TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Primopredaja dužnosti u Narodnoj banci Srbije

B92 - 24.07.2003

Beograd -- Novi guverner Narodne banke Srbije Kori Udovički zahvalila se, u ime građana Srbije, dosadašnjem prvom čoveku centralne banke Mlađanu Dinkiću, na velikom poslu koji je obavio na stabilizaciji cena i jačanju dinara.

Ružić: Ministarstvo će se okrenuti zakonu i narednoj zimi

B92 - 23.07.2003

Beograd -- Zamenik ministra energetike u Vladi Srbije Slobodan Ružić izjavio je da se odlaskom dosadašnjeg ministra Kori Udovički na mesto guvernera Narodne banke Srbije ništa bitnije neće promeniti u funkcionisanju tog ministarstva.

Kori Udovički: NBS neće popustiti pred eventualnim pritiscima

B92 - 23.07.2003

Beograd -- Četiri dana po usvajanju Zakona o Narodnoj banci Srbije, poslanici Skupštine Srbije izabrali su Kori Udovički za guvernerku NBS. Za njen izbor glasalo je 111 poslanika, šest je bilo protiv, a devet nije glasalo. Sednici je prisustvovalo 126 poslanika, koliko je bilo potrebno da glasanje ...

Kori Udovički izabrana za guvernera NBS

B92 - 22.07.2003

Beograd -- Skupština Srbije izabrala je u utorak predveče dosadašnju ministarku energetike i rudarstva Kori Udovičku za novu guvernerku Narodne banke Srbije. Za izbor Udovički glasalo je 111 poslanika, šest je bilo protiv, a devet nije glasalo.

Ružić v.d. ministra energetike

B92 - 22.07.2003

Beograd -- Izborom Kori Udovički za guvernera Narodne banke Srbije funkciju ministra energetike u Vladi Srbije obavljaće, kako je potvrđeno B92, njen dosadašnji zamenik Slobodan Ružić. On je prethodno radio u Američkoj alijansi za štednju električne energije, i "Elektrodistribuciji Srbije".

Đelić: Udovički izvanredno rešenje za guvernera NBS

B92 - 21.07.2003

Beograd -- Ministar finansija i ekonomije u Vladi Srbije Srbije Božidar Đelić izjavio je u ponedeljak da je Kori Udovički izvanredno rešenje za novog guvernera Narodne banke Srbije i da je predloženi sastav saveta NBS "prva liga".

Skupštinski odbor predložio Kori Udovički za guvernera NBS

B92 - 21.07.2003

Beograd -- Odbor za finansije Skupštine Srbije preporučio je u ponedeljak Skupštini Srbije da za guvernera Narodne banke Srbije izabere dosadašnju ministarku energetike Kori Udovički. Većinom glasova članovi Odbora izabrali su i Pavla Petrovića, redovnog profesora Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ...

DSS neće glasati za Udovički

B92 - 21.07.2003

Beograd -- Demokratska stranka Srbije sutra neće učestvovati u glasanju o guverneru Narodne Banke i članovima Saveta, izjavio je šef poslaničke grupe DSS-a u republičkoj Skupštini Dejan Mihajlov. On je rekao da premeštanje ministarke Kori Udovički na mesto guvernera, pokazuje nameru izvršne vlasti ...