TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Dnevnika juče nije bilo na kioscima

Glas javnosti - 27.06.2010

NOVI SAD - Najstariji dnevnik na srpskom jeziku u Vojvodini novosadski Dnevnik juče nije izašao, a internet portal lista od preksinoć je van funkcije.

„Dnevnik“ ponovo u prodaji

Danas - 27.06.2010

Novi Sad - Posle jednog dana prekida novosadski „Dnevnik“ je od juče ponovo u prodaji. Mada mu je juče nedostajao dodatak „Nedeljni ručak“, imao je zato TV program, koji je trebalo da se pojavi u subotnjem broju.

Povlačenje VAC je neopozivo

Danas - 27.06.2010

Beograd, Esen - Saopštenje Medijske grupe VAC (WAZ Mediengruppe) sa sedištem u Esenu u Nemačkoj da se povlači iz Srbije izazvalo je različita reagovanja u ovdašnjoj medijskoj i političkoj javnosti.

Nemačka komora upozorila srpske vlasti zbog VAC-a!

ALO - 26.06.2010

Privredna komora Nemačke upozorila je srpske političare da bi najavljeno povlačenje koncerna VAC trebalo da shvate kao alarmantni signal i da u što kraćem roku porade na poboljšanju uslova za investiranje.

"Dnevnik" danas nije izašao

Blic - 26.06.2010

Najstariji dnevnik na srpskom jeziku u Vojvodini, novosadski Dnevnik, danas nije izašao, a internet portal lista od sinoć je van funkcije. Kako agencije Beta saznaje u menadžmentu preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP), izdavača lista, ...

Kiosci danas bez "Dnevnika"

S media - 26.06.2010

Novosadski "Dnevnik", jedini dnevni list na srpskom jeziku u Vojvodini, danas se nije pojavio na kisocima, a privremeno je zamrznut i njegov Internet portal.

"Dnevnik" od sutra u štampariji Forum

S media - 26.06.2010

Najstariji dnevni list na srpskom jeziku u Vojvodini, novosadski Dnevnik, nakon dana neizlaženja, sutra će biti štampan u štampariji Forum, odlučeno je na sastanku menadžmenta preduzeća Dnevnik Vojvodina pres i Dnevnik holdinga.

Novosadski "Dnevnik" nije izašao

B92 - 26.06.2010

Novi Sad -- Najstariji dnevnik na srpskom jeziku u Vojvodini, novosadski Dnevnik, danas nije izašao, a internet portal lista od sinoć je van funkcije.

Akcionari Dnevnika tuže VAC

Glas javnosti - 26.06.2010

NOVI SAD - Skupština akcionara Dnevnik holdinga donela je odluku da se protiv medijskog koncerna VAC (WAZ) podnese tužba jer nije ispunio obaveze iz osnivačkog ugovora u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP) u iznosu od oko ...

Novosadski Dnevnik danas nije izašao zbog štrajka u štampariji

R.S.Evropa - 26.06.2010

Najstariji dnevnik na srpskom jeziku u Vojvodini, novosadski Dnevnik, danas nije izašao, a internet portal lista od sinoć je van funkcije. Kako agencije Beta saznaje u menadžmentu preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP), izdavača lista, ...

Čitaoci ostali bez "Dnevnika"

RTS - 26.06.2010

Novosadski dnevni list "Dnevnik" danas nije izašao, a Internet portal lista od sinoć je van funkcije. Radnici štamparije odbili da rade jer im, navodno, nisu na vreme isplaćeni lični dohoci.

Stečaj za Dnevnik Vojvodina Pres?

Danas - 25.06.2010

Novi Sad - Na vanrednoj sednici Skupštine akcionara Dnevnik Holdinga podržan je predlog Upravnog odbora da zbog neispunjenja ugovornih obaveza tuži nemačku kompaniju VAC.

"Dnevnik" najavio tužbu protiv VAC-a

Blic - 25.06.2010

"Dnevnik holding" će tužiti nemačku kompaniju VAC zbog neizmirenih ugovornih obaveza i pokrenuti postupak za uvođenje stečaja u zajedničku firmu "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP), koja izdaje list "Dnevnik".

Štitićemo interese u ”Novostima”

S media - 25.06.2010

Nebojša Bradić, ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije: Mi smo zainteresovani za dobre ”Novosti” i za buduće partnere u ovom procesu. MINISTAR kulture Nebojša Bradić izjavio je da će država zaštititi svoje interese u Kompaniji ...

Hombah: Otići ćemo neopljačkani

B92 - 25.06.2010

Berlin -- Direktor VAC-a, Bodo Hombah rekao je da će „sa zadovoljstvom ispuniti želju" ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću da kao investitor napusti Srbiju.

Dnevnik holdinga podnosi tužbu protiv VAC-a

S media - 25.06.2010

Skupština akcionara Dnevnik holdinga donela je danas odluku da se protiv medijskog koncerna VAC (WAZ) podnese tužba jer nije ispunio obaveze iz osnivačkog ugovora u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP) u iznosu od oko šest ...

Dinkić: VAC nije bio dobar investitor

Glas javnosti - 25.06.2010

BEOGRAD - VAC (WAZ) nije bio dobar investitor, poslovao je netransparentno i sklapao poslovne aranžmane sa privrednicima o čijem kredibilitetu je morao da vodi računa, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Lange: Ne poznajemo Šarića!

ALO - 25.06.2010

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić ponovo je optužio VAC za saradnju sa sumnjivim partnerima, kao i da je u Srbiji poslovao netransparentno.

Nemačka komora zabrinuta zbog WAZ-a

DW - 25.06.2010

Srpski političari bi najavljeno povlačenje VAC-a (WAZ) trebalo da shvate kao alarmantni signal i da u što kraćem roku porade na poboljšanju uslova za investiranje, poručuju iz Privredne komore Nemačke.

Dnevnik holding podnosi tužbu protiv WAZ-a

EMG - 25.06.2010

Skupština akcionara Dnevnik holdinga donela je danas odluku da se protiv medijskog koncerna WAZ podnese tužba jer nije ispunio obaveze iz osnivačkog ugovora u zajedničkom preduzeću Dnevnik Vojvodina pres (DVP) u iznosu od oko šest miliona ...

“Dnevnik” tuži VAC

B92 - 25.06.2010

Novi Sad -- Skupština akcionara “Dnevnik holdinga” donela je odluku da se protiv medijskog koncerna VAC podnese tužba. Kako je objašnjeno, tužba će biti podneta jer VAC nije ispunio obaveze iz osnivačkog ugovora u zajedničkom preduzeću ...

Hombah: Otići ćemo iz Srbije neopljačkani

R.S.Evropa - 25.06.2010

Direktor VAC-a (WAZ), Bodo Hombah rekao je da će „sa zadovoljstvom ispuniti želju" ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću da kao investitor napusti Srbiju.

Tužba protiv VAC-a

RTS - 25.06.2010

Skupština akcionara Dnevnik holdinga odlučila da podnese tužbu protiv VAC-a, jer, kako navodi, taj koncern nije ispunio obaveze iz osnivačkog ugovora u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" u iznosu od oko šest miliona evra.

Povlačenje WAZ ugrožava evrointegracije Srbije

E-Novine - 24.06.2010

"Kontradiktorno je da Srbija s jedne strane teži ostvarivanju tesnog ekonomsko-privrednog saveza sa EU i njenim članicama za šta je SSP kamen temeljac, a da istovremeno član vlade u Beogradu zahteva da se uglednoj medijskoj kući iz EU ...

Dinkić: VAC je bio loš investitor

B92 - 24.06.2010

Beograd -- Nikada nisam, niti ću deliti investitore na domaće i strane, ili da li su strani iz Rusije, Nemačke, Kine. Imate dobre i loše investitore, kaže Mlađan Dinkić.

Dinkić: VAC nije bio dobar i transparentan investitor

Blic - 24.06.2010

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je danas da nemačka kompanija VAC nije bila dobar investitor u Srbiji, da je poslovala netransparentno i da je sklopila poslovni aranžman sa privrednicima o čijem je ...

Dinkić: VAC bio loš investitor

B92 - 24.06.2010

Beograd -- Nemačka kompanija VAC nije bila dobar investitor u Srbiji, smatra ministar ekonomije Mlađan Dinkić. On ocenjuje da je VAC poslovao netransparentno i da je sklopio poslovni aranžman sa privrednicima o čijem je kredibilitetu ...

VAC nije bio dobar investitor

S media - 24.06.2010

VAC (WAZ) nije bio dobar investitor, poslovao je netransparentno i sklapao poslovne aranžmane sa privrednicima o čijem kredibilitetu je morao da vodi računa, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić.

Dinkić: WAZ nije bio dobar investior

EMG - 24.06.2010

“WAZ nije bio dobar investitor, poslovao je netransparentno i sklapao aranžmane sa privrednicima o čijem kredibilitetu je morao da vodi računa”, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Nemački mediji masakrirali Dinkića

E-Novine - 24.06.2010

U bliskoj istoriji medijskih kritika na čelnike Srbije, ne pamti se ono što se dogodilo za samo jedan dan, kad su gotovo svi nemački mediji, unisono, brutalno i bez zazora, ali opravdano, na stub srama stavili potpredsednika Vlade Srbije, ...

Različita tumačenja poteza VAC-a

B92 - 24.06.2010

Beograd -- Ministar Dinkić ponovio kritike na račun grupe VAC. Jelko Kacin ocenjuje da povlačenje te medijske grupe iz Srbije baca senku na ratifikaciju SSP-a.

Novinari nisu svesni moći medija

Danas - 24.06.2010

Beograd - Afera u vezi sa Vac-om ima ekonomsku ravan i cela priča je višeslojna. Krhka je nada da se neće završiti kao još jedna otvorena, a nerazjašnjena afera, istakao je juče novinar Đorđe Vlajić, dopisnik Bi-Bi-Si-ja, na izveštaju sa ...

WAZ: Preuzimamo akcije Novosti da zaštitimo imovinu

EMG - 24.06.2010

Nemačka medijska grupacija WAZ saopštila je da preuzima tri društva koja imaju većinski paket akcija "Večernjih novosti" da bi zaštitila svoju imovinu, ali je ponovila da i dalje želi da napusti Srbiju.

Kacin: Povlačenje WAZ-a baca senku na SSP

EMG - 24.06.2010

Najavljeno povlačenje medijske grupe WAZ baca tamnu senku na odluku EU da počne sa ratifikacijom SSP-a sa Srbijom, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

UNV: Sprečiti VAC da preuzme Večernje novosti

Blic - 24.06.2010

Udruženje novinara Vojvodine (UNV) pozvalo je danas državne organe da ne dozvole nemačkoj kompaniji VAC da preuzme Večernje novosti, ocenjujući da je ta nemačka kompanija odgovorna za loš položaj vojvođanskog lista Dnevnik.

NUNS: Otkriti vlasnike medija

Blic - 24.06.2010

„Prašina“ koja se podigla povodom najave kompanije VAC da napusta poslove u Srbiji pokazuje da su odnosi na medijskoj sceni u Srbiji, 10 godina nakon pada režima Slobodana Miloševića, ostali neuređeni i da se ne poštuju ni elementarne ...

VAC: Prodaćemo akcije

Danas - 24.06.2010

Bon, Beograd - Član uprave VAC Peter Lange demantovao je izjavu pravnih zastupnika firme Ardos iz Salcburga, koja se nalazi u vlasništvu Milana Beka, da je VAC na prevaru i bez dokumentacije, preuzeo tu firmu koja poseduje 24,89 odsto ...

„Ugovor sa VAC-om postoji!“

ALO - 24.06.2010

Milan Beko, većinski vlasnik „Večernjih novosti“, potvrdio je za „Alo!“ da je sa VAC-om sklopio ugovor o preuzimanju „Novosti“, ali smatra da nemačka kompanija nije postupila u skladu s tim dogovorom.

Trivan: Privatizacija Novosti nije pitanje za političare

Glas javnosti - 24.06.2010

BEOGRAD - Portparolka Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan izjavila je danas da privatizacija Kompanije Novosti i uloga medijske grupacije VAC (WAZ) u tome nije pitanje za političku elitu nego za relevantne organizacije i institucije ...

VAC: Bekovu firmu nismo preuzeli na prevaru

Glas javnosti - 24.06.2010

BON - Član uprave nemačke medijske grupa VAC (WAZ) Peter Lange demantovao je izjavu pravnih zastupnika firme "Ardos" iz Salcburga, koja se nalazi u vlasništvu Milana Beka, da je VAC na prevaru i bez dokumentacije, preuzeo tu firmu koja ...

Kacin: Odlazak WAZ-a – šamar Srbiji

DW - 24.06.2010

Povlačenje medijske grupe VAC (WAZ) šteti imidžu Srbije u očima EU, kao što i šteti njenom evrointegracionom putu, smatra specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Slučaj WAZ: pravo ili politika?

DW - 24.06.2010

Gledano sa tačke prava, srpska strana ne može mnogo da se nada u slučaju VAC (WAZ) jer su rokovi prošli. Problem se naravno može rešiti i politički, ali to je vrsta pritiska i mešanje u tržište, ocenjuju analitičari… Ako ćemo po zakonu – ...

UNV: Sprečiti VAC da preuzme "Večernje novosti"

S media - 24.06.2010

Udruženje novinara Vojvodine (UNV) pozvalo je danas državne organe da ne dozvole nemačkoj kompaniji VAC da preuzme Večernje novosti, ocenjujući da je ta nemačka kompanija odgovorna za loš položaj vojvodjanskog lista "Dnevnik".

Kacin o povlačenju VAC-a iz Srbije

B92 - 24.06.2010

Ljubljana -- Najavljeno povlačenje medijske grupe VAC baca tamnu senku na odluku EU da počne sa ratifikacijom SSP-a sa Srbijom, kaže Jelko Kacin.

Nećemo dozvoliti da nas pljačkaju

E-Novine - 24.06.2010

“Sa zadovoljstvom ćemo ispuniti želju gospodina Dinkića da kao investitori napustimo zemlju. To bi išlo mnogo brže ukoliko bi srpskom tajkunu čije ime u skladu sa ugovorom ne smem da navedem, naložio da nam vrati naš novac za kupovinu ...

Povlačenje VAC-a i nije dobra vest

S media - 24.06.2010

Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin ocenio je danas da je najavljeno povlačenje nemačke kompanije VAC iz Srbije negativno za slobodu medija i za podsticanje stranih investicija.

Kacin: Slučaj "Vaca" u Srbiji baca tamnu senku na SSP sa Srbijom

R.S.Evropa - 24.06.2010

Najavljeno povlačenje medijske grupe VAC baca tamnu senku na odluku EU da počne sa ratifikacijom SSP-a sa Srbijom, kaže Jelko Kacin, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i dodaje da ta vest nije dobra ni za slobodu medija u Srbiji.

VAC loš investitor

RTS - 24.06.2010

Mlađan Dinkić rekao da nikada nije delio investitore na domaće i strane. "Imate dobre i loše investitore, a VAC nije bio dobar investitor", ocenio je Dinkić. "Nikada nisam, niti ću deliti investitore na domaće i strane.

Evropski autogol zbog nemačkog WAZ-a

R.S.Evropa - 24.06.2010

Bio neko dobar ili loš investitor da li Vlada Srbije, u trenutku kada se bori da privuče strane investicije, sebi može da dozvoli poruku da bi nekima od njih trebalo zabraniti povratak ukoliko su se koristili zakulisnim radnjama i ...

Dinkić: Nemački VAC nije bio dobar investitor u Srbiji

Press - 24.06.2010

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je juče da nemačka kompanija VAC „nije bila dobar investitor" u Srbiji i da je poslovala netransparentno Ovo su naši dobri investitori...

Vac: Preuzimamo Novosti da bismo zaštiti imovinu

S media - 23.06.2010

Nemačka medijska grupacija VAC (Westdeutsće Allgemeine Zeitung, WAZ) saopštila je danas da preuzima tri društva koja imaju većinski paket akcija "Večernjih novosti" da bi zaštitila svoju imovinu, ali je ponovila da i dalje želi da napusti ...

VAC preuzeo deo Novosti

Glas javnosti - 23.06.2010

ESEN - Portparol VAC-a Paul Binder potvrdio je juče da je Medijska grupacija VAC u potpunosti preuzela društvo "Ardos Holding GmbH" iz Salcburga koje je je vlasnik oko 24,9 odsto akcija u Večernjim novostima.

Kolundžija: Tadić ništa nije obećavao VAC-u

Glas javnosti - 23.06.2010

BEOGRAD - Neosnovana je svaka optužba da je predsednik Srbije Boris Tadić na bilo koji način mimo zakona bilo kome bilo šta obećavao, izjavila je danas šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" u Skupštini Srbije Nada Kolundžija povodom ...

VAC potvrdio preuzimanje akcija „Ardosa“

Blic - 23.06.2010

Preuzimajući akcije "Novosti", mi smo obezbedili svoja finansijska i ekonomska prava. Isplata kupovne cene akcija "Novosti" obavljena je odavno.

Nisam VAC-u garantovao Novosti!

ALO - 23.06.2010

Posle višednevnih spekulacija izazvanih tvrdnjama direktora VAC-a Boda Hombaha da mu je predsednik Srbije Boris Tadić obećao da će preuzeti akcije „Novosti“, u danu kada je potvrđeno da je ovaj medijski gigant preuzeo 24,8 odsto akcija ...

VAC i Milan Beko u borbi za Novosti

B92 - 23.06.2010

Beograd -- Nakon što je VAC saopštio da je preuzimanjem "Ardos Holdinga" postao vlasnik 24,9 odsto akcija Novosti, zastupnici Ardosa to odbacuju i traže reakciju države.

Dinkić: Zabraniti povratak VAC-a u Srbiju

Glas javnosti - 23.06.2010

BEOGRAD - Nemačkoj medijskoj grupi Vac (WAZ) treba zabraniti povratak na srpsko tržište, poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić! "Ako je tačno da VAC pokušava zakulisno da preuzme Novosti, posle ružnih ...

WAZ: Mogu da nas tuže, mi smo čisti

DW - 23.06.2010

Iz VAC-a (WAZ) demantuju izjave da su na prevaru došli u posed četvrtine akcija „Novosti“. VAC-ov predstavnik Peter Lange za Dojče vele govori o daljim koracima te nemačke medijske grupe… Član uprave nemačke medijske grupa VAC (WAZ), Peter ...

Dinkić: Zabraniti povratak WAZ-a u Srbiju

EMG - 23.06.2010

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da nemackoj medijskoj grupi WAZ treba zabraniti povratak na srpsko tržište.

Hombah: Ispunićemo Dinkićevu želju

Blic - 23.06.2010

Direktor VAC-a Bodo Hombah saopštio je danas da će ta grupa "sa zadovoljstvom ispuniti želju gospodina (ministra ekonomije Mlađana) Dinkića" da, kao investitor, napusti Srbiju.

Proterati Nemce, zabraniti WAZ!

E-Novine - 23.06.2010

Vest da je medijska grupacija WAZ efikasno preuzela prvu od tri kompanije Milana Beka u Austriji i da se nikako neće odreći svog vlasništva u “Večernjim novostima”, izazvala je pravu paniku u štabu “beogradskog vlasnika ovih firma”, kako ...

Beko bez argumenata

E-Novine - 23.06.2010

Član uprave njemačke medijske grupe WAZ Peter Lange opovrgao je tvrdnju pravnih zastupnika tvrtke Ardos iz Salzburga (vlasništvo Milana Beka) da je WAZ na prijevaru preuzeo kompletnu firmu.

Pomagajte, drugovi, Nemci napadaju!

E-Novine - 23.06.2010

U “Večernjim novostima”, u stanju neposredne ratne opasnosti od napada medijske grupe WAZ, objavljena je opšta mobilizacija rasopoloživog ljudstva.

Predvečernje Novosti

Danas - 23.06.2010

Kako stvari stoje velike su šanse da se "Novosti" nađu među "Sedam velikih misterija modernog sveta". Posle prepucavanja u Skupštini, sve je još misterioznije.

Trivan: Privatizacija "Novosti" nije pitanje za političare

S media - 23.06.2010

Portparol i poslanik Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je pitanje privatizacije kompanije "Večernje novosti" i uloge medijske grupacije VAC u tom procesu pitanje za nadležne institucije, a ne za političku elitu.

Hombah: Ispunićemo Dinkićevu želju

B92 - 23.06.2010

Esen -- Direktor medijske grupe VAC Bodo Hombah kaže da će ovaj koncern "sa zadovoljstvom ispuniti želju gospodina Dinkića" da, kao investitor, napusti Srbiju .

Povlačenje VAC-a nije dobra vest

S media - 23.06.2010

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je danas da najavljeno povlačenje medijske grupe VAC iz Srbije "nije dobra vest ni za slobodu medija u Srbiji, kao ni za privlacenje stranih investicija u Srbiju".

Opozicija kritikuje izjavu Dinkića

B92 - 23.06.2010

Beograd -- Opozicija kritikuje izjavu ministra ekonomije Mlađana Dinkića da bi grupi VAC trebalo zabraniti povratak na medijsko tržište Srbije. U vladajućoj koaliciji bez odgovora da li je Dinkić izneo lični stav ili stav Vlade.

Privatizacija „Večernjih novosti“ nije pitanje za političare

Danas - 23.06.2010

Beograd - „Kada razgovaramo unutar vladajuće koalicije, to radimo bez bilo kakve potrebe da te pozive upućujemo putem medija. Komunikacija je sasvim redovna i nema potrebe da se po bilo kom pitanju postavlja enigma da li će se predsednik ...

WAZ potvrdio preuzimanje dela Novosti i povlačenje

24online - 23.06.2010

KUPOVINA - Portparol medijske grupacije WAZ Pol Binder potvrdio je da je ta grupacija u potpunosti preuzela društvo „Ardos Holding GmbH" iz Salcburga, koje je je vlasnik 24,9 odsto akcija „Večernjih novosti", kao i da će se posle ...

Vac: Odlazimo, ali štitimo svoju imovinu

RTS - 23.06.2010

Direktor medijske grupe "VAC" Bodo Hombah izjavio je da će taj koncern "sa zadovoljstvom ispuniti želju ministra ekonomije Mlađana Dinkića" da, kao investitor, napusti Srbiju. Međutim, prvo moramo da zaštitimo svoju imovinu, naveo Hombah.

Mediji u Srbiji tajkunizirani

R.S.Evropa - 23.06.2010

U istrazi o privatizaciji kompanije Novosti, policija i Specijalno tužilaštvo razmatraju dokumentaciju koju je pre izvesnog vremena dostavio biznismen Stanko Subotić Cane , koji je u Srbiji optužen za šverc cigareta, saznaje RSE.

Bitka za „Novosti": Sukob Dinkića i Bode Hombaha!

Press - 23.06.2010

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije izjavio je da bi posle najave VAC-a da se povlači iz Srbije bilo „potpuno nemoralno" da ova nemačka kompanija postane vlasnik „Večernjih novosti"! - Razgovaraćemo sa (koalicionim partnerima) ...

VAC: Odlazimo, ali nećete nas opljačkati

Vesti Online - 23.06.2010

Direktor VAC, Bodo Hombah izjavio je danas u Esenu da će ta nemačka medijska kompanija ''sa zadovoljstvom ispuniti želju" ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađana Dinkića da kao investitor napusti Srbiju.

Tadić: VAC-u nisam garantovao Novosti

Vesti Online - 23.06.2010

Posle višednevnih spekulacija izazvanih tvrdnjama direktora VAC-a Boda Hombaha da mu je predsednik Srbije Boris Tadić obećao da će preuzeti akcije ''Novosti“, u danu kada je potvrđeno da je ovaj medijski gigant preuzeo 24,8 odsto akcija ...

Bajalović: VAC bez dozvole za Novosti

Press - 23.06.2010

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković-Bajalović izjavila je juče za Press da ta komisija nije dala dozvolu nemačkoj medijskoj grupi VAC da može da postane i većinski vlasnik „Večernjih novosti".

"Dnevnik holding" tuži VAC?

B92 - 22.06.2010

Novi Sad -- UO "Dnevnik holdinga" je na sednici doneo odluku da Skupštini tog preduzeća predloži pokretanje sudskog postupka protiv nemačkog VAC-a.

VAC želi i Novosti i da se povuče sa srpskog tržišta

Danas - 22.06.2010

Beograd, Esen - Medijska grupacija VAC u potpunosti je preuzela društvo Ardos Holding GmbH iz Salcburga koje je je vlasnik skoro 25 odsto akcija u Novostima a.d., potvrdio je juče portparol VAC-a Paul Binder.

Istraga o privatizaciji "Novosti"

B92 - 22.06.2010

Tara, Beograd -- Policija je po nalogu tužilaštva pokrenula istragu u vezi sa privatizacijom "Novosti". Ministar Dinkić traži da se VAC-u zabrani povratak na tržište Srbije.

Hombah: Ispunićemo želju Dinkića

S media - 22.06.2010

Direktor medijske grupe VAC Bodo Hombah danas je saopštio, povodom izjave ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića, da će ovaj koncern "sa zadovoljstvom ispuniti želju gospodina Dinkića" da, kao investitor, napusti Srbiju.

Tajanstveni Srbin ucenjivao VAC?

S media - 22.06.2010

Bodo Hombah, direktor medijske grupacije VAC, izjavio je u intervjuu za Dojče Vele da VAC odlazi iz Srbije zbog nerešenog zahteva za kupovinu udela u "Novostima" i ucena, a ne zbog finansijskih problema. "Odlučili smo da više ne čekamo.

Oduzete akcije Milana Beka

E-Novine - 22.06.2010

Preuzimanjem Bekovih firmi u inostranstvu, WAZ čitav problem oko „Večernjih novosti“ prebacuje na međunarodni teren, tamo gde Srbija na pravne sporove ne može uticati onako kako to čini u zemlji.

VAC preuzima Večernje novosti

Glas javnosti - 22.06.2010

BEOGRAD - Nemačka medijska grupacija VAC preuzela je 23 odsto akcija Večernjih novosti od firme Ardus, koja je u vlasništvu Milana Beka, saznaje B92.

"Ardus": VAC želi "Novosti" na prevaru

Blic - 22.06.2010

Advokatska kancelarija beogradskih vlasnika firme "Ardus", koja je vlasnik udela u Kompaniji "Novosti", tvrdi da VAC želi da na prevaru preuzme "Večernje novosti".

VAC potvrdio preuzimanje "Ardusa"

Blic - 22.06.2010

Portparol VAC-a Paul Binder potvrdio je da je Medijska grupacija VAC u potpunosti preuzela kompaniju "Ardos" iz Salcburga, koja je vlasnik 24,9 procenata akcija u "Novostima", prenosi B92.

WAZ preuzima Novosti?

S media - 22.06.2010

Medijska grupa VAC (WAZ) potvrdila je da kontroliše četvrtinu akcija kompanije „Novosti“ i da je novac za kupovinu većinskog paketa spreman. "Novosti" tvrde da je reč o prevari.

Hombah pokušava da ukrade "Novosti"

S media - 22.06.2010

Pravni zastupnici firme "Ardus" saopštili su u ponedeljak da nije tačna informacija objavljena na TV B92, da je nemački koncern VAC preuzeo 23 odsto akcija ove firme , koja je vlasnik udela u "Kompaniji Novosti".

Tajanstveni Srbin ucenjivao VAC?

Blic - 22.06.2010

Bodo Hombah, direktor medijske grupacije VAC, izjavio je u intervjuu za Dojče Vele da VAC odlazi iz Srbije zbog nerešenog zahteva za kupovinu udela u "Novostima" i ucena, a ne zbog finansijskih problema. "Odlučili smo da više ne čekamo.

VAC potvrdio preuzimanje "Ardosa"

B92 - 22.06.2010

Esen -- Portparol VAC-a Paul Binder potvrdio da je ta medijska grupacija u potpunosti preuzela "Ardos" iz Salcburga koji je vlasnik 24,9 procenata akcija u "Novostima".

WAZ ipak preuzima Novosti?

DW - 22.06.2010

Medijska grupa VAC (WAZ) potvrdila je da kontroliše četvrtinu akcija kompanije „Novosti“ i da je novac za kupovinu većinskog paketa spreman. To je, kažu, u okviru poslovne politike povlačenja iz Srbije… Predstavnik za javnost grupe VAC ...

WAZ potvrdio preuzimanje dela Novosti i povlačenje iz Srbije

EMG - 22.06.2010

Portparol WAZ-a Paul Binder potvrdio je danas da je Medijska grupacija WAZ u potpunosti preuzela društvo "Ardos Holding GmbH" iz Salcburga koje je je vlasnik oko 24,9 odsto akcija u "Večernjim novostima" i da će posle uređivanja vlasničkih ...

Nada poslednja umire

E-Novine - 22.06.2010

Nakon nekoliko dana upadljivog ćutanja stidljivog Borisa Tadića, iz stranačkog okruženja prepoštenog predsednika napokon se začuo umirujući glas Nade Kolundžije koji je javnost Srbije uverio da njen šef nema veze ni sa čim što se u Srbiji ...

Tadić nije ništa obećavao

Beta - 22.06.2010

BEOGRAD, 22. juna 2010. (Beta) - Neosnovana je svaka optužba da je predsednik Srbije Boris Tadić na bilo koji način mimo zakona bilo kome bilo šta obećavao, izjavila je u utorak šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju u Slkupštini ...

Beko ključni igrač u privatizaciji „Novosti”

Politika - 22.06.2010

VAC više ne krije učešće u kupovini akcija, predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković–Bajalović se ne izjašnjava o slučaju Medijska grupacija VAC u potpunosti je preuzela društvo „Ardos Holding GmbH” iz Salcburga u čijem ...

VAC preuzeo deo Novosti

Beta - 22.06.2010

BEOGRAD, 22. juna 2010. (Beta) - Medijska grupacija VAC preuzela je društvo Ardos Holding GmbH iz Salcburga koje je vlasnik 24,9 odsto akcija Novosti a.d i posle uredjivanja vlasničkih odnosa u tom listu povućiće se iz Srbije, potvrdio je ...

Zastupnici traže izjašnjavanje Antimonopolske komisije

Beta - 22.06.2010

BEOGRAD, 22. juna 2010. (Beta) - Pravni zastupnici tri kompanije, koje imaju većinski udeo u beogradskim Večernjim novostima, zatražili su danas od srpske Komisije za zaštitu konkurencije da se izjasni da li je nemačkom medijskom koncernu ...

VAC (ni)je preuzeo akcije "Novosti"

RTS - 22.06.2010

Advokatska kancelarija firme "Ardus", koja je vlasnik udela u "Večernjim novostima", tvrdi da nije tačna informacija da je VAC preuzeo 23 odsto akcija. "VAC želi da na prevaru preuzme Novosti", saopštili su zastupnici firme "Ardus".

WAZ potvrdio kupovinu akcija Novosti

R.S.Evropa - 22.06.2010

Portparol WAZ Paul Binder potvrdio da je ta medijska grupacija u potpunosti preuzela "Ardos" iz Salcburga koji je vlasnik 24,9 procenata akcija u "Novostima".

Rat oko "Novosti" dospeo i u skupštinske klupe

R.S.Evropa - 22.06.2010

Rat između “Novosti”, tačnije rečeno, dela te kompanije na koji pretenduju domaći tajkuni, na čelu sa Milanom Bekom , i nemačkog medijskog koncerna WAZ nastavlja se nesmanjenom žestinom, a prenesen je i u skupštinske klupe.

Bekovi advokati: VAC prevarom do "Novosti"

Vesti Online - 22.06.2010

Advokatska kancelarija koja zastupa beogradske vlasnike firme "Ardus" i koja je vlasnik udela u Kompaniji "Novosti", tvrdi da VAC želi da na prevaru preuzme "Večernje novosti".

Slučaj Novosti: Ako je to istina, VAC-u nije mesto u Srbiji

Vesti Online - 22.06.2010

Ako je tačno da VAC pokušava zakulisno da preuzme Novosti, posle ružnih reči koje su uputili na račun naše zemlje i poruke da se povlače iz Srbije, onda im treba javno zabraniti da se vrate, izjavio je za ''Novosti'' ministar ekonomije i ...

VAC: Postali smo vlasnici 24,9% „Večernjih novosti"

Press - 22.06.2010

Nemačka medijska grupa VAC u potpunosti je preuzela firmu „Ardos holding GmbH", koja je vlasnik 24,9 odsto akcija „Večernjih novosti", izjavio je juče portparol VAC-a Paul Binder. Čeka se komisija...

Nove mahinacije oko preuzimanja "Novosti"

Vesti Online - 22.06.2010

Salcburška firma “Ardos” koja je vlasnik udela u Kompaniji "Novosti" negirala je tvrdnje da je kompanija VAC preuzela njihove akcije u toj srpskoj kompaniji. Međutim, iz medijske grupacije VAC tvrde suprotno.

VAC preuzeo akcije "Novosti"

S media - 21.06.2010

Nemačka medijska grupacija VAC preuzela je 23 odsto akcija Večernjih Novosti, saznaje B92. VAC je preuzeo akcije firme Ardus, koja je vlasništvo Milana Beka.

Upravni odbor holdinga Dnevnik o obavezama VAC-a

S media - 21.06.2010

Upravni odbor novosadskog holdinga Dnevnik analiziraće na sutrašnjoj sednici ispunjenje ugovornih obaveza medijskog koncerna VAC (WAZ) u preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" koje izdaje dnevni list Dnevnik, potvrdjeno je danas agenciji Beta.

VAC preuzeo akcije "Novosti"

B92 - 21.06.2010

Beograd -- Nemačka medijska grupacija VAC preuzela je 23 odsto akcija Večernjih Novosti, saznaje B92. VAC je preuzeo akcije firme Ardus, koja je vlasništvo Milana Beka.

VAC preuzeo akcije Novosti?

Danas - 21.06.2010

Beograd - Grupacija VAC preuzela je 23 odsto akcija Večernjih novosti, izvestila je sinoć B92. VAC je, kako se navodi, preuzeo akcije firme Ardus Milana Beka. Prema saznanjima B92, VAC će od Beka preuzeti i preostali paket akcija.

Da li je VAC preuzeo akcije Novosti od Beka?

Mondo - 21.06.2010

Pravni zastupnici firme Ardus saopštili su večeras da nije tačna informacija TV B92 da je nemački koncern VAC preuzeo 23 odsto akcija te firme, koja je vlasnik udela u Kompaniji Novosti.

VAC preuzeo akcije "Novosti"

Blic - 21.06.2010

Nemačka medijska grupacija VAC preuzela je 23 odsto akcija "Večernjih novosti", saznaje B92. VAC je preuzeo akcije firme Ardus, koja je vlasništvo Milana Beka.

Odgovor portparolu VAC-a Binderu

Press - 21.06.2010

Sa žaljenjem moram da Vas obavestim da kao autor teksta „VAC ucenjuje Borisa Tadića" nemam nameru da „bez odlaganja ispravim neistinito izveštavanje", što ste zatražili u Vašem reagovanju Kako Vaše i moje poimanje srpskog jezika i značenja ...

VAC: Milan Beko ostao bez akcija Novosti!

Vesti Online - 21.06.2010

Nemačka medijska grupacija VAC (WAZ) preuzela je 23 odsto akcija "Večernjih Novosti" od firme Ardus, koja je u vlasništvu Milana Beka, saznaje B92.

Saznajemo: VAC preuzeo akcije „Novosti"!

Press - 21.06.2010

Nemačka medijska grupa VAC po svoj prilici neće napustiti Srbiju, kako je najavila, jer je umesto prodaje akcija u „Politici" i novosadskom „Dnevniku" nedavno postala vlasnik akcija „Večernjih novosti", saznaje Press.