TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ubrzane aktivnosti oko Kosova

B92 - 11.11.2005

Beograd -- Marti Ahtisari, bivši finski predsednik, od danas je i zvanično glavni pregovarač Ujedinjenih nacija u razgovorima o statusu Kosova Osim toga, šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković najavio je da se uskoro može očekivati prva poseta Ahtisarija Beogradu i Prištini.

Kosovu status kao što ima Tajvan

Blic - 10.11.2005

Drašković je istakao da će pregovori sa EU biti prekinuti, ali ne i zaustavljeni, ukoliko referendum o državnom statusu Crne Gore bude održan pre potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ako se građani Crne Gore odluče za njenu nezavisnost. - Odnosi u timu su normalni.

Razgovori o statusu tokom meseca?

B92 - 10.11.2005

Priština -- Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen izjavio je u Prištini da se može očekivati da razgovori o statusu Kosova počnu tokom novembra. Jesen Petersen je nakon sastanka sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom rekao da se još ne zna tačno kada će razgovori o statusu Kosova početi, ali da se na ...

Ahtisari deli i crvene kartone

Blic - 09.11.2005

Jednom kada proces krene on ne može biti blokiran i mora dovesti do rešenja. Oni koji budu zagovarali nasilje neće imati ulogu u pregovorima. Specijalni izaslanik može da preuzme odgovarajuće mere u okviru mandata UN i da suspenduje ili isključi bilo kog pojedinca ili grupu ukoliko proceni da su ...

EU i NATO paze na Kosovo

B92 - 09.11.2005

Vašington, Brisel -- B92 saznaje da je održan neformalni sastanak EU i NATO oko koordinisanja aktivnosti vezanih za pregovore o statusu Kosova. Izvor B92 navodi da je sastanak organizovan radi definisanja uloge NATO-a u pregovorima o statusu Kosova.

NATO samo kao nezaobilazan faktor

B92 - 08.11.2005

Beograd, Priština, Brisel -- Kako saznaje B92, održan je neformalni sastanak EU i NATO oko koordinisanja aktivnosti vezanih za pregovore o statusu Kosova. Izvor B92 navodi da je sastanak organizovan da bi se definisala uloga NATO-a u pregovorima o statusu Kosova.

Počinju pregovori o Kosovu

B92 - 07.11.2005

Brisel, Beograd, Priština -- Šefovi diplomatija EU razgovarali su u Briselu sa budućim izaslanikom UN u pregovorima o statusu Kosova Martijem Ahtisarijem. Dogovoreno je da će ispred EU u tom procesu jedan od Ahtisarijevih pomoćnika biti austrijski diplomata Štefan Lene.