TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Svi radijatori topli do nedelje ujutro

Blic - 27.09.2008

Grejna sezona počela je juče u Novom Sadu tačno u podne zagrevanjem kotlova „Novosadske toplane“, ali su se prvi efekti na radijatorima mogli osetiti tek četiri sata kasnije i to prvo na Limanima i Petrovaradinu, a do večeri i u ostalim delovima grada, gde funkcioniše sistem daljinskog grejanja.

Radijatori topli 20 dana pre grejne sezone

Blic - 26.09.2008

Radijatori u polovini stanova, preduzeća i ustanova u gradu će biti topli od danas, a ostali potrošači će grejanje dobiti do nedelje, obećali su u „Novosadskoj toplani“ nakon preporuke gradonačelnika Igora Pavličića da grejna sezona počne 20 dana ranije zbog zahlađenja.

Počela grejna sezona u Novom Sadu

B92 - 26.09.2008

Novi Sad -- Novosadska toplana počela je grejnu sezonu. Odluka gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića da grejna sezona počne 20 dana ranije obradovala je škole i vrtiće. Đaci Osnovne škole "Đorđe Natošević" su se proteklih nekoliko nedelja grejali kvarcnim grejalicama i klima uređajima.

Grejanje za šest dana, struja se troši iz rezervi

Blic - 26.09.2008

Vremenske prilike ponovo su iznenadile javna preduzeća u Srbiji. U svim gradovima, osim u Vranju i Novom Sadu, toplane još nisu uključile grejanje, pravdajući se pravilnicima o početku grejne sezone. Zbog toga su građani prinuđeni da svoje stanove do 1.

Nema grejanja za dužnike

Blic - 25.09.2008

Grejna sezona mogla bi da počne 1. oktobra za sve korisnike daljinskog grejanja osim za preduzeća i stanare zgrada na privremenom režimu isproruke grejanja koji nisu izmirili dugovanja prema „Novosadskoj toplani“. Direktor „Toplane“ Janko Čobrda rekao je da ovo preduzeće neće menjati odnos prema ...

Grejna sezona od 1. oktobra?

B92 - 25.09.2008

Beograd, Novi Sad, Kragujevac -- Gradonačelnik Beograda kaže da će sve biti spremno da grejna sezona počne 1. oktobra, ako vremenske prilike to budu zahtevale. U Novom Sadu grejanje od sutra. Iste mere od 1. oktobra najavljene su i u Kragujevcu.

Kraći časovi zbog hladnoće

B92 - 24.09.2008

Beograd -- Manje od mesec dana pošto su seli u klupe, učenici u Srbiji su u njima počeli da se smrzavaju. U više škola u Kragujevcu časovi su od danas skraćeni. Deca su primorana da sede u jaknama, a ista situacija ponavlja se i u domovima zdravlja i drugim javnim ustanovama.

Smrzavamo se, a već plaćamo skuplje grejanje

Blic - 24.09.2008

Gradonačelnik Niša odlučio je da se ugleda na Vranje i predložio da se već sutra glasa o tome da „Gradska toplana“ odmah počne da greje. Za to vreme u Beogradu i širom Srbije đaci na časovima sede u jaknama, a bolesni se smrzavaju u čekaonicama domova zdravlja.

"Smrzavanje" i po učionicama

B92 - 23.09.2008

Beograd -- U većini beogradskih škola nastava se održava u veoma teškim uslovima jer, i pored veoma hladnog vremena za ovo doba godine, grejanja nema. Proteklih nedelju dana temperatura u većini škola u Beogradu nije se mnogo razlikovala od one koja je izmerena napolju.

Nema grejanja, čak i sneg da padne

Blic - 23.09.2008

Vranje je jedini grad u Srbiji u kome su proteklog vikenda zagrejani radijatori bez obzira na zvanični početak grejne sezone. Za sve ostale važi pravilo da nije zima kad je hladno, nego kad se slovo kalendara poklopi sa birokratskim pravilnicima starijim i važnijim i od građana i od zdrave logike.

Pripreme za grejnu sezonu

B92 - 22.09.2008

Beograd -- Grejanje će u skoro svim gradovima Srbije naredne zime odnositi najveći deo kućnog budžeta, pišu “Večernje novosti“. Da će naredna grejna sezona biti znatno skuplja od prošlogodišnje, naslutilo je još avgustovsko povećanje struje za skoro 10 odsto, sa 4,16 na 4,51 dinar po kilovatu.