TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nezavisna komisija odbila vojni izveštaj

Blic - 13.11.2004

Dogovor predstavnika vojnog pravosuđa i nezavisne komisije povodom izveštaja o pogibiji vojnika Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića u kasarni u Topčideru nije uspeo na jučerašnjem sastanku, saznaje 'Blic'. Sastanak je, prema nezvaničnim informacijama, sazvan na inicijativu Generalštaba, ...

"Niko nema koristi od neistina"

B92 - 13.11.2004

Beograd -- Božo Prelević zamolio je Vuka Draškovića da ne iznosi "neistine o komisiji" koja istražuje pogibiju gardista. Od takvih poteza, kaže Predsednik nezavisne komisije koja vodi istragu o pogibiji dvojice gardista u kasarni na Topčideru "nema koristi ni SCG čiji je on ministar, ni Vrhovni ...

Gardiste verovatno neko ubio

Blic - 12.11.2004

U najužem izboru nezavisne komisija koja ispituje pogibiju vojnika Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića ostala su dva moguća scenarija, saznaje 'Blic'. Prva mogućnost je da je Jakovljević ubio najpre Milovanovića, a zatim je izvršio samoubistvo, ali se, kako saznaje 'Blic', taj scenario ...

Vojni sud neće saopštiti rezultate

B92 - 11.11.2004

Beograd -- Vojni sud u Beogradu sutra neće saopštiti rezultate istrage vojnih organa o pogibiji dvojice gardista Vojske SCG. Konferencija za novinare Vojnog suda, na kojoj je trebalo da budu saopšteni rezultati, bila je zakazana za petak u 12 sati.

'Vrlo različiti' izveštaji komisije i vojnog pravosuđa

Blic - 11.11.2004

- Rezultati istrage koju sprovodi nezavisna komisija za ispitivanje okolnosti pogibije gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića biće 'veoma različiti' od nalaza do kojih je tokom istage došlo vojno pravosuđe - saznaje 'Blic'.

Prelević: U petak izveštaj VSO-u

B92 - 11.11.2004

Beograd -- Božo Prelević kaže da će u petak Vrhovnom savetu odbrane predstaviti izveštaj svoje Komisije. Predsednik Komisije za ispitivanje okolnosti pogibije dvojice gardista Vojske SCG potvrdio je to agenciji Beta, ali nije želeo da govori o rezultatima istrage.

Kakav će biti izveštaj

B92 - 10.11.2004

Beograd -- “Nema bitnih razlika u odnosu na ono što je vojska saopštila odmah posle incidenta”, kaže Vuk Tufegdžić. To je ujedno i jedino je što je, u vezi sa izveštajem o pogibiji dvojice vojnika u kasarni na Topčideru, rekao za B92 predsednik Vojnog suda Đorđe Trifunović.

Prelević: Ostale nedoumice oko pogibije gardista

Blic - 10.11.2004

Još nismo razrešili sve nedoumice oko pogibije vojnika Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića. Danas ćemo sa obducentima i balističarima dodatno proveriti još neke tragove na Institutu za sudsku medicinu, nakon čega će biti moguće saopštiti prve rezultate - izjavio je za 'Blic', posle ...

Jednu istinu, molim

Blic - 10.11.2004

Nezavisna komisija koja treba da utvrdi okolnosti pogibije gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića juče je obavila rekonstrukciju tog događaja. Prekjuče u isto vreme i na istom mestu vojna istražna komisija vršila je svoju rekonstrukciju.

Tufegdžić: Nema obrta u istrazi

Blic - 09.11.2004

Članovi nezavisne komisije koja ispituje pogibiju gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića napustili su juče rekonstrukciju u Topčideru koju su izvodili vojni istražni sudija Vuk Tufegdžić i veštaci različitih struka.

Rekonstrukciju sprovodi Komisija

B92 - 09.11.2004

Beograd -- Nezavisna komisija koja treba da utvrdi okolnosti pogibije dvojice gradista završila je rekonstrukciju događaja. Nezavisna komisija saopštiće sutra preliminarne rezultate istrage, rekao je večeras predsednik komisije Božo Prelević.

Rekonstrukcija nije održana

B92 - 08.11.2004

Beograd -- U kasarni u Topčideru, uprkos najavama, u ponedeljak nije obavljena rekonstrukcija pogibije dva vojnika. Kako B92 nezvanično saznaje, razlog leži u činjenici da su rekonstrukciju za isto vreme zakazali i vojni i istražni organi.

Nedostaju izjave četvorice svedoka

Blic - 08.11.2004

- Pre rekonstrukcije rešenje može da ima samo ubica ili se radi o jednostavnom slučaju. A ovo nije jednostavan slučaj - kaže Boža Prelević Nezavisna komisija koja istražuje okolnosti pogibije vojnika Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića, kako 'Blic' nezvanično saznaje, nastaviće sa ...