TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Premijer Haitija Latorti položio zakletvu

B92 - 13.03.2004

Port-O-Prens -- Bivši šef diplomatije Haitija Žerar Latorti položio je u subotu zakletvu kao novi premijer Haitija, obećavši da će ujediniti zemlju nakon višemesečnog krvoprolića i političkih nemira koji su doveli do svrgavanja predsednika Žan-Bertrana Aristida.

Aristid preti da će tužiti SAD i Francusku zbog otmice

B92 - 09.03.2004

Bangui, Vašington -- Zbačeni predsednik haitija Žan Bertran Aristid namerava da tuži SAD i Francusku zbog otmice, izjavio je jedan njegov advokat. Aristid je već više puta optuživao SAD da su ga prisilile da ode u izbeglištvo posle pobune na Haitiju.

Šest poginulih u pucnjavi na Haitiju

B92 - 08.03.2004

Porto Prens -- Napadači za koje se sumnja da su pristalice bivšeg predsednika Haitija Žana Bertrana Aristida ubili su u nedelju najmanje šest osoba, uključujući jednog španskog novinara, i povredili njih 18, kada su otvorili nasumičnu vatru na okupljene ispred Nacionalne palate.

Aristid podržava otpor Haićana

B92 - 08.03.2004

Bangui -- Svrgnuti predsednik Haitija Žan Bertran Aristid izjavio je u ponedeljak da podržava, kako je rekao, miran otpor Haićana neprihvatljivoj okupaciji stranih trupa, pre svega američkih i francuskih, javljaju svetske agencije.