TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Radikali obišli Srbe na barikadama

Glas javnosti - 23.10.2011

BEOGRAD - Predstavnici Srpske radćikalne stranke predvođeni potpredsednikom Zoranom Krasićem, posetili su građane na barikadama u sve četiri opštine na severu Kosova i pozvali ih na jedinstvo.

U toku sastanak Srba i predsednika Tadića

Novosti - 23.10.2011

Sastanak Tadića sa predsednicima opština sa Kosova još traje. Nova srpska barikada na putu ka prelazu Brnjak. Suzavcem na Srbe kod Jagnjenice Predsednici opština sa severa Kosova sastali su se nešto pre 18 časova sa predsednikom Borisom ...

Na severu Kosova mirno, bez uklanjanja barikada

EMG - 23.10.2011

Na severu Kosova jutros je mirno, građani su i dalje na barikadama na putevima a Kfor, osim povremenih pomeranja vojnika prema barikadi u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu, nije imao druge aktivnosti. Noć je protekla mirno.

Kfor upotrebio biber sprej protiv Srba u Jagnjenici

Blic - 23.10.2011

Nemački vojnici Kfora u selu Jagnjenica u Ibarskom Kolašinu ponovo su večeras upotrebili biber sprej kako bi rasterali Srbe okupljene na barikadi u tom mestu, na teritoriji opštine Zubin Potok..

Nova barikada kod Brnjaka

Mondo - 23.10.2011

Građani na severu Kosova postavili su danas posle podne novu barikadu na putu ka administrativnom prelazu Brnjak na teritoriji opštine Zubin Potok.

Čarke kod Jagnjenice, nema povređenih

E-Novine - 23.10.2011

Oko 19 časova došlo do manjeg koškanja između građana i vojnika KFOR koji su pokušali da proširi zonu bezbednosti na barikadi u Jagnjenici * Građani na severu Kosova postavili su u nedelju posle podne novu barikadu na putu ka ...

Kfor biber sprejom po Srbima

Mondo - 23.10.2011

Pripadnici Kfora su večeras, oko 19 časova, upotrebili biber sprej protiv građana na barikadi u mestu Jagnjenica. Danas posle podne Srbi postavili novu barikadu kod Brnjaka.

Noć na barikadama: Kfor ustuknuo pred srbima!

Kurir - 23.10.2011

ZUBIN POTOK - Noć hrabrih na barikadama! Sirena za uzbunu presekla je Zvečan preksinoć nekoliko minuta pred ponoć. Napadaju Dudin krš! - prostrujalo je gradom. Za pet minuta počeo je neviđeni juriš naroda ka barikadi na Dudinom kršu.

Sirene na barikadi na Jagnjenici

Kurir - 23.10.2011

ZUBIN POTOK - Srbi su i proteklu noć proveli na barikadama na severu Kosova. Kako javlja reporter Kurira, jedina značajnija aktivnost je kada se nešto posle pet sati u Zubunom potoku oglasila sirena nakon što je primećeno da je veća ...

Mirna noć na severu Kosova

Blic - 23.10.2011

Srbi su i proteklu noć proveli na barikadama na severu Kosova, a jedina značajnija aktivnost je nešto pre šest sati zabeležena na barikadi u mestu Jagnjenica, gde je Kfor ranije zaposeo neke od kamiona kojima je zaprečen put ka ...

Kfor bagerom došao do barikade u Jagnjenici

Novosti - 23.10.2011

Oglasile se sirene za uzbunu, ali se kasnije ispostavilo da nije reč o intervenciji Kfora, već o smeni dežurne ekipe. Srbi dežurali i na ostalim barikadama ZUBIN POTOK - Srbi su i proteklu noć proveli na barikadama na severu Kosova, a ...

Srbi sa Kosova se sastaju sa Tadićem

Mondo - 23.10.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da bi predsednici opština sa severa danas popodne trebalo da se sastanu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Ristić je to rekao građanima na barikadi u Jagnjenici.

Pogledajte: Kfor bagerom proširuje svoj punkt u Jagnjenici

Blic - 23.10.2011

Pripadnici Kfora proširuju punkt, na kojem su zaustavljeni od srede veče iza barikade u Jagnjenici na teritoriji opštine Zubin potok, prenosi Tanjug.

Kfor pokušao da opkoli barikadu u Jagnjenici

Blic - 23.10.2011

Pripadnici Kfora su večeras, oko 19 časova, upotrebili biber sprej protiv građana koji su sprečili vojnike da prošire zonu bezbednosti na barikadi u mestu Jagnjenica, na teritoriji opštine Zubin Potok.

Nova barikada ka Brnjaku

Prva Srpska TV - 23.10.2011

Građani na severu Kosova postavili su posle podne novu barikadu na putu ka administrativnom prelazu Brnjak na teritoriji opštine Zubin Potok. Nema ...

Srbi postavili novu barikadu prema brnjaku

Kurir - 23.10.2011

ZUBIN POTOK - Srbi su oko 16 časova postavili novu barikadu kod Zubinog Potoka, na putu koji vodi ka prelazu Brnjak. Na magistralni put izručeno je više kamiona zemlje, ali prolaz niju skroz zatvoren.

Kfor opet koristio biber sprej

B92 - 23.10.2011

Zubin Potok -- Kfor je oko 19h pokušao da proširi zonu bezbednosti na barikadi u Jagnjenici i tom prilikom opet koristio biber sprej protiv građana koji su to hteli da spreče.

Kosovo: Sve oči uprte u Beograd

Novosti - 23.10.2011

Srbi s Kosmeta nedelju proveli u iščekuju stava državnog vrha. Nove barikade na prelazu Brnjak. Strepnja zbog dolaska zime. Jabuke za nemački Kfor na Jagnjenici NA severu Kosmeta iščekivanje i nove barikade.

Kfor proširuje svoj punkt u Jagnjenici

Politika - 23.10.2011

ZUBIN POTOK – Pripadnici Kfora proširuju punkt, na kojem su zaustavljeni od srede veče iza barikade u Jagnjenici na teritoriji opštine Zubin potok, javio je Tanjugov izveštač.

Nova barikada na putu ka prelazu Brnjak

24online - 23.10.2011

Građani na severu Kosova postavili su danas posle podne novu barikadu na putu ka administrativnom prelazu Brnjak na teritoriji opštine Zubin Potok.

Na severu Kosova mirno, bez uklanjanja barikada

24online - 23.10.2011

Na severu Kosova jutros je mirno, građani su i dalje na barikadama na putevima, a Kfor, osim povremenih pomeranja vojnika prema barikadi u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu, nije imao druge aktivnosti.

Kfor upotrebio biber-sprej protiv Srba u Jagnjenici

24online - 23.10.2011

Nemački vojnici Kfora u selu Jagnjenica u Ibarskom Kolašinu ponovo su večeras upotrebili biber sprej kako bi rasterali Srbe okupljene na barikadi u tom mestu.

Pokret Kfora u Jagnjenici

RTS - 23.10.2011

Pripadnici Kfora u Jagnjenici došli bagerom do barikada u uvom mestu. Oglasile se sirene za uzbunu. Meštani počeli da se okupljaju oko barikade.

Srbi i dalje na barikadama

RTS - 23.10.2011

Pripadnici Kfora u Jagnjenici došli bagerom do barikade u ovom mestu. Oglasile se sirene za uzbunu, ali se kasnije ispostavilo da nije reč o intervenciji Kfora, već o smeni dežurne jedinice.

Na Kosmetu mirno, bez uklanjanja barikada

Vesti Online - 23.10.2011

Na severu Kosmeta jutros je mirno, građani su i dalje na barikadama na putevima a Kfor, osim povremenih pomeranja vojnika prema barikadi u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu, nije imao druge aktivnosti.

Kfor pokušao da opkoli barikadu

Vesti Online - 23.10.2011

Kfor je večeras pokušao da proširi zonu bezbednosti na barikadi u Jagnjenici i tom prilikom je koristio biber sprej protiv građana koji su sprečavali vojnike.

Srbi digli novu barikadu kod Brnjaka

Vesti Online - 23.10.2011

Građani na severu Kosova i Metohije postavili su danas posle podne novu barikadu u mestu Banje na putu ka administrativnom prelazu Brnjak. Nešto posle 16 časova, izručeno je više kamiona zemlje preko magistralnog puta koji vodi od Zubinog ...

Bez dogovora sa Tadiće, barikade ostaju (BLOG UŽIVO)

Novi Magazin - 23.10.2011

Sastanak predsednika opština sa severa Kosova sa Borisom Tadićem trajao četiri i po sata. U međuvremenu na Jagnjenici Kfor upotrebio suzavac, a Srbi su postavili novu barikadu kod Brnjaka.

Barikade dok se carinici ne povuku

Press - 23.10.2011

Dogovor: Lokalni Srbi neće prekinuti blokadu puteva dok se ne povuku albanski carinici sa prelaza, osim ako iz Beograda ne stigne drugačija instrukcija Blizu dogovora: Kforu omogućeno da prolazi barikade Uporni: Srbi već tri meseca ne ...

Bez dogovora Kfora i Euleksa sa predstavnicima Srba

Prva Srpska TV - 22.10.2011

Sastanak predsednika opština severnog Kosova i čelnika Kfora i Euleksa protekao je bez dogovora. Kfor traži da se svim misijama na Kosovu omogući bezuslovna sloboda kretanja, izjavio je predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović.

Propali razgovori Srba sa Kforom i Euleksom

Mondo - 22.10.2011

Sastanak predsednika opština severa Kosova i Metohije sa predstavnicima međunarodnih misija u pokrajini završen je nešto posle 17 časova bez dogovora.

Propali razgovori Srba, Kfora i Euleksa

Mondo - 22.10.2011

Sastanak predsednika opština severa Kosova sa predstavnicima Kfora završen je bez dogovora, a predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović istakao je da pitanje slobode kretanja mora biti rešeno na višem nivou, u Beogradu.

Srbi traže Tadićevo mišljenje

E-Novine - 22.10.2011

Sastanak predsednika opština severa KiM sa predstavnicima međunarodnih misija u pokrajini završen nešto posle 17 časova bez dogovora * KFOR je u noći između petka i subote ponovo pokušao da ukloni barikade i deblokira putne pravce preko ...

Iz minuta U minut: kfor krenuo transporterima, Srbima U Zupču preti silom!

Kurir - 22.10.2011

4.47: Mađarski Kfor na tri metra od Srba: Srbi pevaju "Kolašinci, jel ste svi na broju, čuvate li đedovinu svoju! 4.45: Kfor na sedam metara, Srbi čekaju sa ikonom Isusa Hrista! Kordon od oko 150 mađarskih vojnika Kfora sada se nalazi na ...

Drevs: Obezbedićemo slobodu kretanja za sve!

Glas javnosti - 22.10.2011

ZUPČE - General Kfora Erhard Drevs oko 11 sati izjavio je na barikadi u Zupču da će Kfor obezbediti slobodu kretanja ne samo Kforu, nego i Euleksu, kosovskoj policiji.

Igra živaca na barikadama

Mondo - 22.10.2011

Kfor je u noći između petka i subote po drugi put u tri dana pokušao da deblokira putne pravce preko Zupča i Jagnjenice u opštini Zubin potok ka administrativnom prelazu Brnjak.

Kfor pokušao da deblokira puteve ka Brnjaku

Blic - 22.10.2011

Zubin Potok - Kfor je u noći izmedju petka i subote po drugi put u tri dana pokušao da deblokira putne pravce preko Zupča i Jagnjenice u opštini Zubin potok ka administrativnom prelazu Brnjak.

Kfor pokušao da ukloni barikade

Prva Srpska TV - 22.10.2011

Kfor je noćas po drugi put u tri dana pokušao da deblokira putne pravce preko Zupča i Jagnjenice u opštini Zubin potok ka administrativnom prelazu Brnjak.

Rudare: Kfor stigao na barikade

B92 - 22.10.2011

Zvečan -- Oko pola časa pre ponoći jake snage Kfora stigle su do betonske barikade u mestu Dudin krš kod sela Rudare, u opštini Zvečan. Pod punom ratnom opremom, vojnici Kfora popeli su se na barikadu koji su Srbi postavili pre više od ...

Jake snage Kfora stigle kod barikade u mestu Rudare

Blic - 22.10.2011

Dva vodena topa dovežena su iz pravca albanskog sela Čabra nadomak barikade u Jagnjenici, saznaje “Blic”. Vodeni topovi nalaze se na oko 300 metara od barikade.

Kfor došao na barikadu Dudin krš

Mondo - 22.10.2011

Nešto pre ponoći jake jedinice Kfora došle su do barikade u Dudinom kršu na teritoriji opštine Zvečan. Marokanski vojnici pokušali su da preuzmu barikadu koja je izbetonirana pre više nedelja.

Iz minuta u minut: ceo zvečan na barikadi - kfor se sasvim povukao!

Kurir - 22.10.2011

1.43 Kordon se sasvim povukao sa barikade Dudin Krš. Kolona vozila marokanskog kontingenta se okrenula i otišla, dok su Srbi i dalje prisutni. 1.30 Polovina vojnika Kfora se povukla Vesti : kfor , sever Kosova , barikade , dudin ...

Kfor na barikadama Dudin krš i Jagnjenica

Mondo - 22.10.2011

Nešto pre ponoći jake jedinice Kfora došle su do barikade u Dudinom kršu na teritoriji opštine Zvečan, a dva sata kasnije i kod Jagnjenice. Marokanski vojnici pokušali su da preuzmu barikadu koja je izbetonirana pre više nedelja.

Srbi sa kosmeta: branimo kuće na balvanima

Kurir - 22.10.2011

ZUBIN POTOK - Neizvesnost kida živce! Juče ujutru oko 10 sati u Zupču se učinilo da će Kfor da krene! Zabrundali su motori oklopnih transportera i specijalne mašine za razbijanje barikada, podigao se crni dim, uznemirili se vojnici Kfora s ...

Kfor pokušao da deblokira puteve ka Brnjaku

Novosti - 22.10.2011

Kfor je u noći između petka i subote drugi put u tri dana pokušao da deblokira putne pravce preko Zupča i Jagnjenice u opštini Zubin potok ka administrativnom prelazu Brnjak ZUBIN POTOK - Kfor je u noći između petka i subote drugi put u ...

KFOR pokušao da ukloni barikade

EMG - 22.10.2011

Srbi sa severa Kosova probdeli su i proteklu noć jer je Kfor pokušao da ukloni barikade kod Dudinog krša, i u selima Jagnjenica i Zupče. Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je rekao da danas očekuje razgovor sa ...

Radikali obišli srbe na barikadama

Kurir - 22.10.2011

BEOGRAD - Predstavnici Srpske radćikalne stranke predvođeni potpredsednikom Zoranom Krasićem, posetili su građane na barikadama u sve četiri opštine na severu Kosova i pozvali ih na jedinstvo.

Srbi i dalje barikadama, Kfor ne odustaje

DW - 22.10.2011

Kfor je u noći između petka i subote po drugi put u tri dana pokušao da odblokira putne pravce preko Zupča i Jagnjenice u opštini Zubin potok ka prelazu Brnjak. Srbi i dalje na barikadama. Trenutno je mirno, ali napeto.

Novi sastanak Srba, Kfora i Euleksa

Mondo - 22.10.2011

Sastanak predsednika srpskih opština sa severa Kosova sa komandantom Kfora i šefom Euleksa počeće danas u 15 sati u Kosovskoj Mitrovici. Odžavanje sastanka čelnika opština Zubin Potok, Zvečan, Leposavić i Kosovska Mitrovica sa komandantom ...

Počeo sastanak Srba sa Kforom i Euleksom

Mondo - 22.10.2011

Sastanak predsednika opština severa Kosova i Metohije sa predstavnicima međunarodnih misija u pokrajini počeo je danas nešto posle 15 sati u Kosovskoj Mitrovici.

Kfor zaustavljen

Nadlanu - 22.10.2011

ZUBIN POTOK, 22. oktobar 2011 - I marokanski vojnici iz sastava Kfora proveli su, od ponoći, dva sata naspram srpske barikade kod mesta Dudin krš i, bez ikakve intervencije, posedali u džipove i vratili se u bazu južno od reke Ibar.

Delegacija SRS na severu Kosova

Nadlanu - 22.10.2011

BEOGRAD, 22. oktobra 2011. ( Beta ) - Predstavnici Srpske radikalne stranke predvodjeni potpredsednikom Zoranom Krasićem, posetili su gradjane na barikadama u sve četiri opštine na severu Kosova pozvali ih na jedinstvo.

Kfor protekle noći pokušao ukloniti tri barikade

R.S.Evropa - 22.10.2011

Mirovne snage NATO-a pokušale su u u noći sa petka na subotu ukloniti još neke barikade na sjeveru Kosova, ali su bili spriječeni zbog Srba koji se nalaze na barikadama.

Sa Rudara na Jagnjenicu i Zupče

RTS - 22.10.2011

Kfor pokušao da deblokira put kod Jagnjenice. Pripadnici Kfora ranije noćas "testirali" srpske barikade kod Dudinog Krša nedaleko od Rudara. Posle dva sata, marokanski vojnici se vratili u bazu.

Sa Rudara na Jagnjenicu

RTS - 22.10.2011

Pripadnici Kfora "testirali" srpske barikade kod Dudinog Krša nedaleko od Rudara. Posle dva sata, marokanski vojnici se vratili u bazu. 02.13 - Napeto oko barikade kod Jagnjenice.

Kfor pokušao da deblokira puteve ka Brnjaku

Politika - 22.10.2011

ZUBIN POTOK - Jedinice Kfora pokušale su rano jutros, nešto pre dva sata, da uklone kamione kojima je u mestu Jagnjenica blokiran put ka administartivnom prelazu Brnjak.

KFOR pokušao da ukloni barikade

Beta - 22.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 22. oktobra 2011. (Beta) - Srbi sa severa Kosova probdeli su i noć izmedju petka i subote jer je Kfor pokušao da ukloni barikade kod Dudinog krša, i u selima Jagnjenica i Zupče.

Kfor odustao od Rudara

RTS - 22.10.2011

Pripadnici Kfora krenuli su pred ponoć prema naselju Rudare, ali su ih Srbi blokirali u mestu Dudin krš koji se nalazi ispred Rudara. 01.35 - Pripadnici Kfora se povukli prema Prištini. Srbi ispratili Marokance aplauzom.

KFOR pokušao da ukloni barikade

24online - 22.10.2011

Srbi sa severa Kosova probdeli su i proteklu noć jer je Kfor pokušao da ukloni barikade kod Dudinog krša, i u selima Jagnjenica i Zupče. Ostavite ...

Srbi spremni za pregovore sa Drevsom

Vesti Online - 22.10.2011

Srbi sa severa Kosova spremni su na razgovor sa komandantom snaga Kfora Erhardom Drevsom, pošto je po obilasku jedinica ispred barikade u Zupči rekao da je za ''mirno rešavanje krize”, saznaju beogradski mediji.

Kfor pokušao ukloni barikadu na Jagnjenici

Vesti Online - 22.10.2011

Jedinice Kfora pokušale su rano jutros, nešto pre dva sata, da uklone kamione kojima je u mestu Jagnjenica blokiran put ka administrativnom prelazu Brnjak. Pre toga, Kfor je preko razglasa pozvao Srbe koji dežuraju na barikadi da se sklone.

Kfor došao do Rudara, pa se povukao

Vesti Online - 22.10.2011

U petak kasno uveče, oko pola časa pre ponoći, jake snage Kfora stigle su do betonske barikade u mestu Dudin krš kod sela Rudare, u opštini Zvečan.

Kordon Kfora na barikadi u Zupču

Vesti Online - 22.10.2011

Vojnici Kfora, koji su od četvrtka ujutro stacionirani kod barikade u Zupču, u opštini Zubin potok, jutros oko 04.15 prvi put su izašli iz svojih vozila i formirali kordon.

Kordon Kfora na barikadi u Zupču, vojnici prete silom

Vesti Online - 22.10.2011

Vojnici Kfora, koji su od četvrtka ujutro stacionirani kod barikade u Zupču, u opštini Zubin potok, jutros oko 04.15 prvi put su izašli iz svojih vozila i formirali kordon. Reporteri sa lica mesta javljaju da je situacija napeta.

Vojnici Kfora povukli se iz Zupča

Vesti Online - 22.10.2011

Vojnici Kfora, koji su od četvrtka ujutro stacionirani kod barikade u Zupču, u opštini Zubin potok, jutros oko 04.15 prvi put su izašli iz svojih vozila i formirali kordon.

Kfor pokušao da ukloni barikadu na Jagnjenici

Vesti Online - 22.10.2011

Jedinice Kfora pokušale su rano jutros, nešto pre dva sata, da uklone kamione kojima je u mestu Jagnjenica blokiran put ka administrativnom prelazu Brnjak.

Kfora kod Rudara, situacija napeta

Vesti Online - 22.10.2011

U petak kasno uveče, oko pola časa pre ponoći, jake snage Kfora stigle su do betonske barikade u mestu Dudin krš kod sela Rudare, u opštini Zvečan.

Kfor može, ali carinici nikako

Press - 22.10.2011

Miroljubivo: Čelnici četiri opštine na severu Kosova kažu da Srbi ostaju pri tome da se barikade neće uklanjati, ali da Kfor i Euleks mogu slobodno da se kreću severom Kosova.

Noć protekla mirno na barikadama

Kurir - 21.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Noć na barikadama puteva na severu Kosova protekla je mirno, a najviše lokalnih Srba okupilo se u Ibarskom Kolašinu u selima Jagnjenica i Zupče.

"Kfor pretočio ultimatume u delo"

B92 - 21.10.2011

Priština -- Prištinska štampa ocenjuje da je Kfor akcijom na severu Kosova “pretočio u delo ultimatume” postavljene Srbima. "Fizičko prisustvo Srba na barikadama je uticalo na to da se Kfor pomeri samo malo napred.

Kfor pojačava snage, oglasile se sirene u Zubinom Potoku

Blic - 21.10.2011

U južnom delu Kosovske Mitrovice od ponoći je stacionarano 80 vojnika i četiri transportera Kfora. Mađarski vojnici, koji su deo tima za brzo reagovanje, stigli su iz Prištine.

Kfor krenuo prema barikadama

B92 - 21.10.2011

Zubin Potok -- Srbima na barikadama saopšteno da su dva borbena vozila Kfora sa vodenim topovima krenula iz albanskog sela Čabra ka Jagnjenici. Pratite vesti na www.b92.net Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić tvrdi da ima ...

Kfor spremio 100 vozila za proboj?

Mondo - 21.10.2011

Dva vodena topa dovežena su iz pravca albanskog sela Čabra nadomak barikade u Jagnjenici, saznaje “Blic”. Na sever Kosova od preksinoć rapoređeno oko 100 različitih vozila Vodeni topovi nalaze se na oko 300 metara od barikade.

Grevs: Kfor obavezan da obezbedi slobodu kretanja

EMG - 21.10.2011

Komandant KFOR-a Erhard Drevs rekao danas okupljenim Srbima pored blokade u selu Zupče u opštini Zubin Potok da je, prema rezoluciji 1244, KFOR dužan da obezbedi slobodu kretanja za sve na Kosovu i da će to učiniti zbog nesmetanog kretanja ...

Drevs: obezbedićemo slobodu kretanja za sve!

Kurir - 21.10.2011

ZUPČE - General Kfora Erhard Drevs oko 11 sati izjavio je na barikadi u Zupču da će Kfor obezbediti slobodu kretanja ne samo Kforu, nego i Euleksu, kosovskoj policiji.

SRS: Neprijatelji nam otimaju KiM

B92 - 21.10.2011

Beograd -- Potpredsednik SRS Zoran Krasić pozvao Srbe na barikadama da budu jedinstveni i ocenio da su SAD, EU i NATO "neprijatelji srpskog naroda" jer "otimaju" Kosovo.

Ivanović: Potrebni sastanci i sa Kforom i sa Tadićem

EMG - 21.10.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je danas da je za rešavanje problema barikada, neopohodno da se čelnici opština sa severa Pokrajine sastanu ne samo sa predstavnicima Kfora, već i sa predsednikom ...

Srbi da se koordiniraju sa Tadićem

B92 - 21.10.2011

Kosovska Mitrovica -- Za rešavanje problema barikada, neopohodno da se čelnici opština sa severa Kosova sastanu ne samo sa Kforom, već i sa Borisom Tadićem, kaže Oliver Ivanović.

Kfor ipak za dogovor?

Danas - 21.10.2011

Zubin Potok, Beograd - Upkos nezvaničnim najavama da bi Kfor iz albanskog sela Čabre mogao da krene i vodenim topovima na srpske barikade u opštini Zubin Potok, do zaključenja ovog izdanja našeg lista juče na prilazima administrativnom ...

Tadić pozvao Kfor i Euleks da se uzdrže od primene sile

Blic - 21.10.2011

Dva vodena topa dovežena su iz pravca albanskog sela Čabra nadomak barikade u Jagnjenici, saznaje “Blic”. Vodeni topovi nalaze se na oko 300 metara od barikade.

"Gubitak jedne barikade nije kraj"

B92 - 21.10.2011

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da Kfor i Euleks ne treba da primenjuju silu prema Srbima na severu Kosova jer su barikade odraz političke borbe.

Dačić: Bolje balvani nego puške

Blic - 21.10.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da Kfor i Euleks ne treba I ne smeju da primenjuju silu prema Srbima na severu Kosova jer barikade nisu odraz njihovog kriminalnog duha, već način političke borbe.

Kosovo: Dogovor bolji od svake sile

Novosti - 21.10.2011

Srbi na severu Kosmeta jačaju barikade, a komandant Kfora za subotu najavio nastavak pregovora. Drevs: Nema razdvajanja Kfora i Euleksa. Srbi: I mi smo za dijalog, ali sa Drevsom Na severu Kosmeta moguć je obrt u iznalaženju rešenja krize ...

Kfor utvrđuje punkt na Jagnjenici

B92 - 21.10.2011

Zubin Potok -- Vojnici Kfora večeras su dodatno utvrdili svoj punkt ispred barikade u mestu Jagnjenica na teritoriji opštine Zubin Potok. Nemački vojnici su, kako javlja izveštač Tanjuga, razvukli dodatnu bodljikavu žicu oko svog punkta, ...

Kfor dovozi vodene topove u jagnjenicu

Kurir - 21.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik opštine Zubin Potpork Slaviša Ristić rekao je danas okupljenim građanima na barikadi u selu Jagnjenica da ima pouzdane informacije da su preko albanskog sela Čabra krenula dva borbena vozila Kfora sa vodenim ...

Kfor spremio 100 vozila za proboj

Blic - 21.10.2011

Dva vodena topa dovežena su iz pravca albanskog sela Čabra nadomak barikade u Jagnjenici, saznaje “Blic”. Vodeni topovi nalaze se na oko 300 metara od barikade.

Radikali na barikadama

Mondo - 21.10.2011

Potpredsednik SRS Zoran Krasić pozvao je danas Srbe na barikadama na severu Kosova da budu jedinstveni, i ocenio da su SAD, EU i NATO "neprijatelji srpskog naroda" jer Srbiji "otimaju" Kosovo.

Srbi spremni za razgovor s Drevsom

B92 - 21.10.2011

Beograd -- Srbi sa severa Kosova spremni su na razgovor sa Erhardom Drevsom, pošto je po obilasku jedinica ispred barikade u Zupči rekao da je za „mirno rešavanje krize”. Izvesno je, međutim, da Drevs i Srbi različito gledaju na stvari.

Kfor napao žene na barikadi na Jagnjenici

Glas javnosti - 21.10.2011

ZUBIN POTOK - Grupa vojnika Kfora oko 10.20 suzavcem i štitovima nasrnula je na grupu od 20 žena, koje su mirno stajale ispred jednog transportera na barikadi na Jagnjenici i pevale pesmu “Hriste Bože”.

Bogdanović pozvao Kfor i Srbe za pregovarački sto

Glas javnosti - 21.10.2011

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je da Beograd radi na tome da Kfor i predstavnici Srba na Kosovu sednu za sto i reše problem snabdevanja jedinica bez međusobnog uslovljavanja.

Noć na barikadama bila mirna

B92 - 21.10.2011

Zubin Potok -- Srbi na barikadama u selima Jagnjenica i Zupče u opštini Zubin Potok proveli su noć u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene na nekoliko lokacija. Tokom prethodne noći nije zabeleženo pokretanje Kfora.

Kfor zadovoljan, Srbi noćili na barikadama

Mondo - 21.10.2011

Srbi na barikadama u selima Jagnjenica i Zupče u opštini Zubin Potok proveli su noć u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene na nekoliko lokacija.

Kfor krenuo prema Zupču

Prva Srpska TV - 21.10.2011

Kolona Kfora koja se od prošle noći nalazi kod Zupča krenula je prema barikadama u tom mestu. Pripadnici Kfora krenuli su ka barikadama u mestu Zupče.

Kfor uklonio barikadu kod Zupča

B92 - 21.10.2011

Zupče -- Kfor uklonio manju barikadu koja se nalazila ispred mosta koji razdvaja Zupče i susedno Košutovo, potvrdio je portparol Kfora Uve Novicki. On je kazao da je Kfor tako omogućio saobraćaj mostom koji ide ka albanskom mestu Košutovo.

Uklonjena manja barikada kod Zupča

E-Novine - 21.10.2011

KFOR je u petak uklonio manju barikadu koja se nalazila ispred mosta koji razdvaja Zupče i susedno Košutovo * Ojačana glavna barikada u Zupču sa još tri kamiona * Za sada bez sukoba * Kolona KFOR-a koja se od prošle noći nalazi kod Zupča ...

Komandant Kfora: Dužni smo da obezbedimo slobodu kretanja svima, pa i Euleksu

Blic - 21.10.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs rekao je danas okupljenim Srbima pored blokade u selu Zupče u opštini Zubin Potok da je, prema Rezoluciji 1244, Kfor dužan da obezbedi slobodu kretanja za sve na Kosovu i da će to učiniti zbog nesmetanog ...

Kfor sprema pakao!

ALO - 21.10.2011

- Imamo informacije da je Brnjak bio samo probni balon, a da se Kfor žestoko sprema da u toku noći zauzme most u Mitrovici. Ne smemo da damo ove barikade ni za živu glavu, ako tu prođu, izgubili smo sve - kaže za “Alo!” jedan od lokalnih ...

Kfor: gotovo je s pregovorima!

Kurir - 21.10.2011

ZUBIN POTOK - Drama se nastavlja! Srbi na barikadama ušli su juče u sukob s pripadnicima Kfora, tokom akcije zauzimanja barikada na severu Kosova, a rasplet drame se ne nazire.

Građani proveli noć na barikadama

Blic - 21.10.2011

Srbi na barikadama u selima Jagnjenica i Zupče u opštini Zubin Potok proveli su noć u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene na nekoliko lokacija. Tokom prethodne noći nije zabeleženo pokretanje Kfora.

Kfor pojačava snage na jugu Mitrovice

Blic - 21.10.2011

U južnom delu Kosovske Mitrovice od ponoći je stacionarano 80 vojnika i četiri transportera Kfora. Mađarski vojnici, koji su deo tima za brzo reagovanje, stigli su iz Prištine. Kfor je juče pokušao da probije barikade u Jagnjenici.

Komandant KFOR-a najavljuje sutra sastanak sa predstavnicima Srba

R.S.Evropa - 21.10.2011

Komandant KFOR-a Erhard Drevs rekao je danas da postoji mogućnost da sutra bude održan još jedan sastanak predstavnika KFOR-a i četiri opštine na sjeveru Kosova.

Ivanović: Sastanak sa Kforom i Tadićem

RTS - 21.10.2011

Neopohodno da se čelnici opština sa severa Pokrajine sastanu ne samo sa predstavnicima Kfora, već i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Kfor nastavio uklanjati barikade, a ni Srbi ne odustaju

R.S.Evropa - 21.10.2011

Download VIDEO: KFOR uklanja barikade, Reuters, 20. oktobar 2011 Amra Zejneli KFOR je i u petak nastavio sa akcijom uklanjanja barikada na severu Kosova.

Mirna noć na severu Kosova

RTS - 21.10.2011

Posle jučerašnjih incidenata, noć na severu Kosova protekla je mirno. Srbi zabrinuti jer se očekuje da će Kfor ponovo krenuti u akciju uklanjanja barikada.

Kfor krenuo prema barikadi u Jagnjenici

Beta - 21.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 21. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Zubin Potpork Slaviša Ristić rekao je u petak okupljenim gradjanima na barikadi u selu Jagnjenica da ima pouzdane informacije da su preko albanskog sela Čabra krenula dva ...

Kfor najavljuje pregovore

RTS - 21.10.2011

Konvoj vozila Kfora koji se od prošle noći nalazi kod Zupča krenuo je prema barikadama u tom mestu. Komadant Kfora Erhard Drevs najavio mogućnost da se sutra održi još jedan sastanak Kfora i predstavnika četiri opštine.

Ristić: Kfor krenuo prema barikadi u Jagnjenici

24online - 21.10.2011

Predsednik opštine Zubin Potpork Slaviša Ristić rekao je danas okupljenim građanima na barikadi u selu Jagnjenica da ima pouzdane informacije da su preko albanskog sela Čabra krenula dva borbena vozila Kfora sa vodenim topovima ka ...

Srbi ne daju barikade Kforu

24online - 21.10.2011

Kfor ne odustaje od akcije rušenja barikada koju je započeo juče ujutru na severu Kosova. Istovremeno, Srbi se ne povlače sa svojih pozicija uprkos intervencijama Kfora. Najnapetije je bilo u mestu Jagnjenica na putu ka prelazu Brnjak.

Kfor obavezan da obezbedi slobodu kretanja

Beta - 21.10.2011

ZUPČE, 21. oktobra 2011. (Beta) - Komandant Kfor-a Erhard Drevs rekao je u petak okupljenim Srbima pored blokade u selu Zupče u opštini Zubin Potok da je, prema Rezoluciji 1244, Kfor dužan da obezbedi slobodu kretanja za sve na Kosovu i da ...

Mirna noć na barikadama

Beta - 21.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 21. oktobra 2011. (Beta) - Noć na barikadama puteva na severu Kosova protekla je mirno, a najviše lokalnih Srba okupilo se u Ibarskom Kolašinu u selima Jagnjenica i Zupče.

Srbi spremni za razgovor sa Drevsom

Politika - 21.10.2011

Komandant Kfora traži punu slobodu kretanja za svoje jedinice, Euleks i kosovsku policiju Kosovska Mitrovica – Predstavnici Srba sa severa Kosova spremni su na razgovor sa Erhardom Drevsom, glavnokomandujućim Kfora, posle njegove izjave da ...

Noć je protekla mirno na sjeveru Kosova

R.S.Evropa - 21.10.2011

Noć na barikadama puteva na sjeveru Kosova protekla je mirno, a najviše lokalnih Srba okupilo se u Ibarskom Kolašinu u selima Jagnjenica i Zupče. U tim selima pripadnici Kfora jučer su pokušali da uklone barikade i prođu do prelaza Brnjak.

Helikopteri Kfora preletali preko Jarinja

Vesti Online - 21.10.2011

Helikopteri KFOR-a noćas su u više navrata preleteli centralni deo Kosmeta iz pravca američke vojne baze "Bondstil" kod Uroševca prema administrativnom prelazu Jarinje, što se, prema oceni posmatrača, tumači kao najava akcije koja će tokom ...

Kfor poslao vodene topove na barikade

Vesti Online - 21.10.2011

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je danas okupljenim građanima na barikadi u selu Jagnjenica da ima pouzdane informacije da su preko albanskog sela Čabra krenula dva borbena vozila Kfora sa vodenim topovima ka Jagnjenici.

Srbi proveli noć na barikadama

Vesti Online - 21.10.2011

Srbi na barikadama u selima Jagnjenica i Zupče u opštini Zubin Potok proveli su noć u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene na nekoliko lokacija. Tokom prethodne noći nije zabeleženo pokretanje Kfora.

Stefanović: Važan dogovor sa KFOR-om

Vesti Online - 21.10.2011

Kfor ne odustaje od akcije rušenja barikada, Srbi ne odustaju od zaštite barikada na putevima severa Kosova. Predsednici četiri srpske opštine nisu postigli dogovor sa KFOR-om, i podvlače da neće pristati da se na prelazima Brnjak i ...

Kfor utvrđuje punkt na Jagnjenici

Vesti Online - 21.10.2011

Vojnici Kfora večeras su dodatno utvrdili svoj punkt ispred barikade u mestu Jagnjenica na teritoriji opštine Zubin Potok. Nemački vojnici su razvukli dodatnu bodljikavu žicu oko svog punkta , tako da je ova prepreka dostigla visinu od ...

Moguć dogovor Srba i Kfora

Press - 21.10.2011

Na severu Kosova juče je bilo mirno, ali uz veliku napetost na barikadama, na kojima neprekidno dežuraju Srbi koji su očigledno u strahu od nove akcije Kfora u probijanju blokada.

Drevs: Srbi koristili suzavac protiv Kfora

Vesti Online - 21.10.2011

Komadant Kfora Erhard Drevs rekao je da su i Srbi koristili suzavac prilikom sukoba sa Kforom u četvrtak i naveo da je to "dokumentovano". Prilikom posete barikadi kod Zupča, na pitanje zašto su vojnici Kfora koristili suzavac protiv ...

Povređeno osam vojnika KFOR

E-Novine - 20.10.2011

Osam vojnika Kfora lakše je povređeno tokom akcije otklanjanja barikada na putevima u severnom delu Kosova. koja je počela i četvrtak. Iz Kforove kancelarije za informisanje kažu da je jedan od vojnika povređen od suzavca, drugi od velikog ...

Kfor: Imamo pravo na silu

B92 - 20.10.2011

Priština -- Kfor nema operativni plan za nasilno uklanjanje barikada. To ne znači da neće upotrebiti silu jer zadržava to pravo, rekao potpukovnik Ralf Adamec.

Kfor: Još nemamo plan za upotrebu sile

Mondo - 20.10.2011

Kfor nema operativni plan za nasilno uklanjanje barikada ali to ne znači da neće upotrebiti silu jer zadržava to pravo, piše "Politika". "Ukoliko Kfor proceni da nema sigurnog i mirnog okruženja i da ne postoji sloboda kretanja zadržavamo ...

Konvoji Kfora na putevima ka prelazu Brnjak

Mondo - 20.10.2011

Dva konvoja Kfora formirana su iza ponoći na putevima ka mestima Zupče i Jagnjenica, u opštini Zubin potok, u kojima su Srbi postavili barikade prema administrativnom prelazu Brnjak.

Kfor krenuo u akciju, Srbi na barikadama

Mondo - 20.10.2011

Dva konvoja Kfora formirana su iza ponoći na putevima ka mestima Zupče i Jagnjenica, u opštini Zubin potok, u kojima su Srbi postavili barikade prema administrativnom prelazu Brnjak.

Noćni prepad Kfora na barikade

Mondo - 20.10.2011

Dva konvoja Kfora formirana su iza ponoći na putevima ka mestima Zupče i Jagnjenica, u opštini Zubin potok, u kojima su Srbi postavili barikade prema administrativnom prelazu Brnjak.

Kfor krenuo na barikade

Prva Srpska TV - 20.10.2011

Sa više desetina vozila pripadnici Kfora krenuli su tokom noći iz baze u Novom Selu kod Vučitrna prema Ibarskom Kolašnu i administrativnom prelazu Brnjak.

Kfor ima novi zahtev!

Kurir - 20.10.2011

ZUBIN POTOK - Kfor odbio pruženu ruku! Pregovori predsednika četiri srpske opštine i predstavnika Kfora u Zubinom Potoku juče su propali. Predstavnici Kfora nisu prihvatili ponudu Srba sa severa da se samo Kforu dozvoli prolaz do prelaza ...

Kfor uklanja barikade

B92 - 20.10.2011

Zubin Potok / Beograd -- Pripadnici Kfora jutros oko 05.45 sati počeli su da uklanjaju barikadu u Jagnjenici.Upotrebljen suzavac. Tadić: Nasilje vodi u sunovrat.

Kfor počeo da uklanja barikade

Blic - 20.10.2011

Jake snage Kfora od ponoći se koncentrišu na severu Kosova. Za sada uklonjen samo jedan od tri kamiona koji su bili barikada na sporednom putu u Jagnjenici, nedaleko od glavne barikade u selu Zupče - pravac Branjak.

Kfor preuzeo barikadu na prelazu brnjak

Kurir - 20.10.2011

ZUBIN POTOK - Francuski pripadnici Kfora preuzeli su tokom noći barikadu ispred administrativnog prelaza Brnjak, na severu Kosova. Kfor je proširio bezbednosnu zonu oko prelaza preko linije barikade.

Kfor zauzima barikade, kod Peći ubijen Srbin

Novosti - 20.10.2011

Jedinice Kfora od ranog jutra pokušavaju da obezbede prolaz svojim transportima. U Jagnjenici više puta upotrebljen suzavac kako bi se rasterali okupljeni Srbi. U selu Dobruša pored Peći ubijen Srbin, dvojica ranjena.

U Jagnjenici probijena blokada, u Zupču stoji

Mondo - 20.10.2011

Kfor je rano jutros obezbedio nesmetan prolaz svojim transportima za snabdevanje jedinica stacioniranih na administrativnom prelazu Brnjak, u opštini Zubin Potok. Bacan suzavac i razglasom upozoravani Srbi da se raziđu.

Kfor jutros upotrebio suzavac

Blic - 20.10.2011

Jake snage Kfora od ponoći se koncentrišu na severu Kosova. Za sada uklonjen samo jedan od tri kamiona koji su bili barikada na sporednom putu u Jagnjenici, nedaleko od glavne barikade u selu Zupče na pravacu za Branjak.

Akcija uklanjanja barikada: Kfor baca suzavac na građane

Blic - 20.10.2011

Jake snage Kfora od ponoći se koncentrišu na severu Kosova. Za sada uklonjen samo jedan od tri kamiona koji su bili barikada na sporednom putu u Jagnjenici, nedaleko od glavne barikade u selu Zupče - pravac Brnjak.

Novicki: Kfor će nastaviti da uklanja barikade

Blic - 20.10.2011

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je danas da je akcija Kfora na teritoriji opštine Zubin potok bila uspešna i da će Kfor nastaviti sa akcijama u cilju uspostavljanja slobode kretanja na teritoriji Kosova.

Kfor u akciji, Srbi na barikadama (FOTO)

Mondo - 20.10.2011

Srbi na Jagnjenicu dovezli još dva kamiona i blokirali trupe Kfora. Pripadnici Kfora upozoravaju da će upotrebiti silu. Koristili "biber sprej" Pripadnici Kfora zatražili su danas u 10.25 od Srba okupljenih na barikadi u mestu Jagnjenica ...

Kriza na barikadama: Kfor ponovo baca suzavac na građane

Blic - 20.10.2011

Akcijom Kfora koja je započela noćas raspoređivanjem snaga i mašinerije po severu Kosova i prvim konkretnim potezima počev od 04.00 časova, vojne snage prošile su za oko 350 metara zonu koju kontrolišu kod Brnjaka i uklonile jedan od pet ...

"Srbi i Kfor, sedite za sto"

B92 - 20.10.2011

Beograd -- Ministar za Kosovo i Metohiju u Goran Bogdanović izjavio da Beograd radi na tome da Kfor i predstavnici Srba na Kosovu sednu za sto i reše probleme.

Bogdanović: Kfor i Srbi da sednu za pregovarački sto

Blic - 20.10.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je danas da Beograd radi na tome da Kfor i predstavnici Srba na Kosovu sednu za sto i reše problem snabdevanja jedinica bez međusobnog uslovljavanja.

Kfor: uspešna akcija na severu Kosova

DW - 20.10.2011

Kfor je potvrdio da je današnja akcija na teritoriji opštine Zubin Potok bila uspešna i da je uklonjena barikada na graničnom prelazu Brnjak. U toj akciji osam vojnika Kfora lakše je povređeno.

Euleks: Barikade uklonjene i postavljeni kontrolni punktovi

Blic - 20.10.2011

Euleks i KFOR su jutros počeli zajedničku operaciju u cilju ponovnog uspostavljanja slobode kretanja na severu Kosova, saopšteno je iz Euleksa. Misija EU uputila je i poziv građanima da ostanu mirni i da poštuju vladavinu prava.

Zubin Potok: Povređene 22 osobe

B92 - 20.10.2011

Zubin Potok -- Ekipe Doma zdravlja Zubin Potok zbrinule su od jutros 22 osobe povređene u akciji uklanjanja barikada na severu Kosova. Tri osobe teže povređene.

KFOR i Euleks uklonili barikade na Brnjaku, postavili punkt

EMG - 20.10.2011

KFOR i Euleks uklonili su jutros barikade blizu prelaza Brnjak, na severu Kosova, i postavili kontrolne punktove za proveru vozila. Tokom te akcije, sprovedene u cilju ponovnog uspostavljanja slobode kretanja na severu Kosova, desilo se ...

Kfor: pregovora više nema, uklanjamo barikade

Kurir - 20.10.2011

JAGNJENICA - Na barikadi na Jagnjenici okupljenima se oko 13 sati obratio predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić koji je rekao da se neposredno pre toga sreo sa potpukovnikom Kfora Glabom blizu barikade u Zupču.

Uklanjanje barikada - FOTO

B92 - 20.10.2011

Zubin Potok -- Pripadnici Kfora jutros u četiri sata počeli su da uklanjaju barikade u Jagnjenici, koje su postavili lokalni Srbi. Pripadnici Kfora najpre su formirali barikadu od kamiona kod barikade u Jagnjenici, proširivši tako ...

Antisrpski deo Kfora kriv za prekid

B92 - 20.10.2011

Priština -- Čelnici opština sa severa Kosova optužili su "militantni i antisrpski" deo Kfora za prekid razgovora gde je trebalo da se nađe rešenje za uklanjanje barikada.

KFOR krenuo na barikadu na ulazu u ZUPČE

Kurir - 20.10.2011

ZUPČE - Pripadnici Kfora oko 16.20 povukli su tenk, vozilo opremljeno za razbijanje barikada, koje je stajalo na čelu kolone oklopnih vozila na 200 metara od srpske barikade na Jagnjenici.

Pozicioni rat oko Brnjaka

Danas - 20.10.2011

Kosovska Mitrovica, Priština, Beograd - Posle pokušaja francuskih snaga iz sastava Kfora da juče rano ujutru uklone srpske barikade kod administrativnog prelaza Brnjak, na severu KiM započeo je „pozicioni rat“, objašnjavaju izvori Danasa s ...

Miting podrške danas u Gračanici

Blic - 20.10.2011

Povodom napete situacije na severu Kosova i Metohije i kao znak podrške Srbima na barikadama prema administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, u Gračanici će danas u 11 časova biti održan centralni miting podrške.

Kfor i Euleks uklonili barikade

Danas - 20.10.2011

Kfor i Euleks uklonili su jutros barikade u blizni prelaza Brnjak, na severu Kosova, i postavili kontrolne punktove za proveru vozila, saopšteno je iz misije EU.

Kfor ponovo baca suzavac: 22 osobe povređene

Prva Srpska TV - 20.10.2011

Akcijom Kfora koja je započela noćas raspoređivanjem snaga i mašinerije po severu Kosova i prvim konkretnim potezima počev od 04.00 časova, vojne snage proširile su za oko 350 metara zonu koju kontrolišu kod Brnjaka i uklonile jedan od pet ...

Uklonjene barikade s prelaza Brnjak

B92 - 20.10.2011

Zubin Potok -- Kfor i Euleks uklonili jutros barikade u blizini prelaza Brnjak, na severu Kosova, i postavili kontrolne punktove za proveru vozila, saopšteno iz misije EU.

Kfor: Nećemo odustati od uklanjanja barikada

Blic - 20.10.2011

Situacija na barikadi u Jagnjenici koju je od jutros oko 6 časova Kfor pokušao da probije u dva navrata je mirna. Okupljeni građani i Kfor su razdvojeni bodljikavom žicom koju su razvikli vojnici oko prostora na kome su stacioniranje snage ...

Čelnici opština: Antisrpski deo Kfora odbio ruku saradnje

Blic - 20.10.2011

Čelnici opština sa severa Kosova optužili su danas "militantni i antisrpski" deo Kfora za prekid razgovora kojima je trebalo da se nadje rešenje za uklanjanje barikade i pozvali predstavnike te vojne misije na dogovor.

Vučić pozvao Kfor da ne upotrebljava silu na severu Kosova

Glas javnosti - 20.10.2011

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozvao je danas Kfor da "ni jednog sekunda" ne pokuša da upotrebi silu na severu Kosova, jer Srbi nikada nisu želeli silu, nego samo mir i da žive na svojim ...

Kfor nasilno uklanja barikade U Jagnjenici, bacili I suzavac

Kurir - 20.10.2011

ZUBIN POTOK - Konvoji borbenih oklopnih vozila i vojnika Kfora stoje na dvesta metara ispred barikada na Jagnjenici i kod Zupča. Na čelu Kforovih kolona je veliki tenk, vozilo opremljeno za razbijanje barikada.

Kfor uklanja barikade

DW - 20.10.2011

Kfor počeo da uklanja barikade na severu Kosova - Srbi se okupljaju u sve većem broju - situacija za sada mirna - Tadić poziva Kfor i Euleks da se uzdrže od primene sile, a lidere da „odlučuju u interesu građana“.

Kfor i Euleks uklonili barikade na Brnjaku, postavili punkt

Nadlanu - 20.10.2011

Tokom te akcije, sprovedene u cilju ponovnog uspostavljanja slobode kretanja na severu Kosova, desilo se nekoliko manjih incidenata zbog čega je na kratko privedeno nekoliko osoba, navodi se u saopštenju Euleksa .

Kfor krenuo na barikade

Nadlanu - 20.10.2011

U selima Zupče i Jagnjenica zaustavili su se ispred barikada gde su tokom noći dežurali građani, a pristizali su i oni koji nisu bili u smeni za dežurstvo.

Na barikadi u Jagnjenici mirno

Nadlanu - 20.10.2011

Sve veći broj građana pristiže na tu barikadu i iščekuju nastavak akcije Kfora na uklanjanju barikada na putu koji ka Brnjaku. Na licu mesta su državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović i načelnik ...

Kfor uklanja barikade!

RTS - 20.10.2011

Jedinica Kfora počela kod Jagnjenice uklanjanje barikade koju su pre mesec dana Srbi postavili na putu prema Brnjaku. 06.15 - Građani posedali na put okrenuti leđima Kforu koji ih preko razglasa poziva da se raziđu kućama.

Uklonjene barikade na Brnjaku

Beta - 20.10.2011

PRIŠTINA, 20. oktobra 2011. (Beta) - Snage Kfora i Euleksa uklonile su barikade u blizini prelaza Brnjak na severu Kosova i postavili kontrolne punktove za proveru vozila, saopšteno je iz misije EU.

NATO snage počele uklanjati srpske barikade na Kosovu

R.S.Evropa - 20.10.2011

NATO mirovne snage u četvrtak su počele akciju uklanjanja barikada koje su postavili Srbi uz granični prelaz Brnjak između Kosova i Srbije. Pripadnici Kfora ispalili su suzavac kako bi rastjerali okupljene Srbe u četvrtak oko 6.

Trenutno bez aktivnosti Kfora, situacija mirna

Beta - 20.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 20. oktobra 2011. (Beta) - Na barikadama na severu Kosova trenutno je mirno i bez aktivnosti Kfora. Vojnici sa spuštenim štitovima stoje u selima Jagnjenica i Zupče u Ibarskom Kolašinu pored svojih vozila, čiji motori ...

Povredjeno 30 osoba na barikadama

Beta - 20.10.2011

PRIŠTINA, 20. oktobra 2011. (Beta) - Osam vojnika Kfora je povredjeno tokom uklanjanja barikada koje su Srbi postavili na severu Kosova, dok su u Domu zdravlja u Zubinom Potoku zbrinute 22 osobe, od kojih troje teže.

KFOR saopćio da je povrijeđeno osam vojnika

R.S.Evropa - 20.10.2011

Osam vojnika KFOR-a lakše je povrijeđeno tokom današnje akcije otklanjanja barikada na putevima u sjevernom dijelu Kosova. Iz KFOR-ove kancelarije za informiranje kažu da je jedan od vojnika povrijeđen od suzavca, drugi od velikog dima, ...

Kfor krenuo prema barikadama!

RTS - 20.10.2011

Jedinice Kfora uputile su se noćas prema barikadama koje su pre mesec dana postavljene na severu Kosmeta. Jake snage Kofora počele su da se grupišu u svojim bazama oko ponoći, nakon čega su u najmanje dva konvoja krenuli prema prelazima ...

Pojačana barikada nakon intervencije Kfora

Beta - 20.10.2011

ZUBIN POTOK, 20. oktobra 2011. (Beta) - Srbi iz sela Jagnjenica, u opštini Zubin Potok, pojačali su jutros barikadu na putu sa još dva kamiona natovarena balvanima, nakon što su vojnici Kfor intervenisali suzavcem.

Kfor uklanja barikade, povređeno osam vojnika

R.S.Evropa - 20.10.2011

(FOTO GALERIJA - Kosovo: Uklanjanje barikada, 20. oktobar 2011.) Amra Zejneli Na graničnom prelazu Brnjak i tokom popodneva u četvrtak traje akcija Kfora na uklanjanju barikada, potvrdio je za RSE porparol KFOR-a Frank Martin .

U Leposaviću pojačane snage Kfora

Beta - 20.10.2011

ZUBIN POTOK, 20. oktobar 2011. (Beta) - Predsednik opštine Zubin Potok Slavisa Ristić izjavio je u četvrtak da ga je pukovnik Klaus Glab obavestio da je od komande Kfora dobio nalog da istraje u nameri da se uklone barikade.

Kfor stigao do barikada!

RTS - 20.10.2011

Jedinice Kfora uputile su se noćas prema barikadama koje su pre mesec dana Srbi postavili na severu Kosmeta. 03.57 - Konvoj Kfora nešto pre 4 sata stigao do barikade u Zupču, a pola sata ranije drugi konvoj stigao do barikade u Jagnjenici.

Kfor zapretio silom Srbima u Jagnjenici ako se ne raziđu, počelo uklanjanje barikada

24online - 20.10.2011

Pripadnici Kfora uklonili su jutros oko 6 sati jedan od tri kamiona koji su postavljeni kao barikada u mestu Jagnjenica, na putu ka prelazu Brnjak, a okupljene Srbe upozorili da će upotrebiti silu ako se ne raziđu.

Čelnici opština pozvali Kfor na dogovor

Beta - 20.10.2011

ZUBIN POTOK, 20. oktobra 2011. (Beta) - Čelnici opština sa severa Kosova optužili su u četvrtak "militantni i antisrpski" deo Kfora za prekid razgovora kojima je trebalo da se nadje rešenje za uklanjanje barikade i pozvali predstavnike te ...

Bogdanović: Beograd radi na sastanku KFOR-a i Srba

R.S.Evropa - 20.10.2011

Ministar za Kosovo u vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je danas da Beograd radi na tome da KFOR i predstavnici Srba na Kosovu sjednu za stol i riješe problem opskrbe medjunarodnih snaga bez medjusobnog uvjetovanja.

Beograd optužuje KFOR i EULEX

R.S.Evropa - 20.10.2011

Dok predstavnici vlasti Srbije, pozivajući Srbe i KFOR na uzdržanost i mirna sredstva, odgovornost za napetost i sukobe na severu Kosova prebacuju na međunarodne snage i EULEX, iz Evropske unije poručuju da je akcija uklanjanja barikada na ...

Kfor krenuo na barikade

Beta - 20.10.2011

Zupče 20. oktobar 2011. (Beta)- Sa više desetina vozila pripadnici Kfora krenuli su tokom noći izmedju srede i četvrtka iz baze u Novom Selu kod Vučitrna prema Ibarskom Kolašnu i administrativnom prelazu Brnjak.

Kfor uklonio deo barikada, povređeni i vojnici i meštani

R.S.Evropa - 20.10.2011

(FOTO GALERIJA - Kosovo: Uklanjanje barikada, 20. oktobar 2011.) Amra Zejneli Na graničnom prelazu Brnjak akcija Kfora na uklanjanju barikada trajala je i četvrtak posle podne, potvrdio je za RSE porparol KFOR-a Frank Martin .

Na svim barikadama mirno

Beta - 20.10.2011

ZUBIN POTOK, 20. oktobra 2011. (Beta) - Na svih 18 barikada u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić na severu Kosova je mirno i na njima je veliki broj stanovnika - Srba.

Kfor ruši barikade, Srbi traže da se vojska povuče u bazu

Politika - 20.10.2011

U Jagnjenici povređeno oko 50 Srba i osam vojnika Kfora Kosovska Mitrovica – U Ibarskom Kolašinu je mirno, a njegovi žitelji i dalje dežuraju na barikadama u Jagnjenici i ispred administrativnog prelaza Brnjak.

Bogdanović pozvao Srbe da trezveno reaguju

R.S.Evropa - 20.10.2011

Ministar u Vladi Srbije Goran Bogdanović upozorio je u četvrtak uveče da Srbi na Kosovu moraju odmereno i trezveno reagovati, te naveo kako Kfor ima autorizaciju da se kreće po celom Kosovu.

Reagovanja na akciju Kfora

RTS - 20.10.2011

Akcija Kfora na uklanjanju barikada ne doprinosi miru, normalizaciji odnosa i dijalogu, a Srbi će nastaviti mirnim putem da se bore za svoje legitimne interese, poručio Goran Bogdanović.

Kfor: Imamo pravo na silu

Vesti Online - 20.10.2011

Kfor nema operativni plan za nasilno uklanjanje barikada, ali to ne znači da neće upotrebiti silu jer zadržava to pravo, rekao potpukovnik Ralf Adamec u intervjuu za "Politiku".

KFOR: Uspešno uklonjena barikada na Brnjaku

Vesti Online - 20.10.2011

Kfor je potvrdio da je današnja akcija na teritoriji opštine Zubin Potok bila uspešna i da je uklonjena barikada na graničnom prelazu Brnjak. U toj akciji osam vojnika Kfora lakše je povređeno.

Kfor i Euleks uklonili barikade na Brnjaku

Vesti Online - 20.10.2011

Kfor i Euleks uklonili su jutros barikade u blizni prelaza Brnjak, na severu Kosova, i postavili kontrolne punktove za proveru vozila, saopšteno je iz misije EU.

Čelnici opština: Antisrpski deo Kfora odbio saradnju

Vesti Online - 20.10.2011

Čelnici opština sa severa Kosova optužili su danas "militantni i antisrpski" deo Kfora za prekid razgovora kojima je trebalo da se nađe rešenje za uklanjanje barikade i pozvali predstavnike te vojne misije na dogovor.

Miting podrške Srbima na severu KiM

Vesti Online - 20.10.2011

Povodom napete situacije na severu Kosova i Metohije i kao znak podrške Srbima na barikadama prema administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, u Gračanici će danas u 11.00 časova biti održan centralni miting podrške.

"Srbi i Kfor, hitno na pregovore"

Vesti Online - 20.10.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da Beograd radi na tome da Kfor i predstavnici Srba na Kosovu sednu za sto i reše problem snabdevanja jedinica, bez međusobnog uslovljavanja.

Kfor krenuo prema barikadama

Vesti Online - 20.10.2011

Jake snage Kofora počele su da se grupišu u svojim bazama oko ponoći, nakon čega su najmanje dva konvoja krenula prema prelazu Brnjak i barikadama koje su postavili Srbi sa severa Kosmeta, javljaju reporteri RTS-a sa Kosmeta.

Kfor ometa telekomunikacije na Kosmetu

Vesti Online - 20.10.2011

Kfor je od jutros od 6.30 časova aktivirao ometače mobilne telefonije kako bi smanjio protok informacija i međusobno obavještavanje Srba na severu Kosova.

Akcija uklanjanja barikada, iz minuta u minut

Vesti Online - 20.10.2011

Pripadnici Kfora su jutros oko 5.45 časova počeli da uklanjaju barikadu u Jagnjenici, izvlačeći i uklanjajući sa puta svojim vozilima kamione koje su Srbi u tom mestu pre oko mesec dana postavili kao prepreku na putu ka Brnjaku.

Kfor krenuo na barikade, situacija napeta

Vesti Online - 20.10.2011

Pripadnici Kfora su jutros oko 5.45 časova počeli da uklanjaju barikadu u Jagnjenici, izvlačeći i uklanjajući sa puta svojim vozilima kamione koje su Srbi u tom mestu pre oko mesec dana postavili kao prepreku na putu ka Brnjaku.

Srbin ubijen u Peći, sukob na barikadama

Press - 20.10.2011

U zoru: Akcija uklanjanja barikada počela ujutro u šest sati u Jagnjenici, a nakon protesta Srba na njih je bačen sprej od suzavca i bibera Bez milosti: Kfor suzavcem rasterivao okupljene Srbe Od specijalnog izveštača Mihailo ...

Kforu prolaz samo za hranu

Glas javnosti - 19.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Čelnici četiri opštine na severu Kosova razmatraju mogućnost da se snagama Kfora omogući kretanje preko teritorije tih opština u cilju snabdevanja jedinica u tom delu Kosova, ali ne i puna sloboda kretanja.

Kfor: Testirali smo slobodu kretanja

Glas javnosti - 19.10.2011

PRIŠTINA - Portparol Kfora Uve Movicki nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju da su međunarodne snage pomerile za sredu rok za uklanjanje barikada na severu Kosova.

Srbi odlučuju o barikadama

Mondo - 19.10.2011

Odbornici skupština četiri opštine sa severa Kosova održaće danas u Zubinom Potoku sednicu na kojoj će razmotriti zahtev komande Kfora da se omogući njihovih vojnicima sloboda kretanja na severu pokrajine.

Zazidajte me u barikadu

E-Novine - 19.10.2011

Koliko god da su vaše barikade bespomoćne, vaš duh i vaša želja da opstanete ovde i da niko ne vlada nad vama je nešto impresivno što bi trebalo da zadivi čitav svet.

Srbi sa kim: vratili smo Kfor sa barikada!

Kurir - 19.10.2011

ZUBIN POTOK - Nazad u bazu! Do ponoći i isteka ultimatuma Kfora Srbi sa puteva na severu nisu sklonili nijednu barikadu, a juče su vojnici Kfora testirali odlučnost Srba tek u Jagnjenici.

Srbi danas o zahtevu Kfora da uklone barikade

Blic - 19.10.2011

Odbornici skupština četiri opštine sa severa Kosova održaće danas u Zubinom Potoku sednicu na kojoj će razmotriti zahtev komande Kfora da se omogući njihovih vojnicima sloboda kretanja na severu pokrajine, odnosno uklone barikade.

Mihajlović: kfor da bude neutralan i može preko barikada

Kurir - 19.10.2011

BEOGRAD - Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da očekuje da će na sastanku predsednika opština na severu Kosova i predstavnika Kfora biti odlučeno da se omogući nesmetan rad Kfora, pod uslovom ...

U Zubinom Potoku počela sednica od koje zavisi akcija Kfora

Blic - 19.10.2011

Zajednička sednica odbornika četiri skupštine opština na severu Kosova posvećena pronalaženju rešenja za barikade i funkcionisanje Kfora, počela je danas posle 11 sati u Zubinom Potoku.

Počela sednica srpskih odbornika U Zubinom Potoku

Kurir - 19.10.2011

ZUBIN POTOK - U Domu kulture u Zubinom Potoku oko 11 sati počela je zajednička sednica odbornika četiri skupštine opština na severu Kosova posvećena pronalaženju rešenja za barikade i funkcionisanje Kfora.

SNS poziva Kfor da ne koristi silu

B92 - 19.10.2011

Beograd -- Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić ponovio da je vlast pokazala da nema nikakav plan za Kosovo, ali da su Srbi pokazali da su pametniji od vlasti.

Barikade ostaju, kforu dozvoljen prolaz

Kurir - 19.10.2011

ZUBIN POTOK - Oko 14.10 završena je sednica četiri opštine i osnovni zaključak je da Srbi neće uklanjati barikade, a predstavnicima opština dat je mandat da se sa predstavnicima Kfora dogovore o načinu snabdevanja jedinica na barikadama ...

KFOR-u ograničen prolaz kroz barikade

E-Novine - 19.10.2011

Prepreke se uklanjaju kad ne bude albanskih carinika i policajaca *Izbaciti Euleks, poništiti rezultate pregovora Beograda sa EU i Prištinom zato što „štete srpskim interesima“ * Koštunica: Srbi mirnim sredstvima brane svoje pravo da ...

Gde je završila predsednikova poruka?

Danas - 19.10.2011

Beograd - Slučaj „izgubljene poruke“ Borisa Tadića kosovskim Srbima na barikadama samo je još jedna demonstracija nemoći Beograda da utiče na smirivanje situacije na severu Kosova.

Kosovski Srbi i Kfor traže rešenje

Danas - 19.10.2011

Zubin Potok, Priština, Beograd - Odbornici četiri srpske opštine na severu Kosova, na zajedničkoj sednici održanoj juče u Zubinom Potoku, jednoglasno su zadužili predsednike opština da u razgovoru s predstavnicima Kfora pronađu rešenje za ...

Neizvesnost nakon odbijanja KFOR-a

E-Novine - 19.10.2011

Komanda nije prihvatila ponudu predsednika srpskih opština sa severa Kosova, već je ultimativno zatražila i apsolutnu slobodu kretanja i za Euleks Juče popodne komanda KFOR-a odbila je ponudu predsednika većinski srpskih opština sa severa ...

Kosovo: Propao dogovor o barikadama!

Novosti - 19.10.2011

Predstavnici Srba sa severa Kosmeta nisu se dogovorili sa Kforom o prolasku međunarodnih mirovnjaka do prelaza. Kfor: Omogućiti slobodan prolazak Euleksu.

Gde je završila Tadićeva poruka?

B92 - 19.10.2011

Beograd -- Predstavnici Srba sa severa Kosova kažu da nisu dobili poruku predsednika Boris Tadića povodom najava Kfora da će ukloniti barikade, piše "Danas".

Mihajlović: Očekujem da se omogući nesmetan rad Kforu

Blic - 19.10.2011

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da očekuje da će na sastanku predsednika opština na severu Kosova i predstavnika Kfora danas biti odlučeno da se omogući nesmetan rad Kfora, pod uslovom da ...

Srbi odlučuju o barikadama

Prva Srpska TV - 19.10.2011

Odbornici skupština četiri opštine sa severa Kosova održaće danas u Zubinom Potoku sednicu na kojoj će razmotriti zahtev komande Kfora da se omogući njihovih vojnicima sloboda kretanja na severu pokrajine, odnosno uklone barikade.

Mihajlović: Očekujem da se omogući nesmetan rad Kforu

EMG - 19.10.2011

Šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio da očekuje da će na sastanku predsednika opština na severu Kosova i predstavnika Kfora danas biti odlučeno da se omogući nesmetan rad Kfora, pod uslovom da Kfor ne ...

Srbi o zahtevu Kfora da uklone barikade

Novosti - 19.10.2011

Odbornici skupština četiri opštine sa severa Kosova održaće danas u Zubinom Potoku sednicu na kojoj će razmotriti zahtev komande Kfora da se omogući sloboda kretanja ZUBIN POTOK - Odbornici skupština četiri opštine sa severa Kosova održaće ...

Kosovo: Barikade ostaju, Kforu prolaz uz civilnu kontrolu

Novosti - 19.10.2011

Na sastanku u Zubinom Potoku odbornici četiri opštine odlučili da delimično propuste Kfor preko barikada. Predsednici opština ovlašćeni da sa Kforom nađu rešenje ZUBIN POTOK - Predsednici četiri opštine sa severa Kosova sastali su se danas ...

Sastanak bez dogovora, Kfor postavio novi zahtev

EMG - 19.10.2011

Sastanak u Zubinom Potoku završen je bez dogovora, a Kfor je postavio novi zahtev da se i Euleksu obezbedi nesmetano kretanje po severu Pokrajine, izjavio je danas predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Danas o zahtjevu KFOR-a

R.S.Evropa - 19.10.2011

U Zubinom Potoku danas će biti održana sjednica skupština četiri srpske opštine sa sjevera Kosova, na kojoj će biti razmatran zahtjev Kfora o uklanjanju barikada sa puteva kako bi bili propušteni konvoji namijenjeni snabdijevanju vojnika ...

Kforu obezbediti ograničen prolaz

Beta - 19.10.2011

ZUBIN POTOK, 19. oktobra 2011. (Beta) - Odbornici četiri opštine na severu Kosova razgovarali su u sredu u Zubinom Potoku o mogućnosti da se Kforu obezbedi "ograničen prolaz" sve dok se ne ukloni glavni uzrok postavljanja barikada - ...

Barikade ostaju, ali Kfor prolazi

R.S.Evropa - 19.10.2011

Na sastanku u Zubinom Potoku predstavnici opština sjevernog Kosova odlučili da djelimično propuste Kfor preko barikada.Po njihovoj odluci tako bi trebalo da bude sve dok se ne ukloni glavni uzrok postavljanja barikada- kosovski carinici i ...

Odbornici u sredu o rešenju za situaciju na severu Kosova

Beta - 19.10.2011

BEOGRAD, 19. oktobra 2011. (Beta) - Odbornici četiri skupštine opština na severu Kosova održaće u sredu u Zubinom Potoku zajedničku sednicu sa cilje, da se pronadje rešenje za prelaze Brnjak i Jarinje koje bi omogućilo normalizaciju ...

Kosovski Srbi odbili da uklone barikade

R.S.Evropa - 19.10.2011

Nakon tročasovne rasprave, tzv. odbornici skupštine četiri opštine na severu Kosova jednoglasno su zaključili da se predsednici tih opština zaduže za pronalaženje rešenja za snabdevanje KFOR-a na severu zemlje, da se dosadašnji dogovori iz ...

Barikade ostaju, šta dalje

R.S.Evropa - 19.10.2011

Očekivalo se da će doneti odluku o sudbini pre mesec dana postavljenih barikada ali lideri Srba sa severa Kosova ispostavili su pregršt političkih zahteva uz ponudu KFOR-u da se vojnicima omogući prolaz i snabdevanje uz kontrolu od strane ...

U iščekivanju dogovora

RTS - 19.10.2011

Predstavnici i odbornici opština sa severa Kosmeta razmatraće na sednici u Zubinom Potoku zahtev Kfora da se uklone barikade sa puteva. Kfor najavio akciju "ukoliko opštinski sastanak ne donese zadovoljavajuće rezultate".

Još bez dogovora Srba i Kfora

Politika - 19.10.2011

Četiri opštine sa severa KiM traže da se na njihovoj teritoriji ne primenjuju dosadašnji dogovori iz dijaloga sa Prištinom i da se opozove saglasnost za raspoređivanje misije EU na Kosovu.

U Zubinom Potoku počela sjedica Srba o zahtjevu Kfora

R.S.Evropa - 19.10.2011

Zajednička sjednica odbornika četiri skupštine opština na sjeveru Kosova posvećena je pronalaženju rješenja za barikade i funkcionisanje Kfora, počela je danas posle 11 sati u Zubinom Potoku.

Kfor ponovo upozorio Srbe da se raziđu

Politika - 19.10.2011

Kfor je u Jagnjenici uklonio jedan od tri kamiona kojima su Srbi preprečili put ka Brnjaku pre oko mesec dana. Kod te barikade jutros oko 08.30 sati je zatišje, pošto je prethodno Kfor u više navrata upotrebio suzavac u nastojanju da ...

Mirna i hladna noć na barikadama

Beta - 19.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 19. oktobra 2011. (Beta) - Srbi na severu Kosova proveli su na izuzetno hladnom vremenu još jednu neprospavanu, ali ipak mirnu noć na barikadama.

SNS pozvao Kfor na uzdržanost

RTS - 19.10.2011

Srpska napredna stranka pozvala Kfor da ne upotrebljava silu na severu Kosova. Vlast pokazala da nema nikakav plan za Kosovo, ali su Srbi pokazali da su pametniji od vlasti, rekao Aleksandar Vučić.

Odbornici: Delimičan prolaz Kforu do uklanjanja uzroka

Beta - 19.10.2011

ZUBIN POTOK, 19. oktobra 2011. (Beta) - Odbornici četiri opštine na severu Kosova razgovarali su u sredu u Zubinom Potoku o mogućnosti da se Kforu obezbedi "ograničen prolaz" sve dok se ne ukloni glavni uzrok postavljanja barikada - ...

Nema dogovora Srba i Kfora

Vesti Online - 19.10.2011

Barikade na magistralnim putevima na severu Kosova i Metohije ostaju, ali će Kforu biti omogućeno snabdevanje njegovih jedinica u tom delu pokrajine, uz kontrolu od strane građana, stav je predsednika četiri opštine sa severa Kosova.

Srbi sa Kosova: Nismo ni čuli ni videli Tadićevu poruku

Vesti Online - 19.10.2011

Politički predstavnici Srba na severu Kosova kažu da nisu ni čuli ni videli sadržaj poruke koju im je predsednik Srbije Boris Tadić poslao u vezi sa najavom Kfora da će ukloniti barikade na administrativnim prelazima.

Odbornici hoće Unmik, Kforu "delimičan prolaz"

Vesti Online - 19.10.2011

Završen je sastanak predstavnika opština sa severa Kosmeta u Zubinom Potoku, gde su stigli pregovarači Kfora i Unmika. Kfor najavio akciju, "ukoliko opštinski sastanak ne donese zadovoljavajuće rezultate".

LDP protiv slanja dece na barikade

Glas javnosti - 18.10.2011

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je da se provere informacije da će na srpske barikade na severu Kosova, čije je uklanjanje najavio Kfor, biti izvedena i školska deca bez znanja roditelja.

Srbi U šatorima i pored vatre proveli noć na barikadama

Kurir - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Barikade puteva ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak Srbi sa severa Kosova nisu uklonili ni posle isteka drugog roka koji su čelnici Kfora odredili za to i na barikadama je primetan veći broj građana.

Kfor na barikadama: Nećemo nasilno rušiti

Blic - 18.10.2011

Barikade puteva ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak Srbi sa severa Kosova nisu uklonili ni posle isteka drugog roka koji su čelnici Kfora odredili za to i na barikadama je primetan veći broj građana.

Vozila Kfora došla do barikade kod Zupča

Mondo - 18.10.2011

Snage Kfora stigle su danas oko 11 sati sa nekoliko vozila do barikade koja je postavljena u selu Jagnjenica kod Zupča. Srbi ranije danas ponudili Kforu da se konvojima te vojne misije omogući "periodičan prolazak" putevima.

Kfor akciju odložio za sutra?

Mondo - 18.10.2011

Portparol Kfora Uve Movicki nije danas mogao ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju da su međunarodne snage pomerile za sutra rok za uklanjanje barikada na severu Kosova.

Pantić: Srbi Kforu ponudili kompromis

Kurir - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da su predstavnici Srba sa severa Kosova ponudili Kforu kompromis, odnosno da se konvojima te vojne misiji omogući "periodičan prolazak" putevima na severu.

Kfor se vratio u bazu, akcija odložena za sutra

EMG - 18.10.2011

Konvoj Kfora koji je krenuo ka prelazima na severu Kosova, vratio se u bazu u Novom Selu i odustao od pokušaja transporta dok se ne završi za sutra zakazana sednica skupština opština severa Kosova.

KFOR pliva u fekalijama!

ALO - 18.10.2011

Srbi sa severa Kosova spremni su da, kao znak dobre volje i poverenja, komandi Kfora omoguće da svoje vojnike osnovnim životnim namirnicama snabdevaju kopnenim putem, ali barikade se neće ukloniti.

NATO oficir u Beogradu: Sve je pod kontrolom

Mondo - 18.10.2011

Šef Kancelarije NATO-a za vezu u Beogradu ubeđen je da će kriza na severu Kosova biti rešena na miran način. Šef Kancelarije NATO-a za vezu u Beogradu general Mauro de Vinćentis izjavio je da je ubeđen da će se kriza na administrativnim ...

Srbi sa barikada: ne branimo balvane, već domove!

Kurir - 18.10.2011

JARINJE - Sešćemo pred bagere, pa nek gaze! Helikopteri Kfora, transportni i izviđački, juče su doslovce na svakih nekoliko minuta nadletali barikade Srba u Leposaviću, Jarinju, Rudarima...

Šta će danas biti na Kosovu?

Mondo - 18.10.2011

Danas ističe rok koji je Kfor dao za uklanjanje barikada kod administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak. Srbi došli još masovnije na barikade. Kfor je za danas najavio da će na severu Kosova ukloniti barikade sa puteva ka prelazima Brnjak i ...

Istekao rok Kfora, Srbi i dalje na barikadama

Kurir - 18.10.2011

LEPOSAVIĆ/ZUPČE - Snage Kfora od jutros ne preduzimaju nikakve akcije na severu Kosova iako je u ponoć istekao rok koji su ove međunarodne snage postavile za uklanjenje barikada.

Kfor bez akcije,Srbi na barikadama

Prva Srpska TV - 18.10.2011

Snage Kfora od jutros ne preduzimaju nikakve akcije na severu Kosova, iako je u ponoć istekao rok koji su ove međunarodne snage postavile za uklanjenje barikada.

"Građani će braniti ognjišta"

B92 - 18.10.2011

Kosovska Mitrovica -- Predsednici opština na severu Kosva ponudili su Kforu “kompromis” odnosno da se konvojima te vojne misiji omogući "periodičan prolazak" putevima na severu.

Srbi čuvaju barikade, kfor prizemljen

Kurir - 18.10.2011

LEPOSAVIĆI - Oko deset časova na Leposaviću je okupljeno stotine Srba, odlučnih da sačuvaju barikade. Predstavnici Srba na severu Kosova pozvali su ih da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije.

Ako Kfor krene...

DW - 18.10.2011

Uklanjanje barikada na prelazima Jarinje i Brnjak Kfor je najavio za danas (18.10.) Evo kako o situaciji na severu Kosova izveštava dopisnik bavarske radio-televizije Jerg Pas… Scenario je već nedeljama nepromenjen: bodljikava žica, table ...

Kforu prolaz samo za hranu

Kurir - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Čelnici četiri opštine na severu Kosova razmatraju mogućnost da se snagama Kfora omogući kretanje preko teritorije tih opština u cilju snabdevanja jedinica u tom delu Kosova, ali ne i puna sloboda kretanja.

Kfor sa transporterima stigao do barikade kod Zupča

Kurir - 18.10.2011

ZUBIN POTOK - Oko jedanaest sati kolona Kfora sa osam džipova i pet oklopnih transportera došla je do srpske barikade u selu Jagnjenica, blizu Zupča.

Kfor na barikadi u Zupču

B92 - 18.10.2011

Beograd -- Ultimatum Kfora za uklanjanje barikada na Severu Kosova ističe danas. Prvi konvoj stigao do barikada. Dačić apeluje na Kfor. Traži se kompromisno rešenje, a građani na barikadama su pozvani da se, ukoliko dođe do nasilnog ...

Kfor za sutra odlaže pokušaj prolaska barikada

Blic - 18.10.2011

Kfor će najverovatnije odložiti pokušaj prolaska barikada do sutra u 14 časova kada bi trebalo da se održi sastanak sa predsednicima opština na severu Kosova.

Ivanović:Tri ključna elementa za dogovor sa Kforom

Blic - 18.10.2011

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović uveren je da Kfor neće pokušati silom da ukloni barikade na severu Kosova kao i da je moguć dogovor predstavnika Srba sa severa Kosova međunarodnih snaga na bazi tri ...

Kfor se vratio u bazu, stanje mirno

Kurir - 18.10.2011

ZUBIN POTOK - Kolona Kfora sa transporterima koja je oko 11 sati stigla na srpsku barikadu Jagnjenica, kod Zupča, vratila se u svoju bazu. Sa predstavnicima Kfora razgovarao je Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok, i oko 12.15 ...

Ivanović: na svaku razbijenu pravimo novu barikadu

Kurir - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je da bi bilo loše ako bi Kfor rešio da uklanja blokade, jer bi na jednu razbijenu barikadu mogli da dobiju mnogo više i to armiranih i ...

KFOR se (ne) vraća u bazu

E-Novine - 18.10.2011

Konvoj KFOR-a koji je u utorak stigao do barikade u selu Jagnjenica povukao se ka kasarni. Rok za uklanjanje barikada pomeren je do 19. oktobra, a istoga dana trebalo bi da bude održana sednica skupština opština severa Kosova Predstavnici ...

Komandant Kfora: Razočaran sam jer barikade nisu uklonjene

Blic - 18.10.2011

Komandant Kfora nemački general Erhard Drevs izjavio je danas da je razočaran što Srbi sa severa Kosova nisu uklonili barikade i dodao da "gradjani na severu nisu položili test".

Kfor danas "testirao" prolaz, a sutra?

Mondo - 18.10.2011

Kfor danas vraćen sa barikada. Portparol Kfora Uve Movicki nije danas mogao ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju da je rok za uklanjanje barikada na severu Kosova produžen do sutra.

Građani na severu Kosova nisu položili test

E-Novine - 18.10.2011

Komandant Kfora nemački general Erhard Drevs izjavio je danas da je razočaran što Srbi sa severa Kosova nisu uklonili barikade i dodao da "građani na severu nisu položili test" "Danas sam poslao dva konvoja prema prelazima i prema ...

Srpski demonstranti nude kompromis

Danas - 18.10.2011

Zubin Potok, Kosovska Mitrovica, Beograd - Odbornici četiri skupštine opštine severnog Kosova održaće danas u Zubinom Potoku zajedničku sednicu na kojoj će se odrediti prema zahtevu Kfora da se međunarodnim vojnim snagama omogući slobodno ...

Srbi sa Kosova nisu primili Tadićevu poruku

Danas - 18.10.2011

Beograd - Politički predstavnici Srba na severu Kosova kažu za Danas da nisu ni čuli, ni videli sadržaj poruke koju im je predsednik Boris Tadić poslao u vezi s najavom Kfora da će ukloniti barikade.

Kfor odlaže pokušaj prolaska barikada

Prva Srpska TV - 19.10.2011

Kfor će najverovatnije odložiti pokušaj prolaska barikada do u 14 časova kada bi trebalo da se održi sastanak sa predsednicima opština na severu Kosova.

Kfor za akciju, Srbi dežuraju

B92 - 18.10.2011

Kosovska Mitrovica -- Situacija na severu Kosova je mirna, a građani i dalje dežuraju na barikadama na putnim pravcima koji vode do administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje.

Kfor: testirali smo slobodu kretanja

Kurir - 18.10.2011

PRIŠTINA - Portparol Kfora Uve Movicki nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju da su međunarodne snage pomerile za sredu rok za uklanjanje barikada na severu Kosova.

Drevs: Srbi nisu položili test

B92 - 18.10.2011

Priština -- Komandant Kfora nemački general Erhard Drevs izjavio je da je razočaran što Srbi sa severa Kosova nisu uklonili barikade. On je dodao da "građani na severu nisu položili test".

Dačić: Uklanjanje barikada ne odgovara ni Kforu

Glas javnosti - 18.10.2011

ARILJE - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da bi uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije, što je najavio Kfor, bilo kontraproduktivno jer situacija na terenu ide u pravcu kompromisa.

Srbi nude Kforu periodičan prolazak

Nadlanu - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 18. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je u utorak da su predstavnici Srba sa severa Kosova ponudili Kforu kompromis, odnosno da se konvojima te vojne misiji omogući ...

Dačić apeluje na Kfor da ne primenjuje silu

Nadlanu - 18.10.2011

NOVI SAD, 18. oktobra 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić apelovao je u utorak na Kfor da ne primenjuje nikakvu silu na severu Kosova, jer "barikade nisu stvorili kriminalci".

Veći broj Srba na barikadama

Nadlanu - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 18. oktobra 2011. (Beta) - Srbi sa severa Kosova nisu uklonili barikade puteva ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak iako je istekao drugi rok koji Kfor odredio, a na barikadama je primetan veći broj gradjana.

Konvoj Kfora došao do barikade

Nadlanu - 18.10.2011

ZUBIN POTOK, 18. oktobar 2011. (Beta) - Konvoj Kfora došao je u utorak oko 11 sati do barikade u selu Jagnjenica na putu ka prelazu Brnjak. Jedan od komandanta Kfora je tim povodom zatražio sastanak sa predsednikom opštine Zubin Potok ...

Srbi onemogućili prolaz Kforu

Beta - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 18. oktobra 2011.(Beta) - Predstavnici Kfora zatražili su u utorak oko 14 sati na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici od Srba da propuste njihov konvoj ka prelazu Jarinje, dok su Srbi kazali da će to učiniti kada se sa ...

Kfor i barikade

RTS - 18.10.2011

Građani sa severa Kosova i Metohije pojačali dežurstva na barikadama i nadaju se da će Kfor, ipak, odložiti akciju uklanjanja barikada. Prema ranijim najavama, danas bi put Jarinja i Brnjaka trebalo da krene konvoj za snabdevanje vojnika ...

Veći broj Srba na barikadama

Beta - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 18. oktobra 2011. (Beta) - Srbi sa severa Kosova nisu uklonili barikade puteva ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak iako je istekao drugi rok koji Kfor odredio, a na barikadama je primetan veći broj gradjana.

Srbi nude Kforu periodičan prolazak

Beta - 18.10.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 18. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je u utorak da su predstavnici Srba sa severa Kosova ponudili Kforu kompromis, odnosno da se konvojima te vojne misiji omogući ...

Dačić apeluje na Kfor da ne primenjuje silu

Beta - 18.10.2011

NOVI SAD, 18. oktobra 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić apelovao je u utorak na Kfor da ne primenjuje nikakvu silu na severu Kosova, jer "barikade nisu stvorili kriminalci".

KFOR odlučan da se uklone barikade

R.S.Evropa - 18.10.2011

Konvoji KFOR-a nisu uspeli u utorak da izvrše snabdevanje svojih vojnika koji se nalaze pored puteva ka graničnim prelazima Jarinje i Brnjak jer su naišli na otpor demonstranata koji su bili izašli na putevima na severu Kosova, saopšteno ...

Kfor se vraća u bazu

RTS - 18.10.2011

Pripadnici Kfora vratiće se u bazu, rezultat je dogovora predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i potpukovnika Kfora Klausa Glaba. Konvoj Kfora prethodno došao do barikada u mestu Jagnjenica.

Kfor: Akcije zavise od prohodnosti puteva

R.S.Evropa - 18.10.2011

Konvoj Kfora došao je oko 11 sati do barikade u selu Jagnjenica na putu ka prelazu Brnjak. Jedan od komandanta Kfora je tim povodom zatražio sastanak sa predsednikom opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem.

Zašto su saveti Beograda kosovskim Srbima tajna?

R.S.Evropa - 19.10.2011

Uprkos tome što više nema nikakve sumnje u to da će KFOR ukloniti barikade na severu Kosova ako to lokalni Srbi sami ne učine, pri čemu je manje važno hoće li to uslediti za dan ili dva, vlast Srbije nije javno pozvala tamošnje Srbe da ...

Srbi i jutros na barikadama, povećan broj građana

R.S.Evropa - 18.10.2011

Barikade puteva ka prelazima Jarinje i Brnjak Srbi sa sjevera Kosova nisu uklonili ni poslije isteka drugog roka koji su čelnici Kfor-a odredili za to, te je na barikadama primjetan veći broj građana.

Kfor se vratio u bazu, Srbi nude ograničeno kretanje

Politika - 18.10.2011

Komandant Kfora Erhard Drevs: Srbi na severu nisu položili ispit Kosovska Mitrovica – Predsednici četiri opštine na severu Kosova, nakon jučerašnja dva pokušaja Kfora da konvojem stignu do administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, ...

Konvoj Kfora se vraća u bazu

RTS - 18.10.2011

Pripadnici Kfora vratiće se u bazu, rezultat je dogovora predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i potpukovnika Kfora Klausa Glaba. Konvoj Kfora prethodno došao do barikada u mestu Jagnjenica.

Drevs: Razočaran sam jer barikade nisu uklonjene

R.S.Evropa - 18.10.2011

Komandant Kfora nemački general Erhard Drevs izjavio je danas da je razočaran što Srbi sa severa Kosova nisu uklonili barikade. "Danas sam poslao dva konvoja prema prelazima i prema informacijama koje imam oba su zaustavljena.

Srbi pripremili zaključke za razgovor sa Kforom

Politika - 18.10.2011

ZVEČAN – Predstavnici Srba sa severa Kosova su u Zvečanu dogovorili zaključke za sutrašnji sastanak povodom zahteva Kfora da se omogući sloboda kretanja transporta za snabdevanje jedinica.

Konvoj Kfora došao do barikade

Beta - 18.10.2011

ZUBIN POTOK, 18. oktobar 2011. (Beta) - Konvoj Kfora došao je u utorak oko 11 sati do barikade u selu Jagnjenica na putu ka prelazu Brnjak. Jedan od komandanta Kfora je tim povodom zatražio sastanak sa predsednikom opštine Zubin Potok ...

Akcija Kfora zavisi od prohodnosti puteva

Beta - 18.10.2011

PRIŠTINA, 18. oktobra 2011. (Beta) - Dva konvoja Kfora krenula su u utorak ka kosovskim prelazima Brnjak i Jarinje kako bi proverili slobodu kretanja, saopštio je portparol Kfora Frenk Martin i dodao da koraci koje će misija učiniti zavise ...

Ristić: Kfor se vraća u bazu, rok pomeren za sutra

R.S.Evropa - 18.10.2011

Predstavnici Kfora dogovorili su se danas posle razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave na barikadi u selu Jagnjenica kod Zupča da se vrate u bazu i da odustanu od daljih pokušaja transporta dok se ne završi za sutra zakazana ...

Poruke Borisa Tadića Srbima na severu Kosova još uvek tajna

R.S.Evropa - 18.10.2011

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke i narodni poslanik Dragoljub Mićunović, kaže za RSE da postoje razlozi zbog kojih javnost nije upoznata sa porukama koje je predsednik Srbije Boris Tadić, uputio građanima na severu Kosova.

Srbi i jutros na barikadama, povećan broj građana

24online - 18.10.2011

Barikade puteva ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak Srbi sa severa Kosova nisu uklonili ni posle isteka drugog roka koji su čelnici Kfor-a odredili za to i na barikadama je primetan veći broj građana.

Konvoj Kfora se vratio u bazu

Beta - 18.10.2011

ZUBIN POTOK, 18. oktobra 2011. (Beta) - Konvoj Kfora koji je krenuo ka prelazima na severu Kosova, vratio se u bazu u Novom Selu i odustao od pokušaja transporta dok se ne završi sednica skupština opština severa Kosova zakazana za sredu.

Kfor krenuo ka Brnjaku

RTS - 18.10.2011

Vozila sa pripadnicima Kfora stigla do barikade u mestu Jagnjenica. Oficir Kfora razgovara sa predsednikom Opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem.

Konvoj Kfora vraćen u bazu

RTS - 18.10.2011

Pripadnici Kfora vraćaju se u bazu, rezultat je dogovora predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i potpukovnika Kfora Klausa Glaba. Konvoj Kfora prethodno došao do barikada u mestu Jagnjenica.

Iz Kfora nema potvrde odlaganja roka

R.S.Evropa - 18.10.2011

Iz KFOR-a nije potvrđeno da je postignut dogovor sa predstavnicima Srba na severu o uklanjanju barikada i slobodnom kretanju konvoja za snabdevanje vojnika KFOR-a na graničnim prelazima na severu.

Kfor šalje konvoj preko barikada?

Vesti Online - 18.10.2011

Kfor namerava da prema administrativnim prelazima, koje Srbi sa severa Kosova drže u blokadi, uputi između 12 i 15 kamiona sa potrepštinama i opremom za vojnike na kontrolnim punktovima, piše beogradski dnevnik “Blic”.

Kfor zastao na barikadi kod Zupča

Vesti Online - 18.10.2011

Snage Kfora stigle su oko 11 sati sa nekoliko vozila do barikade koja je postavljena u selu Jagnjenica kod Zupča. Na čelu jedinice Kfora je potpukovnik Klaus Glab, koji u ovom trenutku razgovara sa predsednikom Opštine Zubin Potok Slavišom ...

Srbi odbili da puste Kfor kroz Mitrovicu

Vesti Online - 18.10.2011

Predstavnici Kfora zatražili su danas oko 14 sati od Srba na barikadi na mostu u Kosovskoj Mitrovici da propuste njihov konvoj ka prelazu Jarinje, dok su Srbi kazali da će to učiniti kada se sa prelaza povuku kosovski carinici i policajci.

"Kfor neće upotrebiti silu"

Vesti Online - 18.10.2011

Šef NATO kancelarije za vezu u Beogradu Mauro de Vinćentis kaže da i pored poziva Kfora da Srbi uklone barikade, neće doći do nasilja na Severu Kosova.

Kfor: Srbi nisu položili test

Vesti Online - 18.10.2011

Komandant KFOR-a Erhard Drevs rekao je da je razočaran odlukom Srba da blokiraju konvoj Kfora koji se jutros uputio ka prelazima Jarinje i Brnjak, ističući da će "sačekati do sutra uveče".

Postignut dogovor, Kfor se vratio u bazu

Vesti Online - 18.10.2011

Pripadnici Kfora vraćaju se u bazu, rezultat je dogovora predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i potpukovnika Kfora Klausa Glaba. Konvoj Kfora prethodno je došao do barikada u mestu Jagnjenica.

Kroz barikade može samo snabdevanje vojnika Kfora

Press - 18.10.2011

Komanda Kfora ispoštovala je zahtev Srba i ponovo odložila akciju uklanjanja barikada na severu Kosova. Srbi će danas posle zajedničke skupštine srpskih opština u Zvečanu predložiti da se Kforu omogući kretanje preko teritorija tih ...

Kfor spreman, Srbi dežuraju

Vesti Online - 18.10.2011

Kfor je spreman i odlučan da preduzme akciju u ime slobode kretanja ukoliko sutrašnji sastanak opština sa severa Kosova ne donese zadovoljavajuće rezultate, saopštio je komandant Kfora Erhard Drevs.