TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

London: Traži se veza sa Al Kaidom

B92 - 16.07.2005

London, Kairo -- Broj poginulih u napadima u Londonu popeo se na 55, nakon što je jedan čovek umro tokom noći. U petak je takođe u istočnom delu Londona održana prva sahrana jedne od žrtava bombaških napada. Dvadeset dvogodišnja Šahara Islam je sahranjena u krugu najužih prijatelja i porodice.

Novi bilans: 54 poginula

B92 - 15.07.2005

London -- U terorističkim napadima u Londonu poginule su 54 osobe, a 700 je povređeno, nov je bilans. Policija tvrdi da je uhapsila tvorca bombi. Britanska policija je potvrdila da je u Kairu uhapšen student biohemije, koji je navodno napravio bombe korišćene u napadima u Londonu.

Dva minuta tišine žrtvama u Londonu

B92 - 14.07.2005

London -- U Londonu je u podne, po londonskom vremenu, dvominutnom tišinom odata počast žrtvama napada u Londonu. Nedelju dana od terorističkog napada u Londonu, danas je tačno u podne u metropolama širom Evrope dvominutnom tišinom odata počast nastradalima.

Eksploziv verovatno stigao sa Balkana

Blic - 14.07.2005

Francuski ministar inostranih poslova Nikolas Sarkozi izjavio je juče da postoji 'jaka sumnja' da eksploziv koji su bombaši koristili u napadu na London potiče sa Balkana ili iz Istočne Evrope. Sarkozi je istakao da su neki od osumnjičenih bombaša bili uhapšeni u proleće prošle godine, ali da su ...

Napadači iz Londona - Britanci

B92 - 13.07.2005

London -- Britanska policija utvrdila je identitet sve četiri osobe koje su izazvale eksplozije u londonskom gradskom prevozu. Dok traje istraga o nalogodavcima tih bombaških napada, neki britanski mediji javljaju da je eksploziv korišćen u akcijama najverovatnije nabavljen na Balkanu.

Otkriveni teroristi iz Londona

B92 - 12.07.2005

London -- Engleska policija saopštila je nove nalaze iz istrage o terorističkim napadima u londonskom gradskom prevozu. Utvrđeno je da su direktni izvršioci u London zajedno došli vozom iz oblasti zapadnog Jorkšira i da su sva četiri napadača lično uneli sve četiri bombe u javni prevoz.

London: Evakuisan Dauning strit

B92 - 11.07.2005

London, Beč -- Londonska policija zatvorila je danas zbog sumnjivog paketa ulice u kojima se nalazi većina vladinih ustanova. Zatvorena su oba kraja ulice Vajthol, kao i ulica u kojoj živi i radi britanski premijer Toni Bler, Dauning strit.

Napad izveli domaći teroristi

Blic - 11.07.2005

Britanska policija još pokušava da otkrije ko je odgovoran za sinhronizovani teroristički napad na vozove podzemne železnice i turistički autobus u kojima je prošlog četvrtka, prema zvaničnim podacima, poginulo 49 a ranjeno 700 osoba.