TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Palestinci obustavili otpor i u Dženinu

Blic - 12.04.2002

JERUSALIM (AP-Rojters) - Izraelska vojska je nastavila da drži pod okupacijom gotovo sve veće palestinske gradove na Zapadnoj obali uprkos oštrim zahtevima međunarodne zajednice koja zahteva momentalno povlačenje, povratak dijaloga i mirno rešenje višegodišnjeg sukoba.

Nemački vojnici naspram izraelskih?

Blic - 11.04.2002

BERLIN (Beta) - Predlog saveznog kancelara Gerharda Šredera da se u eventualnu međunarodnu vojnu akciju na Bliskom istoku uključe i pripadnici Bundesvera, naišao je na oštru kritiku medija i na nerazumevanje političara u zemlji.

Krvoproliće u Dženinu

Blic - 11.04.2002

DŽENIN (AP-Rojters) - U napadu bombaša-samoubice koji se dogodio juče u prepodnevnim satima poginulo je najmanje osam, a ranjeno 14 osoba. Napad se dogodio u autobusu na liniji Haifa-Jerusalim, nepunih 24 sata nakon što je 13 izraelskih vojnika ubijeno u zasedi u izbegličkom kampu u Dženinu.

Izrael se povlači

Blic - 10.04.2002

NABLUS (AP) - Izraelska armija je počela povlačenje iz Tulkarema i Kalkilije, palestinskih gradova na Zapadnoj obali posle više upozorenja od strane Saveta bezbednosti UN, SAD, EU i Arapske lige. Povlačenje je usledilo posle sastanka izraelskog premijera Arijela Šarona i američkog izaslanika za ...

Uzaludne rezolucije

Blic - 09.04.2002

JERUSALIM (AP-Beta-AFP-Rojters) - Izraelski premijer Arijel Šaron u jučerašnjem obraćanju Knesetu istakao je da je spreman da se sastane sa liderima arapskih zemalja bez ikakvih preduslova kako bi diskutovali o trajnom sporazumu koji će doneti mir na Bliskom istoku.

Pauel ne veruje u svoju misiju

Blic - 08.04.2002

RAMALA/VAŠINGTON (Agencije) - Američki državni sekretar Kolin Pauel izrazio je juče 'zadovoljstvo' odgovorom Izraela na zahteve predsednika SAD Džordža Buša. 'Zadovoljan sam što čujem' da će izraelski premijer Arijel Šaron zaustaviti svoju ofanzivu, rekao je Pauel američkoj televiziji 'Foks'.