD predstavlja Berns.

Ruski ambasador: Kompromis ili veto

B92 - 04.12.2006

Beograd -- Ruski ambasador kaže da će Rusija uložiti veto u Savetu bezbednosti, ako odluka o Kosovu ne bude prihvatljiva za obe strane. Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Aleksejev izjavio je za B92 da će Rusija uložiti veto ako predlog rešenja ne bude prihvatljiv i za Beograd i za Prištinu.

Kompromis za obe strane ili veto

B92 - 04.12.2006

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Aleksejev izjavio je za B92 da će Rusija uložiti veto ako predlog rešenja ne bude prihvatljiv i za Beograd i za Prištinu. On je ocenio i da je naivno da se na osnovu jednog sastanka od dva sata, kakvi su bili pregovori Beograda i Prištine, iznosi zaključak da ...