TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Savet bezbednosti za sada bez konkretne odluke o Libiji

Kurir - 27.02.2011

UJEDINJENE NACIJE - Savet bezbednosti UN razmatrao je u subotu veče uvođenje sankcija Libiji kako bi se zaustavilo nasilje nad antivladinim demonstrantima, ali članice tog tela nisu mogle da postignu saglasnost da li libijskim vođom ...

Eštonova oštro kritikuje Gadafija, Berluskoni uzdržan

Glas javnosti - 27.02.2011

RIM - Libijski lider Muamer Gadafi, izgleda, više ne kontroliše situaciju u svojoj zemlji, izjavio je danas italijanski premijer Silvio Berluskoni, čija je zemlja najbliži libijski saveznik u Evropi.

Oružani sukobi u Tripoliju, nastavlja se evakuacija

Glas javnosti - 27.02.2011

TRIPOLI- Libijski lider Muamer Gadafi naoružava svoje pristalice i postavlja kontrolne punktove i patrole u libijskoj prestonici Tripoliju, javljaju agencije pozivajući se na lokalno stanovništvo.

Ban zatražio konkretnu akciju

Kurir - 27.02.2011

NJUJORK - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun zatražio je od Saveta bezbednosti da hitno preduzme „konkretne akcije“ za zaštitu civila u Libiji. Ban je tražio da Savet bezbednosti UN razmotri niz opcija, između ostalog trgovinske i ekonomske ...

Antivladine snage sve bliže Tripoliju: Zauzet grad Zavija

Blic - 27.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom zamrzava imovinu libijskog lidera Moamera el Gadafija i petoro njegove dece.

Gadafi deli oružje, UN mu uvele sankcije

Mondo - 27.02.2011

Libijski režim podelio je oružje pristalicama, opozicija na istolu formirala prelaznu vladu, a Savet bezbednosti UN uveo sankcije Gadafiju, njegovoj porodici i najbližim saradnicima. Obama pozvao Gadafija da napusti Libiju.

Sb UN uveo sankcije Libiji

Kurir - 27.02.2011

NJUJORK - Savet bezbednosti UN jednoglasno je noćas usvojio rezoluciju kojom se uvode stroge sankcije libijskom lideru Muameru Gadafiju, njegovoj porodici i bliski saradnicima njegovog režima.

Gadafi podelio oružje pristalicama

Novosti - 27.02.2011

Libijski režim podelio je oružje pristalicama, postavio kontrolne punktove i izveo vojne patrole na ulice prestonice Tripolija. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio rezoluciju kojom se zamrzava imovina Gadafiju i njegovoj deci ...

Libija: Opozicija zauzela grad nadomak Tripolija

Prva Srpska TV - 27.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom zamrzava imovinu libijskog lidera Moamera el Gadafija i petoro njegove dece.

Gadafi naoružava pristalice, vojnici na strani građana

Blic - 27.02.2011

TRIPOLI - Delovi libijske vojske odbili su poslušnost Mumaeru Gadafiju i stali na stranu demonstranata, pokazuje snimak koji je juče obajavila „Al Džazira” i na kome se vidi kako se vojnici u uniformama priključuju protivnicima režima koji ...

Gadafija će ubiti!

ALO - 27.02.2011

Ambasador Libije u UN-u Muhamed Šalgam, koji je Gadafijev prijatelj iz detinjstva, i glavni državni tužilac Abdul Rahman al Abar poslednji su u nizu libijskih zvaničnika koji su prekinuli veze sa režimom zbog nasilja nad demonstrantima.

Tadić ljut na Lilića!

ALO - 27.02.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić naljutio se na bivšeg predsednika SR Jugoslavije Zorana Lilića kada je čuo za njegovu „prijateljsku posetu“ libanskom predsedniku Moameru Gadafiju! Šef države zabrinuo se da bi ovakav potez mogao da pošalje ...

Gadafijevim zločinima će se baviti Međunarodni sud

E-Novine - 27.02.2011

Savet bezbednosti UN je u subotu uveče tajnim glasanjem uveo sankcije režimu Moamera Gadafija kako bi se zaustavilo nasilje nad antivladinim demonstrantima.

Krvavi okršaji ili zloslutni Mir u libiji

Kurir - 27.02.2011

TRIPOLI - Zbunjeni! Iz Libije, gde je sredinom februara buknula pobuna protiv režima Moamera Gadafija, i dalje stižu potpuno različiti novinarski izveštaji.

Savet bezbednosti uvodi sankcije Gadafiju

DW - 27.02.2011

Savet bezbednosti postigao konsenzus oko uvođenja ograničenih sankcija Libiji koje bi podrazumevale embargo na oružje, zabranu putovanja i zamrzavanje imovine Gadafija, članova njegove porodice i zvaničnika režima.

Gadafi podelio oružje pristalicama, pobunjenici preuzeli grad kod Tripolija

Blic - 27.02.2011

Libijski režim podelio je oružje pristalicama, postavio kontrolne punktove i izveo vojne patrole na ulice prestonice Tripolija, u pokušaju da sačuva kontrolu nad uporištem libijskog vodje Moamera Gadafija, dok opozicija učvršćuje kontrolu ...

Raspad Libije na tri dela?

DW - 27.02.2011

Povodom sukoba u Libiji Špigel onlajn piše o mogućnosti raspada zemlje: „Moamer al Gadafi još je na vlasti, ali protivnici režima kontrolišu velike delove zemlje.

Sankcije Ujedinjenih nacija Libiji

EMG - 27.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se uvode stroge sankcije libijskom lideru Moameru el Gadafiju, njegovoj porodici i bliskim saradnicima njegovog režima.

Gadafi nepopustljiv, opozicija traži prelaznu vladu

Kurir - 27.02.2011

BENGAZI - Libijski lider Muamer Gadafi i dalje vlada uprkos pristiscima na ulicama, sankcijama UN i pozivima međunarodne zajednice da podnese ostavke, dok opozicija priprema prelaznu vladu na istoku Libije, ocenjuje agencija AFP .

Lilić "sredio" Pinku intervju s Gadafijem?

Mondo - 27.02.2011

Zoran Lilić otputovao avionom "Er pinka" u Libiju i sredio razgovor sa Gadafijem za TV Pink, tvrdi "Press". Bivši predsednik SRJ Zoran Lilić, koji je pre dva dana otputovao u Tripoli kako bi zatraž io od libijskog vođe Moamera el Gadafija ...

Steže se obruč oko Tripolija

E-Novine - 27.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi i dalje vlada uprkos pristiscima na ulicama, sankcijama UN i pozivima međunarodne zajednice da podnese ostavke, dok opozicija priprema prelaznu vladu na istoku Libije, ocenjuje agencija AFP.

Formirana prelazna vlada u Libiji

Blic - 27.02.2011

DOHA - Bivši libijski ministar pravde Mustafa Abdel Džalil izjavio je danas da je formirao prelaznu vladu Libije, čije je sedište u Bengaziju, na istoku zemlje, odakle su i počeli protesti protiv Muamera el Gadafija.

I Austrija blokira gadafijeve račune

Kurir - 27.02.2011

BEČ - Austrijski kancelar Verner Fajman izjasnio se za veći pritisak na libijskog predsednika Muamara al Gadafija i najavio mogućnost zamrzavanja Gadafijevih bankarskih računa u Austriji.

Saif gadafi tvrdi da je libija mirna

Kurir - 27.02.2011

TRIPOLI - Sin libijskog lidera Moamera Gadafija Saif al Islam negirao je navode da se nemiri šire Libijom i da je vojska upotrebila silu protiv naroda. "Postoji velika razlika između stvarnog stanja i medijskih izveštaja.

Libijski gospodar muva

Danas - 27.02.2011

„Ja sam slava koju neće napustiti Libija, Arapi, Sjedinjene Države i Latinska Amerika. Revolucija, revolucija, neka napadi počnu“, poručio je samoproklamovani kralj afričkih kraljeva, starešina arapskih lidera, imam svih muslimana - ...

Opozicija najavila formiranje prelazne vlade na istoku

Danas - 27.02.2011

Tripoli, Bengazi - Libijski lider Moamer Gadafi ne želi da napusti državno kormilo uprkos višednevnim masovnim protestima, sankcijama UN i pozivima međunarodne zajednice da podnese ostavku, dok opozicija priprema prelaznu vladu na istoku ...

Gadafi između pobune i sankcija UN

Novosti - 27.02.2011

Opozicija formirala prelaznu vladu, pobuna se približava Tripoliju. Savet bezbednosti „zategao omču“ OBRUČ oko libijskog vođe Gadafija sve je jače stisnut - i na međunarodnom, i na domaćem bojnom polju: Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ...

Gadafi za Pink: Libija je potpuno mirna!

Mondo - 27.02.2011

Libijski diktator Moamer Gadafi rekao je za beogradsku Pink televiziju da je situacija u toj zemlji potpuno suprotna od one kako je predstavljaju mediji.

Gadafi: Situacija u Libiji potpuno mirna, narod me podržava

Blic - 27.02.2011

BEOGRAD - Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da je situacija u Libiji potpuno mirna i da ga narod podržava, optuživši Al Kaidu da stoji iza "terorističkih bandi" koje su odgovorne za žrtve u zemlji.

Gadafi: Situacija mirna, narod me podržava

EMG - 27.02.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi izjavio da je situacija u Libiji mirna i da ga narod podržava, optuživši Al Kaidu da stoji iza terorističkih bandi koje su odgovorne za žrtve u zemlji. "Trenutno nema incidenata i Libija je mirna.

Libija pod sankcijama

RTS - 27.02.2011

Savet bezbednosti UN jednoglasno usvojio Rezoluciju kojom se uvode sankcije režimu Moamera el Gadafija zbog primene sile nad demonsrantima. Međutim, Gadafijev režim ne odustaje.

Ešton: Gadafi će snositi posljedice

R.S.Evropa - 27.02.2011

Šef spoljne politike EU Ketrin Ešton upozorila je danas libijskog lidera Moamera Gadafija da će snositi posljedice svojih odluka i istakla da kršenja ljudskih prava u toj zemlji "moraju odmah prestati".

Savet bezbednosti UN uveo sankcije Libiji

Beta - 27.02.2011

UJEDINJENE NACIJE, 27. februara 2011. (Beta-AFP/AP) - Savet bezbednosti UN jednoglasno je noćas usvojio rezoluciju kojom se uvode stroge sankcije libijskom lideru Moameru Gadafiju, njegovoj porodici i bliski saradnicima njegovog režima.

Velika Britanija ukinula diplmatski imunitet Gadafiju

R.S.Evropa - 27.02.2011

Britanska vlada ukinula je diplomatski imunitet Moameru Gadafiju i njegovim sinovima, rekao je ministar spoljnih poslova Vilijem Hejg, apelujući na libijskog vođu da se povuče.

Moguća i podela Libije

RTS - 27.02.2011

Jedno od mogućih rešenja za prekida sukoba u Libiji je i podela zemlje, ističe profesor političkih nauka Džafer Sahib. Takvom razvoju događaja pogodovala je duboka plemenska podeljenost libijskog društva, ali i Gadafijevo odbijanje da se ...

Sankcije UN Gadafijevom režimu

RTS - 27.02.2011

Savet bezbednosti UN jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se uvode sankcije režimu Moamera el Gadafija zbog primene sile u pokušaju da uguši narodni bunt.

Gadafi ne odstupa, Savjet bezbjednosti uveo sankcije

R.S.Evropa - 27.02.2011

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a . (Fotogalerija, Bengazi, 25.

Čavesov mač i Gadafijev šator

Politika - 27.02.2011

Venecuelanski lider odlikovao je libijskog kolegu ordenom slobode, a u predsedničkoj palati u Karakasu uvek mu je pri ruci Gadafijev šator Da je Gadafi zaista odlučio da se iz Libije skloni u Karakas, kako se to spekulisalo po evropskim ...

Dvovlašće u Libiji

Politika - 27.02.2011

Opozicija ovlastila bivšeg ministra pravosuđa Mustafu Abdela Džalila da formira prelaznu vladu koja bi organizovala izbore.– Gadafi ne najavljuje povlačenje Prema izveštajima agencija Bengazi, Tripoli – Libijom se širi praktično dvovlašće, ...

Sankcije za Gadafija i njegov režim

Politika - 27.02.2011

Savet bezbednosti mere izolacije usvojio jednoglasno, vojna intervencija se ne pominje, a SAD zaoštrile svoju retoriku Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Pet velikih sila i 10 nestalnih članica Saveta bezbednosti UN jednoglasno su, ...

Gadafi ne odstupa!

Press - 27.02.2011

Dok reka izbeglica napušta zemlju na severu Afrike, libijski lider obećava da će „uništiti neprijatelja". SAD zatvorile ambasadu u Tripoliju i uvele sankcije Libiji.

SB UN uveo sankcije Gadafiju

Vesti Online - 27.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom zamrzava imovina libijskog lidera Moamera Gadafija i petoro njegove dece, a od Međunarodnog krivičnog tribunala zatražio da ispita nasilje režima protiv ...

Moamer el Gadafi - beduin u "Armaniju"

Vesti Online - 27.02.2011

Dok Libija gori i na hiljade ljudi gine, Moamer el Gadafi optužuje Al Kaidu da mu podbunjuje narod, preti da će razneti sva naftna postrojenja u zemlji i poručuje da će se do poslednje kapi krvi boriti za vlast.

Gadafi će upotrebiti BOJNE OTROVE!

ALO - 26.02.2011

Haos u Libiji nastavljen je 11. dan, a lider Moamer el Gadafi sve više gubi kontrolu u zemlji, zbog čega bi mogao da pribegne drastičnim akcijama.

Besni bitka u više gradova

Kurir - 26.02.2011

BENGAZI - Jedanaestog dana pobune protiv vođe Moamera Gadafija, protesti se šire zapadno od Tripolija ka Bengaziju, po priobalnim gradovima ili onima blizu priobalja, koji su do sada bili pošteđeni sukoba.

Libiju čekaju sankcije, Gadafi ne odustaje

DW - 26.02.2011

Savet bezbednosti UN će se sastati u subotu kako bi razmotrio sankcije protiv Libije i režima Moamera Gadafija. U Libiji i dalje vlada haos, a Gadafi je pozvao na dalju borbu. Turska armija spremna za intervenciju.

Šta se, pobogu, dešava u Libiji?

Mondo - 26.02.2011

Agencije različito izveštavaju o događanjima u Tripoliju a sin libijskog lidera Moamera Gadafija izjavio je da se nada da bi pregovori sa "terooristima" na zapadu zemlje mogli dovesti do primirja možda već danas.

Zapad ne može da okonča libijski košmar?

DW - 26.02.2011

Odluke Zapada povodom situacije u Libiji, efekat sankcija na Gadafija, posledice eventualne vojne intervencije, pitanja su koja zaokupljaju pažnju nemačkih komentatora.

Gadafi bi mogao da završi u Hagu

Blic - 26.02.2011

Savet bezbednosti UN razmatraće danas uvođenje eventualnih sankcija protiv libijskog lidera Moamera Gadafija zbog surovog obračunavanja sa demonstrantima, rekle su diplomate.

Ban Ki Mun traži hitno reagovanje UN u Libiji

EMG - 26.02.2011

Generalni skeretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun zatražio od Saveta bezbednosti UN da hitno preduzme konkretne akcije za zaštitu civila u Libiji.

Najbolji transparenti protiv Gadafija

Blic - 26.02.2011

Na sajtu "Buuzfeeda" objavljen link sa 40 najboljih transparenata demonstranata iz celog sveta koji su tražili odlazak libijskog predsednika Muamera el Gadafija, prenela je Alđžazira Pobedu je osvojila žena iz Kanzas Sitija koja nosi znak ...

Sukobi u Libiji, počelo zasedanje SB UN

Novosti - 26.02.2011

Nekoliko desetina ljudi teže je danas povređeno kada su bezbednosne snage otvorile vatru na zapadu Libije. Počelo zasedanje Saveta bezbednosti UN TRIPOLI - Nekoliko desetina ljudi teže je danas povređeno kada su bezbednosne snage otvorile ...

Al Sadijevih 26 minuta

DW - 26.02.2011

Akcije Juventusa iz Torina, 26 minuta Serije A, doping skandal – kakve veze te tri stvari imaju sa klanom libijskog diktatora Moamera el Gadafija? I u kakvoj je vezi klan državnog šefa Libije s italijanskim fudbalom? Palaco Mecanotte je ...

Berluskoni: Gadafi više ne kontroliše situaciju u Libiji

Blic - 26.02.2011

Savet bezbednosti UN razmatraće danas uvođenje eventualnih sankcija protiv libijskog lidera Moamera Gadafija zbog surovog obračunavanja sa demonstrantima, rekle su diplomate.

UN uvodi sankcije Libiji?

Kurir - 26.02.2011

UJEDINJENE NACIJE- Članice Saveta bezbednosti UN saglasile su se da hitno razmotre uvođenje sankcija režimu libijskog vođe Moamera Gadafija kako bi se stalo na put obračunu sa antivladinim demonstrantima u Libiji.

Poljska evakuiše diplomate, Obama zamrznuo libijsku imovinu

Kurir - 26.02.2011

VARŠAVA- Poljska je odlučila da zbog ubrzanog zaoštravanja situacije u Libiji povuče deo svojih diplomata iz te zemlje zahvaćene neredima, dok su Sjedinjene Američke Države zamrzle državnu imovinu Libije, kao i imovinu Muamera Gadafija, ...

Berluskoni: Gadafi nema kontrolu nad Libijom

Blic - 26.02.2011

Savet bezbednosti UN razmatraće danas uvođenje eventualnih sankcija protiv libijskog lidera Moamera Gadafija zbog surovog obračunavanja sa demonstrantima, rekle su diplomate.

Gadafi naoružava svoje pristalice U Tripoliju

Kurir - 26.02.2011

TRIPOLI- Libijski lider Muamer Gadafi naoružava svoje pristalice i postavlja kontrolne punktove i patrole u libijskoj prestonici Tripoliju, javljaju agencije pozivajući se na lokalno stanovništvo.

Gadafijevi sinovi novac sklanjali u Australiju

Blic - 26.02.2011

Sinovi pukovnika Moamera Gadafija su, najverovatnije, milione dolara od nafte prebacili u investicije u Australiji tokom čestih poseta Sidneju, Pertu i Kvinslendu u proteklih devet godina, navodi “Gugl njuz”.

Libija: Žestoke borbe oko Tripolija

Novosti - 27.02.2011

Počeli sukobi oko prestonice, gde su se i protestanti i Gadafijeve pristalice već naoružali. Preti li Libiji međuplemenski sukob, koji se smatra najgorim mogućim scenarijem VOĐA Gadafi i njegov sin igrali su se dobrog i lošeg policajca sa ...

Gadafijev sin: situacija odlična u tri četvrtine zemlje

Kurir - 26.02.2011

TRIPOL - Sin libijskog vođe Moamera Gadafija, Saif Al Islam, ocenio je u subotu u intervjuu za televiziju Al Arabija da je situacija u tri četvrtine zemlje "izvanredna", priznavši, međutim, da u Libiji postoji "unutrašnja želja za ...

SB UN: Ništa od suđenja Gadafiju u Hagu

Mondo - 26.02.2011

Savet bezbednosti UN razmatrao je danas uvođenje sankcija Libiji kako bi se zaustavilo nasilje nad antivladinim demonstrantima, ali nije postignut dogovor o mogućnosti da se libijskim vođom pozabavi i Tribunal u Hagu.

Gadafijev sin: Ostajemo U Libiji

Kurir - 26.02.2011

ANKARA - Seif al Islam, jedan od sinova libijskog vođe Moamera Gadafija, rekao je juče u intervjuu za tursku televiziju da će njegova porodica ostati u Libiji štagod to koštalo, i upozorio da neće dozvoliti "šačici terorista" da kontrolišu ...

Berluskoni: gadafi više ne kontoliše zemlju

Kurir - 26.02.2011

RIM - Libijski lider Muamer Gadafi, izgleda, više ne kontroliše situaciju u svojoj zemlji, izjavio je danas italijanski premijer Silvio Berluskoni, čija je zemlja najbliži libijski saveznik u Evropi.

Ban Ki Mun traži sankcije za Libiju, sb U subotu

Kurir - 26.02.2011

UJEDINJENE NACIJE - Generalni skeretar UN Ban Ki Mun zatražio je od Saveta bezbednosti da hitno preduzme "konkretne akcije" za zaštitu civila u Libiji.

Gadafijeve snage pucale na demonstrante

Glas javnosti - 26.02.2011

ALŽIR - Snage lojalne libijskom vođi Muameru Gadafiju otvorile su vatru na demonstrante u Tripoliju, koji su počeli proteste u nekoliko delova grada posle podnevne molitve.

NATO bez podrške UN neće napasti Gadafija

Blic - 26.02.2011

ZAVIJA/TRIPOLI - Grad Zavija, na oko 50 kilometara zapadno od Tripolija, našao se ove nedelje u centru medijske pažnje zbog napada Gadafijevih trupa, a Miša Popadić, srpski trener koji tamo boravi tri godine, kaže za “Blic” da ništa u ...

Moamer el Gadafi, nemilosrdan

Blic - 26.02.2011

Sledeći njegove instrukcije zarad opstanka na vlasti za svega tri nedelje njegovi ljudi pobili su oko 2.000 demonstranata. Oni zahtevaju njegov odlazak, a on naređuje vojsci da ga brani do poslednje kapi krvi.

Ban Ki Mun traži hitno reagovanje SB zbog prilika u Libiji

Blic - 26.02.2011

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun zatražio je od Saveta bezbednosti da hitno preduzme "konkretne akcije" za zaštitu civila u Libiji.

Ban Ki Mun traži hitno reagovanje zbog prilika u Libiji

R.S.Evropa - 26.02.2011

Generalni skeretar UN Ban Ki Mun zatražio je od Savjeta bezbjednosti da hitno preduzme "konkretne akcije" za zaštitu civila u Libiji. Ban je tražio da Savjet bezbjednosti UN razmotri niz opcija, između ostalog trgovinske i ekonomske ...

SAD zamrzle svu libijsku državnu imovinu

R.S.Evropa - 26.02.2011

SAD su danas zamrzle su državnu imovinu Libije, kao i imovinu Moamara Gadafija, njegove djece i pripadnika njegovog režima. Predsjednik Barak Obama (Barack) takođe je odlučio da zatvori američku ambasadu u Tripoliju.

Borbe na zapadu Libije

RTS - 26.02.2011

Pobunjeničke snage zauzele zapadne libijske gradove Misratu i Zuaru. Žestoke borbe vode se za Tripoli. Pobunjenici kontrolišu veće centre na istoku zemlje. SAD prekidaju diplomatske odnose i uvode sankcije Libiji.

SAD najavljuju sankcije režimu Moamera Gadafija

R.S.Evropa - 26.02.2011

Bijela kuća najavila je u petak da će uvesti sankcije libijskoj vladi i privremeno napustiti ambasadu u Tripoliju pošto je avion s posljednjim američkim građanima odletio iz Libije.

Gadafi naoružava svoje pristalice u Tripoliju

R.S.Evropa - 26.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi naoružava svoje pristalice i postavlja kontrolne punktove i patrole u libijskoj prijestonici Tripoliju, javljaju agencije pozivajući se na lokalno stanovništvo.

Žestoke borbe na zapadu Libije

RTS - 26.02.2011

Pobunjeničke snage zauzele zapadne libijske gradove Misratu i Zuaru. Žestoke borbe vode se za Tripoli. Pobunjenici kontrolišu veće centre na istoku zemlje. SAD prekidaju diplomatske odnose i uvode sankcije Libiji.

UN: sankcije protiv Gadafija

BBC - 26.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojio rezolucijiu kojom se uvode sankcije protiv libijskog vođe Moamera el Gadafija i njegovih bliskih saradnika, zbog upotrebe sile nad demosntrantima.

Ešton: Gadafija treba „vratiti na led”

Politika - 26.02.2011

Evropska unija, koja se sprema da iduće nedelje objavi sankcije protiv libijske vlade, mora da „vrati na led” libijskog vođu Moamera Gadafija, navela je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u autorskom ...

Opozicija upravlja istokom Libije

Politika - 26.02.2011

I Berluskoni ocenio da Gadafi više ne kontroliše situaciju u zemlji.- Pad proizvodnje nafte. – Nastavljaju se evakuacije stranaca Prema izveštajima agencija Tripoli – U Bengaziju i drugim mestima na istoku Libije, opozione snage ...

Gadafi se brani oružjem, SAD prete sankcijama

Vesti Online - 26.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je svoje pristalice na Zelenom trgu u Tripoliju da zaštite naciju i njene naftne interese i poručio da će, kada to bude bilo neophodno, naoružati celokupan narod i sva plemena.

Ko sprema masovne grobnice kraj Tripolija?

Vesti Online - 27.02.2011

Dok pobunjenici, koji su već zauzeli nekoliko gradova u Libiji, sve više i sa istočne i sa zapadne strane stežu obruč oko glavnog grada, u javnost je procureo snimak iskopavanja masovnih grobnica u Tripoliju, na samoj plaži.

Lilić otišao po Srbe u Libiju

Vesti Online - 26.02.2011

Bivši predsednik SR Jugoslavije Zorean Lilić otputovao je u Tripoli kako bi tražio lično od Gadafija zaštitu za srpske državljane zarobljene u pustinjskim džepovima Libije poput mesta Kufri i Misurtiju i pomoć za njihovu evakuaciju, piše ...

Gadafi naoružava pristalice, SAD udarile sankcije Libiji

Vesti Online - 26.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi naoružava svoje pristalice i postavlja kontrolne punktove i patrole u libijskoj prestonici Tripoliju, javljaju agencije pozivajući se na lokalno stanovništvo.

Obrt u Libiji: Gadafijeva vojska neće napadati demonstrante

Vesti Online - 26.02.2011

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija izjavio je da njegove snage neće napadati pobunjenike na zapadu Libije i da se nada da bi pregovori mogli dovesti do primirja, možda već sutra.

OPERACIJA LIBIJA: Lilić sredio intervju sa Gadafijem

Press - 26.02.2011

Zoran Lilić išao avionom „Er pinka" i sredio razgovor sa Gadafijem za TV Pink. Izvor Pressa iz Vlade: To nije pominjao, rekao je samo da ide da pomogne u evakuaciji naših državljana Evakuacija...

Gadafi se oženio Mostarkom

Press - 26.02.2011

Gostimir Popović, vojno-politički analitičar iz Banjaluke i pukovnik vazduhoplovstva bivše JNA, kaže da je Moamera el Gadafija upoznao još početkom sedamdesetih godina kada je dolazio u posetu prvoj generaciji libijskih pitomaca u ...

Libija na rubu rata

Novosti - 25.02.2011

Žestoke ulične borbe u Tripoliju posle molitve, u Libiji na hiljade mrtvih i ranjenih. Režim nastavlja da ubija demonstrante. Savet UN doneo odluku o pokretnju istrage o nasilju U LIBIJI je situacija sve dramatičnija.

Opozicija sprema marš na Tripoli

Danas - 25.02.2011

Tripoli, Bengazi - Snage reda lojalne libijskom vođi Moameru Gadafiju sukobile su se juče s protivnicima režima, pucajući na njih u više delova Tripolija, a pretpostavlja se i da ima mrtvih. - Snage reda pucale su na demonstrante.

Potraga za Gadafijevim blagom

Novosti - 25.02.2011

Bogatstvo porodice Libijskog vođe je basnoslovno i čuva se na tajnim računima širom sveta. Gadafijevi sinovi petro-dolare uložili u mrežu unosnih poslova i višestruko ih „oplodili“ POTRAGA za blagom porodice Gadafi je već počela.

Predstavnik Libije u UN traži intervenciju

Kurir - 25.02.2011

UJEDINJENE NACIJE - Zamenik ambasadora Libije u UN Ibrahim Dabaši pozvao je u petak međunarodnu zajednicu da interveniše u njegovoj zemlji i zatražio od libijskog vođe Moamera Gadafija da zaustavi ubijanja protivnika vlasti.

U Tripoliju pucano na demonstrante

Kurir - 25.02.2011

BENGAZI - Snage odane libijskom vođi Moameru Gadafiju pucale su u petak na demonstrante u Tripoliju koji su protestovali tražeći odlazak režima, rekli su očevici koji su naveli da je više ljudi ubijeno.

Lilić u Tripoliju od Gadafija traži zaštitu za srpske državljane

Blic - 25.02.2011

BEOGRAD - Zoran Lilić, bivši predsednik SR Jugoslavije otputovao je u Tripoli kako bi tražio lično od Gadafija zaštitu za srpske državljane zarobljene u pustinjskim džepovima Libije poput mesta Kufri i Misurtiju i pomoć za njihovu ...

Obračuni sve krvaviji, Gadafi ne odstupa

Mondo - 25.02.2011

Snage odane Gadafiju pucale su danas na demonstrante u Tripoliju koji su tražili odlazak režima, rekli su očevici, navodeći da je više ljudi ubijeno. Gadafi iz Crvenog zamka poručio da može slomiti bilo kog neprijatelja.

Žestoki sukobi oko Tripolija, UN traže istragu

Novosti - 25.02.2011

Teške borbe u mestima oko libijske prestonice. Sukobi i u okolini aerodroma u Misurat, a jedan lokalni lekar kaže da je samo oko njegove bolnice 70 mrtvih.

Gadafijeve snage pucale na demonstrante u Tripoliju

E-Novine - 25.02.2011

Na demonstrante u libijskoj prestonici Tripoliju u petak je otvorena oružana paljba, prenosi BBC. Protesti protiv vladavine Moamera Gadafija u glavnom gradu su ponovo pokrenuti nakon moltve u petak.

SAD uvode sankcije Libiji i prekidaju diplomatske odnose

Blic - 25.02.2011

TRIPOLI - Snage lojalne libijskom lideru Muameru el Gadafiju započele su oštar protivudar na demonstrante, koji su zauzeli gradove u blizini prestonice Tripolija, dok SAD ne isključuju mogućnost vojne intervencije u slučaju da se nasilje ...

Zoran Lilić u specijalnoj misiji u Libiji

Prva Srpska TV - 26.02.2011

Bivši predsednik SRJ traži od svog prijatelja Gadafija da pomogne našim ljudima blokiranim u pustinjskim mestima Libije, koji su u okruženju lokalnih bandi Kako smo nezvanično saznali, Krizni štab priprema za danas novi vanredni let za ...

Gadafi optužio Bin Ladena za haos u Libiji

Glas javnosti - 25.02.2011

TRIPOLI - Libijski lider Muamer el Gadafi je za nastalu situaciju i haos u državi okrivio lidera al Kaide Osamu bin Ladena i njegove pripadnike, a državljane je pozvao da misle na svoju decu.

Al Kaida obećala pomoć za rušenje Gadafija

Glas javnosti - 25.02.2011

NIKOZIJA - Islamska teroristička organizacija Al Kaida je u noćašnjem saopštenju obećala pomoć pobunjenicima u Libiji. Al Kaida će "dati svu svoju pomoć" za rušenje vođe libijske revolucije pukovnika Moamara Gadafija, piše u saopštenju.

Neda: Videla sam Gadafijeve kamile!!!

S media - 25.02.2011

Dok nacija sa strepnjom iščekuje da i poslednji Srbin bude izvučen iz ratom zahvaćene Libije, domaća estrada, naročito oni koji su upoznali Moamera el Gadafija, među kojima je i Neda Ukraden, u šoku su zbog svega što se dešava sa ...

Gadafi nudi veće plate i novčanu pomoć za hranu

Kurir - 25.02.2011

TRIPOLI - Libijska vlada, u pokušaju da spreči dalje nerede u zemlji, ponudila je narodu povećanje plata, socijalnih dodataka i subvencija za hranu.

Žestoki sukobi oko Tripolija

Novosti - 25.02.2011

Teške borbe u mestima oko libijske prestonice. Sukobi i u okolini aerodroma u Misurat, a jedan lokalni lekar kaže da je samo oko njegove bolnice 70 mrtvih.

Protivudar na demonstrante, amerika razmatra intervenciju

Kurir - 25.02.2011

BENGAZI - Snage lojalne libijskom lideru Muameru el Gadafiju započele su u četvrtak oštar protivudar na demonstrante, koji su zauzeli gradove u blizini prestonice Tripolija, dok SAD ne isključuju mogućnost vojne intervencije u slučaju da ...

Libiji preti raspad po scenariju bivše SFRJ

Blic - 25.02.2011

TRIPOLI - Libija je država bez institucija, a zapaljiv Gadafijev govor je najava nezapamćene tragedijeLibija se nalazi pred raspadom po scenariju sličnom onom koji je zadesio bivšu Jugoslaviju.

Novinar Si-En-En-a: upoznao sam bizarnog Gadafija

Blic - 25.02.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi je najčudniji šef države koga sam ikad upoznao, piše novinar Si-En-En-a, Džonatan Men. Kada sam ga pitao o libijskoj demokratiji, zapretio mi je tužbom.

Ko je sledeći?

ALO - 25.02.2011

Pitanje koje muči sve političke i vojne analitičare sveta ovih dana je ko je sledeći? Koju državu će narednih dana takođe zahvatiti bes gladnog i namučenog naroda? Da li će se trend iz severne Afrike i sa Bliskog istoka možda proširiti i ...

Videla sam Gadafijeve kamile!!!

ALO - 25.02.2011

Dok nacija sa strepnjom iščekuje da i poslednji Srbin bude izvučen iz ratom zahvaćene Libije, domaća estrada, naročito oni koji su upoznali Moamera el Gadafija, među kojima je i Neda Ukraden, u šoku su zbog svega što se dešava sa ...

Gadafi će da beži u Hrvatsku?

ALO - 25.02.2011

Nikad ne reci nikad! Dok libijski lider Moamer el Gadafi broji poslednje dane vladavine, sve su glasnije spekulacije o njegovoj sudbini. Jedna od verovatnih destinacija na koje bi Gadafi mogao da pronađe utočite je upravo Hrvatska, i to iz ...

Moamer u kontranapadu!

ALO - 25.02.2011

Snage lojalne Moameru el Gadafiju pokrenule su kontranapad na važne gradove u blizini prestonice Tripolija pod kontrolom opozicije koja je ranije zauzela istočne delove zemlje, uz granicu sa Egiptom, oko Bengazija i Tobruka, kao i duž ...

Srpski poslanici ne žale Gadafija!

Kurir - 25.02.2011

BEOGRAD - Dobio šta je tražio! Tako poslanici Skupštine Srbije tumače uzdrmanu vladavinu pukovnika Moamera el Gadafija i nezapamćeno krvoproliće u Libiji.

Gadafijeva vojska započela kontraudar, SAD razmatraju intervenciju

Blic - 25.02.2011

TRIPOLI - Snage lojalne libijskom lideru Muameru el Gadafiju započele su oštar protivudar na demonstrante, koji su zauzeli gradove u blizini prestonice Tripolija, dok SAD ne isključuju mogućnost vojne intervencije u slučaju da se nasilje ...

Gadafiijev sin traži pomoć od Tonija Blera

Blic - 25.02.2011

Blizak saradnik Gadafijevog sina Saifa al Islama sinoć je od bivšeg britanskog premijera Tonija Blera zatražio da pomogne da se Libija ponovo “stablizuje”.

Gadafi će zbog računa tužiti Švajcarsku

Mondo - 25.02.2011

Ministarstvo spoljnih poslova Libije odbacilo je sinoć tvrdnje da Moamer Gadafi tamo ima bankovne račune "u bilo kojoj banci u svetu". "Zahtevamo da Švajcarska dokaže da naš bratski vođa ima fondove ili bankovne račune u njenim bankama ili ...

MIP Libije: tužićemo švajcarsku

Kurir - 25.02.2011

TRIPOLI - Ministarstvo spoljnih poslova Libije odbacilo je tvrdnje da lider te zemlje Moamer Gadafi ima bankovne račune u Švajcarskoj ili bilo kojoj drugoj banci u svetu i najavilo je tužbu protiv švajcarske vlade, javio je Rojters.

Sukobi oko Tripolija

Mondo - 25.02.2011

Iz Libije stižu izveštaji o sve žešćim sukobima oko prestonice Tripolija, a u okolnim mestima se vode teške borbe, prenosi danas BBC. Snage lojalne Moameru Gadafiju pokušavaju da ponovo uspostave kontrolu nad oblastima koje je preuzela ...

Libija posle Gadafija i Gadafi posle Libije

DW - 25.02.2011

Gadafi je shvatio da mu se stolica trese ogromnom snagom. On pribegava brutalnostima kako bi u njoj ostao. Praktično, diktator i nema alternative – on ne može da pobegne.

Sukobi se šire obalom ka Tripoliju

E-Novine - 25.02.2011

Libijska opozicija tvrdi da je oslobodila gradove na istoku zemlje. Na zapadu se trenutno vode oštre borbe protivnika i pristalica režima, a međunarodna zajednica pojačava pritiske u pokušaju da zaustavi krvoproliće u toj zemlji.

Porodica Gadafi: Ostajemo u Libiji

EMG - 25.02.2011

Seif Al-Islam, jedan od sinova libijskog vođe Muamera Gadafija rekao je danas u intervjuu za tursku televiziju da će njegova porodica ostati u Libiji štagod to koštalo, i upozorio da neće dozvoliti "šačici terorista" da kontrolišu deo ...

"Deca revolucije" zauzela ambasadu libije u Parizu

Kurir - 25.02.2011

PARIZ - Grupa aktivista libijske opozicije, koji sebe nazivaju "deca revolucije", preuzeli su kontrolu nas ambasadom Libije u Parizu. "Preuzeli smo kontrolu nad ambasadom", rekao je portparol tog pokreta koji je želeo da ostane anoniman.

Gadafijeve snage pucale na demonstrante

Kurir - 25.02.2011

ALŽIR - Snage lojalne libijskom vođi Muameru Gadafiju otvorile su vatru na demonstrante u Tripoliju, koji su počeli proteste u nekoliko delova grada posle podnevne molitve.

Kompletna biografija Gadafijeve vladavine

Kurir - 25.02.2011

BEOGRAD - Godine 1969, 1. septembra, Moamer el Gadafi došao je na vlast u Libiji kao predvodnik puča protiv kralja. Gadafi, koji je rođen 7. juna 1942.

EU zamrzava imovinu Gadafija, uvodi embargo na oružje

EMG - 25.02.2011

Evropska unija je odlučila danas da Libiji uvede embargo na prodaju oružja i sredstava represije, kao i da zamrzne imovinu libijskog vođe Muamera Gadafija i članovima njegove porodice i da im ukine vize, javili su diplomatski izvori.

Smešni skup

Danas - 25.02.2011

Stvari se polako normalizuju na Bliskom istoku i ostalim nama veoma bliskim destinacijama - kako je u četvrtak najavljeno iz „Kroacija erlajnza“, od juna će ponovo leteti avioni između Beograda i Dubrovnika.

Aktivisti opozicije zauzeli ambasadu Libije u Parizu

R.S.Evropa - 25.02.2011

Grupa aktivista libijske opozicije, koji sebe nazivaju "djeca revolucije", preuzeli su kontrolu nas ambasadom Libije u Parizu. "Preuzeli smo kontrolu nad ambasadom", rekao je portparol tog pokreta koji je želio da ostane anoniman.

Švajcarska blokirala imovinu Gadafiju

R.S.Evropa - 25.02.2011

Švajcarska Vlada odlučila je da odmah blokira imovinu za koju sumnja da pripada libijskom vođi Moameru Gadafiju i osobama koje su sa njim blisko povezane.

Medvedev:Libijski lideri mogu biti krivično gonjeni

R.S.Evropa - 25.02.2011

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev osudio je danas upotrebu sile protiv civila u Libiji i upozorio da bi libijski rukovodioci mogli da budu krivično gonjeni po međunarodnom pravu ukoliko ne zaustave nasilje.

Borbe oko Tripolija

R.S.Evropa - 25.02.2011

Snage lojalne Moameru Gadafiju pokušavaju da ponovo uspostave kontrolu nad oblastima Libije koje je preuzela opozicija. Teške borbe vode se oko samog Tripolija.

Bitka za Libiju, Gadafi ne odustaje

RTS - 25.02.2011

Pristalice Moamera el Gadafija bore se da zadrže kontrolu nad zapadnim delom zemlje, oko glavnog grada Tripolija. Opozicija pozvala na velike antivladine demonstracije posle jutarnje molitve. Nove konsultacije Saveta bezbednosti o Libiji.

Gadafi: Možemo slomiti bilo kojeg neprijatelja

Politika - 25.02.2011

TRIPOLI – Libijski lider Muamer el Gadafi pozvao je večeras svoje pristalice na Zelenom trgu u Tripoliju da zaštite naciju i njene naftne interese i poručio da će, kada to bude bilo neophodno, naoružati celokupan narod i sva plemena.

Zapad razmatra mjere za krizu u Libiju

R.S.Evropa - 25.02.2011

Iz Libije stižu alarmantne vesti da je na hiljade ubijenih ili ranjenih, izjavila je visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj .

Francuska: Libijski ambasadori podnijeli ostavke

R.S.Evropa - 25.02.2011

Ambasadori Libije u Francuskoj i UNESKO-u Salih Zaren i Abdul Salem el Galali podnijeli su danas ostavke i najavili da se pridružuju pokretu za svrgavanje Moamera el Gadafija.

Mrtvi na ulicama Tripolija

Beta - 25.02.2011

BENGAZI, 25. februara 2011. (Beta-AFP) - Snage reda lojalne libijskom vodji Moameru Gadafiju sukobile su se u petak s protivnicima režima, pucajući na njih u više četvrti Tripolija, a u okršajima ima i mrtvih, prenosi agencija AFP ...

Gadafi kupuje mir

RTS - 25.02.2011

Libijska Vlada, u pokušaju da spreči dalje nerede u zemlji, ponudila narodu povećanje plata, socijalnih dodataka i subvencija za hranu. Opozicija pozvala na velike antivladine demonstracije posle jutarnje molitve.

Vanredna sjednica Savjeta UN za ljudska prava

R.S.Evropa - 25.02.2011

U Ženevi će danas biti održana vanredna sjednica Savjeta UN za ljudska prava o situaciji u Libiji i mogućnosti suspendovanja te zemlje iz članstva iz tog tijela svjetske organizacije.

Neda Ukraden: Nisam bila Gadafijeva ljubavnica!

Svet-Scandal - 25.02.2011

Dok nacija sa strepnjom iščekuje da i poslednji Srbin bude izvučen iz ratom zahvaćene Libije, domaća estrada, naročito oni koji su upoznali Moamera el Gadafija , među kojima je i Neda Ukraden , u šoku su zbog svega što se dešava sa ...

Gadafi: Pobunjenici su na teškim drogama

24online - 25.02.2011

Moamer Gadafi je juče rekao da šef Al Kaide Osama bin Laden stoji iza ustanka u Libiji i da njegovi sledbenici stavljaju mladim Libijcima halucinogene pilule u kafu kako bi ih podstakli na revolt....

Gadafi beži u Hrvatsku?

Vesti Online - 25.02.2011

Dok libijski lider Moamer el Gadafi broji poslednje dane vladavine, sve su glasnije spekulacije o njegovoj sudbini. Jedna od verovatnih destinacija na koje bi Gadafi mogao da pronađe utočite je Hrvatska.

Libija: Pucnjava u celoj zemlji, svet želi brzu reakciju

Vesti Online - 25.02.2011

Libijska opozicija tvrdi da je oslobodila gradove na istoku zemlje, na zapadu se trenutno vode oštre borbe protivnika i pristalica režima, a međunarodna zajednica pojačava pritiske u pokušaju da zaustavi krvoproliće u toj zemlji.

Libija gori, a Šetu baš briga

Press - 25.02.2011

Vlada u Sarajevu i ambasada BiH u Tripoliju ne čine gotovo ništa da državljane BiH izvuku iz Libije, u kojoj besni pravi rat. Štaviše, ambasador Ferhat Šeta tvrdi da je situacija normalna i da on bezbrižno šeta ulicama Tripolija Haos...

Lilić otišao po Srbe u Libiju!

Press - 25.02.2011

Bivši predsednik SRJ traži od svog prijatelja Gadafija da pomogne našim ljudima blokiranim u pustinjskim mestima Libije, koji su u okruženju lokalnih bandi Prijatelj sa pukovnikom...

Gadafi: Al Kaida drogira libijsku omladinu

Prva Srpska TV - 24.02.2011

Situacija u Libiji i dalje veoma konfuzna i nestabilna: pristalice libijskog lidera Moamera Gadafija pokrenule su kontranapad na važne gradove u blizini prestonice Tripolija, domonstranti na istoku učvršćuju svoju vlast, dok se istovremeno ...

Gadafi optužio bin Ladena za haos u Libiji

Kurir - 24.02.2011

TRIPOLI - Libijski lider Muamer el Gadafi je za nastalu situaciju i haos u državi okrivio lidera al Kaide Osamu bin Ladena i njegove pripadnike, a državljane je pozvao da misle na svoju decu.

Gadafi: Al Kaida ratuje protiv Libije

Novosti - 24.02.2011

Vojnici odani Moameru Gadafiju krenuli u oslobađanje gradova pod kontrolom pobunjenika. Bin Laden manipuliše narodom. Sin Sejf - sprema Ustav. Bitke za gradove oko Tripolija GADAFIJU odani vojnici krenuli su u četvrtak u kontraofanzivu.

Moguća vojna intervencija EU u Libiji

Blic - 24.02.2011

BRISEL – Evropska unija razmatra nekoliko opcija za izvlačenje svojih građana iz nemirima zahvaćene Libije, izjavio je visoki službenik EU, koji je zatražio da ostane anoniman.

Švajcarska zamrzla gadafijevu imovinu

Kurir - 24.02.2011

Vesti : Švajcarska , Muamer el Gadafi , švajcarska banka , švajcarske banke , tajni ...

Moamer Gadafi će se pre ubiti nego napustiti Libiju

Danas - 25.02.2011

Tripoli - Moamer Gadafi će pre izvršiti samoubistvo no što će napustiti Libiju, smatra libijski ministar pravde u ostavci Mustafa Abdel Halim, koji je libijskom lideru okrenuo leđa po izbijanju nemira.

Zamrznuta Gadafijeva dobra u Švajcarskoj

Mondo - 24.02.2011

Švajcarska je danas blokirala sva dobra Moamera Gadafija. "Kako bi se izbegla zloupotreba javnih fondova (Libije), vlada je danas odlučila da zamrzne eventualna dobra u Švajcarskoj Moamera el-Gadafija i njegovog okruženja", navodi se u ...

I Al Kaida protiv Gadafija

Mondo - 24.02.2011

Al Kaida islamskog Magreba, severnoafričko krilo te terorističke organizacije, obećala je Libijcima podršku u svrgavanju Gadafija. O vremenu "posle Gadafija" javno prozborio i njegov treći sin Saadi.

Libijski ministar pravosuđa: Gadafi naredio bombaški napad iznad Lokerbija

Blic - 24.02.2011

Libijski ministar unutrašnjih poslova Abdel Fatah Junes podneo je sinoć ostavku i pozvao oružane snage da podrže pobunu protiv lidera Moamera Gadafija. Razvoj situacije u Libiji pratićemo i danas na našem blogu iz minuta u minut.

Gadafijeva Supruga šopingovala u Beču

Kurir - 24.02.2011

BEČ - Supruga predsednika Libije Muamera al Gadafija, Safia, boravila je u Beču u šopingu, u vreme kada su izbili nemiri u njenoj zemlji, piše bečki dnevnik "Esterajh".

Karleuša: Gadafi se dopao misicama!

S media - 24.02.2011

Krvoproliće koje se već danima širi Libijom, a u kome se pukovnik Moamer el Gadafi sa svojom plaćenom vojskom bori protiv demonstranata kako bi se održao na vlasti, šokiralo je i predstavnike našeg estradnog neba koji su imali tu čast da ...

EU razmatra humanitarnu vojnu intervenciju u Libiji

E-Novine - 24.02.2011

Evropska unija razmatra "humanitarnu vojnu intervenciju" u Libiji s glavnim ciljem da omogući evakuaciju državljana EU iz sve žešćih oružanih sukoba u toj zemlji i pruži svu moguću pomoć civilima, rekli su u četvrtak izvori zasedanja ...

Gadafijeva žena - Hrvatica iz Mostara

Mondo - 24.02.2011

Libijski vođa Muamer Gadafi oženjen je Hrvaticom, koja je rođena u Mostaru, prenose mediji u Bosni i Hercegovini. Safija Farkas Gadafi zapravo je Sofija Farkaš, unuka Ivana Farkaša, nekadašnjeg austrijskog školskog okružnog nadzornika u ...

Gadafijev sin: Moj otac će igrati ključnu ulogu u novom režimu

Blic - 24.02.2011

TRIPOLI - Dok se libijski lider Moamer Gadafi bori da zadrži kontrolu nad zapadnim delom zemlje oko glavnog grada Tripolija, opozicija slavi na ulicama i učvršćuje kontrolu nad istočnim delovima zemlje, uz granicu sa Egiptom, oko Bengazija ...

Ambasador Libije u Srbiji uplašio se Gadafija na TV!

ALO - 24.02.2011

Ambasador Libije u Beogradu Joma Gali planirao je prekjuče da poput nekih kolega u misijama širom sveta zvanično osudi režim Moamera el Gadafija, ali kada je video njegovo obraćanje na televiziji, promenio je odluku! Zbog toga je jedan od ...

Pale prve glave stranih plaćenika!

ALO - 24.02.2011

Počelo je ubijanje stranih plaćenika u Libiji! Kako su saopštili protivnici režima Moamera el Gadafija, a preneli zapadni mediji, nekoliko plaćenika iz afričkih zemalja uhvaćeno je živo, ali su nakon ispitivanja pogubljeni vešanjem! ...

Karleuša: Gadafi se dopao misicama!

ALO - 24.02.2011

Krvoproliće koje se već danima širi Libijom, a u kome se pukovnik Moamer el Gadafi sa svojom plaćenom vojskom bori protiv demonstranata kako bi se održao na vlasti, šokiralo je i predstavnike našeg estradnog neba koji su imali tu čast da ...

Naredio da se unište naftna polja!

ALO - 24.02.2011

Krvoproliću nema kraja! Libijski lider Moamer el Gadafi naredio je da se unište naftna polja, nakon što je izgubio kontrolu nad istočnim delom zemlje gde se nalazi Bengazi, drugi po veličini grad u zemlji.

Gadafijeva supruga u šopingu u Beču

Blic - 24.02.2011

Supruga predsednika Libije Moamera al Gadafija, Safia, boravila je u Beču u šopingu, u vreme kada su izbili nemiri u njenoj zemlji, piše bečki dnevnik "Esterajh".

Al kaida obećala pomoć za rušenje gadafija

Kurir - 24.02.2011

NIKOZIJA - Islamska teroristička organizacija Al Kaida je u noćašnjem saopštenju obećala pomoć pobunjenicima u Libiji. Al Kaida će "dati svu svoju pomoć" za rušenje vođe libijske revolucije pukovnika Moamara Gadafija, piše u saopštenju.

Gadafija su napustile ključne plemenske vođe

Blic - 24.02.2011

Izolovan od većeg dela sveta libijski vođa Moamer el Gadafi održao se četiri decenije na vlasti pre svega zahvaljujuči tome što je vešto manipulisao plemenima, centrima moći u ovoj konzervativnoj, retko naseljenoj pustinjskoj zemlji.

Gadafi će završiti kao Adolf Hitler

Kurir - 24.02.2011

TRIPOLI - Libijski lider Moamer Gadafi će pre završiti kao Adolf Hitler koji je izvršio samoubistvo, nego što će predati vlast, izjavio je donedavni ministar pravde Libije Mustafa Abdeljalil koji je podneo ostavku u znak protesta zbog ...

Snage lojalne Gadafiju u kontranapadu

Mondo - 24.02.2011

Snage lojalne libijskom vođi Moameru Gadafiju pokrenule su danas kontranapad na važne gradove u blizini prestonice Tripolija pod kontrolom opozicije. I Al Kaida protiv Gadafija. Vikiliks: Libija plasirala milijarde dolara u američke banke.

Nastavak sukoba u Libiji i širom arapskog sveta

E-Novine - 24.02.2011

Libijska vojska izvršila je u četvrtak raketni napad na džamiju u zapadnom gradu Zavija, u kojoj su bili protivnici režima Moamera Gadafija, javlja AP.

Gadafi: Bin Laden drogira Libijce

Novosti - 24.02.2011

Snage lojalne libijskom vođi pokrenule kontranapad na gradove u blizini Tripolija pod kontrolom opozicije. Gadafi u obraćanju za nemire optužio Osamu bin Ladena BENGAZI/ TRIPOLI - Libijski vođa Moamer Gadafi danas je u govoru na državnoj ...

Gadafi: Al kaida odgovorna za nemire u Libiji

Blic - 24.02.2011

U obraćanju na državnoj televiziji, libijski lider Muamer Gadafi za nemire u toj zemlji optužio je Al kaidu, Gadafi je, u telefonskom obraćanju naciji iz grada Al Zavija, koji je uživo prenosila državna televizija, za nemire u Libiji ...

Deset poginulih u Zaviji, zapadno od Tripolija

EMG - 24.02.2011

Deset ljudi poginulo je danas u zapadnom libijskom gradu Zavija, u napadu snaga bezbednosti odanih libijskom lideru Moameru Gadafiju na jednu džamiju u kojoj su bili demonstranti, javlja agencija AP.

EU razmatra humanitarnu vojnu intervenciju u Libiji

EMG - 24.02.2011

Evropska unija razmatra "humanitarnu vojnu intervenciju" u Libiji s glavnim ciljem da omogući evakuaciju državljana EU iz sve žešćih oružanih sukoba u toj zemlji i pruži svu moguću pomoć civilima, rekli su danas izvori zasedanja ministara ...

Gadafi: Al Kaida drogira libijsku omladinu!

Blic - 24.02.2011

Libijski lider Muamer Gadafi optužio je danas Al Kaidu za nemire u toj zemlji. Gadafi je, u telefonskom obraćanju naciji iz grada Al Zavija, koji je uživo prenosila državna televizija, za nemire u Libiji optužio Al Kaidu, rekavši da njen ...

Napadi na demonstrante na zapadu Libije, istok opozicioni

R.S.Evropa - 24.02.2011

Libijska vojska pod kontrolom Gadafija izvršila je danas raketni napad na džamiju u zapadnom gradu Zavija, u kojoj su bili protivnici režima Moamera Gadafija.

Obama: Razmatramo opcije pritiska na Gadafija

R.S.Evropa - 24.02.2011

Predsjednik SAD Barak Obama osudio je nasilje protiv demonstranata u Libiji i dodao da je poslao državnu sekretarku Hilari Klinton u Ženevu na međunarodne razgovore čiji cilj je zaustavljanje krvoprolića u toj sjevernoafričkoj zemlji.

Gadafi gubi kontrolu nad zemljom

R.S.Evropa - 24.02.2011

Nakon više od sedmicu dana, koliko traju anti-vladini protesti u Libiji, čini se da Muamer Gadafi gubi kontrolu nad zemljom. Dok se predsjednik krvavo obračunava s demonstrantima i prijeti još većim krvoprolićem, Zapad prijeti sankcijama.

Borba za Tripoli

RTS - 24.02.2011

Snage lojalne libijskom vođi Muameru el Gadafiju kontrolišu sve manju teritoriju zemlje. Veći gradovi oko prestonice pali su u ruke demonstranata, a opozicija obećava da će "osloboditi" i Tripoli.

Al Kaida obećava pomoć za rušenje Gadafija

R.S.Evropa - 24.02.2011

Teroristička organizacija Al Kaida je u sinoćnjem saopštenju obećala pomoć pobunjenicima u Libiji. Al Kaida će "dati svu svoju pomoć" za rušenje vođe libijske revolucije pukovnika Moamara Gadafija, piše u saopštenju.

EU razmatra humanitarnu vojnu intervenciju u Libiji

Politika - 24.02.2011

BRISEL – Evropska unija razmatra „humanitarnu vojnu intervenciju” u Libiji s glavnim ciljem da omogući evakuaciju državljana EU iz sve žešćih oružanih sukoba u toj zemlji i pruži svu moguću pomoć civilima, rekli su izvori zasedanja ...

Sinovi poslednja linija odbrane Gadafijeve surove vladavine

24online - 24.02.2011

Libijski vođa Moamer el Gadafi i njegova porodica godinama su gradili oko sebe odanu vladajuću elitu... ...ali sada kada su njegove pozicije uzdrmane narodnom pobunom, vođa može da se osloni samo na svoju decu.

Libijske snage pucale na demonstrante

Politika - 24.02.2011

Gadafijeva vlast juče odobrila povećanje subvencija za hranu i socijalne dodatke, a plate u delu javnog sektora biće povećane za 150 odsto Prema izveštajima agencija Tripoli – Snage lojalne libijskom vođi Muameru Gadafiju otvorile su juče ...

Sukobi oko Tripolija

BBC - 24.02.2011

Iz Libije stižu izveštaji o sve žešćim sukobima oko prestonice Tripolija. U okolnim mestima se, kako se izveštava, vode teške borbe. Snage lojalne Moameru Gadafiju pokušavaju da ponovo uspostave kontrolu nad oblastima koje je preuzela ...

Obama: Proučavamo sve opcije

Politika - 24.02.2011

Postupci libijskog režima „krše međunarodne norme” i nasilje mora da prestane Od našeg stalnog dopisnika Vašington – U momentu kada je evakuisanje američkih državljana iz Libije uveliko bilo u toku, predsednik Obama je odlučio da lično, sa ...

Četvrtak, 24.02.2011.

BBC - 24.02.2011

Svi britanski vodeći dnevnici najviše pišu o događajima u Libiji, iz različitih uglova - a Indipendent beleži presudu haškog suda bivšem visokom zvaničniku MUP-a Srbije, Vlastimiru Đorđeviću za zločine na Kosovu 1999-te.

Gadafijevo porodično stablo

R.S.Evropa - 24.02.2011

Priredila: Biljana Jovićević Pukovnik Muamer Gadafi (68), na vlasti je 41 godinu sve od perioda krvavog svrgavanja sa vlasti kralja Idrisa i ima najduži liderski staž u Africi, Aziji i u arapskom svijetu.

Gadafi optužio demonstrante za veze sa Bin Ladenom

R.S.Evropa - 24.02.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi optužio je danas stanovnike grada Az Zavijah, gdje se vode žestoke borbe između protivnika vlasti i snaga reda, da su povezani sa Osamom bin Ladenom.

Karleuša: Gadafi se dopao misicama!

Vesti Online - 24.02.2011

Krvoproliće koje se već danima širi Libijom, a u kome se pukovnik Moamer el Gadafi sa svojom plaćenom vojskom bori protiv demonstranata kako bi se održao na vlasti, šokiralo je i predstavnike našeg estradnog neba koji su imali tu čast da ...

Al Kaida će pomoći rušenje Gadafija!

Vesti Online - 24.02.2011

Islamska teroristička organizacija Al Kaida je u saopštenju obećala pomoć pobunjenicima u Libiji. Al Kaida će "dati svu svoju pomoć" za rušenje vođe libijske revolucije pukovnika Moamara Gadafija, piše u saopštenju.

Gadafi kontroliše sve manju teritoriju

Vesti Online - 24.02.2011

Delokrug kontrole koju trenutno Moamer Gadafi ima u Libiji oslabljen je, jer su neki veći gradovi oko prestonice pali u ruke demonstranata, dok je na istoku zemlje opozicija obećala da će "osloboditi" Tripoli.

Gadafijeva žena Hrvatica bila u šopingu u Beču!

Vesti Online - 24.02.2011

Libijski vođa Moamer Gadafi oženjen je Hrvaticom, koja je rođena u Mostaru, preneli su mediji u Bosni i Hercegovini. Sa druge strane, austrijski mediji navode da je ona boravila u Beču u šopingu, u vreme kada su izbili nemiri u njenoj ...

Gadafi: Demonstranti se drogiraju; EU preti intervencijom

Vesti Online - 24.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi optužio je danas stanovnike grada Az Zavijah, udaljenog 50 kilometara zapadno od Tripolija, a gde se vode borbe između protivnika vlasti i snaga reda, da su povezani sa Osamom bin Ladenom.

Ban Ki Mun ljut na Gadafija

Glas javnosti - 23.02.2011

LOS ANĐELES - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je ogorčenost zbog informacija da libijske snage bezbednosti iz aviona i helikoptera pucaju na demonstrante i zatražio od libijskog lidera Moamera Gadafija hitnu obustavu nasilja.

Haos u Libiji, zaseda Savet bezbednosti

Glas javnosti - 23.02.2011

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i Arapska liga održaće vanredne sastanke posvećene krizi u Libiji, u kojoj je vlast nasilno odgovorila na zahteve naroda za smenom višedecenijskog lidera Muamera el Gadafija, a međunarodna ...

Mutasim Srbima nudio trgovinu oružjem

Glas javnosti - 23.02.2011

TRIPOLI/BEOGRAD - Vikiliks u svojim dokumentima otkriva da je ambasador Amerike u Libiji opširnoj depeši naveo da mu je srpski ambasador ispričao kako je Mutasim Gadafi predsedniku komiteta za odbranu predložio više ugovora za nabavku ...

Gadafi naredio da se dignu u vazduh naftna postrojenja u zemlji

Blic - 23.02.2011

Libijski ministar unutrašnjih poslova Abdel Fatah Junes podneo je sinoć ostavku i pozvao oružane snage da podrže pobunu protiv lidera Moamera Gadafija.

Preti Gadafi, ali prete i UN

Mondo - 23.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je kasno sinoć vojsku, policiju i svoje pristalice da uguše pobunu i zapretio je demonstrantima krvoprolićem. Iz UN upozoravaju da bi neko mogao da odgovara za svaku žrtvu.

Libijski ministar unutrašnjih poslova podneo ostavku i podržao pobunu

Prva Srpska TV - 23.02.2011

Libijski ministar unutrašnjih poslova Abdel Fatah Junes podneo je sinoć ostavku i pozvao oružane snage da podrže pobunu protiv lidera Moamera Gadafija. "Pozivam sve oružane snage da odgovore na zahteve naroda", rekao je on.

Libijski ministar policije podneo ostavku

Kurir - 23.02.2011

TRIPOLI - Libijski ministar unutrašnjih poslova Abdel Fatah Junes podneo je u utorak veče ostavku i pozvao oružane snage da podrže pobunu protiv lidera Moamera Gadafija.

Srpski „psi rata“ čuvaju Gadafija!

ALO - 23.02.2011

Srbi su prvi strani plaćenici koji su stigli u Libiju! Naime, nekoliko desetina srpskih plaćenika u ovom trenutku ratuju na ulicama libijskih gradova na strani trupa vernih Muameru el Gadafiju! Kako „Alo!“ saznaje, srpski plaćenici ...

Bombama na demonstrante?

ALO - 23.02.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi (68) poručio je juče u obraćanju libijskoj naciji na državnoj televiziji da je beduinski ratnik i da će kao mučenik u Libiji biti do smrti.

Berluskoni razgovarao sa Gadafijem

Blic - 23.02.2011

TRIPOLI/RIM- Italijanski premijer Silvio Berluskoni razgovarao je sinoć telefonom sa libijskim liderom Moamerom Gadafijem, navodi se u kratkom saopštenju kancelarije premijera Italije, a italijanska agencija ANSA navodi da se Berluskoni u ...

Danas evakuacija Srba iz Libije!

Kurir - 23.02.2011

Avioni danas kreću po Srbe u Libiji! Hvala bogu, svi su živi i zdravi, ali sudbina četiri hiljade Srba u Libiji još uvek je krajnje neizvesna. „Kad će avion?“ Kad će brod?“ Ovo su pitanja koja već tri dana postavljaju rođacima, ...

Sankcije protiv Libije

DW - 23.02.2011

Niko ne zna tačno šta se događa u Libiji. Postoje samo pojedinačne izjave svedoka, ponešto se može videti na „Ju-tjubu“, tvrdi se da je jedna škola u Tripoliju pretvorena u mrtvačnicu… Gadafijevi protivnici tvrde da je 90 odsto Libije pod ...

Gadafi mora biti zaustavljen

DW - 23.02.2011

Nemački listovi danas najviše pišu o događajima u Libiji. Kritikuje se dosadašnji odnos EU prema Moameru el-Gadafiju i pohvalno piše o tome što je nemački ministar spoljnih poslova jasno stao na stranu demonstranata.

Libija: Prema zvaničnom bilansu poginulo 300 ljudi

EMG - 23.02.2011

Prema zvaničnim libijskim podacima, u sukobima libijskih demonstranata i snaga bezbednosti poginulo je 300 ljudi, to jest 242 civila i 58 vojnika. Skoro polovina žrtava stradala je u Bengaziju, 1.000 kilometara istočno od Tripolija.

Za sada bez konkretnih mera protiv Libije

DW - 23.02.2011

Nasilje u Libiji i dalje je u centru pažnje sveta. Savet bezbednosti UN osudio je nasilje, Nemačka vlada preti Tripoliju sankcijama, a zbog nasilja u Libiji SAD iskazuju sve veću zabrinutost...

Vikiliks: Simeonović o Gadafijevim sinovima

Novosti - 23.02.2011

Srpski ambasador, jednog od Gadafijevih sinova, Muatasima, navodno, nazvao ”ne baš bistrim čovekom” i ”krvolokom” PREMA poverljivim depešama koje je objavio ”Vikiliks”, bivši srpski ambasador u Tripoliju Dušan Simeonović, vodio je 2009.

Gadafijeva supruga je Hrvatica iz Mostara

Blic - 23.02.2011

Pre nekoliko godina, jedan list je objavio vest kako je supruga libijskog predsednika Safija Farkas Gadafi poreklom Hrvatica. Zapravo, reč je Sofiji Farkaš, rođenoj Mostarki i unuci Ivana Farkaša, nekadašnjeg austrijskog školskog okružnog ...

Gadafi: Ili ja ili haos

Blic - 23.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi naredio je svojim snagama bezbednosti da dignu u vazduh libijska naftna postrojenja, piše u svom izdanju od srede magazin “Tajm”, pozivajući se na izvore bliske samom Gadafiju.

Piloti libijske vojske odbili da bombarduju Bengazi

Prva Srpska TV - 23.02.2011

Pilot i kopilot jednog vojnog aviona odbili da bombarduju libijski grad koji je pod kontrolom pobunjenika. Nema ...

Libija: Piloti nisu hteli na svoj narod

Mondo - 23.02.2011

Pilot i kopilot jednog vojnog aviona odbili da bombarduju libijski grad koji je pod kontrolom pobunjenika. Libijski avion srušio se danas u blizini Bengazija, u istočnom delu Libije, nakon što su pilot i kopilot iskočili iz aviona, odbivši ...

Gadafijeva vlast se ruši kao kula od karata

E-Novine - 23.02.2011

Prema izveštajima svetskih agencija, snage lojalne Gadafiju i u sredu su otvarale vatru na ulicama Tripolija, dok istovremeno Gadafijevi protivnici saopštavaju da je Misurata - grad na zapadu zemlje - prvi koji se nalazi pog njihovom ...

Lilić i Libija

Danas - 23.02.2011

Ko misli da je Mirko Cvetković premijer koji to nije - uprkos njegovim nedavnim odlukama koje su u medijima protumačene i kao lupanje šakom o sto - može da zaviri u ne tako davnu prošlost i pronađe plejadu likova, nekadašnjih visokih ...

Gadafi zavisi od stranih plaćenika

Danas - 23.02.2011

Bengazi, Tripoli - Libijski vođa Moamer el Gadafi, kako izgleda, nepovratno je izgubio kontrolu nad Bengazijem, drugim po veličini gradu u zemlji, budući da su lokalne vojne trupe juče javno pokazale neposlušnost njegovom režimu.

Pukovniku ima ko da piše

Danas - 23.02.2011

Pod komfornom šatrom pukovnika Momaera el Gadafija atmosfera je bila sumorna. Veliki vođa upravo se obratio naciji zahtevajući da se razjasne neke proceduralne sitnice - kako podneti ostavku na funkciju vođe revolucije Socijalističke ...

Srušio se libijski lovac pored bangazija

Kurir - 23.02.2011

BENGAZI - Libijski lovac "suhoj 22" srušio se danas na istoku zemlje kada su pilot i kopilot iskočili iz letilice posle odbijanja naređenja da bombarduju grad Bengazi, javio je danas jedan libijski list.

Gadafijeva supruga – Mostarka

Novosti - 23.02.2011

Libijski vođa Muamer Gadafi oženjen je Hrvaticom, koja je rođena u Mostaru, a upoznao ju je dok se školovao u bivšoj Jugoslaviji SARAJEVO - Libijski vođa Muamer Gadafi oženjen je Hrvaticom, koja je rođena u Mostaru, prenose mediji u Bosni ...

Svi protiv Gadafija!

Novosti - 23.02.2011

Pobunjenici osvajaju grad za gradom, vladine trupe još drže Tripoli. Iz sveta stižu oštre osude nasilja nad civilima. Broj žrtava preša 640 POBUNJENICI tvrde da im je od u rukama prvi grad na zapadu Libije, a Gadafijeva vlast, koja izgleda ...

Gadafi puca, svet osuđuje, stranci beže

Mondo - 23.02.2011

Situacija se ne menja - snage lojalne Gadafiju i danas otvaraju vatru na ulicama Tripolija, međunarodna zajednica osuđuje nasilje a strance beže.

"Rat" i među Gadafijevom decom

Mondo - 23.02.2011

Sinovi libijskog vođe Moamera Gadafija sukobljeni su oko ekonomskih interesa u tolikoj meri da bi mogli da ugroze ostanak porodice na vlasti posle odlaska sa scene njihovog oca.

Moamer Gadafi preti građanskim ratom

24online - 23.02.2011

Libijski vojnici koji su prešli na stranu pobunjenika saopštili su juče da se istok zemlje oteo kontroli libijskog vođe Moamera Gadafija... ...koji nije prezao od toga da pošalje tenkove, ratne avione i strane plaćenike da uguše ustanak ...

Libija: Neviđeno kršenje ljudskih prava

R.S.Evropa - 23.02.2011

Savjet sigurnosti Ujedinjenih naroda osudilo je nasilje koje nad demonstrantima u Libiji provodi Muamer Gadafi. Nakon više od 300 mrtvih Svjetska je organizacija naložila hitnu obustavu terora.

Libija, dani odluke

RTS - 23.02.2011

Režim el Moamera Gadafija postavio scenografiju za konačni obračun sa rivalima. Svega nekoliko časova pošto je libijski lider odbacio mogućnost da se povuče sa vlasti.

Gadafijeva borba za opstanak

BBC - 23.02.2011

Opozicione plemenske vodje i političari u istočnom Libanu sastali su se u gradu al Bajda da pokažu da su ujedinjeni protiv vlasti pukovnika Gadafija.

SAD: Osude bez pretnji

Politika - 23.02.2011

Konkretnije akcije moguće tek kad se evakuišu svi američki državljani Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Konfuzna situacija u Libiji ima i svoje konfuzno ogledalo u američkim medijima.

Gadafijeve milijarde na Zapadu

Politika - 23.02.2011

Neizvesna sudbina jednog od najbogatijih državnih investicionih fondova teškog između 60 i 80 milijardi američkih dolara Neizvesna politička sudbina libijskog lidera pukovnika Muamera el Gadafija podstakla je na svetskim berzama pitanje ...

Pukovnik zavisi od plemenskih vođa

Politika - 23.02.2011

Zasad neizvesno da li će lideri najvećih libijskih plemena podržati vlast Muamera Gadafija ili direktno uticati na njegov pad Vlast Muamera Gadafija, prema svemu sudeći, zavisi od toga da li će uspeti da pod svojom kontrolom zadrži vodeće ...

Gadafi izgubio kontrolu nad istokom zemlje

Politika - 23.02.2011

Vlast preti prekim sudom. Nezapamćena masovna evakuacija stranaca Po izveštajima agencija Bengazi – Dok libijski vođa Muamer Gadafi preti da će silom slomiti otpor svojoj 41 godinu dugoj vlasti, stanovnici istočnog grada Bengazija, kolevke ...

Fratini: Oko 1.000 mrtvih u Libiji

Politika - 23.02.2011

RIM, TRIPOLI – U Libiji je prilikom nasilnog suzbijanja protesta verovatno ubijeno oko 1.000 ljudi, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini.

Sreda, 23.02.2011.

BBC - 23.02.2011

Svi listovi opširno izveštavaju o događajima u Libiji i prkosnom govoru Moamera Gadafija za koji gotovo jednodušno ocenjuju da je dokaz koliko je izgubio vezu sa realnošću.

Fratini: Kredibilne informacije o 1.000 mrtvih u Libiji

R.S.Evropa - 23.02.2011

Italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini kazao je da je, prema informacijama italijanske ambasade u Tripoliju, libijski lider Moamer Gadafi izgubio kontrolu nad istočnom provincijom Kirenaika.

Libija: 300 poginulih, UN osudile represiju režima

R.S.Evropa - 23.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija zatražio je u utorak kasno uveče da se "odmah prekine" nasilje u Libiji i osudio je represiju režima lidera Muamera Gadafija nad demonstrantima.

Gadafi: Dignite naftna postrojenja u vazduh

Vesti Online - 23.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi naredio je bezbednosnim snagama da dignu u vazduh naftna postrojenja, izveštava „Tajm“. Istok zemlje pao je u ruke demonstranata, diplomate i neku oficiri otkazuju Gadafiju poslušnost, a u zemlji je presude ...

Libijske vlasti: U nemirima poginulo 640 ljudi?

Vesti Online - 23.02.2011

Najmanje 640 ljudi izgubilo je život u protestima u Libiji protiv režima Moamera Gadafija koji su počeli 15. februara, saopštila je danas Međunarodna federacija za ljudska prava (IFHR).

Srpski "psi rata" čuvaju Gadafija

Vesti Online - 23.02.2011

Srbi su prvi strani plaćenici koji su stigli u Libiju! Naime, nekoliko desetina srpskih plaćenika u ovom trenutku ratuju na ulicama libijskih gradova na strani trupa vernih Muameru el Gadafiju, prenose beogradski mediji.

Evropa u strahu: Preti "biblijski egzodus" iz Afrike

Vesti Online - 23.02.2011

Italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini je danas upozorio na mogućnost "egzodusa biblijskih razmera" iz Libije ukoliko lider te zemlje Moamer Gadafi bude svrgnut.

Supruga Moamera Gadafija je Hrvatica

Vesti Online - 23.02.2011

Libijski vođa Moamer Gadafi oženjen je Hrvaticom, koja je rođena u Mostaru, prenose mediji u Bosni i Hercegovini. Safija Farkas Gadafi zapravo je Sofija Farkaš, unuka Ivana Farkaša, nekadašnjeg austrijskog školskog okružnog nadzornika u ...

Obruč za Gadafija

Press - 23.02.2011

Libijskog vođu napustili ministar unutrašnjih poslova i savetnik sina Saifa. U Bengaziju više od 2.000 ubijenih u napadima na demonstrante Jusef Savani, visoki pomoćnik Saifa al Islama, sina libijskog lidera Moamera Gadafija, podneo je ...

Srpski ambasador u Libiji demantuje "Vikiliks"

Vesti Online - 23.02.2011

Bivši srpski ambasador u Egiptu i Libiji Dušan Simeonović negirao je navode "Vikiliksa" da je on izvor informacija koji je Amerikancima pričao o svađama između sinova libijskog vođe Moamera Gadafija. "Ta vest je apsolutno isfabrikovana.

Gadafi bombama guši demonstracije u Libiji

Prva Srpska TV - 22.02.2011

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Saif al-Islam demantovao je danas da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, javila je državna televizija.

Haos u Libiji, zaseda savet bezbednosti

Kurir - 22.02.2011

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i Arapska liga održaće vanredne sastanke posvećene krizi u Libiji, u kojoj je vlast nasilno odgovorila na zahteve naroda za smenom višedecenijskog lidera Muamera el Gadafija, a međunarodna ...

Autokrata koji se uvek dočeka na noge

E-Novine - 22.02.2011

Moamer Gadafi bio je više od četiri decenije "zaštitno lice" Libije, izdržao je međunarodnu izolaciju i američke vazdušne napade, da bi uspeo najzad da postane prihvatljiv za međunarodnu zajednicu.

Gadafijeva deca godinama U svađi

Kurir - 22.02.2011

TRIPOLI/BEOGRAD - Sinovi libijskog vođe Muamera Gadafija sukobljeni su oko ekonomskih interesa u tolikoj meri da bi mogli da ugroze ostanak porodice na vlasti posle odlaska sa scene njihovog oca, navodi se u američkoj diplomatskoj depeši ...

Vođa "džamahirije" rešio da žrtvuje narod

E-Novine - 22.02.2011

Libijski lider Muamer Gadafi rekao je u utorak, u obraćanju naciji na državnoj televiziji, da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju. Gadafi je rekao da je naredio vojsci i policiji da preuzme kontrolu nad situacijom u svoje ruke ...

Gadafi ne da vlast

Kurir - 22.02.2011

TRIPOLI - Libijski lider Muamer Gadafi rekao je danas, u obraćanju naciji na državnoj televiziji, da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju.

Biće krvi kao u Jugoslaviji!

ALO - 22.02.2011

Libija je u plamenu! Prema poslednjim podacima, najmanje 400 osoba je poginulo tokom protesta koji su se iz Bengazija proširili na Tripoli, prestonicu Libije.

Gadafijev sin negira da su bombardovani gradovi

Kurir - 22.02.2011

TRIPOLI - Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam demantovao je da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, javila je državna televizija.

Borbenim avionima na demonstrante

DW - 22.02.2011

„U Tripoliju sam. Nisam u Venecueli“. Tim rečima sinoć se preko televizije oglasio libijski vođa Moamer el-Gadafi. Samo nekoliko sati ranije, libijska vojska brutalno se sukobila sa protivnicima režima.

Gadafi: Psi, nisam pobegao iz Libije!

Mondo - 22.02.2011

Muamer Gadafi demantovao je informacije prema kojima je napustio zemlju, a njegov sin da su bombardovani gradovi. Ceo svet poziva na prekid nasilja. Otežana evakuacija stranaca iz Libije.

Gadafi bombama guši demonstracije u Libiji

Blic - 22.02.2011

TRIPOLI - Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Saif al-Islam demantovao je danas da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, javila je državna ...

Ban Ki Mun ljut na Gadafija

Kurir - 22.02.2011

LOS ANĐELES - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je ogorčenost zbog informacija da libijske snage bezbednosti iz aviona i helikoptera pucaju na demonstrante i zatražio od libijskog lidera Moamera Gadafija hitnu obustavu nasilja.

Kamenicama na ambasadu libije u Beogradu

Kurir - 22.02.2011

BEOGRAD - Oko 40 ljudi okupilo se oko 10 sati ispred libijske ambasade na Dedinju u Beogradu. Oni uzvikuju parole protiv libijskog predsednika Muamera Gadafija i gađaju zgradu ambasade.

Gadafi - lider koji se uvek dočekivao na noge

EMG - 22.02.2011

Moamer Gadafi bio je više od četiri decenije "zaštitno lice" Libije, izdržao je međunarodnu izolaciju i američke vazdušne napade, da bi uspeo najzad da postane prihvatljiv za međunarodnu zajednicu.

Gadafi: Nisam pobegao

Novosti - 22.02.2011

Libijski lider Muamer el Gadafi se pojavio na državnoj televiziji prvi put otkako su pre tri dana izbili krvavi naredi u ovoj arapskoj zemlji TRIPOLI - Libijski lider Muamer el Gadafi se pojavio na državnoj televiziji prvi put otkako su ...

Gadafi je srce Srbije

E-Novine - 22.02.2011

U danima kad svetska javnost s prezirom i opravdanim besom prati informacije koje govore o tome kako krvožedni libijski tiranin Moamer el Gadafi, u očajničkom pokušaju održavanja na vlasti, izdaje naređenja da vojni avioni bombarduju ...

Moamer je garant mira

E-Novine - 22.02.2011

Revolucionarni talas koji je zahvatio severnu Afriku i Bliski istok, nije ostavio ravnodušnim ni informativnu redakciju B92, ozbiljnu medijsku kuću sa nejasnom vlasničkom strukturom.

Vojska na istoku libije otkazala poslušnost gadafiju

Kurir - 22.02.2011

TOBRUK - Libijska vojska u istočnom gradu Tobruku saopštila je danas da više ne podržava libijskog lidera Moamera Gadafija i da je istočna regija te zemlje van Gadafijeve kontrole.

Gadafi odbio da se povuče

Prva Srpska TV - 22.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i Arapska liga održaće danas vanredne sastanke posvećene novonastaloj krizi u Libiji, u kojoj je vlast nasilno odgovorila na zahteve naroda za smenom lidera Muamera el Gadafija, a međunarodna javnost i ...

Streljani vojnici koji su odbili da pucaju

Danas - 22.02.2011

Tripoli, Beograd - Libijski lider Moamer el Gadafi obratio se juče naciji putem državne televizije i negirao navode da je pobegao u Venecuelu, čiji predsednik je njegov saveznik Ugo Čaves, izvestile su svetske agencije.

Počinje evakuacija srpskih državljana

Danas - 22.02.2011

Beograd - Evakuacija državljana Srbije iz Libije trebalo je da počne jutros, jer je Ministarstvo spoljnih poslova, kako je juče rekao Mirko Stefanović, državni sekretar u ovom ministarstvu, dobilo dozvolu za sletanje tri aviona Jat ervejza ...

Ličnost Danas: Saif al Islam Gadafi

Danas - 22.02.2011

Vlada će se boriti do poslednjeg čoveka i poslednjeg metka da ostane na vlasti, poručio je Saif al Islam Gadafi, sin libijskog vođe Moamera el Gadafija, u nedavnom govoru na državnoj televiziji, govoreći o neredima koji potresaju zemlju.

Gadafi ne napušta Libiju, zove pristalice na ulice

EMG - 22.02.2011

Libijski lider Muamer el Gadafi rekao danas u obraćanju naciji na državnoj televiziji da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju. Gadafi je rekao da je naredio vojsci i policiji da preuzmu kontrolu nad situacijom i pozvao svoje ...

Gadafi: Boriću se do poslednje kapi krvi

Novosti - 22.02.2011

Rekavši da je narod uz njega, libijski vođa je naredio vojsci i policiji da uguše narodni ustanak protiv njegove vlasti u kome je za proteklih osam dana poginulo nekoliko stotina ljudi TRIPOLI - Libijski vođa Moamer Gadafi zarekao se danas ...

EU će sankcionisati Gadafija?

Mondo - 22.02.2011

Evropska unija razmatra mogućnost uvođenja sankcija protiv libijskog lidera Moamera Gadafija, ali se ovakvoj ideji protivi nekoliko država, pre svega Italija i Malta.

SAD saznale za dvorske svađe u Tripoliju od bivšeg srpskog ambasadora

Blic - 22.02.2011

BEOGRAD - U poverljivim depešama koje su 2009. slate iz američke ambasade u Tripoliju, a koje su objavljene na „Vikiliksu“, podrobno se govori o sukobu između sinova libijskog vođe Moamera Gadafija, a kao glavni izvor tih informacija ...

Gadafi: i dalje sam u Tripoliju

Kurir - 22.02.2011

TRIPOLI - Predsednik Libije Moamer Gadafi izjavio je na državnoj televiziji da se ne nalazi u Venecueli kao što je spekulisano, nego da je u libijskoj prestonici Tripoliju. "Nisam u Francuskoj niti Venecueli.

Gadafijev sin: Borićemo se do poslednjeg metka!

Glas javnosti - 22.02.2011

KAIRO - Sin libijskog lidera Muamera Gadafija saopštio je preko državne televizije da njegov otac i dalje upravlja zemljom uz podršku vojske i da će se boriti "do poslednjeg čoveka, žene i metka".

Gadafijev sin demantovao da su bombardovani gradovi

Blic - 22.02.2011

TRIPOLI - Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Saif al-Islam demantovao je danas da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, javila je državna ...

EU razmatra mogućnost uvođenja sankcija protiv Libije

Blic - 22.02.2011

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i Arapska liga održaće danas vanredne sastanke posvećene novonastaloj krizi u Libiji, u kojoj je vlast nasilno odgovorila na zahteve naroda za smenom lidera Muamera el Gadafija, a međunarodna javnost i ...

Vojska na potezu

Politika - 22.02.2011

Tehnički odlično opremljena libijska vojska je elitni deo društva, sa sasvim konkretnim privilegijama i statusom. Broji ukupno 76.000 pripadnika sa 2.205 tenkova, 374 borbena aviona i 110 borbenih helikoptera.

Gadafi: Još nismo upotrebili silu, ali ako treba upotrebićemo je

Politika - 22.02.2011

Nepopustljivi libijski vođa demonstrante nazvao „bandama, plaćenicima i pacovima”, zapretio im egzekucijama i obećao da će, ako treba, u domovini umreti kao „mučenik” Po izveštajima agencija Tripoli – Libijski vođa Muamer Gadafi žestoko je ...

Gadafi ne napušta Libiju, zove pristalice na ulice

Politika - 22.02.2011

TRIPOLI – Libijski lider Muamer Gadafi rekao je danas, u obraćanju naciji na državnoj televiziji, da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju.

Vikiliks: Rivalstvo među Gadafijevom decom

R.S.Evropa - 22.02.2011

Sinovi libijskog vođe Moamera Gadafija sukobljeni su oko ekonomskih interesa u tolikoj meri da bi mogli da ugroze ostanak porodice na vlasti posle odlaska sa scene njihovog oca, navodi se u američkoj diplomatskoj depeši iz marta 2009.

Libija na ivici građanskog rata

RTS - 22.02.2011

Napetost u Libiji raste. Sin libijskog predsednika tvrdi da vojni avioni nisu bombardovali demonstrante, već skladišta oružja. Više od 400 mrtvih u uličnim neredima. Gadafi poručio da se i dalje nalazi u prestonici.

„U mojoj rodnoj Libiji dešava se veliko krvoproliće”

24online - 22.02.2011

Nuredin Surmani, libijski doktor koji obezbeđuje posao za medicinske radnike iz Srbije u Libiji, kaže za „24 sata” da je u njegovoj rodnoj zemlji veliko krvoproliće i da sa zebnjom prati situaciju...

Haotično u Libiji, zaseda Savet bezbednosti

Politika - 22.02.2011

NJUJORK/TRIPOLI - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i Arapska liga održaće danas vanredne sastanke posvećene novonastaloj krizi u Libiji, u kojoj je vlast nasilno odgovorila na zahteve naroda za smenom višedecenijskog lidera Muamera el ...

Gadafi ne napušta Libiju, zove pristalice na ulice

Beta - 22.02.2011

TRIPOLI, 22. februara 2011. (Beta) - Libijski lider Muamer Gadafi rekao je u utorak, u obraćanju naciji na državnoj televiziji, da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju.

Haos u Libiji, oglasio se Gadafi

RTS - 22.02.2011

Moamer el Gadafi za koga se tvrdi da je naredio bombardovanje demonstranata u Tripoliju, noćas demantovao navode u opotrebi sile i bekstvu iz zemlje. Stanje u Libiji haotično.

Gadafi, do poslednjeg daha

RTS - 22.02.2011

Muamer Gadafi poručio narodu da je beduinski ratnik i da će, kao mučenik, u Libiji biti do smrti. Sin libijskog predsednika demantuje da je vojska bombardovala demonstrante, tvrdeći da su mete napada bila skladišta oružja.

Gadafi ne podnosi ostavku, zove pristalice na ulice

R.S.Evropa - 22.02.2011

Libijski lider Muamer Gadafi rekao je danas, u obraćanju naciji na državnoj televiziji, da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju. Gadafi je rekao da je naredio vojsci i policiji da preuzme kontrolu u svoje ruke i istovremeno ...

Gadafijev sin demantuje napade na demonstrante

R.S.Evropa - 22.02.2011

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Saif al-Islam demantovao je danas da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, javila je državna televizija.

Gadafi: Ne vjerujte "psima", u Tripoliju sam, ne u Venecueli

R.S.Evropa - 22.02.2011

Libijski vođa Moamer Gadafi, koji se suočava s masovnim protestima, pojavio se rano ujutro u utorak na libijskoj televiziji kako bi u kratkoj izjavi poručio da nije napustio zemlju, prenijeli su mediji.

Hamas osudio masakr nad demonstrantima u Libiji

R.S.Evropa - 22.02.2011

Militantni palestinski pokret Hamas, koji je na vlasti u pojasu Gaze, osudio je danas "masakr" koji je režim Muamera Gadafija izvršio nad svojim narodom.

Danas sjednica Savjeta bezbjednosti UN o krizi u Libiji

R.S.Evropa - 22.02.2011

Sjednica Savjeta bezbjednosti o krizi u Libiji biće održana danas u sjedištu UN u Njujorku, najavio je generalni sekretar UN-a Ban Ki Mun. Ban je naveo da je sinoć razgovarao telefonom sa libijskim liderom Moamerom Gadafijem i pozvao ga na ...

Gadafi pojačava nasilje protiv demonstranata

R.S.Evropa - 22.02.2011

Situcija u Libiji sve je dramatičnija, nakon vijesti da su vojni avioni bombardovali demonstrante u Tripoliju, državna televizija objavila je da je počeo rat protiv terorista i da ima poginulih, ali su demantovali da je nad učesnicima ...

Amerika bespomoćna u Libiji

Politika - 22.02.2011

Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Amerika veoma zainteresovano, ali i sasvim bespomoćno, nastavlja da prati arapske revolucije koje su u poslednjih nekoliko nedelja trodecenijsku građevinu njene politike u tom delu sveta pretvorile u ...

Gadafijev sin negira da su bombardovani gradovi

Vesti Online - 22.02.2011

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam demantovao je da su oružane snage bombardovale gradove Tripoli i Bengazi, dodajući da su mete napada bila skladišta oružja izvan gradskih oblasti, prenose beogradski.

Pao istok Libije; Gadafi: Zarobite pacove!

Vesti Online - 22.02.2011

Libijska vojska u istočnom gradu Tobruku saopštila je danas da više ne podržava libijskog lidera Moamera Gadafija i da je istočna regija te zemlje van Gadafijeve kontrole.

Ni mrtav iz Libije

Press - 22.02.2011

Moamer el Gadafi juče najavio obračun sa „narkomanima i agentima Amerike" i rekao da ni po koju cenu neće otići iz zemlje n Istočni deo zemlje i grad Bengazi van kontrole Gadafija, Tripolijem patroliraju trupe odane režimu.

Libijci: Gotov je!

Press - 22.02.2011

Oko 40 Libijaca koji žive u Srbiji protestovalo je juče ispred ambasade te zemlje u Beogradu. Demonstranti su polomili staklo na oglasnoj tabli ispred ambasade, iz nje izvukli sliku Moamera el Gadafija i zamenili je starom zastavom Libije.

Snajperi na Zelenom trgu brane Gadafija

Vesti Online - 22.02.2011

Primirje koje je od preksinoć u Tripoliju nije ni najmanji znak da se situacija stabilizuje. Naprotiv, demonstranti su, baš kao i vladine snage, samo iskoristil i jaku kišu da se reorganizuju i pripreme za nove sukobe.

Nisam pobegao, u Tripoliju sam!

Vesti Online - 22.02.2011

Predsednik Libije Moamer Gadafi izjavio je na državnoj televiziji da se ne nalazi u Venecueli kao što je spekulisano, nego da je u libijskoj prestonici Tripoliju. "Nisam u Francuskoj niti Venecueli.

Srpski diplomata izvor "Vikiliksa": Gadafijevi sinovi se bore za vlast

Vesti Online - 22.02.2011

Sinovi libijskog vođe Moamera Gadafija sukobljeni su oko ekonomskih interesa u tolikoj meri da bi mogli da ugroze ostanak porodice na vlasti posle odlaska sa scene njihovog oca, navodi se američkoj diplomatskoj depeši iz marta 2009.

Gadafijev sin: Libiji preti građanski rat (VIDEO)

S media - 21.02.2011

Sin libijskog lidera Muamera Gadafija saopštio je preko državne televizije da njegov otac i dalje upravlja zemljom uz podršku vojske i da će se boriti "do poslednjeg čoveka, žene i metka".

Gadafijev sin: Borićemo se do poslednjeg metka!

Kurir - 21.02.2011

KAIRO - Sin libijskog lidera Muamera Gadafija saopštio je preko državne televizije da njegov otac i dalje upravlja zemljom uz podršku vojske i da će se boriti "do poslednjeg čoveka, žene i metka".

Svi državljani Srbije u Libiji su dobro, uskoro evakuacija

EMG - 21.02.2011

Niko od srpskih državljana koji su u nedelju uveče napadnuti u kampu pored libijskog grada Ras Lanafa nije povređen, svi su dobro i njihova bezbednost u ovom trenutku nije ugrožena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Libijska avijacija započela vazdušne napade na demonstrante

Blic - 21.02.2011

Libijska avijacija započela je vazdušne napade na demonstrante u Bengaziju i Tripoliju. Prema rečima dopisnika Al Džazire iz libijske prestonice, vazdušni napadi su u toku "širom grada".

Gadafijev sin će braniti oca "do poslednjeg metka"

E-Novine - 21.02.2011

Demonstranti i bezbednosne snage borili su se noćas za kontrolu nad centrom Tripolija, prenosi agencija AP izjave očevidaca koji su rekli i da su snajperi pucali sa krovova, a pristalice vođe Muamera Gadafija otvarale vatru na demonstrante ...

Odbrana tiranije "do poslednjeg metka"

E-Novine - 21.02.2011

Demonstranti i bezbednosne snage borili su se noćas za kontrolu nad centrom Tripolija, prenosi agencija AP izjave očevidaca koji su rekli i da su snajperi pucali sa krovova, a pristalice vođe Muamera Gadafija otvarale vatru na demonstrante ...

Gadafijev sin upozorio da Libiji preti građanski rat

Prva Srpska TV - 21.02.2011

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam, upozorio je da bi u toj zemlji mogao da izbije građanski rat zbog kog bi se potrošilo bogatstvo od naftnih izvora.

Pravi rat u Libiji, najmanje 200 poginulih

Glas javnosti - 21.02.2011

TRIPOLI - Jedna visoki libijski zvaničnik izjavio je da je jedna grupa islamskih ekstremista uzela kao taoce pripadnike bezbednosti i građane na istoku Libije.

Gadafijev sin upozorava na građanski rat u Libiji

Blic - 21.02.2011

TRIPOLI, BENGAZI - Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam, upozorio je da bi u toj zemlji mogao da izbije građanski rat zbog kog bi se potrošilo bogatstvo od naftnih izvora.

Gadafijev sin upozorio da Libiji preti građanski rat

Blic - 21.02.2011

TRIPOLI, BENGAZI - Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam, upozorio je da bi u toj zemlji mogao da izbije građanski rat zbog kog bi se potrošilo bogatstvo od naftnih izvora.

Krvavi nemiri u Libiji, vlast obećava reforme

DW - 21.02.2011

Posle pet dana demonstracija procenjuje se da je u Libiji poginulo najmanje 200 ljudi, a skoro 1.000 je ranjeno. Oglasio se i Gadafijev sin, Saif al-Islam Gadafi koji obećava reforme… Vesti iz Libije stižu vrlo neujednačeno.

Lilić: Gadafi je još u Tripoliju, ne očekujem da će odstupiti

Blic - 21.02.2011

Zoran Lilić, bivši predsednik SFRJ i najbolji domaći poznavalac prilika u Libiji, kaže za “Blic” da su, prema njegovim informacijama, svi naši državljani u toj zemlji zahvaćenoj nemirima živi i zdravi, uključujući 150 naših radnika ...

Libiji preti građanski rat

Danas - 21.02.2011

Tripoli, Beograd - Režim pukovnika Moamera el Gadafija suočava se s najozbiljnijim izazovom u protekle 42 godine, budući da državu danima potresaju protesti, a visoke diplomate sve češće pokazuju neposlušnost.

Gadafi beži kod uga čavesa?

Kurir - 21.02.2011

Vesti : ugo čavez , libija , venecuela , Ugo Čaves , Muamer el ...

Haos u Libiji

RTS - 21.02.2011

Moamer el Gadafi naredio bombardovanje demonstranata u Tripoliju. Piloti odbili naređenje i prebegli za Maltu. Ministar informisanja Venecuele demantovao navode da je Gadafi pobegao u tu zemlju.

Gadafi masakrom pokušava da sačuva svoju strahovladu

24online - 21.02.2011

Iako je na zapadu čuven po tome što voli beduinske šatore, ženske telohranitelje i ukrajinske bolničarke i stoga uživa ugled ekscentričnog šoumena, libijski vođa Moamer Gadafi preko 40 godina gvozdenom rukom vlada svojom zemljom...

Gadafijev sin upozorio da Libiji preti građanski rat

R.S.Evropa - 21.02.2011

Sin libijskog lidera Muamera Gadafija saopštio je preko državne televizije da njegov otac i dalje upravlja zemljom uz podršku vojske i da će se boriti "do poslednjeg čoveka, žene i metka".

Protesti tresu Libiju

Politika - 21.02.2011

Izveštava se o desetinama mrtvih. Gadafijev sin upozorava na građanski rat i nudi dijalog o reformama. Ostavka ministra pravde BEOGRAD - Svi državljani Republike Srbije u Libiji su dobro, niko nije povređen i njihova sigurnost u ovom ...

Libijske diplomate u UN pozvale Gadafija da ode

R.S.Evropa - 21.02.2011

Libijske diplomate u UN pozvale su u ponedeljak vođu Muamera el Gadafija da ode sa vlasti. Zamenik ambasadora Ibrahim Dabaši rekao je da ako Gadafi ne preda vlast, "Libijci će ga se otarasiti".

Brisel osudio nasilje u Libiji

Politika - 21.02.2011

Ministri EU pozvali na prekid nasilja i zatražili od tamošnjih vlasti da poštuju ljudska prava, da ne isključuju telefoniju i Internet Od našeg stalnog dopisnika Brisel – Ministri spoljnih poslova Evropske unije od samog okupljanja na ...

Gadafi odbio da se povuče

BBC - 21.02.2011

Libijski lider Moamer Gadafi se u utorak poslepodne obratio naciji prkosnim govorom u kojem je za antivladine proteste "optužio bolesnike i narkomane".

Gadafi: Do poslednjeg čoveka, žene i metka

R.S.Evropa - 21.02.2011

Izvor: Agencija Beta Sin libijskog lidera Muamera Gadafija saopštio je preko državne televizije da njegov otac i dalje upravlja zemljom uz podršku vojske i da će se boriti "do poslednjeg čoveka, žene i metka".

Žestoki sukobi u Tripoliju

R.S.Evropa - 21.02.2011

Demonstranti i bezbednosne snage borili su se noćas za kontrolu nad centrom Tripolija, prenosi agencija AP izjave očevidaca koji su rekli i da su snajperi pucali sa krovova, a pristalice vođe Muamera Gadafija otvarale vatru na demonstrante ...

Dramatično u Libiji

RTS - 21.02.2011

Demonstranti zapalili zgradu parlamenta u Tripoliju. Blizu 50 srpskih državljana zarobljeno nedaleko od Tripolija i traže pomoć od Srbije. Broj žrtava raste. Gadafijev sin upozorio na građanski rat.

Gori parlament u Tripoliju

RTS - 21.02.2011

Demonstranti zapalili zgradu parlamenta u Tripoliju. Broj žrtava raste, situacija konfuzna, stranim izveštačima otežan rad. Saif el Islam, Gadafijev sin, upozorio na građanski rat, ali i najavio reforme.

Masakr u Libiji!

Press - 21.02.2011

Libijska vojska ubila najmanje 15 ljudi, među kojima žene i decu, na sahrani stradalih demonstranata. Od početka nereda poginulo više od 200 osoba Protesti u Libiji protiv režima ne prestaju, a predsednik Muamer el Gadafi rešio je da ih ...

Šok zbog krvavih pretnji Gadafijevog sina

Press - 21.02.2011

Govor Gadafijevog sina Saifa al-Islamija u kom je upozorio Libijce da im preti građanski rat, analizira se u Beloj kući, a komentatori i dopisnici stranih medija sa Bliskog istoka smatraju da neće umiriti proteste koji su se u toj zemlji ...

GADAFI - od idealiste do tiranina

Press - 21.02.2011

Vođa libijske džamahirije, koji ovom zemljom vlada od 1969. godine, rođen je 1941. godine u malom pustinjskom mestu pored grada Sirt, kao izdanak beduinske porodice.

Libija u plamenu: Hiljadu Srba moli za pomoć!

Press - 21.02.2011

Pedesetak Srba opljačkano kod Tripolija, Gadafi ne da „Jatu" da sleti po naše ljude, srpski radnici traže zaštitu od naše ambasade, Vuk Jeremić obećao pomoć Branili se golim rukama - Grupa od dvadesetak naoružanih ljudi napala je naš kamp ...

Masakri širom Libije: Agonija i bes despota

Press - 21.02.2011

Više stotina mrtvih u uličnom nasilju. U glavnom gradu Libije juče zapaljene zgrade parlamenta i državnih medija. Verske vođe pozvale na svrgavanje Gadafija. Gadafi verovatno napustio Tripoli.

Libija: Bengazi pao, avijacija puca na demonstrante

Vesti Online - 21.02.2011

Demonstranti na ulicama Bengazija, drugog po veličini grada u Libiji, proslavljaju pobedu tvrdeći da su preuzeli kontrolu nad gradom od vojske i policije, javljaju strane agencije.

Libija: Sve više mrtvih, gori parlament u Tripoliju

Vesti Online - 21.02.2011

Demonstranti zapalili zgradu parlamenta u Tripoliju. Broj žrtava raste, situacija konfuzna, stranim izveštačima otežan rad. Saif el Islam, Gadafijev sin, upozorio na građanski rat, ali i najavio reforme.