TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nikolić i koalicija oko SPS o vladi

B92 - 10.06.2012

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće danas konsultacije o formiranju nove vlade razgovorom sa predstavnicima koalicije SPS-PUPS-JS. Razgovori sa delegacijom SPS, PUPS i JS zakazani su za 10 sati u Predsedništvu.

I Nikolić pregovara o vladi

B92 - 10.06.2012

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće sutra konsultacije o formiranju nove vlade razgovorom sa predstavnicima koalicije SPS-PUPS-JS. Nikolić je konsultacije o formiranju vlade počeo u ponedeljak, 4.

Nikolić počeo konsultacije o vladi sa SPS-PUPS-JS

Blic - 10.06.2012

U zgradi Predsedništva danas oko 10 sati počele su konsultacije o formiranju nove vlade predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa čelnicima koalicije Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija.

Nikolić sutra nastavlja konsultacije o vladi sa SPS - PUPS - JS

Blic - 10.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće sutra konsultacije o formiranju nove vlade razgovorom sa predstavnicima koalicije Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija (SPS-PUPS-JS).

Nikolić nastavlja konsultacije o formiranju vlade

DW - 10.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće sutra konsultacije o formiranju nove vlade razgovorom sa predstavnicima koalicije Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija.

Nikolić o vladi sa socijalistima

S media - 10.06.2012

Nikolić o vladi sa socijalistima Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće sutra konsultacije o formiranju nove vlade. Razgovori sa delegacijom SPS, PUPS i JS zakazani su za 10 sati u Predsedništvu.

Predsednik Srbije o vladi sa SPS-PUPS-JS

Danas - 10.06.2012

Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće danas konsultacije o formiranju nove vlade razgovorom s predstavnicima SPS-PUPS-JS. Lider JS Dragan Marković Palma kaže za Danas da ne zna šta će Nikolić reći predstavnicima koalicije ...

Većine još nema

Novosti - 10.06.2012

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS u ponedeljak kod predsednika na konsultacijama o Vladi. Naprednjaci pojačavaju pritisak na socijaliste. Sve varijante moguće I LIDERI socijalista, penzionera i Jedinstvene Srbije doneće, po svemu sudeći, prazan ...

Konsultacije Nikolića sa Dačićem

Novi Magazin - 10.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće sutra konsultacije o formiranju nove vlade razgovorom sa predstavnicima koalicije Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija.

Nastavak konsultacija oko nove vlade

Novi Magazin - 10.06.2012

Predsednik srbije Tomislav nikolić nastaviće u ponedeljak konsultacije oko formiranja nove vlade, a Novosti navode da su male šanse da će mu lideri grupacije oko SPS podneti dokaz o postojanju skupštinske većine.

DS ima koaliciju i bez LDP ili URS?

B92 - 09.06.2012

Beograd -- DS i Koalicija SPS-PUPS-JS mogle bi u ponedeljak da objave da imaju većinu od 126 poslanika i to bez LDP-a i URS-a, piše Press. Dnevne novine navode da će većinu podržati manjine, SPO i Narodna partija Maje Gojković i biće ...

Jovanović: Ne smeju se ponoviti katastrofalni rezultati Cvetkovićeve vlade

S media - 09.06.2012

Jovanović: Ne smeju se ponoviti katastrofalni rezultati Cvetkovićeve vlade Čedomir Jovanović, lider LDP-a, u intervjuu za „Politiku”, objašnjava da je LDP spreman da razgovara, da postoji načelna saglasnost sa idejom Borisa Tadića da pravi ...

"SPO podržava DS i bez podrške LDP"

B92 - 09.06.2012

Beograd -- Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović izjavio je da će poslanici te stranke podržati Demokratsku stranku i bez podrške LDP-a.

Tadić i Dačić imaju većinu i bez LDP?

Prva Srpska TV - 09.06.2012

DS i Koalicija SPS-PUPS-JS mogle bi u ponedeljak da objave da imaju većinu od 126 poslanika i to bez LDP-a i URS-a, piše "Pres", navodeći da će većinu podržati manjine, SPO i Narodna partija Maje Gojković.

Jugović: SPO će podržati DS i bez LDP

S media - 09.06.2012

Jugović: SPO će podržati DS i bez LDP Funkcioner Srpskog pokreta obnove je izjavio da će ta stranka podržati Demokratsku stranku i bez podrške Liberalno demokratske partije.

Obradović: Nastavićemo razgovore sa DS

Kurir - 09.06.2012

Jedini razgovori za koje znamo sigurno su poziv kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića u ponedeljak u zgradi Predsedništva, rekao potpredsednik SPS BEOGRAD - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović rekao je ...

Zastoj u pregovorima o Vladi: Nema sastanka DS i SPS-JS-PUPS

S media - 09.06.2012

Zastoj u pregovorima o Vladi: Nema sastanka DS i SPS-JS-PUPS - Danas neće biti nastavljeni pregovori sa DS-om, rekao Marković. - Znam samo za sastanak sa Nikolićem u ponedeljak, tvrdi Obradović.

JS: Danas nema pregovora sa DS

S media - 09.06.2012

JS: Danas nema pregovora sa DS Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da danas neće biti nastavljeni pregovori o novoj vladi, koje vodi koalicija oko socijalista sa Demokratskoj strankom.

Palma: Danas nema razgovora DS i SPS-PUPS-JS

Novosti - 09.06.2012

Lider JS rekao da danas neće biti nastavljeni razgovori, a na pitanje kada će biti, kazao je da ne zna i da njih treba da zakaže DS BEOGRAD - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković tvrdi da danas neće biti nastavljeni razgovori koalicije ...

DS: Kosovo i RS nisu tema dogovora o vladi

Blic - 09.06.2012

DS i SPS smatraju da buduća vlada mora poštovati nekoliko principa, među kojima su ekonomski razvoj, Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma i očuvanje teritorijalnog suvereniteta.

Pregovori o Vladi na čekanju

Novosti - 09.06.2012

Čelni ljudi koalicije oko SPS u subotu se nisu sastali sa Borisom Tadićem. Žarko Obradović: Znamo jedino za susret sa Nikolićem u ponedeljak IAKO je bilo najavljivano da će čelnici koalicije okupljene oko SPS i lider DS Boris Tadić ...

Nastavak razgovora DS-a i koalicije oko SPS-a

Mondo - 09.06.2012

Razgovori o formiranju buduće vlade i skupštinske većine trebalo bi da se nastave danas susretom predstavnika koalicije SPS-PUPS-JS sa liderom DS i kandidatom za mandatara Borisom Tadićem.

Danas ipak neće biti pregovora o vladi?

Mondo - 09.06.2012

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da danas neće biti nastavljeni pregovori o novoj vladi, koje vodi koalicija oko socijalista sa Demokratskoj strankom.

Nastavak razgovora DS i SPS-PUPS-JS

B92 - 09.06.2012

Beograd -- Razgovori o formiranju buduće vlade i skupštinske većine nastaviće se danas susretom predstavnika koalicije SPS-PUPS-JS sa liderom DS Borisom Tadićem.

Jovanović: Niko ne treba da me prevaspitava

Mondo - 09.06.2012

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) poručio je da niko ne treba da pokušava da ga prevaspita i da se od LDP-a ne može očekivati pristanak na sadašnju politiku prema Kosovu, koja, kako je ocenio, nije pokazala rezultate.

Demokrate i Socijalisti imaju većinu i bez LDP?

Nadlanu - 09.06.2012

List piše da će, takođe, biti ostavljena otvorena vrata i ostalima da uđu u vladu ukoliko podrže platformu Borisa Tadića . Koalicija koju predvodi DS, naime, na parlamentarnim izborima osvojila je 67 mandata, dok su koaliciji SPS-PUPS-JS ...

SPS nastavlja razgovore s DS

Nadlanu - 09.06.2012

BEOGRAD, 9. juna 2012. (Beta) - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović rekao je u subotu da će razgovori SPS-a i Demokratske stranke (DS) o formiranju vlade biti nastavljeni, ali nije precizirao kada.

LDP ne pristaje na sadaĹĄnju politiku prema Kosovu

Beta - 09.06.2012

Tweet BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta) - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) poručio je u subotu da niko ne treba da pokušava da ga prevaspita i da se od LDP-a ne može očekivati pristanak na sadašnju politiku prema Kosovu, koja, kako je ...

LDP o širokoj autonomiji Vojvodine

RTS - 09.06.2012

Liberalno demokratska partija će i posle izbora nastaviti da se bori za sprovođenje principa iz Deklaracije "Vojvođanski preokret", u kojoj se insistira na širokoj autonomiji za Vojvodinu i na promeni Ustava Srbije.

Većinska matematika

RTS - 09.06.2012

Vikend će proći bez pregovora, jer nisu ni bili planirani, potvrdio za RTS Ivica Dačić i ponavlja da bi jedino propast dogovora sa demokratama mogla koaliciju oko SPS-a da okrene opcijama.

Tadić i Dačić imaju većinu i bez LDP-a

Vesti Online - 09.06.2012

Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije mogle bi u ponedeljak da objave da imaju većinu od 126 poslanika, i to bez LDP-a i URS-a. Tu većinu će, kako ''Pres'' saznaje, podržati manjine, SPO i Maja Gojković, a ostaviće se ...

Obradović: Nastavićemo razgovore sa DS-om

Vesti Online - 09.06.2012

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović rekao je danas da će razgovori SPS-a i Demokratske stranke (DS) o formiranju vlade biti nastavljeni, ali nije precizirao kada.

Ko će biti u novoj vladi

Novi Magazin - 09.06.2012

Demokrate i socijalisti nisu u subotu, kako je najavljivano, razgovarali o formiranju nove skupštinske većine i nove vlade. Nema potvrde niti demantija da se razmatra vlada bez LDP-a i URS-a.

Dačić traži veći broj resora

Vesti Online - 09.06.2012

Koalicije oko DS i SPS u subotu bi trebalo da nastave pregovore o nacionalnom i ekonomskom programu nove vlade, a SNS pokušava da napravi većinu sa Koštunicom i Dinkićem, pišu beogradski mediji.

JS: Danas bez nastavka razgovora o vladi

Novi Magazin - 09.06.2012

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković tvrdi da danas neće biti nastavljeni razgovori koalicije SPS-PUPS-JS i Demokratske stranke oko formiranja vlade.

Čeda: Niko ne treba da me prevaspitava

Vesti Online - 09.06.2012

Lider Liberalno demokratske partije poručio je da niko ne treba da pokušava da ga prevaspita i da se od LDP-a ne može očekivati pristanak na sadašnju politiku prema Kosovu, koja, kako je ocenio, nije pokazala rezultate.

Nastavak pregovora DS i koalicije SPS-PUPS-JS o vladi

Press - 09.06.2012

Danas će predsednici stranaka naše koalicije nastaviti započete razgovore sa predsednikom demokrata, a ekonomski i nacionalni program su dve osnovne sfere kojima će se vlada baviti odmah po osnivanju, rekla je Tanjugu potpredsednica ...

Đukić Dejanović: Čeda mora dati reč

B92 - 08.06.2012

Beograd -- Ne tražimo od LDP da odstupi od svojih stavova, ali mora da se izjasni da će pitanja o KiM i RS prepustiti nadležnim za te resore, kaže Slavica Đukić Dejanović. Stav socijalista je jasan.

"Buduća vlada da bude veoma štedljiva"

Blic - 08.06.2012

Predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke (DS) ocenili su večeras na televiziji da će buduća Vlada Srbije morati da smanji mnoge troškove i da bude veoma štedljiva.

Đelić i Bajatović: Vlada u junu

B92 - 08.06.2012

Beograd -- Funkcioneri SPS i DS, Dušan Bajatović i Božidar Djelić, izrazili su večeras uverenje da će nova vlada biti napravljena do kraja meseca.

Dejanović: Ako LDP bude gledao svoja posla...

Mondo - 08.06.2012

SPS ne traži da LDP odstupi od svojih stavova, ali mora javno da kaže da pitanja o Kosmetu i Srpskoj prepušta onima koji te resore budu vodili, kaže potpredsednica socijalista.

Nerealan nastavak sednice Skupštine

B92 - 08.06.2012

Beograd -- Slavica Đukić Dejanović kaže da nije realno da se nastavi konstitutivna sednica Skupštine, zakazana za 11. jun, čak i dase dogovor o vladi postigne za vikend.

Radovalo bi me da se sutra napravi parlamentarna većina

S media - 08.06.2012

Radovalo bi me da se sutra napravi parlamentarna većina Nije realno da se konstitutivna sednica nastavi u ponedeljak, jer ako bi se sutra postigli dogovori, treba poslati pozive svim poslanicima.

Đukić-Dejanović: Bila bih ministar zdravlja

Kurir - 08.06.2012

Ja ću to prihvatiti, naravno pod uslovom da socijalistima pripadne ovaj resor u budućoj vladi, što, s obzirom na naš program, ima logike, kazala je Slavica Đukić-Dejanović NOVI SAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica ...

Nastavak razgovora DS i koalicije SPS-PUPS-JS o vladi

S media - 08.06.2012

Nastavak razgovora DS i koalicije SPS-PUPS-JS o vladi Razgovori o formiranju buduće vlade i skupštinske većine trebalo bi da se nastave danas susretom predstavnika koalicije SPS-PUPS-JS sa liderom DS i kandidatom za mandatara Borisom ...

DS i koalicije SPS-PUPS-JS sutra nastavljaju razgovor o vladi

S media - 08.06.2012

DS i koalicije SPS-PUPS-JS sutra nastavljaju razgovor o vladi Razgovori o budućoj vladi između predstavnika koalicije SPS-PUPS-JS i lidera DS Borisa Tadića nastaviće se sutra.

DS, SPS i LDP u koaliciji na Zvezdari

Blic - 08.06.2012

Predsednik opštinskog obora DS Zvezdara Janko Radaković, predsednik opštinske organizacije SPS dr Marko Ćulibrk i menadžer opštinskog odbora LDP Zoran Vuletić potpisali su danas koalicioni sporazum.

Dačić će tražiti veći broj resora

Novosti - 08.06.2012

Koalicije oko DS i SPS u subotu bi trebalo da nastave pregovore o nacionalnom i ekonomskom programu nove vlade. Vučić pokušava da nađe većinu sa Koštunicom i Dinkićem ČELNICI koalicija oko DS i SPS trebalo bi u subotu da nastave pregovore ...

Tadić i Dačić imaju većinu i bez Čede

S media - 08.06.2012

Tadić i Dačić imaju većinu i bez Čede U ponedeljak bi SPS i DS mogli da potvrde da imaju većinu od 126 poslanika, ali bez Čedomira Jovanovića i URS-a. Manjine, SPO i Maja Gojković potvrdili da su se dogovorili s Tadićem.

Đukić-Dejanović: Bila bih ministar zdravlja

Blic - 08.06.2012

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da bi prihvatila funkciju ministarke zdravlja u budućoj vladi Srbije, ukoliko glavni odbor socijalista proceni da ona treba da bude deo izvršne vlasti.

Đukić-Dejanović: Biću ministarka zdravlja ako SPS kaže

S media - 08.06.2012

Đukić-Dejanović: Biću ministarka zdravlja ako SPS kaže Prihvatiću da budem ministarka zdravlja u budućoj vladi Srbije, izjavila je potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Djukić-Dejanović.

Čeda: Ne treba mi prevaspitavanje

B92 - 08.06.2012

Beograd -- Lider LDP poručio je da niko ne treba da pokušava da ga prevaspita i da se od ove stranke ne može očekivati pristanak na sadašnju politiku.

SPS, SNS, DS: Štedljiva vlada

B92 - 08.06.2012

Beograd -- Predstavnici SPS, SNS i DS ocenili su da će buduća Vlada Srbije morati da smanji nepotrebne troškove i da bude veoma štedljiva. Potpredsednik SPS Dušan Bajatović izjavio je da je ta stranka zainteresovana za ministarstvo ...

Potpisan koalicioni sporazum na Zvezdari

24online - 08.06.2012

Janko Radaković predsednik opštinskog obora DS Zvezdara, Dr Marko Ćulibrk predsednik opštinske organizacije SPS Zvezdara i Zoran Vuletić menadžer opštinskog odbora LDP Zvezdara potpisali su u petak, 08. juna 2012.

Vlada će morati da štedi

RTS - 08.06.2012

Buduća vlada će morati da smanji nepotrebne troškove i da bude veoma štedljiva, ocenjuju predstavnici SPS-a, DS-a i SNS-a. Socijalisti žele Ministarstvo zdravlja, rekao za RTS Dušan Bajatović i poručio da se u zdravstvu može dosta uštedeti.

Sednica Skupštine posle 11. juna

Beta - 08.06.2012

Tweet BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta) - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović rekla je u petak da nije realno da se u ponedeljak, 11.

Niko nas neće prevaspitavati

Politika - 08.06.2012

Liberalno-demokratska partija najizvesniji je treći partner u vladi koju bi formirale koalicije oko DS-a i SPS-a. Na tu mogućnost Milorad Dodik, predsednik RS-a, reagovao je protestima, socijalisti nekim zahtevima, a Čedomir Jovanović, ...

Potpredsednica SPS-a ministarka zdravlja?

RTS - 08.06.2012

Slavica Đukić-Dejanović kaže da bi prihvatila funkciju ministarke zdravlja u budućoj Vladi Srbije. Nije realno da se u ponedeljak, 11. juna, nastavi konstitutivna sednica Skupštine Srbije, čak iako bi se dogovor o vladi postigao za vikend, ...

SPS: Čeda mora da nam da svoju reč!

Vesti Online - 08.06.2012

Funkcioner SPS-a Slavica Đukić Dejanović kaže da kada je reč o vladi, pomake očekuje u ponedeljak. Navodi da je stav SPS-a da pokušaju da naprave koaliciju i parlamentarnu većinu sa DS. Sa trećim partnerom, kaže još nije bilo razgovora.

Tadić i Dačić imaju većinu i bez LDP-a

Press - 08.06.2012

Čeda Jovanović višak - DS i SPS bi mogli u ponedeljak da potvrde da imaju 126 poslanika bez LDP i URS. Manjine, SPO i Maja Gojković potvrdili za Press da su se dogovorili s Tadićem Koalicioni partneri ....

Dačić traži više resora

Novi Magazin - 08.06.2012

Koalicije oko DS i SPS u subotu bi trebalo da nastave pregovore o nacionalnom i ekonomskom programu nove vlade, a SNS pokušava da napravi većinu sa Koštunicom i Dinkićem.

Jovanović: Niko ne treba da me prevaspitava

Novi Magazin - 08.06.2012

Lider Liberalno demokratske partije poručio je danas da niko ne treba da pokušava da ga prevaspita i da se od LDP-a ne može očekivati pristanak na sadašnju politiku prema Kosovu, koja, kako je ocenio, nije pokazala rezultate.

LDP: O Kosovu neće odlučivati političari, već čitavo društvo

Blic - 07.06.2012

Srbija treba da dobije jaku, efikasnu i dinamičnu Vladu, koja će istovremeno moći da vodi zemlju prema članstvu u EU neuporedivo brže nego do sada, postepeno rešava političke izazove na tom putu i sprovede efikasne i fer reforme u privredi ...

Ima i LDP plan u četiri tačke

Danas - 07.06.2012

Beograd - Liberalno-demokratska partija utvrdila je programsku platformu za razgovore o ključnim tačkama politike nove vlade, koja služi za nastavak razgovora LDP o formiranju buduće vladajuće koalicije.

U Lapovu DS u koaliciji sa SPS i Dverima

Blic - 07.06.2012

Mada je DSS zabranila svom beogradskom odboru da pregovara o koaliciji sa DS i SPS, a pre toga DS poslala poruku svojim odborima da ne razgovaraju o formiranje koalicija na lokalu sa DSS i naprednjacima, širom Srbije su u toku pregovori o ...

Đukić Dejanović: Čeda mora dati reč

Novosti - 07.06.2012

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović: Još nema razgovora s trećim partnerom, očekujem pomeranja od ponedeljka. Ne očekujem preokret, ali u politici je sve moguće STAV socijalista je jasan.

Dogovor spreman za vikend

Novosti - 07.06.2012

U najskorije vreme očekuju se ključni pregovori DS i SPS novoj skupštinskoj većini. Liberali smekšali stav prema KiM i RS. Demokrate pišu platformu.

Đukić Dejanović: Čeda mora da da reč

S media - 07.06.2012

Đukić Dejanović: Čeda mora da da reč Slavica Đukić Dejanović kaže da kada je reč o vladi pomake očekuje u ponedeljak. Navodi da je stav SPS-a da pokušaju da naprave koaliciju i parlamentarnu većinu sa DS.

Krkobabić: O Vladi optimista, sa rezervom

Blic - 07.06.2012

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić očekuje da će parlamentarnu većinu obezbediti koalicije SPS-PUPS-JS i "Izbor za bolji život", ali neisključuje mogućnost da "taj projekat ne uspe".

LDP: Ovakvu vladu želimo

Mondo - 07.06.2012

Liberalno-demokratska partija zalaže se da Srbiji dobije jaku, efikasnu i dinamičnu vladu, koja će istovremeno moći da vodi zemlju ka članstvu u EU neuporedivo brže nego do sada.

LDP utvrdio platformu za pregovore o Vladi Srbije

S media - 07.06.2012

LDP utvrdio platformu za pregovore o Vladi Srbije Predsedništvo LDP utvrdilo platformu za nastavak razgovora o ključnim tačkama politike buduće Vlade Srbije u kojoj su sadržani i stavovi LDP-a o Kosovu i Republici Srpskoj.

LDP: Vlada što hitnije

Kurir - 07.06.2012

Izaći ćemo sa jasnom politikom koja će voditi računa o interesima Srbije, značaja koji Kosovo ima za srpski narod i interesima Srba na Kosovu, ali i kosovskih Albanaca sa kojima ti Srbi žive i od kojih takođe životno zavise, navodi LDP ...

Krkobabić: Optimista, sa rezervom

Kurir - 07.06.2012

Očekujem da sa Demokratskom strankom napravimo skupštinsku većinu uz prevazilaženje određenih teškoća. Pred nama su izuzetno teški poslovi i zadaci i nadam se da ćemo uspeti, rekao je Krkobabić.

DS i SPS u subotu o imenima u novoj vladi

Blic - 07.06.2012

Razgovori DS i SPS o broju ministarstava, podeli resora i personalnim rešenjima mogli bi biti na dnevnom redu u subotu, saznaje “Blic”. Na jučerašnjem sastanku lidera DS Borisa Tadića i čelnika koalicije SPS-PUPS-JS Ivice Dačića, Jovana ...

S media istražuje: Zašto naprednjaci strpljivo čekaju Dačića

S media - 07.06.2012

S media istražuje: Zašto naprednjaci strpljivo čekaju Dačića SNS koji je osvojio najviše glasova birača na parlamentarnim izborima izgleda veoma relaksirano u trci za sastavljanje vladajuće većine.

Ključne tačke LDP-a za novu Vladu

B92 - 07.06.2012

LDP se zalaže da Srbija dobije vladu koja će biti jaka, efikasna i dinamična, i vodiće pregovore da se formira takva reformska Vlada Srbije. Ta sranka saopštava da nova vlada mora da vodi zemlju ka članstvu u EU neuporedivo brže nego što ...

LDP utvrdio platformu za pregovore o Vladi Srbije

Nadlanu - 07.06.2012

"LDP će voditi pregovore sa ambicijom da formira reformsku Vladu koja će brzo uspeti da otkloni sve sumnje u buduću orijentaciju zemlje, koje su pojačane nakon izbora novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovih prvih političkih ...

Krkobabić: Optimista, sa rezervom

RTS - 07.06.2012

Parlamentarnu većinu obezbediće koalicije SPS-PUPS-JS i "Izbor za bolji život", rekao predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić ali nije isključio mogućnost da "taj projekat ne uspe".

LDP: Platforma za pregovore o vladi

RTS - 07.06.2012

Srbija treba da dobije jaku, efikasnu i dinamičnu vladu, koja će moći da brzo vodi zemlju ka EU, da sprovede efikasne i fer reforme u privredi, ali koja će sva sporna pitanja rešiti uz poštovanje političkih razlika, saopštio je LDP.

Bajatović: Trećeg partnera treba da nađe DS

24online - 07.06.2012

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je da socijalisti u razgovorima o novoj vladi sa Demokratskom strankom nisu pričali o kadrovskim rešenjima već o budućoj politici vlade, i naglasio da trećeg partnera ...

Krkobabić: Optimista, sa rezervom

Politika - 07.06.2012

BEOGRAD – Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić očekuje da će parlamentarnu većinu obezbediti koalicije SPS-PUPS-JS i „Izbor za bolji život”, ali neisključuje mogućnost da „taj projekat ne uspe”.

Načelni dogovor o vladi: DS - ekonomija, SPS - policija, LDP - Evropa

Vesti Online - 07.06.2012

Buduća vlada koju bi trebalo da čine demokrate, LDP i koalicija oko SPS, imaće između 13 i 17 ministarstava, a socijalisti će uglavnom zadržati resore koje su i ranije kontrolisali, saznaje “Blic”.

LDP utvrdio platformu za pregovore o Vladi Srbije

Novi Magazin - 07.06.2012

Foto: Tanjug (arhiva) Predsedništvo Liberalno demokatske partije utvrdilo je danas platformu za nastavak razgovora o ključnim tačkama politike buduće Vlade Srbije u kojoj su sadržani i stavovi LDP-a o Kosovu i Republici Srpskoj.

Tadić i Dačić do ponedeljka kroje vladu

Press - 07.06.2012

Tandem ... Tadić će za vikend nastaviti konsultacije s Ivicom Dačićem, nakon povratka ministra policije iz Rusije. Čeda ispunio uslove ... LDP juče „omekšao" stavove oko Kosova i RS, što je bio uslov za partnerstvo sa demokratama i ...

Jovan Krkobabić: Popodne s Dačićem i Tadićem

Blic - 06.06.2012

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio je da mu u ovom trenutku nije poznato da li je dogovorena skupštinska većina i najavio da će se danas popodne sastati sa liderom SPS Ivicom Dačićem i kandidatom za mandatara DS Borisom Tadićem.

Krkobabić: Očekujem novosti od Tadića

S media - 06.06.2012

Krkobabić: Očekujem novosti od Tadića Danas popodne očekujem novosti od Borisa Tadića oko formiranja skupštinske većine, izjavio je predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić.

SPS pristaje na LDP ako se Čedomir Jovanović pomiri s Dodikom

Blic - 06.06.2012

Bržem formiranju vlade oko DS i SPS pomoglo bi to da lider LDP Čedomir Jovanović izgladi odnose sa predsednikom RS Miloradom Dodikom. Kako “Blic” saznaje, na potezu je lider LDP koji je najavio da će kontaktirati s Dodikom.

Dačić: Još bez većine

Kurir - 06.06.2012

Lider SPS odgovorio DS da nema vlade dok se ne reši odnos stranaka prema KiM i RS BEOGRAD - Malo morgen! Lider SPS Ivica Dačić izjavio je sinoć da razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji ...

DSS koalicije sa DS zabranjuje na lokalu

Blic - 06.06.2012

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je juče odluku da se zabrani beogradskom Gradskom odboru da nastavi pregovore sa DS i SPS o ulasku u gradsku vlast, saznaje „Blic”.

Treba formirati vladu DS-SPS-LDP

S media - 06.06.2012

Treba formirati vladu DS-SPS-LDP Treba formirati vladu DS-SPS-LDP koja će, uz uvažavanje međustranačkih razlika, voditi politiku prihvatanja evropskih vrednosti, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Blic:DS-u ekonomija, SPS-u policija

B92 - 06.06.2012

Beograd -- Ukoliko DS i SPS budu okosnica buduće vlade, resor finansija i ekonomije preuzele bi DS, SPS bi zadržao manje - više iste resore, a LDP dobija evrointegracije.

Krkobabić: Čekamo novosti od Tadića

B92 - 06.06.2012

Beograd -- Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio da će se danas popodne sastati s liderom SPS Ivicom Dačićem i kandidatom za mandatara DS Borisom Tadićem.

Nikolić u ponedeljak sa koalicijom SPS-PUPS-JS

S media - 06.06.2012

Nikolić u ponedeljak sa koalicijom SPS-PUPS-JS U ponedeljak, 11. juna, predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće konsultacije sastankom sa predstavnicima koalicije SPS, PUPS i JS.

Niš: SPS preuzima inicijativu

B92 - 06.06.2012

Niš -- Konstituisanje Skupštine grada Niša zakazano je za 14. jun, ali se još ne zna ko će činiti vladajuću većinu Naime, unutrašnji sukobi u niškom DS-u motivišu socijaliste da preuzme inicijativu u pregovorima o koalicionoj većini.

Bajatović: Baš me briga za MMF

B92 - 06.06.2012

Beograd -- Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović kaže da ga "baš briga za aranžman sa Međunarodni monetarni fond i tvrdnje 'dvorskih ekonomista'".

"U Moskvi neće biti priče o vladi"

B92 - 06.06.2012

Beograd -- Sa DS nismo pričali o kadrovskim rešenjima, već kakva će biti politika nove vlade, kaže Dušan Bajatović, potpredsednik SPS, za B92. Bajatović je naveo i da još nije sigurno učešće LDP u budućoj vladi.

Bajatović: Socijalisti se još nisu složili za LDP

S media - 06.06.2012

Bajatović: Socijalisti se još nisu složili za LDP -Još niko nije potvrdio da je za trećeg partnera u vladi izabran LDP, jer treba i mi da se složimo s tim, niti je do sada zvanično rečeno da to mora biti LDP, poručio je potpredsednik ...

Načelni dogovor o vladi: DS - ekonomija, SPS - policija, LDP - Evropa

Blic - 06.06.2012

Buduća vlada koju bi trebalo da čine demokrate, LDP i koalicija oko SPS, imaće između 13 i 17 ministarstava, a socijalisti će uglavnom zadržati resore koje su i ranije kontrolisali, saznaje “Blic”.

Bajtović: Trećeg partnera treba da nađe DS

Kurir - 06.06.2012

Bajatović je rekao da još nije sigurno da će Liberalno demokratska partija participirati u novoj vladi i da je "na DS da nađe trećeg partnera BEOGRAD - Potpredsed nik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je večeras da ...

Krkobabić: Popodne stižu novosti od Tadića

Mondo - 06.06.2012

Jovan Krkobabić se danas popodne sastaje sa Ivicom Dačićem i Borisom Tadićem. Na sastanku očekuje da od Tadića "čuje novosti" u vezi sa formiranjem vlade. Ne zna da li će te novosti biti pozitivne ili negativne.

SPS će preuzeti inicijativu u pregovorima

Kurir - 06.06.2012

Konstituisanje Skupštine grada Niša zakazano je za 14. jun, ali se još ne zna ko će činiti vladajuću većinu, jer unutrašnji sukobi u DS motivišu socijaliste da preuzme inicijativu u pregovorima o koalicionoj većini NIŠ - Konstituisanje ...

Bajatović: Socijalisti se još nisu složili za LDP

Blic - 06.06.2012

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je danas da se socijalisti još nisu složili da treći partner u vladi, pored Demokratske stranke (DS) i SPS, bude Liberalno demokratska partija (LDP).

Bajatović: Još se nismo složili za LDP

Mondo - 06.06.2012

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je danas da se socijalisti još nisu složili da treći partner u vladi, pored Demokratske stranke (DS) i SPS, bude Liberalno demokratska partija (LDP).

D S S zabranila koalicije sa DS-om

S media - 06.06.2012

D S S zabranila koalicije sa DS-om Na predlog predsednika stranke Vojislava Koštunice, beogradskom Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije zabranjeno je da pregovara sa Demokratskom strankom za ulazak u gradsku vlast.

Demokrate "predale" Niš?

Mondo - 06.06.2012

Zbog unutarpartijskih sukoba u DS, socijalisti već pregovaraju sa SNS da SPS da gradonačelnika. Demokrate bi mogle da izgube vlast u Nišu ukoliko ne amortizuju unutarpartijske sukobe u gradskom odboru, zbog kojih je SPS smatra nedovoljno ...

Krkobabić danas sa Dačićem i Tadićem

RTS - 06.06.2012

Nije mi poznato da li je dogovorena skupštinska većina, rekao Jovan Krkobabić. Lider PUPS-a će danas posle podne razgovarati sa liderima SPS-a i DS-a Ivicom Dačićem i Borisom Tadićem.

Odložen sastanak DS i koalicije oko SPS-a

RTS - 06.06.2012

Najavljeni sastanak lidera PUPS-a Jovana Krkobabića sa lidrima SPS-a i DS-a Ivicom Dačićem i Borisom Tadićem nije održan, pošto je Dačić otputovao u Moskvu. Nije mi poznato da li je dogovorena skupštinska većina, rekao ranije Krkobabić.

Stranke čuvaju nestranačke kadrove

Politika - 06.06.2012

Predstavnici vladajuće koalicije u Pančevu dogovorili su se da će odustati od postavljanja svojih ljudi tamo gde su direktori dobro radili, bili oni stranački neopredeljeni ili čak članovi stranaka koje nisu u većinskoj koaliciji Pančevo – ...

DSS zabranila koalicije sa DS-om!

Vesti Online - 06.06.2012

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je juče odluku da se zabrani beogradskom Gradskom odboru da nastavi pregovore sa DS i SPS o ulasku u gradsku vlast, saznaje list "Blic”.

Demokrate "predale" Niš?

Vesti Online - 06.06.2012

Demokrate bi mogle da izgube vlast u Nišu ukoliko ne amortizuju unutarpartijske sukobe u gradskom odboru, zbog kojih je SPS smatra nedovoljno pouzdanim partnerom za formiranje nove vladajuće koalicije.

SPS: Nek se Čeda pomiri s Dodikom

Vesti Online - 06.06.2012

Bržem formiranju vlade oko DS i SPS pomoglo bi to da lider LDP Čedomir Jovanović izgladi odnose sa predsednikom RS Miloradom Dodikom. Kako saznaje, list "Blic" na potezu je lider LDP koji je najavio da će kontaktirati s Dodikom.

Socijalisti nisu pristali na LDP

Novi Magazin - 06.06.2012

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je u sredu da se socijalisti još nisu složili da treći partner u vladi, pored Demokratske stranke i SPS, bude Liberalno demokratska partija.

DS preuzima ekonomiju, SPS policiju

Novi Magazin - 06.06.2012

Tanjug Ukoliko Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije budu okosnica buduće vlade, resor finansija i ekonomije preuzela bi DS, dok bi SPS zadržao manje - više iste resore.

Bajatović: Nismo se još složili za LDP

Vesti Online - 06.06.2012

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da se socijalisti još nisu složili da treći partner u vladi, pored Demokratske stranke (DS) i SPS, bude Liberalno demokratska partija (LDP).

Može li se do Vlade?

Vesti Online - 06.06.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće danas konsultacije o formiranju Vlade Srbije sa predstavnicima stranaka iz koalicije koju predvodi DS.

Hoće da nas zaustave protivnici moderne Srbije

Danas - 05.06.2012

Beograd - Situacija u Srbiji i njen međunarodni položaj ugroženi su činjenicom da smo dobili predsednika države čiji stavovi ili njihove interpretacije izazivaju nepoverenje u ocenjivanju buduće orijentacije zemlje.

Demokrate gube Niš

Danas - 05.06.2012

Niš - Demokrate bi mogle da izgube vlast u Nišu ukoliko ne amortizuju unutarpartijske sukobe u gradskom odboru, zbog kojih je SPS smatra nedovoljno pouzdanim partnerom za formiranje nove vladajuće koalicije.

Dačić: Još nema parlamentarne većine

Prva Srpska TV - 05.06.2012

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina i naglasio da većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od ...

Dodikov uticaj na formiranje Vlade Srbije nije beznačajan

Glas javnosti - 05.06.2012

BEOGRAD - Zvanična Banjaluka nije beznačajan akter na političkoj sceni Srbiji i moguće je da će stavovi Milorada Dodika uticati na sastav nove Vlade Srbije, preneo je nemački državni radio "Dojče vele" (DW).

Ko osporava ulazak LDP u vladu?

B92 - 05.06.2012

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da bi ulazak te stranke u buduću vladu iz korena ubrzao ritam reformi i trajno učvrstio evropsku orjentaciju zemlje. On ističe da su liberali upravo zato izloženi osporavanjima.

Jovanović: LDP izložena osporavanjima

Blic - 05.06.2012

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da bi ulazak te stranke u buduću vladu iz korena ubrzao ritam reformi i trajno učvrstio evropsku orjentaciju zemlje i da su upravo zato liberali izloženi ...

Osporava se LDP?

S media - 05.06.2012

Osporava se LDP? Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da bi ulazak LDP-a u buduću vladu ubrzao ritam reformi i učvrstio evropsku orijentacije zemlje, i da su zbog toga liberali izloženi osporavanjima.

Penzije, Čeda i Dodik koče formiranje vlade

ALO - 05.06.2012

Pregovori između demokarata i socijalista zapeli su oko različitih pristupa kako rešiti bolna ekonomska pitanja, a najmanje problema je oko podela resora, tvrdi izvor „Alo!“ upućen u pregovore.

Država tone, a vlade nema

Kurir - 05.06.2012

Srbija se suočava sa sve većim ekonomskim problemima, a političari još nisu uspeli da se dogovore o sastavu buduće vlade BEOGRAD - Briga njih! Demokrate i socijalisti , sa svojim koalicionim partnerima, odmah nakon objavljivanja rezultata ...

Aleksandar Jugović: Čekamo poziv DS za pregovore

Blic - 05.06.2012

Srpski pokret obnove će u parlamentu formirati samostalni poslanički klub i sprovoditi program evropske desnice. Takođe, mi u SPO očekujemo poziv od DS za pregovore, jer želimo da podržimo principe i ciljeve koje je javnosti predstavio ...

Dejanović: Ne razmišljamo o dogovoru sa SNS

S media - 05.06.2012

Dejanović: Ne razmišljamo o dogovoru sa SNS Potpredsednica SPS Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da je socijalistima i dalje cilj da formiraju vladu sa demokratama i da još ne razmišljaju o dogovoru sa naprednjacima.

Dejanović: LDP sporan zbog Kosova i Srpske

Mondo - 05.06.2012

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović izjavila je da LDP za njih nije neprihvatljiv partner i da ih dele samo dve sporne tačke - Kosovo i Srpska.

Uslov SPS pomirenje LDP i Dodika

B92 - 05.06.2012

Beograd -- Uslov da SPS prihvati LDP kao potencijalnog trećeg partnera za formiranje vlade je da stranka Čedomira Jovanovića izgladi odnos s Miloradom Dodikom, piše Blic.

Dodikov uticaj na formiranje Vlade Srbije nije beznačajan

Kurir - 05.06.2012

Potencijalni kandidat buduće vladajuće koalicije LDP nema simpatije SPS-a, pre svega zbog odnosa prema Kosovu i RS, a da je dodatno opterećenje takvoj koaliciji dao i predsednik RS Milorad Dodik, izjavom da neće sarađivati sa vladom u ...

Elezović: Dogovorena koalicija; Dačić: Dogovor nije blizu

S media - 05.06.2012

Elezović: Dogovorena koalicija; Dačić: Dogovor nije blizu Lider vojvođanskih "demokrata" Dušan Elezović izjavio je za Radio Televiziju Vojvodine da je siguran da će predsednik DS Boris Tadić sutra reći predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ...

Dačić demantuje dogovor sa DS

S media - 05.06.2012

Dačić demantuje dogovor sa DS Razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina, rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Dačić negira dogovor sa DS i LDP

B92 - 05.06.2012

Beograd -- DS veoma blizu dogovora o formiranju vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP, SDA i SVM, tvrde demokrate. Lider SPS Ivica Dačić, međutim, negira taj dogovor.

Dačić: Još bez većine

RTS - 05.06.2012

Još nema dogovora o parlamentarnoj većini, kaže za RTS lider socijalista Ivica Dačić. Razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina, kaže Dačić.

Danas razgovori Nikolić – DS, ali i DS–SPS

Politika - 05.06.2012

Dogovorom DS-a i SDA Sulejmanu Ugljaninu će biti poveren resor održivog razvoja Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas nastavlja konsultacije o formiranju nove vlade razgovorima sa delegacijom liste Izbor za bolji život – Boris Tadić.

Dačić negira da postoji parlamentarna većina

Beta - 05.06.2012

Tweet BEOGRAD, 5. juna 2012. (Beta) - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je u utorak tvrdnju predsednika pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu, Dušana Elezovića da postoji parlamentarna većina.

LDP: Saglasnost o ključnim pitanjima

RTS - 05.06.2012

Liberalno demokratska partija može da bude samo deo vlade koja će biti zasnovana na evropskim vrednostima, kaže Čedomir Jovanović. Različite smo stranke i političari, ali uprkos tim razlikama, moramo postići saglasnost oko ključnih tačaka, ...

SPS neće sa SNS, ali još nema dogovora sa DS

Novi Magazin - 05.06.2012

Socijalisti poručuju da još ne razmišljaju o dogovoru sa naprednjacima jer im je prioritet razgovor sa Demokratskom strankom. Iz Jedinstvene Srbije, međutim, stiže vest da još nema pomaka u pregovorima o formiranju vlade.

Tadić ima većinu, ali ekonomija koči vladu

Press - 05.06.2012

Otvorio karte - Šef pokrajinskog DS-a Dušan Elezović izjavio da je siguran da će predsednik te stranke saopštiti Nikoliću da postoji skupštinska većina DS-a, SPS-a i LDP-a za vladu sa Tadićem kao premijerom Kohabitacija ....

Dačić: Mi se s DS-om nismo dogovorili

Vesti Online - 05.06.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnju predsednika pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu, Dušana Elezovića da postoji parlamentarna većina.

Dačić traži da Jovanović potpiše promenu stavova

Novi Magazin - 05.06.2012

Foto: Novosti Koalicija oko DS u sredu ide kod predsednika Tomislava Nikolića na konsultacije o vladi, a Ivica Dačić traži da Čedomir Jovanović radikalno promeni svoj stav i da se to potpiše.

LDP će sprečiti opstrukciju evropskog puta

Novi Magazin - 05.06.2012

Tanjug Ulazak Liberalno demokratske partije u buduću vladu bi iz korena ubrzao ritam reformi i trajno učvrstio evropsku orjentaciju zemlje, rekao je danas lider te stranke Čedomir Jovanović.

Tadić, Dačić i Čeda prave novu vladu

Vesti Online - 05.06.2012

DS, SPS i LDP gotovo izvesno će formirati novu vladu Srbije, a takav dogovor su postigli lideri tih stranaka Boris Tadić, Ivica Dačić i Čedomir Jovanović.

Dačić: Još nema parlamentarne većine

Novi Magazin - 05.06.2012

Foto: Beta (arhiva) Razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina i većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od državnog i nacionalnog značaja - odnos prema Kosovu i ...

Dačić: Nismo mi moneta za potkusurivanje

Mondo - 04.06.2012

SPS će nastaviti narednih dana razgovore sa DS, rekao je lider te stranke Ivica Dačić i potvrdio da je dobio poziv Aleksandra Vučića. Kod formiranje Vlade nisu u pitanju dani, već nedelje i meseci.

Dačić razgovarao sa Jovanovićem o približavanju stavova

Novosti - 04.06.2012

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da je sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićm razgovarao o približavanju stavova u vezi sa onim šta je državna, a ne stranačka politika PETROVAC NA MLAVI - Lider Socijalističke partije Srbije Ivica ...

Tadićeva vlada bi htela PDV od 20%

B92 - 04.06.2012

Beograd -- Vlada koju bi trebalo da formiraju DS, SPS i Preokret, a možda i URS, planira da zbog krize podigne PDV na 20 odsto, a ne 22 kako je predložio Fiskalni savet.

Dačić: SPS nije moneta za potkusurivanje

Kurir - 04.06.2012

Ne može se u isto vreme razgovarati sa dve partije, sada vodimo razgovore sa DS, koji će biti nastavljeni narednih dana onako kako smo i dogovorili, odnosno pokušavamo da nađemo dogovor o dve značajne teme - ko će činiti parlamentarnu ...

Tadićeva vlada bi htela PDV od 20 odsto i smanjenje poreza na plate

Blic - 04.06.2012

Nova vlada koju bi trebalo da formiraju Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije i koalicija Preokret, a možda i Ujedinjeni regioni, planira da zbog ekonomske krize podigne PDV na 20 odsto, a ne 22 odsto, kako je predložio ...

Mlađa prvi put ostaje bez fotelje!

ALO - 04.06.2012

U novoj vladi, ukoliko je budu sastavljali DS i SPS, neće biti mesta za Mlađana Dinkića! Mada je lider Ujedinjenih regiona Srbije za deo koalicije oko socijalista daleko prihvatljiviji partner od LDP-a, nepremostivo nepoverenje koje ...

Dačić: Nastavljamo razgovore sa DS

Prva Srpska TV - 04.06.2012

Lider socijalista Ivica Dačić očekuje da se nastave razgovori o formiranju vlade sa Demokratskom strankom, a najvažnija pitanja za SPS su ona u vezi sa socijalnom politikom u narednom ...

Jovanović: Odluka je na SPS

Prva Srpska TV - 04.06.2012

Predsednici Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije Boris Tadić i Čedomir Jovanović razgovarali su večeras o politici koju bi trebalo da vodi naredna parlamentarna većina, a, kako saznaje Tanjug, stav liberala je da sada SPS ...

Jovanović: Odluka je na SPS

Glas javnosti - 04.06.2012

BEOGRAD - Predsednici Demokratske stranke i Liberalnodemokratske partije Boris Tadić i Čedomir Jovanović razgovarali su sinoć o politici koju bi trebalo da vodi naredna parlamentarna većina, a stav liberala je da sada SPS treba da odluči ...

Načelan dogovor DS i LDP, čekaju se socijalisti

S media - 04.06.2012

Načelan dogovor DS i LDP, čekaju se socijalisti Predsednici Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije Boris Tadić i Čedomir Jovanović razgovarali su o formiranju nove vlade.

S media istražuje: Zašto se “koplja” opet lome na Dačiću?

S media - 04.06.2012

S media istražuje: Zašto se “koplja” opet lome na Dačiću? Počeli pregovori o formiranju nove Vlade. Kao i uvek u Srbiji, treba verovati u “nemoguće”… sve koalicione varijante u igri, a ključni faktor je SPS.

"SPS nije moneta za potkusurivanje"

B92 - 04.06.2012

Petrovac na Mlavi -- Ivica Dačić kaže da socijalisti nastavljaju razgovore o formiranju Vlade sa DS, ali da su o tome pričali i sa LDP. Takođe, kaže da je SPS-u stigao i poziv SNS. On ističe da SPS nije ničija moneta za potkusurivanje.

Dačić: Socijalisti nisu moneta za potkusurivanje

S media - 04.06.2012

Dačić: Socijalisti nisu moneta za potkusurivanje -Sada vodimo razgovore sa DS, koji će biti nastavljeni narednih dana, izjavio je lider SPS Ivica Dačić i potvrdio da je danas od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića dobio poziv za razgovore ...

Dačić: Razgovarao sam sa Jovanovićem

Kurir - 04.06.2012

Dačić je novinarima u Petrovcu na Mlavi potvrdio da je juče razgovarao sa Jovanovićem o iznalaženju rešenja u vezi sa državnom politikom i u cilju približavanja stavova o tome šta je državna, a ne stranačka politika.

SPS nastavlja razgovore sa DS

Prva Srpska TV - 04.06.2012

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da će ta partija narednih dana nastaviti razgovore sa DS, kao i da bi u slučaju neuspeha tih razgovora SPS ušla u pregovore sa SNS.

Mirno kod predsednika

Danas - 04.06.2012

Beograd - Zbog izuzetno teške ekonomske i socijalne situacije u državi potrebno je što pre formirati novu vladu kojoj će prioriteti biti otvaranje novih radnih mesta, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i privlačenje novih domaćih i ...

Dačić o formiranju vlade razgovarao sa Jovanovićem

Blic - 04.06.2012

SPS će nastaviti narednih dana razgovore sa DS, rekao je lider te stranke Ivica Dačić i poručio da socijalisti nisu moneta za potkusurivanje, da jedan dan pregovaraju sa jednima, a zatim sa drugima, jer im je Srbija iznad svake stranačke ...

Naprednjaci pozvali socijaliste

RTS - 04.06.2012

Ivica Dačić od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića dobio poziv za razgovore o formiranju vlade. Vlada treba da bude formirana što pre, ali nisu u pitanju dani, već nedelje i meseci, rekao Dačić.

Formiranje vlade i (ne)naučene lekcije

RTS - 04.06.2012

Stranke koje pregovaraju o vladi tvrde pazar, a dogovor će biti postignut kada budu obezbedile najbolje što mogu za sebe, ocenili su analitičari, gostujući u emisiji “Oko”.

SPS dobila poziv od SNS za razgovore o formiranju vlade

Politika - 04.06.2012

PETROVAC NA MLAVI – Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je danas od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića dobio poziv za razgovore o formiranju vlade.

Centralne opštine će ove nedelje dobiti vlast

24online - 04.06.2012

Četiri centralne opštine ove nedelje će formirati vlast, a očekuje se da do kraja juna taj posao završe i druge opštine u prestonici. I dok u centru verovatno neće biti iznenađenja, u prigradskim opštinama sklapaju se dogovori između ...

Tadić, Dačić i Čeda prave novu vladu

Press - 04.06.2012

Kompromis - Jovanović u odvojenim razgovorima sa Tadićem i Dačićem pristao da odustane od sporne politike LDP-a prema Kosovu i RS Kako Press saznaje, šef demokrata i kandidat za premijera Boris Tadić privodi kraju program buduće vlade, ...

Dačić približava stavove sa Jovanovićem

Novi Magazin - 04.06.2012

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićm razgovarao o približavanju stavova u vezi sa onim šta je državna, a ne stranačka politika.

Nema fotelje za Mlađu?!

Vesti Online - 04.06.2012

U novoj vladi, ukoliko je budu sastavljali DS i SPS, neće biti mesta za Mlađana Dinkića. Mada je lider Ujedinjenih regiona Srbije za deo koalicije oko socijalista daleko prihvatljiviji partner od LDP-a, nepremostivo nepoverenje koje ...