TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

V. Gligorov: SCG je provizorijum

B92 - 10.08.2003

Beč -- Državna zajednica Srbija i Crna Gora je provizorijum koji nema izgleda da dugo preživi, niti da se kreće u pravcu postajanja "prave države", izjavio je agenciji Beta ekspert Bečkog instituta za upoređivanje međunarodnih ekonomija Vladimir Gligorov.

Funkcioner DHSS: Crna Gora uplatila samo pola sredstava za SCG

B92 - 10.08.2003

Podgorica -- Šef Poslaničkog kluba Demohrišćanske stranke Srbije Peđa Stojanović optužio je Crnu Goru da je umesto 20 miliona evra, koliko je trebalo, u budžet državne zajednice Srbija i Crna Gora do sada uplatila samo 10 miliona. "Umesto predviđenih 20, Crna Gora je uplatila samo 10 miliona evra.

Podeljena ambasadorska mesta

Blic - 08.08.2003

Ambasadorska mesta u Njujorku, Rimu, Londonu i Moskvi pripašće Crnoj Gori, dok će na osnovu dogovora predstavnika dveju država članica Srbija svoje predstavnike poslati u ambasade u Vašingtonu i Briselu - rekao je za 'Blic' zamenik ministra inostranih poslova SCG Igor Lukšić.

Srbija i Crna Gora dve nezavisne države?

B92 - 08.08.2003

Beč -- Bečki Institut za upoređivanje međunarodnih ekonomija smatra da su male šanse da opstane projekat Evropske unije - državna zajednica Srbija i Crna Gora - i da će najverovatnije konačan ishod biti dve nezavisne države. Ekspert Instituta za Balkan Vladimir Gligorov, koji je izradio studiju, ...

Grahovac: SCG treba vojska za mir do 15.000 ljudi

B92 - 08.08.2003

Beograd -- Savetnik za bezbednost predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, Blagoje Grahovac izjavio je u petak da SCG treba da formira "vojsku za mir" koja bi brojala između pet i 15.000 profesionalnih vojnika. Grahovac je, na okruglom stolu "Srbija i Crna Gora - bezbednosni izazovi, ...

Lukšić: Crna Gora i Srbija podelile ambasade

B92 - 07.08.2003

Beograd -- Ambasadorska mesta u Njujorku, Rimu, Londonu i Moskvi pripašće Crnoj Gori, dok će na osnovu dogovora predstavnika država članica SCG, Srbija svoje predstavnike poslati u ambasade u Vašingtonu i Briselu, rekao je za "Blic" zamenik ministra inostranih poslova SCG Igor Lukšić.

Većina građana za reforme u Vojsci SCG

Blic - 06.08.2003

Više od polovine ispitanika u SCG smatra da je vojsku potrebno brojno smanjiti i modernizovati u skladu s mogućnostima društva i prilagoditi je novim bezbednosnim i političkim okolnostima, pokazuju najnoviji rezultati istraživanja Centra za civilno-vojne odnose.