TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kosovo i put u EU odvojeni procesi

Blic - 18.05.2007

Niko ne bi trebalo da očekuje da će Srbija učiniti ustupke u vezi sa Kosovom zbog procesa pridruživanja EU, izjavio je evropski komesar za proširenje Oli Ren i naglasio da su to odvojeni procesi koje treba držati razdvojenim i svakim se posebno baviti.

Samo dva dokumenta za šengensku vizu

Blic - 18.05.2007

Sportisti, studenti, stručnjaci iz različitih oblasti, svi kojima je neophodno lečenje u inostranstvu... vizu za zemlje Evropske unije, od 1. januara 2008. godine, mogu dobiti na osnovu samo dva dokumenta - potvrde o statusu, odnosno zanimanju i pozivnog pisma.

Prvi znak - vize

B92 - 17.05.2007

Beograd -- Jedan od prvih znakova kojim je Evropska unija pružila podršku novoj vladi bilo je parafiranje sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji. U Briselu se danas nastavljaju razgovori predstavnika Evropske komisije i Vlade Srbije o beloj šengenskoj listi.

Miščević: Vizne olakšice od jula

Blic - 17.05.2007

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje EU Tanja Miščević izjavila je danas da očekuje da sporazumi o viznim olakšicama i readmisiji između Srbije i Evropske unije budu potpisani u julu. U panel diskusiji u češkoj ambasadi o prioritetima Češke tokom predsedavanja EU 2009.

Optimizam, uz fudbal i muziku

Blic - 17.05.2007

Evropska komisija spremna je da vrlo brzo obnovi pregovore sa Srbijom o sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, kada vidi rigoroznu primenu programa nove vlade koji se odnose na evropske integracije i punu saradnju sa Hagom“, rekao je juče u Beogradu evropski komesar za proširenje Oli Ren, koji se ...

Put ka beloj šengenskoj listi

Blic - 17.05.2007

Parafiranjem sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji, Srbija se juče napokon priključila zemljama zapadnog Balkana koji su još u aprilu finalizirale pregovore o ovim sporazumima. Ovim potezom Srbiji je otvoren put za režim bez viza i stavljanje zemlje na belu šengensku listu EU.

Srbija i EU parafirali sporazum o viznim olakšicama

Blic - 16.05.2007

Srbija i Evropska komisija su danas u Briselu parafirali sporazume o viznim olakšicama i readmisiji nakon poslednje runde pregovora održane u sedištu Evropske komisije. Sporazum je, u ime Vlade Srbije, parafirala direktor Kancelarije za pridruživanje Tanja Miščević, a u ime Evropske komisije ...

Ren: Pregovori čim vlada počne sa primenom svog programa

Blic - 16.05.2007

Evropski komesar za proširenje Oli Ren izjavio je danas u Beogradu da će pregovori Srbije i EU o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju biti nastavljeni čim nova vlada počne sa "rigoroznom primenom" svog programa, koji podrazumeva evropske integracije i završetak saradnje sa Hagom.

"Sporazum možda za nekoliko meseci"

B92 - 16.05.2007

Beograd -- Oli Ren ocenjuje da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU mogao da bude potpisan za nekoliko meseci. Evropski komesar za proširenje Oli Ren ocenio je tokom razgovora sa premijerom Koštunicom, da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU mogao da bude potpisan ...

Paraf na vizne olakšice

B92 - 16.05.2007

Beograd, Brisel -- Posle dva odlaganja, danas su predstavnici Srbije i EU parafirali sporazume o viznim olakšicama i readmisiji u Briselu. Ti sporazumi EU i Srbije treba da budu potpisani na jesen i da krajem godine stupe na snagu.

Sutra o olakšicama

Blic - 15.05.2007

Poslednja runda pregovora i parafiranje sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji održaće se sutra u Briselu. Najavom o parafiranju sporazuma, EU je podržala dogovor o formiranju nove vlade Srbije, a evropski komesar za proširenje Oli Ren najavio je da će uskoro doputovati u Beograd kako bi sa ...

Ren sutra u Beogradu o nastavku pregovora Srbije i EU

Blic - 15.05.2007

Evropski komesar Oli Ren sutra će u Beogradu sa srpskim zvaničnicima razmotriti kako bi, po formiranju nove vlade Srbije, najbrže i najdelotvornije mogli "oživeti" odnosi Srbije i EU, uključujući i obnovu pregovora o pridruživanju, preneli su agenciji Beta evropski izvori u Briselu.

Pomak unapred sa EU

B92 - 14.05.2007

Brisel, Strazbur -- Predstavnici Srbije i EU u sredu parafiraju sporazume o viznim olakšicama i readmisiji. Istog dana Oli Ren dolazi u Beograd, saznaje B92. Tim činom nastavlja se proces koji bi građanima Srbije trebalo da omogući da po jedinstvenoj i administrativno manje komplikovanoj proceduri ...

Pozitivni signali za Srbiju

Blic - 14.05.2007

Šefovi diplomatija EU danas će u Briselu pozdraviti dogovor srpskih demokratskih stranaka da formiraju proevropsku vladu i, u očekivanju da se to do kraja potvrdi i u Skupštini Srbije, verovatno nagovestiti ubrzanje i jačanje evropske integracije Srbije, uz obnovu pregovora o pridruživanju.

O viznim olakšicama u sredu

Blic - 14.05.2007

Poslednja runda razgovora i parafiranje sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji između Srbije i Evropske komisije održaće se u sredu 16. maja, u Briselu, saopšteno je danas iz Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji. Sporazume će, u ime Vlade Srbije, parafirati direktorka Kancelarije za ...

Zvaničnici EU pozdravili formiranje Vlade Srbije

Blic - 14.05.2007

Zvaničnici Evropske unije izrazili su danas u Briselu optimizam oko formiranja nove Vlade u Srbiji za koju se navodi da će je činiti predstavnici prozapadnih političkih partija i za koju se izražava nada da će nastaviti saradnju sa Haškim tribunalom.