TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Podrška Kipra evropskim integracijama Srbije

Kurir - 26.06.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Kipra Markos Kiprijanu u Beogradu je ponovio podršku te zemlje evropskim integracijama Srbije i izrazio nadu da će Srbija do kraja 2011. godine dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Ceca u bazenu i „diplomatiji“

Danas - 26.06.2011

Ovih dana, stanovništvo je moglo da odahne - Ceca će, uprkos zatvorskoj „vezanoj nozi“, moći da pliva u svom bazenu. Bila je to prava dobra, gotovo uveseljavajuća vest, jer Ceca nije samo popularna pevačica, već je i značajna ličnost u ...

"Ne zna se kada će Srbija ući u EU"

B92 - 25.06.2011

Beograd -- "S obzirom na okolnosti u međunarodnim odnosima, niko stoprocentno ne može da odgovori da li će i kad Srbija ući u EU", rekao je ministar Vuk Jeremić.

Srbija i Kipar se principijelno podržavaju

Mondo - 25.06.2011

Srbija i Kipar se podržavaju međusobno u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta ne iz koristi već iz principa. Srbija i Kipar imaju punu uzajamnu podršku kada je u pitanju zaštita njihovog suvereniteta i teritorijalnog ...

Uzajamna podrška Srbije i Kipra u zaštiti suvereniteta

Blic - 25.06.2011

BEOGRAD - Srbija i Kipar imaju punu uzajamnu podršku kada je u pitanju zaštita njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izjavili su danas u Beogradu ministri spoljnih poslova dve zemlje, Vuk Jeremić i Markos Kiprijanu.

Uzajamna podrška Srbije i Kipra

RTS - 25.06.2011

Pitanja zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i Kipra uživaju uzajamnu podršku obe zemlje, izjavili su šefovi diplomatija Vuk Jeremić i Markos Kiprijanu.

Kiprijanu: Srbija spremna za status kandidata

Politika - 25.06.2011

BEOGRAD – Šef kiparske diplomatije Markos Kiprijanu izjavio je danas u Beogradu da Kipar smatra da je Srbija spremna za status kandidata za EU. „Nadam se da će Srbija dobiti status kandidata do kraja godine, jer smatramo da je spremna za ...

Jeremić: U Briselu razgovori o reformama U Srbiji

Kurir - 23.06.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao je u četvrtak veče da je sa evropskim zvaničnicima u Briselu razgovarao o praktičnim pitanjima i unutrašnjim reformama koje Srbija treba da sprovede na putu ka članstvu u EU.

Jeremić sa Fileom u Briselu

Kurir - 23.06.2011

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, koji boravi u poseti Belgiji, danas će razgovarati sa komesarom za proširenje Evropske unije Štefanom Fileom.

"Hrvatski scenario" za Srbiju?

B92 - 23.06.2011

Brisel -- Hapšenje Ratka Mladića je samo jedna tačka u listi kriterijuma i reformi potrebnih Srbiji za članstvo za EU, kaže evropski komesar Štefan File.

Jeremić danas sa Fileom u Briselu

Blic - 23.06.2011

BEOGRAD, BRISEL - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, koji boravi u poseti Belgiji, danas će razgovarati sa komesarom za proširenje Evropske unije Štefanom Fileom.

Brisel: „Hrvatski scenario“ za Srbiju?

DW - 23.06.2011

Srbiji je ostalo manje od tri meseca da ispuni uslove neophodne da Evropska komisija da pozitivan izveštaj o progresu, ali i kako bi sledeću godinu dočekala u svojstvu kandidata za članstvo u EU.

Jeremić danas u Briselu

EMG - 23.06.2011

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić sastaće se danas u Briselu s komesarom EU za širenje Evropske unije Štefanom Fileom, saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Jeremić: Kosovo nije novi uslov za ulazak u EU

Blic - 23.06.2011

Brisel - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je posle razgovora sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom u Briselu da priznavanje jednostrane nezavisnosti Kosova neće biti novi uslov za članstvo Srbije u EU.

File: U EU bez problema u regionu

B92 - 23.06.2011

Brisel -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić kaže da nije čuo od komesara za proširenje Štefana Filea da je novi uslov za pridruživanje EU priznanje Kosova. Jeremć se inače danas u Briselu sastao sa Fileom.

Jeremić: Posao je pred nama

B92 - 23.06.2011

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je u Briselu da Srbija dosta toga još treba da završi da bi izveštaj Evropske komisije u oktobru bio pozitivan.

EU nije spremna na članicu sa regionalnim problemom

DW - 23.06.2011

EU nije spremna da primi novu članicu koja ima otvorena pitanja u regionu, tako da će Srbija morati da uloži ozbiljne napore kako bi do kraj pristupnog procesa našla odgovor na „kosovsko pitanje“.

Jeremić: U Briselu razgovori o unutrašnjim reformama Srbije

Blic - 23.06.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao je večeras da je sa evropskim zvaničnicima u Briselu razgovarao o praktičnim pitanjima i unutrašnjim reformama koje Srbija treba da sprovede na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

File: U EU ne možete s problemom

Mondo - 23.06.2011

Kosovo nije u Upitniku EU za Srbiju ali nijedna od država Evropske unije "nije voljna da prihvati bilo koju novu državu kao članicu koja bi imala neko otvoreno pitanje kad je reč o regionu ili susedima", rekao je File.

File: Kosovo nije uslov, ali se u EU ne može s problemom

Kurir - 23.06.2011

BRISEL- Evropski komesar Štefan File izjavio je u Briselu da pitanje Kosova nije obuhvaćeno Upitnikom Evropske komisije o evropskim reformama u Srbiji, ali je naglasio da nijedna od država Evropske unije "nije voljna da prihvati bilo koju ...

Jeremić: Kosovo nije novi uslov za ulazak u EU

Kurir - 23.06.2011

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je posle razgovora sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom u Briselu da priznavanje jednostrane nezavisnosti Kosova neće biti novi uslov za članstvo Srbije u EU.

File: Kosovo nije uslov, ali u EU ne može s problemom

EMG - 23.06.2011

Evropski komesar Štefan File izjavio je danas u Briselu da pitanje Kosova nije obuhvaćeno Upitnikom Evropske komisije o evropskim reformama u Srbiji, ali je naglasio da nijedna od država Evropske unije "nije voljna da prihvati bilo koju ...

Jeremić danas sa Fileom u Briselu

Novosti - 23.06.2011

Šef srpske diplomatije, koji boravi u poseti Belgiji, danas će razgovarati sa komesarom za proširenje Evropske unije BEOGRAD, BRISEL - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, koji boravi u poseti Belgiji, danas će razgovarati sa komesarom za ...

Jeremić danas u Briselu s Fileom

Nadlanu - 23.06.2011

BEOGRAD, 23. juna 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić sastaće se danas u Briselu s komesarom za širenje Evropske unije Štefanom Fileom, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kosovo (ni)je uslov

Nadlanu - 23.06.2011

File je to rekao na zajedničkoj konferenciji za štampu posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem , koji je podvukao da " nije čuo od komesara Filea" da je priznanje Kosova novi uslov za članstvo Srbije u EU i podvukao da ...

Jeremić u Briselu s Fileom

Beta - 23.06.2011

BEOGRAD, 23. juna 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić sastaće se u četvrtak u Briselu s komesarom za širenje Evropske unije Štefanom Fileom, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Jeremić ponovio da Srbija nikada neće priznati Kosovo

R.S.Evropa - 23.06.2011

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da nije čuo od komesara za proširenje da je novi uvjet za pridruživanje EU priznanje Kosova. Jeremić se danas u Bruxellesu sastao sa Stefanom Fueleom.

Kosovo (ni)je uslov

Beta - 23.06.2011

BRISEL, 23. juna 2011. (Beta) - Evropski komesar Štefan File izjavio je u četvrtak u Briselu da pitanje Kosova nije obuhvaćeno Upitnikom Evropske komisije o evropskim reformama u Srbiji, ali je naglasio da nijedna od država Evropske unije ...

Bez dodatnih uslova

RTS - 23.06.2011

Pred Srbiju se ne postavljaju novi uslovi za pridruživanje EU u vidu priznanja Kosova, rekao ministar Vuk Jeremić posle razgovora sa evropskim komesarom Štefanom Fileom u Briselu.

"Kosovo nije uslov za EU, ali nam ne treba takav problem"

Vesti Online - 23.06.2011

Evropski komesar Štefan File izjavio je danas u Briselu da pitanje Kosova i Metohije nije obuhvaćeno Upitnikom Evropske komisije o evropskim reformama u Srbiji, ali je naglasio da nijedna od država Evropske unije "nije voljna da prihvati ...

Jeremić: Postoje delovi Srbije gde postoje etničke tenzije

Blic - 22.06.2011

Neću navesti nijedan deo teritorije Srbije kao problematičan, ali se zna da postoje delovi zemlje gde postoje etničke tenzije i gde pojedinci zloupotrebljavaju verska i etnička osećanja ljudi.

Jeremić: Prioritet borba protiv organizovanog kriminala

Glas javnosti - 22.06.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Beogradu da će prioritet Srbije tokom predsedavanja Jadransko-jonskom inicijativom (JJI) biti borba protiv organizovanog kriminala.

Jeremić: Nema mesta za Kosovo

Blic - 21.06.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je Kosovo pokušavalo da podnese aplikaciju kako bi postalo član neke od tri inicijative kojima Srbija predsedava.

Regionalna saradnja za Srbiju prioritet

DW - 21.06.2011

Regionalna saradnja je od izuzetnog značaja za suočavanje sa izazovima današnjice, ocenio je šef srpske diplomatije Vuk Jeremić u obraćanju učesnicima sastanka koordinatora Jadransko-jonske inicijative u Beogradu.

Jeremić: Kriminal ozbiljan problem regiona

Mondo - 21.06.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Beogradu da će prioritet Srbije tokom predsedavanja Jadransko-jonskom inicijativom biti borba protiv organizovanog kriminala. Naglašavajući da Srbija 2011.

Ponašanje Jeremića štetno za Srbiju

B92 - 21.06.2011

Novi Pazar -- Bošnjačka demokratska zajednica kritikovala je izjave ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića. Ministru se pripisuje da bošnjački narod i njegove verske predstavnike označava kao secesionističke.

Jeremić: Navijao sam za Fljamurtari protiv Partizana

Blic - 21.06.2011

Vuk Jeremić, ministar inostranih poslova, u intervju magazinu "Zvezda Srbija“ izjavio je da su Srbija i Crvena zvezda dva povezana pojma i da je apsolutno siguran da će renesansu Srbije pratiti i renesansa Crvene zvezde.

Vuk Jeremić najbliži Vojislavu Koštunici

Blic - 21.06.2011

BEOGRAD - Podstaknuti poslednjom izjavom Vuka Jeremića da “ako ste spremini da zarad neke imaginarne i svetle budućnosti (misleći na EU prim.aut), odustanete od dela teritorije, praktično upućujete poziv da se to ponovo desi”, potražili ...

Važno da države Balkana budu u EU

B92 - 21.06.2011

Luksemburg -- Veoma je važno da sve države Balkana postanu članice EU i Unija je spremna da na tome zajedno sa njima naporno radi, poručili su zvaničnici EU.

Kada postanete deo EU posao će biti još teži

DW - 21.06.2011

Redovni godišnji sastanak Zapadnobalkanskog foruma, održan juče (20.06.) u Luksemburgu bio je prilika da se sagleda evropska perspektiva regiona kao i regionalna saradnja.

Jeremić: Možemo očekivati striktniji pristup EU

EMG - 21.06.2011

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio u Luksemburgu da će se Srbija na putu ka EU uskoro suočiti sa striktnijim pristupom, s kojim se druge zemlje verovatno nisu suočavale.

Jeremić: Prioritet borba protiv organizovanog kriminala

EMG - 21.06.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Beogradu da će prioritet Srbije tokom predsedavanja Jadransko-jonskom inicijativom (JJI) biti borba protiv organizovanog kriminala.

"Ne želimo da izopštimo Prištinu"

B92 - 21.06.2011

Beograd -- Vuk Jeremić naveo da Beograd ne želi da Kosovo budu izopšteno iz regionalnih skupova, ali da je učešće Prištine jasno definisano Rezolucijom UN 1244.

Borba protiv kriminala prioritet

RTS - 21.06.2011

Prioritet Srbije tokom predsedavanja Jadransko-jonskom inicijativom biće borba protiv organizovanog kriminala, pa je zato regionalna saradnja veoma važna, izjavio Vuk Jeremić na sastanku koordinatora Jadransko-jonske inicijative.

Jeremić: Prioritet borba protiv organiziranog kriminala

R.S.Evropa - 21.06.2011

Regionalna suradnja je od izuzetnog značaja za suočavanje sa izazovima današnjice, ocijenio je danas ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić u obraćanju sudionicima sastanka koordinatora Jadransko-jonske inicijative u Beogradu.

Jeremić: Navijao sam za Fljamurtari

24online - 21.06.2011

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić u intervju magazinu "Zvezda Srbija“ kaže da su Srbija i Crvena zvezda dva veoma povezana pojma i da su zajedno prošli golgotu. On je otkrio da je bio na čuvenoj utakmici između Dinama i Crvene zvezde 1991.

Jeremić: Može Priština s nama za sto

Vesti Online - 21.06.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić istakao je danas da Beograd ne želi da predstavnici Prištine budu izopšteni iz regionalnih skupova, ali da je učešće Prištine jasno definisano Rezolucijom UN 1244.

Glasajte: Kojoj stranci pripada Vuk Jeremić?

Blic - 20.06.2011

Na osnovu izjava koje u poslednje vreme daje Vuk Jeremić, šef srpske diplomatije, šta mislite sa kojom strankom se najviše slaže. Dalje u tekstu možete da vidite neke od spornih izjava, koje se ne uklapaju sa proevropskom politikom koju ...

Eštonova: važne reforme na zapadnom balkanu

Kurir - 20.06.2011

LUKSEMBURG - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je danas da će na sastanku šefova diplomatija zemalja EU i zapadnog Balkana u Luskemburgu biti upućena poruka o važnosti reformi u tom ...

Eštonova:Zapadni Balkan važan za EU

B92 - 20.06.2011

Luksemburg -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton kaže da će šefovi diplomatija EU i država Zapadnog Balkana razgovarati o važnosti nastavka reformskog procesa u tim zemljama Eštonova, predsedavajući na sastanku šefova u Luksemburgu, rekla ...

JEREMIĆ: Opasnost od pauze u proširenju EU

Danas - 20.06.2011

Beograd - Vakuum u procesu proširenja EU mogao bi da u zemljama Zapadnog Balkana ojača neevropske elemente, ocenio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić juče u Beogradu, na otvaranju panel diskusije o međunarodnim odnosima i budućnosti ...

Jeremić: Kriza utiče na širenje EU

B92 - 20.06.2011

Luksemburg -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić kaže da kriza "zone evra" ima ekonomske i političke posledice po prijem novih članica u EU.

"Čeka nas striktniji pristup EU"

B92 - 20.06.2011

Luksemburg -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da će se Srbija na putu ka pridruživanju EU uskoro suočiti sa striktnijim pristupom.

EU: Balkan dobrodošao, ali...

Mondo - 20.06.2011

Na forumu EU-Zapadni Balkan zaključeno da su Srbija i zemlje regiona dobrodošle u EU, ali da će prethpdno morati da ispune sve zahteve Unije. Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da su na forumu Evropska ...

Štefan File: Može se očekivati zalet od jeseni

Danas - 20.06.2011

Luksemburg - Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je sinoć da su učesnici foruma Evropska unija - Zapadni Balkan sinoć konstatovali da je, napretkom Hrvatske u procesu priključenja i hapšenjem haškog optuženika Ratka Mladića, ...

Jeremić: Ekonomska kriza će uticati i na širenje EU

Blic - 20.06.2011

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Luksemburgu, na forumu Evropska unija-Zapadni Balkan, da kriza "zone evra" ima ekonomske i političke posledice po prijem novih članica u EU.

Jeremić: Zastoj u procesu proširenja komplikuje situaciju

Blic - 20.06.2011

Vakuum u procesu proširenja Evropske unije (EU) u zemljama Zapadnog Balkana može da ojača neevropske elemente i "zakomplikuje političku jednačinu" sadašnje podrške evrointegracijama, rekao je danas ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Jeremić: Ekonomska kriza će uticati i na širenje EU

EMG - 20.06.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Luksemburgu da kriza "zone evra" ima ekonomske i političke posledice po prijem novih članica u EU.

Jeremić: popuštanje Albancima dovodi do novih nezavisnosti

Kurir - 20.06.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je u nedelju veče da ako Srbija popusti jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohije to neće biti poslednje jednostrano proglašenje nezavisnosti na njenoj teritoriji.

Delegacije Beograda u Prištine u Luksemburgu

Blic - 20.06.2011

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton predsedavaće danas u Luksemburgu sastankom šefova diplomatije zemalja EU i Zapadnog Balkana, na kojem će, kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova, učestvovati i ministar Vuk ...

Danas sastanak ministara EU i Zapadnog Balkana

EMG - 20.06.2011

Ministri spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, među njima šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, danas će u Luksemburgu sa šefovima diplomatija zemalja Evropske unije razgovarati o saradnji Zapadnog Balkana i Unije u okviru procesa ...

Jeremić: Popuštanje Albancima dovodi do još proglašenja

EMG - 20.06.2011

Popuštanje albanskoj strani u vezi s proglašenjem nezavisnosti Kosova otvara mogućnost za još proglašenja nezavisnosti na teritoriji Srbije, rekao je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Sastanak država Balkana i EU

B92 - 20.06.2011

Luksemburg -- Forum za zapadni Balkan EU razmatraće na današnjem sastanku proces evropskih integracija regiona. Učestvuju predstavnici i Beograda i Prištine.

Jeremić: Najveća kriza EU do sada

B92 - 20.06.2011

Beograd -- Vakuum u procesu proširenja EU može da ojača neevropske elemente i zakomplikuje sadašnji proces evrointegraca, rekao je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Jeremić: Zastoj u procesu širenja komplikuje situaciju

EMG - 20.06.2011

Vakuum u procesu širenja Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana može da ojača neevropske elemente i zakomplikuje političku jednačinu sadašnje podrške evrointegracijama, rekao je danas ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Jeremić: Brisel, Moskva, Peking i Vašington temelji sveta

Kurir - 20.06.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da će, ukoliko se stvori vakum u evropskom procesu, kada je reč o geografskom prostoru zapadnog Balkana, u taj prazan prostor početi da ulaze i neki elementi u geopolitičkom ...

U Luksemburgu danas sastanak ministara EU i Zapadnog Balkana

Nadlanu - 20.06.2011

LUKSEMBURG, 20. juna 2011. (Beta) - Ministri spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, medju kojima i šef srpske diplomatije Vuk Jermić, danas će u Luksemburgu sa šefovima diplomatije Evropske unije (EU) razgovarati o daljoj saradnji ...

Zastoj u procesu proširenja komplikuje situaciju

Nadlanu - 20.06.2011

BEOGRAD, 20. juna 2011. (Beta) - Vakuum u procesu proširenja Evropske unije (EU) u zemljama Zapadnog Balkana može da ojača neevropske elemente i "zakomplikuje političku jednačinu" sadašnje podrške evrointegracijama, rekao je u ponedeljak ...

Jeremić: Ekonomska kriza će uticati i na širenje EU

Nadlanu - 20.06.2011

BRISEL, 20. juna 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u ponedeljak u Luksemburgu da kriza "zone evra" ima ekonomske i političke posledice po prijem novih članica u EU.

Pretnja zamorom od integracija

RTS - 20.06.2011

Ukoliko se u procesu evrointegracija stvori prazan prostor, u njega će početi da ulaze neki, u geopolitičkom smislu, "neevropski elementi", rekao je ministar Vuk Jeremić. EU trese kriza i ona ima političke posledice, istakao Jeremić.

Ekonomska kriza će uticati i na širenje EU

Beta - 20.06.2011

BRISEL, 20. juna 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u ponedeljak u Luksemburgu da kriza "zone evra" ima ekonomske i političke posledice po prijem novih članica u EU.

Zastoj u procesu proširenja komplikuje situaciju

Beta - 20.06.2011

BEOGRAD, 20. juna 2011. (Beta) - Vakuum u procesu proširenja Evropske unije (EU) u zemljama Zapadnog Balkana može da ojača neevropske elemente i "zakomplikuje političku jednačinu" sadašnje podrške evrointegracijama, rekao je u ponedeljak ...

Jeremić plaši Srbiju nepostojećim separatizmom

R.S.Evropa - 20.06.2011

Ako se popusti kosovskim Albancima, ili kako se srpski šef diplomatije u novom verbalnom zaokretu izrazio, “albanskim separatistima”, to će otvoriti mogućnost za još proglašenja nezavisnosti na teritoriji Srbije.

U Luksemburgu sastanak ministara EU i Zapadnog Balkana

Beta - 20.06.2011

LUKSEMBURG, 20. juna 2011. (Beta) - Ministri spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, medju kojima i šef srpske diplomatije Vuk Jermić, u ponedeljak će u Luksemburgu sa šefovima diplomatije Evropske unije (EU) razgovarati o daljoj ...

Jeremić: Zastoj u procesu proširenja komplikuje situaciju

24online - 20.06.2011

Vakuum u procesu proširenja Evropske unije (EU) u zemljama Zapadnog Balkana može da ojača neevropske elemente i "zakomplikuje političku jednačinu" sadašnje podrške evrointegracijama, rekao je danas ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Ubrzati evropske integracije Balkana

Politika - 20.06.2011

Luksemburg – U Luksemburgu je, na marginama zasedanja Saveta ministara EU, počeo Forum EU – Zapadni Balkan, koji se održava po „gimnih” formatu i pod predsedavanjem visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Pozitivni signali iz Luksemburga

RTS - 20.06.2011

Sa Foruma EU-Zapadni Balkan upućene ohrabrujuće poruke regionu. Međutim, prema oceni ministra Vuka Jeremića, Zapadni Balkan će se suočiti sa striktnijim insistiranjem na ispunjavanju standarda na putu ka EU.

Jeremić: Možemo očekivati striktniji pristup EU

R.S.Evropa - 20.06.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Luksemburgu da će se Srbija na putu ka pridruživanju EU uskoro suočiti sa "striktnijim pristupom", s kojim se druge zemlje verovatno nisu suočavale.

Šefovi diplomatija EU i Zapadnog Balkana u Luksemburgu

24online - 20.06.2011

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton predsedavaće danas u Luksemburgu sastankom šefova diplomatije zemalja EU i Zapadnog Balkana, na kojem će, kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova, učestvovati i ministar Vuk ...

File i Ešton: Balkan stvorio "zamajac za proširenje"

R.S.Evropa - 20.06.2011

Evropski komesar za proširenje Štefan File ocenio je večeras u Luksemburgu da su nedavni događaji u regionu Zapadnog Balkana stvorili "zamajac za proširenje" u drugoj polovini 2011. godine.

Ako popustimo, to neće biti poslednje proglašenje nezavisnosti

Politika - 20.06.2011

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da ako Srbija popusti jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohije to neće biti poslednje jednostrano proglašenje nezavisnosti na njenoj teritoriji.

Izbalansirana spoljna politika

RTS - 20.06.2011

Srbija mora da gradi dobre i izbalansirane odnose sa svim važnim kreatorima svetske politike, a da pri tom ne dozvoli da, kao nekoliko puta u 20. veku, ne prepozna promene, poruka je panel diskusije o budućnosti srpske diplomatije.

EU o Zapadnom Balkanu

RTS - 20.06.2011

Integracija regiona u Evropsku uniju tema je sastanka ministara Evropske unije i Zapadnog Balkana, koji se održava u Luksemburgu. Sastanku prisustvuje šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Jeremić: Navijao sam za Fljamurtari

Vesti Online - 20.06.2011

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić u intervju magazinu "Zvezda Srbija“ kaže da su Srbija i Crvena zvezda dva veoma povezana pojma i da su zajedno prošli golgotu.

EU želi Balkan, ali proširenje nije prioritet

Vesti Online - 20.06.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da su na forumu Evropska unija-Zapadni Balkan upućene ohrabrujuće poruke Zapadnom Balkanu, ali da će se region u predstojećem periodu suočiti sa striktnijim insistiranjem na ...

''Zastoj širenja EU komplikuje situaciju''

Vesti Online - 20.06.2011

Vakuum u procesu proširenja Evropske unije (EU) u zemljama Zapadnog Balkana može da ojača neevropske elemente i "zakomplikuje političku jednačinu" sadašnje podrške evrointegracijama, rekao je danas ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.