TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Danas ponovljeni izbori u Bujanovcu

B92 - 11.08.2002

Bujanovac -- Centralni dogadjaj dana je ponavljanje lokalnih izbora koji se odrzavaju na 11 birackih mesta u Bujanovcu, i drugi krug glasanja za predsednika opstine Presevo. Ovo glasanje trebalo bi da prekine incidentnu situaciju na jugu Srbije, nastalu posle protesta bujanovackih Srba koji su ...

Nestanak struje na jugu Srbije oko 20 casova

B92 - 11.08.2002

Bujanovac -- U pres centru u Bujanovcu se jos uvek ne zna sa sigurnoscu sta se desavalo na 49 birackih mesta tacno u 20 casova, kada je po izbornim pravilima trebalo da biralista budu zatvorena, jer tacno u 20 casova, citav kraj, Vranje, Bujanovac i Presevo ostali su bez elektricne energije.

Musliju: Albanci i Srbi mogu da zive zajedno

B92 - 11.08.2002

Jagodina -- Predsednik Pokreta za demokratski prosperitet Jonuz Musliju izjavio je da Srbi i Albanci u Bujanovcu mogu da zive zajedno, i da albanska vecina u tom gradu nikoga ne treba da plasi, "jer demokratija podrzumeva da vecina osvaja vlast". "Oruzani sukobi u presevskoj dolini od 20.

Pocela izborna tisina na jugu Srbije

B92 - 09.08.2002

Bujanovac -- Od prvih minuta posle ponoci pocela je izborna tisina pred ponovljeno glasanje na birackim mestima u Bujanovcu, gde inace jos uvek traju polticki sukobi izmedju Demokratske stranke i Demokratske alternative, javlja dopisnik Radija B 92 Radoman Iric.

Čović: Protesti štete vlasti u Beogradu

Blic - 08.08.2002

BUJANOVAC (Beta) - Protesti koji se događaju poslednjih šest dana u opštini Bujanovac stvaraju dosta ružnu sliku, ne samo o novoj vlasti u Beogradu, već o svima nama, ocenio je u Bujanovcu predsednik Koordinacionog tela Nebojša Čović.

Taskovic: Ne verujem da ce Srbi ponovo glasati u Bujanovcu

B92 - 08.08.2002

Bujanovac -- "Zbog pretnji i pritisaka ne verujem da ce se Srbi pojaviti na birackim mestima na ponovljenim izborima u nedelju", rekao je u Bujanovcu sef Izbornog staba Koalicije za Bujanovac i predsednik Opstinskog odbora DS Goran Taskovic.

Medjusobne optuzbe u Bujanovcu

B92 - 07.08.2002

Bujanovac -- Desavanja u Bujanovcu posle lokalnih izbora u toj opstini prelamaju se i na odnose unutar stranaka DOS-a. Medjusobna optuzivanja Demokratske stranke i Demokratske alternative u utorak su bila glavna tema u tom gradu, kako na protestu bujanovackih Srba tako i na konferenciji za novinare ...

Zivkovic: Zadovoljan sam radom bujanovackog odbora

B92 - 07.08.2002

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Zoran Zivkovic odbacio je zahtev Demokratske alternative Nebojse Covica da funkcioneri DS-a u Bujanovcu, koji ucestvuju u ulicnim protestima, budu iskljuceni iz stranke. Covic je, naime, optuzio opstinski odbor DS-a u Bujanovcu da opstruise rad drzavnog ...

Ponovljeni izbori u nedelju, 11. avgusta

B92 - 07.08.2002

Bujanovac -- Opstinska izborna komisija odlucila je da se ponovljeni izbori na 11 birackih mesta u opstini Bujanovac odrze u nedelju 11.avgusta. U visesatnim konsultacijama u Bujanovackoj banji ucestvovali su sef Koordinacionog tela za jug Srbije nebojsa Ccovic, savezni ministar za nacionalne ...

Gradjani traze ostavke svih 12 novoizabranih odbornika

B92 - 06.08.2002

Bujanovac -- Oko 150 gradjana Bujanovca u utorak nesto posle 20 sati, krenuli su u protestnu setnju centralnim ulicama zahtevajuci ostavke svih 12 novoizabranih odbornika koalicije "Za Bujanovac". Medju gradjanima se nalazi najvise pristalica Srpskog pokreta obnove i Srpske radikalne stranke.

Imenovani predsednik i zamenik izborne komisije u Bujanovcu

B92 - 06.08.2002

Bujanovac -- Opstinsko privremeno vece Bujanovca u utorak na redovnoj sednici za novog predsednika Opstinske izborne komisije imenovalo je diplomiranog pravnika Zorana Jovanovica, a za njegovog zamenika takodje diplomiranog pravnika Pantu Nakica, oba iz Bujanovca.

Situacija na jugu Srbije incidentna

B92 - 05.08.2002

Bujanovac -- Situaciju u Bujanovcu na jugu Srbije, nastalu nakon lokalnih izbora 28. jula, zvanicnici saveznih i republickih vlasti opisuju kao “incidentnu”. Lokalni Srbi protestuju, trazeci smenu Nebojse Covica, Albanci najavljuju izlazak na ulice, a bujanovacki DOS deluje mimo kontrole drzavnih ...

Predsednik opstine Medvedja stupio na duznost

B92 - 05.08.2002

Bujanovac -- Kandidat koalicije "Za Medvedju" Slobodan Draskovic, koji je na lokalnim izborima 28. jula izabran za predsednika opstine Medvedja, preuzeo je u ponedeljak duznost. Draskovic je rekao agenciji Beta da se konstituisanje Skupstine opstine ocekuje do 14.