TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Arafat protiv povratka izbeglica

Blic - 22.06.2002

JERUSALIM (Rojters) - Palestinski lider Jaser Arafat izjavio je u intervjuu izraelskom dnevniku 'Haarec' da sada prihvata mirovni plan bivšeg predsednika SAD Bila Klintona koji je odbio pre 18 meseci. Predomišljanje Arafata u vezi sa Klintonovim planom koji je iznet u javnost mesec dana uoči ...

Izraelci nastavili sa okupacijom

Blic - 21.06.2002

JERUSALIM/RAMALA (Rojters) - Nakon i drugog terorističkog napada u poslednjih 48 sati palestinskog bombaša-samoubice, kada je u sredu kasno popodne po lokalnom vremenu poginulo osam osoba, izraelska vojska je nastavila sa okupacijom palestinskih teritorija na Zapadnoj obali.

EU za Palestinsku drzavu na okupiranim teritorijama

B92 - 21.06.2002

Sevilja -- Evropska unija zalaze se za brzo stvaranje Palestinske drzave na teritorijama koje su pod izraelskom okupacijom od 1967. godine, navodi se u planu zakljucaka sa samita EU koji je odrzan u petak u Sevilji, saznaje Frans pres iz diplomatskih izvora.

Ubijeno 5 Izraelaca

B92 - 21.06.2002

Jerusalim -- Petoro Izraelaca, od kojih troje dece i njihova majka, ubijeni su u cetvrtak kada je jedan Palestinac upao u jevrejsku kucu u naselju Itamar, na Zapadnoj obali. Pre nego sto se povukao u kucu, napadac je pucao na prolaznike i ranio njih cetvoro, od kojih troje dece.

Izrael najavio okupaciju

Blic - 20.06.2002

JERUSALIM (Rojters) - Izrael je saopštio da će ponovo okupirati palestinske teritorije na Zapadnoj obali kao odgovor na samoubilački bombaški napad u kojem je u utorak poginulo 19 osoba. Vlada je navela da će okupacija trajati sve dok palestinski napadi ne budu okončani, a nedugo po saopštenju iz ...

Palestinac ubio cetvoro Izraelaca

B92 - 20.06.2002

Jerusalim -- Jedan naoruzani Palestinac ubio je u cetvrtak cetvoro Izraelaca u jevrejskom naselju Itamar, na Zapadnoj obali, a potom su njega ubili vojnici u napadu na kucu u koju se Palestinac sakrio, javila je izraelska drzavna televizija.

Tenkovi u Vitlejemu

B92 - 20.06.2002

Jerusalim -- Izraelska vojska usla je u cetvrtak sa tenkovima i oklopnim vozilima, uz podrsku helikoptera, u Vitlejem. Izraelske snage rasporedile su se u centru grada u blizini crkve Hristovog rodjenja i izbjeglickog kamapa Dejse.

U palestinskom napadu poginulo osam osoba

B92 - 19.06.2002

Jerusalim -- Osam osoba je poginulo, a oko 40 ranjeno u sredu u napadu jednog palestinskog bombasa-samoubice na autobusku stanicu u Jerusalimu, saopstila je izraelska policija. "U samoubilackom napadu poginuilo je sedam osoba kada je terorista aktivirao eksploziv medju ljudima koji su cekali ...

Radnici i učenici žrtve samoubice

Blic - 19.06.2002

JERUSALIM (Rojters) - Najmanje 20 osoba je poginulo, a 50 ih je ranjeno u najtežem napadu palestinskih bombaša-samoubica u Jerusalimu za poslednjih šest godina. Napad se dogodio juče rano ujutru, kada je bombaš-samoubica aktivirao bombu u prepunom autobusu u kojem su se nalazili đaci i radnici koji ...

Izrael podiže električnu ogradu

Blic - 18.06.2002

JERUSALIM (Rojters) - Izraelski zvaničnici su saopštili da je započela izgradnja sigurnosne ograde koja će razdvajati Izrael i palestinska naselja na Zapadnoj obali. Palestinci su ovaj potez opisali kao konačno otkazivanje mirovnih dogovora sa jevrejskom državom.