TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Maljići i Simić o početku dijaloga Beograda i Prištine

B92 - 27.06.2003

Beograd, Priština -- Početak dijaloga zvaničnika u Beogradu i Prištini neće početi pre odlaska Mihaela Štajnera sa mesta šefa UNMIK, 30. jula. Analitičar iz Prištine Škeljzen Maljići smatra da tek predstoji usaglašavanje stavova albanskih političara na Kosovu.

Armelini umesto Štajnera?

B92 - 26.06.2003

Berlin -- Šef UNMIK Mihael Štajner odlazi sa dužnosti sledeće sedmice, a skoro je sasvim sigurno da će ga zameniti italijanski diplomata Antonio Armelini, koji je sada aktivan u Rimu kao opunomoćenik Vlade Italije za antiterorizam.

Štajner: Neću učestvovati u dijalogu

B92 - 26.06.2003

Priština -- Šef UNMIK Mihael Štajner potvrdio je da 30. juna završava upravljanje civilnom Misijom Ujedinjneih nacija na Kosovu i rekao da neće učestvovati u dijalogu Beograda i Prištine. "Bilo bi glupo da ja počnem dijalog, a neko drugi nastavi.

Čović: Dijalog o Kosovu sa Štajnerovim naslednikom

B92 - 24.06.2003

Preševo -- Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Koordinacionog tela za Kosovo Nebojša Čović ocenio je da "nije logično" počinjati dijalog o Kosovu sa šefom UNMIK-a Mihaelom Štajnerom, jer je to čovek koji "odlazi sa funkcije".

"Male šanse da dijalog počne u julu"

B92 - 24.06.2003

Priština -- Prištinski dnevnici na albanskom ocenjuju da su veoma male šanse da krajem jula dođe do dijaloga Beograda i Prištine, kako je najavljeno na samitu u Solunu, ali gotovo svi listovi naglašavaju da je ključan preduslov za bilo kakve kontakte s Beogradom "snažno posredovanje" međunarodne ...